Γυάλινα τραπέζια - μοντέρνα έπιπλα στο εσωτερικό του δωματίου

Οι πρόσφατες τάσεις από την άποψη του εσωτερικού σχεδιασμού περιλαμβάνουν τη χρήση λειτουργικών, υψηλής ποιότητας και κομψών κομμάτων επίπλων που σας επιτρέπουν να διανείμετε έξυπνα τον χώρο σε οποιοδήποτε δωμάτιο και να δημιουργήσετε ένα μοναδικό ύφος. Ένα στρογγυλό γυάλινο τραπέζι θα είναι σε θέση να διακοσμήσει κατάλληλα μια ποικιλία εσωτερικών στυλ.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η αισθητική και η οικολογία δεν καταλαμβάνουν την τελευταία θέση στο σχεδιασμό της κατοικίας, επομένως τα φυσικά υλικά, ιδιαίτερα το ξύλο και το γυαλί, είναι τα πλέον σημαντικά σήμερα. Φυσικά, το κόστος των πλαστικών ή ελασματοποιημένων επιφανειών είναι πολύ χαμηλότερο, αλλά δεν μπορείτε να υπολογίζετε και σε μια κομψή ποιότητα.

Το ξύλο είναι ένα κλασικό που χρησιμοποιείται για να σχεδιάσει ένα σχέδιο σε οποιοδήποτε στυλ, αλλά η τιμή του μπορεί να καταστρέψει ακόμα και τον πιο εύπορο πελάτη.

Ο υψηλός ανταγωνισμός είναι το γυαλί, του οποίου το κόστος είναι αρκετά αποδεκτό, η περίοδος χρήσης είναι αρκετά υψηλή, και η εμφάνιση θα διακοσμήσει κάθε εσωτερικό.

Οι σχεδιαστές δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε τραπέζια από γυαλί, κυρίως στρογγυλά, δεδομένου ότι ενσωματώνουν ελαφρότητα, εργονομία και ακόμη και κάποια έλλειψη βαρύτητας.

Είναι κατασκευασμένα κυρίως από γυαλί με υψηλή αντοχή και επιτρέπουν την τοποθέτηση στην επιφάνεια πολλών διακοσμητικών στοιχείων και σχεδίων, αλλά και τεχνητό υλικό, ειδικότερα ακρυλικό, πολυανθρακικό και πολυστυρένιο. Τα τελευταία έχουν την εμφάνιση γυαλιού, αλλά οι ιδιότητές του είναι πολύ ελαφρύτερα. Η υφή του tabletop ποικίλλει από ματ σε καθρέφτη, οπότε αυτό το στοιχείο είναι κατάλληλο σε οποιοδήποτε στυλ εσωτερικού χώρου.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Βρείτε και αγοράστε το κατάλληλο ποτήρι σήμερα, μπορείτε χωρίς προβλήματα. Έχει γίνει αρκετά δημοφιλές υλικό από το οποίο άρχισαν να κατασκευάζουν έπιπλα από γυαλί. Τώρα όχι μόνο τα ράφια για το ψυγείο ή κάτι παρόμοιο είναι κατασκευασμένα από αυτό, αλλά παράγουν και όμορφα τραπέζια.

Πρώτον, η μόδα για έπιπλα από γυαλί εμφανίστηκε στη Δύση.Εκεί, με την έλευση του στιλ υψηλής τεχνολογίας, οι σχεδιαστές και οι κατασκευαστές άρχισαν να δημιουργούν αντικείμενα από υλικά που παλαιότερα έπαιζαν μικρό ρόλο στο εσωτερικό.

Με τη μορφή επίπλων και εσωτερικού γυαλιού, που ανήκει σε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, φαίνεται πρωτότυπο και εύκολο, δίνει ευκολία στο δωμάτιο και ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις της εποχής μας.

Η ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών επέτρεψε την άρση του κύριου εμποδίου στη χρήση του γυαλιού - την ευθραυστότητα του. Στην παραγωγή επίπλων χρησιμοποιείτε τώρα γυαλί με πάχος μεγαλύτερο από 8 mm.

Ένα ενδιαφέρον γεγονός των ιδιοτήτων του είναι ότι με ένα γυαλί μεγέθους ενός τετραγωνικού μέτρου και πάχους 15 mm, μπορεί να αντέξει το βάρος ενός ενήλικα.

Για την παραγωγή γυάλινων επίπλων με τη χρήση ειδικού τύπου υλικού: τριπλάσιο, σκληρυμένο ή θωρακισμένο.

Οι σύγχρονες μέθοδοι εργασίας με γυαλί σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε πολύπλοκα και ενδιαφέροντα πράγματα. Μπορεί να συγκολληθεί ή να κολληθεί μαζί, ενώ αυτό το σχέδιο είναι αρκετά αξιόπιστο.

Μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση τέτοιων προϊόντων επιτυγχάνεται με διάφορες μεθόδους επεξεργασίας:

  1. Επεξεργασία αμμοβολής (ψεκασμός).
  2. Όμορφη επεξεργασμένη επεξεργασία γυάλινων άκρων (λοξοτομή).
  3. Δημιουργία χρωματισμένου γυαλιού από βιτρό.
  4. Παρέχοντας γυαλί με ειδικά εφέ νωθρότητα ή μίμηση ραγισμένου γυαλιού (συντριβή).

Σήμερα, τα έπιπλα από γυαλί κερδίζουν όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα και γίνονται πιο προσιτά.

Μεταξύ των κύριων τύπων γυάλινων τραπεζιών μπορούν να εντοπιστούν:

  • λευκό κομοδίνο?
  • ωοειδή μοντέλα.
  • ημικυκλική παραλλαγή κλπ.

Είδη

Οι κύριες ποικιλίες στρογγυλών μοντέλων:

Μετασχηματισμός πινάκων

Η ευκολία των συρόμενων και πτυσσόμενων τραπεζιών είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός και ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι άλλων μοντέλων. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η χρήση τραπέζων μετασχηματισμού (έως 80 cm) σε μικρούς χώρους, όπου κάθε μέτρο αξίζει το βάρος του σε χρυσό και τα τεράστια έπιπλα μπορεί να επιβαρύνουν το εσωτερικό.

Το ίδιο το γυαλί φαίνεται αβλαβές και οι καθαρές γραμμές και πρακτικές λειτουργίες επιτρέπουν ανά πάσα στιγμή να επεκταθεί ο πίνακας στο απαιτούμενο μέγεθος. Αυτό είναι βολικό στην παρουσία μιας μεγάλης οικογένειας ή σε διακοπές, όταν μια μεγάλη εταιρεία συγγενών και φίλων συγκεντρώνεται στο σπίτι. Ταυτόχρονα, εάν είναι απαραίτητο, τέτοια έπιπλα μπορούν να μετακινηθούν εύκολα από το ένα μέρος στο άλλο.

Γυάλινο τραπέζι στο ένα πόδι

Πολύ συχνά, τα γυάλινα τραπέζια έχουν μόνο ένα πόδι, αλλά αυτό το μικρό στοιχείο γίνεται το κύριο και προσελκύει μεγάλη προσοχή. Το πόδι μπορεί να είναι κατασκευασμένο από γυαλί, καθώς και από άλλα υλικά, όπως σφυρήλατο σίδερο ή ξύλο. Με την παρουσία καρέκλες σε αυτό το στυλ, τα έπιπλα αντηχούν και δημιουργούν ένα μοναδικό σύνολο που ξεχωρίζει ευνοϊκά έναντι άλλων υφών.

Γυάλινο τραπέζι με επιπλέον επιφάνεια

Μεταξύ των κλασικών μοντέλων μπορείτε συχνά να συναντήσετε τραπέζια σχεδιαστή με μια πρόσθετη επιτραπέζια κορυφή, η οποία συνδυάζει την ομορφιά και την πρακτικότητα. Χάρη σε αυτή τη μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια, ο χώρος κάτω από το τραπέζι είναι κρυμμένος κατά τη διάρκεια των γευμάτων, ο οποίος είναι αισθητικά γραφειοκρατικός και εμφανίζεται ένα επιπλέον ράφι στην κουζίνα, που εξοικονομεί χώρο και επεκτείνει τη λειτουργικότητα των επίπλων.

Διακόσμηση

Οι σχεδιαστές συχνά χρησιμοποιούν τα πόδια του τραπέζι ως ένα πρόσθετο διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο υποστηρίζεται από διάφορα ένθετα του ίδιου υλικού, αλλά σε άλλα έπιπλα, δάπεδα ή ακόμα και τεχνικό εξοπλισμό του δωματίου.

Μερικές φορές το μπαστούνι χρησιμοποιείται για την παραγωγή ποδιών.

Ωστόσο, ένα φωτεινό και αξιοπρόσεχτο προφορά μπορεί να είναι όχι μόνο το αρχικά σχεδιασμένο πόδι τραπέζι, αλλά και το χρωματικό σχέδιο, το οποίο αντηχεί το σετ και το εξωτερικό των τοίχων και των δαπέδων. Ταυτόχρονα, το φωτεινό τραπέζι χρησιμοποιείται επίσης ως ξεχωριστό έγχρωμο προφορά, καταλαμβάνοντας μια θεμελιώδη θέση στην κουζίνα με το φόντο όχι λιγότερο ενδιαφέροντα κομμάτια επίπλων.

Οι σύγχρονες μέθοδοι κατασκευής επίπλων δίνουν άφθονες ευκαιρίες για καλλιτεχνική διακόσμηση της επιτραπέζιας πλάκας, όχι μόνο ως ξεχωριστό στοιχείο, αλλά και ως πραγματικό αριστούργημα της τέχνης.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορούν να διακοσμήσουν ένα γυάλινο τραπέζι και να το μετατρέψουν σε ένα κεντρικό αντικείμενο στην κουζίνα με υπέροχα όμορφες μορφές, χρώματα, μοτίβα και σχέδια. Με τη βοήθειά τους, κάθε σχέδιο μπορεί να τοποθετηθεί στο τραπέζι, για παράδειγμα, σε ένα στρογγυλό τραπέζι, το σύμβολο γιν-Γιανγκ φαίνεται ωραίο, δίνοντας ειρήνη και άνεση.

Χρήση σε διαφορετικά στυλ

Το μοντέρνο εσωτερικό είναι ένας τεράστιος αριθμός στυλ που έχει τα δικά του μειονεκτήματα, τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό γυάλινο τραπέζι σε οποιοδήποτε σχέδιο:

Bauhaus

Αυτή η κατεύθυνση στυλ ξεκίνησε στη Γερμανία, όπου η μορφή και η λειτουργικότητα αποτιμώνται πάνω απ 'όλα. Οι οπαδοί του Bauhaus προτιμούν τον συνοπτικό σχεδιασμό, την ευκολία, τις σαφείς γραμμές και τα σχήματα, καθώς και πρακτικά υλικά, τόσο τεχνητής όσο και φυσικής προέλευσης.

Ως επί το πλείστον, το Bauhaus είναι καθαρή γεωμετρία με περιορισμένη παλέτα χρωμάτων, κλασικές υφές και σαφείς γραμμές, έτσι ώστε ένα στρογγυλό γυάλινο τραπέζι είναι πολύ δημοφιλές σε αυτά τα σχέδια.

Παρέχει ελαφρότητα και μια ορισμένη ελαφρότητα, καθώς και οπτικά διευρύνει το χώρο, ενώ δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Σύγχρονη

Στη σύγχρονη τέχνη, τα άκρα, οι γραμμές και οι υφές είναι σημαντικές, χάρη στις οποίες ένα στρογγυλό γυάλινο τραπέζι ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό και γίνεται τόσο το βασικό στοιχείο του δωματίου όσο και ένα δυσδιάκριτο έπιπλο που εκτελεί τις λειτουργίες του και διατηρεί τη συνολική αρμονία του. Το πόδι του μπορεί να κατασκευαστεί από υλικά όπως πέτρα, ξύλο ή σίδηρο και το χρώμα δεν υπερβαίνει κατά κανόνα την παλέτα χρωμάτων παστέλ.

Τα δωμάτια που σχεδιάζονται σε μοντέρνο στιλ μπορεί να φαίνονται κάπως κρύα και άβολα λόγω του μεγάλου αριθμού απλών και συνοπτικών υλικών, ιδιαίτερα του γυαλιού, του σιδήρου, της πέτρας,καθώς και περιττές τακτικές γεωμετρικές γραμμές και την παρουσία ασυνήθιστων διακοσμητικών στοιχείων. Παρόλο που η σύγχρονη λέξη φέρει κάτι σύγχρονο, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική κατάσταση, καθώς το στυλ αυτό εξελίσσεται σε διαφορετική κατεύθυνση.

Κλασικό

Μαλακές λεπτές γραμμές, χρώματα, που θυμίζουν φυσικά χρώματα, εκπληκτική συμμετρία και χάρη - αυτό ξεχωρίζει το κλασικό, το οποίο έχει κερδίσει από καιρό τις καρδιές χιλιάδων σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο. Μια στρογγυλή γυάλινη τράπεζα από γυαλί μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο κλασικού στυλ και να αναδημιουργήσει μια ελαφριά και ευχάριστη εικόνα.

Οι ειδικοί χρησιμοποιούν τη συμμετρία για να σκιάζουν την ομορφιά ενός γυάλινου τραπεζιού, για παράδειγμα δύο ταυτόσημες καρέκλες, καναπέδες, καρέκλες ή μικρές διακοσμητικές βαλίτσες αντί των συνηθισμένων επίπλων.

Συνήθως, μια στρογγυλή τράπεζα είναι διακοσμημένη με πρωτότυπα πόδια από σφυρήλατο μέταλλο ή ξυλόγλυπτο ξύλο, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν διακοσμείτε ένα δωμάτιο σε κλασικό στιλ. Ταυτόχρονα, η επιφάνεια της στρογγυλής τραπέζης παραμένει κομψή και απλή από άποψη σκιών και μοτίβων.

Το γυαλί είναι ένα μάλλον ευγενές υλικό, το οποίο το καθιστά ακριβό και δείχνει καλή γεύση.

Vintage

Vintage στυλ εσωτερικό περιλαμβάνει τη χρήση των επίπλων και των υλικών που έχουν μια πλούσια ιστορία, καλά, ή τουλάχιστον φαίνεται σαν να χρησιμοποιείται για πολλές δεκαετίες.

Η εύρεση τέτοιων επίπλων είναι απίστευτα δύσκολη και η τιμή δεν είναι διαθέσιμη σε όλους, αλλά οι σχεδιαστές δεν αποκλείουν τη δυνατότητα χρήσης σύγχρονων προϊόντων, ειδικότερα ενός στρογγυλού τραπεζιού από γυαλί. Η επιφάνειά του μπορεί να είναι τόσο απλή όσο και καθρέφτη, πάνω στην οποία μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί ένα παλιό αγγείο, ένα διακοσμητικό κιβώτιο ή ακόμα και μια σαμοπόρα.

Το εσωτερικό θα συμπληρώνεται με ενδιαφέροντα κάτοπτρα με φθαρμένο πλαίσιο, σπασμένα κιβώτια χρωμάτων, φθαρμένα καρέκλες, κασέλες με διάφορες γρατζουνιές και ξεθωριασμένα χρώματα και ξύλινες ή μεταλλικές κορνίζες φωτογραφιών.

Προβηγκία

Σχετική χρήση του στρογγυλού τραπεζιού γυαλιού στο στυλ της Προβηγκίας, που έδωσε στον κόσμο μια ρομαντική Γαλλία. Αυτός ο αγροτικός σχεδιασμός βασίζεται σε φωτεινά χρώματα (κίτρινο, μοβ, μπλε και τερακότα), φυσικά υλικά και κλασικές μορφές. Οι πίνακες με στρογγυλό τραπέζι τοποθετούνται συχνά σε ξύλινα πόδια, γεγονός που δίνει την εσωτερική πληρότητα και μαζικότητα.

Ιαπωνική εθνοτική

Τα ασιατικά στυλ είναι πολύ διαφορετικά από τα ευρωπαϊκά.Η Ιαπωνία χαρακτηρίζεται από απλότητα και συντομία, έτσι ώστε τα ελεύθερα δωμάτια να έχουν κάποια έπιπλα και ντεκόρ. Τα πιάτα από πορσελάνη, τα μικρά και τακτοποιημένα στοιχεία, τα ήρεμα χρώματα και η αφθονία των υφών υπογραμμίζονται καλά από το γυαλί που έχει σκληρυνθεί, κυρίως σκούρο χρώμα και το στρογγυλεμένο σχήμα του πίνακα προσθέτει εξωτισμό και πρωτοτυπία.

Γοτθικό

Το κύριο στοιχείο του γοτθικού στυλ είναι τα βιτρό παράθυρα, οι αποχρώσεις των οποίων κυμαίνονται από μπλε μαύρο έως λαμπερό πορτοκαλί με χρυσές και ασημί αποχρώσεις. Ο σφυρήλατος σίδηρος, ο οποίος συχνά γίνεται το υλικό για την κατασκευή των ποδιών του τραπεζιού, είναι επίσης σημαντικός. Ιδιαίτερα όμορφα είναι οι χρωματιστές γυάλινες πάγκες πλαισιωμένες από σφυρήλατο σίδερο. Ένα τέτοιο τραπέζι αιχμαλωτίζει αμέσως το μάτι, καθώς επισκιάζει οποιοδήποτε κομμάτι έπιπλα και ακόμη και την εξωτερική επένδυση των τοίχων και της οροφής.

Μινιμαλισμός

Κάθε χρόνο η δημοτικότητα του μινιμαλισμού ως εσωτερικού στυλ κερδίζει δημοτικότητα. Διακρίνεται από σαφείς γραμμές και σχήματα, απλά και κατανοητά χρώματα, πρακτικά έπιπλα και, το σημαντικότερο, την απουσία περιττών στοιχείων. Οι στρογγυλές τράπεζες με γυάλινη πλάκα προσαρμόζονται όσο το δυνατόν πιο μινιμαλιστικά, εφόσον συμμορφώνονται με τις βασικές αρχές, δηλαδή την απλότητα, την πρακτικότητα και την οπτική ελαφρότητα.

Ένα στρογγυλό γυάλινο τραπέζι είναι κατάλληλο σε οποιοδήποτε εσωτερικό, ανεξάρτητα από το μέγεθος του δωματίου, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος της επιφάνειας του τραπεζιού, να επιλέξετε το σωστό χρώμα και σχήμα των ποδιών.

Η εμφάνιση ενός τέτοιου τραπέζι είναι απλή και λιτό, αλλά ελκυστική με τον δικό του τρόπο και δίνει πολλές ιδέες για τη διακόσμηση του δωματίου τόσο για τους ερασιτέχνες όσο και για τους επαγγελματίες σχεδιαστές.

Δείτε το επόμενο βίντεο για περισσότερα τραπέζια γυαλιού στο εσωτερικό.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο