Ξύλινα παιχνίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο: τύποι, σχεδιασμός και μυστικά της κατασκευής

Ξύλινα παιχνίδια είναι ένα πολύ σημαντικό εξάρτημα για τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Τα φυσικά υλικά κατέχουν πλέον ηγετική θέση. Αλλά για πολλούς, τέτοια παιχνίδια έχουν άλλη, ιδιαίτερη αξία. Πράγματι, στα 60-80 χρόνια. τον περασμένο αιώνα σε κάθε σπίτι ξύλινες διακοσμήσεις Χριστουγέννων ήταν τόσο συνηθισμένες ώστε δεν θεωρούνταν κάτι ασυνήθιστο. Τώρα είναι ένα πρωτότυπο και μοναδικό πράγμα. Τα σύγχρονα καταναλωτικά γυαλιά και πλαστικά παιχνίδια "pall" διαφόρων μορφών και μεγεθών με απεριόριστη διάρκεια ζωής και αδυναμία ανακύκλωσης. Και με την εμφάνιση της "οικολογικής" τάσης στη ζωή των ανθρώπων, όλα άλλαξαν δραματικά.

Χαρακτηριστικά υλικού

Για τους ανθρώπους, το δέντρο συνδέεται διαισθητικά με κάτι ζεστό και ζεστό - πολλοί έχουν μια τέτοια εντύπωση από την παιδική ηλικία, ταξίδια στη γιαγιά στο χωριό και ενότητα με τη φύση.Και στον σύγχρονο κόσμο των υπολογιστών και των gadgets θέλετε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με κάτι φυσικό. Το δέντρο είναι η προσωποποίηση της φύσης και της καθαρότητας. Τα ξύλινα παιχνίδια είναι ασφαλή και ανθεκτικά με σωστή επεξεργασία. Μπορούν να παίξουν ακόμα και το μικρότερο παιδί. Και οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν ξανά για το ψίχουλο. Αυτό το παιχνίδι είναι δύσκολο να σπάσει, να δαγκώσει κάποια λεπτομέρεια. Και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, δεν θα χάσει το σχήμα του και δεν είναι τοξικό. Και σε περίπτωση ακαταλληλότητας, το ξύλο ως υλικό μπορεί εύκολα να απορριφθεί χωρίς να βλάψει το περιβάλλον.

Στα καταστήματα για κεντήματα μπορείτε να αγοράσετε οποιεσδήποτε διακοσμήσεις για διακόσμηση. Μια ποικιλία σχημάτων, μεγεθών, χρωμάτων και περιεχομένου - όλα αυτά αναπτύσσουν μια φανταστική πτήση στην προ-Πρωτοχρονιά. Αλλά πιο αξέχαστη και συναρπαστική είναι η δημιουργία παιχνιδιών με τα χέρια τους. Ως δώρο σε φίλους, οικογένειες, φίλους ή για τον εαυτό σας. Αυτά τα παιχνίδια μπορούν να γίνουν τόσο από τον εαυτό σας όσο και από την οικογένειά σας. Για να γίνει αυτό, υπάρχουν πολλά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε κοσμήματα από φυσικά συστατικά και σε συνδυασμό με τεχνητά.

Snowflake

Η νιφάδα χιονιού είναι ένας από τους λαμπρότερους "αντιπροσώπους" του χειμώνα. Για πολλούς, το νέο έτος συνδέεται με το χιόνι.Εξετάστε τη δημιουργία νιφάδων από διαφορετικά, αλλά ταυτόχρονα διαθέσιμα υλικά. Η πρώτη επιλογή είναι η διακόσμηση των κλαδιών ενός δέντρου ή ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου. Για αυτό θα χρειαστείτε μικρά κλαδιά δέντρου. Είναι καλύτερο να έχετε το ίδιο πάχος για ευκολότερη εργασία.

Προ-κλαδιά πρέπει να υποβληθούν σε επεξεργασία - αφαιρέστε το επιπλέον φλοιό και λίγο γυαλόχαρτο για να δώσει ομαλότητα. Αλλά μην το παρακάνετε, πρέπει να αφήσετε μια τραχιά επιφάνεια για το περιβάλλον. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να προσαρμόσετε όλα τα κλαδιά στο ίδιο μέγεθος. Αυτό θα βοηθήσει ψαλίδι ή κλαδευτή.

Για να στερεώσετε όλα τα εξαρτήματα που χρειάζεστε για την επικάλυψη ή για το όπλο. Εκτός από ένα προετοιμασμένο τετράγωνο από πίλημα ή χαρτόνι για τη βάση. Συνεπώς, προχωρήστε στη συναρμολόγηση των νιφάδων χιονιού. Ο αριθμός των υποκαταστημάτων πρέπει να είναι ομαλός. Για παράδειγμα, οκτώ μπαστούνια - τέσσερα μεγάλα και τέσσερα μικρά. Τα περισσότερα μπαστούνια, τόσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του παιχνιδιού, και αντίστροφα. Οι νιφάδες χιονιού μπορούν να δοθούν σε οποιοδήποτε σχήμα.

Τα κλαδάκια πρέπει να απλώνονται σε ομαλή επίπεδη επιφάνεια με την ακόλουθη σειρά: σε ένα σωρό μεγάλα κλαδιά, στα άλλα μικρά. Στην προετοιμασμένη βάση (τσόχα ή χαρτόνι) μεγέθους περίπου 1 cm σε 1 cm, τοποθετήστε μεγάλα κλαδιά στην κόλλα με τη μορφή σημείου "+". Μικρά κλαδιά κολλάνε στα κενά ανάμεσα σε μεγάλα κλαδιά.

Για διακόσμηση, μπορείτε επίσης να κολλήσετε τα κλαδιά έλατος για να δώσετε όγκο στη νιφάδα χιονιού. Μπορείτε να διακοσμήσετε το προϊόν με διαφορετικά σχοινιά, τόξα, κουμπιά ή συναρμολογημένους κώνους. Αξίζει να θυμηθούμε για την ισορροπία, πολύ μεγάλα στοιχεία θα σύρουν το snowflake προς τα κάτω και θα το εξισορροπήσουν.

Η μοναδικότητα ενός τέτοιου παιχνιδιού έγκειται στο γεγονός ότι μπορεί να γίνει τόσο από ένα παιδί όσο και από έναν ενήλικα. Η ηλικία δεν έχει σημασία εδώ. Εδώ είναι η κύρια επιθυμία. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι εάν ένα παιδί κάνει νιφάδα χιονιού, τότε τα κλαδιά πρέπει πρώτα να υποβληθούν σε επεξεργασία από ενήλικες: κόψτε, αφαιρέστε το φλοιό και γυαλίστε.

Παιχνίδι από ξύλο

Το νέο έτος είναι μια περίοδο μαγείας, δώρα, υπέροχη ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μια ατέλειωτη έκταση ιδεών για δημιουργικότητα. Πόσο μπορείτε να μαγειρέψετε για να δημιουργήσετε άνεση, που αξίζει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η στιγμή που όλη η οικογένεια φορούσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αξέχαστη. Πράγματι, με κάθε χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να συνδεθεί μια ολόκληρη συναρπαστική ιστορία. Το παιχνίδι μπορεί να μεταφερθεί από άλλη χώρα, δωρεά από έναν παλιό φίλο ή γονείς. Και ίσως αυτό το παιχνίδι έγινε για εσάς από το πλησιέστερο άτομο.

Μία από αυτές τις τέχνες μπορεί να είναι ένα παιχνίδι κατασκευασμένο από τεμάχια ξύλου.Αυτό το παιχνίδι μπορεί να κρεμαστεί όχι μόνο στο δέντρο, αλλά και στον τοίχο. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ολόκληρη σύνθεση αυτών των "εικόνων". Μετά από όλα, μπορείτε να σχεδιάσετε οτιδήποτε στα πριόνια - απλά χαιρετισμούς σε ονόματα, σπίτια και έλκηθρα. Αυτά τα ξύλινα κομμάτια μπορούν να αγοραστούν σε ειδικά καταστήματα για δημιουργικότητα ή να παραγγελθούν σε απευθείας σύνδεση. Και μπορείτε να κάνετε το δικό σας κόψιμο πριονιού με το πριόνι ένα παλιό πεσμένο δέντρο.

Επιλογές για να τοποθετήσετε ένα μοτίβο στο τελικό σύνολο προϊόντων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό περίγραμμα, μπορείτε να σχεδιάσετε μια εικόνα μόνοι σας ή να το βρείτε στο Internet. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ακριβώς η φαντασία σας και τα ακρυλικά χρώματα. Σύμβολο του έτους, διαφορετικά ζώα, πουλιά, επιθυμίες. Όλα αυτά μπορούν να βαφτούν ή να καούν στο πριόνι.

Στη συνέχεια, ένα τρυπάνι θα έρθει σε πρακτικό για να τρυπήσει μια μικρή τρύπα, όπου η χορδή θα τραβηχτεί. Το τελευταίο βήμα είναι να καλύψετε την προκύπτουσα εικόνα με βερνίκι, οπότε το προϊόν θα διαρκέσει περισσότερο.

Το βερνίκι δεν θα επιτρέψει την υγρασία μέσα, το δέντρο δεν θα σαπίσουν. Εάν το σχέδιο ζωγραφίστηκε, δεν θα χάσουν τη φωτεινότητα τους και δεν θα σπάσουν με το χρόνο.

Ξύλινο σπίτι Χριστουγέννων

Μικρή οικεία κατοικία, ξύλινοι τοίχοι, ανοιχτό παράθυρο, στέγη καλυμμένο με χιόνι. Όλα αυτά φέρνουν πίσω την ατμόσφαιρα ενός παραμυθιού, επιστρέφουν σε μια ανέμελη παιδική ηλικία.Η ιδέα ενός τέτοιου παιχνιδιού ήρθε σε μας από τη Δυτική Ευρώπη, όπου προέκυψε από τον Μεσαίωνα. Ήταν εξαιρετικής αξίας, καθώς αντιπροσωπεύει κυρίως το σπίτι των ιδιοκτητών. Ένα τέτοιο σκάφος ήταν κατασκευασμένο από πολύτιμο ξύλο, τα σχέδια ήταν συχνά κατασκευασμένα από μέταλλο, σμάλτο ή λούστρο και μπορούσαν επίσης να ζωγραφιστούν από τους ίδιους τους τεχνίτες.

Υπάρχει μια πεποίθηση, από την οποία προέκυψε η «μόδα» σε σπίτια παιχνιδιών. Ήρθε από το παλιό μύθο των αδελφών Grimm για τον αδελφό και την αδελφή Hansel και Gretel. Σε αυτή την ιστορία αναφέρθηκε το μελόψωμο σπίτι. Χάρη στην ιστορία, έγινε δημοφιλές να ψήνεις μελόψωμο σπίτια για τα Χριστούγεννα ή να τα φτιάξεις μόνος σου.

Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε σπίτι. Σε μορφή 3D ή επίπεδη, ογκομετρική ή κοίλη. Για να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόντρα πλακέ, ξύλινα κομμάτια, μικρές σανίδες και ράβδους, ακόμα και μπαστούνια παγωτού. Τα καταστήματα πωλούν έτοιμα κιτ για τη συλλογή σπιτιών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα συλλέξετε και να διακοσμήσετε κατά βούληση.

Σκεφτείτε πώς να κάνετε αυτό τον ίδιο τον εαυτό σας. Για να δημιουργήσετε ένα ξύλινο σπίτι, πρέπει πρώτα να βρείτε το αγαπημένο σπίτι στο Internet ή να βρείτε ένα πρότυπο και να το εκτυπώσετε σε χαρτί A4.Στη συνέχεια, σε κόντρα πλακέ με πλάτος που δεν υπερβαίνει τα 4 mm (διαφορετικά το σπίτι θα είναι πολύ βαρύ), μεταφέρετε το μοτίβο που βρέθηκε και κόψτε το κατά μήκος του περιγράμματος. Κατά μέσο όρο, θα πρέπει να λάβετε περίπου επτά μέρη: δύο μέρη της οροφής, τέσσερα μέρη του τοίχου του σπιτιού και μία λεπτομέρεια της βάσης.

Με τη βοήθεια ενός θερμού πιστολιού συνδέουμε όλα τα μέρη μαζί, πιέζοντας τα απαλά. Η υπερβολική προεξέχουσα κόλλα μπορεί να κοπεί περαιτέρω με ψαλίδι. Αν χρησιμοποιείτε ράβδους για πιστόλι κόλλας με λάμψη, μπορείτε να δημιουργήσετε μια απομίμηση χιονιού ή παγετού. Μετά την κόλληση της κόλλας, είναι δυνατόν να ξεκινήσετε μια διακόσμηση. Το προκύπτον προϊόν μπορεί να βαφτεί με ακρυλικά χρώματα. Με τη βοήθεια των πλαστικών, μπορείτε να γυρίσετε το κενό σε ένα μελόψωμο σπίτι μελόψωμο.

Η τελική πινελιά θα είναι το σχοινί στο οποίο θα κρεμάσετε το σπίτι. Μπορεί να συνδεθεί αρχικά, όταν το σπίτι μόλις συλλεχθεί (στερεώστε το στην οροφή) ή με ένα μικρό τρυπάνι για να τρυπήσετε μια μικρή τρύπα, εισάγετε μια καρφίτσα και συνδέστε μια χορδή σε αυτήν. Για να μπορεί το σπίτι να σερβίρει περισσότερο, είναι απαραίτητο να καλύψει το προϊόν με ένα ειδικό βερνίκι για ξύλο. Αυτό θα βοηθήσει το παιχνίδι να μην αφήσει υπερβολική υγρασία, το προϊόν δεν θα αλλάξει το σχήμα του, οι λεπτομέρειες δεν θα χαλαρώσουν ο ένας από τον άλλο.Αυτό το hack θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Ξύλινο σπίτι μπορεί να είναι μέρος του συνόλου της σύνθεσης. Ή να γίνετε ζευγάρι για οποιαδήποτε άλλα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια. Για παράδειγμα, στο έλκηθρο της Πρωτοχρονιάς, το οποίο είναι επίσης κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ ή ξύλο. Το σπίτι μπορεί να βελτιωθεί και να προσθέσει μια γιρλάντα σε αυτό. Εδώ όλα θα εξαρτηθούν από τη φαντασία. Η δίοδος από τη γιρλάντα μπορεί να βυθιστεί στο ίδιο το σπίτι, και ο πίνακας ελέγχου βγήκε έξω. Για να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα, μπορείτε να ανάψετε το φως στο σπίτι, δημιουργώντας άνεση.

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια - ένα βασικό χαρακτηριστικό των παραμυθιών και της μαγείας. Αυτός ο περιβόλος θα είναι σε θέση να δώσει κάθε δωμάτιο ηρεμία και ζεστασιά, για να δημιουργήσει την απαραίτητη χριστουγεννιάτικη διάθεση. Η δημιουργία παιχνιδιών μπορεί να ενώσει όλη την οικογένεια στο τραπέζι, όπου όλοι θα λάβουν μέρος στην κατασκευή μιας βιοτεχνίας.

Για να μάθετε πώς να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο