Block σπίτι για το εξωτερικό του σπιτιού: τις λεπτές αποχρώσεις της επένδυσης πρόσοψη

 Block σπίτι για το εξωτερικό του σπιτιού: τις λεπτές αποχρώσεις της επένδυσης πρόσοψη

Block σπίτι - ένας από τους τύπους επένδυσης. Χρησιμοποιείται επίσης για το φινίρισμα των εσωτερικών χώρων και τη δημιουργία αεριζόμενης πρόσοψης. Το παραδοσιακό μπλοκ είναι ένας πίνακας με μια κυρτή εξωτερική πλευρά. Τα στοιχεία συνδέονται μεταξύ τους με το "αγκάθι-αυλάκι". Ο τελειωμένος τοίχος μοιάζει με ξύλο.

Ποικιλίες υλικού

Στοιχεία ενός σπιτιού μπορεί να είναι όχι μόνο ξύλινα. Παράγονται επίσης μεταλλικά και βινυλικά μέρη. Κάθε τύπος φινιρίσματος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Το κύριο υλικό για τα ελάσματα είναι κωνοφόρα δέντρα, καθώς είναι λιγότερο ευαίσθητα σε σήψη. Δύο κούτσουρα παράγονται από ένα κούτσουρο, τα οποία διατηρούνται σε θάλαμο ξήρανσης για δύο εβδομάδες.

Το κύριο πλεονέκτημα της ξύλινης πρόσοψης φινίρισμα - εμφάνιση. Η απομίμηση ξύλου μπορεί να ξεγελάσει το μάτι μόνο σε απόσταση. Κοντά στην εντύπωση θα είναι εντελώς διαφορετική. Επιπλέον, το ξύλο διατηρεί τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η ιδιότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση του μικροκλίματος στο σπίτι.

Λεπτομέρειες σχετικά με το μεταλλικό μπλοκ σπίτι - καμπύλες χάλυβα πλάκες, επαναλαμβάνοντας το σχήμα ενός ή δύο κορμούς. Ένα σχέδιο που μιμείται μια ξύλινη επιφάνεια εφαρμόζεται εξωτερικά. Το εσωτερικό καλύπτεται με ένα στρώμα αστάρι και βαφή.

Η πρόσοψη των μεταλλικών στοιχείων δεν υποβαθμίζεται από διακυμάνσεις υγρασίας και θερμοκρασίας, ανθεκτικές στη φωτιάΕίναι σε θέση να αντέξει σοβαρές κρίσεις και μηχανικές βλάβες και δεν είναι εκτεθειμένη σε έντομα. Χάρη σε αυτή την κάλυψη δεν θα χρειαστεί να ενημερώνεται κάθε 5-7 χρόνια.

Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι τα μεταλλικά μέρη έχουν υψηλή θερμική αγωγιμότητα. Είναι πολύ ζεστό στη φωτιά, και γρήγορα εκπέμπουν θερμότητα σε κρύο καιρό.

Βινύλιο μπλοκ σπίτι είναι το φθηνότερο υποκατάστατο του ξύλου.Όπως το μέταλλο, δεν εκτίθεται σε ηλιακό φως και βιολογικούς παράγοντες. Κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς, δεν καίγεται, αλλά λιώσει αργά, και ταυτόχρονα δεν είναι τοξικό. Τα μέρη βινυλίου θα διαρκέσουν τουλάχιστον 20 χρόνια χωρίς να χάσουν την αρχική εμφάνιση.

Ωστόσο, αυτό το υλικό είναι ευαίσθητο στις μεταβολές της θερμοκρασίας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση μούχλας και μύκητα. Η επιφάνεια του βινυλικού συγκροτήματος δεν είναι ομοιόμορφη και δεν μοιάζει πάντα με ξύλο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Υπάρχουν δύο τύποι επιμετάλλωσης: με μόνωση και χωρίς αυτό.

Με μόνωση
Χωρίς μόνωση

Ας αναλύσουμε την πρώτη, πιο δημοφιλής επιλογή.

Όλα τα στοιχεία σχεδιασμού είναι εξίσου σημαντικά. Εάν αγνοήσουμε το φράγμα υδρατμών ή το φράγμα αιολικής ενέργειας, θα πρέπει να επισκευαστεί πολύ πιο συχνά. Τα στρώματα παρατίθενται μακριά από τον τοίχο.

Τοποθετήστε το ογκόλιθο με την ίδια σειρά:

 • Για την προστασία της μόνωσης από τους ατμούς υγρασίας από την πλευρά του τοίχου χρειάζεται μια στρώση φράγματος ατμού.
 • Το κιβώτιο - το πλαίσιο της πρόσοψης, δημιουργεί ένα χώρο μεταξύ του τοίχου και του σπιτιού. Εκτελείται από ράβδο με τομή 100 * 40 mm.
 • Θερμομόνωση. Η πιο κατάλληλη ελασματοποιημένη μόνωση, για παράδειγμα, ορυκτό μαλλί. Το βέλτιστο πάχος στρώσης είναι 10 cm.
 • Το αλεξήνεμο συνδέεται στη μπάρα των κιβωτίων.Προστατεύει την πρόσοψη από τον άνεμο και τη μόνωση - από την υγρασία που περιέχεται στον αέρα.
 • Kontrobreshetka - ξύλινες σχάρες, στις οποίες συνδέονται οι σανίδες του συγκροτήματος. Έχετε ένα τμήμα 20 * 40 mm. Δημιουργείται κενός χώρος μεταξύ του φιλμ του παρμπρίζ και του εξωτερικού δέρματος, το οποίο προστατεύει την εσωτερική επιφάνεια των σανίδων από την υγρασία.
 • Το εξωτερικό στρώμα είναι απευθείας σπίτι.

  Το σχέδιο είναι αρκετά ελαφρύ, δεν δημιουργεί φορτίο στο θεμέλιο. Είναι δυνατόν να εξοπλιστεί μια τέτοια πρόσοψη όχι μόνο κατά την κατασκευή ενός νέου σπιτιού, αλλά και κατά την επισκευή παλαιών κτιρίων.

  Πώς να επιλέξετε;

  Η ποιότητα των ξύλινων στοιχείων μπορεί να προσδιοριστεί με σήμανση.

  • Κατηγορία E - extra. Οι λεπτομέρειες έχουν μια τέλεια λεία επιφάνεια. Η επικάλυψη τέτοιων πλακών θα είναι δαπανηρή, αλλά θα πρέπει επίσης να ενημερώνεται λιγότερο συχνά.
  • A - προϊόντα με καλά γεμισμένη βάση.χωρίς μηχανικές βλάβες. Τα εξαρτήματα είναι κατάλληλα τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους.
  • Β - πίνακες από πρώτες ύλες χαμηλής ποιότητας. Στην επιφάνεια υπάρχουν κόμβοι, μικρές τρύπες, ρωγμές.
  • C - η βάση των ελασμάτων δεν είναι καλά γεμισμένη., μπορεί να υπάρχουν κομμάτια φλοιού, ρωγμές, πτώση κόμβων και τρύπες. Εξωτερικά, το υλικό αυτής της ποιότητας θα επιδεινωθεί γρήγορα και οι επαγγελματίες προτείνουν να το χρησιμοποιήσετε μόνο για εσωτερική διακόσμηση.

  Οι απαιτήσεις και τα πρότυπα διαφόρων βιομηχανιών μπορεί να διαφέρουν σημαντικά, επομένως είναι επιθυμητό να αγοράσετε υλικό από τον ίδιο κατασκευαστή. Είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή όχι μόνο στα σημάδια, αλλά και στην εμφάνιση των πτερυγίων.

  Κατηγορία Β
  Κατηγορία C

  Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να βρείτε ένα ποιοτικό σπίτι.

  • Καλύτερο για την εξωτερική τέμπλο trim. Διατηρεί την αρχική του εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα και ουσιαστικά δεν σαπίζει. Το πεύκο είναι μια φτηνότερη πρώτη ύλη, κατώτερη από την ποιότητα και την ανθεκτικότητα στην ποιότητα. Ένα μπλοκ σπίτι από ελάτη είναι καλό μόνο για εσωτερικούς χώρους.
  Λάρχης
  Πεύκο
  Ερυθρελάτης
  • Οι επαγγελματίες συστήνουν τη χρήση σανίδων πάχους 35 mm για να τελειώνουν τις προσόψεις. Το μήκος των τμημάτων μπορεί να είναι 2-6 m, πλάτος - από 15 cm. Όλα τα στοιχεία πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος και ο αριθμός αρθρώσεων να είναι ελάχιστος.
  • Οι πίνακες δένδρων που καλλιεργούνται στις βόρειες περιοχές είναι πιο πυκνοί. Αυτό βελτιώνει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του υλικού.
  • Στις λαμαρίδες υψηλής ποιότητας δεν θα υπάρχουν μούχλα, σήψη, ρωγμές και πτώση κόμβων.
  • Δώστε προσοχή στις συνθήκες αποθήκευσης: τα εμπορεύματα πρέπει να βρίσκονται κάτω από ένα θόλο σε παλέτες ή ράφια. Ελέγξτε την ακεραιότητα της συσκευασίας.
  • Προσπαθήστε να συνδέσετε τα εξαρτήματα.Η ακίδα πρέπει να ταιριάζει στο αυλάκι σφιχτά, αλλά χωρίς μεγάλη προσπάθεια.
  • Ανακαλύψτε το επίπεδο υγρασίας των πτερυγίων και τις διαστάσεις της λείανσης. Η επιτρεπτή τιμή του πρώτου δείκτη είναι μέχρι 20%, η δεύτερη είναι έως 3 mm σε βάθος και πλάτους έως και 8 mm.
  • Είναι θετικό αν τα μέρη έχουν υποβληθεί σε προστατευτική επεξεργασία με βιοπυρήνες και επιβραδυντικά πυρκαγιάς. Τους καθιστά πιο ανθεκτικούς σε εξωτερικούς παράγοντες.
  • Το φινίρισμα θα είναι πιο όμορφο εάν οι πίνακες αντιστοιχούν στην κλίμακα του σπιτιού. Στις προσόψεις των μεγάλων σπιτιών, οι φαρδιές επιφάνειες φαίνονται καλύτερα, και για τις μικρότερες, οι στενές θα κάνουν.
  Ευρείες λωρίδες
  Στενές λωρίδες

  Πώς να γεμίσει;

  Η κατοικία μπλοκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τη διακόσμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού, αλλά και για κιόσκια ή λουτρά. Η βάση για μια τέτοια πρόσοψη μπορεί να είναι ένας τοίχος από οποιοδήποτε υλικό: ξύλο, τούβλο, αεριωμένο σκυρόδεμα. Μπορεί να γίνει το εξωτερικό τμήμα της κατασκευής πλαισίου.

  Μια σύντομη λίστα των απαιτούμενων υλικών:

  • ράβδοι για το πλέγμα και το πλέγμα μετρητών.
  • υαλοβάμβακα.
  • φράγμα ατμών και φιλμ αιολικής μόνωσης.
  • καρφιά με επίστρωση αντιδιαβρωτικής επικάλυψης για πάνελ στερέωσης.
  • αντισηπτικό (αν δεν έχουν υποστεί επεξεργασία ξύλινα μέρη).

  Οι εργασίες σχετικά με το σχεδιασμό εγκατάστασης περιλαμβάνουν διάφορες φάσεις.

  • Προετοιμασία Είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε όλα τα υλικά.Εάν οι λαμαρίδες δεν είναι βιομηχανικά επεξεργασμένες, θα πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα με αντισηπτικά.
  • Εγκατάσταση φράγματος ατμών. Τοποθετήστε το φιλμ από κάτω προς τα πάνω, έτσι ώστε οι ταινίες να αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ τους κατά 10 εκ. Μπορείτε να το διορθώσετε με ένα συρραπτικό. Στη συνέχεια σφραγίστε τις ραφές με ταινία αγωγών.
  • Τοποθέτηση δοκών. Η απόσταση μεταξύ των ράβδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 cm. Κοντά στην πόρτα και τα ανοίγματα των παραθύρων δημιουργήστε πρόσθετες ράγες - θα είναι χρήσιμες κατά την εγκατάσταση της μάσκας μετρητή. Εύκολο να στερεώνετε τα στοιχεία του πλαισίου στις μεταλλικές γωνίες. Οι περικοπές σε αυτά επιτρέπουν την εγκατάσταση των στοιχείων αυστηρά κάθετα.
  • Εργασία με μόνωση. Το γυάλινο μαλλί τοποθετείται σφιχτά έτσι ώστε να μην υπάρχει κενό μεταξύ αυτού και του κιβωτίου. Το συμπύκνωμα συσσωρεύεται σε αυτά και η παρουσία υγρασίας δεν έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στις ξύλινες κατασκευές. Και αν η υγρασία εισχωρήσει σε υαλοβάμβακα, η αποτελεσματικότητά της θα μειωθεί. Η μπροστινή επιφάνεια της μόνωσης κλείνει με αλεξήνεμο.

  Υπάρχει ένας αλγόριθμος για την τοποθέτηση του τοίχου:

  • Στο κιβώτιο, ενισχύστε τα πηχάκια της αντίθετης γρίλιας
  • Κατακτήστε τη γραμμή της κάτω σειράς. Ένα επίπεδο λέιζερ ή νερού θα βοηθήσει σίγουρα.
  • Κόψτε τα προεξέχοντα άκρα που εκτείνονται πέρα ​​από τη γραμμή.
  • Τοποθετήστε την πρώτη σανίδα κατά μήκος της γραμμής. Τοποθετήστε το με μια ακίδα μέχρι - τότε η υγρασία δεν θα συλλεχθεί στις αυλακώσεις. Τα νύχια οδηγούνται από πάνω και κάτω, σε ένα αγκάθι και σε αυλάκι. Αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά, ώστε να μην υπάρχουν μάρκες.
  • Συνεχίστε να στοιβάζετε τη δεύτερη και την επόμενη σειρά με τον ίδιο τρόπο.

    Αν το μήκος του τοίχου είναι μεγαλύτερο από το μήκος του σπιτιού.

    • Τοποθετήστε τις αρθρώσεις στην ίδια κατακόρυφο. Στη συνέχεια, επάνω στο διοικητικό συμβούλιο με πλάτος 10-15 mm και πάχους 20 mm. Οι ίδιες σανίδες μπορούν να κόψουν τις γωνίες, τις πλαγιές και την επένδυσή τους. Αυτή η μέθοδος είναι απλούστερη, αλλά το τελείωμα φαίνεται αντιεπαγγελματικό.
    • Οι αρθρώσεις είναι κλιμακωτές. Στην περίπτωση αυτή, οι τομές πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους και το μήκος κάθε σανίδας πρέπει να επιλέγεται ξεχωριστά. Η πρόσοψη θα φαίνεται πολύ πιο ελκυστική.

    Στο επόμενο βίντεο θα δείτε πώς να καλύψετε την πρόσοψη του σπιτιού με μια πολυκατοικία με μόνωση.

    Πώς να ζωγραφίζω;

    Το ξύλο είναι ένα αισθητικά ελκυστικό υλικό που είναι επιρρεπές σε διάφορες επιρροές. Μπορεί να επηρεαστεί από την υγρασία, τις αλλαγές θερμοκρασίας το χειμώνα, τις υπεριώδεις ακτίνες και τα έντομα. Τα στοιχεία ενός σπιτιού από φυσικές πρώτες ύλες δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι εμποτισμοί και το προστατευτικό βαφές θα συμβάλλουν στην παράταση της διάρκειας ζωής της ξύλινης πρόσοψης. Μια πιο ακριβή έκδοση του σπιτιού μπλοκ είναι υπό επεξεργασία σε αυτόκλειστα.Τα στοιχεία της επίστρωσης εμποτίζονται με ενώσεις που προστατεύουν το ξύλο από πυρκαγιά, αποσύνθεση και καταστροφική δράση άλλων παραγόντων.

    Αυτοί που αγόρασαν τα ακατέργαστα εξαρτήματα πρέπει να βελτιώσουν τις δικές τους ιδιότητες. Είναι απαραίτητο να γίνει αυτό πριν από την εγκατάσταση. Συνιστάται να χειρίζεστε και τις λωρίδες, το κιβώτιο και τη βάση. Για αυτό ταιριάζει εμποτισμός και λεκές.

    Ο εμποτισμός δεν αλλάζει την εμφάνιση του ξύλου. Όλες οι συνθέσεις μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες:

    • Υδατοδιαλυτά ακρυλικά χρησιμοποιούνται για ακατέργαστο ξύλο. Καλό για εσωτερική διακόσμηση, καθώς δεν έχουν δυσάρεστη οσμή.
    • Τα αλκυδικά παρασκευάζονται με βάση το λευκό αλκοόλ και τις αλκυδικές ρητίνες. Δημιουργούν μια ανθεκτική επίστρωση, αλλά έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα - μια απότομη μυρωδιά. Χρησιμοποιείται μόνο για εργασίες πρόσοψης.
    • Λάδι που παρασκευάζεται με βάση τα φυσικά έλαια, συχνά λινάρι. Η επικάλυψη απορροφάται και στεγνώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αποδεικνύεται ανθεκτική. Αλλά δεν είναι συμβατό με μερικά χρώματα.
    Αλκυδικό
    Λιπαρό
    Ακρυλικό

    Οι λεκέδες ξύλου αλλάζουν σκιά δέντρου προς σκοτεινούς τόνους. Δεν σχηματίζει λεία στρώση ή μεμβράνη στην επιφάνεια. Υπάρχουν επίσης άχρωμα, εκτελούν μόνο προστατευτικές λειτουργίες.Διατίθεται σε σκευάσματα με βάση το νερό, καθώς και με βάση αλκοόλ, διαλύτες και κερί.

    Η διακοσμητική επίστρωση μπορεί να τονίσει τη φυσική δομή του δέντρου ή να το αλλάξει σύμφωνα με την πρόθεση των ιδιοκτητών. Στην πρώτη περίπτωση αξίζει να επιλέξετε ένα διαφανές βερνίκι ή γαλάζιο. Εάν η επιφάνεια των τμημάτων δεν είναι ιδανική, η βαφή θα βοηθήσει να κρύψουν μερικές από τις ατέλειες.

    Για την διακοσμητική διακόσμηση του σπιτιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά, λόγω των χαρακτηριστικών τους.

    • Τα βερνίκια δημιουργούν μια διαφανή ή ημιδιαφανή μεμβράνη στην επιφάνεια.
    • Το Azure έχει προστατευτικές ιδιότητες εμποτισμού και παράλληλα δημιουργεί ένα λεπτό αδιάβροχο στρώμα στην επιφάνεια. Είναι γυαλιστερά και ματ, διαφανή και χρωματισμένα. Το Alkidnouretanovye azure καθιστά το ξύλο πιο ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες.
    • Χρώματα - γυαλιστερό, ματ και ημι-ματ. Για την εξωτερική διακόσμηση είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα πετρέλαιο, όχι ένα με βάση το νερό.
    • Κερί - ένα παραδοσιακό ματ φινίρισμα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι πλέον δυνατή η εφαρμογή βερνικιού ή βαφής πάνω από αυτό.
    Βερνίκι
    Βαφή
    Κερί

     Πριν από τη ζωγραφική το τείχος του σπιτιού, που καλύπτεται με ένα μπλοκ σπίτι, καθαρίζεται από σκόνη ή παλιά επίστρωση. Είναι επιθυμητό να βάψετε νέα εξαρτήματα πριν από την εγκατάσταση.Πριν την εφαρμογή της βαφής, το ξύλο επεξεργάζεται με αστάρι. Θα βελτιώσει την πρόσφυση του σμάλτου στην επιφάνεια. Για να εργαστείτε σε μια μεγάλη περιοχή, οι πλοίαρχοι σας συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσετε έναν κύλινδρο και μια βούρτσα στις δυσπρόσιτες περιοχές με μια βούρτσα.

     Όμορφα παραδείγματα επένδυσης

     Ένα αρκετά κοινό πρότζεκτ του σπιτιού, σκεπασμένο μπλοκ. Το κτίριο φαίνεται συγκινητικό, παρά το μικρό του μέγεθος.

     Ο σκελετός από μέταλλο δεν είναι κατάλληλος για απομίμηση ξύλινου τοίχου. Ταυτόχρονα, δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα υφή επιφάνειας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε απλά αλλά ενδιαφέροντα έργα. Το σπίτι της φωτογραφίας δεν θα ήταν αξιοσημείωτο αν δεν ήταν για το "highlight" - το εσοχή της πρόσοψης και τη γραμμή με την οποία η οροφή οριοθετεί τον τοίχο.

     Εδώ το κτίριο ταιριάζει καλά στο τοπίο. Τα δέντρα γύρω και διακοσμημένα με λουκέτα δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα για τους κατοίκους του σπιτιού.

     Ακολουθεί ένα άλλο παράδειγμα επιτυχούς μετασχηματισμού μιας συνηθισμένης εξοχικής κατοικίας σε ένα αρχικό κτίριο. Αρκεί να αλλάξετε το σχήμα των παραθύρων και της οροφής. Πρόσφατες φωτογραφίες δείχνουν ότι δεν πρέπει να φοβάστε ότι ένα σπίτι με φινίρισμα στο σπίτι θα είναι αδιάφορο από τους άλλους. Εάν προσθέσετε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στο έργο και συνδέσετε το με το περιβάλλον, το κτίριο θα είναι μοναδικό.

     Σχόλια
      Συντάκτης
     Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

     Αίθουσα εισόδου

     Σαλόνι

     Υπνοδωμάτιο