Πώς να επιλέξετε ανάρτηση για γυψοσανίδα;

 Πώς να επιλέξετε ανάρτηση για γυψοσανίδα;

Οι αναρτήσεις χρησιμοποιούνται για τη στερέωση του προφίλ (κυρίως μετάλλου) και των οδηγών για γυψοσανίδα. Εγκατάσταση γυψοσανίδας αμέσως στην επιφάνεια δεν συνιστάται: είναι αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο, εκτός από τις επιφάνειες δεν είναι πάντα απόλυτα ομαλή. Γυψοσανίδα παρέχει ευθυγράμμιση των τοίχων και οροφών, δημιουργεί ένα μοναδικό σχέδιο του δωματίου και κρύβει τα καλώδια ή σωλήνες. Προκειμένου οι κατασκευές GCR να εκτελούν τις λειτουργίες τους με υψηλή ποιότητα, είναι σημαντικό να τις εγκαταστήσετε σωστά.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το λειτουργικό φορτίο των αναρτήσεων συνίσταται στην εκτέλεση των διακοσμητικών λειτουργιών της επίστρωσης γυψοσανίδων και στην εξασφάλιση της αξιόπιστης στερέωσής τους. Δεν εμπλέκονται μόνο στη δημιουργία ομαλής κάλυψηςκαι να βελτιώσουν τη θερμομόνωση και την ηχομόνωση, να δώσουν στις επιφάνειες αντοχή και σταθερότητα και επίσης να βοηθήσουν στη δημιουργία σχεδίων οποιουδήποτε πολυπλοκότητας.

Είδη

Οι αναρτήσεις διαφέρουν σε τύπους σχεδίων και μεγεθών, είναι ρυθμιζόμενες και ευθείες.

Από τους κύριους τύπους αναστολών εκπέμπουν:

 • ευθεία γραμμή ·
 • με ένα καλώδιο.
 • άγκυρα

Υπάρχουν επίσης ασυνήθιστοι τύποι προϊόντων, όπως καβούρια, συνδετήρες nonius και δονητικές κρεμάστρες. Η επιλογή αυτών των συνδετήρων εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού. Η άμεση αναστολή είναι η πιο κοινή επιλογή. Χάρη στο σχήμα U, ο χρόνος εγκατάστασης μειώνεται σημαντικά. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι ότι η άμεση ανάρτηση μπορεί να αντέξει φορτία μέχρι 40 κιλά και έχει μια ευχάριστη τιμή. Λόγω της ικανότητάς του να αντέχει σε βαριά φορτία, μια τέτοια ανάρτηση συνδέεται σε 60-70 cm.

Εάν χρησιμοποιούνται δομές πολλαπλών επιπέδων, είναι απαραίτητο να μειωθεί το βήμα ανάλογα με το βάρος του γυψοσανίδας. Το τυποποιημένο μήκος μιας τέτοιας ανάρτησης είναι 12,5 εκ. Υπάρχουν επίσης επιλογές με μήκος 7,5 εκ.: Το πάχος τους είναι 3 εκ. Και το πλάτος είναι 6 εκ. Χρησιμοποιούνται μόνο γαλβανισμένοι πείροι για τη στερέωση τους, τα νάιλον δεν κρατούν καλά.

Η άμεση ανάρτηση χρησιμοποιείται όχι μόνο για την ισοπέδωση της επιφάνειας αλλά και για τη συναρμολόγηση του μεταλλικού πλαισίου. Κατάλληλο για επιφάνειες από πέτρα, τούβλο και σκυρόδεμα. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται σε διαμερίσματα.

Το μοντέλο με κλιπ (ανάρτηση αγκύρωσης) είναι ανεπιθύμητο για χρήση σε δωμάτια με χαμηλά ταβάνια. Αυτό ισχύει και για κρεμάστρες καλωδίων. Αυτός ο τύπος απλοποιεί τη ρύθμιση της θέσης του πλαισίου και θεωρείται ένας από τους πιο κατάλληλους τύπους αναρτήσεων. Το μοντέλο με σφιγκτήρα έχει ένα τυπικό ύψος 10 cm και πλάτος 5,8 cm. Το μοντέλο αγκύρωσης διαφέρει από το άλλο με το ότι είναι αδιάβροχο, μη διαβρωτικό και ανέχεται υπερβολικά υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες.

Η ανάρτηση καλωδίων μπορεί να εγκατασταθεί όταν είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν επιφάνειες με μεγάλες αποκλίσεις, καθώς και για την εγκατάσταση δομών πολλαπλών επιπέδων. Η πρόσφυση των καλωδίων επιτρέπει την προσαρμογή του ύψους της δομής, γεγονός που διευκολύνει σαφώς τη διαδικασία εγκατάστασης. Η ψευδοροφή είναι σταθερή χρησιμοποιώντας αυτό το μοντέλο χάρη σε ένα πλωτό ελατήριο. Η ανάρτηση με σύρμα (συρόμενη ανάρτηση) αποτελείται από ένα ελατήριο, το οποίο έχει τη μορφή "πεταλούδας", και δύο ράβδους χάλυβα που εισάγονται μέσα σε αυτό.

Μεταξύ των ελλείψεων είναι η επισήμανση της αποδυνάμωσης του μηχανισμού ελατηρίων, πράγμα που οδηγεί σε οροφή με χαλάρωση. Το βάρος που μπορεί να αντέξει η ανάρτηση με σύρμα, είναι 25 κιλά. Αυτός ο τύπος ανάρτησης έχει τυπικό ύψος 50-100 cm με διάμετρο καλωδίου 0,6 cm.

Ο Nonius αποτελείται από δύο μέρη - το άνω και το κάτω μέρος, τα οποία συνδέονται με βίδες. Το πάνω μέρος είναι προσαρτημένο στην επιφάνεια, και το κάτω μέρος - στο προφίλ. Αυτό δίνει τη δύναμη του μεταλλικού σκελετού.

Vibropodvesy εφαρμόζονται κατά την εγκατάσταση ηχομονωτικών σχεδίων και είναι σε θέση να διατηρήσουν βάρος από 12 έως 56 kg. Δεν επιτρέπουν τη μετάδοση ηχητικών κυμάτων από την οροφή στο προφίλ. Το μοντέλο έχει μια αρκετά υψηλή τιμή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με ένα συμπιεστή.

Ανάλογα με τις δυνατότητες ηχομόνωσης, οι αναρτήσεις χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

 • πρότυπο.
 • με πολυουρεθάνη (καλύτερο να παρέχει ηχομόνωση, που χρησιμοποιείται σε δημόσιους χώρους)?
 • με αποσπώμενη πλατφόρμα "vibro" (διαφέρουν ως προς την πιθανότητα συναρμολόγησης ανάρτησης διαφόρων μηκών).
 • με αντιαννοτική στήριξη (επαγγελματική).

Η τυπική όψη χρησιμοποιείται σε ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα.Οι βάσεις "καβούρι" συμβάλλουν στην αντοχή των δομών και τη μεγάλη διάρκεια ζωής. Χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των προφίλ του φορέα, καθώς και στις ενώσεις των διαμήκων και εγκάρσιων προφίλ.

Συνέλευση

Για εγκατάσταση, θα χρειαστείτε ειδικά εργαλεία: μεταλλικούς οδηγούς, γαλβανισμένους πείρους ή βίδες, συνδετήρες. Απαιτούνται γαλβανισμένα στοιχεία για την πρόληψη της σκουριάς. Κατά την εκτέλεση των εργασιών εγκατάστασης δεν θα χρειαστεί ειδικός εξοπλισμός ή μηχανή, μόνο ένα τρυπάνι, ένα κατσαβίδι και ένα επίπεδο θα είναι αρκετό.

Η εγκατάσταση της άμεσης ανάρτησης χωρίζεται στα ακόλουθα βήματα:

 1. μια επιμήκης τρύπα τρυπιέται.
 2. ο πείρος εισάγεται.
 3. τοποθετημένο προφίλ.

Συχνά υπάρχει ανάγκη για πλευρικές βάσεις όταν τοποθετούνται σε ξύλινη επιφάνεια: το ξύλο είναι μαλακό, μπορεί να επεκταθεί ή να συσσωρευτεί.

Η χειροκίνητη εγκατάσταση της ανάρτησης με σύρμα δεν είναι πολύ διαφορετική από την άμεση. Πρώτον, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια τρύπα, στερεώστε τον γαλβανισμένο πείρο που το άκρο της ανάρτησης όπου βρίσκεται ο βρόχος. Ένα μεταλλικό προφίλ συνδέεται στο άκρο με ένα άγκιστρο.

Αξίζει να θυμάστεότι μετά τη στερέωση του γυψοσανίδας θα είναι αδύνατο να ρυθμίσετε το ύψος των κρεμάστρες.

Η σειρά της τοποθέτησης της ανάρτησης με ένα κλιπ:

 1. είναι απαραίτητο να τρυπήσει μια τρύπα?
 2. επισυνάψτε την ώθηση στην επιφάνεια.
 3. προσαρτήστε το προφίλ στους οδηγούς.
 4. για να τραβήξετε την ανάρτηση.
 5. Συνδέστε το προφίλ στην ανάρτηση.

Μετά από αυτούς τους χειρισμούς, μπορείτε να ευθυγραμμίσετε και να καθορίσετε το ύψος των προφίλ.

Η εγκατάσταση του vernier αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

 1. επιφανειακή σήμανση σε βήματα των 60 cm.
 2. οπές διάτρησης ·
 3. nonius που συνδέεται με την επιφάνεια και εισάγεται στο προφίλ.
 4. προσαρμογή τοποθέτησης.

Συμβουλές

Είναι εύκολο να συναρμολογήσετε τους κρεμάστρες μόνοι σας, αλλά αξίζει να δίνετε προσοχή σε τέτοιες παραμέτρους όπως το βάρος και το πάχος του υλικού. Η επιλογή των συνδετήρων και η ποσότητα τους εξαρτάται από αυτό. Με μια υψηλής ποιότητας εγκατάσταση, μπορείτε να πάρετε ακόμη και άψογους τοίχους και οροφές που θα διαρκέσουν πολύ καιρό.

Πριν από την τοποθέτηση των συνδετήρων, είναι απαραίτητο να επισημάνετε τα σημεία σύνδεσης των ανάρτησης με ένα μέγεθος βήματος στην επιφάνεια. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης αξίζει να ελέγξετε το οριζόντιο προφίλ με το επίπεδο.

Οι αναρτήσεις τοποθετούνται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στις αρθρώσεις των προφίλ, ιδανικά σε απόσταση περίπου 60-70 cm, αλλά όχι περισσότερο από 1 m. Τα φύλλα γυψοσανίδας στερεώνονται με ένα μικρό κενό μεταξύ τους.

Για την καλύτερη πυκνότητα ενός σχεδίου που γειτνιάζει στο πίσω μέρος των οδηγών και των αναρτήσεων, είναι δυνατή η επικόλληση μιας ταινίας προ-τοιχοποιίας. Τα προφίλ των ρουλεμάν δεν πρέπει να εφαρμόζουν άνετα στην επιφάνεια και οι βίδες των καπακιών θα πρέπει να βρίσκονται κάτω από το επίπεδο του γυψοσανίδας.

Για να ελέγξετε την αξιοπιστία και ανθεκτικότητα της στερέωσης, μπορεί να τραβηχτεί έντονα. Εάν όλα τα στοιχεία παρέμειναν στα μέρη τους, σημαίνει ότι η στερέωση έγινε σωστά.

Τα γαλβανισμένα στοιχεία χρησιμοποιούνται όχι μόνο για να αποφευχθεί η διάβρωση, αλλά και για την παροχή ανθεκτικότητας. Οι πείροι νάυλον μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τη στερέωση των προφίλ οδηγών στους τοίχους.

Η απόσταση μεταξύ της κύριας επιφάνειας και της κατασκευής γυψοσανίδας πρέπει να είναι επαρκής για να χωράει μεταξύ τους τους σωλήνες θέρμανσης, οι οποίοι εκτείνονται όταν θερμαίνονται. Τα καλώδια πρέπει επίσης να χωρούν σωστά, χωρίς ρυτίδες.

Κατά την εγκατάσταση των τεντωμένων οροφών, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη όχι μόνο το ύψος του δωματίου, αλλά και το ύψος των επίπλων. Το ντουλάπι είναι το ψηλότερο και πρέπει να έχει τη βέλτιστη απόσταση σε σχέση με την οροφή.

Εάν υπάρχει η επιθυμία να κρεμάσετε όχι τον συνηθισμένο πολυέλαιο, αλλά να εγκαταστήσετε ενδιαφέροντα φωτιστικά, συνιστάται η χρήση ανάρτησης καλωδίου για πολυεπίπεδες κατασκευές.

  Είναι απαραίτητο να δώσετε εκ των προτέρων τα σημεία όπου θα τοποθετηθούν τα διακοσμητικά στοιχεία, οι λάμπες, οι ντουλάπες τοίχων και άλλα. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε αργότερα να μην χρειαστεί να σπάσετε μερικώς την επίστρωση γυψοσανίδας. Συνιστάται επίσης να προετοιμάσετε εκ των προτέρων τα υδραυλικά, την καλωδίωση και τον εξαερισμό.

  Πώς να διορθώσετε τις αναρτήσεις, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο