Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια: είδη, υλικά και συμβουλές για την επιλογή

 Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια: είδη, υλικά και συμβουλές για την επιλογή

Η παράδοση της διακόσμησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου με παιχνίδια προέρχεται από τους αρχαίους χρόνους. Με τα χρόνια, η μόδα για παιχνίδια άλλαξε, τα υλικά έγιναν πιο αξιόπιστα και ασφαλέστερα, αλλά η επιθυμία να ντύσει μια χνουδωτή ομορφιά των δασών παρέμεινε αμετάβλητη.

Ιστορικό προέλευσης

Πιστεύεται ότι η πρώτη φορά για να διακοσμήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο πριν από το νέο έτος ξεκίνησε στη Γερμανία. Ήταν εκεί στις αρχές του XVI αιώνα που ο γνωστός Martin Luther περπάτησε μέσα στο δάσος την παραμονή των Χριστουγέννων και σταμάτησε να θαυμάσει τον ουρανό. Η λάμψη των αστραφτερών αστεριών εξέπληξε τον γερμανό θεολόγο: του φαινόταν ότι τα κλαδιά όλων των δέντρων ήταν κυριολεκτικά καλυμμένα με λουλούδια και τρεμοπαίζει.Όταν ο μεταρρυθμιστής επέστρεψε στο σπίτι του, έβαζε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ένα βαρέλι στο δωμάτιο, το διακοσμούσε με μικρά κεριά και στέφθηκε στην κορυφή του κεφαλιού του με ένα οκτάκτιστο αστέρι στη μνήμη του πολύ φωτός που έδειχνε το μονοπάτι των Μαγίων στο μέρος όπου γεννήθηκε ο μωρός Ιησούς.

Η παράδοση γρήγορα έγινε συνηθισμένη, και μετά από λίγα χρόνια, μικρά δέντρα με καρύδια, μήλα και άλλα γλυκά άρχισαν να διακοσμούνται σε όλα τα σπίτια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Από τις αρχές του 19ου αιώνα άρχισε να διακοσμεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και η παράδοση έφτασε στις ακτές της Αμερικής. Αρχικά, τα κλαδιά ήταν διακοσμημένα με κεριά και γλυκά φρούτα και τον 20ο αιώνα στοιχεία βαμβακιού καθώς και χαρτόνι, άργιλο, κερί και γυαλί έγιναν σταθερά μοντέρνα.

Στη χώρα μας, η παράδοση της τοποθέτησης ενός δένδρου Πρωτοχρονιάς εισήχθη από τον Μέγα Πέτρο. Ακόμα και όταν ήταν πολύ νέος, πέρασε πολύ χρόνο με τους συγγενείς του από τη Γερμανία και παρατήρησε ένα μικρό έλατο διακοσμημένο με καραμέλες και πορτοκάλια εκεί. Αυτή η ιδέα τον άρεσε τόσο πολύ από τον μελλοντικό ηγεμόνα, που μόλις έγινε αυτοκράτορας, εξέδωσε αμέσως ένα ειδικό διάταγμα για να γιορτάσει το Νέο Έτος όπως και στις χώρες του Παλαιού Κόσμου.

Δυστυχώς, μετά το θάνατο του μεταρρυθμιστή, η εντολή αγνοήθηκε και το δέντρο έγινε και πάλι σύμβολο των διακοπών του νέου έτους μόνο μερικούς αιώνες αργότερα.

Η πρώτη χώρα που άρχισε να κάνει διακοσμήσεις Χριστουγέννων ήταν επίσης η Γερμανία. Ήταν από εκεί που τα προϊόντα παραδόθηκαν στην προ-επαναστατική Ρωσία, και εκείνη την εποχή ήταν διαθέσιμα μόνο σε μερικά επιλεγμένα: κοσμήματα πωλούνταν μόνο σε πολύ πλούσιες γκαλερί στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Παρεμπιπτόντως, για να αγοράσει ένα γυαλί πράγμα για έναν Ρώσο εκείνη την εποχή ήταν το ίδιο με ένα σύγχρονο πολίτη της χώρας μας για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο. Πολύ δημοφιλείς ήταν στη συνέχεια ειδώλια από πορσελάνη και είδη υάλου. Χρησίμευαν ως μέτρο πολυτέλειας, πλούτου και υψηλής προέλευσης, αλλά στη συνέχεια οι μπάλες ήταν πολύ βαριές, καθώς άρχισαν να παράγουν λεπτό γυαλί μόνο μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα.

Η δική μας κατασκευή χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών δημιουργήθηκε μόνο κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στην πόλη Κλίν. Στην παραγωγή που υπήρχε εκεί, έκαναν γυάλινες φιάλες και συσκευές για τους φαρμακοποιούς, αλλά κατά τη διάρκεια των πολέμων, οι κρατούμενοι έδειξαν στους τεχνολόγους μας πώς να δημιουργήσουν γυάλινες χάντρες, καθώς και ασυνήθιστες μπάλες χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Ωστόσο, στη χώρα εδώ και αρκετά χρόνια υπήρξε απαγόρευση του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς, η οποία ανακλήθηκε εντελώς μόνο το 1935. Ήταν τότε που άρχισαν να παράγουν κοσμήματα για χνουδωτά πεύκα παντού. Ωστόσο, σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια στη Σοβιετική Ένωση δεν υπήρχαν αρκετές πρώτες ύλες για την κατασκευή τέτοιων δαπανηρών κοσμημάτων, επομένως προτιμούσαν τα προϊόντα από μαλλί που κατασκευάζονται με τις καλύτερες σοβιετικές παραδόσεις. Τα πρώτα στοιχεία του ντεκόρ απεικόνιζαν τις κύριες ιδιότητες του σοβιετικού κράτους: δρεπάνι, σφυρί, σημαία. Λίγο αργότερα εμφανίστηκαν διακοσμήσεις που απεικονίζουν αθλητές, πρωτοπόρους και πολικούς εξερευνητές. Με την πάροδο του χρόνου, μια ειρηνική ζωή έγινε καλύτερη, οι άνθρωποι άρχισαν να ξεχνούν τους εφιάλτες της πολεμικής περιόδου, έτσι τα παιχνίδια γίνονται πιο ευγενικοί. Σε μεγάλες ποσότητες στα ράφια υπήρχαν εικόνες οδηγών και μικρών δασικών ζώων. Δημοφιλή λαχανικά, μούρα και φρούτα, καθώς και πολύχρωμες κούκλες, που συμβόλιζαν τη φιλία των λαών στις αδελφικές δημοκρατίες.

Στη δεκαετία του '60 ήρθε στη μόδα προϊόντα από γυάλινες χάντρες με τη μορφή κώνων, κροσσών και χάντρες, οι μπάλες έγιναν δημοφιλείς στη δεκαετία του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του 90 η εγχώρια παραγωγή κατόρθωσε να παράγει πλαστικά και αφρώδη κοσμήματα. Έκτοτε, η μόδα για τις διακοσμήσεις του νέου έτους έχει αλλάξει επανειλημμένα, έχουν εμφανιστεί νέα διακοσμητικά στοιχεία,τα σχέδια και τα υλικά που χρησιμοποιούνται, έτσι σήμερα στα ράφια μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από οποιεσδήποτε χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις: από ρετρό μέχρι μοντέρνα υψηλής τεχνολογίας.

Είδη

Τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια χωρίζονται σε δύο κύριους τύπους: Χριστουγεννιάτικα φώτα και χριστουγεννιάτικα δέντρα. Η χριστουγεννιάτικη γιρλάντα αναγνωρίζεται ως διακοσμητικό στοιχείο, χωρίς το οποίο δεν γίνονται δεύτερες διακοπές της Πρωτοχρονιάς. Μπορεί να είναι φωτεινά. Αυτά τα προϊόντα έχουν αρκετούς τρόπους λειτουργίας και μπορούν να λάμπουν με τις πιο διαφορετικές αποχρώσεις των φώτων της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, η γιρλάντα είναι από άλλα είδη: είναι κατασκευασμένη από χαρτί, φύλλο, πούλιες και γυάλινη χάντρα.

Τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια είναι κατασκευασμένα σε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία: άγγελοι, ζώα, πουλιά, κώνοι, παγοκύστες, χαριτωμένα ζώα ή απλές πυραμίδες. Και, φυσικά, δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς πεντανόστιμες μπάλες, οι οποίες για πολλές δεκαετίες έχουν απολαύσει τη συνεχή αγάπη των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο.

Χριστουγεννιάτικες μπάλες διαφέρουν ο ένας από τον άλλο στο σχεδιασμό και το υλικό. Τα προηγούμενα χρόνια κατασκευάστηκαν κυρίως από γυαλί, αλλά πρόσφατα τα πλαστικά προϊόντα αντικατέστησαν αυτό το επικίνδυνο και εύκολα χτυπητό υλικό.Δεν είναι τόσο όμορφα όσο το γυαλί, αλλά για οικογένειες με μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα, πρέπει να τα επιλέξετε. Το πλαστικό είναι ένα ανθεκτικό υλικό που δεν σπάει και ακόμα και αν σπάσει, δεν θα είναι σε θέση να βλάψει ένα παιδί ή ένα αγαπημένο κατοικίδιο ζώο.

Και, φυσικά, οι τελικές λεπτομέρειες που θα κάνουν την εικόνα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου πιο κομψή και πλήρης θα είναι η βροχή και οι κορδέλες της Πρωτοχρονιάς με τόξα. Θα συμπληρώσουν το ντεκόρ της Πρωτοχρονιάς και θα τονίσουν την ομορφιά και τον πλούτο της.

Υλικά

Σε εποχές της ΕΣΣΔ, τα χαρτιά papier-mâché έγιναν ευρέως διαδεδομένα. Αυτό το υλικό είναι μια πυκνή ουσία, η οποία λαμβάνεται με άλεση του πολτού και ανάμειξή του με ένα συγκολλητικό συστατικό, γύψο ή κιμωλία. Στη Σοβιετική Ένωση, τα παιχνίδια αυτά έγιναν με το χέρι και η παραγωγή ήταν αρκετά επίπονη και χρονοβόρα: απόκτηση ακατέργαστης μάζας, μοντελοποίηση, στόκος και αστάρι, και στη συνέχεια τελειώνοντας τη στίλβωση και τη βαφή και μεταξύ κάθε σκελετού υποτίθεται ότι στεγνώνει σε θερμοκρασία 40 έως 65 μοίρες . Στο τελικό στάδιο, τα παιχνίδια ήταν καλυμμένα με στρώμα βερολιθικού αλατιού, το οποίο έκανε την επιφάνεια πολύ λεία και λαμπερή.

Το φάσμα των κατασκευαζόμενων κοσμημάτων εκείνη την εποχή ήταν κυρίως παιχνίδια που απεικονίζουν ζώα, καθώς και ειδώλια από τους κύριους αφηγηματίες της Πρωτοχρονιάς: ο πατέρας Frost και η εγγονή του Snegurochka. Παρεμπιπτόντως, αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ εκτιμημένα από τους συλλέκτες, οπότε αν βρείτε τέτοια αντικείμενα στο στήθος της γιαγιάς σας, μπορείτε να προσπαθήσετε να τα πουλήσετε πολύ κερδοφόρα. Όπως και όλες οι άλλες αρχαιότητες, έχουν αρκετά μεγάλο τίμημα.

Το χαρτόνι μπορεί να ονομαστεί πιο πρωτόγονα και προσιτά παιχνίδια. - Αυτές είναι εικόνες που κόβονται από ένα κυρτό πυκνό χαρτόνι, κολλημένες μεταξύ τους και καλυμμένες με ασήμι ή χρυσό χρώμα πάνω. Αυτά τα παιχνίδια έχουν πλέον χάσει τη συνάφεια τους και σε περιόδους συνολικού ελλείμματος απολάμβαναν τη μεγάλη αγάπη των συμπατριωτών μας, επειδή εκείνη την εποχή ήταν προσιτές και, κυρίως, φθηνές. Θα μπορούσαν να βρεθούν σε κάθε κατάστημα και ακόμη και να παραγγέλθηκαν μέσω του ταχυδρομείου, επειδή οι κατάλογοι κορυφαίων μοντέλων εκτυπώθηκαν σε πολλά σοβιετικά περιοδικά και εφημερίδες.

Πιο συχνά απεικονίζουν πτηνά και ζώα, καθώς και αστέρια, καμπάνες και νιφάδες χιονιού. Τώρα οι περισσότεροι χρήστες δίνουν την παλάμη σε πλαστικά διακοσμητικά - αυτά είναι φτηνά παιχνίδια, αλλά ταυτόχρονα ελκυστικά και ασφαλή.Ωστόσο, τα τοξικά υλικά χρησιμοποιούνται συχνά ως πρώτες ύλες, επομένως τα παιχνίδια πρέπει να αγοράζονται μόνο από αξιόπιστους κατασκευαστές και είναι επιτακτική ανάγκη να απαιτηθεί πιστοποιητικό συμμόρφωσης και πιστοποιητικό υγιεινής από τον πωλητή.

Την εποχή των μητέρων μας, τα προϊόντα γυαλιού ήταν τα πιο δημοφιλή.

Τα πρώτα στολίδια αυτού του υλικού έγιναν με τη μορφή μπάλων, χαντρών, καθώς και κηλίδων και κώνων. Ήταν πολύ πιο μαζικές από τις σημερινές, επειδή εκείνη τη στιγμή κατασκευάστηκαν από ένα αρκετά παχύ γυαλί. Με την πάροδο του χρόνου, η τεχνολογία κατασκευής παιχνιδιών από γυαλί βελτιώθηκε και σήμερα μπορείτε να αγοράσετε πολύ λεπτά και κομψά μοντέλα που θα γίνουν μια πραγματική διακόσμηση του κύριου δένδρου του νέου έτους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα γυάλινα μοντέλα είναι πολύ πιο ακριβά από τα πλαστικά, αλλά φαίνονται πιο εντυπωσιακά. Το γυαλί έχει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι του φωτός και του χρώματος, καθώς και μια μελωδική κουδούνι που συμβαίνει κάθε φορά που τα παιχνίδια ατυχήματα συγκρούονται μεταξύ τους. Όλα αυτά δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και μια πρόκληση μαγείας, που είναι τόσο απαραίτητη τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.Το μόνο μειονέκτημα των διακοσμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων από γυαλί είναι η ευθραυστότητα τους, ωστόσο, αν τα παιδιά δεν τα αγγίζουν, τότε με προσεκτική αποθήκευση μπορούν να ευχαριστήσουν τους δασκάλους τους για πολλά χρόνια.

Οι λάτρεις του οικολογικού στυλ και της χώρας θα αγαπήσουν τα παιχνίδια από ξύλο και υφάσματα. Φέρνουν στο σπίτι μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεση, είναι πολύ ελκυστικές και πρακτικές, για πολλά χρόνια διατηρούν την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά των καταναλωτών. Αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούνται καλύτερα σε συνδυασμό με γυαλί ή πλαστικό, αλλά έτσι ώστε να ταιριάζουν με τα κύρια - μόνο τότε θα τονίσουν την έννοια του ντεκόρ της Πρωτοχρονιάς και θα βάλουν τις σωστές προεκτάσεις.

Ορισμένοι προτιμούν εδώδιμες διακοσμήσεις. Για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα, το δέντρο της Πρωτοχρονιάς είναι συχνά διακοσμημένο με πορτοκαλί κύκλους και φιγούρες σοκολάτας. Η επιλογή είναι μεγάλη, έτσι σε κάθε κατάστημα που πωλεί χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα που δεν είναι μόνο προσιτά, αλλά και κομψά, όμορφα και ατμοσφαιρικά.

Σχεδιασμός

Στις παλιές μέρες, αντί για διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων, οι περισσότερες φορές χρησιμοποιούσαν καραμέλα, μεζούρα και βαμβάκι. Λίγο αργότερα, τα σχέδια έκαναν μόδα στο γυαλιστερό χαρτί.

Σήμερα, ο σχεδιασμός κοσμημάτων είναι πιο ποικίλος, αλλά υπάρχουν ορισμένα μοντέλα που έχουν παραμείνει δημοφιλή εδώ και πολύ καιρό.

  • Χριστούγεννα αγγέλους. Αυτή η διακόσμηση έχει σημασία για περισσότερο από εκατό χρόνια. Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένα τέτοιο παιχνίδι το 1880 και από τότε οι εικόνες των αγγέλων είναι πάντα παρούσες στις εορταστικές διακοσμήσεις, ειδικά στις οικογένειες όπου όχι μόνο το ίδιο το Νέο Έτος είναι σεβαστό, αλλά και τα Χριστούγεννα.
  • Μπάλες - είναι ένα στολίδι που ήταν, είναι και πιθανότατα θα είναι για πολλές ακόμα δεκαετίες στο αποκορύφωμα της δημοτικότητας. Για πρώτη φορά τέτοια κοσμήματα κατασκευάστηκαν από Γερμανούς δασκάλους, αλλά σύντομα η μόδα για αυτούς κατέλαβε την Ευρώπη και από εκεί μεταφέρθηκε στη Ρωσία και την Αμερική. Χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς μπάλες στις μέρες μας είναι πολύ σπάνιο, οι περισσότερες φορές αυτές οι μορφές γίνονται το κύριο διακοσμητικό στοιχείο και όλες οι άλλες περιλαμβάνονται ήδη, τονίζοντας και σκιάζοντας το χρώμα και το ύφος του κοσμήματος.
  • Tinsel - Ένα άλλο απαραίτητο χαρακτηριστικό της διακόσμησης του νέου έτους. Αρχικά, ήταν φτιαγμένο από ασήμι, αλλά σύντομα στη Γερμανία δημιούργησε τη φόρμουλα για το υποκατάστατό της, η οποία έγινε πιο δημοφιλής. Το γεγονός είναι ότι φυσικό ασημένιο κόσμημα εξασθενεί με το χρόνο, αλλά η εμφάνιση και η λαμπρότητα του πούλιες παραμένει αμετάβλητη εδώ και πολλά χρόνια.
  • Χριστουγεννιάτικα κεριά. Αυτή η διακόσμηση ήταν η πρώτη στην ιστορία, αλλά με την πάροδο του χρόνου, η συνάφειά της δεν άλλαξε. Τα κεριά δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα γεμάτη από άνεση, ζεστασιά και πρόνοια ενός παραμυθιού. Φυσικά, κανείς δεν χρησιμοποιεί πλέον πραγματικά κεριά, καθώς είναι αρκετά επικίνδυνο, καθώς συχνά οδηγεί σε πυρκαγιές, αλλά τα κεριά σε σχήμα κεριού και οι διακοσμήσεις που τρεμοπαίζουν βρίσκονται σε σταθερή ζήτηση από κατοίκους σε όλο τον κόσμο. Φαίνονται να συμβολίζουν τη χαρά, το φως και θεωρούνται αναπόφευκτη ιδιότητα του Νέου Έτους και των Χριστουγέννων.

Ο σχεδιασμός των παιχνιδιών μπορεί να είναι οποιεσδήποτε. Πρόσφατα, τα σύμβολα των ετών στο ωροσκόπιο και οι υπερ-μοντέρνες αφηρημένες μορφές είναι πολύ δημοφιλείς και γίνονται σε διάφορα χρώματα και αποχρώσεις. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να διακοσμηθεί σε ασήμι-μπλε χρώματα, μπορείτε να δώσετε προτίμηση στα κόκκινα χρώματα που είναι σε απόλυτη αρμονία με το χρυσό, καθώς και τα δημοφιλή χιονισμένα διακοσμητικά. Δεν υπάρχει όριο στη φαντασία, αλλά ταυτόχρονα είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε όλη την ατμόσφαιρα του Νέου Έτους εκ των προτέρων με τη μικρότερη λεπτομέρεια ώστε το δέντρο να γίνει δυναμικό, πολυτελές, αλλά ταυτόχρονα πολύ ζεστό.

Στυλ

Όλοι θέλουν το δέντρο του νέου έτους να είναι όχι μόνο κομψό, αλλά και κομψό.Αυτό δημιουργεί μια μοναδική αύρα στο σπίτι, τονίζει τα χαρακτηριστικά του εσωτερικού και του σχεδιασμού. Πρόσφατα, το vintage retrodecora είναι πολύ δημοφιλές. Σε αυτή την περίπτωση, το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι διακοσμημένο με λαμπερές πολύχρωμες μπάλες και επίσης συμπληρώνεται με εικόνες παραμυθιών, ζώων ή ωρών. Όλα φαίνεται να βυθίζονται στις αναμνήσεις μιας ευτυχισμένης παιδικής ηλικίας. Οι διακοσμήσεις που κληρονόμησες από τις γιαγιάδες και τις μητέρες θα φαίνονται πολύ καλά, ωστόσο, αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε τεχνητά ηλικιωμένα άτομα. Συνήθως, πρόκειται για σπιτικά υφασμάτινα προϊόντα (λεγόμενα παιχνίδια πατάτας), καθώς και διακοσμήσεις από αφρώδες πλαστικό σε σχήμα αλεξίπτωτων, μπάλες και νιφάδες χιονιού.

Η τελική πινελιά, χωρίς την οποία η εικόνα δεν θα είναι πλήρης, θα είναι στοιχεία του Άγιου Βασίλη με το Snow Maiden, ένα κόκκινο αστέρι στην κορυφή και μια αφθονία βροχής. Η Ecostyle κερδίζει όλο και περισσότερο τη δημοτικότητα, ειδικά ανάμεσα στους λάτρεις του υγιεινού τρόπου ζωής, που προσπαθούν να χρησιμοποιούν μόνο τα ασφαλέστερα υλικά σε όλα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να διακοσμήσετε το δέντρο με καρύδια, μικρά μήλα, πορτοκάλια και μικροσκοπικά κομμάτια σοκολάτας. Οι κώνοι με κορνίζες με κορνίζες φαίνονται πολύ κομψοί.

Μια μικρή συμβουλή: για να μην φανεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο πολύ αλιάπηστο και ποικίλη, αξίζει να το φτιάξετε σε ένα χρωματικό σχέδιο. Οι ζωγραφισμένοι κώνοι και τα καρύδια χρώματος λευκού, κόκκινου ή χρυσού φαίνονται πολύ κομψά και όλα αυτά μπορούν να αραιωθούν με μελόψωμο ή παιχνίδια κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, για παράδειγμα, από πολυμερή πηλό.

Το δωμάτιο, διακοσμημένο σε μοντέρνο στιλ, θα διακοσμήσει το Ευρωπαϊκό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στις χώρες του Παλαιού Κόσμου συνηθίζεται να διακοσμούν τα δέντρα σε ένα μόνο χρώμα. Κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται αποχρώσεις του κόκκινου και του μπλε, αραιώνοντάς το με ασημένιο ή χρυσό λάμψη. Η κύρια διακόσμηση σε τέτοιες σχεδιαστικές λύσεις είναι οι μπάλες, αλλά μπορούν να σκιασθούν με τόξα ή κορδέλες, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν πούλιες.

Συνδυασμοί κόκκινου και λευκού, χρυσού και τσαγιού, μπλε και ασήμι, καθώς και μια πολύ καλή ένωση κόκκινου και λευκού κοσμήματος θεωρούνται πολύ συμφέρουσες. Για τους λάτρεις του πολυτελούς τρόπου ζωής, μπορούμε να προτείνουμε το βασιλικό ύφος της διακόσμησης του νέου έτους. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο δέντρο διακλάδωσης, το οποίο είναι διακοσμημένο με μαζικά παιχνίδια τόσο σφιχτά ώστε τα κλαδιά είναι σχεδόν ανεπαίσθητα.Κατά κανόνα, χρησιμοποιούν μπάλες, μεγάλα λουλούδια και τόξα διαφόρων υφών: οι διακοσμήσεις μπορούν να είναι σατέν, μεταξωτό ή κλωστοϋφαντουργικό, δημοφιλές γυαλί ή ακριβό πλαστικό. Όσο για τη λύση χρώματος, επιλέγεται με τέτοιο τρόπο ώστε οι σκούρες αποχρώσεις του μπλε ή μπορντό τόνος να γίνει το κύριο κίνητρο.

Αλλά για εσωτερικούς χώρους υψηλής τεχνολογίας αξίζει τον κόπο να μιλάμε για μινιμαλισμό στο ντεκόρ της Πρωτοχρονιάς. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα πρέπει να παραμείνει χωρίς παιχνίδια, αλλά πρέπει να κρατήσετε τον αριθμό τους στο ελάχιστο (5-7 μεγάλες μπάλες είναι αρκετές), και μπορείτε να δημιουργήσετε μια εορταστική διάθεση πληρώνοντας πλούσια το δέντρο με λάμψη και εξασφαλίζοντας με σπρέι μαλλιών. Σήμερα, μπορείτε να βρείτε τα πιο ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα δέντρα, για παράδειγμα, ανεστραμμένα, γεωμετρικά ή δημιουργημένα από βιβλία - δεν υπάρχει όριο στη φαντασία, επειδή το Νέο Έτος εφευρέθηκε έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να εκφράσει πλήρως τη φαντασία του και να συνειδητοποιήσει το δημιουργικό δυναμικό του.

Συμβουλές για την επιλογή

Προκειμένου το χριστουγεννιάτικο δέντρο να λάμπει με ομορφιά, είναι σημαντικό να σκεφτείτε την ιδέα της διακόσμησης της Πρωτοχρονιάς, αλλά η αισθητική συνιστώσα δεν είναι το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ασφάλεια των αγορασμένων διακοσμήσεων Χριστουγέννων. Δυστυχώς, στον αγώνα πριν το νέο έτος, πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή στην ποιότητα των παιχνιδιών που αγοράζουν και είναι μάταια: οι αδίστακτοι κατασκευαστές συχνά κάνουν τα παιχνίδια τους από υλικά χαμηλής ποιότητας και συχνά επικίνδυνα.

Το δεύτερο πράγμα που αξίζει να προσέξουμε είναι η ευθραυστότητα των προϊόντων. Εάν έχετε μικρά παιδιά ή ενεργά κατοικίδια ζώα στο σπίτι σας, ειδικά γάτες, τότε θα πρέπει να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το νέο έτος δέντρο σας να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα κοσμήματα. Εάν δεν θέλετε να τα εγκαταλείψετε, τότε τουλάχιστον να τα κρεμάσετε όσο πιο ψηλά γίνεται, μέχρι να φτάσουν το αγαπημένο σας παιδί ή το περίεργο ζώο.

Γενικά, υλικά όπως πλαστικό, άργιλο, υφάσματα ή αφρός μπορούν να προτιμηθούν. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει χημική οσμή και υψηλή ποιότητα βαφής του προϊόντος. Ακόμη και στο κατάστημα, βεβαιωθείτε ότι το χρώμα είναι ανθεκτικό. Για να το κάνετε αυτό, υγράνετε το δάχτυλό σας με το σάλιο και τρίβετε τη διακόσμηση: εάν το δέρμα λεκέδες πάνω στο χρώμα, τότε η αγορά θα πρέπει σίγουρα να εγκαταλειφθεί.

Το ίδιο ισχύει και για τη μυρωδιά - το αγορασμένο προϊόν δεν πρέπει να μυρίζει τίποτα. Οποιεσδήποτε ακαθαρσίες δείχνουν σαφώς ότι η κατασκευή προϊόντων που χρησιμοποιούνται φθηνά υλικά που εκπέμπουν συχνότερα επιβλαβείς πτητικές ουσίες. Ελέγξτε όλους τους γόμφους και τα συνημμένα. Εάν τα κλιπ γίνονται σωστά, τότε με την παραμικρή επαφή με το πεύκο τα παιχνίδια θα αρχίσουν να πέφτουν και να σπάνε. Δυστυχώς, τα περισσότερα από τα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα έχουν ένα τέτοιο μειονέκτημα, οπότε πρέπει να ρυθμίσετε τους συνδέσμους σας και να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα στοιχεία: κλωστές ή συνδετήρες.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τα υλικά που λιώνουν εύκολα., απορρίψτε το εύφλεκτο κόσμημα. Θυμηθείτε ότι οι στατιστικές των πυρκαγιών στις διακοπές της Πρωτοχρονιάς είναι πολύ λυπημένες και οι περισσότερες από αυτές σχετίζονται με την αναλφαβητική χρήση διακοσμήσεων Χριστουγέννων. Εάν είναι δυνατόν, προτιμήστε τα οικολογικά παιχνίδια: είναι πολύ πιο ακριβά, αλλά αυτό αντισταθμίζεται περισσότερο από την αντοχή τους. Και, βεβαίως, το γεγονός ότι θα είστε σίγουροι ότι ανά πάσα στιγμή το μωρό σας δεν θα λάβει χημική δηλητηρίαση και δεν θα πάρετε άσθμα ή αλλεργίες είναι σημαντικό.

Μην ξεχνάτε την πρακτικότητα των εξαγορών τους. Κάθε χρόνο, η δαπάνη ενός σημαντικού μέρους του προϋπολογισμού είναι μια εντελώς αδιάφορη ιδέα, γι 'αυτό προσπαθήστε να επιλέξετε ένα παιχνίδι και να σταθώτε σε μια τέτοια επιλογή ότι τα κοσμήματα μπορούν να διαρκέσουν τουλάχιστον 3-5 εποχές. Λάβετε υπόψη ότι για αυτό το σκοπό δεν αρκεί η σωστή αποθήκευση διακοσμητικών στοιχείων - είναι επίσης σημαντικό να αγοράζετε μόνο προϊόντα κατάλληλης ποιότητας από τους επαληθευμένους κατασκευαστές με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν τη συμμόρφωση των προϊόντων με τα υγειονομικά και τεχνολογικά πρότυπα.

Glitter παιχνίδια φαίνονται πολύ όμορφα, αλλά συχνά μια τέτοια επίστρωση πέφτει, παίρνει στους αεραγωγούς και προκαλεί αλλεργίες. Επομένως, μην διστάσετε να τα κουνήσετε στο κατάστημα και να ελέγξετε τη δύναμη της επίστρωσης. Προσπαθήστε να μην αγοράσετε βαριά κοσμήματα. Σε αυτή την περίπτωση, το υποκατάστημα θα αρχίσει να πέφτει κάτω από το βάρος του παιχνιδιού, και, με τη σειρά του, μπορεί εύκολα να γλιστρήσει μακριά και να σπάσει από αυτό. Εξετάστε το μέγεθος του δωματίου όταν αγοράζετε παιχνίδια. Φαίνεται ότι δεν συνδέονται με κανέναν τρόπο - αυτό δεν συμβαίνει. Σε ένα μικρό δωμάτιο μπορείτε να βάλετε μόνο ένα μικροσκοπικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, και τα μεγάλα παιχνίδια είναι απίθανο να δείχνουν καλά σε αυτό.

Και, φυσικά, εξετάστε προσεκτικά τη συσκευασία.Πρέπει να περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον κατασκευαστή, τα στοιχεία επικοινωνίας του, καθώς και την επισήμανση. Διαφορετικά, γυρίστε με τόλμη - πριν φανταστείτε.

Όμορφα παραδείγματα

Διακοσμημένο με χριστουγεννιάτικα παιχνίδια Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το κύριο σύμβολο του νέου έτους.

Στην αιχμή της δημοτικότητας σήμερα είναι τα μαλακά σοκάκια, τα διακοσμητικά vintage από κεραμικά, ζύμη αλατιού και κόντρα πλακέ.

Πιθανώς, πολλοί άνθρωποι θυμούνται τους βαμμένους χιονάνθρωπους από την παιδική μας ηλικία. Σίγουρα πολλές γιαγιάδες συντήρησαν τέτοιες στο στήθος.

Αλλά για τους λάτρεις της νεωτερικότητας και του μινιμαλισμού, θα ταιριάζουν αποκλειστικά οι μοντέρνες διακοσμήσεις υψηλής τεχνολογίας.

Και μερικά πιο όμορφα παραδείγματα.

Πώς να φτιάξετε τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με τα χέρια τους, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο