Πώς να επιλέξετε τραπέζι;

 Πώς να επιλέξετε τραπέζι;

Σήμερα, η εξοικονόμηση χώρου στα περισσότερα διαμερίσματα γίνεται η πρώτη θέση. Είναι δύσκολο να τοποθετήσετε όλα τα απαραίτητα αντικείμενα και έπιπλα σε 40 m2. Και σχεδόν κανείς δεν μπορεί να κάνει χωρίς τραπέζι. Σε αυτή την περίπτωση, μια καλή επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα τραπέζι για κομμωτές. Έχει χώρο αποθήκευσης και θα χρησιμεύσει ως τραπέζι στην απαραίτητη περίπτωση.

Οφέλη

Το τραπέζι διαθέτει πολλές θετικές ιδιότητες σε σχέση με αυτό, έχει μεγάλη δημοτικότητα.

Τα κυριότερα περιλαμβάνουν:

 • Συμπαγή. Σε μια μικρή περιοχή μπορείτε να κανονίσετε τόσο χώρο αποθήκευσης όσο και έναν πλήρως εξοπλισμένο χώρο υποδοχής.
 • Διαθεσιμότητα κιβωτίων διαφόρων μεγεθών.
 • Η λειτουργικότητα του έπιπλα.Διατηρεί ένα μεγάλο αριθμό πραγμάτων.
 • Ευκολία - συρτάρια σας επιτρέπουν να πάρετε εύκολα οποιοδήποτε στοιχείο?
 • Αισθητικό συστατικό. Κατάλληλο για κάθε δωμάτιο χάρη σε μια ποικιλία μοντέλων και χρωμάτων.

Διαστάσεις

Οι διαστάσεις του τραπεζιού εξαρτώνται από την επιθυμία σας και τη δυνατότητα τοποθέτησης.

Συμβατικά, μπορούν να χωριστούν σε:

 • μικρό, το οποίο θα αποτελείται από ένα ζευγάρι κιβωτίων. Το ύψος του προϊόντος είναι περίπου 80 cm, μήκους 50 cm και το βάθος δεν είναι μεγαλύτερο από 30 cm. Είναι δύσκολο να το ονομάζετε άνετο και ευρύχωρο, αλλά να εκτελεί τις λειτουργίες του όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • το μέσο μέγεθος είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν γεμίζει το χώρο και εκτελεί όλες τις λειτουργίες του. Τα ακόλουθα μεγέθη θεωρούνται πρότυπα: το ύψος είναι από 130 cm, το μήκος είναι 180 cm, το βάθος είναι 50 cm.
 • Ένα μεγάλο είναι ένα τραπέζι-στήθος με δείκτες πάνω από το μέσο όρο. Αλλά αυτό το μέγεθος δεν ταιριάζει σε ένα μικρό δωμάτιο. Εάν θέλετε να τονίσετε το μοντέρνο εσωτερικό σε ένα μεγάλο δωμάτιο, τότε αυτή είναι μια καλή επιλογή.

Χρώματα

Οι κατασκευαστές προσφέρουν ποικιλία χρωμάτων και μοντέλα πλευρικών τραπεζιών. Εάν ένα κομμάτι έπιπλα είναι κατασκευασμένο από συμπαγές ξύλο, τότε είναι συνήθως απλά βερνικωμένο, έτσι ώστε να κοιτάζει μέσα από την υφή του ξύλου.

Άλλα μοντέλα μπορεί να είναι μια ποικιλία αποχρώσεων. Εδώ η επιλογή είναι δική σας. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα στοιχείο για το στυλ και το χρώμα του υπόλοιπου έπιπλα.

Για ένα σαλόνι σε κλασικό στιλ, τα ελαφριά ή σκούρα χρώματα είναι κατάλληλα σε απλό σχεδιασμό. Επιπλέον, αξίζει να θυμηθούμε ότι τα λευκά έπιπλα αυξάνουν οπτικά το χώρο και δίνουν ελαφρότητα και συνοπτικότητα.

Για στυλ Provence - ανοιχτά χρώματα με αποτέλεσμα της γήρανσης. Για μοντέρνο εσωτερικό - με εκτυπώσεις φωτογραφιών. Επίσης, αυτή η διακόσμηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φυτώριο. Μια μοντέρνα τάση είναι το χρώμα "χαμαιλέοντας", το οποίο, ανάλογα με τον φωτισμό, θα πάρει διαφορετικές αποχρώσεις.

Γνήσια στοιχεία εμφάνισης με ένθετα από δέρμα, πέτρες, μέταλλο ή μπαστούνι. Χρησιμεύουν ως διακόσμηση και διακόσμηση του προϊόντος. Τα αντικείμενα αυτά ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό του καθιστικού.

Ανάλογα με το σκοπό του δωματίου στο οποίο θέλετε να τοποθετήσετε αυτό το έπιπλο, μπορείτε να χωρίσετε σε διάφορες ομάδες.

Για σαλόνι

Τα πιο δημοφιλή μετασχηματισμένα έπιπλα στη χώρα μας κέρδισαν τη δεκαετία του 60 του εικοστού αιώνα, όταν υπήρχε μια μεγάλης κλίμακας κατασκευή του Χρουστσόφ. Τότε δεν μπορούσε να κάνει ούτε ένα διαμέρισμα χωρίς τραπέζι βιβλίου.Η ουσία του μηχανισμού ήταν στις πτυχώσεις, οι οποίες αποσυναρμολογήθηκαν τοποθετημένες στα μυστικά πόδια. Μέσα ήταν ένα σύστημα αποθήκευσης. Στην εποχή μας, υπάρχουν και μοντέλα, αλλά πιο εκσυγχρονισμένα.

Για το σαλόνι διατίθενται διάφορες τροποποιήσεις τραπεζιών, συρταριών, ανάλογα με τον προορισμό. Βασικά, χρειάζονται για ένα μεγάλο τραπέζι με τραπέζι, αλλά η λειτουργικότητα για ένα μικρό διαμέρισμα είναι επίσης σημαντική.

Αντί για πλακάκια κάτω από την τηλεόραση ή "τοίχους" μπορείτε να αγοράσετε ένα τραπέζι, το οποίο θα χρησιμεύσει όχι μόνο ως στάση για συσκευές, αλλά και ως χώρος αποθήκευσης, καθώς και ως πρόσθετη επιφάνεια τραπέζης. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πλατφόρμα τηλεόρασης. Αυτό σας επιτρέπει να το κρύψετε όταν δεν είναι απαραίτητο.

Ένα ενδιαφέρον μοντέλο είναι το συνηθισμένο στήθος με έξι συρτάρια. Τα κορυφαία συρτάρια αποκρύπτουν ολόκληρο τον μηχανισμό τραπέζης με μια επιφάνεια εργασίας μεγάλου μεγέθους. Κατά την ανάλυση, τα κορυφαία κιβώτια μετακινούνται προς τα έξω με πλευρικά πλαίσια. Τέσσερα κάτω συρτάρια χρησιμεύουν ως συρτάρι για την αποθήκευση ρούχων.

Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι δεν θα είναι πολύ άνετο για τους επισκέπτες να καθίσουν, καθώς δεν υπάρχει χώρος κάτω από το τραπέζι για τα πόδια.

Τα μοντέλα με περιστρεφόμενο μηχανισμό επιτραπέζιων πινάκων είναι πολύ δημοφιλή. Για να απλώσετε ένα τέτοιο συρταριέρα, είναι απαραίτητο να διπλώσετε πίσω μέρος του πίνακα και να το γυρίσετε.

Στα μοντέρνα μοντέλα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο μεγάλα τραπέζια, τα οποία είναι κρυμμένα κάτω από το ίδιο τραπέζι με ένα στήθος συρταριών. Τέτοια σχέδια χρησιμοποιούνται στους πίνακες για την κουζίνα και το γραφείο.

Η κύρια διαφορά μεταξύ του τραπέζι στο σαλόνι θα είναι η εμφάνισή του. Θα πρέπει να είναι κατάλληλο για το ύφος του δωματίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία διακοσμητικών ενθέτων, δίνοντας στο θέμα μια ασυνήθιστη και ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Για την κρεβατοκάμαρα

Βασικά, για την κρεβατοκάμαρα χρησιμοποιούνται κλασικά κομμάτια, αλλά υπάρχει και ανάγκη για τραπέζι. Στη συνέχεια, επιλέξτε το εξεταζόμενο μοντέλο. Τέτοια αντικείμενα μπορούν να συνδυάσουν χώρο αποθήκευσης και τραπέζι ντυσίματος. Ο καθρέφτης είναι συνήθως κρυμμένος στο καπάκι, και κάτω από αυτό υπάρχουν αρκετά διαμερίσματα για κοσμήματα και άλλα γυναικεία αξεσουάρ.

Σήμερα υπάρχουν επίσης τραπέζια, κομμωτήρια, πτυσσόμενα κρεβάτια. Αυτή είναι μια καλή ιδέα τόσο για την κρεβατοκάμαρα όσο και για το σαλόνι, όταν χρειάζεστε ένα επιπλέον κρεβάτι για φίλους που μένουν συχνά μια μέρα στην άλλη.

Για το γραφείο

Το πιο αρχαίο τραπέζι είναι ένα γραφείο. Μετά από όλα, κάθε τραπέζι που περιλαμβάνει ένα ορισμένο αριθμό συρόμενων ράφια μπορεί ήδη να θεωρηθεί ένα συρτάρι συρταριών.

 • Το παραδοσιακό μοντέλο του γραφείου. Η επιφάνεια του τραπεζιού είναι τοποθετημένη σε δύο ντουλάπια όπως το γράμμα "P". Σε κάθε πλευρά υπάρχουν κουτιά για την αποθήκευση γραφικής ύλης και στο μέσο κενό χώρο για τα πόδια. Ένα πιο συμπαγές μοντέλο μπορεί να είναι με ένα ντουλάπι στη μία πλευρά.
 • Γραμματέας Αυτή είναι μια παλιά έκδοση της γραφής έχει γίνει. Δεδομένου ότι είναι άβολο να καθίσει στο κομμωτήριο, δημιουργήθηκε ένα πτυσσόμενο μέρος, το οποίο μαζί με το ντουλάπι κατέστησε δυνατή όχι μόνο την αποθήκευση των αναγκαίων αντικειμένων αλλά και τη χρήση του ως πλήρους χώρου εργασίας. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω της πολυεπίπεδης διάταξης των κιβωτίων. Τα κάτω κουτιά είναι βαθύτερα και τα ανώτερα είναι στενότερα.
 • Ένας άλλος τύπος γραφείου είναι μετασχηματιστή. Σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε το τραπέζι στη γωνία ή κατά μήκος του τείχους. Κατά κανόνα, το πτυσσόμενο τμήμα βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη βάση με ράφια και έχει τροχούς για την κίνηση της ίδιας της επιφάνειας του τραπεζιού.

Για μετασχηματιστές μπορεί να αποδοθεί, και πτυσσόμενα τραπέζια.Τοποθετούνται στον τοίχο και, εάν είναι απαραίτητο, είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να σχηματίζουν χώρο εργασίας.

Στο γραφείο, εκτός από τη γραφή, χρειάζεστε γραφείο υπολογιστή. Χαρακτηρίζεται από την παρουσία ενός κιβωτίου για τη μονάδα και ενός ολισθαίνοντος τμήματος για το πληκτρολόγιο. Όταν εργάζεστε με το πληκτρολόγιο, οι αγκώνες συχνά παραμένουν χωρίς υποστήριξη. Για να αποφύγετε αυτό, μια καμπύλη επιφάνεια εργασίας σε μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Για το νηπιαγωγείο

Για τα παιδικά τραπέζια, τα συρταριέρια μετατρέπουν κυρίως τραπέζια, που συνδέονται με συρτάρια για την αποθήκευση ρούχων και παιδικά αξεσουάρ.

Επί του παρόντος, αυτό το μοντέλο είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των μητέρων για τους εξής λόγους:

 • βολικό για το μωρό swaddle?
 • Η αντικατάσταση των πάνες διευκολύνεται από την παρουσία όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων "στο χέρι".
 • τη δυνατότητα να γυμναστείτε και να κάνετε μασάζ σε ένα άνετο περιβάλλον τόσο για το μωρό όσο και για τη μητέρα.
 • την ικανότητα να ντύσει το μωρό χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο χώρο.

Όταν επιλέγετε ένα μεταβαλλόμενο τραπέζι, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην αξιοπιστία του σχεδιασμού και στη σωστή φόρμα.

Τις περισσότερες φορές, το σετ έρχεται με ένα ειδικό μαλακό στρώμα από αδιάβροχο ύφασμα, το οποίο βοηθά τις μητέρες σε περίπτωση «εκπλήξεων» ενός μωρού.Εάν ξαφνικά δεν υπάρχει τέτοιο στοιχείο, τότε είναι καλύτερο να το αγοράσετε ξεχωριστά.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα μεταβαλλόμενων τραπεζιών στον σύγχρονο κόσμο είναι:

 • Με το πτυσσόμενο τραπέζι. Αυτό είναι ένα πολύ βολικό μοντέλο. Επιλέγεται από την πλειοψηφία των αγοραστών, διότι σας επιτρέπει να διπλώσετε την επιφάνεια και το συρταριέρα είναι μάλλον στενό και καταλαμβάνει λίγο χώρο. Για μερικούς χειρισμούς, χρειάζεστε μια μεγάλη επιφάνεια εργασίας, για την οποία απλώς πιέζετε ή ξεδιπλώνετε το μεταβαλλόμενο μέρος στο απαιτούμενο μέγεθος.
 • Με ένα εναέριο τραπέζι. Η ουσία αυτού του σχεδιασμού έγκειται στο γεγονός ότι η ανώτερη επιφάνεια για περιτύλιγμα ξεχωριστά τοποθετημένη πάνω στο στήθος των συρταριών σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν δεν είναι απαραίτητο, απλά αφαιρείται. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το στοιχείο στο μέλλον, ως συνηθισμένο συρτάρι για τα πράγματα. Έρχονται σε διάφορα χρώματα και σχέδια, οπότε δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα μοντέλο που να ταιριάζει στο εσωτερικό σας.

Εάν έχετε μια τακτική ντουλάπα, τότε μπορείτε να αγοράσετε μια τέτοια επικάλυψη ξεχωριστά ή να την κάνετε μόνοι σας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τις διαστάσεις της επιφάνειας και να κάνετε έναν απλό υπολογισμό.

 • Με ενσωματωμένο λουτρό. Μια πολύ βολική επιλογή που συνδυάζει ένα χώρο για κολύμπι, αλλαγή τραπεζιών και χώρο αποθήκευσης. Το μειονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι ότι συνήθως το λουτρό έχει μικρό μέγεθος και επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλήρη λειτουργικότητα του προϊόντος για μικρό χρονικό διάστημα.

Οι μεταβαλλόμενες στήλες συνήθως κατασκευάζονται από φυσικά, μέγιστα ασφαλή υλικά.

Εδώ είναι τα κύρια:

 • Στερεό ξύλο - Αυτή είναι η πλέον φιλική προς το περιβάλλον και αξιόπιστη επιλογή. Το δέντρο έχει ιδιότητες μείωσης θορύβου. Αλλά κοστίζει περισσότερο από τους ομολόγους της. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για το σχεδιασμό και τα χρώματα των προϊόντων, αλλά το πιο δημοφιλές αυτή τη στιγμή είναι το ελεφαντόδοντο. Με τα μειονεκτήματα μπορεί να αποδοθεί στην "ιδιοσυγκρασία" του ξύλου σε διάφορες διαφορές.
 • Πλάκα ή MDF. Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες επιλογές, καθώς είναι φθηνές και η περιοχή είναι πολύ μεγάλη. Επιπλέον, τα έπιπλα από μοριοσανίδες έχουν υψηλότερη αντοχή στην υγρασία από το συμπαγές ξύλο.
 • Μέταλλο Τέτοια σχέδια είναι αξιόπιστα, ανθεκτικά, ανθεκτικά στην υγρασία και τη θερμότητα, αλλά το μέταλλο είναι επικίνδυνο για τα παιδιά. Επομένως, είναι απαραίτητο να επιλέξετε προσεκτικά ένα μοντέλο ποιότητας χωρίς αιχμηρές γωνίες.Στο μέλλον, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το αντικείμενο μακριά από τον τόπο διαμονής του παιδιού έτσι ώστε να μην χτυπήσει τυχαία. Τα χρώματα μπορεί να ποικίλουν.
 • Πλαστικά. Η τιμή του υλικού είναι αρκετά χαμηλή, τα μοντέλα είναι διαφορετικά και διατίθενται στους καταναλωτές. Το μόνο πράγμα, μην ξεχνάτε ότι δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε πλαστικά προϊόντα κοντά σε συσκευές θέρμανσης, καθώς το πλαστικό αρχίζει να εκπέμπει ουσίες επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία.

Για την κουζίνα

Στην κουζίνα, χρησιμοποιούνται κυρίως μοντέλα με συρόμενο ή περιστρεφόμενο μηχανισμό. Εάν χρειάζεστε μια μικρή τραπεζαρία για δύο άτομα, τότε είναι δυνατό να κάνετε με ένα ράφι για το τραπέζι από το πάτωμα.

Εάν χρειάζεστε μια μεγάλη τραπεζαρία, είναι προτιμότερο να εξετάσετε τραπέζια με μηχανισμό εξόδου. Η ουσία τους έγκειται στο γεγονός ότι ο ίδιος ο πίνακας βρίσκεται κάτω από τον ίδιο πίνακα με το ντουλάπι και όταν απαιτείται ένα τραπέζι στους τροχούς, κινείται σαν να ψαλιδίζεται.

Προαιρετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πτυσσόμενο τραπέζι. Μοιάζει με ένα από τα κρεμαστά κομμάτια στο ακουστικό. Αλλά στην πραγματικότητα, γρήγορα μετατρέπεται σε ένα πλήρες τραπέζι με ένα σύστημα αποθήκευσης.

Συμβουλές σχεδιαστών

Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τραπέζι σε κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας:

 • Στο υπνοδωμάτιο είναι προτιμότερο να επιλέξετε τραπέζια με ευρύχωρα συρτάρια για ρούχα.
 • Στην κουζίνα, πρέπει να χρησιμοποιείτε μοντέλα με συρτάρια και ράφια για την αποθήκευση πιάτων.
 • Στο μπάνιο θα είναι κατάλληλα έπιπλα από πλαστικό.
 • Στο σαλόνι μπορεί να είναι μια ποικιλία από τραπέζια, ντουλάπια με διακόσμηση και τυχόν ασυνήθιστα στοιχεία, έτσι ώστε ένα τέτοιο κομμάτι των επίπλων δεν είναι μόνο λειτουργικό, αλλά και φέρνει γεύση στο εσωτερικό.

Όμορφα παραδείγματα

Η αλλαγή τραπεζιών μπορεί να είναι μια ποικιλία χρωμάτων: έχει ένα ενδιαφέρον χρώμα από ελεφαντόδοντο στην μοντέρνα ασπρόμαυρη έκδοση.

Ένα τραπέζι με ένα πτυσσόμενο καθρέφτη και μια ποικιλία συρταριών μπορεί να δημιουργήσει ένα ολόκληρο σαλόνι ομορφιάς στο σπίτι σας. Και επίσης θα χωρέσει σε ένα κομψό εσωτερικό, έχοντας γίνει το επίκεντρο του, χάρη σε ένα ενδιαφέρον χρώμα.

Μια εκπληκτική ξύλινη κουζίνα με ένα τραπέζι rollout σε φωτεινά χρώματα είναι πολύ ελκυστική με τη ζεστασιά και τη φυσικότητα. Και οι καρέκλες με πρωτότυπα καλύμματα ολοκληρώνουν το σύνολο στο στιλ της Προβηγκίας.

Στο βίντεο θα βρείτε μια ανασκόπηση της μεταβαλλόμενης τραπεζαρίας.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο