Επισκευή του Ιδρύματος: επιλογές ανακατασκευής και τρόποι βελτίωσης

 Επισκευή του Ιδρύματος: επιλογές ανακατασκευής και τρόποι βελτίωσης

Η κατασκευή οποιασδήποτε κατασκευής κεφαλαίου αρχίζει με το ίδρυμα. Αν είναι λάθος να βρεθεί, τότε ο σχεδιασμός του φρουρίου θα απειληθεί και σύντομα θα αρχίσει να προβληματίζει. Τα προβλήματα με το ίδρυμα μπορούν να είναι για διάφορους λόγους, αλλά είναι σημαντικό να τα εντοπίσουμε και να τα λύσουμε εγκαίρως, διαφορετικά μπορεί να είναι επικίνδυνο για τις ζωές όσων θα βρεθούν σε ένα σπίτι έκτακτης ανάγκης.

Αιτίες καταστροφής

Οποιοδήποτε σπίτι που είναι χτισμένο πάνω στο υπόβαθρο μπορεί να εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, η λειτουργία του εγώ μπορεί να μειωθεί σημαντικά αν υπάρχουν ρωγμές στη βάση.Η αρχή της καταστροφής μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές στους τοίχους, οι οποίες, με τη σειρά τους, μπορούν να προκαλέσουν πλήρη κατάρρευση της δομής.

Για να μην συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να απαντήσετε εγκαίρως σε τυχόν αλλαγές στο ίδρυμα, ειδικά όταν πρόκειται για την παλιά δομή.

Αν εντοπιστούν ρωγμές, είναι απαραίτητο να εντοπιστεί η δυναμική της αύξησής τους. Αν είναι, τότε είναι απαραίτητο να επέμβουμε επειγόντως και να επιδιορθώσουμε την προβληματική περιοχή. Εάν η ρωγμή ήταν μία φορά και δεν κινείται πλέον, αρκεί να την εξαλείψουμε και στο μέλλον δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Ο ευκολότερος τρόπος να μάθετε για τη φύση των ζημιών είναι με τη βοήθεια των γυψοσανίδων: είναι τοποθετημένοι στο σωστό μέρος κατά μήκος της ρωγμής, και στη συνέχεια αναμένονται αρκετές μέρες. Μετά από δύο ή περισσότερες ημέρες, μπορείτε να αξιολογήσετε το αποτέλεσμα - εάν ο φάρος είναι άθικτος, τότε όλα είναι εντάξει, χρειάζονται καλλυντικές επισκευές.

Εάν η ζημιά είναι σοβαρή, και υπάρχουν διαλείμματα φάκελο, τότε είναι σημαντικό να αναλάβει επειγόντως την αποκατάσταση της κανονικής εμφάνισης της βάσης κάτω από το σπίτι.

Γυψοσανίδα

Προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων καταστάσεων, είναι ακόμα απαραίτητο να καθοριστεί γιατί ξεκίνησε η καταστροφή του ιδρύματος και ποιος ήταν ο λόγος που τον επηρέασε. Οι πιο πιθανό παράγοντες είναι αρκετοί.

 • Η αύξηση της μάζας του κτιρίου, που αρχικά ήταν πολύ μικρότερη. Διάφορες επεκτάσεις, η οργάνωση του δεύτερου ορόφου ή σοφίτας μπορεί να προσθέσει το βάρος που το ίδρυμα δεν είναι έτοιμο να αντέξει.
 • Μετακίνηση εδάφους λόγω φυσικών φαινομένων. Η καλοκαιρινή θερμότητα, οι φθινοπωρινές βροχές και τα κρύα του χειμώνα προκαλούν αύξηση και μείωση του μεγέθους του εδάφους, το οποίο από έτος σε έτος επηρεάζει το ίδρυμα και αργά ή γρήγορα μπορεί να το στρεβλώσει σοβαρά.
 • Τα προβλήματα που συνδέονται με την παραβίαση του συστήματος στεγάνωσης, το οποίο θα πρέπει να χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια του σχηματισμού του ιδρύματος.
 • Καταστάσεις έκτακτης ανάγκης λόγω χρήσης επικοινωνιών. Αυτό μπορεί να είναι μια ρήξη του αγωγού με νερό ή απόβλητα, η οποία θα επιτρέψει μια μεγάλη ποσότητα υγρού να ενεργήσει στη βάση του σπιτιού, καταστρέφοντάς το.
 • Υπόγεια ύδατα, τα οποία μπορεί να είναι πάρα πολλά. Μη έχοντας μελετήσει τα χαρακτηριστικά του εδάφους και των υπογείων υδάτων που τρέχουν κάτω από αυτό, είναι δυνατό να οικοδομήσουμε ένα σπίτι σε μια ακατάλληλη περιοχή, η οποία θα προκαλέσει ταχεία καταστροφή της δομής. Για να αποφευχθεί αυτό, μπορείτε να περάσετε το σύστημα αποστράγγισης κάτω από το ίδρυμα, αλλά πρέπει να γίνει πριν από την κατασκευή ξεκίνησε.
Αυξήστε τη μάζα του κτιρίου
Στεγανοποίηση θεμελίωσης
Ρήξη αγωγού με νερό
Υπόγεια ύδατα

  Ο αντίκτυπος του εδάφους στο οποίο βρίσκεται το κτίριο είναι πιο σημαντικό για την ακεραιότητα του σπιτιού, εάν το ίδρυμα αλληλεπιδρά με το παγωμένο έδαφος, τότε κατά τη διάρκεια της απόψυξης οι διαστάσεις του θα αλλάξουν, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά τη θεμελίωση του κτιρίου. οι επιθετικές ουσίες απορρίπτονται, επηρεάζουν το έδαφος, επηρεάζουν αρνητικά το σκυρόδεμα από το οποίο δημιουργείται το υπόβαθρο, αποδυναμώνουν και οδηγούν στο σχηματισμό ρωγμών.

  Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο όχι μόνο να αφαιρεθεί η πηγή μόλυνσης του εδάφους, αλλά και να αλλάξει το έδαφος γύρω από το σπίτι, και να ενισχύσει το ίδρυμα με τη βοήθεια των τούβλων, η οποία έχει ένα στρώμα υλικού στέγης μεταξύ του παλαιού προϊόντος και το νέο τμήμα της οικοδόμησης βάσης.

  Είναι δυνατόν να ενισχυθεί η προβληματική περιοχή με τη βοήθεια προεντεταμένου οπλισμένου σκυροδέματος, το οποίο θα γίνει προστατευτικό στρώμα και για κάποιο διάστημα θα είναι σε θέση να αντέξει όλες τις επιθέσεις από εξωτερικούς παράγοντες που ήταν καταστροφικοί για το παλιό προϊόν. Για να μην επαναληφθούν τα ίδια προβλήματα, συνιστάται να προσπαθήσετε να ελαχιστοποιήσετε τους επιβλαβείς παράγοντες που υπάρχουν κοντά στο σπίτι.

  Κοινά ελαττώματα

  Λόγω των διαφορετικών επιπτώσεων στο υπόγειο μπορεί να υπάρχουν ελαττώματα πολύ διαφορετικής φύσης.

  • Η εντατική επίπτωση σε κάποιο μέρος της ίδρυσης ενός κτιρίου μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη εκμετάλλευση ενός από τα τμήματα, γεγονός που θα οδηγήσει σε ταχύτερη επιδείνωση. Αυτό μπορεί να ισχύει για κτίρια από ξύλο, για παράδειγμα, μπάνιο ή σάουνα, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά.
  • Εάν η θεμελίωση του κτιρίου γίνεται από κίονες από τούβλα, τότε η επίδραση του ίδιου του εδάφους μπορεί να τους αποσταθεροποιήσει. Υπάρχει ένα έδαφος που, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, διογκώνεται έντονα, γεγονός που αναγκάζει τα στηρίγματα να αντέχουν σε σοβαρά φορτία, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και να αναποδογυρίσουν. Αλλαγές στην κατανομή του φορτίου στη βάση θα είναι η αιτία της ενεργής εμφάνισης σε αυτήν διαφόρων ειδών ελαττωμάτων.
  • Πτώση μέρους του ιδρύματος, η οποία συμβαίνει λόγω παραβίασης των κανόνων για την κατασκευή της ίδιας της βάσης ή της κατασκευής της. Αν δεν είναι σωστό να διαμορφώσετε τη βάση ενός σπιτιού ή εάν δεν εφαρμόσετε τις απαραίτητες τεχνολογίες, τότε δεν πρέπει να περιμένετε μεγάλη διάρκεια ζωής και πολύ σύντομα θα αρχίσουν τα προβλήματα.
  • Η επίδραση των βροχοπτώσεων στην ίδρυση του φρουρίου έχει καίρια σημασία.Συνήθως αυτό το μέρος του σπιτιού ανεγερθεί έτσι ώστε να είναι σχεδόν τελείως στο έδαφος, αλλά εάν ένα σημαντικό κομμάτι είναι στην επιφάνεια, τότε θα πρέπει να έρθει σε επαφή με τον αέρα, τον ήλιο και την υγρασία με τη μορφή βροχοπτώσεων. Ιδιαίτερα ο έντονος αντίκτυπος των φυσικών πόρων γίνεται αισθητός εάν η δομή πλημμυρίσει τη χειμερινή περίοδο, στην προκειμένη περίπτωση είναι σημαντικό να μην επιτρέπεται μεγάλος χρόνος αδράνειας του ιδρύματος. Μόλις γίνει ανθεκτικό, θα πρέπει να ξεκινήσετε την οικοδόμηση ενός σπιτιού ή τουλάχιστον να δημιουργήσετε ένα καταφύγιο που δεν θα επιτρέψει εξωτερικούς παράγοντες να επηρεάσουν το υλικό βάσης.
  • Κατά την τοποθέτηση των τεμαχίων FBS, είναι δυνατόν να εντοπιστούν προβληματικές περιοχές εάν η διαδικασία της κατασκευής θεμελίωσης δεν έγινε σωστά. Ένα από τα μπλοκ μπορεί να αρχίσει να θρυμματίζεται, πράγμα που οδηγεί σε ένα ανομοιογενές φορτίο στα άλλα και η δομή γίνεται εντελώς εύθραυστη.
  • Εάν η βάση κάτω από το σπίτι είναι κατασκευασμένη από τούβλα, μπορεί επίσης να ραγίσει ή να καταρρεύσει λόγω πολλών από τους παραπάνω λόγους.

  Στην περίπτωση αυτή, είναι σημαντικό να βρεθεί ένας προβληματικός χώρος και να τον ενισχύσουμε, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό γεγονός θα είναι η αναζήτηση των αιτίων ενός τέτοιου προβλήματος, γεγονός που θα επιτρέψει να αποφευχθεί η επανάληψη αυτής της κατάστασης.

  • Για κτίρια που ανεγέρθηκαν πάνω σε σωρούς, υπάρχει η δυνατότητα να σπρώξουν αυτές τις δομές. Ο λόγος μπορεί να είναι πρήξιμο του εδάφους, το οποίο κατά το πρώτο έτος από την κατασκευή του κτιρίου αποσταθεροποιεί τα στηρίγματα. Είναι σημαντικό να ελέγχετε αυτή τη διαδικασία και να παρακολουθείτε πόσα υποστηρίζει μια κατοικία.
  • Τα χαρακτηριστικά παραμόρφωσης του θεμελίου μπορεί να έχουν διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων είναι: μια μικρή περιοχή εδράσεως του θεμελίου. έκτακτης εμβάπτισης του εδάφους γύρω από τη βάση. μεγάλο βάρος του ιδίου του ίδιου του ιδρύματος. την κατασκευή μιας στήριξης κάτω από το σπίτι σε εκείνα τα εδάφη τα οποία περιορίζονται έντονα από διάφορα φυσικά φαινόμενα.
  • Παραμόρφωση των τοίχων του υπογείου μπορεί να συμβεί για λόγους όπως η χαμηλή αντοχή της δομής της τοιχοποιίας. επιφανειακό φορτίο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο μελλοντικό κτίριο. οίδημα του εδάφους από τους παγετούς με σημαντικές εδαφικές παραμορφώσεις που επηρεάζουν το θεμέλιο.
  • Η διαδικασία της στρωματοποίησης της τοιχοποιίας μπορεί να γίνει για τέτοιους λόγους, όπως η σύνδεση τοιχοποιίας δεν έγινε σωστά ή δεν έγινε καθόλου. μείωση των δεικτών αντοχής λόγω μακροχρόνιας λειτουργίας, συχνή έκθεση σε υγρασία, άλλες επιθετικές επιρροές. υπερφόρτωση της δομής, η οποία θα είναι μια στήριξη για το σπίτι.
  • Προβλήματα με την πλευρική επιφάνεια της βάσης μπορεί να συμβούν όταν οι αρνητικοί παράγοντες επηρεάζουν το εξωτερικό τμήμα της δομής. την ύπαρξη στεγανοποίησης χαμηλής ποιότητας ή καθόλου.
  • Τα κενά στο βάθος που μπορεί να προκύψουν λόγω του γεγονότος ότι το έδαφος διογκώνεται έντονα από τις επιπτώσεις του παγετού. Εάν υπάρχουν παραβιάσεις στα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του ιδρύματος κάτω από το σπίτι, τότε τέτοια προβλήματα δεν μπορούν να αποφευχθούν.
  • Μπορεί να εμφανιστούν ρωγμές στην πλάκα υπογείων εάν το βάρος θεμελίωσης είναι πολύ μεγάλο ή κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έχει τοποθετηθεί μια ενίσχυση με μικρή διάμετρο.

  Εάν παρατηρήθηκε ότι το σπίτι έχει βυθιστεί, τότε αξίζει να αναζητήσουμε την αιτία στο ίδρυμα, επειδή το επίπεδο του κτιρίου σε σχέση με το επίπεδο του εδάφους θα εξαρτηθεί από την κατάστασή του. Μικρή ζημιά - όταν η βάση κάτω από το κτίριο είναι ελαφρώς καταιγισμένη, οπότε είναι απαραίτητο να ενισχυθεί το εξωτερικό μέρος και να αναλυθούν οι λόγοι που οδήγησαν σε αρνητικά αποτελέσματα. Όταν υπάρχει ήδη ένα κενό στη δομή, τότε είναι απαραίτητο να ενεργήσετε αμέσως, επειδή πιο σοβαρή ζημιά θα αρχίσει αργότερα, αν δεν σταματήσει εγκαίρως.

  Όταν πρόκειται για προβλήματα με τη δημιουργία ενός ξύλινου σπιτιού, όπου εμφανίστηκαν προβληματικές περιοχές μεταξύ της βάσης και της πρώτης κορώνας, είναι προτιμότερο να τις επεξεργαστούμε με τη βοήθεια ασφαλτικών μιγμάτων.

  Όποια και αν είναι τα προβλήματα που μπορεί να έχετε με το κτίριο και το υπόβαθρο πάνω στο οποίο βρίσκεται, θα πρέπει να αναλύσετε προσεκτικά το αντικείμενο ώστε να μπορείτε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα επισκευής.

  Διάγνωση ζημιών

  Οι πιο συνηθισμένες αιτίες ζημιών στη δημιουργία κτιρίων είναι οι βροχοπτώσεις, τα υπόγεια ύδατα και η κατάψυξη. Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένοι πιο συγκεκριμένοι λόγοι:

  • παραβίαση της ακεραιότητας του στρώματος στεγάνωσης κατά τη διάρκεια μετασχηματισμών παραμόρφωσης στην ίδια την κατασκευή.
  • παραβίαση των ιδιοτήτων στεγανοποίησης, οι οποίες παρατηρούνται με πολύ μεγάλη χρήση.
  • ακατάλληλη εγκατάσταση ή στεγανοποίηση ακατάλληλων λειτουργιών.
  • ρωγμές της επένδυσης του υπογείου λόγω της χρήσης μη ανθεκτικών στον παγετό υλικών για το προϊόν αυτό.
  • υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων, το οποίο είναι σε απαράδεκτο επίπεδο και δεν έχει επιβληθεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής ·
  • η καταστροφή του εδάφους κρεβάτι κοντά στο κτίριο ή η χρήση της στεγανοποίησης πολύ βαθιά,ειδικά εάν δεν υπάρχει δεύτερη στρώση κοντά στη βάση.
  Στεγανοποίηση θεμελίωσης
  Ράχες με πλίνθο
  Υψηλό τραπέζι νερού
  Καταστροφή του εδάφους

  Για να αντιμετωπίσετε τέτοιες ζημιές, πρέπει να κάνετε μια νέα στεγανοποίηση κάτω από το κτίριο για να αντικαταστήσετε εκείνη που δεν μπορεί πλέον να εκτελέσει σωστά τις λειτουργίες της.

  Για να γίνει αυτό, οργανώνεται στο τζάκι μια τρύπα με ύψος αρκετών τούβλων, όπου τοποθετούνται δύο στρώματα στεγάνωσης, μετά τα οποία τα τούβλα επιστρέφουν στην περιοχή.

  Εάν υπάρχει καταστροφή του σκυροδέματος, τότε ο κύριος λόγος είναι η απόπλυση αλκαλίων ή η καταστροφή του ίδιου του υλικού. Επιπλέον, οι λόγοι μπορεί να είναι:

  • η επίδραση του πολύ μαλακού νερού με αλκάλια?
  • η παρουσία νερού κοντά στο σκυρόδεμα με αλάτι.

  Για την εξάλειψη τέτοιων προβλημάτων είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των αρνητικών επιπτώσεων στην κατασκευή του νερού με τη βοήθεια μιας γλωττίδας του συστήματος αποστράγγισης. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποκαταστήσετε αυτό που έχει υποστεί και να προστατεύσετε τη δομή από την επανάληψη των ίδιων αρνητικών επιπτώσεων. Γιατί είναι η εκσκαφή του εδάφους μέχρι την ίδρυση του θεμελίου, ο καθαρισμός των επηρεαζόμενων περιοχών και η χρήση τσιμεντοειδούς κονιάματος ως προστατευτικό στρώμα.Επιπλέον, δεν παρεμποδίζει το μπλουζάκι της συσκευής με τούβλα, τα οποία εμποτίστηκαν με πίσσα και υλικό στέγης με μαστίχα ασφάλτου. Όταν ολοκληρωθεί η εργασία, η ανασκαφή γεμίζει με λιπαρό πηλό.

  Καταστροφή του σκυροδέματος

    Όσον αφορά το θεμέλιο τούβλο, οι λόγοι για τον διαχωρισμό μιας τέτοιας δομής μπορεί να είναι:

    • πλινθοδομή χωρίς σύνδεση.
    • αδύναμοι δείκτες της αντοχής του προϊόντος ·
    • υπερφόρτωση της δομής, εάν το σπίτι ολοκληρώθηκε.

    Για την εξάλειψη αυτών των μειονεκτημάτων, μπορείτε να επεκτείνετε το θεμέλιο ή να μεταφέρετε μέρος του φορτίου με τη βοήθεια απομακρυσμένων δοκών, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της θεμελίωσης.

    Μπορεί επίσης να υπάρξουν διαρθρωτικά κενά στο ύψος που συμβαίνουν λόγω της ανάδευσης του εδάφους από τον παγετό.

    Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα και να αποφύγετε την επανάληψη στο μέλλον, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το λάθος έδαφος με το σωστό, το οποίο δεν θα συμπεριφερθεί επιθετικά κατά τη διάρκεια αλλαγής του καιρού. Μια σημαντική ενέργεια θα είναι η διαδικασία αποκατάστασης της τυφλής περιοχής, η οποία μπορεί να είναι μονωμένη. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να εξοπλίσετε κανάλια αποστράγγισης για την απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας. Οι κόλποι πρέπει να γεμίζονται με υλικό αποστράγγισης.

    Οι τυφλές περιοχές του ιδρύματος
    Αποχέτευση Ιδρύματος

    Εάν υπάρχουν ρωγμές στην πλάκα υπογείων ή η διαδικασία συρρίκνωσης είναι ανομοιογενής, τότε οι λόγοι για αυτό μπορεί να είναι:

    • η αναλογία του μεγέθους της βάσης του ποδιού της βάσης επιλέχθηκε λανθασμένα.
    • στενό υπόγειο?
    • το μεγάλο βάρος της βάσης επί της οποίας δεν σχεδιάστηκε, λόγω των επεκτάσεων.
    • χαμηλή φέρουσα ικανότητα της βάσης λόγω της συνεχούς επαφής με την υγρασία.

     Για την εξάλειψη τέτοιων ζημιών, πρέπει να ενισχύσετε την βάση κάτω από το σπίτι με την αύξηση του. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε όλες τις ζημιές για να εκτελέσετε έπειτα εργασίες για την ανακατασκευή των τοίχων του ίδιου του κτιρίου, πάνω στο οποίο εμφανίζονται συχνά μικρές ή μεγάλες ρωγμές. Για να καταστεί αυτό το έργο για την ενίσχυση του ιδρύματος δεν έχει νόημα.

     Όσο για την πέτρινη θεμελίωση, μπορεί να υπάρχει ένας διαχωρισμός της τοιχοποιίας και η απώλεια ολόκληρων λίθων, η οποία είναι χαρακτηριστική για τα θεμέλια των ερειπίων. Οι ίδιες οι πέτρες μπορούν να καταστραφούν, πράγμα που συνεπάγεται την παραμόρφωση της λύσης που τους κράτησε. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να βρείτε έναν τόπο καταστροφής και να εκτελέσετε μια σειρά μέτρων αποκατάστασης που θα επιστρέψουν την τοιχοποιία στη θέση του και τα προστατευτικά μέτρα θα αποτρέψουν την επανειλημμένη καταστροφή.

     Μέθοδοι ανάκτησης

     Η επισκευή του ιδρύματος μπορεί να γίνει με τα χέρια σας, αν και η ουσία του έργου είναι πολύ περίπλοκη και απαιτεί γνώση ορισμένων κανόνων. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να καταλάβετε πόσο ενεργή είναι η καταστροφή, και ανάλογα με αυτό, επιλέξτε την επιλογή επαναφοράς της δομής. Αυτό θα απαιτήσει την επιβολή λωρίδων γύψου, οι οποίες μετά τη στερεοποίηση θα είναι σε θέση να αποσαφηνίσουν όλες τις αποχρώσεις. Σε περίπτωση ρωγμής σε μια τέτοια επένδυση, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί άμεση επισκευή του θεμελίου έτσι ώστε η καταστροφή να μην προχωρήσει στους τοίχους του κτιρίου. Εάν ο γύψος παρέμεινε στη θέση του και δεν έλαβε καμία ζημιά, τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να αφαιρέσετε τις ρωγμές κάνοντας καλλυντικά μέτρα.

     Μπορείτε να γεμίσετε τα κενά με τσιμεντοκονίαμα, το οποίο θα κρατήσει όλη τη δομή για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πραγματοποιήσετε μια αλλαγή υποστήριξης.

     Εάν μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό, τότε η χύτευση θα είναι η καλύτερη επιλογή, αφού μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς να ανασηκωθεί το κτίριο ή οποιαδήποτε άλλη πιο σοβαρή ενέργεια με την υποστήριξη. Για εκείνες τις περιπτώσεις όπου η καταστροφή άρχισε παντού, είναι απαραίτητη η ανακατασκευή ολόκληρου του θεμελίου. Για να κάνετε τα πάντα σωστά, χρειάζεστε μια βήμα προς βήμα οδηγίες στην οποία αναφέρεται η σωστή σειρά ενεργειών.

     • Η ανύψωση της βάσης του κτιρίου πραγματοποιείται με τη βοήθεια φτυάτων, με τα οποία τμήματα του εδάφους απελευθερώνονται από το έδαφος δίπλα στο θεμέλιο. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια σήραγγα με γωνία 35 μοιρών.
     • Η επιφάνεια στην οποία θα πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση πρέπει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από οποιαδήποτε μόλυνση. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το παλιό υλικό και να καθαρίσετε καλά όλες τις ρωγμές.
     • Θεραπεία των προβληματικών περιοχών με ένα βαθύ αστάρι, το οποίο αργότερα θα βοηθήσει στην καλύτερη επαφή με το τσιμέντο.
     • Μετά από όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε οπές στο θεμέλιο, οι οποίες πρέπει να διέλθουν από τη βάση και να τοποθετηθούν σε απόσταση 60 cm το ένα από το άλλο. Για βέλτιστο αποτέλεσμα, πρέπει να κάνετε αρκετές σειρές τέτοιων τρυπών, από δύο έως τέσσερις.
     • Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιηθούν άγκυρες στις οποίες συγκολλείται οπλισμός. Έτσι, μπορείτε να πάρετε ένα καλούπι ποιότητας, που θα είναι περαιτέρω δράση. Είναι σημαντικό να εφαρμόσετε ένα αντιδιαβρωτικό μίγμα στους ενισχυτικούς συνδέσμους για να διαρκέσει περισσότερο το προϊόν.
     • Στο οπλισμό πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πλέγμα που μπορεί να γίνει ανεξάρτητα ή να επιλεγεί μια απλούστερη έκδοση του συνδέσμου αλυσίδας. Είναι στην επιφάνεια ότι οργανώνονται τα μονωτικά και στεγανοποιητικά στρώματα. Αυτά τα μέτρα μειώνουν τον αντίκτυπο των δυσμενών παραγόντων και ένα ενισχυμένο υπόγειο κάτω από το σπίτι διαρκεί πολύ περισσότερο.
     • Στην οργάνωση της στεγάνωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή ταινία, η οποία χρησιμοποιείται στη ρύθμιση της αποστράγγισης, και στην κατασκευή των λυμάτων, και μαστίχα θα βοηθήσει να το εξασφαλίσει με ασφάλεια.
     • Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την έκχυση του ξυλότυπου χρησιμοποιώντας μια λύση από σκυρόδεμα. Για να αποθηκεύσετε μέρος της λύσης, μπορείτε να προσθέσετε πέτρες ή συντρίμμια σε αυτήν.
     • Περιμένοντας τη στιγμή που η αναπαλαιωμένη περιοχή είναι εντελώς στεγνή, τότε μπορείτε να θάβετε τα πάντα.

     Αν χρειαστεί να επισκευάσετε το θεμέλιο ενός παλιού σπιτιού κατασκευασμένου από ξύλο ή κατασκευής πάνελ, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική τεχνική.

     Τι είναι κατάλληλο μόνο δύο επιλογές για δράση:

     • την ανύψωση της βάσης και την τοποθέτησή της σε ένα νέο σχέδιο.
     • πλήρης αλλαγή θεμελίων.

     Εάν η θεμελίωση του κτιρίου είναι εξοπλισμένη με βίδα, τότε η επισκευή του θα πραγματοποιηθεί με έναν ειδικό τρόπο.

     1. Ένα ξύλινο σπίτι που έχει εγκατασταθεί σε αυτή τη βάση μπορεί απλά να ανυψωθεί και να επισκευαστεί, αλλά είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά. Δεν πρέπει να πυροβολείτε ολόκληρο το σπίτι αμέσως, πρέπει να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία σε μέρη.
     2. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ανοίξετε το έδαφος κοντά σε ένα στήριγμα, έχοντας στη θέση των στηρίξεων σωλήνων ή ένα βύσμα.
     3. Στην περίπτωση ενός κεραμιδιού, το τσιμεντοειδές κονίαμα, το οποίο πρέπει να χυθεί κάτω από την τυφλή περιοχή, θα είναι η καλύτερη λύση για εργασία.
     4. Μετά τη στερεοποίηση ενός σωρού, μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε με το δεύτερο. Είναι σημαντικό να πραγματοποιήσετε εργασίες ανασυγκρότησης μόνο σε ένα σωρό και όχι περισσότερο.
     5. Μετά από αυτό, μπορείτε να συμπληρώσετε πρόσθετο ξυλότυπο ή να βάλετε αλυσοπρίονο στο κάτω μέρος των στηλών.

     Υπάρχει μια άλλη εκδοχή της ανακατασκευής τέτοιων λόφων, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση οπλισμού οπών, δηλαδή, τα στέμματα, τα οποία είναι τοποθετημένα σε όλο το θεμέλιο και συγκολλούνται. Οποιεσδήποτε προβληματικές περιοχές μπορούν να τροποποιηθούν, το κυριότερο είναι να μάθετε πώς να διεξάγετε σωστά τη διαδικασία, χωρίς να παραβιάσετε τους βασικούς νόμους της.

     Ενίσχυση του ιδρύματος

     Δεδομένου ότι το ίδρυμα είναι η κύρια δομή που κρατά ολόκληρο το κτίριο σε αυτό, η κατάσταση του πρέπει πάντα να είναι πλήρης,χωρίς σημαντικές παραβιάσεις ακεραιότητας και βλάβης, διαφορετικά θα δημιουργούσε προβλήματα πολύ πιο σοβαρής φύσης. Πρόκειται για ιζήματα ή σοβαρές ρωγμές που μπορούν να προκαλέσουν μερική ή πλήρη καταστροφή ενός κτιρίου και, εάν είναι οικιστική, τότε αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους κατοίκους.

     Επειδή η εγκατάσταση των κτιρίων κάτω από κτίρια έχει χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό, έχουν μάθει επίσης πώς να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Η αρχή είναι ότι μια νέα είναι τοποθετημένη γύρω από την παλιά βάση, η οποία την ενισχύει και την αποτρέπει από την περαιτέρω κατάρρευση. Τα κύρια στάδια αυτής της εργασίας περιορίζονται σε διάφορες ενέργειες.

     • Το σκάψιμο της γης στις γωνίες του σπιτιού στον τόπο όπου βρίσκεται το ίδρυμα. Είναι σημαντικό αυτά τα κοιλώματα να είναι τετράγωνα. Το βάθος και το πλάτος της οπής θα πρέπει να είναι ανά μέτρο. Είναι σημαντικό να εμβαθύνετε τουλάχιστον μισό μέτρο χαμηλότερα από την υπάρχουσα δομή που πρέπει να αποκατασταθεί.
     • Παραγωγή ενισχυτικών κλωβών, που θα πρέπει να είναι όσο οι γωνίες στο σπίτι. Εάν τα προβλήματα είναι σοβαρά, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τον οπλισμό σε όλο το μήκος του τοίχου του κτιρίου.
     • Το επόμενο στάδιο είναι η εγκατάσταση μεταλλικών κατασκευών στις εκσκαμένες οπές και η έκχυση τους με σκυρόδεμα.

     Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα εμπορικό σήμα για τη λύση, το οποίο θα εγγυάται τη μέγιστη αντοχή της τελικής δομής.

     Είναι επιθυμητό να γίνει συνεπής η διεργασία της εκσκαφής και η εργασία θα πρέπει να διεξάγεται σταδιακά έτσι ώστε οι ανοικτές περιοχές να μην έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον για πολύ καιρό, γεγονός που θα τους επηρεάσει δυσμενώς. Μόλις στεγνώσει το σκυρόδεμα, είναι δυνατό να ξεκινήσει η εργασία από τη δεύτερη γωνία, είναι σημαντικό να ελέγξετε την κατάσταση της βάσης, από την οποία εξαρτάται η ακεραιότητα του θεμελίου.

     Όσο για το ξύλινο σπίτι, είναι πολύ πιο δύσκολο να δουλέψουμε μαζί του. Το πρόβλημα είναι ότι το στέμμα ενός τέτοιου κτηρίου συχνά σαπίζει και καταρρέει, γεγονός που εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία αποκατάστασης του θεμελίου. Πριν αρχίσετε να εργάζεστε με το ίδρυμα, είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε το κούτσουρο στο κάτω μέρος μιας ιδιωτικής κατοικίας έτσι ώστε το τελειωμένο κτίριο να μπορεί να αντέξει περαιτέρω εργασίες επισκευής και στη συνέχεια να εξυπηρετήσει για πολλά ακόμα χρόνια.

     Αν υπάρχει εργασία για την ενίσχυση της βάσης μιας ξύλινης εξοχικής κατοικίας, τότε είναι σημαντικό να έχουμε μια σαφή σειρά ενεργειών.

     • Πρώτα θα πρέπει να αποσυναρμολογήσει τη βάση του σπιτιούαυτή θα είναι η αρχή των εργασιών που αποσκοπούν στην ενίσχυση ολόκληρης της δομής.Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε εν μέρει το θεμέλιο στην περιοχή του κατώτερου κορμού για να έχετε πρόσβαση στις σανίδες που θα αντικατασταθούν. Στο τμήμα όπου το σάπιο ξύλο έρχεται σε επαφή με το φυσιολογικό, θα χρειαστεί να κόψετε το πριόνι.
     • Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει πραγματοποιώντας ανακατασκευές γύρω από την περίμετρο του σπιτιού. Μετά την αντικατάσταση του ξύλινου μέρους του κτιρίου, είναι απαραίτητο να ανανεωθεί και να αποσυναρμολογηθεί το στοιχείο θεμελίωσης. Μόνο αφού η μία πλευρά είναι τελείως έτοιμη, μπορείτε να προχωρήσετε στον επόμενο τοίχο. Είναι σε αυτή τη σειρά ότι το έργο πηγαίνει. Η αντικατάσταση του στέμματος ενός ξύλινου σπιτιού δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί πρέπει να αφαιρέσετε έως και δύο σειρές, τοποθετώντας ένα νέο δέντρο στη θέση τους, ενώ το εμποτίζετε με μια σύνθεση που θα προστατεύει από κάθε είδους αρνητικές επιρροές και ένα στρώμα στεγανοποίησης για πρόσθετη προστασία.
     • Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει καλύβες εκφόρτωσης, για την οποία είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε από το σπίτι όλα τα βαριά που είναι μέσα του. Αυτό γίνεται προκειμένου να ενισχυθεί η θεμελίωση σε σχετικά άνετες συνθήκες. Αν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να εξαγάγετε από το κτίριο ακόμη και μια πόρτα με πάτωμα που έχει ένα σημαντικό συνολικό βάρος.
     • Δραστηριότητες εγκατάστασης του ιδρύματος, υποθέτοντας ότι ανοίγουν τρύπες που θα τοποθετηθούν σε απόσταση δύο μέτρων το ένα από το άλλο και σε αυτές θα τοποθετήσουν κανάλια, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε I-δοκούς. Με αυτές τις δομές, μπορείτε να ανεβάσετε το σπίτι στο ύψος στο οποίο μπορείτε να ενισχύσετε ποιοτικά το ίδρυμα.

     Τα στηρίγματα στα οποία στέκεται το σπίτι είναι προσωρινά ανεγερμένα, και αυτή τη στιγμή όλη η κύρια εργασία πραγματοποιείται, μετά την οποία το σπίτι πέφτει και όλα επιστρέφουν στη θέση του.

     Όποια και αν είναι τα προβλήματα που σχετίζονται με την ακεραιότητα του ιδρύματος, πρέπει να αντιμετωπιστούν και να γίνουν με έγκαιρο και σωστό τρόπο.

     Σχετικά με την τεχνολογία επισκευής του ιδρύματος, δείτε το παρακάτω βίντεο.

     Σχόλια
      Συντάκτης
     Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

     Αίθουσα εισόδου

     Σαλόνι

     Υπνοδωμάτιο