Πώς να επιλέξετε ένα ράφι στο σαλόνι;

 Πώς να επιλέξετε ένα ράφι στο σαλόνι;

Η σύγχρονη προσέγγιση στη διάταξη του καθιστικού εξαρτάται από την επίπλωση. Πάρτε τουλάχιστον μια μονάδα ραφιών: σήμερα μια τέτοια έμφαση είναι ιδιαίτερα δημοφιλής - αντικαθιστά μεγάλα γραφεία και διακρίνεται από τη λειτουργικότητά της. Τέτοιες έπιπλα είναι ιδιαίτερα σε ζήτηση στη διάταξη της αίθουσας - ένα δωμάτιο που είναι η καρδιά του σπιτιού. Ωστόσο, δεν αξίζει να αγοράσετε κάθε μοντέλο. Θα καταλάβουμε τις λεπτές αποχρώσεις της επιλογής.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα ράφια στο σαλόνι είναι ένα ανοιχτό έπιπλο με πολλά ράφια. Αυτή είναι η μάζα των ράφια, ενωμένη από ένα κοινό πλαίσιο από μέταλλο ή ξύλο και τα παράγωγά του. Τα ράφια μπορεί να διαφέρουν ως προς τη διαμόρφωση και το μέγεθος, γεγονός που αντανακλάται στο συνολικό σχήμα του προϊόντος. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε το μοντέλο σας για ένα συγκεκριμένο υλικό.

Στην περίπτωση αυτή, οι κατασκευαστές λαμβάνουν υπόψη όχι μόνο τις διαστάσεις αλλά και δύο ιδιαίτερα σημαντικούς παράγοντες:

 • συμμόρφωση με συγκεκριμένο στυλ σχεδιασμού ·
 • χρώματος.

Αυτό το κομμάτι των επίπλων είναι μια ελαφριά προφορά, που εξηγεί τη δημοτικότητά του. Λόγω της ανοιχτής πρόσοψης, τα πάντα βρίσκονται στο προσκήνιο. Ωστόσο, είναι το μειονέκτημα του ανοίγματος του rack. Με εξωτερική ελκυστικότητα και υψηλή λειτουργικότητα, είναι εξωτερικά ικανή να δημιουργήσει μια αίσθηση ακαταστασίας, γεμάτη με μια μάζα αντικειμένων που είναι αποθηκευμένα στα ράφια.

Το μειονέκτημα των ανοικτών ράφια είναι επίσης μια τάση συσσώρευσης σκόνης, επειδή πέφτει πάνω στην ανοιχτή επιφάνεια ιδιαίτερα γρήγορα.

Τα ράφια στο σαλόνι είναι διαφορετικά από τα ντουλάπια και τα ντουλάπια, τα παράθυρα και τα κλασικά ράφια που κρέμονται. Αυτός είναι ένας ξεχωριστός τύπος επίπλων, μέσω του οποίου μπορείτε να τοποθετήσετε τα απαραίτητα αντικείμενα και αξεσουάρ, ενώ παράλληλα επιδεικνύετε μερικά από τα χαρακτηριστικά του εσωτερικού. Το ύφος τέτοιων προϊόντων σχετίζεται άμεσα με το υλικό κατασκευής, τη θέση και τη μέθοδο πλήρωσης (η προγραμματισμένη λειτουργικότητα).

Σκοπός

Λόγω της λειτουργικότητάς του, το ράφι στα σύγχρονα σαλόνια εκτελεί διάφορες εργασίες:

 • σας επιτρέπει να τοποθετείτε μικρά αντικείμενα στα ράφια χωρίς να επιβαρύνετε το καθένα.
 • προβλέπει την τοποθέτηση αντικειμένων μιας συγκεκριμένης λειτουργικής περιοχής, που συνδυάζει μικρά κομμάτια μαζί για τον προορισμό τους.
 • παρουσιάζει ορισμένα χαρακτηριστικά της στυλιστικής, διακοσμημένα με μοντέρνο φωτισμό.
 • σώζει τη χρήσιμη περιοχή του δωματίου, δημιουργεί χώρο για κίνηση.
 • είναι ένα έπιπλο μέσω του οποίου μπορείτε να εκτελέσετε τη διαίρεση του χώρου

Ανάλογα με το συγκεκριμένο στυλ σχεδιασμού που λαμβάνεται ως βάση, το θέμα των αντικειμένων που τοποθετούνται στα ράφια αλλάζει. Για παράδειγμα, σε κλασικό σχεδιασμό, είναι σκόπιμο να φυλάσσονται βιβλία πάνω σε αυτά, τα οποία είναι κατάλληλα για κάθε νοικοκυριό.

Στο σχεδιασμό των σύγχρονων τάσεων είναι σύνηθες να χρησιμοποιείται ένα ευρύ οριζόντιο επίπεδο του ραφιών τηλεόρασης. Φαίνεται ενδιαφέρον και κομψό. Αυτή η τεχνική επιτρέπει τη μέγιστη λειτουργική διάταξη του συστήματος βίντεο, των σχετικών αξεσουάρ (για παράδειγμα, των δίσκων), δίνοντας μια σαφή οργάνωση χώρου μέσα από το ράφι.

Τα ράφια βιβλίων είναι κατάλληλα για τις καλοκαιρινές κατευθύνσεις. Έχοντας το σωστό χρώμα και υφή για τη μεταφορά της εποχής, θα σας επιτρέψει να αποδείξετε την ατμόσφαιρα της ελαφρότητας, η οποία συχνά λείπει σε δωμάτια με έλλειψη ύψους τοίχου και συνολικό μήκος.Ακόμη και τα παιχνίδια μπορούν να αποθηκευτούν στα ράφια σε ένα τέτοιο κλειδί αν δεν είναι εκτός της γενικής εικόνας του σχεδίου. Για παράδειγμα, αυτό θα ήταν ιδιαίτερα κατάλληλο για το ύφος της country music, που είναι εγγενής στη χρήση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε πολλές από τις εκδηλώσεις της (μαξιλάρια καναπέδων, καλύμματα, καλύμματα καρέκλας, καναπέδες και καρέκλες, λυχνία δαπέδου).

Η χρήση ράφια για ράφια παιχνιδιών είναι επίσης κατάλληλη όταν το σαλόνι είναι το μόνο σαλόνι του διαμερίσματος και πρέπει να εξοπλίσετε μια παιδική γωνιά, καθώς και να διαχωρίσετε το χώρο.

Τα προϊόντα αυτά δεν προορίζονται για επιτραπέζια σκεύη., επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σπάσει κατά λάθος. Ωστόσο, περιστασιακά αυτά τα σχέδια αποθηκεύουν και ορίζουν. Ίσως κάποιος να αρέσει αυτή η απόφαση, αν και στην πραγματικότητα απλά αγγεία ή ειδώλια στα ράφια θα φαίνονται πιο αρμονικά. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η στιγμή της θέσης: για να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικό, πρέπει να βρίσκεται κοντά στον τοίχο.

Είδη

Στη σύγχρονη αγορά επίπλων υπάρχουν πολλά μοντέλα ραφιών.

Συμβατικά, μπορούν να χωριστούν σε 2 ομάδες:

 • γραμμική.
 • γωνιακό.
 • Ταυτόχρονα, το rack μπορεί να είναι ανοιχτό από δύο μέρη, ή να έχει το κλειστό πίσω αεροπλάνο. Κάθε φόρμα έχει διαφορετική μορφή.Συχνότερα, το προϊόν είναι ορθογώνιο σχέδιο με διάφορα ράφια με διαφορετικά μήκη και πλάτη. Σπανίως μπορείτε να δείτε συμμετρία σε αυτά. Κατά κανόνα, αυτά είναι ράφια με χαοτική θέση, με ένα τόνο έμφασης για την τηλεόραση.
 • Τα συμμετρικά σχέδια ακολουθούν τον κλασικό σχεδιασμό. Σε αυτά υπάρχουν ράφια με το ίδιο μέγεθος. Περιστασιακά, τα προϊόντα αυτά είναι ένα ράφι με μια μικρή στοίβα κάτω από το πλάσμα, πάνω από το οποίο μπορούν να τοποθετηθούν επιπλέον ράφια.
 • Ιδιαίτερα κομψά και ενδιαφέροντα σχέδια με γυάλινα παράθυρα. Ταυτόχρονα, η βασική ιδέα παραμένει αμετάβλητη: το rack δεν αλλάζει τον σχεδιασμό, δεν μοιάζει με καμπίνα εμφάνισης. Μπορεί να είναι στενό και μακρύ, το οποίο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για δωμάτια με περιορισμένο χώρο, αφού ένα τέτοιο προϊόν αντικαθιστά τον τοίχο. Το κεντρικό τμήμα μπορεί να είναι ανοικτό ή εξοπλισμένο με ένα χαμηλό ντουλάπι για μια τηλεόραση με συρτάρια συρταριού. Το πάχος όλων των ράφια συχνά εξομοιώνεται με το κύριο κουτί, το οποίο ενώνει όλη τη δομή.

Υλικά

Στην κατασκευή των ράφι χρησιμοποιούνται διαφορετικές πρώτες ύλες. Συχνά αυτά τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από ξύλο (και τα παράγωγά του).Η βάση του σχεδίου αποτελείται από κατακόρυφα πλαίσια, crossmembers και ράφια.

Όταν επιλέγετε μια ποικιλία από έναν πίνακα, προτιμάτε:

 • πεύκο;
 • οξιάς ·
 • μαόνι;
 • δρυς

Από τα παράγωγα είναι δημοφιλή μοντέλα πλακών μοριοσανίδας, OSB και κόντρα πλακέ.

Οι μεταλλικές κατασκευές στο σαλόνι είναι ακατάλληλες, αν και αυτή η διακόσμηση θα φαίνεται στις σύγχρονες κατευθύνσεις του σχεδιασμού. Συχνά το εξάρτημα του ράφι είναι γυαλί. Αυτή η τεχνική σας επιτρέπει να προσθέσετε ελαφρότητα και ευελιξία στο εσωτερικό, ακόμα και αν το μέγεθος της δομής είναι αρκετά μεγάλο.

Χρώμα διαλύματα

Η παλέτα χρωμάτων των αποχρώσεων ραφιών υπακούει σε ένα συγκεκριμένο ύφος. Τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα χαρακτηρίζονται από φυσικές αποχρώσεις ξύλου. Σήμερα έχουν τα αγαπημένα τους. Η εστίαση είναι στα μοντέλα στη σκιά του φωτός και της σκοτεινής βελανιδιάς, του wenge, του Sonoma. Από παραδοσιακούς τόνους σε επιλογές ζήτησης κρύο μπεζ και σοκολάτες αποχρώσεις.

Το μαύρο χρώμα στο φινίρισμα χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά. - δημιουργεί έναν οπτικό περιορισμό του χώρου (η άκαμπτη γεωμετρία των ράφια διακόπτει το στυλ). Το λευκό χρώμα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Στερεί τον χώρο περιορισμένης χρήσης, επιτρέπει τη χρήση της βιβλιοθήκης ως διαμέρισμα, αλλά δεν έρχεται σε αντίθεση με τα κύρια στοιχεία των επίπλων.Είναι επίσης βολικό για το ότι ταιριάζει με διαφορετικό στυλ, χωρίς να έχει στενή σύνδεση με τον τύπο χρώματος του σχεδίου.

Θέση στο δωμάτιο

Η συνήθης μέθοδος τοποθέτησης του ραφιού είναι η θέση του στον τοίχο απέναντι από τον καναπέ. Αυτό εξοικονομεί χώρο καθορίζοντας τη θέση της ζώνης βίντεο. Εάν η περιοχή του δωματίου είναι μικρή και το rack έχει σχεδιαστεί για βιβλία, είναι λογικό να το τοποθετήσετε στο χώρο καθισμάτων. Αυτό μπορεί να είναι μια περιοχή κόλπων, μια γωνιά τοίχου, μια θέση. Δεν είναι κακό ότι θα κοιτάξει στην πλευρά δίπλα στη θέση του καναπέ.

Το γωνιακό μοντέλο αγοράζεται για εξοικονόμηση χώρουΩς εκ τούτου, η θέση του θα εξαρτηθεί από τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Μπορείτε να παραγγείλετε ένα προϊόν που είναι κατάλληλο για τα χαρακτηριστικά της αίθουσας αίθουσας, κάνοντας το rack, για παράδειγμα, ενσωματωμένο. Αν δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χώρος, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί μια ειδική σχεδίαση, παρατηρώντας την περιοχή που είναι διαθέσιμη για τοποθέτηση, η οποία δεν επικαλύπτει τη θέση των στοιχείων του επίπλου. Μια ενδιαφέρουσα λύση θα ήταν η επιλογή με ράφια με τη μορφή σκάλας και κλειστές πόρτες στο κάτω μέρος του προϊόντος.

Συνιστάται η τοποθέτηση του μοντέλου και στις δύο πλευρές στον τοίχο.

Πώς να επιλέξετε;

Για να αγοράσετε ένα ράφι ήταν επιτυχής, αξίζει να εξετάσετε μερικές αποχρώσεις:

 • πρέπει να το επιλέξετε επιμελώς, δεδομένης της σκιάς των επίπλων.
 • πρέπει να επιλέξετε το μέγεθος των ράφια: το ύψος τους θα πρέπει να είναι αρκετό για να φιλοξενήσει βιβλία, αγγεία, ειδώλια, θαλάσσια όστρακα.
 • δεν πρέπει να ξεχάσετε την αξιοπιστία: η παραλλαγή ξύλου είναι ισχυρότερη και πιο ανθεκτική.
 • ο αριθμός των διαμερισμάτων πρέπει να είναι επαρκής · η υπερπροσφορά των διαμερισμάτων είναι απαράδεκτη ·
 • για να μην αγωνιστούμε με τη θέση της τηλεόρασης, είναι λογικό να συσχετίζουμε το μέγεθος του εξοπλισμού με τον χώρο που του έχει διατεθεί.
 • Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το ύψος: δεν πρέπει να υπερβαίνει την ανάπτυξη του ιδιοκτήτη, διαφορετικά θα δημιουργήσει δυσφορία κατά τη λειτουργία.
 • το μοντέλο πρέπει να επιλέγεται με τον ίδιο τρόπο με το εσωτερικό της αίθουσας.
 • τα κλειστά ράφια είναι επιθυμητά, δεδομένου ότι θα επιτρέψουν να αφαιρέσετε αντικείμενα που δεν θέλετε να αφήσετε στο βλέμμα?
 • η διακόσμηση είναι επίσης σημαντική: αν το μοντέλο έχει λαβές για κλειστά ράφια, είναι προτιμότερο να επαναλαμβάνουν, ανάλογα με την υφή ή το σχήμα, τη διακόσμηση των κύριων επίπλων, το φωτισμό τοίχων.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Το ράφι πρέπει να φαίνεται κομψό και ελκυστικό.

Αυτό το μοντέλο θα φαίνεται οργανικό σε πολλά σύνολα:

 • Ένα συμμετρικό μοντέλο μπεζ με σκιάτοποθετήστε κάτω από την τηλεόραση και το γυάλινο ράφι.
 • Φαίνεται πολυτελές rack κάτω από το συνολικό εσωτερικό σε σκούρο καφέ σκιά. Σας επιτρέπει να οργανώσετε ταυτόχρονα βιβλία, τηλεόραση, πιάτα και ακόμη και μια λάμπα γραφείου. Ταυτόχρονα, τα πάντα φαίνονται κομψά και αρμονικά.
 • Το μοντέλο της γωνιακής μορφής με ασύμμετρη διάταξη των ραφιών φαίνεται ασυνήθιστο, αρμονικά τοποθετημένο στο εσωτερικό ενός ευρύχωρου καθιστικού. Λόγω του λευκού χρώματος, δεν υπερφορτώνει την κατάσταση.
 • Η σχάρα κάτω από τον αρθρωτό τοίχο μπορεί να τοποθετηθεί κοντά στο παράθυρο. Αυτό θα φωτίσει την επιφάνεια εργασίας των επίπλων. Η απομίμηση ενός αρθρωτού σχεδίου δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας σαφούς οργάνωσης, με την τοποθέτηση του ράφι στον προορισμό του στον χώρο εργασίας και στη ζώνη βίντεο.

Πώς να φτιάξετε ένα ράφι με τα χέρια σας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο