Πλακάκια τζάκι: πώς να επιλέξετε και πώς να εφαρμόσετε;

Τζάκι διακοσμημένο με πλακάκια, μπορεί να φαίνεται κομψό σε μια ποικιλία τύπων εσωτερικών χώρων. Τα κεραμίδια είναι μικρά κεραμικά πλακάκια με ενδιαφέρουσα ανακούφιση ή ζωγραφική. Μπορούν να απεικονιστούν παραδοσιακά στολίδια, μυθικές και μυθολογικές σκηνές, και μπορείτε επίσης να βρείτε σύγχρονες εκδόσεις πλακιδίων με αφηρημένα σχέδια. Αυτά τα φανταχτερά στοιχεία του εσωτερικού σίγουρα θα προσελκύσουν προσοχή, οπότε αξίζει να τα επιλέγετε προσεκτικά.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού

Τα διακοσμητικά κεραμίδια θεωρούνται παραδοσιακά σε ρωσικό πολιτισμό, αλλά στα σύγχρονα σπίτια, μπορεί να φαίνονται αρκετά εξωτικά. Ταυτόχρονα, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να προσφέρουμε όλο το δωμάτιο με το στυλ μιας ρωσικής izba - ένας συνδυασμός των διαφόρων κατευθύνσεων είναι τώρα στη μόδα,Ως εκ τούτου, ένα τζάκι διακοσμημένο με πλακάκια μπορεί να φαίνεται φυσικό ακόμη και με πιο μοντέρνα διακοσμητικά στοιχεία.

Αν αποφασίσετε να επιβάλλετε τα κεραμίδια στο τζάκι με τα χέρια σας, θα πρέπει να προσέξετε τις πολυάριθμες αποχρώσεις αυτού του ντεκόρ. Πόσο καλά φαίνονται τα κεραμίδια στο εσωτερικό, εξαρτάται από το μέγεθος και τη διάταξη του δωματίου, καθώς και από τη διακόσμηση και τα έπιπλα. Εν πάση περιπτώσει, μπορείτε πάντα να βρείτε μια καλή επιλογή που θα ταιριάζει κομψά στη διακόσμηση του δωματίου.

Τα κεραμίδια είναι φανταχτερά διακοσμητικά που υποδηλώνουν αφθονία μικρών λεπτομερειών. με τη μορφή μιας εικόνας ζωγραφικής ή ανακούφισης. Για το λόγο αυτό, ο σχεδιασμός αυτός είναι κατάλληλος κυρίως για ευρύχωρα δωμάτια.

Αν έχετε ένα μικρό σαλόνι με τζάκι, θα πρέπει να αποφύγετε αυτό το φωτεινό ντεκόρ, μικρές λεπτομέρειες καθιστούν το δωμάτιο οπτικά μικρότερο και υπερφόρτωση του χώρου.

Διακοσμημένο με πολύχρωμα πλακάκια, το τζάκι θα γίνει το σημασιολογικό κέντρο του δωματίου σας. Αυτό σημαίνει ότι άλλα φωτεινά στοιχεία στη ρύθμιση του δωματίου που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν το διακοσμημένο τζάκι θα πρέπει να επιλεγούν με μεγάλη προσοχή.Παραδοσιακά, γίνεται ένα κέντρο αισθημάτων στο δωμάτιο, ενώ τα υπόλοιπα έπιπλα βρίσκονται γύρω από αυτό και δεν προσελκύουν την προσοχή. Μια εξαίρεση μπορεί να είναι ευρύχωρα σαλόνια, χωρισμένα οπτικά ή σωματικά σε διάφορες ζώνες. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα πιασάρικο θέμα, το οποίο θα γίνει το σημασιολογικό κέντρο.

Αν το τζάκι, που είναι πλήρως διαμορφωμένο με κεραμίδια και μοιάζει με μια πραγματική σόμπα, σας φαίνεται πολύ εξωτικό, μπορείτε να διαφοροποιήσετε ελαφρώς τα διακοσμητικά φωτεινά κεραμίδια της εστίας με το παραδοσιακό σχέδιο. Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε πλακάκια στο τζάκι σε ολόκληρη την περιοχή, μπορείτε απλά να το διακοσμήσετε στο κέντρο ή από τις πλευρές με πολλά πλακάκια. Επίσης, τα κεραμίδια μπορούν να κοιτάξουν κομψά γύρω από το τζάκι στον τοίχο, σχηματίζοντας ένα είδος πλαισίου.

Χρώμα και ανακούφιση

Για τους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, είναι συνηθισμένο να επιλέξετε απλά κεραμίδια που μπορεί να είναι σκοτεινά, ελαφρά ή φωτεινά ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά του σχεδίου σας. Στην περίπτωση αυτή, η έμφαση δίνεται στην ανακούφιση, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετά μινιμαλιστική. Μια τέτοια σύγχρονη ερμηνεία της διακόσμησης της ρωσικής σόμπας μπορεί να είναι το επίκεντρο του σπιτιού σας.

Τα λαμπερά πλακάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε στυλ της χώρας ή σε ένα εκλεκτικό εσωτερικό. Ταυτόχρονα, είναι δυνατό να τοποθετηθούν σχέδια στην επιφάνεια του τζακιού με κεραμίδια διαφορετικών χρωμάτων, τα οποία θα επιτρέψουν την εστίαση σε συγκεκριμένα ασυνήθιστα πλακάκια. Τα φωτεινότερα μοντέλα που θέλετε να επισημάνετε μπορούν να τοποθετηθούν σε ανοιχτό ή σκοτεινό φόντο.

Δεν συνιστάται η χρήση περισσότερων από τριών κορυφαίων χρωμάτων, διαφορετικά το σχέδιο μπορεί να φαίνεται χυδαίο.

Συμβουλές για την επιλογή

Στα σύγχρονα καταστήματα κτιρίων μπορείτε να βρείτε πλακάκια για κάθε γούστο και προϋπολογισμό. Παραδοσιακά, έγιναν με το χέρι, και η ζωγραφική κάθε κεραμιδιού ήταν μοναδική. Πρόκειται για ένα πολύ κομψό ντεκόρ, οπότε πρέπει να επιλέξετε τα πλακάκια με όλες τις λεπτομέρειες. Δεδομένου ότι τα κεραμίδια προσελκύουν μεγάλη προσοχή στον εαυτό τους, είναι πολύ σημαντικό η επιφάνεια να έχει την σωστή ανακούφιση και να είναι ποιοτικά ζωγραφισμένη και ζωγραφισμένη.

Ο σχεδιασμός πλακιδίων από σκυρόδεμα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Εξετάστε τα εξής. Πιθανές επιλογές για τη ζωγραφική και την ανακούφιση των διακοσμητικών πλακιδίων που μπορούν να χωρέσουν οργανικά στο εσωτερικό του σπιτιού σας:

 • Ιδιαίτερα δημοφιλές τώρα Ρωσικά διακοσμητικά πλακάκια με μια ποικιλία από floral στολίδια. Τις περισσότερες φορές, έχουν ένα φωτεινό φόντο φωτεινό ζωγραφική, που συμπληρώνεται από ένα ανάγλυφο. Σε ένα απλό εσωτερικό, τέτοιες επιλογές μπορεί να φαίνονται παλιομοδίτικες, αλλά αν δημιουργήσετε μια εκλεκτική ατμόσφαιρα και προσθέσετε ένα τζάκι γεμάτο με τέτοια πλακάκια με μοντέρνα έπιπλα, το σχέδιο μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρον.
  • Ολλανδικά πλακάκια Βασίζονται σε λευκό σμάλτο και ημιδιαφανή μπλε ζωγραφική. Πρόκειται για ομαλά πλακάκια χωρίς ανακούφιση, τα οποία απεικονίζουν ένα ολόκληρο γραφικό πίνακα. Πιο συχνά, τα οικόπεδα τέτοιων ζωγραφισμένων πλακιδίων είναι αγροτικά τοπία, πόλεις, πλοία, σκηνές με μύλους, ιππείς και ψαράδες. Τέτοια κεραμίδια δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα στο σπίτι και συμπληρώνουν κομψά ακόμη και το απλό λακωνικό εσωτερικό του σπιτιού. Περιστασιακά στα ολλανδικά πλακάκια μπορείτε να βρείτε κίτρινα και τερακότα στολίδια - πολλά από αυτά τα κεραμίδια θα είναι σε θέση να σκιάζουν με επιτυχία τα εκλεπτυσμένα λευκά και μπλε πλακάκια.
   • Ιταλική μεγαλοκαλλιέργεια Διακρίνεται από ποικιλία χρωμάτων και περίτεχνα στολίδια. Χαρακτηριστικά, τα ιταλικά πλακάκια έχουν ελαφριά ανακούφιση και είναι άφθονα σε floral μοτίβα.Τα παραδοσιακά χρώματα είναι πράσινα, καφέ, κίτρινα και μπλε. Σε αντίθεση με τα ρωσικά πλακάκια με λουλούδια, η ιταλική παράδοση χρησιμοποιεί πιο αθόρυβα χρώματα, οπότε το μοτίβο δεν ξεχωρίζει πάρα πολύ. Εκτός από τα φυτικά και φυτικά στοιχεία, είναι χαρακτηριστικές εικόνες φρούτων, πουλιών και πορτραίτων προφίλ ανθρώπων.
    • Περσικά κεραμίδια διακρίνονται από μια ιδιαίτερα λεπτή και εξαιρετική ζωγραφική και το φάσμα των χρωμάτων σε μια σκοτεινή παλέτα: σκούρο μπλε, καφέ, καφέ και σκούρο πράσινο πλακάκια μπορούν να βρεθούν με ελαφρύτερα μοτίβα, που επισημαίνονται με ανακούφιση. Ανατολικά αφηρημένα μοτίβα που μοιάζουν με τροποποιημένα φυτικά σχέδια είναι τα πιο χαρακτηριστικά αυτών των κεραμιδιών. Από μακριά, τα περσικά παραδοσιακά κεραμίδια φαίνονται σχεδόν μονολιθικά, και με πιο προσεκτική εξέταση, μπορεί κανείς να εκτιμήσει την πολυπλοκότητα και την κομψότητα της ωραιότερης ζωγραφικής. Εκτός από τα στολίδια, εικόνες ιππέων, κλαδιά δέντρων γεμάτα φρούτα, καθώς και μυθικά πλάσματα είναι δημοφιλή.
     • Για αγγλικά διακοσμητικά πλακίδια χαρακτηριστική παλέτα χρωμάτων συγκράτησης. Πολύ συχνά, αυτές οι επιλογές παραμένουν σε φυσικό χρώμα από τερακότα - ένα ανάγλυφο κεραμίδι από πηλό απλά βερνικώνεται.Μερικές φορές υπάρχει επίσης ένας συνδυασμός λευκής, μπλε και καφέ παλέτας χρωμάτων. Τέτοια κεραμίδια μπορούν να χωρέσουν κομψά στους κλασικούς εσωτερικούς χώρους, καθώς και στο μοντέρνο στυλ που είναι επί του παρόντος μοντέρνο.
      • Για τον καλλιτεχνικό πολιτισμό της Άπω Ανατολής Τα πλακάκια δεν ήταν χαρακτηριστικά, αλλά τώρα μπορείτε να βρείτε κεραμίδια με απομίμηση ιαπωνικής ζωγραφικής στα καταστήματα. Αυτά μπορεί να είναι χρυσές κυπρίνους, πουλιά και κλαδιά ανθισμένων δέντρων, που απεικονίζονται σε ένα περιορισμένο σύνολο χρωμάτων σε ένα απαλό μπεζ κεραμίδι. Εάν θέλετε να φέρετε ανατολίτικα στοιχεία στο εσωτερικό σας, τέτοια μοντέλα μπορούν σίγουρα να φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα.
       • Σύγχρονα κεραμίδια για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, κάνουν συχνά μονοφωνικά ή δίχρωμα, και το ανάγλυφο είναι μινιμαλιστικό. Τέτοια κεραμικά δεν θα είναι διστακτικά ακόμη και με ένα συνοπτικό σχέδιο υψηλής τεχνολογίας. Μερικές φορές τα στολίδια δανείζονται από την παραδοσιακή καλλιτεχνική κουλτούρα και μερικές φορές είναι εντελώς αφηρημένα και φαίνονται πολύ μοντέρνα. Εάν φοβάστε ότι τα κλασικά κεραμίδια δεν θα δουν αρμονικά στο σπίτι σας, τέτοιες επιλογές σίγουρα σας ταιριάζουν.

        Στα σύγχρονα καταστήματα κτιρίων, πλακάκια με μεγάλη ποικιλία σχεδίων μπορούν να αγοραστούν σε πλήρεις σετ ή μεμονωμένα. Αξίζει επίσης να εξεταστούν τα διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα, καθώς συχνά το εύρος σε αυτά είναι πολύ ευρύτερο και η τιμολογιακή πολιτική είναι ευχάριστα εκπληκτική.

        Τα κεραμίδια που σας ταιριάζουν μπορούν να γίνουν στην τάξη, επιλέγοντας ακριβώς το σχέδιο που χρειάζεστε.

        Ενδιαφέρουσες λύσεις στο εσωτερικό

        Παρά το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα τα διακοσμητικά κεραμίδια θεωρούνταν ιδιότητα αποκλειστικά παραδοσιακού στυλ, τα μοντέρνα πλακάκια σε όλη τους την ποικιλία είναι κατάλληλα για μια μεγάλη ποικιλία τύπων και στυλ εσωτερικού χώρου.

        Υπάρχουν οι ακόλουθες επιλογές:

        • Τα φωτεινά διακοσμητικά πλακάκια μπορούν να χωρέσουν τέλεια στο στυλ της χώρας - τέτοια κεραμικά στοιχεία θα φαίνονται εξαιρετικά με το σκοτεινό και το ανοιχτόχρωμο ξύλο. Ταυτόχρονα, μπορείτε να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα μιας πραγματικής ρωσικής καλύβας, αν επιλέξετε σκαλιστά έπιπλα και προσθέτετε εσωτερικό με κομψά κεραμικά αξεσουάρ - αγγεία, βραστήρες ή πιάτα.
        • Ακόμη και σε ένα κλασικό εσωτερικό, τα κεραμίδια μπορεί να φαίνονται κομψά, αλλά αξίζει ως επί το πλείστον να επιλέγουν ελαφριά και συμπαγή χρώματα.Πλακάκια με σύνθετες εικόνες μπορεί επίσης να είναι κατάλληλα, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν μόνο λίγα από αυτά ώστε να ξεχωρίζουν ενάντια στο γενικό υπόβαθρο και να μην φαίνονται πολύ χρωματιστά.
        • Για το αποικιακό στυλ μπορούν να χωρέσουν κεραμίδια με ανατολίτικη ζωγραφική. Τα σκοτεινά πλακάκια πάντοτε φαίνονται αρκετά συγκρατημένα και κομψά, και το εκλεπτυσμένο μοτίβο θα αποτελέσει το επίκεντρο του εσωτερικού. Κομψά κεραμίδια με περίτεχνα σχέδια και εικόνες μυθικών πλασμάτων θα ταιριάζουν απόλυτα με τη ρομαντική ατμόσφαιρα του χώρου σε αποικιακό στυλ.
         • Σε εκλεκτικό στιλ, μπορείτε να συνδυάσετε μοντέρνα στοιχεία διακόσμησης με παραδοσιακά πλακάκια. Ταυτόχρονα, για να φανεί πραγματικά ελκυστικό και ενδιαφέρουσα, δεν είναι μόνο οι αντιθέσεις μεταξύ των διαφόρων στοιχείων, αλλά και τα χαρακτηριστικά που τα ενώνουν είναι σημαντικά. Για παράδειγμα, το σχέδιο χρωμάτων των πλακιδίων και η διακόσμηση του δωματίου μπορεί να συμπίπτει ή μπορείτε να επαναλάβετε τα σχέδια των κεραμιδιών στο πλακάκι δαπέδου.

          Τις περισσότερες φορές, τα τζάκια εγκαθίστανται σε εξοχικές κατοικίες - εκεί φαίνονται πιο κατάλληλα. Με διακοσμητικά κεραμίδια σε ιδιωτική κατοικία, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική ατμόσφαιρα ζεστασιάς και άνεσης, καθώς και να επισημάνετε οπτικά την εστία στο εσωτερικό.Δεδομένου ότι οι ιδιωτικές κατοικίες είναι συνήθως πολύ ευρύτερες από τις μέσες αστικές διαμερίσματα, το εσωτερικό τους είναι εξ ορισμού πιο εκλεκτικό. Επιπλέον, σε μια ιδιωτική κατοικία θέλετε να νιώσετε την εγγύτητα με τη φύση, να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά για διακόσμηση και να δανειστείτε παραδοσιακά μοτίβα στο σχεδιασμό.

          Συχνά είναι για ιδιωτικές κατοικίες να επιλέγουν τα πιο φωτεινά και ασυνήθιστα πλακάκια που προσελκύουν την προσοχή και γίνονται το κύριο μέλημα στο εσωτερικό.

          Μερικές φορές τα κεραμίδια σε μια εξοχική κατοικία όχι μόνο να απλωθεί πλήρως το τζάκι, αλλά και να τα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε τους πάγκους, τα περβάζια παραθύρων, καθώς και για τη διακόσμηση των πλακιδίων δαπέδου. Αν όλα τα κεραμίδια είναι κατασκευασμένα με το ίδιο στυλ, σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο τέτοιο σχέδιο δεν θα φαίνεται υπερφορτωμένο. Ταυτόχρονα, οι μινιμαλιστικές επιλογές που χρησιμοποιούν διάφορα πλακάκια μπορούν επίσης να φαίνονται κομψά.

          Για ένα ηλεκτρικό τζάκι στο διαμέρισμα πλακίδια είναι επίσης κατάλληλα, ακόμη και αν έχει ένα μοντέρνο ντιζάιν σε στιλ υψηλής τεχνολογίας. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε το σωστό σχέδιο χρωμάτων και να μην υπερφορτώσετε το σχέδιο με λεπτομέρειες. Τα πλακάκια με λακωνικό σχέδιο συχνά φαίνονται ενδιαφέροντα ακόμη και σε συνδυασμό με μέταλλο, γυαλί και πλινθοδομή,χαρακτηριστικό των σύγχρονων ηλεκτρικών τζακιών.

          Πώς να επιλέξετε κεραμίδια για το τζάκι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

          Σχόλια
           Συντάκτης
          Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

          Αίθουσα εισόδου

          Σαλόνι

          Υπνοδωμάτιο