Κατασκευή και διακόσμηση κεριών για το νέο έτος

 Κατασκευή και διακόσμηση κεριών για το νέο έτος

Το νέο έτος είναι μια από τις αγαπημένες διακοπές πολλών ενηλίκων και παιδιών. Αυτή είναι μια περίοδο θαυμάτων και εκπλήξεων, οπότε θέλω να γεμίσω τα πάντα με μια υπέροχη διάθεση, συμπεριλαμβανομένης της κατοικίας μου. Για να διακοσμήσετε το σπίτι για τις διακοπές, μπορείτε να αγοράσετε αξεσουάρ στο κατάστημα, και μπορείτε να κάνετε κοσμήματα με τα χέρια σας. Τα κεριά είναι ένα από τα δημοφιλή χαρακτηριστικά της Πρωτοχρονιάς, και πώς να το κάνετε μόνοι σας, μαθαίνουμε από το άρθρο.

Ιστορικό εμφάνισης

Το έθιμο να ανάβουν κεριά κατά τη διάρκεια της βραδινής γιορτής στις διακοπές της Πρωτοχρονιάς έχει περάσει από τότε που η ηλεκτρική ενέργεια δεν εφευρέθηκε ακόμα. Παρά τη σύγχρονη αφθονία ηλεκτρικών συσκευών και συσκευών LED, τα κεριά βρίσκονται συχνά στο γιορτινό τραπέζι.Συχνά, η σύνθεση των τεσσάρων κεριών χρησιμοποιείται ως κεντρική διακόσμηση. Αυτό το έθιμο υιοθετήθηκε από Καθολικούς, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια των ταχυτήτων πριν από τα Χριστούγεννα, ανάβουν ένα κερί την εβδομάδα για ένα μήνα. Ως αποτέλεσμα, κατά τη στιγμή του εορτασμού των καθολικών διακοπών στο τραπέζι σχημάτισε ένα μνημείο τεσσάρων κεριών, το οποίο σηματοδοτεί το τέλος της αποχής.

Εκτός από τη διακόσμηση του σπιτιού σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χειροποίητες χειροτεχνίες ως δώρο. Τα χειροποίητα κεριά δώρων θα φέρουν πολύ περισσότερη ευχαρίστηση στην οικογένεια και τους φίλους.

Χαρακτηριστικά της διακόσμησης ψηλά κεριά

Μεταξύ των πολύχρωμων χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων, τα μακριά λεπτά κεριά λευκού χρώματος θα αποτελέσουν ένα αρμονικό συμπλήρωμα και θα φέρουν μυστήριο στην εορταστική ατμόσφαιρα. Επιπλέον, αυτά τα χαρακτηριστικά είναι αρκετά οικονομικά.

Διακόσμηση του νέου έτους τέτοιων κεριών μπορεί να ποικίλει. Με αυτά τα αξεσουάρ μπορείτε να διακοσμήσετε ένα τραπέζι ή ένα τζάκι. Μπορείτε να πάρετε μια απλή, και ταυτόχρονα πρωτότυπη διακόσμηση με τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις στη βάση του κεριού. Ταιριάζοντας τόνους, τα δείγματα αργύρου και χρυσού με διαφορετικές διαμέτρους θα φαίνονται κομψά.Το πούλι πράσινου χρώματος μπορεί να μιμηθεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σκάφος.

Τα καλοφτιαγμένα αξεσουάρ συνδυάζονται με διάφορα γυάλινα κηροπήγια. Ως δοχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάζα ή γυαλιά οποιουδήποτε μεγέθους και σχήματος, τα οποία είναι διακοσμημένα τόσο με την εξωτερική όσο και με την εσωτερική πλευρά. Αυτοκόλλητα, χάντρες, στρας, ειδικά σχέδια χρωμάτων, κορδέλες και δαντέλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακόσμηση. Αν έχετε φαντασία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολύ πρωτότυπο στοιχείο σε ένα μόνο αντίγραφο.

Τα ποτήρια κρασιού στο ρόλο των κηροπήγια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες παραλλαγές. Για την πρώτη μέθοδο, μια λεπτομέρεια με ένα φυτίλι θα πρέπει να εγκατασταθεί μέσα στο γυαλί, τοποθετώντας διάφορα διακοσμητικά στοιχεία γύρω από - χάντρες, κώνοι και βότσαλα. Η δεύτερη μέθοδος αφορά την τοποθέτηση κεριών σε γυαλί με ανάστροφα στη βάση τους. Ένα άλλο γυάλινο αντικείμενο στο οποίο μπορείτε να βάλετε ένα υψηλό κερί είναι ένα μπουκάλι. Τα φωτιστικά στοιχεία που τοποθετούνται στα μπουκάλια δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα και σωστό φωτισμό στο επίπεδο των ματιών.

Η επίδραση του χιονιού στο θέμα της διακόσμησης θα σας υπενθυμίσει τον καιρό έξω από το παράθυρο. Για να το επιτύχετε, είναι απαραίτητο να λερώσετε άφθονα στα σωστά σημεία με κόλλα και, στη συνέχεια, να το βάλετε σε χοντρό αλάτι.Αντί για αλάτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάμψη, άμμο διαφορετικών χρωμάτων ή σιμιγδάλι.

Μια σύνθεση που γίνεται με το χέρι χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά φαίνεται κομψή και λακωνική. Οι λεπτομέρειες μπορεί να είναι κλαδιά κωνοφόρων, μούρα rowan, κώνους, αποξηραμένες φέτες φρούτων. Εκτός από την αισθητική ευχαρίστηση της παρουσίας τέτοιων αντικειμένων στο τραπέζι των διακοπών, οι επισκέπτες θα μπορούν να αισθάνονται το φως ευχάριστο άρωμα των εξαρτημάτων. Μια πραγματική διάθεση του νέου έτους θα δημιουργήσει κεριά σε κηροπήγια διακοσμημένα με ραβδιά κανέλας. Μπορείτε να τα προσαρτήσετε για να κολλήσετε ή να βάλετε μια λαστιχένια ταινία στο δοχείο και να το τοποθετήσετε ένα προς ένα σε ένα ραβδί, κλείνοντας την ελαστική ταινία με μια όμορφη κορδέλα.

Μια άλλη καλή επιλογή που δεν απαιτεί προσθήκες - διαμορφωμένα κεριά. Εικόνες του Άγιος Βασίλης και του Snow Maiden, το σύμβολο του έτους στο κινεζικό ημερολόγιο, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και οι κώνοι είναι πολύ δημοφιλείς ιδιότητες των γιορτών του σπιτιού, ειδικά αν τα παιδιά παρευρίσκονται στον εορτασμό. Η επιλογή των χρωμάτων κεριών απαιτεί το συνδυασμό τους σε χρώμα με άλλα διακοσμητικά αντικείμενα των εορταστικών διακοσμήσεων. Τα καυτά χαρακτηριστικά χρώματος που συναρμολογούνται σε μια σύνθεση μπορούν να γίνουν και τα δύο κύρια κεντρική διακόσμηση του τραπεζιού και μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα νησιά.

Κάνε τον εαυτό σου

Μακριά κεριά μπορούν να αγοραστούν στο κατάστημα, και μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας. Για να το κάνετε αυτό, αγοράστε ένα ειδικό έντυπο για την κατασκευή κεριών και μπορεί να γίνει ένα απλό χαρακτηριστικό με τη μορφή κώνου χωρίς αυτό. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να πάρετε τα άκρα των κεριών των χρησιμοποιημένων κεριών ή να σπάσετε προσεκτικά το σύνολο σε κομμάτια και ταυτόχρονα να αφαιρέσετε προσεκτικά το φυτίλι. Στη συνέχεια, πρέπει να ετοιμάσετε ένα λουτρό νερού από ένα μεγάλο ταψί και ένα μικρότερο δοχείο και να λιώσετε τα κομμάτια παραφίνης εκεί. Για την κατασκευή των χρωμάτων χαρακτηριστικά στην ικανότητα θα πρέπει να προστεθεί κραγιόν με το επιθυμητό χρώμα, θρυμματισμένο με ένα τρίφτη.

Για να έχετε χρώμα ομοιόμορφα κατανεμημένο, είναι απαραίτητο να αναμίξετε τα περιεχόμενα. Ενώ η παραφίνη λιώνει, πρέπει να πάρετε ένα παχύ κομμάτι χαρτιού, για παράδειγμα, ένα φύλλο από ένα περιοδικό, και να φτιάξετε έναν κώνο από αυτό. Περάστε το φυτίλι μέσα από αυτό και στερεώστε το στην αιχμηρή βάση του κώνου τουλάχιστον ένα εκατοστό από την αρχή του σχοινιού, από την άλλη πλευρά στερεώστε το φυτίλι με έναν αγώνα ή μια οδοντογλυφίδα στη μέση της οπής.

Ότι ο κώνος δεν γύρισε, είναι απαραίτητο να το διορθώσετε με τη βοήθεια κολλητικής ταινίας. Αξίζει επίσης να το στερεώσετε έτσι ώστε να μην αναποδογυρίζει κατά τη διάρκεια της έκχυσης και της στερεοποίησης.Η λιωμένη παραφίνη χύνεται στην παρτίδα σε μερίδες, ψύχεται ελαφρά το προηγούμενο στρώμα. Το μελλοντικό κερί παραμένει σε αυτή τη θέση μέχρι να στερεοποιηθεί. Στις τελειωμένες τέχνες μπορεί να υπάρχουν παρατυπίες, οι οποίες μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με στεγνωτήρα μαλλιών.

Εορταστική διακόσμηση τραπεζιών

Μαγική και ταυτόχρονα συμπαγής εμφάνιση της Πρωτοχρονιάς διακόσμησης των κεριών-ταμπλέτες στο εορταστικό τραπέζι. Λίγη φαντασία - και ο αρχικός σχεδιασμός του κεριού είναι έτοιμος. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν τα κηροπήγια με υποδοχές υπό μορφή εικόνων διακοπών. Μπορείτε να κάνετε μια στάση για το κερί τον εαυτό σας κάνοντας τρύπες στο κουτί κασσίτερου. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό με την επίδραση του αστέρι ουρανού θα διακοσμήσει κάθε γιορτή.

Η λαμπερή διακόσμηση του τραπεζιού θα είναι μια σύνθεση πολλών δισκίων σε ένα δίσκο ή ένα επίπεδο πιάτο., διακοσμημένα με χάντρες και στρας, χριστουγεννιάτικες μπάλες και διακοσμητικά βότσαλα. Το γκάμα για μια τέτοια σύνθεση είναι καλύτερο να επιλέξει μέσα στα εορταστικά χρώματα - μεταλλικές αποχρώσεις, κόκκινους και πράσινους τόνους. Η χρήση φυσικών υλικών στο πνεύμα της Πρωτοχρονιάς είναι κατάλληλη όχι μόνο για ψηλά δείγματα αλλά και για κεριά τσαγιού.Μόνο στην περίπτωση μικρών μεγεθών θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν επιπλέον κηροπήγια προκειμένου να εξασφαλιστεί η πυρασφάλεια.

Ενδιαφέροντα αντικείμενα προέρχονται από γυάλινα βάζα. Το εσωτερικό μπορεί να διπλωθεί ως μέρη φυσικής προέλευσης: κώνους, μούρα, φύλλα, κλαδιά και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Για να εκπλήξει πραγματικά τους αγαπημένους που συγκεντρώθηκαν στο τραπέζι των διακοπών, μπορείτε να κάνετε κρεμαστά σχέδια για κεριά. Κρεμασμένοι πάνω από το τραπέζι και στις γωνίες του δωματίου, θα δώσουν την αίγλη στο χώρο.

Χρησιμοποιούμε decoupage

Μια από τις πιο δημοφιλείς και πρωτότυπες τεχνικές για τη διακόσμηση όχι μόνο των κεριών, αλλά και άλλων αντικειμένων είναι η decoupage. Αυτός ο όρος γίνεται κατανοητός ως μέθοδος διακόσμησης διαφόρων εσωτερικών αντικειμένων προσαρτώντας σε αυτό ένα μοτίβο, στολίδι ή μοτίβο και καθορίζοντάς το. Η Decoupage είναι κατάλληλη ακόμα και για αρχάριους, αν μελετήσετε προσεκτικά τη σειρά των ενεργειών.

Για να κάνετε ένα κερί σε μια τέτοια τεχνική, πρέπει να προετοιμάσετε τα απαραίτητα υλικά. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα κερί από σύγχρονη τεχνολογία, το οποίο, όταν καίγεται, δεν σχηματίζει μουντζούρες στις πλευρές.Πρέπει επίσης να επιλέξετε μια σερβιέτα τριών στρώσεων με μοτίβο Πρωτοχρονιάς σύμφωνα με το μέγεθος του κεριού, του ψαλιδιού και του χαρτιού ανίχνευσης, ένα πανί από μαχρά, περιγράμματα για το σχέδιο, ένα μολύβι χωρίς γωνίες και ένα κανονικό στεγνωτήρα μαλλιών.

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε αν θα τοποθετηθεί ολόκληρη η χαρτοπετσέτα ή απλώς ένα σχέδιο πάνω σε αυτήν. Σύμφωνα με αυτό, κόψτε το απαραίτητο κομμάτι και, στη συνέχεια, πάρτε μόνο το πάνω στρώμα από τη χαρτοπετσέτα. Συνδέστε το στο κερί και με ένα μολύβι, εάν είναι δυνατόν, πιέστε απαλά τη χαρτοπετσέτα στο κερί. Στη συνέχεια, πρέπει να κόψετε το χαρτί ιχνογράφησης μεγέθους μερικών εκατοστών μεγαλύτερο από το κερί στην περίμετρο. Το κερί με μια χαρτοπετσέτα πρέπει να τυλίγεται με χαρτί παρακολούθησης και σταθερά στερεωμένο σε μία θέση. Για περαιτέρω χειραγώγηση, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια κόλλα κουζίνας για να μην καψετε το χέρι σας. Είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε το στεγνωτήρα μαλλιών και να φυσήξετε ολόκληρη την επιφάνεια του σχεδίου μαζί του, έως ότου το χαρτί ιχνοθέτησης εμποτιστεί με παραφίνη. Στη συνέχεια, πρέπει να απενεργοποιήσετε το στεγνωτήρα μαλλιών, να περιμένετε περίπου ένα λεπτό και να αφαιρέσετε προσεκτικά το χαρτί παρακολούθησης.

Αν χρειαστεί να λυγίσετε την εικόνα στο πάνω ή κάτω μέρος του κεριού, αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός θερμαινόμενου κουταλιού στη φωτιά. Για την εξάλειψη των παρατυπιών, πρέπει να περπατήσετε στην επιφάνεια με μια φούντα.

Όταν η εικόνα είναι κολλημένη, μπορείτε να προχωρήσετε στη διακόσμηση. Χρησιμοποιώντας κερί ή ακρυλικό περίγραμμα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τόνους στην εικόνα, επισημαίνοντας ορισμένα στοιχεία. Επίσης με τη βοήθειά τους μπορείτε να κάνετε μια επιγραφή και να σχεδιάσετε νιφάδες χιονιού.

Πώς να φτιάξετε τα Χριστουγεννιάτικα κεριά Decoupage, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο