Είδη και χαρακτηριστικά γυάλινων μπάλες από γυαλί

 Είδη και χαρακτηριστικά γυάλινων μπάλες από γυαλί

Κάθε Δεκέμβριο, σχεδόν κάθε διαμέρισμα στη χώρα είναι σε πλήρη εξέλιξη προετοιμασία για μια από τις σημαντικότερες διακοπές - το νέο έτος. Δώρα για συγγενείς και φίλους αγοράζονται, ένα τραπέζι για τις εορτές των εορτών, και το πιο σημαντικό - ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ντυμένο.

Διακοσμούν τον πράσινο "επισκέπτη" με παιχνίδια και γιρλάντες, κρεμάστε πούλιες και γυαλιστερή "βροχή" πάνω του, πασπαλίστε με τεχνητό χιόνι. Ωστόσο, η πιο παραδοσιακή διακόσμηση του δέντρου της Πρωτοχρονιάς είναι μια ποικιλία γυάλινων σφαιρών που κρέμονται κατά μήκος των κλαδιών.

Ιστορικό εμφάνισης

Παλαιότερα, οι αρχαίοι Κέλτες, που ζούσαν σε μια χώρα που ονομάζεται Βοημία (το ξεπερασμένο όνομα της Τσεχικής Δημοκρατίας), είχαν ένα έθιμο να θυσιάσουν τους θεούς και τα πνεύματα τους μία φορά το χρόνο.Αυτό έγινε για να αξίζει τη θέση τους, να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους από ασθένειες, αποτυχία καλλιεργειών και φυσικές καταστροφές. Εκείνη την εποχή, το ιερό δέντρο θεωρήθηκε ότι δεν ήταν καθόλου δέντρο, ούτε καν πεύκο, αλλά μια συνηθισμένη μηλιά. Αυτό το δέντρο ήταν διακοσμημένο κυρίως με βρώσιμες προσφορές: καρύδια, μήλα, αυγά ή μελόψωμο. Κάθε είδος λιχουδιού ήταν ένα σύμβολο ενός συγκεκριμένου «καλού», για παράδειγμα, οι ξηροί καρποί φέρθηκαν για να αποκαλύψουν τα μυστήρια και τα γλυκά - για να ευλογήσουν την οικογένεια.

Τα φρούτα και τα γλυκά δεν ήταν απλά κρεμασμένα σε μήλο, βαμμένα με χρώματα, τυλιγμένα σε εορταστικό χαρτί και χαρτί. Κατά τη διάρκεια της εορταστικής διασκέδασης και του χορού τα "δώρα" τρώγονταν από τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες, ενώ η συσκευασία παρέμεινε κρέμεται στα κλαδιά. Οι σημαντικότερες απολαύσεις των διακοπών θεωρήθηκαν μήλα, υπεύθυνες για τη γονιμότητα και την παραγωγικότητα. Τραυματίστηκαν τον Σεπτέμβριο και φυλάχτηκαν προσεκτικά μέχρι τον παγετό. Ήταν αυτός ο καρπός που έγινε το πρωτότυπο των πρώτων γυάλινων σφαιρών Χριστουγέννων που κοσμούν κάθε χρόνο εκατομμύρια χριστουγεννιάτικα δέντρα ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με ένα παλιό μύθο, σε ένα από τα άπαχα χρόνια στη Βοημία δεν υπήρχαν αρκετά μήλα με τα οποία να διακοσμούσε το ιερό δέντρο.Στη συνέχεια, οι καλύτεροι κατασκευαστές γυαλιού προσφέρθηκαν εθελοντικά να αντικαταστήσουν τα ζουμερά φρούτα από μόνα τους. Έκαναν πολύχρωμες μπάλες από το λεπτότερο γυαλί, οι οποίες ήλθαν στη διάθεση πολλών αγοραστών.

Έκτοτε, η παραγωγή τους έχει αυξηθεί και άρχισαν να αποφέρουν μεγάλα κέρδη, η ιδέα αυτή πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, οι χειροποίητες τσέχες γυάλινες μπάλες θεωρούνται μία από τις πιο ποιοτικές και ακριβές εκδόσεις αυτής της διακόσμησης και η λέξη "μποέμ" έχει αποκτήσει το νόημα του "ακριβού" και "ελίτ".

Χαρακτηριστικά επιλογής

Οι αποκτηθείσες Χριστουγεννιάτικες μπάλες δεν πρέπει να είναι μόνο όμορφες, αλλά και υψηλής ποιότητας, τότε αυτό το εύθραυστο υλικό θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Κατά την αγορά πρέπει να δώσουν προσοχή σε ορισμένες σημαντικές πτυχές.

 • Τιμή. Τα γυάλινα προϊόντα υψηλής ποιότητας δεν μπορούν να κοστίζουν τα ίδια με τα πλαστικά μπάλες. Αξίζει να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι η διακόσμηση ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου με κλασσικές γυάλινες μπάλες μπορεί να οδηγήσει σε ένα αξιοπρεπές ποσό.
 • Προφίλ καταστήματος. Μην αγοράζετε γυάλινες μπάλες στις μεταβάσεις και με τα χέρια. Επιπλέον, διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων αμφίβολης ποιότητας μπορούν επίσης να πωληθούν σε μικρά καταστήματα κοντά στο σπίτι.Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας μπορούν να αγοραστούν απευθείας από τον κατασκευαστή ή να παραγγελθούν από τον πλοίαρχο από μόνο του. Ωστόσο, η τιμή των προϊόντων αυτών θα είναι πολύ υψηλότερη.
 • Εμφάνιση. Στην μπάλα δεν πρέπει να υπάρχουν τσιπς και scuffs. Θα πρέπει να είναι αρκετά βαρύ, επειδή όσο πιο πυκνό το ποτήρι, τόσο περισσότερο ζυγίζει. Ωστόσο, ένας κλάδος φυσικού και τεχνητού ερυθρού ή πεύκου δεν πρέπει να κάμπτεται κάτω από το βάρος μίας σφαίρας, διαφορετικά θα πέσει απλά και θα σπάσει. Πριν από την αγορά, μπορείτε να ανεβάσετε ελαφρώς το μεταλλικό στήριγμα και να δείτε πώς γίνεται η ανώτερη άκρη της σφαίρας. Σε ένα ποιοτικό προϊόν, η κοπή γυαλιού πρέπει να είναι λεία και γυαλισμένη.
 • Glitter. Μπορείτε να τρίψετε ελαφρά τη λαμπερή μπάλα με τα δάχτυλά σας για να δείτε αν όλα τα λάμψη και τα διακοσμητικά στοιχεία είναι κολλημένα σε αυτό σταθερά. Μέσα σε μια τέτοια σφαίρα, τίποτα δεν πρέπει να κουδουνίζει, και σε περίπτωση μιας μικρής σύγκρουσης με ένα άλλο γυάλινο προϊόν, θα πρέπει να δακτυλογραφηθεί.
 • Αναστολή. Όσο μεγαλύτερη και βαρύτερη είναι η μπάλα, τόσο πιο σφιχτή και ισχυρότερη είναι η ταινία ή το σχοινί πάνω στο οποίο κρέμεται. Το καλύτερο από όλα είναι να τοποθετηθεί μια έτοιμη βάση στη σφαίρα, αφού όταν το βάζετε στον εαυτό σας υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσει και να χωρίσει ένα εύθραυστο παιχνίδι.
 • Συσκευασία. Στο κουτί με μία ή περισσότερες μπάλες πρέπει να αναγράφεται ο κατασκευαστής με τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του. Πρέπει επίσης να αναφέρει το πλήρες όνομα του προϊόντος και τη σύνθεσή του. Όλα πρέπει να είναι γραμμένα έτσι ώστε να μπορείτε να διαβάσετε εύκολα τις πληροφορίες.

Αποθήκευση και χρήση

Το γυαλί είναι ένα αρκετά εύθραυστο υλικό, επομένως απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη χρήση και την αποθήκευση.

 • Κρεμάστε τις μπάλες έτσι ώστε να μην αγγίζουν το δάπεδο, το ένα το άλλο και άλλα έπιπλα. Ένας βρόχος νήματος ή ταινίας θα πρέπει να φοριέται όσο το δυνατόν περισσότερο στον κλάδο, έτσι ώστε να μην γλιστρήσει και να μην πέσει από αυτό. Δεν πρέπει να κλείσετε δύο ή τρία παιχνίδια σε ένα κλαδί, θα κάμπτεται κάτω από το βάρος τους και όλα θα σπάσουν.
 • Δεν πρέπει να τοποθετήσετε τη γιρλάντα πολύ κοντά στην επιφάνεια των σφαιρών, οι λαμπτήρες να μην έρχονται σε καμία επαφή με την επιφάνεια τους. Αν η οικογένεια έχει μεγάλα κατοικίδια ζώα που δεν κάθονται σε κλουβιά ή μικρά παιδιά, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψετε τα παιχνίδια γυαλιού. Δεν μπορούν μόνο να σπάσουν, αλλά και να βλάψουν το παιδί ή το κουτάβι. Εάν θέλετε ακόμα να κρεμάσετε μια ακριβή διακόσμηση, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μέρος για αυτό στο ύψος, έτσι ώστε οι μικρές χούλιγκαν δεν φτάνουν για γοητευτική λάμψη.
 • Μετά τις διακοπές του νέου έτους, σκουπίστε τις γυάλινες μπάλες με ένα στεγνό πανί και τυλίξτε σε παλιές εφημερίδες ή χαρτί. Τα γυάλινα παιχνίδια πρέπει να διπλωθούν σε ένα πυκνό πλαστικό ή κουτί από χαρτόνι, στο κάτω μέρος του οποίου τοποθετείται μαλακό ύφασμα. Είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε ένα τέτοιο κιβώτιο σε ένα στεγνό σκοτεινό μέρος: σε ένα ντουλάπι ή σε ένα ντουλάπι. Η πρόσβαση στα παιχνίδια γυαλιού πρέπει να περιορίζεται σε ζώα και παιδιά.

Επιπλέον, δεν πρέπει να τοποθετήσετε ένα τέτοιο κιβώτιο πάνω από τον πύργο από άλλα κουτιά, διαφορετικά μπορείτε να το ρίξετε και να βρείτε μόνο θραύσματα μέσα στο κουτί αντί για πολύχρωμα μπάλες.

Κάνε τον εαυτό σου

Εάν τα τελειωμένα γυάλινα στολίδια φαίνονται υπερβολικά ακριβά ή δεν είναι αρκετά πρωτότυπα, μπορείτε να τα φτιάξετε με τα χέρια σας με την εφαρμογή διαφόρων μοτίβων, χάντρες και κορδέλες. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε συνήθεις διαφανείς ή μονοχρωματικές μπάλες, οι οποίες είναι πολύ φθηνότερες από τις έγχρωμες επιλογές.

Μπορείτε να διακοσμήσετε τα χειροτεχνήματα χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές.

 • Paisley Μοτίβα. Τέτοια σχέδια εφαρμόζονται με βούρτσες και ακρυλικά χρώματα, καθώς και χρώματα του ίδιου χρώματος, αλλά δύο αποχρώσεις: ελαφριά και σκοτεινά. Αυτές οι μπάλες μπορούν να συμπληρωθούν με μια κατάλληλη κορδέλα χρώματος ή μοτίβου.
 • Κείμενα με συγχαρητήρια. Μπάλες με τις επιθυμίες της "Αγάπης", "Ευτυχίας" ή "Καλή τύχη" θα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μπορείτε να γράψετε μόνο φράσεις, και μπορείτε να διατυπώσετε λάμψη, έχοντας προηγουμένως επισημάνει τη λέξη με κόλλα και έλασης την μπάλα πάνω από το placer των σπινθηρισμών.
 • Χρωματισμός από μέσα. Για αυτή τη χρώση δεν θα χρειαστεί ούτε μια βούρτσα. Αρκεί να αφαιρέσετε το μεταλλικό στήριγμα από τη σφαίρα, να ρίξετε μια μικρή ποσότητα χρώματος σε αυτό και, τοποθετώντας τη βάση, να κυλήσετε τη σφαίρα σε διαφορετικά επίπεδα. Θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε ένα τέτοιο παιχνίδι, εάν το γεμίζετε με χρώματα διαφόρων χρωμάτων, τα οποία, όταν αναμιχθούν, θα δημιουργήσουν ενδιαφέροντα θολά πρότυπα.
 • Μοτίβα και πίνακες ζωγραφικής. Με επαρκείς καλλιτεχνικές δεξιότητες μπορείτε να σχεδιάσετε ολόκληρες εικόνες Χριστουγέννων με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τον Άγιο Βασίλη και διάφορα ζώα στο ποτήρι. Όσοι δεν έχουν τέτοιες ικανότητες μπορούν να περιοριστούν στον εαυτό τους να πάρουν διάφορα αστέρια ή νιφάδες χιονιού. Για πιο ομοιόμορφο μοτίβο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά διαγράμματα απλού χαρτιού.
 • Με διακοσμημένη διακόσμηση. Τα παιχνίδια μπορούν να επικολληθούν με στρας και χάντρες, πολύχρωμες κορδέλες και τεχνητά λουλούδια.Κάντε τα ογκομετρικά μέρη πολυμερούς πηλού και ακόμη και κόλλα διακοσμητική ταινία. Αρχική εμφάνιση Χριστουγεννιάτικες μπάλες στο θέμα της θάλασσας, διακοσμημένες με άμμο και κοχύλια.
 • Με λάμψη. Οποιοδήποτε πρότυπο μπορεί να σχεδιαστεί πάνω στην μπάλα με κόλλα πρώτα, και στη συνέχεια τυλίγονται ή πασπαλίζονται στην κορυφή με κανονική λάμψη. Τέλεια ως μεγάλη λάμψη των Χριστουγέννων κροτίδες, και μικροσκοπικά κόκκους άμμου για το σχεδιασμό ή το μακιγιάζ νυχιών.

Τέτοιες μπάλες δεν θα εξυπηρετούν απλώς ένα στολίδι για ένα δέντρο νέου έτους. Το χειροποίητο προϊόν θα είναι ένα μεγάλο δώρο στους φίλους και τους συναδέλφους του ως ανεξάρτητο δώρο, καθώς και εκτός από ένα καλάθι με καλλυντικά ή γλυκά. Και η ζωγραφική τέτοιων μπάλων θα πάρει όλη την οικογένεια, ξεκινώντας από τους παππούδες και να τελειώνει με τα παιδιά, για αρκετές ζεστές οικογενειακές βραδιές που θα θυμούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο επόμενο βιντεοκλίπ θα βρείτε ένα master class για τη διακόσμηση μίας γυάλινης σφαίρας χρησιμοποιώντας τεχνική decoupage από την Irina Kozhukhova.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο