Πώς να κρεμάσετε μια εικόνα και άλλα αντικείμενα στον τοίχο γυψοσανίδας;

Στο μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό, το τοίχο με γυψοσανίδες είναι αρκετά κοινό. Με τη βοήθεια των τοίχων GKL, δημιουργήστε κόγχες, χωρίσματα και ακόμη και ερμάρια με ράφια. Η εργασία με φύλλα γυψοσανίδας δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες, το ίδιο το υλικό είναι απλό, εύκολο και οικονομικό και το αποτέλεσμα πάντα φαίνεται καθαρό.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Στην πραγματικότητα, το γυψοσανίδα είναι ένα συμπαγές γυψοσανίδων επικολλημένο με παχύ χαρτόνι. Το χαρτόνι προστατεύει το πλαίσιο από τη δημιουργία ρωγμών και διαρροών και σας επιτρέπει επίσης να βιδώνετε τις βίδες και τις βίδες του πίνακα. Όταν μετά την επισκευή είναι απαραίτητη η τοποθέτηση επίπλων, οικιακών συσκευών και άλλων επίπλων, τίθεται το ερώτημα πώς να κρεμάσετε μια βαριά τηλεόραση ή ράφι, επειδή το φύλλο γυψοσανίδας είναι αρκετά εύθραυστο, δεν θα υποστηρίξει κάτι βαρύτερο από το πλαίσιο για μια φωτογραφία.

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει διέξοδος από αυτή την κατάσταση.Ωστόσο, εάν αξιολογήσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός συγκεκριμένου συστήματος πρόσδεσης και επιλέξετε το σωστό, μπορείτε πάντα να βρείτε έναν τρόπο να τοποθετήσετε ακόμη και την πιο βαρύ δομή σε έναν τέτοιο τοίχο.

Τι μπορεί να διορθωθεί;

Οι έμπειροι οικοδόμοι ισχυρίζονται ότι ο τοίχος γυψοσανίδας μπορεί να αντέξει φορτίο μέχρι 55 κιλά ανά συνδετήρα, είναι σημαντικό μόνο να επιλέξετε σωστά το συνδετήρα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι συστημάτων στερέωσης που χρησιμοποιούνται στο χώρο τελειώματος GKL. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται διάφοροι πείροι, οι οποίοι βιδώνονται μόνο στο ίδιο το φύλλο γυψοσανίδας, χωρίς να φτάνουν στον τοίχο πίσω του.

Διάφορες συσκευές επιτρέπουν στα πλαστικά, νάιλον ή σιδερένια μέρη του πείρου να ανοίγουν στο κενό πίσω από τη γυψοσανίδα και να πιέζονται προς τα πίσω από την πίσω πλευρά, πράγμα που αυξάνει σημαντικά τη δύναμη της στερέωσης.

Τύποι πείρων, που επιτρέπουν την κρεμάστρα ενός αντικειμένου με βάρος που δεν υπερβαίνει τα 35 κιλά:

 • γενικός πείρος (αντέχει φορτία έως 3 kg).
 • πείρο "driva" (έως 30 kg).
 • γέφυρα "ομπρέλα" (όχι περισσότερο από 6 kg).
 • πείρο "πεταλούδα" (αντέχει φορτία μέχρι 10 kg)?
 • πείρο "Hartmut" ή "mole" (μέσα σε 35 kg).

Εάν είναι απαραίτητο να κρεμάσετε ένα αντικείμενο που ζυγίζει περισσότερο από 35 κιλά, δεν αρκεί να χρησιμοποιηθεί ως άγκυρα για τον πείρο - απαιτείται πρόσθετη εγκατάσταση βοηθητικών στοιχείων.

 • Εγκατάσταση υποθηκών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να προγραμματίσετε εκ των προτέρων, ακόμη και πριν την εγκατάσταση τοίχων από γυψοσανίδες, τους χώρους όπου θα κρεμάσει αυτός ή εκείνος ο εξοπλισμός και τα έπιπλα. Σε αυτά τα σημεία μια ξύλινη ράβδος ή ασπίδα στερεώνεται στο σκυρόδεμα, μέσα στο οποίο θα βιδωθούν οι μηχανισμοί στερέωσης πίσω από την γυψοσανίδα.

Για όλη την αξιοπιστία του, τα ενυπόθηκα δάνεια έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα: είναι απαραίτητο να προγραμματίσετε εκ των προτέρων ολόκληρη την κατάσταση του δωματίου, προκειμένου να ληφθεί υπόψη πού και σε ποιο ύψος να στερεωθεί η ξυλεία στο γυψοσανίδα.

 • Εγκατάσταση οριζόντιων ελαστικών. Ορισμένα σύνολα μοντέρνων επίπλων περιλαμβάνουν μια ειδική μεταλλική ταινία με οπές για συνδετήρες και στροφές για κρεμαστά ράφια και ντουλάπια. Τοποθετείται σε όλο το μήκος του τοίχου και σας επιτρέπει να κατανείμετε ομοιόμορφα το φορτίο στο γυψοσανίδα.

Συνιστάται επίσης να τοποθετήσετε ένα τέτοιο ελαστικό σε ξύλινο επίχρισμα ή μεταλλικό προφίλ που προηγουμένως τοποθετήθηκε για γυψοσανίδα ή να χρησιμοποιήσετε βίδες στερέωσης για να στερεώσετε το ίδιο το ελαστικό.

 • Αγκυρώσεις. Αυτός ο τύπος συνδετήρα είναι κατάλληλος μόνο για τους κύριους τοίχους, όχι για χωρίσματα γυψοσανίδας. Όταν εγκαθιστάτε μια άγκυρα σε τοίχο από γυψοσανίδα, κόβεται μια μικρή τρύπα, η οποία σας επιτρέπει να τρυπήσετε ένα τσιμεντένιο τοίχο με ένα διάτρητο εργαλείο και να εισάγετε ένα μεταλλικό πείρο μέσα του, μέσα στον οποίο θα βιδωθεί ο ίδιος ο κοχλίας αγκύρωσης.

Αυτή η βάση είναι η ισχυρότερη και σας επιτρέπει να κρεμάτε στον τοίχο, ακόμα και τις βαρύτερες συσκευές και τα τεράστια κουζινικά. Ταυτόχρονα, είναι επίσης το πιο χρονοβόρο για τη συναρμολόγηση και η τιμή των υλικών.

Εάν είναι απαραίτητο, τοποθετήστε στον τοίχο μικρά διακοσμητικά στοιχεία με τη μορφή καθρέφτη, ράφια ή πίνακες ζωγραφικής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γενικό πείρο ή ένα μοντέλο "driva". Πριν από τη χρήση ενός συμβατικού πείρου, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια τρύπα με διάμετρο 8 χιλιοστών, να εισάγετε ένα τμήμα πολυπροπυλενίου και να βιδώσετε τον ίδιο τον κοχλία. Το πλαστικό εξάρτημα επεκτείνεται κατά τη διάρκεια της βιδώσεως του μετάλλου και προσκολλάται σταθερά στο γυψοσανίδα.

Σε αντίθεση με το καθολικό, το δίσκο "Driva" δεν απαιτεί κατσαβίδι ή τρυπάνι. Βιδώνεται απευθείας στη γυψοσανίδα χωρίς τρύπες.Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείτε την πλαστική έκδοση του προϊόντος, έτσι ώστε να μην επιτρέπεται η κατάρρευση ή η ρωγμή του γυψοσανίδας.

Η "ομπρέλα" είναι ιδανική για να κρεμάσετε σε τοίχο από γυψοσανίδες μεσαίων αντικειμένων. Κατασκευασμένο από μέταλλο με τη μορφή γάντζου ή απλού κοχλία, ανοίγει πίσω από το γυψοσανίδας όπως οι ακτίνες μιας ομπρέλας και κατανέμει ομοιόμορφα το φορτίο στην γυψοσανίδα. Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο σφιγκτήρα, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια τρύπα στην οποία πρέπει να εισάγετε συνδετήρες και να βιδώσετε τον ίδιο τον κοχλία. Τέτοιοι σύνδεσμοι θα ήταν η τέλεια λύση για να κρεμάσετε μια φούρνο ή πολυέλαιο.

Ο πείρος "πεταλούδα" είναι κατασκευασμένος από νάιλον. Όταν βιδώνει μια βίδα μέσα σε αυτό, ανοίγει προς δύο κατευθύνσεις, όπως ανοιχτά φτερά, και στηρίζεται στην λανθασμένη πλευρά του γυψοσανίδας, για το οποίο έλαβε το όνομά του.

Οι ισχυρότεροι είναι οι "πύργοι" και "Hartmut". Η πρώτη είναι μια μεταλλική κατασκευή με πλευρικές σχισμές και μια βίδα που έχει βιδωθεί μέσα σε αυτήν. Στη γυψοσανίδα πρέπει να τρυπήσετε με τρυπάνι μια τρύπα που να ταιριάζει με το μέγεθος του πείρου, να λυγίσει ελαφρώς τα πτερύγια του "σκώρου" και να τα βιδώσετε μέχρι να σταματήσει στην τρύπα.Για να στερεώσετε τον πείρο Hartmut, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια τρύπα με διάμετρο 13 χιλιοστών και να εισάγετε συνδετήρες σε αυτό με διπλωμένο διαχωριστικό. Στη συνέχεια, ο πείρος τραβιέται προς τα έξω και το τμήμα εκτόνωσης, το άνοιγμα, πιέζει προς το εσωτερικό του γυψοσανίδας. Είναι απαραίτητο να το ασφαλίσετε και να σπάσετε την περίσσεια.

Στην κουζίνα

Τις περισσότερες φορές, το πρόβλημα του καθορισμού ορισμένων αντικειμένων σε γυψοσανίδες προκύπτει όταν τοποθετείτε έπιπλα στην κουζίνα. Για να εξοικονομήσετε χώρο, ένα τμήμα της μονάδας κουζίνας είναι κρεμασμένο στον τοίχο πάνω από την επιφάνεια εργασίας. Ακόμα και το ελαφρύτερο κιβώτιο ζυγίζει περίπου 7-15 κιλά, και εξακολουθεί να κατέχει διάφορα πιάτα, προϊόντα και άλλα οικιακά αντικείμενα. Έτσι, το μέσο βάρος ενός γεμισμένου κουτιού κουζίνας κυμαίνεται από 20 έως 50 κιλά, ανάλογα με το υλικό των ίδιων των επίπλων.

Ένα τέτοιο βάρος μπορεί να αντέξει την αγκυροβόληση ή είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε ξύλινες υποθήκες έξω από τους τοίχους των γυψοσανίδων σε εκείνους τους χώρους όπου σκοπεύετε να κρεμάσετε τα κορυφαία κιβώτια.

Για την τοποθέτηση στοιχείων μεσαίου βάρους, όπως ένας πολυέλαιος, ανοιχτά ράφια ή πίνακες διακοσμημένα με ξύλινη μπαγκέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "δέντρο" ή "Hartmut". Για την τοποθέτηση μικρών αντικειμένων φωτισμού όπως γείσα, κουρτίνες ή ρολόγια τοίχου, αρκεί μια πεταλούδα ή μια ομπρέλα.Στις συνηθισμένες σχήματος U γόμφους μπορούν να κρεμάσουν πορτρέτα των μελών της οικογένειας ή των φίλων. Επίσης, χρησιμοποιώντας συμβατικούς πείρους, είναι πολύ βολικό να τοποθετήσετε τις σανίδες στήριξης σε τοίχο από γυψοσανίδα, καθώς η χρήση κόλλας μπορεί να καταστρέψει το χαρτονένιο στρώμα, το οποίο διατηρεί τον γύψο σε κατάσταση ξηρής πίεσης.

Στο μπάνιο

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της στερέωσης σε γυψοσανίδα στο μπάνιο είναι η τοποθέτηση στον τοίχο του θερμαντήρα. Οι θερμοσίφωνες είναι δύο τύπων: ροή και αποθήκευση. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν προβλήματα με ένα ρεύμα, καθώς ζυγίζει κατά μέσο όρο έως 10 κιλά και συναρμολογείται με τη βοήθεια πτερυγίων όπως "πεταλούδα" ή "παρασυρόμενος". Ωστόσο, οι εν λόγω θερμοσίφωνες έχουν σημαντικά υψηλότερη τιμή και κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, επομένως, τις περισσότερες φορές στο μπάνιο χρησιμοποιούνται λέβητες αποθήκευσης. Το μέσο βάρος ενός τέτοιου δίσκου κυμαίνεται από 80-100 κιλά - και κανένας τοίχος γύψου δεν μπορεί να αντέξει.

Για να μειώσετε το φορτίο του γυψοσανίδας, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους των προκαταρκτικών σελιδοδεικτών ή τοποθέτηση σε προ-εγκατεστημένο μεταλλικό οπλισμό. Και οι δύο μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο αν γνωρίζετε ακριβώς τις διαστάσεις και το βάρος του θερμοσίφωνα που αγοράσατε πριν από την εγκατάσταση μιας επίστρωσης γυψοσανίδας.Εάν η επισκευή έχει ήδη γίνει και ο θερμαντήρας πρέπει να κρεμαστεί, μπορεί να έρθει στη διάσωση μια χημική άγκυρα. Αυτή η μέθοδος προσάρτησης υλοποιείται με τη χρήση ειδικής χημικής λύσης, παρόμοιας με την επικάλυψη αφρού. Με την επέκταση και την στερεοποίηση, η λύση αυτή στερεώνει σταθερά έναν μεταλλικό πείρο που εισάγεται μέσα σε αυτό, πάνω στον οποίο μπορεί να κρεμαστεί μια συσκευή βάρους 80 κιλών.

Είναι επίσης δυνατό να κρεμάσετε το νεροχύτη και να στερεώσετε το περίβλημα πάνω από αυτό με τη βοήθεια του "driva" ή του "hartmut", και για τα ράφια και τους καθρέφτες, για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε τον πείρο "πεταλούδα".

Στο διάδρομο

Στο διάδρομο συνήθως δεν υπάρχουν βαριά αντικείμενα που απαιτούν κρέμονται στον τοίχο. Κατά κανόνα, όλα τα έπιπλα τοποθετούνται στο πάτωμα: μια ντουλάπα, ένα σκαμνί ή ένας υποδηματοποιός. Ένας μικρός λαμπτήρας και μια κρεμάστρα είναι τοποθετημένοι στον τοίχο, αλλά για αυτούς είναι αρκετοί οι συνηθισμένοι πείροι ή "ομπρέλες". Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να κρεμαστεί μια οριζόντια ράβδος, για την οποία απαιτείται προκαταρκτικός σελιδοδείκτης ή αγκύρωση.

Συμβουλές και λάθη

Ένας νεοφερμένος που δεν αντιμετώπισε προηγουμένως τη λύση τέτοιων προβλημάτων μπορεί εύκολα να παραβλέψει κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες:

 • Κατά την εγκατάσταση υποθηκών, θα χρειαστεί να τραβήξετε μια εικόνα του τελειωμένου έργου από διαφορετικές γωνίες ή να σχεδιάσετε ένα σχέδιο-σχέδιο έτσι ώστε να μην ξεχνάτε την ακριβή τοποθεσία της θέσης τους.Διαφορετικά, χάσετε την ειδικά καθορισμένη υποθήκη είναι πολύ εύκολη.
 • Δεν είναι απαραίτητο να κρεμάσετε πολύ βαριά αντικείμενα στα πείρους, ακόμη και αν φτάνουν στο τούβλο ή στο μπετόν. Ακόμη και ο ισχυρότερος πείρος με το χρόνο θα χαλαρώσει και θα παραμορφώσει το γυψοσανίδα, επομένως είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια βάση με άγκυρες.
 • Για οποιαδήποτε τοποθέτηση είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε διάφορους πείρους ή άγκυρες - έτσι ώστε το φορτίο να κατανέμεται πιο ομοιόμορφα και η πιθανότητα να πέσει έξω από τη βάση θα είναι σημαντικά χαμηλότερη.
 • Εάν το γυψοσανίδα δεν καλύπτεται ακόμα με ταπετσαρία και δεν είναι βαμμένο, στις αρμούς των φύλλων, μπορείτε να δείτε καθαρά τη θέση του μεταλλικού προφίλ. Σε αντίθεση με την ίδια την επικάλυψη, τα προφίλ είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, είναι λιγότερο ευαίσθητα στην παραμόρφωση, έτσι ώστε ένα βαρύ αντικείμενο να μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο βιδώνοντας τη βάση ακριβώς στη μεταλλική βάση.
 • Είναι πάντα καλύτερο για έναν αρχάριο να επιλέξει ένα πιο ασφαλές βουνό, ακόμα κι αν πρέπει να κρεμάσετε μόνο μια μικρή εικόνα ή ένα ράφι με μια κατσαρόλα.

Επιτυχημένα παραδείγματα και επιλογές

   Ο βραχίονας για την εγκατάσταση της τηλεόρασης θα τοποθετηθεί σε ξύλινη γλωττίδα, ενισχυμένη με μεταλλικό προφίλ γυψοσανίδας.Αυτή η καρτέλα σχεδιάζεται και τοποθετείται προσωρινά πριν την επίστρωση της γυψοσανίδας τοίχου. Μια τέτοια βάση θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε και απλούς πείρους, οι οποίοι θα στερεώνονται σταθερά μέσα στην ξύλινη δοκό.

   Για τη στερέωση του άνω μέρους του σετ κουζίνας χρησιμοποιείται οριζόντιο ελαστικό. Μια τέτοια τοποθέτηση θα μειώσει σημαντικά το φορτίο σημείων στις γυψοσανίδες και θα κατανείμει το βάρος των κρεμασμένων ντουλαπιών σε μια μεγάλη περιοχή.

   Επίσης χρησιμοποιείται εγκατάσταση σε προ-συναρμολογημένο μεταλλικό οπλισμό. Ο σύνδεσμος δεν θα αλληλεπιδρά με το εύθραυστο γυψοσανίδα, αλλά με ένα ισχυρό μεταλλικό προφίλ που συνδέεται με το τσιμεντένιο τοίχο.

   Η τοποθέτηση οικιακών συσκευών και επίπλων στους τοίχους μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά χώρο σε μικρά δωμάτια και δωμάτια.

   Δείτε το βίντεο για διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης με το γυψοσανίδα.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο