Επιλέγοντας έναν καναπέ με ένα κρεβάτι

 Επιλέγοντας έναν καναπέ με ένα κρεβάτι

Το κρεβάτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά και απαραίτητα αντικείμενα επίπλωσης και ζωής. Ο χώρος για ύπνο είναι στην πραγματικότητα το κλειδί για την ευτυχία των νεόνυμφων. Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ με μια κουκέτα και να μην γκρίνια;

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το κρεβάτι σε όλες τις ηλικίες θεωρήθηκε ένα από τα λίγα αναντικατάστατα έπιπλα. Ευτυχώς, αυτοί οι χρόνοι έχουν βυθιστεί στη λήθη και τώρα είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε μάλλον άνετα, λαμβάνοντας μισό χώρο, καναπέδες αντί για ογκώδη κρεβάτια.

Οι καναπέδες για ύπνο είναι ιδανικοί όχι μόνο για ένα μικρό στούντιο διαμέρισμα, αλλά και για ένα νηπιαγωγείο,και για το πιο συνηθισμένο υπνοδωμάτιο! Οι καναπέδες μπορούν ακόμα να θεωρηθούν ως πλήρης χώρος ύπνου, καθώς τα μοντέλα υψηλής ποιότητας μπορούν να παρέχουν τον ύπνο όχι χειρότερα από ό, τι σε ένα παραδοσιακό κρεβάτι, λόγω ελατηρίων, τα οποία μειώνουν το φορτίο της σπονδυλικής στήλης.

Οι περισσότεροι από τους καναπέδες είναι διπλωμένοι, ως εκ τούτου, στα απολύτως πλεονεκτήματα, μπορείτε να προσθέσετε μικρότητα και λειτουργικότητα - κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να πιείτε τσάι κάθεται στο κρεβάτι, και να κοιμηθεί εκεί τη νύχτα. Πολλά πρωτότυπα είναι εξοπλισμένα με ευρύχωρα συρτάρια για πλυντήρια, τα οποία θα απελευθερώσουν αμέσως τα ντουλάπια και θα σας επιτρέψουν να καθαρίσετε αρκετές φορές πιο γρήγορα! Επιπλέον, ο καναπές δεν θα ξοδεύει πλέον χρήματα σε καλύμματα - τα περισσότερα ταπετσαρία φαίνονται πολύ αισθητικά ευχάριστα και θα χωρούν εύκολα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Αν ο πτυσσόμενος καναπές δεν είναι απαραίτητος για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορείτε να δημιουργήσετε ολόκληρη τη σύνθεση του καναπέ και του κρεβατιού, το οποίο μπορεί να διακοσμηθεί με συμπόσια, λουλούδια, μικρά γλυπτά. Κλασικά του είδους θα είναι ένας καναπές, που βρίσκεται στους πρόποδες του κρεβατιού.

Ένας καναπέ-κρεβάτι, καθώς και ένα κανονικό κρεβάτι μπορεί να διαρκέσει μερικές δεκαετίες. Είναι όμως απαραίτητο να προσέξουμε το γεγονός ότι η ταπετσαρία χαμηλής ποιότητας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία και να προκαλέσει πόνο στην πλάτη και ένας κακός μηχανισμός μπορεί να «μαρκαριστεί» όταν ξετυλίγεται.

Είδη

Υπάρχουν πολλά στυλ καναπέδων.Όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν σε διάφορες υποομάδες.

Με τον αριθμό των κλινών

 • μονό κρεβάτι - έχει ένα τμήμα, σχεδιασμένο να κοιμάται ένα άτομο.
 • ένα και μισό ύπνο - ενάμιση τμήμα, πιο άνετο από το ενιαίο.
 • διπλό - δύο τμήματα, σχεδιασμένα για δύο, αν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν ακόμα να χωρέσουν σε ένα παιδί / κατοικίδιο ζώο.
 • δίκλινο δωμάτιο - δύο έντονα κρεβάτια, στο κέντρο μπορεί να είναι άβολα.
 • με μια μεγάλη κουκέτα - μοιάζει με ένα μόνο, αλλά πολύ ευρύτερο και, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να εντοπιστεί από κάποιον άλλο. Η θέση μπορεί να είναι τόσο μεγάλη όσο και μεγάλη, ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη.
 • με δύο ξεχωριστά (ξεχωριστά) κρεβάτια - ιδανικό για παιδιά ή στην περίπτωση ενοικίασης διαμερίσματος,
 • τρία υπνοδωμάτια - επικεντρώθηκε σε τρία άτομα, τα οποία συνήθως αγοράζονται από οικογενειακούς ανθρώπους που χρειάζονται πολύ χώρο για να κοιμηθούν.

Με μηχανισμό αποσυναρμολόγησης

 • συρόμενη προς τα εμπρός - μέρος του καθίσματος απλώς σπρώχνει προς τα εμπρός, ο σχεδιασμός δεν είναι πολύ αξιόπιστος.
 • eurobook - η πιο γνωστή επιλογή. Εξαιρετικά εύκολο στην αποσυναρμολόγηση και ανθεκτικό σχεδιασμό.Για να ανοίξετε, απλά πρέπει να σπρώξετε το κάτω μέρος του καναπέ και να τοποθετήσετε την πλάτη στη θέση του. Τα ελάχιστα κινούμενα μέρη εγγυώνται ότι το στοιχείο θα διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • με ξαπλώστρες - η πλάτη κλίνει προς τα πίσω και το στήριγμα για τα πόδια μετακινείται προς τα εμπρός και παρέχει πλήρη άνεση.
 • παντογράφου - έχει επίσης το όνομα "tick-tac". Διαφέρει στο μοντέρνο σχεδιασμό και την ευκολία, ο μηχανισμός διάταξης δεν έρχεται σε επαφή με το πάτωμα, αποφεύγοντας έτσι τις γρατσουνιές στο πάτωμα. Για να μετατρέψετε το προϊόν σε χώρο ύπνου, πρέπει να σηκώσετε το κάθισμα και να το τραβήξετε, κατεβάζοντας το στρώμα στο χώρο που προκύπτει.
 • ακορντεόν - ένας καναπές με ένα επίπεδο κρεβάτι. Ο μηχανισμός του μοιάζει με ένα ακορντεόν, το οποίο έδωσε το σχέδιο αυτό το όνομα.

Προς τον προορισμό

Ακόμη και με ένα, δύο ή τρία κρεβάτια, ο καναπές παραμένει πάντα ένας καναπές και ο κύριος σκοπός του είναι ένας χώρος για να καθίσετε. Υπάρχουν πολλοί τύποι παρόμοιων προϊόντων και όλοι θα βρουν αυτό που είναι απαραίτητο ειδικά γι 'αυτόν.

 • Σε μπαλκόνια και λότζες μικρούς οθωμανούς θα το κάνουν. Μπορούν πάντα να ξαπλώνουν, να πάρουν έναν υπνάκο και ακόμη και να κοιμούνται, αλλά δεν θα πάρουν πολύ χώρο. Ίσως η loggia θα γίνει ξεχωριστό μέρος για τους επισκέπτες.
 • Τα έπιπλα δεν έχουν σεξουαλική διαίρεση, αλλά αν θέλετε, μπορείτε πάντα να επιλέγετε περισσότερα "girly" (ευαίσθητες παστέλ αποχρώσεις, με επεξεργασία μικρών λεπτομερειών) - για κορίτσι και "αγόρι" (πιο συγκρατημένες, ίσως, αυστηρές σκοτεινές αποχρώσεις και χωρίς μεγάλη διακόσμηση) - για νεαρόκαι Δηλαδή για τους εφήβους πιο κατάλληλα έπιπλα με ελαφρύ σχεδιασμό, για παράδειγμα, "Eurobook."
 • Στο σχεδιασμό της κουζίνας ή απλές τραπεζαρίες με ταπετσαρία από υλικό που δεν φέρει σήμανση θα ταιριάζουν καλά στην τραπεζαρία Και δεδομένου ότι τα έπιπλα στην κουζίνα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά, τότε ο καναπές θα διαρκέσει πολύ περισσότερο!
 • Σε μη τυποποιημένα διαμερίσματα τα προϊόντα με σχεδιασμό παραθύρου κόλπων θα φαίνονται τέλεια - είναι πιο συχνά πολύ ασυνήθιστο σχήμα και σχεδιασμό. Η συσκευή σας επιτρέπει να αναδημιουργήσετε σχεδόν κάθε ιδιοτροπία του πελάτη!

Για κάθε μέρα είναι δυνατό να πάρει οτιδήποτε, επειδή κάθε άτομο καθορίζει τη δική του ημέρα!

Μοντέλα

Για το σαλόνι είναι το καλύτερο έπιπλα με γωνία. Θα ταιριάζει απόλυτα στη συνολική σύνθεση της κατάστασης και θα σας επιτρέψει να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο, αλλά θα ταιριάζει απόλυτα σε όλους τους συγγενείς και τους φίλους σας. Στο ίδιο δωμάτιο μπορείτε να δείτε τους καναπέδες "σχήματος U", οι οποίες χρησιμεύουν επίσης ως εξαιρετική προφορά για το δωμάτιο και θα προσελκύσουν την προσοχή όλων.

Θυμηθείτε τα παραπάνω έπιπλα με συρτάρια για λινό. Αυτό είναι μόνο μια σωτηρία για μικρά σπίτια ή σε περίπτωση που υπάρχουν πάρα πολλά ακουστικά σε ένα διαμέρισμα! Μετά από όλα, στο κουτί μπορείτε να βάλετε όχι μόνο τα καλύμματα και τα σεντόνια, αλλά και να αφαιρέσετε όλα τα είδη των μικρών πραγμάτων που είναι τόσο σκληρά μάτια, ενώ στα ράφια!

Καναπέδες υψηλής πλάτης Οι άνθρωποι που επιθυμούν να αισθάνονται ψυχολογικά προστατευμένοι θα τους αρέσουν πάρα πολύ. Και είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή αν ο σχεδιασμός του κρεβατιού "Eurobook" - λόγω της πλάτης του καθίσματος, το κρεβάτι θα γίνει πολύ ευρύ και πιο άνετο.

Για έναν άνθρωπο που αγαπά την πολυτέλεια, το κομψό και το boho στιλ, θα ήθελα να συστήσω έπιπλα με τα πόδια. Η απλή παρουσία τους κάνει αμέσως τον καναπέ οπτικά πολύ πιο ακριβό και πιο όμορφο από ό, τι πραγματικά είναι. Και αν τα πόδια εξακολουθούν να συνδυάζονται με καλής ποιότητας ταπετσαρία (δέρμα, βελούδο), τότε, χωρίς αμφιβολία, αυτός ο καναπές πρέπει να είναι σε δημόσια εμφάνιση στο σαλόνι ή την αίθουσα!

Τα προϊόντα μπορούν ακόμα να χωριστούν σε δύο τύπους - με και χωρίς μπράτσα. Και εδώ έρχεται μια στιγμή που μπορείτε να πείτε ότι οι προτιμήσεις δεν υποστηρίζουν! Για κάθε άτομο, η έλλειψη υποβραχιόνων μπορεί να προσελκύσει ή όχι.

Και αν θέλουμε να μιλήσουμε για τα είδη των προϊόντων, πώς μπορούμε να αποφύγουμε το ίδιο κλασική έκδοση. Πιθανώς, δεν υπάρχει ούτε ένα διαμέρισμα, τα τείχη του οποίου δεν τηρούν την πιο παραδοσιακή έκδοση αυτών των επίπλων. Είναι πάντα η άνεση, η άνεση και το ύφος.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να αναφερθώ σε μια επιλογή που είναι ήδη μερικές εκατοντάδες χρόνια, αλλά η κοινωνία δεν μπορεί να συνηθίσει σε αυτήν. Στρογγυλοί καναπέδες πάντα θεωρούσαν μάλλον περίεργο και δεν βρίσκουν αναγνώριση, κυρίως λόγω του μεγάλου όγκου του χώρου. Ναι, αυτό το στυλ δεν είναι για τα μικρά διαμερίσματα, αλλά ταιριάζει πολύ καλά για ένα ιδιωτικό σπίτι. Εάν προσθέτετε επίσης εσωτερικό με έμφαση στη γεωμετρία ή τη δυναμική, τότε μπορείτε απλά να σπάσετε μια δέσμη των φιλοφρονών για τον εξαιρετικό σχεδιασμό του δωματίου!

Διαστάσεις

Το μέγεθος που χρειάζεστε εξαρτάται από πολλά. Είναι σημαντικό αν υπάρχει μια ευκαιρία να καταλάβετε χώρο ή να το αποθηκεύσετε, τα έπιπλα θα πρέπει να φαίνονται μέτρια ή πιο επιτηδευμένα. Δώστε προσοχή, για τους ιδιοκτήτες ή τους καλεσμένους υπάρχει ένας καναπές, για καθημερινό ύπνο ή όχι, πόσοι άνθρωποι θα κοιμηθούν, στενοί ή ευρείς. Πρέπει να σκεφτείτε τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις και να μετρήσετε την περιοχή κάτω από τον καναπέ.

Στη συνέχεια, απλά επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή από αυτές που δίνονται παρακάτω (πλάτος πρώτου ψηφίου, δεύτερο μήκος):

 1. Εκατοστά: 160x200; 200x200; 180x200; 120x200; 140x200; 120x190; 130x200; 100x200; 90x200; 150x200; 140x190; 100x190.
 2. Χιλιόμετρα: 2000x2000 ή 2100; 1600x2000; 1800x2000; 1400x2000; 2000x1800; 1600x1900
 • Πλάτος, μήκος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τα προτεινόμενα μοντέλα, εκατοστά: 160, 140, 80, 60, 100, 125.
 • Μήκος πλάτους ποικίλλει σε εκατοστά: 170, 150, 210, 220.
 • Βάθος μπορεί επίσης να αλλάξει λόγω προσφοράς και ζήτησης, αλλά τα 70 cm είναι τα πιο συχνά (αυτό θεωρείται ρηχό)

Στα καταστήματα με κινεζικά προϊόντα, αυτές οι διαστάσεις εξακολουθούν να υπάρχουν: 170 cm - μήκος, 140, 150 cm, 80 και 60 cm - πλάτος, 1 μέτρο ή 1200 cm - μήκος. Αυτά τα μεγέθη θα είναι αρκετά συμπαγή.

Υλικά

Για ευκολία επιλογής, αυτό το άρθρο περιγράφει απλώς τα υλικά και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

 • Γνήσιο δέρμα. Η κλασική επιλογή για τους ανθρώπους που αγαπούν τη σαφήνεια, την απλότητα και την ποιότητα και δεν αποδέχονται την επιείκεια. Η επίστρωση μπορεί να είναι ματ και βερνίκι, ομαλή και με οποιαδήποτε ανάγλυφη εκτύπωση, με ή χωρίς σχέδια. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι ότι το δέρμα είναι ανθεκτικό, φαίνεται πολύ αριστοκρατικό, φροντίζει για το ότι είναι εύκολο και απλό. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν το γεγονός ότι ο δερμάτινος καναπές φθείρεται με την πάροδο του χρόνου, εμφανίζονται ρωγμές στην ταπετσαρία, το υλικό δεν θα αντέξει τις επιπτώσεις των νυχιών ή των δοντιών των ζώων.Περισσότερα προϊόντα με επένδυση με αυτό το ύφασμα έχουν μια δέσμη των μηδενικών στον κατάλογο τιμών.
 • Βαμβάκι. Και πάλι, μια φυσική επιλογή. Οικολογικό, μη τοξικό, μη αλλεργιογόνο, γεγονός που το καθιστά μια κατάλληλη παραλλαγή για ένα νηπιαγωγείο / διαμέρισμα με παιδιά. Η ταπετσαρία είναι ζωγραφισμένη εύκολα, γεγονός που θα σας επιτρέψει να έχετε απολύτως οποιοδήποτε χρώμα (και κάθε χρώμα θα φανεί πολύ ωραίο και φρέσκο). "Αναπνέει" και περνάει την υγρασία. Οι αρνητικές πτυχές αυτού του υλικού περιλαμβάνουν το γεγονός ότι είναι πολύ βραχύβια και, με τακτική χρήση χωρίς πέπλο, μπορεί να διαρκέσει από το ράφι έως τα τέσσερα ή έξι χρόνια.
 • Jacquard. Το Jacquard είναι ένα πολύ πυκνό, φωτεινό και άνετο υλικό, το οποίο μάλιστα φαίνεται υπέροχο, γιατί όταν το φτιάχνετε, τρυπώνονται και ασημένια ή χρυσά νήματα. Στην πραγματικότητα δεν φθείρεται και δεν ξεθωριάζει, το οποίο είναι ένα απόλυτο πλεονέκτημα. Τα μειονεκτήματα μπορούν να αποδοθούν μόνο στο γεγονός ότι δεν μπορεί να αρέσει στις προσωπικότητες που αγαπούν απλούστερα πράγματα.
 • Μετάξι. Αυτό είναι ένα ακριβό υλικό, το οποίο εξηγεί τη σπάνια παρουσία του στην ταπετσαρία επίπλων. Είναι αρκετά ανθεκτικό και έχει ακόμη βακτηριοκτόνες ιδιότητες. Η αφή του ανθρώπινου δέρματος στην επίστρωση προκαλεί πάντα ευχάριστες αισθήσεις, επειδή αυτό το ύφασμα είναι απίστευτα ευχάριστο, παραμένει δροσερό στη θερμότητα και θερμαίνεται γρήγορα σε κρύο καιρό.
 • Αρπάτεκ. Αυτή η επιλογή σχεδιάστηκε αρχικά για ταπετσαρία στα αυτοκίνητα, επομένως δεν μπορεί να ονομαστεί εξαιρετικά βολική. Μοιάζει με το δέρμα και τα υποκατάστατά του, αλλά, σε αντίθεση με αυτά, δεν ξεθωριάζει και δεν κολλάει στο σώμα.
 • Chenille Δημοφιλές υλικό για υπνοδωμάτια και σαλόνια. Αυτό το ύφασμα είναι ένα υβρίδιο φυσικών και τεχνητών ινών, πολύ απαλό και απαλό, είναι ευχάριστο να το αγγίξετε. Η μέση διάρκεια ζωής είναι περίπου εξήντα χρόνια. Η φροντίδα για την επικάλυψη είναι πολύ απλή - μερικές κινήσεις με ηλεκτρική σκούπα και ένα στεγνό πανί και ο καναπές είναι και πάλι καθαρός!
 • Ταπετσαρία. Αυτή η ταπετσαρία έχει ήδη χάσει την παλιά της δόξα, αλλά μάταια! Το υλικό αυτό είναι κατασκευασμένο από μίγμα βαμβακιού και μαλλιού και εμποτίζεται με ουσίες που απορροφούν τη βρωμιά. Η επένδυση είναι ανθεκτική και ανθεκτική στη φθορά, έχει πολλά χρώματα, μοτίβα και υφές. Αυτό το ύφασμα έχει υπέροχη θέα, καλό στην αφή και περιβαλλοντικά ασφαλές! Μεταξύ των ελλείψεων - μόνο μια γρήγορη καύση στον ήλιο, η οποία λύνεται τοποθετώντας αυτό το κομμάτι των επίπλων μακριά από πηγές φυσικού φωτός.
 • Κοπάδι. Αυτή η ταπετσαρία μοιάζει με βελούδο λόγω του συνδυασμού νημάτων νάιλον και νάιλον. Το ύφασμα είναι ιδανικό για σπίτια με ζώα, επειδή τα νύχια δεν αφήνουν σχεδόν καθόλου ίχνη στο πάτωμα, οι κηλίδες σε αυτό δεν είναι καθόλου αισθητές και μπορούν εύκολα να διαγραφούν. Ένα άλλο κοπάδι είναι πολύ φιλικό προς το περιβάλλον και κατάλληλο για αλλεργίες.Δυστυχώς, το ύφασμα είναι πολύ εύθραυστο και μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει σε πέντε χρόνια.

Όταν επιλέγετε ταπετσαρίες για τα επικαλυμμένα έπιπλα, πρέπει να αποφασίσετε ποιες ιδιότητες του υφάσματος χρειάζονται περισσότερο (αντοχή, φωτεινότητα, ευκολία φροντίδας, εμφάνιση, ποιότητα χρώματος). Συγκρίνετε τις επιλογές που παρέχονται παραπάνω για να επιλέξετε.

Χρώμα διαλύματα

Όταν επιλέγετε ένα σχήμα καναπέ χρώματος, πρέπει να θυμάστε ότι πρέπει να συνδυαστεί με τον περιβάλλοντα χώρο. Ίσως ο καναπές θα γίνει το κέντρο της κατάστασης και θα είναι σε ένα έντονα αντίθεση χρώμα, αλλά δεν πρέπει να πειραματιστείτε πάρα πολύ με αυτό, επειδή δεν αλλάζουμε την ταπετσαρία ή τα έπιπλα κάθε μέρα! Το κύριο πράγμα - να δώσουν προσοχή στην αρμονία με το χρώμα των τοίχων και κουρτίνες.

Επιλέξτε αμέσως τα έπιπλα που θέλετε - μονοφωνικά ή με μοτίβο (στολίδι). Απλοί καναπέδες ευκολότερη επιλογή, είναι πιο κομψή και ευκολότερη. Θα ταιριάζουν σε κάθε δωμάτιο. Έπιπλα με στολίδι Είναι δύσκολο να συντονιστείτε με το υπόλοιπο εσωτερικό, αλλά θα διακοσμήσει αμέσως το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται! Και φυσικά, η θέση της στο σαλόνι, το νηπιαγωγείο, θα φανεί καλό και στην κολύμβηση.

Επιλέγοντας αποχρώσεις, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ψυχολογικούς παράγοντες.Για παράδειγμα, θα είναι δύσκολο να κοιμηθείτε σε έναν φωτεινό κόκκινο καναπέ και ο πορτοκαλί καναπές στην κουζίνα θα ξυπνήσει την όρεξή σας.

Παραλλαγές για εκατοντάδες σχέδια. Είναι φωτεινό σε φωτεινές, μονόχρωμες λύσεις (οι δύο τοίχοι και τα έπιπλα είναι όλα μια ήσυχη απόχρωση (λευκό / μπεζ / γκρι / μαύρο), ουδέτερη σε φωτεινό (καναπέ μαλακού χρώματος χωρίς σχέδιο που περιβάλλεται από πυροτεχνήματα χρωμάτων), φωτεινό σε ουδέτερο κάθε προσοχή, κατά προτίμηση ασυνήθιστο σχήμα και με μοτίβο).

Συμβουλές για την επιλογή

Εάν ο καναπές στο δωμάτιο γίνεται αντικαταστάτης του κρεβατιού, τότε πρέπει να κάνετε μια ιδιαίτερα προσεκτική επιλογή κατά την αγορά. Σώζοντας ένα κομμάτι σήμερα, μπορείτε να πάρετε την οστεοχονδρεία και την κούραση αύριο.

 1. Παρακολουθήστε την ποιότητα του πτυσσόμενου σχεδίου - Συναρμολογήστε μία ή δύο φορές την αποσυναρμολόγηση του παρεχόμενου μοντέλου και βεβαιωθείτε ότι δεν σκίζει, δεν "εμπλέκεται", δεν είναι πολύ βαρύ, τα πόδια και το πλαίσιο είναι αρκετά αξιόπιστα.
 2. Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες και ακούστε τον σύμβουλο.για να μάθετε πώς να φροντίζετε για νέα έπιπλα, διαφορετικά, αντί να απομακρύνετε τη ρύπανση, μπορείτε να πάρετε πονοκέφαλο και την ανάγκη να αγοράσετε έναν νέο καναπέ. Θα είναι ευκολότερο, φυσικά, να επιλέξετε έναν καναπέ, στον οποίο δεν είναι απαραίτητο να κάνετε κάποιες ιδιαίτερες προσπάθειες καθαρισμού, μερικά χτυπήματα με ένα κουρέλι.
 3. Δώστε προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες. (καρφιά, βίδες, κουμπιά, ελατήρια), εάν είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή αλουμίνιο, μπορεί να μην διαρκούν πολύ. Εάν δοκιμάσετε έναν δερμάτινο καναπέ ή από μια κατσίκα, προσέξτε πόσο γρήγορα θα ανακτήσει τη μορφή μετά από ένα άτομο.

Εάν ο καναπές θα χρησιμοποιηθεί για ύπνο, τότε ειδικά εστιάστε στο πληρωτικό. Τα σύγχρονα καταστήματα προσφέρουν μια μικρή επιλογή:

 • Αφρώδες ελαστικό. Άνετο μαξιλάρι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με αλλεργίες και τα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτό είναι χαμηλού κόστους. Αλλά είναι αναξιόπιστο, με το χρόνο, λόγω της μηχανικής δράσης, μπορεί να αλλάξει το σχήμα και να εγκατασταθεί.
 • Στρώμα με ελατήριο. Προηγουμένως, πολλοί δεν άρεσαν αυτού του είδους το προϊόν εξαιτίας του τσακίματος που έβλαψε την ποιότητα του ύπνου. Αλλά τώρα υπάρχουν πηγές που δεν κάνουν ήχο (λόγω του γεγονότος ότι κάθε μέρος τοποθετείται σε ξεχωριστή κοιλότητα). Τέτοιες επιφάνειες δεν είναι πολύ άνετες, καθώς το στρώμα δεν είναι μαλακό, μπορεί ακόμη και να καλείται σκληρό, αλλά είναι πολύ χρήσιμο για τη σπονδυλική στήλη και θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Περισσότερα στα ράφια εμφανίστηκε ένας νέος βελτιστοποιημένος τύπος στρώματος, ο οποίος συνδυάζει το πληρωτικό ελατήριο και το αφρώδες ελαστικό, το οποίο το καθιστά μαλακό και αξιόπιστο και αρκετά φθηνό!
 • Πολυουρεθάνη Αυτό το υλικό μπορεί να θεωρηθεί ως υποκατάστατο του αφρώδους καουτσούκ, αλλά τα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτό είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα, δεδομένου ότι μπορεί να δοθεί απολύτως οποιοδήποτε σχήμα. Ωστόσο, το κάνει πιο ακριβό. Από πολυουρεθάνη, υπάρχει ακόμα μια ενδιαφέρουσα εκδοχή του πληρωτικού - μικρές μπάλες. Η ανάπαυση σε αυτά είναι πολύ χαλαρωτική, αλλά είναι ένα πολύ ακριβό πληρωτικό, επειδή βρίσκεται και πρέπει να το γεμίζετε ξανά και ξανά.
 • Λατέξ. Το πληρωτικό δεν είναι φθηνό, αλλά τα προϊόντα από αυτό είναι πολύ υψηλής ποιότητας. Το λατέξ δεν προκαλεί αλλεργίες, δεν καθίσει, η μούχλα δεν αναπαράγει και είναι πολύ ελαστική.
 • Holofiber. Έχει ιδιότητες κοντά στο συνθετικό οινοποιείο, μη τοξικό και υποαλλεργικό. Πολύ ελαστικό - χάρη στο σπειροειδές σχήμα του νήματος, επανακτά γρήγορα το σχήμα του.

Στο κατάστημα, μην είστε ντροπαλός και δοκιμάστε ήρεμα τον καναπέ. Καθίστε και απολαύστε την ευκολία, αν το επιθυμείτε, μπορείτε ακόμα να ξαπλώσετε. Ο καναπές πρέπει να έχει στήριξη για το κεφάλι, και η ταπετσαρία πρέπει να είναι ομοιόμορφη, χωρίς περίεργες συσσωρεύσεις υλικού.

Επιθεωρήστε το προϊόν από όλες τις πλευρές. Το ύφασμα στο πίσω μέρος πρέπει να είναι το ίδιο όπως και στον υπόλοιπο καναπέ, έτσι ώστε αν το επιθυμείτε, μπορείτε να το τοποθετήσετε όχι μόνο στον τοίχο και να φαινόταν κομψό σε οποιαδήποτε θέση.

Ακόμα κι αν χρειάζεστε μια οικονομική επιλογή, εξακολουθείτε να δίνετε προσοχή σε όλα τα παραπάνω, θυμηθείτε: το χαμηλό κόστος δεν πρέπει να συνδέεται με χαμηλής ποιότητας!

Πόσο είναι;

Οι τιμές για τα επικαλυμμένα έπιπλα εξαρτώνται από πολλά κριτήρια.

 1. Χώρα Τα έπιπλα από την Ευρώπη θα κοστίζουν πολύ περισσότερο από τους ομολόγους τους από τη Λευκορωσία ή την Κίνα.
 2. Θέση στην αγορά - Ορισμένες εταιρείες παράγουν αποκλειστικά κομψά ή αντίστροφα έπιπλα οικονομικής θέσης.
 3. Είδος και επιθυμία του πελάτη - Ένα ακριβές αντίγραφο του καναπέ της Αικατερίνης ΙΙ θα κοστίσει περισσότερο από έναν τυπικό μαύρο καναπέ. Μετά από όλα, οι πλοίαρχοι θα πρέπει να βρουν έγγραφα με την εικόνα του κρεβατιού, να κάνουν χειροποίητα ταπετσαρίες!
 4. Κυκλοφορία - Όσο λιγότερα προϊόντα ενός συγκεκριμένου τύπου παράγονται, τόσο πιο ακριβά είναι. Αλλά τόσο λιγότερο πιθανό να δει παρόμοια έπιπλα από έναν γείτονα.
 5. Τόπος αγοράς - για να αγοράσετε σε απευθείας σύνδεση είναι συχνά πολύ φθηνότερη, η διαφορά μπορεί να είναι μέχρι 20%.
 6. Έπιπλα για παραγγελία - Τα ατομικά χαρακτηριστικά των επίπλων θα σας κοστίζουν μια αρκετά δεκάρα.
 7. Ηλικία - "φρέσκα" προϊόντα είναι φθηνότερα.
 8. Ποιότητα: φυσικά - ακριβότερα, συνθετικά ανάλογα - φθηνότερα.

Το κόστος κατά μέσο όρο ξεκινά από τα 50 δολάρια και μπορεί να φτάσει στα 200 δολάρια.

Παραλλαγές τοποθέτησης στο εσωτερικό

 1. Καθιστικό, μονόχρωμο. Με την πρώτη ματιά, τίποτα δεν προσελκύει την προσοχή, αλλά πρέπει να κοιτάξετε πιο προσεκτικά και να παρατηρήσετε την ελαφριά απαλή ταπετσαρία και τα φωτεινά σχέδια στα μαξιλάρια, που συνδυάζονται τέλεια με το ιριδίζον χαλί. Το δωμάτιο είναι φωτεινό, αλλά όχι πάρα πολύ, και ο κρυστάλλινος πολυέλαιος με κρεμαστά στολίδια είναι μια πινελιά κομψότητας στη συνολική απλότητα του δωματίου.
 2. Η επιλογή σχεδιασμού είναι φωτεινή σε ουδέτερο σημείο. Ο συνδυασμός μπεζ, μπλε, βιολετί και λαμπερό μπλε χαϊδεύει τα μάτια. Τα χρώματα είναι αντίθετα, αλλά συνδυάζονται εξαιρετικά απαλά. Ένα ζευγάρι λουλούδια πίσω από τον καναπέ και ένα παράθυρο κόλπων προσθέτουν ακόμα περισσότερη φρεσκάδα στο εσωτερικό.
 3. Αυτή η εικόνα δείχνει ότι ο σχεδιασμός γίνεται με το ύφος του "ουδέτερου φωτός". Το δωμάτιο φαίνεται να είναι ένα ελαφρύ δάσος, η καρέκλα "φωλιά" και οι λαμπτήρες του ηλιακού φωτός προσθέτουν στην ατμόσφαιρα. Αλλά όταν παίρνει μια μικρή δροσερή ματιά προσκολλάται στον ελαφρύ απλό καναπέ και επιστρέφει στην πραγματικότητα.

Στη συνέχεια, ανατρέξτε στην αναθεώρηση βίντεο του καναπέ μικρών διαστάσεων με μια κουκέτα.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο