Επιτραπέζια στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων κουζίνας

Πάγκος-τραπεζάκι - αυτό είναι μια εξαιρετική λύση για το εσωτερικό της κουζίνας σε ένα μικρό διαμέρισμα. Ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να φανεί πολύ κομψό και ασυνήθιστο, ενώ σας επιτρέπει επίσης να εξοικονομήσετε χώρο σε μια μικρή κουζίνα - ακόμη και σε ευρύχωρα δωμάτια, αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται συχνά ως επιπλέον τραπέζι. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε περισσότερα σχετικά με τα κομψά μοντέλα και την τοποθέτηση της επιφάνειας του τραπεζιού στο παράθυρο παραθύρου.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Μια τέτοια σύγχρονη λύση σχεδιασμού έχει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα. Κάποιος συμπαθεί πραγματικά αυτό το συμπαγές σχέδιο, το οποίο συνδυάζει ένα περβάζι παραθύρου και ένα τραπέζι, ωστόσο, άλλοι μπορεί να το βρουν ενοχλητικό. Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα αν χρειάζεστε ένα πάγκο παραθύρου στην κουζίνα σας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ένα τέτοιο τραπέζι θα είναι αρκετά στενό - συνήθως αυτή η λύση μοιάζει με ένα μετρητή μπαρ. Αυτό είναι ιδανικό για μια οικογένεια ενός ή δύο ανθρώπων, ωστόσο, για περισσότερους ανθρώπους, αυτή η επιλογή μπορεί να είναι ενοχλητική.
 • Συχνά τα παράθυρα δεν είναι πολύ καλά τοποθετημένα ώστε να συνδέουν με αυτά ένα τραπέζι, το οποίο αναπόφευκτα θα είναι ελαφρώς ευρύτερο από το κανονικό περβάζι. Επιπλέον, θα υπάρχουν καρέκλες δίπλα σε αυτό - σε πολλές διατάξεις τέτοια ρύθμιση θα εμποδίσει το πέρασμα.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερα να εξετάσετε άλλες επιλογές.

 • Εάν έχετε ένα μικρό πλάτος του πίνακα, μπορείτε να το συνεχίσετε σε μήκος κάνοντας μια κάμψη. Έτσι, αντί για το συνηθισμένο τραπέζι, θα έχετε έναν μετρητή μπαρ σε σχήμα L, ο οποίος θα είναι αρκετά άνετος ακόμα και για μια μεγάλη οικογένεια. Την ίδια στιγμή, η σωστή διάταξη είναι σημαντική - τα μειονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού περιλαμβάνουν το γεγονός ότι το καμπύλο μέρος με καρέκλες καταλαμβάνει πολύ χώρο και είναι συγκρίσιμο με ένα μικρό κανονικό τραπέζι.
 • Σε μια ευρύχωρη κουζίνα, μια ασυνήθιστη εκδοχή αυτού του είδους σας επιτρέπει να διαιρέσετε με επιτυχία το δωμάτιο σε ζώνες - για παράδειγμα, ένα παράθυρο-περβάζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παιδικά γεύματα ή το περβάζι παραθύρου μπορεί να είναι ένα βολικό μέρος για εργασία σε υπολογιστή, μελέτη ή εργασία.
 • Πολλοί άνθρωποι προτιμούν την ιδέα ενός επιτραπέζιου τραπεζιού αντί για ένα παράθυρο, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαύσετε την θέα από το παράθυρο ενώ τρώτε. Εάν έχετε ένα μεγάλο φωτεινό παράθυρο με όμορφη θέα, σίγουρα θα πρέπει να επισυνάψετε ένα μικρό τραπέζι σε αυτό - τόσο ως κύριο τραπέζι και ως πρόσθετη επιλογή.

Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός των tabletops μπορεί να είναι εξαιρετικά διαφορετικός - οι σύγχρονες λύσεις μπορούν να φιλοξενήσουν με επιτυχία ένα παρόμοιο σχέδιο στο συνηθισμένο "Khrushchev", και σε ένα ευρύχωρο σπίτι σε κλασικό στιλ. Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να επιλέξετε μια επιτραπέζια διαδικασία από το σχεδιασμό της.

Τα σύγχρονα μοντέλα δίπλωσης μπορούν να είναι πολύ βολικά. Για ένα οικογενειακό δείπνο, μπορούν να επεκταθούν σε ένα πλήρες τραπέζι, και το υπόλοιπο διάστημα ένα στενό περβάζι παραθύρου δεν θα περιορίσει την κίνησή σας. Αυτή είναι η ιδανική λύση για μικρές κουζίνες ή διαμερίσματα στούντιο, στις οποίες θέλετε να μεγιστοποιήσετε τον ελεύθερο χώρο.

Παρόλα αυτά, πολλοί θεωρούν ότι είναι άβολο να χρησιμοποιήσουν αυτή την επιλογή λόγω της ανάγκης να διπλώνουν και να διπλώνουν τη δομή πολύ συχνά.

Συχνά, κάτω από τον πάγκο, μπορείτε να τοποθετήσετε το ενσωματωμένο σετ κουζίνας - αν δεν έχετε αρκετά συρτάρια στο κύριο ακουστικό για να φιλοξενήσετε όλα τα πιάτα και τα προϊόντα, ένα τέτοιο συνδυασμένο σχέδιο θα είναι βολικό.Είναι καλύτερο να διατηρείτε εκεί πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά - για παράδειγμα, μερικά δοχεία ή συσκευές κουζίνας. Αυτή η λύση είναι πιο κατάλληλη για μεγάλα παραπετάσματα παραθύρων - το κουτί μπορεί να τοποθετηθεί στο πλάι.

Αν τα κουτιά είναι σε ολόκληρο το μήκος, θα είναι άβολα να κάθονται σε ένα τέτοιο τραπέζι.

Εάν έχετε μόνο ένα περβάζι παραθύρου, το tabletop μπορεί να επεκταθεί σε μήκος: η πιο επιτυχημένη επιλογή, από την άποψη της εξοικονόμησης χώρου, είναι μια γωνιακή επιφάνεια εργασίας. Ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι δυνατή μόνο με μια συγκεκριμένη διάταξη. Μια άλλη επιλογή είναι ένα τραπέζι, το οποίο μετατρέπεται σε ένα κανονικό τραπέζι: αυτό το σχέδιο είναι κατάλληλο για μεγάλες οικογένειες σε ένα ευρύχωρο διαμέρισμα. Τέλος, ο πάγκος εργασίας μπορεί να συνεχιστεί κάνοντας έναν μετρητή ράβδων έξω από αυτό - αυτή είναι η πιο συχνή επιλογή, αν και ορισμένοι το βρίσκουν πρακτικό.

Στο εσωτερικό θα είναι σημαντική και η εμφάνιση του πίνακα. Πρώτα απ 'όλα, δώστε προσοχή στο σχήμα του:

 • Τις περισσότερες φορές, το τραπέζι είναι ορθογώνιο. Αυτή είναι μια οικουμενική επιλογή που θα ταιριάζει σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ εσωτερικού χώρου. Αυτή η φόρμα είναι πολύ βολική εάν δημιουργήσετε ένα μικροσκοπικό πάγκο, περίπου το ίδιο μέγεθος με το περβάζι.Εάν κάνετε ένα ευρύτερο τραπέζι σε μια μικρή κουζίνα, έχει νόημα να κάνετε ομαλές γωνίες, έτσι ώστε να μην χτυπήσετε τυχαία μέσα τους.
 • Ημικυκλική επιφάνεια εργασίας - Αυτή είναι μια άλλη καλή επιλογή. Αυτό μπορεί να είναι ένα μοντέλο από ένα μόνο στρώμα υλικού ή ένα πτυσσόμενο μοντέλο μετασχηματισμού, από το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα στενό ορθογώνιο τραπέζι. Ένα ημικυκλικό τραπέζι είναι πιο χαρακτηριστικό των παραδοσιακών εσωτερικών χώρων: είναι κατάλληλο για προβηγκικό στιλ, νεοκλασικισμό, στυλ χώρας ή αποικιακό στυλ.
 • Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, το τραπέζι μπορεί να έχει φανταχτερά αφηρημένα σχήματα. Συχνά αυτές είναι όχι μόνο οπτικά ενδιαφέρουσες λύσεις, αλλά και μοντέλα που είναι άνετα από λειτουργική άποψη. Για παράδειγμα, το σκάψιμο στις σωστές θέσεις θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση χώρου και στη βελτιστοποίηση της διάταξης, αλλά είναι λογικό να γίνει ευρύτερη η τραπεζαρία για κάθε μέλος της οικογένειας.

Οι σύγχρονοι πάγκοι διαφέρουν επίσης στο υλικό τους. Εξετάστε τις παρακάτω επιλογές και τις συναφείς επιλογές:

 • Χαμηλό και δημοφιλές είναι τα μοντέλα. από πλαστικό - Μπορούν να έχουν μια ευρεία παλέτα χρωμάτων και να ταιριάζουν τέλεια σε διάφορους εσωτερικούς χώρους σε ένα μοντέρνο στυλ.

Το υψηλής ποιότητας πλαστικό μπορεί να είναι αρκετά ανθεκτικό και να χρησιμεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο, πρέπει να προσέχετε τις επιπτώσεις των ζεστών πιάτων - είναι καλύτερα να πάρετε αμέσως ένα ράφι για ζεστό.

 • Συχνά countertops κάνουν από φυσικό ξύλο - Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για διακόσμηση στο σπίτι στο ύφος της χώρας ή μοντέρνα. Το ξύλο είναι ένα ευχάριστο φυσικό υλικό που θα σας ευχαριστήσει για πολλά χρόνια.

Σε αυτή την περίπτωση, η επιφάνεια πρέπει επίσης να προστατεύεται από τις επιπτώσεις της θερμοκρασίας και της υπερβολικής υγρασίας.

 • Τώρα έχουν γίνει countertops επίσης από ακρυλική πέτρα - Αυτή είναι μια φθηνότερη αντικατάσταση της φυσικής πέτρας. Το υλικό είναι βαρύ, οπότε ο χώρος του περβάζι του παραθύρου θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει μόνο ένα πολύ μικροσκοπικό τραπέζι, διαφορετικά θα χρειαστούν πρόσθετα πόδια για υποστήριξη. Διαφορετικά, η ακρυλική πέτρα είναι ιδανική για την κουζίνα - είναι πρακτική, ανθεκτική και το χρώμα και η υφή μπορεί να είναι οποιεσδήποτε.

Το τραπέζι μπορεί να διακοσμηθεί με φυσικό μάρμαρο ή να χρωματιστεί, για να προσφέρει μια ομαλή επιφάνεια καθρέφτη ή να το κάνει τραχύ. Όλα θα εξαρτηθούν από τις ιδέες και το εσωτερικό σας.

Τέλος, θα πρέπει να φροντίσετε το σωστό χρώμα για τον πάγκο.Δεδομένου ότι τα περβάζια παραθύρων είναι συνήθως ελαφριά, οι σκούρες εκδόσεις των πάγκων τοποθετούνται σπάνια στη θέση τους. Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από το συγκεκριμένο σχέδιο. Στην επιλογή του χρώματος αξίζει να ξεκινήσετε από το ύφος του εσωτερικού σας:

 • Για εκλεπτυσμένες εσωτερικές επιλογές είναι κατάλληλα σύνθετα σύνθετα χρώματα.. Εάν έχετε μια μικρή κουζίνα, θα πρέπει να είναι φωτεινές επιλογές - φαίνεται μεγάλη κρέμα, λιλά, ελιά και ζεστό γκρι. Αν δεν χρειάζεται να επεκτείνετε οπτικά το χώρο, μπορείτε να εξετάσετε τις φωτεινές και σκοτεινές επιλογές: σοκολάτα και ξύλινες αποχρώσεις, μωβ, σκούρο μπλε, πλούσιο μπεζ.
 • Αν έχετε εσωτερικό στυλ σε κάθε χώρα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ξύλινο πάγκο ή πάγκο, διακοσμημένο ξύλο. Μπορεί να είναι διαφορετικές φυσικές αποχρώσεις - ελαφρές, κόκκινες ή σκοτεινές εκδόσεις θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα ενός αλπικού σαλέ στο σπίτι σας. Εάν θέλετε ένα εσωτερικό με το προνοιακό στυλ, ξύλο βαμμένο σε παστέλ χρώματα θα σας επιτρέψει να αναδημιουργήσετε την άνεση του σπιτιού σας σε ένα γαλλικό χωριό.
 • Για το κλασικό εσωτερικό και μπαρόκ επιλέξτε φωτεινά χρώματα. Αυτό είναι κατά κύριο λόγο ένα καθαρό λευκό χρώμα, όμως είναι δυνατή η εμφάνιση μπεζ, ροζ και μπλε παραλλαγές.
 • Νεοκλασικά και μοντέρνα είναι χαρακτηριστικά σκούρες αποχρώσεις του ξύλου. Αν έχετε τραπέζι κατασκευασμένο από πλαστικό ή πέτρα, μπορεί να είναι κατάλληλοι ασυνήθιστοι βαθιές φυσικές αποχρώσεις: σκούρο πράσινο, μπορντό, μουστάρδα.

Πώς να το κάνετε;

Ο πάγκος για τα ξυλόγλυπτα μπορεί να αγοραστεί σε υπεραγορές για την επισκευή άλλων ειδών επίπλων. Ωστόσο, αν θέλετε να δημιουργήσετε τα πράγματα με τα χέρια σας, είναι δυνατόν να δημιουργήσετε έναν πάγκο από μόνος σας. Θα είναι πιο εύκολο αν αντικαταστήσετε μόνο το παλιό περβάζι παραθύρων σας με τον πάγκο. Εάν πρέπει να συνδυάσετε δύο παράθυρα ή να επισυνάψετε μια μπάρα, τέτοια έργα μπορούν επίσης να εφαρμοστούν, ωστόσο, θα είναι πιο δύσκολη.

Αν πρόκειται να φτιάξετε ένα πάγκο παραθύρου με τα χέρια σας, εξετάστε μια σειρά από τις ακόλουθες αποχρώσεις:

 • Ξεκινήστε σχεδιάζοντας το μελλοντικό σας πάγκο εργασίας και επιλέγοντας υλικά. Εάν επιλέξετε την επιλογή ξύλου, πλαστικού ή κόντρα πλακέ με τα σωστά εργαλεία, μπορείτε εύκολα να κόψετε το προϊόν με το απαιτούμενο σχήμα και να το κόψετε - απλά πρέπει να αγοράσετε υλικά, να κάνετε σήμανση και να αφιερώσετε χρόνο για να εργαστείτε μονότονα. Είναι πιο δύσκολο να εργαστείτε με μια πέτρα - αξίζει να αναλάβετε αυτήν την επιχείρηση μόνο εάν έχετε ήδη μια παρόμοια εμπειρία.
 • Η εγκατάσταση είναι δύο τύπων - σε μια περίπτωση, ο πάγκος εργασίας θα γειτνιάζει με το υπάρχον περβάζι, και η άλλη επιλογή περιλαμβάνει τη χρήση μιας συμπαγούς πλάκας. Κατά την εγκατάσταση του πάγκου στο τελικό περβάζι δεν θα έχετε την ευκαιρία να αυξήσετε το επίπεδο και η δεύτερη μέθοδος σας επιτρέπει να το κάνετε εύκολα.

Παραλείψτε το σύνολο πάγκο κάτω από το κατώφλι, ο οποίος ήταν στη θέση του, δεν συνιστάται: θα πρέπει να παραμορφώσει τον τοίχο, και μπορεί να μην είναι ασφαλές για την κατασκευή του κτιρίου.

 • Αν έχετε πραγματοποιήσει την εγκατάσταση των πάγκων στο περβάζι του παραθύρου, θα πρέπει να λιπαίνετε τα άκρα συνδέσεως των πένσα με σκληρυντικό. Στη συνέχεια, συνδέστε τις άκρες, περιμένετε να στεγνώσετε και να στιλβώσετε τις αρθρώσεις.
 • Οι πάγκοι από ένα μόνο στρώμα υλικού φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστοι. Για να τα εγκαταστήσετε, πρέπει πρώτα να αποσυναρμολογήσετε το περβάζι παραθύρου. Τα σύγχρονα πλαστικά περβάζια παραθύρων για κοπή δεν είναι καθόλου δύσκολα. Αν έχετε ένα πέτρινο περβάζι σε ένα παλιό σπίτι, θα είναι πιο δύσκολο να το καταστρέψετε. Μετά τη διάλυση προγραμματίσετε μια θέση σύνδεσης με την κορυφαία στον τοίχο και να επισυνάψετε το προϊόν με τη βοήθεια των πένσα - η τεχνολογία είναι η ίδια όπως και στην περίπτωση της ένταξης σε έναν υπάρχοντα πίνακα περβάζι.

Συμβουλές και κόλπα

Οι αναθεωρήσεις των countertops αντί των παραθύρων είναι διφορούμενες: για ορισμένους ανθρώπους αυτή η λύση φαίνεται βολική, ενώ άλλοι δεν τους αρέσει το στενό τραπέζι δίπλα στον τοίχο. Τέλος πάντων, αν έχετε μια μικρή κουζίνα, αυτή η λύση είναι συχνά η καλύτερη. Στην επιφάνεια εργασίας ήταν άνετη, όμορφη και πρακτική, προσέξτε τις συμβουλές των σχεδιαστών.

Όταν επιλέγετε ένα πάγκο ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για μια εταιρεία δύο ατόμων, θα είναι αρκετή μια μικρή επιλογή και εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια, θα πρέπει να αναζητήσετε τρόπους για να επεκτείνετε το τραπέζι - για παράδειγμα, να συνεχίσετε τον πάγκο μπαρ κατά μήκος του τείχους ή να επιλέξετε μια πτυσσόμενη επιφάνεια εργασίας.

Επιπλέον, αν το άτομο στην οικογένεια είναι πραγματικά πολύ, μερικές φορές είναι ευκολότερο να τοποθετηθεί ένα κανονικό τραπέζι.

Εάν η τραπεζαρία κοντά στο παράθυρο σας φαίνεται ενοχλητική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χώρο για μαγείρεμα - στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να τοποθετήσετε επιτυχώς μια μονάδα κουζίνας στο κάτω μέρος και ο πάγκος είναι ιδανικός για το μαγείρεμα. Αυτή η επιλογή ισχύει όχι μόνο για μικρά διαμερίσματα. Ακόμα και στην ευρύχωρη κουζίνα αξίζει τον κόπο να διαθέσετε επιπλέον χώρο για το μαγείρεμα εάν το παράθυρο βρίσκεται κοντά στη σόμπα.

Εξετάστε τη διάταξη του δωματίου. Αν δεν είστε σίγουροι πόσο καλά ταιριάζει ένα ευρύ τραπέζι με καρέκλες στο χώρο κοντά στο παράθυρο, μετρήστε τα πάντα με ακρίβεια.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε πόσο χώρο θα πάρει τελικά η τραπεζαρία και αν θα σας βολεύει σε ένα τέτοιο δωμάτιο.

Σε οποιοδήποτε σχέδιο είναι σημαντικό να τονιστεί το σημασιολογικό κέντρο του δωματίου - συχνά είναι το τραπέζι. Η κορυφή των τραπεζιών για τα τραπέζια μπορεί επίσης να είναι διακοσμημένη με φωτεινά χρώματα: επιλέξτε ένα χρώμα σε αντίθεση, τοποθετήστε τα φρέσκα λουλούδια εκεί ή πλαισιώστε την τραπεζαρία με λαμπερές κουρτίνες. Θα είναι ιδιαίτερα επιτυχής αν υπάρχει ένα μεγάλο και λαμπερό παράθυρο κοντά στο πάτωμα ή αν το τραπέζι έχει ασυνήθιστο σχήμα και υπερβαίνει το περβάζι παραθύρου. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορείτε να εστιάσετε σε ένα άλλο τμήμα της κουζίνας - για παράδειγμα, ένα σετ κουζίνας.

Όμορφα παραδείγματα

Πάγκος-πάγκο για την κουζίνα - αυτό είναι ένα ασυνήθιστο και στη δική του δύσκολη σχεδιαστική λύση. Αν δεν έχετε αποφασίσει για το χρώμα, το υλικό ή το μέγεθος, ελέγξτε τα πραγματικά παραδείγματα εσωτερικού σχεδιασμού. Ίσως μία από τις παρακάτω ιδέες να σας ταιριάζει:

 • Προκειμένου μια μικρή κουζίνα να επεκταθεί οπτικά, είναι σημαντικό να μην χωρίσετε το χώρο - μια λευκή επιφάνεια πάνω στο φόντο ενός λευκού τοίχου θα φανεί εξαιρετική.Εάν το επεκτείνετε πέρα ​​από το περβάζι του παραθύρου, οπτικά θα είναι σχεδόν αδύνατο, ωστόσο η πρακτική αξία θα είναι σημαντική.
 • Σε ένα μοντέρνο εσωτερικό έχει νόημα να εξετάζουμε το σχεδιασμό ενός φωτεινού πίνακα. Ωστόσο, αν η κουζίνα είναι αρκετά μικρή, ο συνδυασμός των διαφορετικών αποχρώσεων του χρώματος σε διάφορα μέρη του μπορεί να φαίνεται υπερβολικά πιασάρικος και ακόμη και χυδαίος. Για να αποφευχθεί αυτό και να δημιουργηθεί το πιο απρόσκοπτη σχέδιο σχεδιασμού, είναι απαραίτητο να επισυνάψετε τον πάγκο στην κουζίνα.
 • Αν ψάχνετε για μια πραγματικά κομψή και ασυνήθιστη λύση για ένα μοντέρνο εσωτερικό, θα πρέπει να εξετάσετε ένα σκοτεινό πέτρινο πάγκο εργασίας. Σε συνδυασμό με ένα πανοραμικό παράθυρο και φωτεινά ψηλά καρέκλες, μπορεί να φανεί εξαιρετικό. Η ενσωματωμένη επιφάνεια εργασίας σε αυτή την περίπτωση δεν μοιάζει με μια αναγκαστική λύση για εξοικονόμηση χώρου - αυτή είναι μια γεμάτη ζωντάνια σχεδιαστής στο εσωτερικό.

Σχετικά με το πώς να φτιάξετε ένα μετρητή κουζίνας με τα χέρια σας, μπορείτε να μάθετε από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο