Ξύλινα σπίτια: διακριτικά χαρακτηριστικά και πρότυπα

 Ξύλινα σπίτια: διακριτικά χαρακτηριστικά και πρότυπα

Η τελική εργασία με υλικά που μιμούνται το ξύλο είναι σχετικά φθηνή (σε σύγκριση με τη χρήση πραγματικού ξύλου), αλλά πολλοί προτιμούν ακόμα τη φυσικότητα. Η κατοικία μπλοκ από λυγαράκι είναι πολύ δημοφιλής σήμερα, διότι αυτό το υλικό διακρίνεται από την αισθητική και τα άριστα χαρακτηριστικά απόδοσης. Αυτό το άρθρο ασχολείται με τα πρότυπα και τα διακριτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων αυτών, ιδιαίτερα την εφαρμογή της επιμετάλλωσης.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η κατοικία μπλοκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξωτερική διακόσμηση ή για εσωτερική εργασία. Αυτό το υλικό μοιάζει με ξυλεία.Υπάρχουν προϊόντα που μοιάζουν με otsilindrovanny κορμούς. Πρόκειται για μια ομάδα με αυλακώσεις αντιστάθμισης (με μερικές ή με μία). Η πλάτη της είναι επίπεδη.

Η κατοικία είναι κατασκευασμένη με συγκεκριμένη σειρά. Κάθε ένα από τα στάδια είναι πολύ σημαντικό.

 • Κατασκευάζονται πρίσματα του απαιτούμενου μεγέθους. Οι κατασκευαστές πριονισμένα κούτσουρα σε μια ειδική μηχανή.
 • Τα ακατέργαστα τεμάχια τοποθετούνται σε ειδικούς θαλάμους όπου πραγματοποιείται ξήρανση. Η υγρασία του δέντρου μετά από αυτή τη διαδικασία δεν υπερβαίνει το 15%.
 • Αλεσμένα πρόσωπα των προϊόντων. Οι πίνακες δίνουν το επιθυμητό σχήμα και μέγεθος. Για να διευκολύνεται η στερέωση, οι κατασκευαστές κόβουν τις αυλακώσεις και τις ράχες στα διαμήκη άκρα.
 • Στο τέλος της διαδικασίας, η ποιότητα των προϊόντων αξιολογείται, ταξινομείται και τοποθετείται στη συσκευασία.

Για να δημιουργήσετε υψηλής ποιότητας δομικά υλικά είναι κατάλληλα μόνο η λάφυρα, που αναπτύσσεται σε περιοχές που έχουν ένα αρκετά σκληρό κλίμα.

Το ξύλο αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα, διατηρεί τις λειτουργικές του ιδιότητες για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πλεονεκτήματα

Μπορείτε να επισημάνετε τα κύρια πλεονεκτήματα της λυγαριάς.

 • Υπάρχει πολλή ρητίνη σε τέτοιο ξύλο.Εξαιτίας αυτού, δεν είναι σχεδόν επιρρεπής στην εμφάνιση σήψης και είναι πολύ ανθεκτικό στα έντομα. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να επεξεργαστεί κανείς με προστατευτικούς παράγοντες, επειδή είναι ήδη αξιόπιστα προστατευμένο από διάφορες εξωτερικές επιδράσεις.
 • Λάρνακα - πολύ φανταχτερό, όμορφο ξύλο. Έχει μια ελκυστική υφή. Σε διατομές, οι ετήσιοι δακτύλιοι εμφανίζονται πολύ καλά. Τέτοια υλικά έρχονται σε διαφορετικές αποχρώσεις: από πλούσιο καφέ έως λεπτό ροζ. Η επιφάνεια μπορεί να χρωματιστεί περαιτέρω.

Ένα χαρακτηριστικό της λυγαριάς που είναι πολύ ελκυστικό για τους καταναλωτές είναι η φυσική λάμψη. Μπορεί να παραμείνει για πολλά χρόνια.

 • Με τη βοήθεια αυτού του ξύλου μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, παρέχοντας επιπλέον άνεση. Για το λόγο αυτό, η πολυκατοικία χρησιμοποιείται ιδιαίτερα ειδικά για εσωτερική διακόσμηση. Ένα τέτοιο υλικό χαρακτηρίζεται από θερμική αγωγιμότητα: σε δωμάτια διακοσμημένα με λυγαράκι, είναι σπάνια κρύο. Μια άλλη σημαντική θετική ποιότητα τέτοιων υλικών είναι μια ευχάριστη μυρωδιά κωνοφόρων.
 • Αυτό το δέντρο είναι αρκετά ανθεκτικό στη φλόγα, για παράδειγμασε πεύκο αυτός ο δείκτης είναι πολύ χαμηλότερος.
 • Το ξύλο αυτό είναι πολύ ανθεκτικό. Σε αυτή την περίπτωση, με την πάροδο του χρόνου, η ισχύς των προϊόντων αυξάνεται μόνο. Αν λάβουμε υπόψη τις φυσικές και μηχανικές ιδιότητες ενός τέτοιου δέντρου, μπορεί να σημειωθεί ότι από αυτή την άποψη είναι ακόμα καλύτερο από δρυς. Το γεγονός ότι οι πάσσαλοι από λυγαριά στηρίζουν τη διάσημη Βενετία επιβεβαιώνει τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά απόδοσης αυτού του ξύλου.

Στην πράσινη υπάρχουν θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στον αέρα και έχουν θετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία.

Δεδομένου ότι αυτό το υλικό έχει υψηλή αντοχή στην υγρασία, χρησιμοποιείται συχνά για σάουνες, λουτρά, βεράντες, αγκυροβόλια.

Μειονεκτήματα

Η λάρδα έχει ορισμένα μειονεκτήματα, τα περισσότερα από τα οποία συνδέονται στενά με τα πλεονεκτήματά της.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων αυτού του υλικού μπορούν να εντοπιστούν διάφορες θέσεις.

 • Επειδή αυτό το ξύλο έχει πολύ μεγάλη αντοχή, μπορεί να προκύψουν προβλήματα αν θέλετε να κάνετε επισκευές ή να αλλάξετε κάτι. Μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στην επεξεργασία επιφανειών.
 • Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της λυγαριάς είναι αρκετά υψηλή υγρασία.Ο πίνακας μπορεί να παραμορφωθεί σημαντικά κατά τη διαδικασία ξήρανσης. Εξαιτίας αυτού, εμφανίζονται ρωγμές στο προϊόν.

Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το δέντρο σε ειδικούς θαλάμους (για πλήρη ξήρανση).

 • Τα κούτσουρα της ξυλείας έχουν πολύ πυκνή δομή, γι 'αυτό το λόγο τα προϊόντα αυτά είναι αρκετά δύσκολο να μεταφερθούν. Οι δυσκολίες μεταφοράς αυξάνουν το κόστος του ξύλου. Το λάκκο είναι πολύ ακριβό.
 • Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά γήπεδα σε αυτό το δέντρο, είναι δύσκολο να τα επεξεργαστούμε. Τα συμβατικά πριόνια καταστρέφουν το συντομότερο δυνατόν, επομένως πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικά ακριβά εργαλεία.

Λόγω της μεγάλης ποσότητας ρητίνης στον κόμμι, επιτυγχάνονται εύθραυστες συγκολλητικές αρθρώσεις.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για το μπλοκ, επειδή δεν παρέχονται τέτοιες ενώσεις για τέτοια υλικά.

Ποικιλίες και μεγέθη

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν μια πολυκατοικία από λινό από διαφορετικές ποικιλίες. Ορισμένες δημοφιλείς επιλογές είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές.

 • "Οικονομία". Μπορεί να υπάρχουν μικρά ελαττώματα: πτώση κόμβων, μπλε, μάρκες, μικρές ρωγμές.
 • "Κλασικό". Δεν πρέπει να υπάρχουν μάρκες, μέσω ρωγμών, μπλε, πτώση κόμβων. Ωστόσο, επιτρέπεται ένας μικρός αριθμός κόμβων.
 • "Extra". Δεν υπάρχουν σημαντικά ή δευτερεύοντα ελαττώματα. Τα προϊόντα επιλέγονται όσο το δυνατόν προσεκτικά.
 • "Α". Καμία μηχανική βλάβη, ωστόσο, επιτρέπεται η παρουσία θύλακας ρητίνης και κόμβων (αλλά θα πρέπει να υπάρχουν ελάχιστα τέτοια ελαττώματα).
 • "Β". Μπορεί να υπάρχουν ελαττώματα, κόμβοι, αλλά σε περιορισμένες ποσότητες.
 • "C". Ίσως η παρουσία των ρωγμών, όχι πολύ μεγάλες τσέπες ρητίνης και κόμπους.

Τα στενά προϊόντα είναι απομιμήσεις του Eurolining. Ένα τέτοιο σπίτι μπλοκ χρησιμοποιείται συνήθως στην εφαρμογή της εσωτερικής διακόσμησης. Τα μεγάλα πάνελ μιμούνται κούτσουρα, που συνήθως επιλέγονται για υπαίθρια διακόσμηση.

Κατασκευαστές

Σήμερα, οι πολυκατοικίες προσφέρονται από διαφορετικές εταιρείες. Επιλέγοντας την κατάλληλη επιλογή, θα πρέπει να προτιμάτε αξιόπιστους και αξιόπιστους παραγωγούς. Αξίζει να υπογραμμιστεί ειδικότερα αρκετές εταιρείες που προσφέρουν ένα μπλοκ από ξύλο υψηλής ποιότητας.

 • Προφίλ Alpha είναι ένας από τους ηγέτες στη ρωσική αγορά.Προηγουμένως, αυτός ο κατασκευαστής προσέφερε αποκλειστικά υλικά παρακαμπτήριος, αλλά τώρα επίσης ειδικεύεται στην παραγωγή σπιτιών μπλοκ. Η τιμή τέτοιων πάνελ είναι αρκετά αποδεκτή, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ υψηλής ποιότητας.
 • "Les-Ar" προσφέρει επίσης προϊόντα υψηλής ποιότητας σε προσιτή τιμή.
 • "Δάσος της Καρελίας" - παραγωγός που χρησιμοποιεί δέντρα από βόρεια δάση. Τέτοια υλικά χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής, αντοχή, αξιοσημείωτη ποιότητα. Για την επεξεργασία των ακατέργαστων τεμαχίων, ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί τον τελευταίο εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Αντισηπτικά και επιβραδυντικά φλόγας εφαρμόζονται στα τελικά πλαίσια. Τα προϊόντα ξηραίνονται σε ειδικούς θαλάμους.

Αν δεν έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε ένα ακριβό φυσικό σπίτι μπλοκ από λάδι, μπορείτε να επιλέξετε μια φθηνότερη απομίμηση μιας ξύλινης επιφάνειας. Τα προϊόντα αυτά προσφέρονται από τη ρωσική εταιρεία Deke Eksrugin. Οι καταναλωτές θεωρούν αυτόν τον κατασκευαστή αξιόπιστο, λειτουργεί εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια.

Η εταιρεία προσφέρει πάνελ διαφορετικών αποχρώσεων: τα προϊόντα που μιμούνται φυσικό υλικό δεν είναι τόσο περιορισμένα σε χρώματα όπως το ξύλο.

Υπολογισμός και προετοιμασία

Για να προσδιορίσετε το βέλτιστο μέγεθος, το μήκος και το πλάτος του πίνακα, τον απαιτούμενο αριθμό προϊόντων, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τον υπολογισμό. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια αριθμομηχανή, δημιουργήστε ρουλέτα και λάβετε υπόψη τις συστάσεις των επαγγελματιών.

Πρώτα πολλαπλασιάστε το πλάτος της επιφάνειας κατά το ύψος της. Έτσι ορίζετε την περιοχή του τοίχου. Στη συνέχεια, θα πρέπει να γνωρίζετε την περιοχή όλων των θυρών και παραθύρων. Στη συνέχεια αφαιρέστε την περιοχή των θυρών και των παραθύρων από την περιοχή του τοίχου. Αυτός θα είναι ο χώρος εργασίας.

Εστιάζοντας στον αριθμό των φατνωμάτων ανά 1 m2 και στα μεγέθη τους, καθορίστε πόσα προϊόντα θα χρειαστείτε για τον τοίχο. Εκτελέστε τον υπολογισμό για κάθε επιφάνεια που πρόκειται να ολοκληρώσετε.

Πριν από την υλοποίηση του τελικού έργου θα πρέπει να προετοιμάσει το ίδρυμα. Αφαιρέστε από την επιφάνεια όλη την υπάρχουσα μόλυνση, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδη. Θα είναι επίσης απαραίτητο να αφαιρέσετε διάφορα προεξέχοντα στοιχεία που ενδέχεται να παρεμποδίσουν τις εργασίες εγκατάστασης - για παράδειγμα, κεραίες. Εάν κάποιο από τα στοιχεία βάσης δεν είναι αρκετά σταθερό, στερεώστε τα.

Προετοιμάστε τα ίδια τα πλαίσια πριν τη χρήση. Αποσυσκευάστε τα και αποθηκεύστε τα για περίπου δύο ημέρες στον τόπο όπου θα εκτελεστούν οι εργασίες εγκατάστασης.Τοποθετήστε τα προϊόντα σε στεγνή και επίπεδη επιφάνεια.

Συνέλευση

Οι εργασίες εγκατάστασης πραγματοποιούνται με συγκεκριμένη σειρά.

 • Παρέχετε φράγμα υδρατμών. Εδώ πρέπει να εστιάσετε στον τύπο της επιφάνειας: για παράδειγμα, εάν ο τοίχος είναι κατασκευασμένος από τούβλα, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.
 • Χρησιμοποιώντας ξυλεία, δημιουργήστε ένα κάθετο κιβώτιο. Εφαρμόστε σε αυτό αντισηπτικές και πυρίμαχες συνθέσεις.
 • Μεταξύ των κιβωτίων των κιβωτίων θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μόνωση.
 • Η μόνωση πρέπει να είναι κλειστή με υγρασία και αδιάβροχη μεμβράνη. Αυτό θα εμποδίσει την είσοδο υγρού.
 • Εγκαταστήστε το blockhouse. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας βίδες. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να κάνετε προ-οπές στα πλαίσια. Για να εξασφαλίσετε τον εξαερισμό της επίστρωσης, αφήστε μικρά κενά πάνω και κάτω.
 • Συνιστάται να εφαρμοστεί ένα αστάρι στα πάνελ και να τα βερνίκι, το οποίο βασίζεται σε κερί.

Το κτίριο από λυγαριά είναι ιδανικό για το φινίρισμα της πρόσοψης και των εσωτερικών τοίχων, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για οροφές. Τέτοια πάνελ χρησιμοποιούνται για ποικίλες βάσεις: τούβλο, σκυρόδεμα και ούτω καθεξής. Η κατοικία είναι κατάλληλη τόσο για το νέο όσο και για το παλιό σπίτι.

Επιλέγοντας κατάλληλους πίνακες, μελετήστε το τελικό τμήμα των υλικών. Εάν το block house είναι υψηλής ποιότητας, οι ετήσιοι δακτύλιοι είναι αρκετά σφιχτοί. Η κάλυψη αυτή θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Συνιστάται η εφαρμογή αντισηπτικού στα πάνελ κάθε 5 χρόνια (παρά τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά απόδοσης αυτών των υλικών).

Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ειδικές επικαλύψεις χρωμάτων: "Neomid", "Texturol" και ούτω καθεξής.

Σχετικά με το πώς να φτιάξετε ένα μπλοκ σπίτι με τα χέρια σας, μπορείτε να μάθετε από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο