Τα θεμέλια για την αλλαγή κατοικίας: τύποι και τεχνολογία εγκατάστασης

Η κατασκευή διαφόρων δομών συχνά καθυστερεί για μήνες ή και χρόνια. Τα ιδιωτικά σπίτια δεν αποτελούν εξαίρεση, διότι η μικρή ποσότητα εργασίας είναι πολύπλοκη ούτως ή άλλως από την έλλειψη εμπειρίας, την κατάρτιση, τα ειδικά εργαλεία κ.ο.κ. Αλλά για να ζήσετε και να εργαστείτε κανονικά στην εγκατάσταση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικά προετοιμασμένο τρέιλερ σε ένα καλά κατασκευασμένο θεμέλιο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Για να οικοδομήσουμε ένα θεμέλιο για την αλλαγή σπίτια με τα χέρια τους θα είναι σε θέση να όλοι εκείνοι που κατασκευάζουν τα σπίτια τους και τα κτίσματα μαζί τους. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές λεπτές αποχρώσεις που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Δεδομένου ότι τέτοιες κατασκευές χρησιμοποιούνται ενεργά όχι μόνο από οικοδόμους, αλλά και απλώς από καλοκαιρινούς κατοίκους, παρουσιάζουν εργαλεία, αποθηκεύουν ρούχα, μερικές φορές ζουν για εβδομάδες.Ως εκ τούτου, από τη μία πλευρά, το κτίριο αποδεικνύεται εύκολο και προσωρινό, αλλά από την άλλη - είναι κεφάλαιο σε εκτέλεση. Το παραμικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι το σπίτι σκυλιών δεν θα μπορέσει να εκτελέσει τη λειτουργία του.

Η βάση κάτω από ένα σπίτι αλλαγής δεν πρέπει να αποτελεί κεφάλαιο για την εκτέλεση. Εξάλλου, αυτό συνεπάγεται μόνο ένα πρόσθετο κόστος χρόνου, χρήματος και προσπάθειας. Απλότητα και χαμηλό κόστος - αυτά είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να επιδιώξετε.

Συνήθως, οι καμπίνες τοποθετούνται χωρίς τη συμμετοχή ειδικευμένων επαγγελματιών, ιδιαίτερα - χωρίς τεχνολογία. Το κυριότερο είναι να επιλέξετε το σωστό σχήμα της συσκευής και να συμμορφωθείτε με τις βασικές τεχνολογικές απαιτήσεις.

Επιλογές

Τα θεμέλια μπλοκ ήταν ευρέως διαδεδομένα στην κατασκευή καμπίνων. Είναι αυτό το θεμέλιο που συνιστάται κατά τη διάρκεια της κατασκευής σε συμπαγές έδαφος. Ο χώρος, όπως και κάθε άλλος τύπος κατασκευής, πρέπει να ισοπεδωθεί και να καθαριστεί από οτιδήποτε μπορεί να παρεμβληθεί. Οποιοδήποτε χόρτο, οι θάμνοι είναι κατηγορηματικά απαράδεκτοι. Συχνά το έδαφος συμπιέζεται ή ρίχνεται με νερό, έτσι ώστε τα τμήματα του μπλοκ να μην βυθίζονται σε αυτό κάτω από το παραγόμενο φορτίο.

Μετά την ολοκλήρωση τέτοιων έργων απαιτείται η απόρριψη ενός μαξιλαριού, το οποίο σχηματίζεται από τα ερείπια, την χοντρή άμμο ή το χαλίκι. Αυτό το ντάμπινγκ υποτίθεται ότι ισοπεδώνει και χτυπάει καλά.Υπάρχει αρκετή δυνατότητα χειροκίνητης συμπίεσης για εργασία, καθώς τα πιο ισχυρά εργαλεία είναι περιττά. Βεβαιωθείτε ότι πρέπει να επισημάνετε τον ιστότοπο για τον πιο ακριβή προσανατολισμό. Οι βάσεις μπλοκ χωρίζονται σε δύο τύπους: ταινία και κολόνες.

Λειτουργία ταινίας σημαίνει προκαταρκτική πλήρωση ζεύκτη σκυροδέματος ή άμεση τοποθέτηση της βάσης στο υποκείμενο μαξιλάρι.

ΣτοΕίναι σημαντικό: αν οργανώσετε ένα τέτοιο θεμέλιο στο έδαφος, επιρρεπείς στην άνοδο, σχεδόν σίγουρα δεν εξυπηρετεί την ημερομηνία λήξης. Ως εκ τούτου, συχνότερα, χρησιμοποιήστε το σχήμα του στύλου. Η απόσταση που χωρίζει τους πυλώνες μεταξύ τους καθορίζεται από το φορτίο που δημιουργείται και από άλλα χαρακτηριστικά του έργου. Το πλεονέκτημα της εκτέλεσης πυλώνων είναι η δυνατότητα να μην χάνουμε χρόνο και προσπάθεια για την ισοπέδωση της βάσης.

Για να επιτευχθεί μια αυστηρή οριζόντια εγκατάσταση μπορεί να είναι, αν βάζετε στη μία πλευρά ψηλότερη από την άλλη. Το καλύτερο ύψος τους κυμαίνεται από 0,2 έως 0,4 μέτρα - και δεν είναι πολύ επίπονο και υπάρχει πραγματική εγγύηση ότι η βάση του σπιτιού δεν θα βρέξει σε περίπτωση βροχόπτωσης.

Σημαντικό: κάτω από τα προσωρινά κτίρια συνήθως τοποθετούνται πλήρεις σταθμοί. Οι κοίλες ποικιλίες τους δεν είναι αρκετά ισχυρές και θα σπάσουν γρήγορα εάν ξεπεραστεί κάποιο φορτίο. Τα θεμέλια του στρώματος είναι ακόμη πιο σπάνια.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν μια ποικιλία ελαστικών, το πλεονέκτημα είναι ότι αυτό το υλικό είναι απόβλητο και είναι πολύ φθηνό. Ταυτόχρονα, οι πρακτικές ιδιότητές τους είναι αρκετά καλές, ειδικά σε υγρή ή ενεργό γη. Μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός υπόστεγα σε ένα σωρό βίδα.

Είναι αδύνατο να κάνουμε μόνο ένα λάθος: να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να υπάρξει μία παγκόσμια βάση, ακόμα και σε γειτονικές περιοχές. Θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις ιδιότητες των εδαφών και των υπογείων υδάτων στην περιοχή.

Συμβουλές για την επιλογή και την εκτέλεση

Τα πλεονεκτήματα των ελαστικών αυτοκινήτων είναι:

 • ελάχιστο χρόνο και χρήμα.
 • αποτελεσματική στεγανοποίηση.
 • αποζημίωση για εποχιακές διακυμάνσεις μεγέθους ·
 • ευκολία των ίδιων των προϊόντων.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι τα ελαστικά που βρίσκονται στην επιφάνεια μπορούν να εξαπλωθούν γύρω από τις επιβλαβείς ουσίες. Επομένως, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε αμέσως πώς να οργανώσετε τις φυσιολογικές συνθήκες για την εκμετάλλευσή τους. Οι οδηγίες βήμα προς βήμα για την υλοποίηση της βάσης των ελαστικών (διπλής επίστρωσης) πλακών παρέχουν:

 • απομάκρυνση ακόμη και μικρών λίθων και ακαθαρσιών.
 • κάθαρση του επιφανειακού στρώματος ·
 • γεμίζοντας κενά μεταξύ στρώσεων ελαστικών που οφείλονται σε χαλίκια ή τούβλα.
 • στέγες αισθάνθηκε στέγη πάνω από το ίδρυμα?
 • ξυλότυπος με ξύλινες πλευρές ύψους 0,1 μ.
 • τη διάταξη του οπλισμού μέσα σε αυτό.
 • χύνοντας διάλυμα τσιμέντου.

Είναι κάπως πιο δύσκολο να εφαρμοστεί ο κολοφωνικός σχεδιασμός των ελαστικών, αλλά η αξιοπιστία της δομής που θα δημιουργηθεί θα εξασφαλιστεί ήδη πλήρως. Όχι χωρίς λόγο, αυτή η επιλογή συνιστάται για χώρους με υψηλή σεισμική δραστηριότητα. Στο λάκκο, στο εσωτερικό του οποίου αφαιρείται ένα σημαντικό στρώμα χώματος, χύνεται τα ερείπια και συμπιέζεται πλήρως.

Η σήμανση των ορόφων γίνεται με πασσάλους. Τα ελαστικά τοποθετούνται στις ίδιες καρφίτσες, φροντίζοντας για μια οριζόντια επίπεδη επιφάνεια. Όταν χρειάζονται αρκετές ημέρες μετά την έκχυση του σκυροδέματος, μπορείτε να διαμορφώσετε τη λωρίδα και να οικοδομήσετε το ίδιο το σπίτι.

  Εάν το σπίτι με βάση τα θεμέλια μπλοκ είναι οικεία στους κατασκευαστές, τότε η τοποθέτηση τους κάτω από το προσωρινό ρυμουλκούμενο έχει ακόμα μερικές ιδιαιτερότητες. Είναι λογικό να επιλέξουμε ένα τέτοιο υλικό γιατί:

  • είναι σχετικά φθηνό.
  • Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες τέτοιων προϊόντων.
  • η αντοχή στο κρύο είναι εγγυημένη.
  • Τα μπλοκ ανέχονται ακόμη και σοβαρές δυσμενείς αλλαγές στο περιβάλλον.

  Τα PBS από διογκωμένο πηλό σκυροδέματος (τοίχο ή μαξιλάρι) χρησιμοποιούνται συχνότερα για εγκατάσταση κάτω από τις καλύβες. Υπάρχει ζήτηση σε τοίχο όπου μέρος του υπόγειου κτιρίου βρίσκεται υπόγειο, και μέρος πάνω από αυτό. Είναι εύκολο να διακρίνετε ένα ορθογώνιο τοίχου από ένα τραπεζοειδές μαξιλάρι. Το πλεονέκτημα της δεύτερης επιλογής μπορεί να θεωρηθεί η ανάπτυξη της περιοχής εδράνου και η μείωση στην ανάληψη. Τα εξαρτήματα βάσης πρώτα στερεώνονται μαζί.

  Στην ιδανική περίπτωση, ετοιμάστε ένα μίγμα τοιχοποιίας χωρίς να προσθέσετε νερό. αν πρέπει να χρησιμοποιηθεί, πρέπει να γίνει προσεκτικά. Μετά από όλα, η υπερβολική υγρασία θα επιδεινώσει αμέσως τις παραμέτρους της τοιχοποιίας που δημιουργείται. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι η χρήση μπλοκ ενέχει μερικές φορές απόκλιση από την οριζόντια. Αυτό πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς και να προσαρμόζεται εγκαίρως. Για παρατήρηση, χρησιμοποιείται ένα επίπεδο κατασκευής (έλεγχος κάθετα και οριζόντια) και ένα καλώδιο μεγάλου μήκους, το οποίο καθορίζει την ευθεία του θεμελίου.

  Δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές, στις αρθρώσεις - δεν πρέπει να υπάρχει ένα πέρασμα σε αυτά. Συνιστάται να προσθέσετε στο διάλυμα εργασίας του μίγματος που είναι υπεύθυνος για τη στεγανοποίηση. Η τάφρο είναι γεμάτη από πηλό, η οποία πρέπει επιπλέον να τραβηχτεί. Η θεμελίωση πυλώνων απαιτεί τη δημιουργία βάθρων και φίλτρων για κάθε εκσκαφή. Αρχίστε με τη συμπύκνωση του πυθμένα και τη διάταξη του μαξιλαριού (5 μέρη άμμου σε 10 κλάσματα σκουπιδιών).

  Αυτή η βάση είναι ευθυγραμμισμένη και διατυπωμένη με συγκεκριμένο τρόπο. Στη συνέχεια το μαξιλάρι χύνεται με μαστίχα ασφάλτου. Μετά από αυτό μπορείτε να βάλετε την πρώτη σειρά μπλοκ. Το τράβηγμα του καλωδίου βοηθά στην αποφυγή προβλημάτων που δημιουργούνται από διαφορετικά επίπεδα λεπτομέρειας. Αφού βάλαμε το πρώτο, πρέπει να το στερεώσουμε με τσιμέντο και να βάλουμε τη δεύτερη γραμμή.

  Για να ξεκινήσει η εργασία είναι απαραίτητο από εκείνα τα σημεία όπου οι τοίχοι και οι γωνίες θα διασταυρώνονται. Η βάση πρέπει να χωράει κάτω από κάθε τμήμα οδηγού της δομής. Εάν μια επιλογή σωρού επιλέγεται αντί του μπλοκ ενός, χρησιμοποιήστε ράβδους ξύλου ή (που είναι πολύ καλύτερο) χάλυβα. Για να διευκολυνθεί η προετοιμασία για την επόμενη εργασία μπορεί να σφυροκοπήσει τις ράβδους και τις ρίζες με τη βοήθεια ενός ελκυστήρα. Είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια κατοικία αλλαγής και στη βάση από σκυρόδεμα, η οποία έρχεται σε βάθος σε 0,2 - 0,3 m. Ωστόσο, η αξιοπιστία μιας τέτοιας απόφασης επισκιάζεται από το αυξημένο κόστος της.

  Μερικές φορές υπάρχουν αναφορές ότι αρκεί να κάνουμε απλώς μια γέμιση από τα ερείπια και να τα περιορίσουμε σε αυτό.Αλλά η διάρκεια μιας τέτοιας αυτοσχέδιας βάσης θα είναι μικρή. Τα ερείπια θα εξακολουθούν να ξεπλένονται και το ρυμουλκούμενο θα αποστραγγίζεται. Για να ευθυγραμμιστούν οι περισσότερες τοποθεσίες, 1-1,5 cu. m άμμου. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι αποχρώσεις που προκύπτουν από την κατασκευή σε πηλό έδαφος. Προ-διάτρητη οπή, επιτρέποντας την εκτίμηση της πραγματικής ποιότητας του εδάφους και του βάθους της συμπαγούς συστοιχίας. Σε περίπτωση ανίχνευσης υπερυψωμένων εδαφικών υδάτων, ειδικά όταν ανεβαίνουν πάνω από τη γραμμή κατάψυξης, πρέπει να παρέχεται υψηλής ποιότητας αποστράγγιση. Σωλήνες με ειδικές οπές που βρίσκονται κάτω από μια προκατάληψη προς τη σωστή κατεύθυνση.

  Η ταινία που τοποθετείται σε πηλό έδαφος πρέπει να έχει μια ευρύτερη επένδυση από σκυρόδεμα από αυτήν. Οι ξύλινες ράβδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση των αντίθετων τμημάτων του ξυλότυπου.

  Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τύπους των θεμελίων για σκύλο από το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο