Πώς να αποσυναρμολογήσετε το ίδρυμα;

Αν το σπίτι είναι πάρα πολύ ερειπωμένο ή στο χώρο ενός παλιού κτιρίου είναι απαραίτητο να χτίσετε ένα νέο, τότε θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τελείως το κτίριο. Και είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όχι μόνο τους τοίχους και την οροφή, αλλά και το θεμέλιο. Οι εργασίες αυτές απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι είναι συγκεκριμένες. Η αποσυναρμολόγηση της θεμελίωσης δεν είναι πάντοτε δυνατή μόνος σας χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων και εξοπλισμού. Επιπλέον, για τέτοιου είδους εργασίες είναι απαραίτητο να καταρτιστεί τεχνική τεκμηρίωση εγκεκριμένη από επαγγελματίες. Εξετάστε τα χαρακτηριστικά αυτής της διαδικασίας με περισσότερες λεπτομέρειες.

Έναρξη εργασίας

Μόλις κατεδαφιστεί η δομή, μην βιαστείτε να ξεκινήσετε αμέσως την αποσυναρμολόγηση του σκυροδέματος.Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε για τη μέθοδο αποσυναρμολόγησης, να συσχετίσετε το κόστος, να διευκρινίσετε τι εξοπλισμό και πόσο θα χρειαστείτε. Και είναι επίσης σημαντικό να φροντίσετε για την απομάκρυνση όλων των συντριμμιών και των απορριμμάτων, για να εξοικειωθείτε εκ των προτέρων με τους κανονισμούς ασφαλείας. Και ήδη με βάση όλες τις προετοιμασμένες πληροφορίες για να κάνετε ένα λεπτομερές πρόγραμμα εργασίας. Μόνο μετά από αυτό μπορείτε να ξεκινήσετε την αποσυναρμολόγηση.

Επιλογή μεθόδου

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν αρκετές τεχνολογίες για την αποσυναρμολόγηση του ιδρύματος.

Για να μάθετε ποιο είναι σωστό για την περίπτωσή σας, πρέπει να εξετάσετε διάφορες παραμέτρους:

 • το επίπεδο βάθους στο οποίο βρίσκεται η βάση του κτιρίου.
 • τον τύπο και τη διαμόρφωση του ιδρύματος (ζώνη, σωρός) ·
 • την παρουσία ενίσχυσης.
 • κατάσταση της μασίφ μπετόν.
 • το είδος και τα χαρακτηριστικά του εδάφους ·
 • τη διαθεσιμότητα υπογείων υδάτων ·
 • ο βαθμός διαθεσιμότητας του αντικειμένου.
 • τύπος υλικού - σκυρόδεμα, τούβλο, μπάζα.
 • την απομάκρυνση των γειτονικών κτηρίων και ούτω καθεξής.

Οι πιο συνηθισμένες και προφανείς μέθοδοι για την αποσυναρμολόγηση μιας βάσης από σκυρόδεμα είναι οι χειροκίνητες και οι μηχανικές μέθοδοι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η χειρωνακτική αποσυναρμολόγηση του ιδρύματος είναι η καλύτερη και ευκολότερη επιλογή, επειδή η εφαρμογή του απαιτεί μόνο το δικό του χρόνο και προσπάθεια.Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορεί πάντα να χρησιμοποιηθεί. Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο το συνολικό κόστος, το οποίο θα κοστίσει το έργο, αλλά και την ενέργεια και τον ορθολογισμό του χρόνου που δαπανάται. Ταυτόχρονα, αξίζει επίσης να κατανοηθεί ότι δεν είναι οι ίδιες τεχνολογίες διάλυσης κατάλληλες για κάθε τοποθεσία. Έτσι, για την κατασκευή της βίλας, η οποία βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή, θα είναι η βέλτιστη είδος της εργασίας, εκτός από τη διάλυση των μεθόδων του ιδρύματος σε μια μεγάλη αστική περιοχή.

Εξετάστε τις δύο επιλογές με περισσότερες λεπτομέρειες.

Εγχειρίδιο

Αυτή είναι η ευκολότερη και τραχιά μέθοδος εργασίας. Είναι αρκετά δίκαιο να το ονομάζετε "αρχαίο" και το πιο μη τεχνολογικό. Δεν απαιτεί ουσιαστικά κανένα οικονομικό κόστος, γι 'αυτό η χειρωνακτική επεξεργασία εξακολουθεί να προσελκύει μερικούς ιδιοκτήτες σπιτιού. Ωστόσο, ο τεράστιος χρόνος και η προσπάθεια που θα πρέπει να δαπανηθούν για την αποσυναρμολόγηση δεν είναι ανάλογη με την εξοικονόμηση κόστους. Και αν μπορείτε να καταστρέψετε ένα τούβλο ή ένα υπόβαθρο με τα χέρια σας, δεν θα λειτουργήσει καθόλου για ένα μονολιθικό θεμέλιο σκυροδέματος. Ειδικά αν το πλαίσιο της είναι κατασκευασμένο με την προσθήκη ενίσχυσης.Το ίδιο ισχύει και για τη βάση ταινιών.

Εάν αποφασίσετε να αποσυναρμολογήσετε το θεμέλιο με το χέρι, στη συνέχεια οπλίστε τον εαυτό σας με ένα pick και ένα αλυσοπρίονο. Και επίσης να εμπλέκονται όλοι οι φίλοι και συγγενείς στο έργο, αλλά μάλλον να προσλάβει μια ομάδα εργαζομένων. Μετά από όλα, μόνο με αυτό απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Μηχανισμός

Πιο συχνά, η αποσυναρμολόγηση του ιδρύματος πραγματοποιείται ακριβώς με τη συμμετοχή ειδικού εξοπλισμού. Με τη βοήθεια του, θα είναι δυνατό να σπάσει ακόμη και ισχυρά οπλισμένο σκυρόδεμα, σκυρόδεμα και θεμέλια πασσάλων.

Για να εκτελέσετε το έργο θα χρειαστείτε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

 • υδραυλικό σφυρί?
 • jackhammer;
 • διατρητής;
 • υδροκλίνη;
 • διαμαντένιο κόφτη?
 • υδραυλικά ψαλίδια και τα παρόμοια.

Αλλά και για την εφαρμογή της μηχανοποιημένης μεθόδου εμπλέκονται μερικές φορές εκσκαφείς με υδραυλικό σφυρί, γερανούς και ούτω καθεξής. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν η βάση του σκυροδέματος έχει μεγάλη επιφάνεια ή είναι βαθιά υπόγεια. Ο γερανός χρησιμοποιείται κατά την τοποθέτηση της βάσης των μπλοκ FBS, επομένως υπάρχει ανάγκη να βυθιστούν τα εξαρτήματα για επαναχρησιμοποίηση. Το Hydrohammer χρησιμοποιείται συχνότερα για την καταστροφή του μονολιθικού θεμελίου σκυροδέματος.Το εργαλείο είναι στο βάρος και είναι τοποθετημένο σε έναν εκσκαφέα. Με αυτό τον εξοπλισμό αποσυναρμολογούνται τα υποστηρίγματα γέφυρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος εργασίας με τη συμμετοχή ειδικού εξοπλισμού είναι αρκετά υψηλό. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα αυτής της μεθόδου είναι κορυφαία.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα της μηχανοποιημένης αποσυναρμολόγησης της βάσης, αυτή η τεχνική έχει σημαντικά μειονεκτήματα. Έτσι, τα ειδικά εργαλεία και η τεχνολογία παράγουν πολύ θόρυβο. Επομένως, δεν μπορεί να ληφθεί άδεια για την εκτέλεση τέτοιων εργασιών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν το κτίριο βρίσκεται δίπλα σε σχολείο, νηπιαγωγείο, νοσοκομείο ή άλλο παρόμοιο δημόσιο ίδρυμα. Επιπλέον, η εργασία με εξοπλισμό απαιτεί εξαιρετική προσοχή και προσοχή. Είναι σημαντικό να προσέχετε προσεκτικά την ασφάλεια. Δεν μπορείτε να έρθετε κοντά στην τεχνική, επειδή θραύσματα του υλικού μπορούν να διασκορπιστούν σε μεγάλες αποστάσεις και να προκαλέσουν βλάβη σε άλλους.

Προσαρμοσμένη

Δεδομένου ότι οι δύο πρώτες μέθοδοι εργασίας δεν είναι πάντοτε δυνατές, οι επαγγελματίες έχουν αναπτύξει εναλλακτικές λύσεις.

Παραθέτουμε ορισμένα από αυτά.

 1. Η έκρηξη. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η ταχύτητα - σκυρόδεμα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό καταστρέφεται αμέσως. Ωστόσο, αυτή η έκρηξη δημιουργεί μεγάλο θόρυβο. Επομένως, δεν είναι επίσης κατάλληλο για όλες τις τοποθεσίες. Αλλά και αυτή η μέθοδος δεν είναι πάντα ασφαλής, αφού θραύσματα σκυροδέματος μπορούν να πετάξουν σε μεγάλες αποστάσεις και να προκαλέσουν βλάβες σε παρακείμενες δομές. Επιπλέον, το κόστος αυτών των υπηρεσιών είναι αρκετά υψηλό.
 2. Διαβρωτικές ουσίες. Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους αποσυναρμολόγησης δεν είναι κατάλληλη για εσάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άλλη με έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο. Πρώτα πρέπει να τρυπήσετε τρύπες στην επιφάνεια της βάσης, στη συνέχεια ρίξτε εκεί μια ειδική λύση που καταστρέφει τα υλικά. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα χρειαστεί πολύς χρόνος - από 8 έως 50 ώρες. Αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχουν περιορισμοί για τη χρήση του. Και ακόμα και τα κοντινά νηπιαγωγεία ή τα νοσοκομεία δεν θα σας εμποδίσουν να αποσυναρμολογήσετε το ίδρυμα.
 3. Υπερηχογράφημα. Η σύνθλιψη του υλικού γίνεται από ισχυρά υπερηχητικά κύματα, τα οποία αποστέλλονται στις προετοιμασμένες κοιλότητες. Η βάση καταστρέφεται από μπλοκ του απαιτούμενου μεγέθους.Αυτός είναι ένας πολύ βολικός και αποτελεσματικός τρόπος, αλλά η τιμή τέτοιων έργων είναι αρκετά υψηλή.

  Κόστος εργασίας

  Για να υπολογίσετε το κατά προσέγγιση ποσό που θα αποσυναρμολογήσει το ίδρυμα, Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • χαρακτηριστικά της επιλεγμένης μεθόδου
  • επίπεδο πολυπλοκότητας της εργασίας
  • τον αριθμό και τα προσόντα των εργαζομένων,
  • την ταχύτητα απελευθέρωσης της τοποθεσίας
  • υποτίμηση των μηχανισμών και εργαλείων
  • το κόστος των υπηρεσιών για την απομάκρυνση των οικοδομικών αποβλήτων,
  • μέγεθος της συγκεκριμένης (ή άλλης) βάσης.

  Το ακριβές κόστος της εργασίας θα υπολογιστεί μόνο μετά από πλήρη επιθεώρηση του χώρου και την ανάλυσή του από ειδικούς. Αλλά και ένα σημαντικό στοιχείο των δαπανών θα είναι το ενοίκιο και η παράδοση ειδικού εξοπλισμού, αν η μέθοδος αποξήλωσης που επιλέξατε χρησιμοποιεί τη χρήση του.

  Για πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε το παλιό ίδρυμα χρησιμοποιώντας υδροκλινική, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο