Στυροπρίονο: τα πλεονεκτήματα και τις λεπτομέρειες της χρήσης του υλικού

Για τα οικοδομικά υλικά απαιτούνται πολλά. Συχνά είναι αντιφατικές και έχουν ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα: υψηλή ποιότητα και χαμηλή τιμή, δύναμη και ελαφρότητα, επαγγελματικά αποτελέσματα στην επίλυση στενά εστιασμένων εργασιών και ευελιξίας. Ωστόσο, ορισμένα υλικά πληρούν όλες τις απαιτήσεις. Μεταξύ αυτών - διογκωμένη πολυστερίνη. Αφού μελετήσατε τα πλεονεκτήματα και τις λεπτότητές της χρήσης, μπορείτε να εφαρμόσετε με επιτυχία το υλικό για την επίλυση διαφόρων κατασκευαστικών προβλημάτων.

Τι είναι αυτό;

Το διογκωμένο πολυστυρένιο είναι το τελευταίας γενιάς οικοδομικό υλικό. Στην παραγωγή του χρησιμοποιούνται καινοτόμες τεχνολογίες, επομένως είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς τον προκάτοχό του. Ένα "εξελιγμένο" αφρώδες πολυστυρένιο από ένα γνωστό πλαστικό αφρού - ένα υλικό που προστατεύει τις οικιακές συσκευές από βλάβες κατά τη μεταφορά.

Οι κύριες ιδιότητες του αφρού - ελαφριάς και κυψελοειδούς δομής - διατηρούνται. Μέσα στα πλακίδια διογκωμένης πολυστερίνης υπάρχει μια τεράστια ποσότητα σφαιριδίων γεμάτα με αέρα. Το περιεχόμενό του φθάνει το 98%. Λόγω φυσαλίδων αέρα, το υλικό έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, η οποία εκτιμάται κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Στην κατασκευή του αφρού χρησιμοποιούνται υδρατμοί. Αυτό κάνει το υλικό πορώδες, κοκκώδες και εύθραυστο. Αφροί αφρού πολυστυρενίου με διοξείδιο του άνθρακα, έτσι τα χαρακτηριστικά του βελτιώνονται. Διακρίνεται από:

 • υψηλή πυκνότητα ανά κυβικό μέτρο.
 • λιγότερο πορώδη δομή.
 • εμφάνιση και δομή της κοπής.
 • υψηλότερη τιμή.

Αφρώδες (εξωθημένο) πολυστυρένιο διέρχεται από οκτώ στάδια παραγωγής:

 1. Στις πρώτες ύλες προστίθενται πυροσβεστικές ουσίες - επιβραδυντικά φλόγας. Επίσης στην πορεία είναι χρωστικές, πλαστικοποιητές, λαμπρυντικά.
 2. Η τελική σύνθεση φορτώνεται στον εξοπλισμό για προ-αφρισμό.
 3. Υπάρχει μια κύρια αφρίζουσα και "vylezhivanie" μάζα.
 4. "Συσσωμάτωση" και χύτευση. Τα μόρια της πρώτης ύλης συνδέονται μεταξύ τους, σχηματίζοντας ισχυρούς δεσμούς.
 5. Επεξεργασία σε ειδικό εξοπλισμό, που είναι απαραίτητο για να δώσει στην ουσία τις μοναδικές της ιδιότητες.
 6. Τελικός αφρισμός της ουσίας και ψύξη.
 7. Η ουσία σταθεροποιείται και η επιφάνεια γυαλίζεται σε ομαλή κατάσταση.
 8. Κοπή σε πλάκες και διαλογή.

Το αποτέλεσμα είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται κυρίως ως θερμαντήρας.

Χαρακτηριστικά: τα υπέρ και τα κατά

Το εξωθημένο πολυστυρένιο έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του στην ποιότητα του δομικού υλικού.

Πλεονεκτήματα:

 • Ευρύ πεδίο εφαρμογής. Χρησιμοποιείται για εσωτερικές και εξωτερικές εργασίες σε διάφορες επιφάνειες: δάπεδο, τοίχοι, οροφή, μονωτικό, συσκευαστικό και διακοσμητικό υλικό. Εκτός από τον κατασκευαστικό κλάδο, η χρήση του είναι κοινή στην παραγωγή παιχνιδιών, οικιακών αξεσουάρ, οικιακών συσκευών, στρατιωτικής και ιατρικής βιομηχανίας.
 • Χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Λόγω αυτής της ιδιότητας, το πολυστυρένιο συχνά χρησιμεύει ως θερμομονωτικό υλικό. Αποτρέπει την απώλεια θερμότητας στο δωμάτιο, γεγονός που επηρεάζει το κόστος θέρμανσης. Όσο καλύτερη είναι η μόνωση, τόσο φθηνότερο κοστίζει η θέρμανση του σπιτιού.
 • Χαμηλή διαπερατότητα υγρασίας.Μέσα στο υλικό είναι σφραγισμένοι κόκκοι, οι οποίοι διαπερνούν την ελάχιστη ποσότητα νερού. Είναι τόσο μικρό που δεν είναι σε θέση να καταστρέψει τη δομή του υλικού και να επηρεάσει αρνητικά τις μονωτικές του ιδιότητες.
 • Βελτιώνει την ηχομόνωση στο δωμάτιο. Για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα πρέπει να το συνδυάσετε με άλλα υλικά, αλλά σε ένα δωμάτιο όπου το πρόβλημα δεν είναι έντονο, θα είναι αρκετό.
 • Εύκολο στην κοπή. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης είναι δυνατόν να διαιρέσετε τις πλάκες σε θραύσματα. Η περικοπή θα είναι ίση, δεν θα καταρρεύσει. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του ποιοτικού υλικού.
 • Έχει σχετικά μικρό βάρος. Για να δουλέψετε με το υλικό αρκεί ένα ζευγάρι χεριών. Επιπλέον, το πλεονέκτημα του μικρού βάρους είναι ότι η επένδυση πολυστυρενίου δεν δίδει μεγάλο φορτίο στους τοίχους ή τα δάπεδα του δωματίου.
 • Ακριβώς τοποθετημένος. Για τελικούς τοίχους, το δάπεδο ή η οροφή δεν χρειάζονται ειδικές δεξιότητες.
 • Ανθεκτικό σε πολλές χημικές ουσίες.
 • Ανεπαίσθητες στις επιδράσεις των ζωντανών οργανισμών. Δηλαδή, δεν σχηματίζει καλούπι, έντομα και τρωκτικά δεν το χαλάει.
 • Λόγω της εσωτερικής του δομής αναφέρεται στα "αναπνεύσιμα" υλικά.Αυτό είναι σημαντικό όταν τελειώνετε τους τοίχους, καθώς δεν σχηματίζεται συμπύκνωση.
 • Ευθυγραμμίζει οποιαδήποτε επιφάνεια εργασίας. Από ψηλά το διακοσμητικό κάλυμμα.
 • Οι πλάκες από πολυστυρένιο μπορούν να κολληθούν απευθείας στον τοίχο του κτιρίου (ή σε άλλη επιφάνεια) χωρίς να τοποθετηθεί η λάμα για αυτό. Αυτό μειώνει το χρόνο και το οικονομικό κόστος των επισκευών και τους απλοποιεί κάποιες φορές.
 • Ο ελάχιστος χρόνος λειτουργίας είναι 15-20 χρόνια.
 • Χαμηλό κόστος τελειώματος ανά τετραγωνικό μέτρο.

Μειονεκτήματα:

 • Η θέρμανση μιας μεγάλης επιφάνειας τοίχων, οροφής ή δαπέδου θα είναι δαπανηρή ακόμη και με μικρό κόστος υλικού ανά τετραγωνικό μέτρο.
 • Για μέγιστη στεγανότητα του φινιρίσματος, μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετα υλικά με τη μορφή ταινιών και στεγανωτικών.
 • Ο αφρός αφρού δεν ρυθμίζει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο από μόνη της. Λειτουργεί με την αρχή ενός θερμού: διατηρεί τη θερμότητα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου, διατηρεί δροσιά στο ψητό. Αν η ρύθμιση του θερμοστάτη είναι ανεπαρκώς συντονισμένη στο δωμάτιο, τότε η αποτελεσματικότητα του πολυστυρολίου είναι μηδενική.
 • Παρά την ικανότητα "αναπνοής" του υλικού, με πλήρη σκεπή που καλύπτει με αφρώδες πολυστυρένιο, απαιτείται εξαερισμός.
 • Το υλικό φοβάται την υπεριώδη ακτινοβολία.Υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός, οι εσωτερικοί δεσμοί στη δομή της ουσίας καταστρέφονται και οι φυσικές συνθήκες επιταχύνουν την καταστροφή της εξωθημένης πολυστερίνης.
 • Ορισμένοι τύποι χρωμάτων, ουσίες με βάση τα προϊόντα πετρελαίου, ακετόνη, βενζίνη, κηροζίνη, εποξειδική ρητίνη τρώει αφρό πολυστερίνης.
 • Υποχρεωτική διακόσμηση πάνω από αφρό πολυστερίνης για να κλείσει όλες τις ραφές και να την προστατεύσει από το ηλιακό φως.
 • Η πυκνότητα του υλικού είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τον αφρό, αλλά το αφρώδες πολυστυρένιο χάνει σε άλλα υλικά σύμφωνα με αυτό το κριτήριο. Είναι πιο κατάλληλο για το φινίρισμα της οροφής και των τοίχων, ενώ κάτω από το δάπεδο συρρικνώνεται με μηχανικό αποτέλεσμα σταθερού σημείου (περπάτημα, μετακίνηση των επίπλων).

Τεχνικές προδιαγραφές

Για τη συμμόρφωση με τους οικοδομικούς κώδικες υπάρχουν σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά του υλικού. Αυτά περιλαμβάνουν: μάρκα, συνολικές διαστάσεις φύλλων, θερμική αγωγιμότητα, συντελεστή απορρόφησης υγρασίας, καύσιμο σύμφωνα με την κατηγορία πυρασφάλειας, αντοχή, διάρκεια ζωής, μέθοδο αποθήκευσης. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι υψίστης σημασίας είναι το χρώμα και η υφή των πλακών.

Οι διαστάσεις των φύλλων (πλάκες) αφρού πολυστερίνης υπολογίζονται από τρεις παραμέτρους: μήκος, πλάτος, ύψος.Οι δύο πρώτοι δείκτες είναι οι ίδιοι αν η πλάκα είναι τετράγωνη.

Τα τυπικά μεγέθη πλάκας είναι 100 εκατοστά πλάτος και μήκος 200 εκατοστά για υλικό σε φύλλα, 100 χ 100 για υλικό πλάκας. Με τέτοιες παραμέτρους, το GOST επέτρεψε το μέγεθος να είναι περισσότερο ή μικρότερο από τον κανόνα κατά 1-10 mm. Μη τυπικά, αλλά σε μεγέθη ζήτησης - 120x60 cm, 100x100, 50x50, 100x50, 90x50. Το υλικό κόβεται εύκολα, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Επιτρεπόμενες αποκλίσεις από μη τυποποιημένα φύλλα - μέχρι 5 mm.

Για πάχος, αυτοί οι δείκτες είναι πιο αυστηροί, δεδομένου ότι το πάχος είναι το κύριο κριτήριο για την επιλογή αφρού πολυστερίνης. Είναι μεταβλητή για διαφορετικούς τύπους επισκευών και κατασκευών. Οι ελάχιστες τιμές είναι 10, 20 mm, 30, 40, 50 mm. Μέγιστο - 500 mm. Συνήθως 50-100 mm είναι αρκετό, αλλά κατόπιν αιτήματος, ορισμένοι κατασκευαστές μπορούν να δημιουργήσουν μια παρτίδα πλακών μη τυποποιημένου πάχους. Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής για τις περισσότερες περιοχές της Ρωσίας, το απαιτούμενο πάχος της μόνωσης από πολυστερίνη είναι τουλάχιστον 10-12 cm.

Η θερμική αγωγιμότητα είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες. Καθορίζεται από το πάχος του διακένου αέρα μέσα στην πλάκα υλικού, αφού συνδέσεις αέρα επιτρέπουν τη συγκράτηση θερμότητας μέσα στο δωμάτιο. Μετρούμενη σε βατ ανά τετραγωνικό μέτρο και ανά Kelvin.Όσο πιο κοντά είναι ο δείκτης σε ένα, τόσο λιγότερο έχει τη δυνατότητα να ζεσταίνει στο δωμάτιο.

Για πλάκες διαφορετικού πάχους και πυκνότητας, η θερμική αγωγιμότητα κυμαίνεται από 0.03-0.05 W / sq. m σε Kelvin.

Ορισμένοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν πρόσθετα γραφίτη. Σταθεροποιούν τη θερμική αγωγιμότητα με τέτοιο τρόπο ώστε η πυκνότητα να παύει να παίζει ρόλο.

Ένα καλό παράδειγμα της αποτελεσματικότητας του πολυστυρολίου είναι η σύγκριση με ορυκτοβάμβακα. Οι θερμομονωτικές ιδιότητες του ορυκτοβάμβακα θεωρούνται καλές, ενώ η θερμομόνωση των 10 cm πολυστυρενίου δίνει το ίδιο αποτέλεσμα με ένα στρώμα ορυκτοβάμβακα 25-30 cm.

Πυκνότητα

Μετρήθηκε σε kg / τετρ. m. Για διαφορετικούς τύπους πολυστυρενίου μπορεί να ποικίλει κατά 5 φορές. Έτσι, το εξωθημένο πολυστυρένιο έχει πυκνότητα 30, 33, 35, 50 kg / sq. m, και αντοχή στην κρούση - 100-150 kg / sq. m. Όσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα, τόσο καλύτερη είναι η απόδοση του υλικού.

Η μέτρηση μόνο των παραμέτρων της αντοχής του υλικού είναι σχεδόν αδύνατη. Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή σε πιστοποιημένα δεδομένα. Κανονική αντοχή σε θλίψη - από 0,2 έως 0,4 MPa. Ο ρυθμός κάμψης - 0,4-0,7 MPa.

Συχνά, οι κατασκευαστές δηλώνουν ότι η απορρόφηση υγρασίας του υλικού είναι μηδέν. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν συμβαίνει · απορροφά μέχρι και το 6% της υγρασίας που πέφτει πάνω του κατά τη διάρκεια της καθίζησης και του πλυσίματος της πρόσοψης.Η αμφισβήτηση του διογκωμένου πολυστυρενίου θεωρείται αμφιλεγόμενη. Αφενός, η προσθήκη πυρενίου καθιστά το υλικό ανθεκτικό στη φωτιά, από την άλλη πλευρά, αυτό δεν σημαίνει ότι η φωτιά πεθαίνει όταν συγκρούεται με το υλικό.

Το πολυστυρένιο λιώνει αρκετά γρήγορα. Ταυτόχρονα, το υλικό υψηλής ποιότητας δεν εκπέμπει άσχημο καπνό και η τήξη σταματάει μετά από 3 δευτερόλεπτα μετά την έξοδο της φωτιάς. Δηλαδή, άλλα υλικά δεν μπορούν να αναφλεγούν από διογκωμένο πολυστυρόλιο, αλλά υποστηρίζουν την καύση. Σε διαφορετικές μάρκες αποδίδεται μια κλάση από το K4 στο K1. Τα ασφαλέστερα είναι τα υλικά του σημείου K0, αλλά το διογκωμένο πολυστυρένιο δεν ισχύει γι 'αυτά.

Άλλες σημαντικές παράμετροι:

 • Διαπερατότητα ατμών Για διαφορετικούς τύπους πολυστυρενίου, αυτός ο δείκτης είναι 0,013 - 0,5Mg / m * h * Pa.
 • Βάρος Ξεκινά από 10 κιλά ανά κυβικό μέτρο.
 • Εύρος χρήσης θερμοκρασίας: το κατώτατο όριο θερμοκρασίας είναι -100, το ανώτερο +150.
 • Η διάρκεια λειτουργίας: τουλάχιστον 15 έτη.
 • Απομόνωση θορύβου - 10-20 dB.
 • Αποθήκευση: σε σφραγισμένη συσκευασία μακριά από το ηλιακό φως και την υγρασία.
 • Μάρκα: EPS 50, 70, 80, 100, 120, 150, 200. Όσο υψηλότερη είναι η μάρκα, τόσο το καλύτερο και ακριβότερο είναι το υλικό.
 • Χρώμα. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι λευκό, καρότο, μπλε.

Είδη

Το πολυστυρένιο υποδιαιρείται σε ποικιλίες σύμφωνα με τέσσερα βασικά κριτήρια: τη δομή, τη μέθοδο παραγωγής, το σκοπό, το πεδίο εφαρμογής.

Δομή

Σύμφωνα με τη δομή, διακρίνεται αφροτικό, ισοτακτικό, συνδιοτακτικό αφρό πολυστερίνης.

Δεν έχει νόημα να βυθίζουμε τον περίπλοκο δομικό τύπο των ουσιών. Για τον αγοραστή, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε μόνο ότι ο πρώτος τύπος είναι ο πιο παραγωγικός και χρησιμοποιείται ευρέως σε ιδιωτικές και μεγάλης κλίμακας κατασκευές, ο δεύτερος είναι πιο ανθεκτικός, πυκνός και ανθεκτικός στη φωτιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αίθουσες με αυξημένες απαιτήσεις πυρασφάλειας και ο τρίτος τύπος είναι καθολικός λόγω της χημικής του δραστηριότητας σταθερότητα, πυκνότητα και αντοχή στη θερμότητα. Μπορεί όχι μόνο να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε τύπο δωματίου, αλλά και να καλύπτεται στην κορυφή με όλα τα είδη χρωμάτων και βερνικιών.

Μέθοδος απόκτησης

Σύμφωνα με τη μέθοδο παραγωγής, υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός τύπων πολυστυρενίου. Πολύ συνηθισμένος είναι ο αφρώδης πολυστυρενικός αφρός, καθώς διαθέτει όλες τις απαραίτητες ιδιότητες για την κατασκευή. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι παραγωγής.Οι αλλαγές σε ορισμένα στάδια και τη σύνθεση των πρώτων υλών μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε υλικά με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ορισμένοι είναι λιγότερο πυκνοί, αλλά καύσιμοι, άλλοι είναι οι πιο ανθεκτικοί και ανθεκτικοί στη φωτιά, άλλοι δεν φοβούνται την υγρασία και ο τέταρτος συνδυάζει όλες τις καλύτερες ιδιότητες.

Υπάρχουν συνολικά οκτώ μέθοδοι, δύο από τις οποίες είναι ξεπερασμένες. Κατά τη διάρκεια σχεδόν του αιώνα-μακρά ιστορία του πολυστυρενίου και των παραγώγων του, οι μέθοδοι γαλακτώματος και ανάρτησης έχουν χάσει τη σημασία τους.

Στις σύγχρονες συνθήκες είναι διαθέσιμες:

 • Εξώθηση αφρού πολυστερίνης. Αφρώδες υλικό με μικρούς κόκκους ίσου μεγέθους. Αντί των επιβλαβών φαινολών, χρησιμοποιείται διοξείδιο του άνθρακα.
 • Εξώθηση. Είναι σχεδόν το ίδιο με το εξωθημένο, αλλά χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία τροφίμων (συσκευασία), επομένως στις ιδιότητές του η φιλικότητα προς το περιβάλλον είναι πιο σημαντική από τη δύναμη.
 • Τύπου. Χρειάζεται μια επιπλέον διαδικασία πίεσης, επομένως, θεωρείται πιο ανθεκτική και ανθεκτική στα μηχανικά φορτία.
 • Μη-ρητή. Το μίγμα ψύχεται και στερεοποιείται ανεξάρτητα μέσα σε μια ειδική φόρμα. Στην έξοδο, το προϊόν έχει κατάλληλο μέγεθος και γεωμετρία για κοπή.Η διαδικασία δεν απαιτεί παρέμβαση (πίεση), επομένως είναι φθηνότερη από την πίεση.
 • Μπλοκ. Τα προϊόντα που λαμβάνονται με μετατροπή (αρκετοί κύκλοι επεξεργασίας στα ίδια στάδια) χαρακτηρίζονται από υψηλά επίπεδα περιβαλλοντικής καθαρότητας και την υψηλότερη δυνατή ποιότητα.
 • Αυτόκλειστο. Ποικιλία εξωθημένου υλικού. Οι ιδιότητες ουσιαστικά δεν διαφέρουν, μόνο άλλος εξοπλισμός χρησιμοποιείται για αφρισμό και "ψήσιμο".

Σκοπός

Με ραντεβού, το πολυστυρένιο είναι επίσης διαφορετικό. Φτηνό αλλά υψηλής ποιότητας πολυστυρένιο γενικής χρήσης έχει γίνει ευρέως διαδεδομένο. Δεν διαφέρει στη μηχανική σταθερότητα και πυκνότητα, θεωρείται εύθραυστη, έχει τη μικρότερη τάξη πυρασφάλειας. Ωστόσο, το υλικό είναι σκληρό και κρατά το σχήμα, το οποίο καθιστά δυνατή τη χρήση του σε περιπτώσεις όπου δεν θα πραγματοποιηθεί μηχανικό φορτίο: φωτισμός, εξωτερική διαφήμιση, διακόσμηση.

Για πιο πολύπλοκες εργασίες, χρησιμοποιείται αφρός πολυστερίνης υψηλής αντοχής. Εκτός από το ότι είναι λιγότερο εύθραυστα και μη εύφλεκτα, περιέχει ουσίες που είναι υπεύθυνες για την αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία και τις χρωστικές ουσίες.Οι σταθεροποιητές υπεριωδών ακτίνων προστατεύουν τη δομή από την καταστροφή και το χρώμα από την καύση και τη δημιουργία κίτρινου χρώματος.

Οι πλάκες αφρού πολυστερίνης υψηλής αντοχής έχουν διαφορετική υφή επιφάνειας: λεία, κυματοειδή, ματ ή γυαλιστερή, αντανακλαστική και σκέδαση φωτός.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε το αφρώδες πολυστυρένιο αφρού υψηλού αντίκτυπου. Έχει υψηλή αντοχή στον παγετό και είναι πιο αποτελεσματική ως θερμάστρα. Χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή ψυκτικού εξοπλισμού, καθώς οι "θερμικές ιδιότητές του" (για τη διατήρηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του αντικειμένου) είναι υψηλότερες από ό, τι σε άλλους τύπους. Το πολυστυρένιο υψηλής αντοχής χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές: την παραγωγή παιχνιδιών, πιάτων, οικιακών συσκευών, υλικών φινιρίσματος.

Πεδίο εφαρμογής

Η ταξινόμηση του διογκωμένου πολυστυρενίου από τα πεδία είναι πιο εκτεταμένη. Υπάρχουν διάφοροι τομείς: για τη βιομηχανία τροφίμων και μη τροφίμων, για ακατέργαστα και διακοσμητικά φινιρίσματα, για εσωτερικό και εξωτερικό.

Για προϊόντα διατροφής (κουτιά για μεσημεριανό γεύμα, δοχεία, υποστρώματα, πιάτα μίας χρήσης) χρησιμοποιείται πολυστυρένιο με πρόσθετα φιλικά προς το περιβάλλον. Παρόμοιες πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή της μη βιομηχανίας τροφίμων (παιδικά παιχνίδια, ψυγεία, θερμικοί περιέκτες).Στην κατασκευή παιχνιδιών προσθέστε περισσότερες χρωστικές και συστατικά που είναι υπεύθυνα για την αντοχή του προϊόντος.

Το τραχύ φινίρισμα μπορεί να είναι εσωτερικό και εξωτερικό. Σε όλες τις περιπτώσεις, χρησιμοποιείται πολυστυρένιο για την πρόληψη της απώλειας θερμότητας και / ή τη βελτίωση της ηχομόνωσης στο δωμάτιο. Λιγότερο συχνά, χρησιμοποιείται για την οριοθέτηση της επιφάνειας εργασίας.

Η εσωτερική πολυστυρένιο χρησιμοποιείται σε εργασίες κατασκευής και επισκευής για την κάλυψη διαφόρων επιφανειών.

Σε κατοικημένες περιοχές:

 • Για το πάτωμα. Οι πλάκες πολυστυρενίου είναι συναρμολογημένες σε ολόκληρη την επιφάνεια του υποστρώματος όταν υπάρχει ανάγκη να απομονωθεί μια πλωτή ή ξηρή επίστρωση. Για αυτό, το υλικό είναι αρκετά ζυγό και πυκνό, συμβάλλει στη θερμομόνωση και ηχομόνωση. Πρέπει να επιλέξετε ανθεκτικές και πυκνές πλάκες που μπορούν να αντέξουν πολύ βάρος ανά τετραγωνικό κυβικό μέτρο και να έχουν μέγιστη αντοχή στη θλίψη. Επιπλέον, η χρήση πλακών από αφρώδες πολυστυρένιο για την τοποθέτηση της επίστρωσης, καθώς το υλικό αυτό δεν δίνει τόσο μεγάλο φορτίο στην οροφή, σαν μονολιθική επίστρωση. Είναι χρήσιμο για παλιά δωμάτια με αδύναμα δάπεδα και για βάσεις με υψηλή απορρόφηση υγρασίας, στις οποίες είναι δύσκολο να χυθεί μια μονολιθική επίστρωση (σε μπλοκ ή ξύλινο σπίτι).

Επίσης, το πολυστυρένιο παρέχει μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια για την τοποθέτηση του δαπέδου.Είναι ένα αδιάβροχο υπόστρωμα για laminate, παρκέ και άλλα είδη σκληρού τελικού χρώματος.

Εκτός από το γεγονός ότι οι πλάκες καλύπτουν όλη την επιφάνεια του δαπέδου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά. Για παράδειγμα, ως βάση απόσβεσης κραδασμών κάτω από το πέλμα στο σύστημα ηχομόνωσης του δαπέδου.

 • Για το ανώτατο όριο. Ιδιότητες όπως η πυκνότητα, η αντοχή, το ελαφρύ βάρος και το βολικό σχήμα καθιστούν το υλικό κατάλληλο για ηχομόνωση της οροφής. Κάτω από αυτό δεν απαιτεί ένα πλαίσιο obreshetka, το υλικό μπορεί να κολληθεί άμεσα στην κόλλα, και να γεμίσει τα κενά με μη σκλήρυνση σφραγιστικό. Δύο στρώματα πλακών που τοποθετούνται σε ένα κούμπωμα θα δώσουν ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα στην καταπολέμηση του εξωγενούς θορύβου στο διαμέρισμα. Είναι βολικό να τοποθετήσετε μια αρθρωτή οροφή ή να κολλήσετε ένα διακοσμητικό κεραμίδι πάνω σε ένα επίπεδο αντιανεμικό μαξιλάρι. Το κεραμίδι, με τη σειρά του, είναι επίσης παράγωγο της πολυουρεθάνης με διακοσμητική επεξεργασία.
 • Για τοίχους. Στη διακόσμηση κάθετων επιφανειών σε εσωτερικούς χώρους, σπάνια χρησιμοποιείται πολυουρεθάνη. Τα σφάλματα κατά την εγκατάσταση οδηγούν στο γεγονός ότι η απόδοση μειώνεται στο μηδέν και το δωμάτιο χάνεται όχι μόνο οπτικά - και η χρήσιμη περιοχή του δωματίου υποφέρει επίσης. Ωστόσο, μερικές φορές η πολυουρεθάνη χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση σε τοίχο σε εσωτερικούς χώρους για να ευθυγραμμιστεί ή να ανεγερθεί ένα ελαφρύ χώρισμα μέσα στο δωμάτιο και να το χωρίσετε στο μισό.
 • Για στέγη. Εδώ μιλάμε για τη μόνωση της στέγης από το εσωτερικό. Αυτή η επιλογή αφορά τα σαλόνια στη σοφίτα και τη μόνωση στο σαλόνι στο μπάνιο. Το στυροπρίονο διατηρεί ταυτόχρονα θερμότητα, αποτρέπει το σχηματισμό συμπυκνωμάτων και χρειάζεται ελάχιστη προσπάθεια για στεγανοποίηση. Η καλύτερη επιλογή για το φινίρισμα της σοφίτας είναι το πολυστυρένιο.
 • Για σωλήνες. Οι σωληνώσεις και οι ανυψωτήρες διαφόρων επικοινωνιών προστατεύονται από την κατάψυξη με τη βοήθεια πολυστυρενίου φύλλου φύλλου μικρού πάχους. Η ίδια τεχνική συμβάλλει στη βελτίωση της ηχομόνωσης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πολυστυρένιο χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια διακόσμηση στο εσωτερικό των οικιστικών χώρων. Κάνουν πλακάκια, πλίνθους οροφής, διακοσμητικές υποδοχές, καλούπια, ψευδοπορτά για τζάκια.

Στον περίβολο και στις εμπορικές εγκαταστάσεις (στα σύνορα του δρόμου):

 • για μπαλκόνι ή σανίδα.
 • για τη βεράντα και τη βεράντα.
 • για το υπόγειο.

Σε όλες τις περιπτώσεις χρησιμοποιείται ανθεκτικό στον παγετό αφρώδες πολυστυρενικό αφρώδες υλικό, το οποίο αποτρέπει την υπερβολική απώλεια θερμότητας και δεν επιτρέπει στο δωμάτιο να ζεσταθεί πάρα πολύ σε ζεστό καιρό.

Όσον αφορά το εξωτερικό του πολυστυρενίου, μπορεί επίσης να είναι τραχιά και διακοσμητικά.Το σχέδιο χρησιμοποιείται για την ίδρυση, την πρόσοψη και την κατασκευή μόνιμου ξυλότυπου. Διακοσμητικά - μόνο για να διακοσμήσετε την πρόσοψη.

Η θέρμανση του θεμελίου από το εξωτερικό προστατεύει από την κατάψυξη, τη ρωγμή και εν μέρει από τα υπόγεια ύδατα. Ο αντίκτυπος αυτών των παραγόντων, η πολυστυρένιο αναλαμβάνει, γεγονός που μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του. Είναι λογικότερο να τοποθετήσετε τα πιάτα από μέσα (εάν η βάση είναι σε σχήμα ταινίας), έτσι θα διαρκέσει περισσότερο.

Η κάλυψη της πρόσοψης οικιστικών και μη οικιστικών χώρων με τη βοήθεια πολυστυρενίου για τη βελτίωση της θερμομόνωσης είναι δυνατή με τρεις τρόπους:

 1. Τοποθέτηση σε πλαίσιο ή τοποθέτηση σε πλαίσιο χωρίς τοίχο έξω από το δωμάτιο. Αυτό επιτρέπει την ενδεδειγμένη οργάνωση της στεγάνωσης και του φράγματος υδρατμών, αν είναι απαραίτητο, μειώνει την απώλεια θερμότητας, αυξάνει την ηχομόνωση. Τέτοιο κόψιμο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί κατά την επισκευή της πρόσοψης.
 2. Καλά τοποθέτηση, το οποίο πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την κατασκευή των τοίχων του κτιρίου. Σε αυτή την περίπτωση, το πολυστυρένιο "μπλοκάρει" σε έναν τοίχο από τούβλα ή μπλοκ και χρησιμεύει ως θερμομονωτικό στρώμα.
 3. Ταυτόχρονη διακοσμητική και μονωτική επένδυση. Είναι δυνατή όταν χρησιμοποιείτε πίνακες CIP και αεριζόμενους διακοσμητικούς πίνακες για την πρόσοψη.Έξω από τον πίνακα είναι φτιαγμένο από πολυμερή, και στο εσωτερικό του είναι ένα παχύ στρώμα από πολυστυρένιο. Τοποθετημένη κατασκευή στο κιβώτιο. Το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο, υψηλής ποιότητας, αποτελεσματικό φινίρισμα "δύο σε ένα".

Ξεχωριστά, αξίζει να σημειωθεί η δυνατότητα εξωτερικής επένδυσης κτιρίων χρησιμοποιώντας πολυστερίνη. Πρώτον, μπορεί να βαφτεί και να βουλώσει άνετα. Και δεύτερον, διακοσμητικά στοιχεία της πρόσοψης είναι κατασκευασμένα από αυτό το υλικό: γείσα, κολώνες και πύλες, πλάκες, θερμικές πλάκες, 3-D φιγούρες. Όλα τα στοιχεία φαίνονται τακτοποιημένα και ρεαλιστικά και είναι πολλές φορές φθηνότερα από τους ομολόγους τους από γύψο, πέτρα και ξύλο.

Κατασκευαστές και σχόλια

Η παραγωγή πολυστυρενίου ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου αιώνα και αναπτύσσεται με ενεργό ρυθμό μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα τα προϊόντα πολλών ανταγωνιστικών εταιρειών να κυκλοφορούν στην αγορά. Οι αξιολογήσεις επαγγελματιών και απλών χρηστών βοήθησαν να εντοπιστούν οι ηγέτες μεταξύ τους.

Ursa - ο μοναδικός κατασκευαστής ο οποίος, σε νομική βάση, παρέχει εγγύηση για προϊόντα έως 50 ετών. Εάν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προκύψουν αρνητικές αλλαγές στο υλικό, οι οποίες καθορίζονται στις συνθήκες εγγύησης, η εταιρεία θα καταβάλει αποζημίωση.

Το πολυστυρένιο Ursa επιλέγεται για το λόγο ότι σε προσιτή τιμή μπορείτε να αγοράσετε ένα προϊόν που ικανοποιεί όλες τις τεχνικές απαιτήσεις για εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση. Είναι ανθεκτικό στην υγρασία, υψηλής αντοχής, δεν καταψύχεται, απορροφά μόνο 1-3% υγρασία, είναι εύκολο να κοπεί και είναι βολικό για εγκατάσταση. Με την παραγωγή χρησιμοποιούνται μόνο φυσικό αέριο και υλικά που συμμορφώνονται με το ευρωπαϊκό πρότυπο. Αυτό κάνει ασφαλές το πολυστυρένιο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Knauf - Γερμανοί γίγαντες παραγωγής, που παράγουν προϊόντα για κάθε είδους εργασίες φινιρίσματος. Συχνά εμφανίζεται στον κατάλογο των ηγετών της αγοράς λόγω σταθερής υψηλής ποιότητας και εγγυήσεων. Ο αφρός πολυστερίνης υψηλής έντασης χρησιμοποιείται σε όλες τις περιοχές, από τη βιομηχανία τροφίμων έως την ιατρική. Μάλιστα εμπιστεύεται τη διακόσμηση των δημοτικών κτιρίων και των δημόσιων χώρων.

Στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η πολυστυρένιο Knauf χρησιμοποιείται ενεργά στην επισκευή και κατασκευή σταθμών του μετρό.

Τα προϊόντα αυτού του κατασκευαστή διαφέρουν σε τιμές υψηλότερες από τον μέσο όρο, αλλά δικαιολογούνται πλήρως.

Κλείνει τα τρία κορυφαία μονωτικά υλικά από την εταιρεία "TechnoNIKOL". Καινοτόμες τεχνολογίες, αποδοτικότητα κόστους και υψηλή ποιότητα συνδυάζονται στη γραμμή προϊόντων XPS. Ο κατασκευαστής είναι εγχώριος, οπότε το προϊόν είναι διαθέσιμο στο τμήμα της ελάχιστης τιμής.

Επίσης, μεταξύ των δημοφιλών σημάτων που σημειώνονται Penoplex και "Επίπεδο Elite".

Συμβουλές και κόλπα

Προκειμένου ο αφρός πολυστυρενίου να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και να αντιμετωπίσει τις λειτουργίες του, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό υλικό και να το στερεώσετε στην επιφάνεια εργασίας.

Για τη στερέωση συνιστάται η χρήση ειδικής κόλλας. Δεν περιέχει ακετόνη, ρητίνες και ραφιναρισμένα προϊόντα που διαβρώνουν το υλικό.

Κατά την επιλογή πολυστυρενίου, οι κατασκευαστές συμβουλεύουν να εξετάσουν πολλούς παράγοντες: μάρκα, πυκνότητα, βάρος, δύναμη. Όσο υψηλότεροι είναι αυτοί οι δείκτες, τόσο καλύτερα είναι το υλικό. Αλλά με ευφλεκτότητα και θερμική αγωγιμότητα, το αντίθετο ισχύει - όσο πιο κοντά είναι ο δείκτης στο μηδέν, τόσο καλύτερα το υλικό θα εκδηλωθεί σε λειτουργία.

Είναι απαραίτητο να ελέγξετε αυτά τα δεδομένα στα συνοδευτικά έγγραφα, διαφορετικά υπάρχει υψηλός κίνδυνος να αποκτήσετε ένα πλαστό.

Χωρίς να μελετάτε τα πιστοποιητικά, μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητα με ένα μικρό τέχνασμα. Είναι απαραίτητο να σπάσει ένα κομμάτι διογκωμένης πολυστερίνης από ένα στερεό φύλλο και να δούμε το θραύσμα: αν είναι λεία και τα κελιά είναι μικρά και ίσου μεγέθους, το υλικό είναι καλό.Πολυστυρένιο χαμηλής ποιότητας θρυμματίζεται και παρουσιάζει μεγάλα κύτταρα κατά τη διάλυση.

Από τα πλεονεκτήματα του αφρού πολυστερίνης, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο