Πώς να επιλέξετε ένα στρογγυλό συρόμενο τραπέζι;

Τα μικρά σπίτια σήμερα δεν είναι κάτι σπάνιο και μη τυποποιημένο. Τα περισσότερα σύγχρονα διαμερίσματα δεν διακρίνονται από αρκετό υλικό, σύμφωνα με το οποίο θα ήταν δυνατή η "περιπλάνηση" και η εφαρμογή οποιωνδήποτε ιδεών σχεδιασμού. Η επιλογή των επίπλων για τέτοιες οικιστικές περιοχές θα πρέπει να προσεγγίζεται ιδιαίτερα προσεκτικά και υπεύθυνα, έτσι ώστε να μην μειώνεται ο ήδη συμπαγής χώρος. Σήμερα, η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε στρογγυλά συρόμενα τραπέζια, τα οποία αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για τοποθέτηση σε μια μικρή κατοικία.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα στρογγυλά συρόμενα τραπέζια έχουν πολλά πλεονεκτήματα για τα οποία οι σύγχρονοι καταναλωτές αγαπούν και τους εκτιμούν τόσο πολύ.

 1. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σημειωθεί η λακωνική μορφή τέτοιων εσωτερικών αντικειμένων.Χάρη σε αυτή την απλή εμφάνιση, τέτοια έπιπλα θα χωρέσουν εύκολα σε πολλά σύνολα.
 2. Τα στρογγυλά συρόμενα τραπέζια δεν έχουν γωνιακά στοιχεία, γεγονός που δείχνει την άνευ όρων ασφάλεια του σχεδιασμού τους. Ιδιαίτερα σχετικές είναι τα παρόμοια προϊόντα σε σπίτια όπου ζουν τα μικρά παιδιά.
 3. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να χωρέσουν σε μια ζεστή στρογγυλή τράπεζα, και στην ανεπτυγμένη κατάσταση ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί.
 4. Τα προϊόντα με στρογγυλά και ωοειδή δισκία είναι πιο άνετα και βολικά στη χρήση λόγω της έλλειψης αιχμηρών γωνιών.
 5. Είναι αδύνατο να μην σημειωθεί η συνάφεια των μηχανισμών ολίσθησης σε τέτοια έπιπλα. Όταν διπλωθεί, ο πίνακας μπορεί να φαίνεται πολύ μικρός και θα χωράει εύκολα ακόμα και σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο. Αλλά είναι απαραίτητο να το αποσυνθέσετε και πριν ανοίξετε ένα ευρύχωρο τραπέζι, πίσω από το οποίο θα μπορέσετε να καθίσετε τουλάχιστον 5 άτομα.

Σοβαρές ατέλειες σε αυτά τα έπιπλα δεν είναι. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι με την πάροδο του χρόνου οι συρόμενες δομές συχνά αποτυγχάνουν ή σταματούν να λειτουργούν σωστά. Κατά κανόνα, αυτό συμβαίνει με τα φτηνά σχέδια που δεν έχουν την υψηλότερη ποιότητα.

Μοντέλα

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες στρογγυλών συρόμενων τραπεζιών.Αξίζει να τα γνωρίσετε καλύτερα.

 • Υπάρχουν προϊόντα στα οποία ο στρογγυλός πίνακας μετακινείται. με δύο μισά. Πρέπει να τραβήξουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις και να αναπτύξουν μια πρόσθετη ξύλινη πλάκα, που βρίσκεται στο κάτω πλαίσιο. Ως αποτέλεσμα αυτών των απλών ενεργειών, αποκτάται ένα πολύ άνετο ωοειδές τραπέζι. Τέτοιες δομές-μετασχηματιστές είναι πιο συχνά από ξύλο (αυτό περιλαμβάνει επίσης MDF ή μοριοσανίδες). Λιγότερο συχνά, μοντέρνα σχέδια από γυαλί συναντιούνται.
 • Δεν είναι λιγότερο δημοφιλές σήμερα πίνακες βιβλίων. Αυτά, όπως και η προηγούμενη έκδοση, αποτελούνται από δύο κύρια μισά. Ένα από αυτά ξεδιπλώνεται εύκολα και σχηματίζει δύο καθρέφτες, στρογγυλεμένες επιφάνειες που συναρμολογούνται σε ένα ευρύχωρο πάγκο εργασίας. Η δημοτικότητα των μετασχηματιστών-βιβλίων λόγω της ευκολίας λειτουργίας και μακρά διάρκεια ζωής.
 • Τα πιο συμπαγή είναι τα ειδικά σχέδια. με χαμηλωμένα συρόμενα μέρη. Τέτοια συστήματα είναι διαθέσιμα όχι μόνο σε στρογγυλά αλλά και γωνιακά (τετράγωνα και ορθογώνια) τραπέζια. Τα κρεμαστά στοιχεία των επίπλων μπορούν να τοποθετηθούν και να στερεωθούν εύκολα τοποθετώντάς τα στα πρόσθετα σκέλη με τη βοήθεια ειδικών εξαρτημάτων.

Υπάρχουν στρογγυλά συρόμενα τραπέζια και ο τύπος των στηριγμάτων.

 • Τα πιο συνηθισμένα προϊόντα είναι σε τέσσερα πόδια.
 • Το δεύτερο πιο δημοφιλές είναι οι κατασκευές τρίποδων.
 • Τα προϊόντα σε ένα σκέλος μπορεί να φαίνονται λιγότερο σταθερά, όμως οι κατασκευαστές υψηλής ποιότητας παράγουν αξιόπιστες και ανθεκτικές παραλλαγές.
 • Τα τραπεζάκια, που συνήθως τοποθετούνται στο σαλόνι δίπλα στον καναπέ, είναι πιο συχνά εξοπλισμένα με στηρίγματα σε τροχούς.

Υλικά

Τα σύγχρονα συρόμενα τραπέζια με κομψή στρογγυλή τραπεζαρία είναι κατασκευασμένα από τα παρακάτω είδη υλικών.

 • Δέντρο Αυτά τα μοντέλα αναγνωρίζονται σωστά ως η υψηλότερη ποιότητα, φιλική προς το περιβάλλον και όμορφη. Στην παραγωγή επίπλων χρησιμοποιούνται είδη όπως δρυς, σφενδάμι, πεύκο, σημύδα, οξιά, hevea, ελάτη και καρυδιά. Τα προϊόντα από βελανιδιά είναι τα ισχυρότερα και τα πιο ανθεκτικά, αλλά είναι και αρκετά ακριβό. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, τότε κοιτάξτε τα έπιπλα από πεύκο ή σημύδα. Επιλέγοντας ένα τραπέζι από έναν πίνακα, πρέπει να θεωρήσετε ότι θα απαιτήσει τακτική και υπεύθυνη φροντίδα. Από καιρό σε καιρό, το υλικό θα πρέπει να επεξεργάζεται με προστατευτικούς εμποτισμούς έτσι ώστε να μην στεγνώνει ή να σπάει.
 • LDSP, MDF. Τα έπιπλα από παρόμοια υλικά είναι πολύ φθηνότερα από τις ξύλινες εκδόσεις και είναι εξίσου ανθεκτικά και ανθεκτικά στη φθορά. Ωστόσο, πίνακες από MDF ή μοριοσανίδες φαίνεται απλό και συνηθισμένο. Επιπλέον, το LDSP περιέχει επικίνδυνες ρητίνες φορμαλδεΰδης που απελευθερώνουν ουσίες στον αέρα που είναι επικίνδυνες για την υγεία των νοικοκυριών. Για να βλάψετε το σώμα, συνιστάται η επιλογή προϊόντων από μοριοσανίδες κατηγορίας "E-1" ή από καπλαμάδες.
 • Γυαλί Τα γυάλινα προϊόντα φαίνονται ιδιαίτερα κομψά και μοντέρνα. Συνιστάται η αγορά υψηλής ποιότητας και ανθεκτικών σχεδίων από κόκκινες πρώτες ύλες. Ωστόσο, οι ιδιότητες ενός τέτοιου υλικού δεν απαλλάσσουν καθόλου τους ιδιοκτήτες από τον προσεκτικό χειρισμό σε σχέση με ένα τέτοιο τραπέζι, δεδομένου ότι είναι απολύτως κάθε είδος γυαλιού που μπορεί να σπάσει.

Διαστάσεις

Η διάμετρος της στρογγυλής τράπεζας 90 cm είναι κατάλληλη για την τοποθέτηση δύο ατόμων. Ωστόσο, εάν το αποσυνθέσετε, τότε περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να καθίσουν πίσω από αυτό. Για την τοποθέτηση 3-4 ατόμων, θα γίνει μια ιδανική επιλογή για ένα τραπέζι των 110 εκατοστών, ενώ ένα μοντέλο μεγέθους 100-120 cm είναι σύνηθες και ένα τραπέζι αυτού του μεγέθους είναι κατάλληλο για μια μεγαλύτερη κουζίνα ή σαλόνι. Αν έχετε ένα συμπαγές δωμάτιο, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια μικροσκοπική δομή ολίσθησης με μια πλάκα για τα τραπέζια με διάμετρο 70-80 cm.

Χρώμα

Θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε πολλά δημοφιλή χρώματα που χρησιμοποιούνται για να κάνουν υψηλής ποιότητας και όμορφα έπιπλα.

 • Κλασικά ασπρόμαυρα χρώματα. Φαίνονται εντυπωσιακά τόσο σε αντίθεση όσο και στους σκιερούς εσωτερικούς χώρους. Το κύριο πράγμα δεν είναι να δημιουργηθεί ένα σύνολο στο οποίο τέτοια έπιπλα θα συγχωνευθούν με το γενικό υπόβαθρο.
 • Φυσικά χρώματα. Οι φυσικές αποχρώσεις του φυσικού ξύλου δεν θα βγουν ποτέ από τη μόδα. Έπιπλα τέτοιου σχεδιασμού μπορούν να μεταμορφώσουν το εσωτερικό και να το κάνουν πιο φιλόξενο. Ιδιαίτερα αξίζει να επισημανθούν πίνακες σκιά wenge, καρυδιά, βελανιδιά και μαόνι.
 • Φωτεινά χρώματα. Οι στρογγυλές τράπεζες με κορεσμένα χρώματα θα φαίνονται αρμονικά σε ουδέτερο φόντο. Μην υπερφορτώνετε το εσωτερικό με φωτεινά χρώματα, διαφορετικά θα είναι ενοχλητικό.

Μορφή

Κομψά τραπέζια, χωρίς γωνιακά εξαρτήματα, μπορούν να είναι είτε στρογγυλά είτε ημικυκλικά, και οβάλ επιτραπέζια. Προσέξτε όταν επιλέγετε τέτοια έπιπλα για ένα μικρό δωμάτιο. Σε τέτοιες συνθήκες, ένα ογκώδες μοντέλο μπορεί να παραμορφώσει οπτικά τη διάταξη και να το κάνει πιο κοντά.

Στυλ

Η στρογγυλή τράπεζα θα φαίνεται οργανικά στα ακόλουθα στυλ.

 • Κλασικό Για ένα τέτοιο εσωτερικά προσαρμοσμένο λακωνικό ξύλινο μοντέλο, που δεν ζυγίζεται από μια ποικιλία διακοσμητικών στοιχείων.
 • Μινιμαλισμός Για ένα μινιμαλιστικό σύνολο, θα πρέπει να επιλέξετε τα πιο απλά μονόχρωμα δείγματα. Το λακωνικό στο τραπέζι, τόσο καλύτερα θα ταιριάζει στην κατάσταση.
 • Υψηλή τεχνολογία Σε αυτούς τους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους θα υπάρχει ένα γυάλινο τραπέζι ή ένα ξύλινο μονόχρωμο μοντέλο σε μαύρο ή λευκό.
 • Χώρα Για ένα στυλ χώρας, ένα απλό ξύλινο τραπέζι είναι επίσης ιδανικό. Μπορεί να είναι ακατέργαστη και άβαφη.
 • Προβηγκία. Για το στιλ της Προβηγκίας, αξίζει επίσης να επιλέξετε τα τραπέζια από ελαφρύ ξύλο.

Διακόσμηση

Μια στρογγυλή συρόμενη τραπεζαρία μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορα στοιχεία.

 • Χαραγμένα ένθετα.
 • Ανακουφιστικά στολίδια.
 • Τεχνητά ηλικιωμένες επιφάνειες.
 • Μεταλλικά μέρη.
 • Πολυτελές επιχρύσωση.
 • Εφαρμογή αποσύνδεσης.
 • Πατινέται.

Σχεδιασμός

Ένα στρογγυλό τραπέζι ολίσθησης θα φαίνεται οργανικά σε ποικίλες περιοχές, είτε πρόκειται για κουζίνα είτε για σαλόνι. Το χρώμα και ο στιλιστικός σχεδιασμός αυτών των επίπλων πρέπει να αντιστοιχούν στο κύριο σύνολο ώστε να είναι αρμονικό και πλήρες.Αν αγοράσατε ένα τραπέζι φωτισμού και το βάζετε στο ίδιο φωτεινό δωμάτιο, τότε το σύνολο θα πρέπει να χτυπηθεί με λαμπερές λεπτομέρειες του ντεκόρ (αγγεία, μαξιλάρια, ταπετσαρίες και τα παρόμοια). Αυτό είναι απαραίτητο, ώστε ο εσωτερικός σχεδιασμός να μην φαίνεται πολύ "λάμπει" και δεν βλάπτει τα μάτια με την λευκότητά του. Με τους μαύρους συνδυασμούς, η κατάσταση είναι η ίδια. Μην δημιουργείτε συγχώνευση εσωτερικών χώρων.

Αν επιλέξετε ένα τραπέζι για το σαλόνι, συνιστάται να ξεκινήσετε από το στυλ εκτέλεσης των υπόλοιπων επίπλων στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει μια πλακέτα στην αίθουσα, τότε η στρογγυλή τράπεζα θα πρέπει να επιλεγεί σε παρόμοιο χρώμα και σχέδιο σχεδίου.

Πώς να επιλέξετε;

Η στρογγυλή τράπεζα πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια.

 • Υλικό. Είναι καλύτερα να αγοράσετε ξύλινα έπιπλα, αλλά είναι ακριβό. Μια εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι ένα μοντέλο από MDF, πολυστρωματικές μοριοσανίδες ή γυαλί.
 • Ποιότητα κατασκευής. Όλα τα μέρη πρέπει να στερεώνονται σταθερά. Οι τραγικοί ή τραγανισμένοι ήχοι δεν πρέπει να προέρχονται από έπιπλα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το μηχανισμό ολίσθησης πριν από την αγορά. Θα πρέπει να λειτουργεί τέλεια.
 • Σχεδιασμός. Ο εξωτερικός σχεδιασμός του στρογγυλού τραπέζι πρέπει να ταιριάζει με το εσωτερικό εσωτερικό και σε χρώμα και στυλ.
 • Κατασκευαστής. Επικοινωνήστε μόνο με δημοφιλείς και αξιόπιστους κατασκευαστές, ώστε να μην λειτουργούν σε προϊόντα χαμηλής ποιότητας.

Διάσημοι κατασκευαστές και κριτικές

Η Μαλαισία παράγει εξαιρετικά προϊόντα από hevea, rattan και wenge. Κατά κανόνα, οι καταναλωτές είναι ικανοποιημένοι με τέτοια προϊόντα και σημειώνουν την αντοχή τους, η οποία παραμένει και μετά από πολλά χρόνια.

Όμορφα και υψηλής ποιότητας στρογγυλά τραπέζια παράγονται από τις ιταλικές μάρκες Bisazza, Accadema και Morelato. Οι αγοραστές είναι ευχαριστημένοι με το ξύλο και τα προϊόντα γυαλιού αυτών των σημάτων. Θλίψη ο καταναλωτής μπορεί μόνο το υψηλό κόστος ορισμένων μοντέλων.

Όμορφα και λακωνικά έπιπλα από γυαλί και ξύλο προσφέρονται από τον ρωσικό κατασκευαστή StolLine. Η γκάμα της είναι εντυπωσιακή στην ποικιλομορφία της. Οι άνθρωποι σημειώνουν προσιτές τιμές για υψηλής ποιότητας στρογγυλά τραπέζια, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από αποχρώσεις τους.

Σύγχρονα παραδείγματα και κομψές επιλογές

Το γυάλινο συρόμενο τραπέζι πρέπει να τοποθετείται σε μοντέρνα εσωτερικά στυλ. Για να επισημάνετε τη μοντέρνα εμφάνισή του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικές καρέκλες με αντίθεση σε καθίσματα σε άσπρο ή μαύρο χρώμα.

Σε άνετα σύνολα όπως η Provence, ο πίνακας μπορεί να συμπληρωθεί με ένα τραπεζομάντιλο παστέλ χρώματα σε ένα λουλούδι.Μπορείτε να προσθέσετε μια ιδιαίτερη γοητεία στα έπιπλα με τη βοήθεια ξύλινων καρεκλών διαφορετικών χρωμάτων.

Ένα σκοτεινό, μεγάλο τραπέζι σε μεταλλικό βάθρο θα φαίνεται κομψό στο εσωτερικό, συνδυάζοντας γυαλί και ξύλινα υλικά. Τοποθετήστε γύρω από ένα τέτοιο προϊόν φωτεινές καρέκλες με λεπτά μεταλλικά πλαίσια.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης στρογγυλής τραπέζης σε διάφορες εσωτερικές επιλογές, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο