Αναδιπλούμενο καναπέ χωρίς μπράτσα

Ο εργονομικός σχεδιασμός, οι συμπαγείς διαστάσεις και τα καλά αισθητικά χαρακτηριστικά αποτελούν τα χαρακτηριστικά των πτυσσόμενων καναπέδων, χάρη στα οποία τα μοντέλα είναι δημοφιλή με τον καταναλωτή. Οι κατασκευαστές προσφέρουν έπιπλα διαφορετικών σχημάτων και χρωμάτων, τα οποία απλοποιούν την επιλογή τους για συγκεκριμένους εσωτερικούς χώρους.

Χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Καναπέδες χωρίς μπράτσα - μια πρακτική λύση για ένα μικρό υπνοδωμάτιο ή καθιστικό. Το μοντέλο είναι κατάλληλο για ημερήσια ανάπαυση, συνάντηση με φίλους, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μόνιμο μέρος για ύπνο.

Ο μηχανισμός ξεδιπλώματος σάς επιτρέπει να συνδυάσετε τα χαρακτηριστικά του κρεβατιού και του καναπέ, εξοικονομώντας έτσι την αγορά αυτού και άλλων αντικειμένων ντουλάπας.

Ταυτόχρονα, θα διατηρηθούν οι υψηλές επιδόσεις.

Τα πλεονεκτήματα αυτών των καναπέδων δεν τελειώνουν εκεί:

 • Συμπαγήσχετικά μικρό μέγεθος. Ο πτυσσόμενος καναπές χωράει σε ένα στενό υπνοδωμάτιο και μια μικρή κουζίνα. Εάν υπάρχουν κόγχες, μπορείτε να παραγγείλετε ένα μοντέλο ειδικού μεγέθους και να το τοποθετήσετε στην εσοχή.
 • Μη τυποποιημένο έντυπο. Ομαλές γραμμές, εξομαλύνσεις, εξομαλύνσεις γωνιών - τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τέτοιων καναπέδων. Φαίνονται κομψά και μπορούν εύκολα να χωρέσουν σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους.
 • Ποικιλία σχεδιασμού. Καναπέδες από διαφορετικούς κατασκευαστές διαφέρουν σε χρώματα, υφές, σχέδια στο ύφασμα.
 • Απλός μηχανισμός μετασχηματισμού. Τα έπιπλα είναι εύκολο να διπλώνονται και να συναρμολογούνται, αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε.

Το μοντέλο θα προσελκύσει τους ψηλούς ανθρώπους, επειδή δεν θα χρειαστεί να αισθανθούν δυσφορία κατά τη διάρκεια του ύπνου, ακουμπώντας τα πόδια τους στο υποβραχιόνιο και λαμβάνοντας μια άβολη στάση. Λόγω της απουσίας αυτών των τμημάτων, η περιοχή του κατώτερου τμήματος αυξάνεται, πράγμα που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα υπάρξει επίσης περισσότερος χώρος.

Τα μειονεκτήματα τέτοιων καναπέδων περιλαμβάνουν το γεγονός ότι τα μαξιλάρια που στερούνται στήριξης μπορούν να σέρνονται στο πάτωμα. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται η επιλογή αξεσουάρ επιμήκους σχήματος, που χαρακτηρίζονται από ελαστικότητα και έχουν μεγαλύτερο βάρος: έτσι θα μειωθούν.

Μια άλλη πρακτική λύση θα ήταν η χρήση μαξιλαριών velcro.

Χωρίς μπράτσα θα είναι ασυνήθιστο για όσους είναι συνηθισμένοι να βασίζονται συνεχώς σε κάτι κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων, αλλά αυτό οφείλεται μόνο στις προτιμήσεις συγκεκριμένων ανθρώπων.

Μοντέλα

Ο πτυσσόμενος καναπές προς τα εμπρός είναι δημοφιλής στον καταναλωτή, επειδή τα εμπορικά σήματα προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων και σχημάτων. Με τον τύπο του μετασχηματισμού, αυτό το έπιπλο χωρίζεται σε διάφορους τύπους:

 • Βιβλίο Κοινός τύπος καναπέδων. Διαφέρει στο ότι ακόμη και στα διπλωμένα έπιπλα, μπορείτε να κοιμηθείτε. Για να το αναπτύξετε, σηκώστε το κάθισμα και κατεβάστε το κάτω από ένα κλικ. Για να διπλώσετε τον καναπέ, κάντε την ίδια διαδικασία.
 • Κλικ-klyak. Το μοντέλο ονομάστηκε λόγω του χαρακτηριστικού ήχου που συμβαίνει όταν αναδιπλώνεται ένα κομμάτι έπιπλα. Ο μηχανισμός είναι ένα βελτιωμένο βιβλίο, αλλά μπορείτε να το διορθώσετε σε τρεις θέσεις: συνεδρίαση, ξαπλωμένη και μισή συνεδρίαση.
 • Eurobook. Παρά το όνομα, ένας τέτοιος καναπές δεν έχει καμία σχέση με το βιβλίο. Τα μοντέλα είναι εύκολο να διπλωθούν: τραβήξτε απλά το κάθισμα προς τα εμπρός με μια ειδική λαβή. Στο κρεβάτι είναι η πιο ομοιόμορφη επιφάνεια.Το πλεονέκτημα ενός τέτοιου καναπέ περιλαμβάνει το γεγονός ότι μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο.
 • Γαλλική κούνια. Ένα σημείο για ύπνο βρίσκεται κάτω από το κάθισμα. Όταν μετασχηματιστεί, ξετυλίγει και παίρνει μια οριζόντια θέση. Το πλαίσιο του μοντέλου αποτελείται από τρία τμήματα, στερεωμένα με μεντεσέδες. Επίσης, ο σχεδιασμός των επίπλων περιλαμβάνει ένα στρώμα.
 • Sedaflex. Η βελτιωμένη έκδοση του γαλλικού πτυσσόμενου κρεβατιού, που διαφέρει σε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και αξιοπιστία. Μπορεί να αντέξει τα βαριά φορτία, λιγότερο εύκαμπτο. Ο καναπές έχει μια μεγάλη κουκέτα, σε διπλωμένη μορφή διαφέρει σε συμπαγή. Ωστόσο, αυτό το μοντέλο στερείται κουτί για λινό.

Εκτός από αυτά εκπέμπουν καναπέδες με μηχανισμό vykatny. Τα μοντέλα είναι εύχρηστα, κατάλληλα για ζευγάρια λόγω του μεγάλου μεγέθους. Η προβλήτα τραβάει προς τα εμπρός, επειδή αυτή η διαδικασία βρίσκεται στην εξουσία οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας. Χαρακτηριστικό του είναι μια χαμηλή τοποθεσία.

Ο πτυσσόμενος καναπές αυτού του τύπου είναι δύο τύπων. Το "Accordion" είναι ραγισμένο σαν ένα ακορντεόν, η διαδικασία είναι εύκολη. Για να το κάνετε αυτό, σηκώστε απλά το κάθισμα μέχρι να ακουμπήσει και να τραβήξει έξω το διπλωμένο ερεισίνωτο. Στο γωνιακό καναπέ που ο μηχανισμός "καγκουρό" ή "δελφίνι."Από κάτω από το κάθισμα κυλά έξω και ανεβαίνει η πλατφόρμα, η οποία σχηματίζει το κρεβάτι.

Διαστάσεις

Πριν αγοράσετε έναν καναπέ, καθορίζεται εκ των προτέρων πόσοι άνθρωποι θα κάθονται και θα κοιμούνται σε αυτό τακτικά. Επιπλέον, οι διαστάσεις των επίπλων σχετίζονται άμεσα με τον διαθέσιμο ελεύθερο χώρο. Τα αντικείμενα επίπλων έχουν διαφορετικές διαστάσεις ανάλογα με τον συγκεκριμένο κατασκευαστή, η οποία λαμβάνεται επίσης υπόψη κατά την αγορά.

Κατανομή συμπαγών και μεγάλων μοντέλων. Οι τελευταίοι είναι εξοπλισμένοι με πέντε ή περισσότερα μέρη και μόνο 2-3 άτομα θα χωρέσουν στον μίνι καναπέ. Το μήκος των διπλών επίπλων κυμαίνεται μεταξύ 150 και 180 cm. Για ένα μοντέλο για ένα άτομο, αυτή η παράμετρος είναι περίπου 120 cm, το πλάτος σε αυτή την περίπτωση θα είναι περίπου 140 cm.

Συμβουλές για την επιλογή

Το τελικό εσωτερικό του δωματίου, καθώς και η άνεση του μοντέλου, εξαρτώνται από έναν καλά επιλεγμένο καναπέ. Εάν τα έπιπλα χρησιμοποιούνται τακτικά για ύπνο, θα πρέπει να είναι διαφορετική ευκολία, να έχουν ευεργετική επίδραση στη σπονδυλική στήλη. Η ζωή του προϊόντος είναι επίσης σημαντική: οι καναπέδες με μεταλλικό πλαίσιο είναι οι πιο πρακτικοί.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε έναν καναπέ:

 • υλικό ταπετσαρίας?
 • τύπος πληρωτικού ·
 • μηχανισμό μετασχηματισμού ·
 • διαστάσεις.

Εξίσου σημαντικό είναι και ο σχεδιασμός του καναπέ. Ευέλικτη είναι τα έπιπλα καφέ, μπεζ, αποχρώσεις άμμου. Για μοντέρνα μοντέλα εσωτερικού χώρου σε κόκκινο και μαύρο χρώμα. Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικούς τόνους και υφές, απλές και υφάσματα με μοτίβο.

Για περισσότερους καναπέδες χωρίς μπράτσα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο