Τραπέζι αλλαγής τοίχων - εξοικονόμηση χώρου στο φυτώριο

Όταν ένα νεογέννητο μωρό εμφανίζεται στο σπίτι, οι γονείς του παίρνουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη φροντίδα του αγαπημένου τους παιδιού, του τι φοράει, του τι παίζει και, φυσικά, εκεί που κοιμάται, τι έρχεται σε επαφή με το τρυφερό του δέρμα. Η αλλαγή πίνακα για σύγχρονες μητέρες και μπαμπάδες έχει γίνει ένας απαραίτητος βοηθός. Λοιπόν, όταν το μέγεθος του δωματίου σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ένα πλήρες στοιχείο επίπλων, αλλά στην περίπτωση ενός μικρού πλάτους θα αποθηκεύσετε την επιλογή τοίχου. Τραπέζι αλλαγής τοίχων - εξοικονομώντας χώρο στο φυτώριο, ένα συμπαγές αξεσουάρ που απλοποιεί τη ζωή μιας νεαρής οικογένειας.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Μεταβαλλόμενο τραπέζι, το οποίο μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο, είναι μεταξύ των συγκεκριμένων παιδικών επίπλων. Πρόκειται για ένα απλό σχέδιο, κατασκευασμένο από πλαίσιο και πτυσσόμενη επιφάνεια εργασίας.Όταν είναι κλειστή, αυτή η συσκευή είναι πρακτικά αόρατη, καταλαμβάνει το ελάχιστο δυνατό χώρο. Σε έναν τέτοιο πίνακα παρέχεται συνήθως ένας ορισμένος αριθμός ράφια για την αποθήκευση καλλυντικών και μαλακών πλευρών προστασίας, αποτρέποντας την πιθανότητα πτώσης του παιδιού. Παρά τα προστατευτικά στοιχεία, είναι απαράδεκτο να αφήνετε το μωρό μόνο του, πρέπει πάντα να είστε κοντά.

Τραπέζι τοίχου - ένα απαραίτητο πράγμα σε ένα μικρό διαμέρισμα, επειδή έχει ένα συμπαγές μέγεθος.

Επιπλέον, το σύστημα επίπλων έχει πολλά άλλα πλεονεκτήματα:

 • Μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε ύψος.
 • Η στερέωση και η αφαίρεση δεν απαιτούν πολύ χρόνο και προσπάθεια, τα πάντα περιγράφονται απλά στις οδηγίες.
 • Ο πίνακας μπορεί να στερεωθεί σε διαφορετική επιφάνεια (τούβλο, σκυρόδεμα, από μοριοσανίδα).
 • Το σύστημα δεν έχει περιορισμούς στον τόπο εγκατάστασης. Μπορεί να τοποθετηθεί στο παιδικό δωμάτιο, στο υπνοδωμάτιο των γονιών, στο σαλόνι ή ακόμα και στο μπάνιο.
 • Τα ράφια σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε ορισμένα σημαντικά πράγματα (κρέμες, σκόνες, υγρά μαντηλάκια, πάνες). Χάρη σε αυτό, οι γονείς δεν μπορούν να αποσπαστούν από το παιδί, ψάχνοντας για το σωστό εξάρτημα, όλα είναι στο χέρι.
 • Ο σχεδιασμός του πίνακα, παρά την εύθραυστη εμφάνισή του, είναι ισχυρός και αξιόπιστος. Δεν μπορείτε να ανησυχήσετε ότι το τραπέζι θα ανατραπεί ή θα λυγίσει κάτω από το βάρος του μωρού.
 • Μεγάλη εμβέλεια. Τα τραπέζια τοίχων διατίθενται σε διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές, από διάφορα υλικά (ξύλο, πλαστικό, μέταλλο). Εξαιτίας αυτού, είναι εύκολο να επιλέξετε ένα τραπέζι για ένα ήδη δημιουργημένο εσωτερικό.

Μειονεκτήματα

Εν τω μεταξύ, το πτυσσόμενο τραπέζι έχει κάποια ελαττώματα:

 • Η παρουσία των ράφια δεν επιτρέπει την αποθήκευσή τους σε όλα τα επιθυμητά στοιχεία, οπότε είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα τραπέζι κοντά στο περίβλημα ή να τοποθετήσετε ένα επιπλέον ράφι κοντά του.
 • Μετά την αφαίρεση της δομής, στα τοιχώματα παραμένουν ορατά ίχνη υπό μορφή οπών από συνδετήρες και θαμπό ταπετσαρία.

Πώς να επιλέξετε

Η επιλογή και η αγορά επίπλων για τα νεώτερα νοικοκυριά είναι ένα μάλλον δύσκολο έργο. Όχι λιγότερο υπεύθυνος πρέπει να προσεγγιστεί στην επιλογή του πίνακα για ντύσιμο του παιδιού. Όταν αγοράζετε ένα σχέδιο πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέτοιες αποχρώσεις.

 • Το υλικό κατασκευής. Κάθε λεπτομέρεια από την οποία γίνεται ο μεταβαλλόμενος πίνακας πρέπει να είναι ασφαλής για την υγεία του νεογέννητου.Πρέπει να επιλέξετε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, μη τοξικά, τα οποία περιλαμβάνουν ξύλο, MDF. Το ξύλο είναι μια πιο ακριβή πρώτη ύλη, αλλά εν τω μεταξύ είναι πιο αξιόπιστη από τη φθηνή MDF. Μπορείτε να αγοράσετε ένα προϊόν από μοριοσανίδες, αλλά πριν από την αγορά πρέπει να βεβαιωθείτε για την ασφάλειά του (απόδειξη της οποίας είναι το πιστοποιητικό ποιότητας). Οι νέοι γονείς επίσης επιλέγουν συχνά μεταλλικές κατασκευές, καθώς είναι σίγουροι για τη δύναμη και την αντοχή τους.

Οι τιμές για τα πλαστικά προϊόντα είναι ακόμη χαμηλότερες από όλες τις προηγούμενες επιλογές, αλλά τα σχέδια αυτά είναι κατώτερα όσον αφορά την ποιότητα και την αξιοπιστία.

 • Διαστάσεις. Αγοράστε καλύτερο σχέδιο με μεγάλη πλάκα. Ένα τέτοιο θέμα θα είναι πιο πρακτικό και βολικό, ειδικά όταν το παιδί είναι μεγαλύτερο. Τα μοντέρνα προϊόντα έχουν μεγέθη κυλίνδρων 60-100 cm. Επιλέξτε το μήκος των 70 cm.
 • Πρακτικότητα. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν στρώμα, το οποίο εξοικονομεί τους γονείς από το να βρουν το σωστό μέγεθος και τα πρόσθετα οικονομικά κόστη. Το δομικό υλικό πρέπει να είναι αναπνεύσιμο, ανθεκτικό στην υγρασία, και επίσης εύκολο στη λειτουργία και συντήρηση.
 • Προστατευτικοί προφυλακτήρες. Το ύψος αυτών των στοιχείων δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 5 cm.Αυτή είναι η βέλτιστη τιμή για την πρόληψη της πτώσης του παιδιού.
 • Ράφια. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις, μπορείτε να αποθηκεύσετε είδη προσωπικής υγιεινής για το παιδί, έτσι ώστε το πλάτος των ράφια να είναι άνετο για τους γονείς ώστε να μπορούν να βάζουν όλα όσα είναι απαραίτητα για τη φροντίδα του μωρού.

Σχεδίαση προϊόντων

Ο χρωματισμός και ο σχεδιασμός είναι ένα από τα σημαντικά σημεία στην επιλογή των παιδικών επίπλων. Αυτά τα κριτήρια θα πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά με το εσωτερικό του δωματίου.

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μπλε μοντέλα για αγόρια και ροζ για κορίτσια. Υπάρχουν ουδέτερα χρώματα που είναι κατάλληλα για κάθε όροφο, ενώ ο σχεδιασμός του προϊόντος είναι διαφορετικός.

Το χρώμα του τραπεζιού σε έναν τοίχο από ξύλο μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό: από τα ελαφρύτερα ξυλώδη είδη (ασπέν, τριαντάφυλλα) μέχρι τα πιο σκοτεινά (δρυς, βέγγε), ενώ η επιφάνεια του προϊόντος από την ορατή πλευρά μπορεί να έχει ένα αρχικό σχέδιο ή εικόνες παραμυθιού και κινούμενων χαρακτήρων .

Όταν το τραπέζι είναι ανοιχτό, μια τέτοια ιδέα σχεδίασης είναι δύσκολο να δούμε, αλλά όταν κλείσει, το τραπέζι μπορεί να μοιάζει με την πραγματική τέχνη. Τα πλαστικά προϊόντα μπορούν να είναι διαφόρων χρωμάτων από ήρεμη,"Όξινο".

Μπορείτε να διακοσμήσετε τον πίνακα μόνοι σας, μόνο που πρέπει να εξετάσετε πώς θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.

Αν η κατασκευή είναι απαραίτητη για την αποθήκευση των αντικειμένων στην κρεβατοκάμαρα ενός ενήλικα, δεν είναι απαραίτητο να το κανονίσετε με σχέδια για παιδιά, ένα τέτοιο σχέδιο θα ήταν εκτός χώρου σε ένα σπίτι όπου τα παιδιά έχουν ήδη μεγαλώσει.

Προαιρετικά εξαρτήματα

Όταν το τραπέζι έχει ήδη αγοραστεί, οι γονείς θα πρέπει να σκεφτούν πρόσθετα αξεσουάρ, όπως ένα στρώμα, μια μικρή κουβέρτα, πάνες μίας χρήσης ή επαναχρησιμοποιήσιμων, στις οποίες θα βρεθεί το μωρό. Μερικοί κατασκευαστές πωλούν όλα αυτά τα πράγματα σε ένα σύνολο με ένα τραπέζι. Αυτό είναι πολύ βολικό, διότι για πρώτη φορά οι γονείς και το παιδί τους θα έχουν όλα τα απαραίτητα.

Εάν ο σχεδιασμός παρέχει υψηλές πλευρές, μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον επένδυση που θα προστατεύει το παιδί από τυχαίες μώλωπες.

Για λεπτομερή επισκόπηση του μετασχηματιστή μετασχηματισμού επιτοίχιας τοποθέτησης, δείτε το βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο