Καναπέδες με υποβραχιόνια

Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ένα σπίτι χωρίς άνετο καναπέ. Χρειάζεται στο σαλόνι, απαραίτητο για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου, που σχετίζονται με την κουζίνα, και σε ορισμένους τύπους δωματίων μπορεί να ταιριάζει στην αίθουσα ή στο λότζια. Ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία μοντέλων, οι καναπέδες με μπράτσα είναι στη μεγαλύτερη ζήτηση των καταναλωτών.. Έχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά και ξεχωρίζουν στο φόντο των αναλόγων χωρίς πλευρικά τοιχώματα.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Οι καναπέδες με μπράτσα είναι πλήρης. Είναι πιο αξιόπιστα, ανθεκτικά στη λειτουργία, διότι, εκτός από τη διακοσμητική λειτουργία, τα πλευρικά μέρη αποτελούν στοιχείο του πλαισίου. Τα εν λόγω έπιπλα διαφέρουν σε μεγάλη διάρκεια ζωής: λόγω των πλευρικών τοιχωμάτων, το φορτίο στο περίβλημα κατά τη διάρκεια του μετασχηματισμού κατανέμεται ομοιόμορφα, έτσι ώστε τα μέρη να προστατεύονται από χαλάρωση.

Αυτά τα μοντέλα είναι συμπαγή όταν είναι διπλωμένα, εύχρηστα, φαίνονται γεμάτα. Συχνά τα πλευρικά τοιχώματα είναι το επίκεντρο του καναπέ, τονίζοντας την πολυτέλεια του υλικού και τον ασυνήθιστο σχεδιασμό.

Μοντέλα με υποβραχιόνια βρίσκονται σε καναπέδες με διαφορετικό μηχανισμό μετασχηματισμού. Χωρίς αυτούς, δεν υπάρχει ούτε μια σειρά από επικαλυμμένα έπιπλα. Είναι ένα στοιχείο των μοντέλων:

 • Ένα βιβλίο. Αυτός ο μηχανισμός μετασχηματισμού μοιάζει με το άνοιγμα ενός βιβλίου (ανυψώνοντας το κάθισμα, στο οποίο η πλάτη κατεβαίνει ανεξάρτητα).
 • Eurobook. Είναι ένα ανάλογο ενός βιβλίου με μια μικρή διαφορά (το κάθισμα δεν είναι μόνο ανυψωμένο, αλλά και ελαφρώς ωθημένο προς τα εμπρός).
 • Κάντε κλίκ κλικ. Μοιάζει με ένα βιβλίο με μικρή διαφορά (το κάθισμα ανυψώνεται στο κλικ, στη συνέχεια χαμηλώνεται, ενώ αναδιπλώνεται η πλάτη).
 • Δελφίνι. Ο μηχανισμός είναι κρυμμένος στο κιβώτιο κάτω από το κάθισμα (το κάθισμα αναδιπλώνεται προς τα εμπρός και στη συνέχεια ανυψώνεται στο επιθυμητό ύψος).
 • Ακορντεόν Η αρχή της λειτουργίας αυτού του μηχανισμού είναι παρόμοια με την τάνυση του φυσητήρα φυσητήρα (το κάθισμα τραβιέται προς τα εμπρός, ενώ το διπλό ερεισίνωτο διπλώνει αυτόματα σε δύο μέρη).
 • Τηλεσκόπιο. Για να αποσυνθέσετε τον καναπέ με αυτόν τον μηχανισμό, θα χρειαστεί να σπρώξετε το κάθισμα σε όλη τη διαδρομή, στη συνέχεια, αφαιρέστε το στρώμα από αυτό και το βάλτε στο αριστερό πλέγμα με την πανοπλία.
 • Puma. Σε αυτή την περίπτωση, ο καναπές μετατρέπεται σε κρεβάτι, αν σηκώσετε το άνω τμήμα του καθίσματος, στη συνέχεια σπρώξτε το κάτω προς τα έξω μέχρι να σταματήσει, κρατήστε το πάνω μέρος του, ωθήστε το προς τα εμπρός και χαμηλώστε το στο πάτωμα.
 • Παντογράφο. Είναι μια αρκετά απλή δομή στην οποία το κάθισμα πιέζεται προς τα εμπρός, τότε η πλάτη χαμηλώνει.
 • Αμερικάνικο πτυσσόμενο κρεβάτι. Ο μηχανισμός διπλής προσθήκης, τον οποίο πρέπει να τραβήξετε και στη συνέχεια να ξεδιπλώσετε τους συνδέσμους.
 • Γαλλική κούνια. Πρόκειται για μια εναλλακτική λύση απέναντι στον Αμερικανό, με τη διαφορά ότι τα modular mats απομακρύνονται από το κάθισμα πριν ξεδιπλώσουν.

Επιπλέον, τα σχέδια με μπράτσα είναι μια πλούσια επιλογή στυλ. Οι ιδέες αυτών των καναπέδων είναι διαφορετικές, οπότε τα έπιπλα επιλέγονται ξεχωριστά για ένα συγκεκριμένο σχέδιο του δωματίου ή στο ύφος του υπάρχοντος εσωτερικού, πρέπει να είναι σε αρμονία με το χρώμα του ταπετσαριού. Το μοντέλο εξετάζεται προσεκτικά: κάθε στοιχείο των επικαλυμμένων επίπλων πρέπει να φέρει ένα λειτουργικό, πρακτικό και αισθητικό φορτίο.

Με όλα τα πλεονεκτήματα των καναπέδων με μπράτσα, μερικά μοντέλα έχουν ένα μικρό μειονέκτημα: σε ένα μικρό δωμάτιο τα πλευρικά τοιχώματα μπορούν να προκαλέσουν σκασίματα, αν είναι ψηλά.Δεν συνιστάται σε τέτοια εσωτερικά και σκληρά ξύλινα υποβραχιόνια.

Τύποι καναπέδων με υποβραχιόνια

Οι σύγχρονες εταιρείες επίπλων παράγουν διαφορετικά μοντέλα καναπέδων με υποβραχιόνια. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, οι καναπέδες είναι ευθείες, γωνιακές και αρθρωτές (νησιωτικές). Σκεφτείτε τους:

 • Ευθεία μοντέλα ευέλικτο και ιδανικό για κάθε χώρο, ακόμη και για μικρά μεγέθη. Μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο ή στο κέντρο του δωματίου, και σε ορισμένες περιπτώσεις στη γωνία.

Στις πρώτες εκδόσεις, τα υποβραχιόνια είναι συνήθως απλούστερες, αλλά στα γωνιακά και αρθρωτά μοντέλα συχνά γίνονται με τη μορφή σύνθετης δομής με συνδυασμό υλικού.

 • Γωνιακοί καναπέδες με μπράτσα συχνά τοποθετούνται σε μια γωνία. Είναι ένα πραγματικό εύρημα όπου κυριολεκτικά κάθε εκατοστό της χρήσιμης περιοχής έχει σημασία. Πιο συχνά, αυτοί οι καναπέδες τοποθετούνται σε μια γωνία του δωματίου, αν και μερικές φορές διακοσμούν το κεντρικό τμήμα του δωματίου.
 • Νησί επιλογές με τα υποβραχιόνια γίνεται πιο συχνά ένα στολίδι του κεντρικού τμήματος του ευρύχωρου δωματίου, που είναι μια πιασάρικη προφορά του εσωτερικού.
 • Δομοστοιχειωτές δομές γωνιών Αξιοσημείωτο είναι ότι αν τα χωρίσετε, κάθε στοιχείο θα έχει ένα υποβραχιόνιο.Σε μικρά διαμερίσματα, τα μοντέλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά (για παράδειγμα, το κύριο μέρος - ως καναπέ για τους γονείς, γωνία με ένα κουτί σεντονιών - για ένα παιδί, τοποθετώντας το τοίχωμά του χωρίς πλευρικό τοίχωμα, ως εναλλακτική λύση σε μια κούνια). Σε άλλες περιπτώσεις, το γωνιακό τμήμα μοιάζει περισσότερο με μια καρέκλα με ένα υποβραχιόνιο, οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παιδικό κρεβάτι.

Είδη

Ανάλογα με τον αριθμό των καθισμάτων, οι καναπέδες με μπράτσα μπορούν να σχεδιαστούν για ένα, δύο, τρία, τέσσερα και πέντε καθίσματα. Εξαρτάται από τα πρότυπα μιας συγκεκριμένης εταιρείας επίπλων, ορίζοντας τις δικές της παραμέτρους για το μήκος του καθίσματος. Τα μοντέλα των νησιών μπορούν να φιλοξενήσουν πολλούς περισσότερους ανθρώπους.

Τα μοντέλα που αντικαθιστούν ένα κρεβάτι, συνήθως υπολογίζονται σε ένα, δύο μέρη. Λιγότερο συχνά είναι 3 θέσεις. Οι τελευταίοι καναπέδες είναι πολύ ευρύχωροι και, αν χρειαστεί, σας επιτρέπουν να κανονίσετε τους επισκέπτες ή να χωρέσετε σε τρία (οικογένεια με ένα παιδί).

Εκτός από τους κύριους τύπους, οι κατασκευαστές παράγουν πρωτότυπα μοντέλα (για παράδειγμα, ένας καναπές με πλάτη και ένα υποβραχιόνιο, που ονομάζεται γοητεία, σχέδια με υποβραχιόνια στα πόδια κ.λπ.).

Ποια είναι τα υποβραχιόνια;

Παρά την φαινομενική της απλότητα, τα υποβραχιόνια κάθε μοντέλου είναι μοναδικά. Διαφέρουν στον βαθμό ακαμψίας, σχήματος, λειτουργικότητας, σχεδιασμού και διαστάσεων. Σε αυτή τη βάση, το υλικό της κατασκευής τους είναι διαφορετικό.

Το σχήμα των πλευρικών επιφανειών είναι διαφορετικό. Ανάλογα με την επιλεγμένη λύση, μπορούν να είναι απλά ίσια, καμπύλα, στενά, φαρδιά, λεπτά, στρογγυλά, κυματιστά ή κυλινδρικά, λείες ή σκαλισμένες.

Κατά κανόνα, τα μοντέλα εκτελούνται με στρογγυλεμένες άκρες (για να αποφευχθεί τραυματισμός). Επιπλέον, το ύψος τους είναι διαφορετικό: αν ο σχεδιασμός προβλέπει ένα κλασικό μοντέλο, συνήθως έχει χαμηλά υποβραχιόνια. Στα δημιουργικά μοντέλα, αυτά τα στοιχεία μπορεί να είναι υψηλά.

Διάφορα και τη δομή των υποβραχιόνων. Μπορούν να είναι καθολικά πλευρικά τοιχώματα, πτυσσόμενα δομικά στοιχεία, μοντέλα με ράφια στα υποβραχιόνια, με πτυσσόμενη (ανερχόμενη) κορυφή και ρυθμιζόμενο ανελκυστήρα, κρυμμένες κόγχες, αφαιρούμενες πλάκες, καθώς και επιλογές κάμψης και στύλου. Μοντέλα καναπέδων με μπράτσα ανοίγματος - ένα από τα πιο δημοφιλή.

Πλάκες κάλυψης

Τα μπράτσα των καναπέδων είναι πολυλειτουργικά.Συχνά, ο σχεδιασμός τους προβλέπει πρόσθετη επένδυση, επιτρέποντας να δημιουργηθεί ένας μικρός πίνακας τσαγιού από το πλευρικό τοίχωμα. Μια τέτοια υποδοχή συμβάλλει στην οργάνωση πρόσθετου χώρου εργασίας σε ένα μικρό διαμέρισμα, για παράδειγμα, στο σχεδιασμό ενός διαμερίσματος-στούντιο.

Trims - μια μοναδική τεχνική που χρησιμοποιείται μόνο σε καναπέδες με υποβραχιόνια. Αυτό δεν είναι μόνο μια προσθήκη στο γενικό σχέδιο αλλά μια λειτουργική τεχνική που, ανάλογα με το μοντέλο και τη σωστή ατμόσφαιρα, μπορεί να εξοικονομήσει χρήσιμο χώρο και να τοποθετήσει τα απαραίτητα αντικείμενα στο χέρι (π.χ.

Παρόμοιες προσθήκες στα υποβραχιόνια είναι κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά: αυτά μπορούν να είναι υποστηρίγματα από ξύλο ή κόντρα πλακέ, πλεκτά καπέλα και άλλοι διοργανωτές.

Επιπλέον, η επένδυση των βραχιόνων για καναπέδες μπορεί να γίνει με το χέρι. Ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο για λεπτομέρειες.

Υλικά

Ο σχεδιασμός κάθε καναπέ γίνεται από διαφορετικά υλικά. Εξαρτάται από το μοντέλο, το βαθμό ακαμψίας των χαλάκια, το επιλεγμένο σώμα, το υλικό πλήρωσης, την ταπετσαρία.

Για υποβραχιόνια

Συμβατικά, όλοι οι υπάρχοντες τύποι υποδειγμάτων υποβραχιόνων μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους:

 • μαλακό?
 • ξύλινα?
 • σε συνδυασμό.

Τα μαλακά υποβραχιόνια είναι βολικά, επειδή είναι αδύνατο να τα βλάψεις ή να τα χτυπήσεις. Λόγω της παρουσίας μαλακού πληρωτικού επίπλων, μαλακώνουν οποιοδήποτε χτύπημα. Λόγω της ασφάλειάς τους, τα μοντέλα αυτά είναι καλοί ως καναπέδες για ένα παιδικό δωμάτιο.

Ο σχεδιασμός των ξύλινων υποβραχιόνων μπορεί να κατασκευαστεί από MDF ή ξύλινο ορεινό όγκο. Επιπλέον, συχνά συμπληρώνεται με μεταλλικά (χρώμιο) στοιχεία.

Η συνδυασμένη έκδοση των πλευρικών μερών είναι βολική και σας επιτρέπει να συνδυάσετε τις καλύτερες ποιότητες (απαλότητα, όγκος, λειτουργικότητα και προστασία από τη βρωμιά).

Ταπετσαρίες

Στη σύγχρονη παραγωγή των επικαλυμμένων επίπλων χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά ταπετσαρίας. Εκτός από το κάλυμμα που καλύπτει την ίδια τη μονάδα, οι εταιρείες χρησιμοποιούν φυσικό δέρμα, δερματίνη, ταπετσαρία επίπλων, βελούδο, κοπάδι και ζακάρ.

Το πραγματικό δέρμα είναι πρακτικό, ανθεκτικό σε τριβή και μηχανικές βλάβες, σχηματισμό σκόνης και ακαθαρσιών. Επιπλέον, λόγω του ίδιου του υλικού, τέτοια μοντέλα φαίνονται κομψά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Η δεύτερη θέση κατέχεται από δερμάτινα υποκατάστατα, τα οποία είναι λίγο φθηνότερα, αλλά και κατώτερα από δερμάτινες ταπετσαρίες.

Τα υφασμάτινα καλύμματα είναι λιγότερο πρακτικά, απορροφούν τα πάντα: από τη βρωμιά και την υγρασία έως τη μικροσκοπική σκόνη. Ωστόσο, τέτοια ταπετσαρία είναι πάντα φωτεινή και πρωτότυπη, επειδή η χρήση των εκτυπώσεων στο εσωτερικό είναι μία από τις ενδιαφέρουσες τεχνικές σχεδιασμού.

Συμπληρωματικό

Το μπλοκ είναι ένα μαλακό καναπέδες. Η ελαστικότητά του και ο βαθμός ακαμψίας του εξαρτώνται από τον τύπο του υλικού πλήρωσης, ο οποίος χωρίζεται σε ίνες φυσικής και συνθετικής προέλευσης, καθώς και χαλύβδινα ελατήρια.

Το μπλοκ είναι ελατήριο ή ελατήριο:

 • Επιλογή χωρίς ελατήρια Είναι κατασκευασμένο από λατέξ, αφρό πολυουρεθάνης, δομικά υλικά και κοκοφοίνικα.
 • Σε ένα συγκρότημα με ανεξάρτητες πηγές οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ελατήρια με στρέβλωση από χάλυβα και ατομικά καλύμματα υφασμάτων για κάθε είδος.
 • Πυρήνες καπό πιο απλά: συναρμολογούνται σε ένα πλέγμα και διασυνδέονται, καθώς και ένα πλαίσιο μεταλλικού πλέγματος. Όπως και στον ανεξάρτητο τύπο, στο επάνω και το κάτω μέρος του μπλοκ, τα ελατήρια συμπληρώνονται με καουτσούκ αφρού επίπλων. Στο μπλοκ με την ορθοπεδική επίδραση υπάρχει συμπίεση του υποστρώματος με ίνες καρύδας.

Πλαίσιο

Η πιο αξιόπιστη και πρακτική περίπτωση καναπέδων με υποβραχιόνια σήμερα είναι το μεταλλικό πλαίσιο. Τα χαλύβδινα στοιχεία είναι αρκετά ανθεκτικά, αυτό το θεμέλιο είναι ανθεκτικό στα φορτία βάρους και την καθημερινή χρήση.

Εκτός από το μέταλλο, το ξύλο συμμετέχει στη δομή του πλαισίου. Κατά κανόνα, είναι μια βάση πλέγματος με ελαστικές πλάκες που εμποδίζουν την κάμψη οποιουδήποτε χαλιού. Είναι διατεταγμένες εγκάρσια στην ίδια απόσταση το ένα από το άλλο.

Το Birch θεωρείται το καλύτερο lat ξύλο, αν και οι κατασκευαστές το αντικαθιστούν συχνά με οξιά ή πεύκο.

Χρώμα

Η παλέτα χρωμάτων των καναπέδων είναι ποικίλη και περιλαμβάνει όλα τα χρώματα από ουδέτερη έως φωτεινή και ζουμερή. Η μόνη διαφορά στα χρώματα των επικαλυμμένων επίπλων είναι η απουσία αιχμηρών και ουρλιάζοντας αποχρώσεων. Όποιο και αν είναι το επιλεγμένο χρώμα του καναπέ, είναι απαραίτητα σιωπηλό και ευγενές.

Εκτός από το σχεδιασμό σε ένα χρώμα (όταν τα υποβραχιόνια εκτελούν με τον τόνο της κύριας ταπετσαρίας), ο σχεδιασμός μπορεί να συγκριθεί. Συχνά αυτό συχνά παρατηρείται σε μοντέλα με ξύλινες πλευρές. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένας μαύρος καναπές με λευκά υποβραχιόνια ή ένα πράσινο μοντέλο με μπεζ ή καφέ άκρα.Η αντίθεση εξαρτάται επίσης από το ύφος του δωματίου, έτσι επιλέγεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διαταράσσεται η αρμονία της ιδέας του σχεδιασμού.

Όμορφες ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού

Εξετάστε μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές για την τοποθέτηση καναπέδων με υποβραχιόνια στο εσωτερικό:

 • Ένας λευκός καναπές με ανάγλυφη ταπετσαρία και ξύλινα λειτουργικά υποβραχιόνια μπορούν να διακοσμήσουν ένα δωμάτιο σε καφέ και άσπρο αποχρώσεις. Για να κάνετε τα έπιπλα να εναρμονιστούν αρμονικά στο εσωτερικό του δωματίου, μπορείτε να επαναλάβετε το λευκό χρώμα στα πρόσθετα στοιχεία (κουρτίνες, τοιχογραφίες, λαμπτήρας δαπέδου της λυχνίας γραφείου). Είναι επιθυμητό η σκιά των υποβραχιόνων και των επίπλων να ήταν ίδια. Διαλύστε τη φωτεινή απόχρωση της μπεζ απόχρωσης (ελαφριά πολυστρωματική επιφάνεια ή χαλί).
 • Ένας γοτθικός μαύρος καναπές με σπριντ και στρογγυλεμένα πλευρικά τοιχώματα μπορεί να διακοσμήσει ένα σκοτεινό υπνοδωμάτιο ή καθιστικό με μαύρα εσωτερικά αντικείμενα.. Για να γεμίσετε το δωμάτιο με το φως και να απαλλαγείτε από τη χαρά, είναι απαραίτητο να επιλέξετε δύο φωτεινά χρώματα: λευκό και μπεζ. Μπορείτε να νικήσετε το πάτωμα και τους τοίχους του ανοιχτό μπεζ, και ο πολυέλμος να επιλέξετε λευκό?
 • Αν οι διαστάσεις του δωματίου επιτρέπουν και θέλετε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο στυλ, Ως λαμπρή προφορά της αίθουσας θα πρέπει να επιλέξετε έναν πορφυρό καναπέ γωνιακού τύπου με μαλακά μπράτσα λακωνικού τύπου. Τα έπιπλα βρίσκονται καλύτερα στο κέντρο του δωματίου.Το χρώμα του καναπέ μπορεί να επαναληφθεί στις λεπτομέρειες (για παράδειγμα, στη διακόσμηση των καρεκλών). Όταν χρησιμοποιείτε το δροσερό χρώμα του καναπέ στο εσωτερικό, πρέπει να προσθέσετε ζεστά χρώματα: φωτεινά έργα ζωγραφικής, μπεζ ράφια, κορνίζες κλπ. Μπορείτε να υποστηρίξετε μια ασυνήθιστη ιδέα σχεδιασμού με πρωτότυπες λάμπες με τη μορφή μπάλες.
 • Αν πρέπει να οργανώσετε τη γωνία στο μέγιστο, πρέπει να βάλετε έναν καναπέ, τα μπράτσα των οποίων μπορεί να γεμίσει με διάφορα χρήσιμα μικροσκοπικά.. Θα φανεί καλό μοντέλο με μια γωνία και ράφια, καθώς και την πλευρά του δέντρου, στην εξωτερική πλευρά του οποίου θα είναι λειτουργικά ράφια. Μπορούν να βάλουν βιβλία, CD και ακόμη και ένα βάζο. Ένα μοντέλο με συνδυασμό χρώματος και υφής θα ζωντανέψει ακόμα και το πιο βαρετό εσωτερικό. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε ένα χαλί στον τόνο της ταπετσαρίας, μερικές εικόνες και ένα χαμηλό τραπέζι με τον τόνο ενός από τους τόνους του καναπέ.
Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο