Πώς να φτιάξετε τα φώτα των Χριστουγέννων με τα χέρια σας;

 Πώς να φτιάξετε τα φώτα των Χριστουγέννων με τα χέρια σας;

Τα γιρλάντα είναι πολύ όμορφα και υπέροχα, δημιουργούν μια πραγματική ατμόσφαιρα διακοπών και φαίνεται να είναι βυθισμένα στη χειμερινή μαγεία. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θεωρούνται μία από τις κύριες διακοσμήσεις των Χριστουγέννων. Τα γιρλάντα είναι απλά και πολύπλοκα, πολύχρωμα και κατασκευασμένα σε ένα τόνο, μπορούν να κατασκευαστούν από χαρτί και χαρτόνι, καθώς και πούλιες, φυσικά υλικά ή άλλα αυτοσχέδια μέσα.

Από χαρτί και χαρτόνι

Οι πιο απλές γιρλάντες είναι αυτές που κατασκευάζονται από χαρτί. Επιπλέον, ακόμα και τα παιδιά μπορούν να τα κάνουν - τα μωρά πάντοτε προετοιμάζονται για τις κύριες διακοπές του έτους.

Πολύ εύκολη επιλογή μπορεί να ονομαστεί μια γιρλάντα με μικρά δαχτυλίδια. - σίγουρα πολλοί το έκαναν σε παιδική ηλικία.

Για να το κάνετε, θα χρειαστείτε έγχρωμο χαρτί (κατά προτίμηση διπλής όψεως), ψαλίδι και χαρτική κόλλα.

Το χαρτί πρέπει να κόβεται σε λωρίδες με πάχος 1-1,5 cm και μήκος 10-12 cm. Μετά την κατασκευή των κενών, είναι απαραίτητο να ληφθεί μια λωρίδα και να σχηματιστεί ένας δακτύλιος από αυτό και να διπλωθούν όλα τα άλλα τεμάχια που περνούν από το προηγούμενο.

Μια τέτοια γιρλάντα μπορεί να διακοσμήσει το καθιστικό, το βρεφονηπιακό σταθμό ή το διάδρομο. Παρεμπιπτόντως, μπορεί να είναι χρήσιμο όχι μόνο για το νέο έτος, αλλά και για γενέθλια ή οποιαδήποτε άλλη οικογενειακή αργία.

Μια γιρλάντα από πολύχρωμες ρίγες χαρτιού φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Η μέθοδος κατασκευής του είναι επίσης αρκετά απλή. Θα πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε λωρίδες χαρτιού πάχους περίπου 2-2,5 cm και μήκους περίπου 10 cm και να απλώνονται στο τραπέζι με τον συνδυασμό χρωμάτων που προτιμάτε. Μπορείτε να εναλλάξετε τις αποχρώσεις ή να κάνετε μαλακές μεταβάσεις, και σε κάποιον περισσότερο όπως το έργο των αντιθέσεων - όλα εξαρτώνται από τη φαντασία σας.

Μετά από αυτό, όλες οι λωρίδες πρέπει να ραμίζονται μεταξύ τους στη ραπτομηχανή, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. Εάν δεν έχετε τα αυτοκίνητα, μπορείτε να διορθώσετε τα στοιχεία με το χέρι, αν και στην περίπτωση αυτή θα χρειαστείτε λίγο περισσότερο χρόνο.

Αν θέλετε, μπορείτε να πάρετε όχι μόνο ρίγες, αλλά και άλλες μορφές - αστέρια, κύκλοι και καρδιές φαίνονται καλά.

Τέτοιες διακοσμήσεις κρέμονται κάθετα, συνήθως είναι διακοσμημένες με παράθυρα και στο κάτω μέρος προσθέτουν ένα μικρό παράγοντα στάθμισης. Με αυτή την ιδιότητα, μια χάντρα ή μια μικρή πλαστική μπάλα θα φαίνονται καλά.

Στην Ευρώπη, από την αρχαιότητα, δημοφιλής Τα ημερολόγια του νέου έτουςπου φέρνουν μεγάλη χαρά στα παιδιά, προσβλέποντας σε μαγικές διακοπές. Η ουσία αυτών των διακοσμήσεων είναι ότι τα παιδιά παίρνουν μικρές εκπλήξεις κάθε μέρα - γλυκά, μικροσκοπικά παιχνίδια που κρύβονται σε μικρά κιβώτια.

Θα είναι πολύ διασκεδαστικό αν συνδυάσετε ένα τέτοιο ημερολόγιο με μια γιρλάντα. Σε αυτή την περίπτωση, το κουτί μπορεί να βοηθήσει, χρειάζεστε 31 κομμάτια (ανάλογα με τον αριθμό των ημερών του Δεκεμβρίου).

Κάθε κουτί θα πρέπει να είναι τυλιγμένο με λεπτό κυματοειδές χαρτί διαφορετικών αποχρώσεων, δεμένο με μια κορδέλα και να κολλήσει τους αριθμούς που δείχνουν την ημερομηνία από το 1 έως το 31 και να συνδεθεί με ένα σχοινί ή νήμα σε μία μεγάλη γιρλάντα.

Αν δείξετε φαντασία, αντί για κουτιά μπορείτε να πάρετε μικρές κάλτσες ή γάντια - τα πρότυπα των κενών μπορούν πάντα να βρεθούν στο Διαδίκτυο.

Θα περάσετε αρκετή προσπάθεια, αλλά θα πάρετε μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση στον τοίχο που θα κάνει καθημερινά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διακοπές πραγματικά μαγικό για το μικρό σας.

Με μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε να κάνετε πιο περίπλοκη διακόσμηση - μια γιρλάντα με χριστουγεννιάτικες φιγούρες. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εικόνες των Χριστουγεννιάτικων δέντρων, του Άγιου Βασίλη ή των νιφάδων χιονιού. Κόψτε τον απαιτούμενο αριθμό εικόνων από λευκό χαρτί, κατά προτίμηση με σχέδιο. Σε αυτή την περίπτωση, η γιρλάντα θα μοιάζει με ανοιχτό. Στην κορυφή του καθενός με μια διάτρηση τρύπα θα πρέπει να κάνει μια τρύπα, και να βάλει όλες τις φιγούρες στο σχοινί. Σε αυτή την περίπτωση, το νήμα θα πρέπει να σπειρωθεί μέσα από κάθε τρύπα δύο φορές, τότε τα στοιχεία θα σταθεροποιηθούν στη θέση τους, όπως ήταν, και δεν θα ξεκινήσουν να κυλούν κάτω από το string και να αποκλίνουν προς την πλευρά.

Χρησιμοποιώντας την εικόνα νιφάδα χιονιού, μπορείτε να δημιουργήσετε μια άλλη ενδιαφέρουσα γιρλάντα. Για το έργο θα χρειαστεί ένα παχύ χαρτόνι, διάτρηση τρύπα, σχοινί και ψαλίδι.

Στο προετοιμασμένο χαρτί, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε μια εικόνα μιας νιφάδας χιονιού, ώστε να μην υπερβαίνει τα 10-12 εκατοστά, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε μια τρύπα για να δημιουργήσετε αρκετές τρύπες - μία στα αντίθετα άκρα και δύο στη μέση.Μετά από αυτό, όλα τα προετοιμασμένα ακατέργαστα τεμάχια πρέπει να τοποθετηθούν στο σχοινί μέσα από τις τρύπες. Μια τέτοια γιρλάντα φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα αν χρησιμοποιείτε χαρτόνι διαφορετικών χρωμάτων και εναλλάσσομαι νιφάδες χιονιού διαφορετικών χρωμάτων.

Μια πολύ κομψή γιρλάντα μοιάζει σαν να κόβετε νιφάδες χιονιού από λεπτό χαρτί ή ακόμη και χαρτοπετσέτες. Γι 'αυτό, τα πρότυπα πρέπει να τοποθετηθούν σε μια επίπεδη επιφάνεια και να λερωθούν με ένα μίγμα PVA και νερού αραιωμένο σε αναλογία 1: 2. Αφού στεγνώσει η σύνθεση, αυτές οι νιφάδες χιονιού θα μοιάζουν με αμυγδαλές.

Αλλά η απλούστερη και ταυτόχρονα κομψή επιλογή θα είναι η διακόσμηση της σπείρας - μια τέτοια γιρλάντα συχνά κρέμεται στον πολυέλαιο ή συνδέεται με την οροφή. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα φύλλο χαρτιού για τον εκτυπωτή, σύρετε έναν κύκλο πάνω του και τραβήξτε ένα σαλιγκάρι μέσα, στη συνέχεια κόψτε τα περιγράμματα, τεντώστε το και η γιρλάντα είναι έτοιμη.

Από τσόχα

Οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις από τσόχα φαίνονται πολύ ασυνήθιστες και στο σπίτι θερμά, και η κατασκευή μιας γιρλάντας από αυτό το ύφασμα είναι απλή, μπορείτε ακόμη και χωρίς ένα σχέδιο.

Γιρλάντες με τη μορφή κάλτσες Santa θα είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή., από πίλημα. Δημιουργούν την αίσθηση ότι οι παραμυθένιοι ήρωες έχουν αφήσει τα πράγματα κάπου κοντά.

Από τις αισθήσεις, μπορείτε να κόψετε εικόνες ελάφια, χριστουγεννιάτικα δέντρα ή μυθικά πουλιά, και να τα βάζετε όλα μαζί σε μια γιρλάντα.

Παρεμπιπτόντως, το υλικό αυτό συνδυάζεται τέλεια με κουκουνάρια και αποξηραμένα εσπεριδοειδή, όπως η γιρλάντα θα είναι πάντα πολύ κομψή και πρωτότυπη.

Κάντε το εύκολο, αλλά πρέπει να προετοιμάσετε εκ των προτέρων το φυσικό υλικό - να συλλέξετε κώνους, καθώς και να κόψετε και να στεγνώσετε τους κύκλους των πορτοκαλιών ή των λεμονιών (αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα στο φούρνο). Επιπλέον, θα χρειαστείτε επιπλέον διακοσμήσεις, όπως μπαστούνια κανέλας, κλαδιά πεύκου, γκι και άλλες διακοσμήσεις.

Κατά κανόνα, μια τέτοια γιρλάντα είναι κρεμασμένη σε ένα σχοινί από γιούτα. Συλλέξτε τη διακόσμηση με δύο τρόπους.

  • Στην πρώτη περίπτωση, πρέπει να κόψετε το σχοινί κάνναβης του απαιτούμενου μήκους, να δέσετε πολλούς μικρούς κόμβους σε αυτό και να κολλήσετε ένα στοιχείο διακόσμησης σε κάθε ένα με ζεστή κόλλα.
  • Η δεύτερη επιλογή είναι πιο περίπλοκη, αλλά φαίνεται πιο ογκομετρική και κομψή. Για κάθε μέρος, κόβεται ένα μικρό σχοινί και ήδη με τη βοήθεια αυτών των μικρών μήκους, τα στοιχεία στερεώνονται στο κύριο καλώδιο. Η τελειωμένη διακόσμηση μπορεί να καλύπτεται με λάμψη ή χρυσή βαφή σε ορισμένα μέρη, ώστε να λάμπει και να δημιουργεί μια εορταστική διάθεση.

Διακόσμηση πούλιες

Εάν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε γιρλάντες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα στολίδι πούλιες και μπάλες Χριστουγέννων. Τις περισσότερες φορές, πλαισιώνουν την περιοχή πάνω από την πόρτα γύρω από την περίμετρο της πόρτας.

Είναι καλύτερο να λαμβάνεται ως βάση μια μικρή ηλεκτρική γιρλάντα. και τυλίξτε το με φωτεινό πράσινο πούλι, το οποίο θα μιμηθεί κλαδιά πεύκου. Τοποθετώντας τη διακόσμηση στον τοίχο, μπορείτε να κρεμάσετε επιπλέον μπάλες και άλλα μικρά παιχνίδια και να προσθέσετε χριστουγεννιάτικα τόξα.

Ωστόσο, σημειώστε ότι μια τέτοια γιρλάντα δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη διέλευση από την πόρτα, οπότε μην κρεμάτε τις μπάλες πολύ χαμηλές.

Από κώνοι

Μια πολύ αυθεντική γιρλάντα αποκτάται από τα κώνοι, είναι ιδιαίτερα κομψή στα δωμάτια όπου υπάρχει τζάκι, γιατί γίνεται το σύμβολο της εστίας του νέου έτους και από αυτό, σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις, και εμφανίζεται ένας καλός παππούς με δώρα.

Για τη διακόσμηση ταιριάζει ο χώρος πάνω από την εστία και στα πλάγια. Για να σχηματίσουν μια γιρλάντα, κλαδιά ελάτης είναι στερεωμένα σε ένα σφιχτό σχοινί, έτσι ώστε να αλληλοεπικαλύπτονται και να συμπληρώνουν με κουκουνάρια. Φαίνεται πολύ όμορφο, αν οι κώνοι καλύπτονται με λαμπερές πούλιες ή ακόμη και ζωγραφισμένες σε έντονες αποχρώσεις, ενώ είναι διακοσμημένες με κορμούς και κάλτσες που κρέμονται από το Σάντα.

Μπορείτε να φτιάξετε μια γιρλάντα με κώνοι, είναι ελαφριά και συνεπώς είναι ωραία για διακόσμηση.

Μια μικρή συμβουλή: αν προ-στεγνώσετε τους κώνους στο φούρνο ή το φούρνο μικροκυμάτων, θα ανοίξουν τις κλίμακες τους, και επιπλέον, μπορούν εύκολα να ξαναβαφτούν στο επιθυμητό χρώμα.

Οι κώνοι μπορούν να βαφτούν με έντονα χρώματα και μπορούν να καλυφθούν με ένα στρώμα λευκής πατίνας με λάμψη - όλα εξαρτώνται από τη φαντασία σας και τη γενική έννοια του εσωτερικού ντεκόρ. Αφού στεγνώσει η γκουάς, θα πρέπει να ψεκαστεί με σπρέι μαλλιών - έτσι διορθώνετε το χρώμα.

Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε κάθε κώνο μάτια, τη μύτη και τα μικρά καπάκια, τότε θα πάρετε μια γιρλάντα από υπέροχους νάνους που τα παιδιά θα αρέσει. Μπορεί να κρεμαστεί σε χριστουγεννιάτικο δέντρο ή τοίχο.

Φωτιζόμενη γιρλάντα

Εάν έχετε μια παλιά ηλεκτρική γιρλάντα που έχει χάσει την εμφάνισή της, τότε μπορείτε να της δώσετε μια νέα ζωή και δεν θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για αυτό.

Για παράδειγμα, η παραλλαγή του κυπέλλου χαρτιού είναι πολύ κατάλληλη.

Πρώτα πρέπει να κάνετε γι 'αυτούς ένα περιτύλιγμα διακοπών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κυματοειδές χαρτί ή διακοσμητικά για scrapbooking, στη συνέχεια τυλίξτε κάθε φλιτζάνι και στερεώστε με κόλλα ή ταινία.

Στο κάτω μέρος κάθε γυαλιού, πρέπει να κάνετε μια εγκάρσια τομή και να βάζετε τους βολβούς της φωτεινής σας γιρλάντας μέσα σε αυτό. Προσπαθήστε να το ενεργοποιήσετε και θα παρατηρήσετε τι ασυνήθιστο αποτέλεσμα θα έχουν τα φαινομενικά απλά υλικά.

Η γιρλάντα της λινάτσας φαίνεται πολύ πρωτότυπη. Για την κατασκευή του θα χρειαστεί ένα πανί διαφορετικών αποχρώσεων, κόβεται σε μικρές λωρίδες και δεμένη με κόμπους ανάμεσα στους βολβούς μιας συνηθισμένης ηλεκτρικής γιρλάντας.

Αυτή είναι μια πολύ απλή επιλογή, αλλά σίγουρα όμορφη και ατμοσφαιρική.

Εάν εργάζεστε σκληρά, μπορείτε να κάνετε μια πραγματικά ακριβή και πολυτελή γιρλάντα σχοινιού, συνήθως χρησιμοποιώντας ένα νήμα από γιούτα, ωστόσο, νήματα θα λειτουργήσει επίσης.

Θα χρειαστείτε μπαλόνια που χρειάζεστε για να φουσκώσετε λίγο, και είναι καλύτερα να τα κάνετε μικρά, μια τέτοια γιρλάντα θα φανεί πιο συμφέρουσα. Στη συνέχεια λιπάνετε με λάδι βαζελίνης ή παιδική κρέμα (αυτό είναι απαραίτητο για να μην κολλήσει ο σπάγγος στις μπάλες).

Μετά από αυτό, σε ένα ξεχωριστό δοχείο, πρέπει να αναμίξετε το PVA, την πάστα και το νερό στις ίδιες αναλογίες και να απορροφήσετε το νήμα στην προκύπτουσα λύση.

Στη συνέχεια, όλα είναι απλά - πρέπει να τυλίξετε ένα σχοινί εμποτισμένο με κόλλα γύρω από την μπάλα με ένα χαοτικό τρόπο,και αφήστε τις μπάλες μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κοντά στην μπαταρία, αλλά όχι στη συσκευή θέρμανσης. Οι μπάλες θα απωθούν απλά και το πρωί θα πάρετε μια άμορφη μάζα.

Όταν τα νήματα στεγνώσουν, πρέπει να τρυπήσετε κάθε μπάλα με μια λεπτή βελόνα και να αφαιρέσετε προσεκτικά το λάστιχο μέσα από τις τρύπες.

Στη συνέχεια, οι λαμπτήρες εισάγονται στις ληφθείσες μπάλες και απολαμβάνουν τη λάμψη της ενημερωμένης γιρλάντας.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Οι απλούστερες γιρλάντες μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά, τα παιδιά αγαπούν την εορταστική ατμόσφαιρα, αγαπούν να δημιουργούν και να διακοσμούν το δωμάτιο με τα χέρια τους, εν όψει της μαγείας.

Αν κάνετε ένα ημερολόγιο περιπέτειας, τότε συνδυάστε τη δουλειά με την ευχαρίστηση - και κάντε το δωμάτιο πιο ατμοσφαιρικό και χαρίστε πολύ χαρά στα παιδιά σας.

Με τα μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε να κάνετε δαντέλες γιρλάντες χαρτιού. Μπορούν να έχουν διαφορετικές αποχρώσεις, αλλά το λαμπερό λευκό φαίνεται πάντα άψογα και φαίνεται να βυθίζεται στο παραμύθι του χειμωνιάτικου δάσους.

Αλλά οι υποστηρικτές του στυλ της χώρας θα προτιμούν τις αισθησιακές διακοσμήσεις, εικόνες των ελαφιών φαίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Τα διακοσμητικά στοιχεία από φυσικά υλικά δημιουργούν τη γοητεία τους και την απερίγραπτη ατμόσφαιρα.Φωτεινές νότες τόσο μοντέρνα σήμερα chebbi-chic μπορεί να φέρεται αν συνδυάσετε κώνοι, σχοινί κάνναβης, φέτες αποξηραμένα πορτοκάλια και λίγη λάμψη.

Μην ξεχάσετε να διακοσμήσετε τα παράθυρα.

Και επίσης ένα τζάκι.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την αναβίωση της παλιάς ηλεκτρικής γιρλάντας - επιλέξτε αυτή που ταιριάζει στο γούστο σας.

Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε λύση χρώματος. Κάποιος θέλει να κάνει χώρο σε λευκές και μπλε αποχρώσεις. Κάποιος προτιμά κόκκινο με χρυσό. Και μερικοί σαν την ταραχή των χρωμάτων και των εορταστικών χρωμάτων.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα LED φώτα δρόμου - τελικά, το παραμύθι πρέπει να είναι όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και στο δρόμο γύρω από αυτό.

Για να μάθετε πώς να φτιάξετε μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο