Γωνιακό ηλεκτρικό τζάκι: μια μοντέρνα ματιά στα κλασικά

Αν ζείτε σε ένα τυπικό διαμέρισμα και ονειρεύεστε ένα τζάκι, τότε το όνειρό σας μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Υπάρχουν γωνιακά ηλεκτρικά τζάκια που είναι σε θέση να διακοσμήσουν οποιοδήποτε δωμάτιο και να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Αυτή η τεχνική μιμείται πιστά μια φλόγα που μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολο να διακρίνουμε μια ηλεκτρική φωτιά από μια πυρκαγιά ξύλου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός γωνιακού τζακιού;

Τα ηλεκτρικά τζάκια γωνιακού τύπου έχουν πολλά πλεονεκτήματα και έχουν καλά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τα κλασικά μοντέλα ξύλου.

  • Εύκολη εγκατάσταση. Τα τζάκια λειτουργούν στο δίκτυο και δεν χρειάζονται προπαρασκευαστικές εργασίες. Η όλη εγκατάσταση είναι ότι πρέπει απλώς να τοποθετήσετε το τζάκι και να το συνδέσετε στο δίκτυο. Δεδομένου ότι το προϊόν έχει γωνιακό σχήμα, δεν υπάρχει ανάγκη για ανάπλαση του δωματίου.
  • Ασφάλεια χρήσης. Οι ηλεκτροθερμίες παρέχουν την ευκαιρία να απολαύσετε την ομορφιά της φωτιάς, εξαλείφοντας τον κίνδυνο βλάβης της υγείας. Η συσκευή δεν μπορεί να προκαλέσει καύση ή να γίνει πηγή ανάφλεξης, εάν χρησιμοποιηθεί για τον προορισμό της.
  • Ελάχιστη και εύκολη φροντίδα. Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά τζάκια, το ηλεκτρικό τζάκι δεν χρειάζεται να καθαρίζεται από αιθάλη, αιθάλη και υπολείμματα προϊόντων καύσης. Δεν χρειάζεται καθαρισμό ή την ύπαρξη καμινάδας, η οποία είναι πολύ βολική.

  Ποικιλία ηλεκτρικών τζακιών

  Πολύ μακριά είναι οι μέρες κατά τις οποίες οι ηλεκτρικοί θερμαντήρες είχαν απλό και αδιάκοπο σχεδιασμό. Τα παλιά μοντέλα στεγνώσουν τον αέρα και έγιναν αιτία σπασμένων κυκλοφοριακών εμπλοκών. Σήμερα η κατάσταση είναι διαφορετική. Τα μοντέρνα μοντέλα χαρακτηρίζονται από συμπαγή χαρακτηριστικά, ευκολία και ασφάλεια. Γωνιακό τζάκι, που τροφοδοτείται από το δίκτυο, είναι ένα από αυτά τα μοντέλα.

  Υπάρχουν διάφοροι τύποι ηλεκτρικών τζακιών.

  1. Τα διακοσμητικά, τα οποία εκτελούν μόνο μία λειτουργία - μιμούνται τη φωτιά ενός συνηθισμένου τζακιού.
  2. Θερμοσίφωνες που μοιάζουν οπτικά με ένα κλασικό τζάκι, αλλά είναι εξοπλισμένα με μία ή περισσότερες συσκευές θέρμανσης.
  3. Γενικά μοντέλα που είναι πιο απαιτητικά. Εδώ μπορείτε επίσης να πάρετε μια ελκυστική εικόνα που μιμείται μια φλόγα, και ταυτόχρονα θερμαίνει το δωμάτιο. Χάρη σε ένα συνδυασμό δύο λειτουργιών, αυτός ο τύπος ηλεκτροκαμίνου θεωρείται όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια επιλογή ξύλου.

  Οι θερμάστρες στα τζάκια είναι τα θερμαντικά στοιχεία (σωληνοειδείς ηλεκτρικοί θερμαντήρες), που είναι ενσωματωμένοι στο εσωτερικό της εστίας.

  Η ισχύς τους δεν υπερβαίνει τα 2 kW, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε με ασφάλεια τη συσκευή σε πρίζα. Τα τελευταία μοντέλα ηλεκτρικών τζακιών με ενσωματωμένο θερμαντήρα έχουν συχνά έναν ρυθμιστή θέρμανσης, ο οποίος μπορεί να είναι ομαλός ή κλιμακωτός. Ο ενσωματωμένος ελεγκτής σας επιτρέπει να ορίσετε ένα ορισμένο βαθμό θέρμανσης ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων.

  Η διακοσμητική λειτουργία στο ηλεκτρικό τζάκι πραγματοποιείται με απομίμηση ζωντανής φωτιάς. Πόσο ρεαλιστική θα εξαρτηθεί από το κόστος της συσκευής. Για παράδειγμα, σε φτηνά μοντέλα δεν θα μπορείτε να δείτε τις φλεγόμενες φλόγες, να καπνίσετε, να μυρίσετε ή να ακούσετε τη ρήξη των κορμών. Σε απλά μοντέλα, εγκαταστήστε αρκετούς λαμπτήρες που επισημαίνουν το τοπίο.Με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορείτε να επιτύχετε ρεαλισμό, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Τα δαπανηρά μοντέλα είναι πολύ παρόμοια με ένα πραγματικό τζάκι. Χάρη στους περιστρεφόμενους ανακλαστήρες και το τρεμοπαίζει, δημιουργούνται σκιές και αντανακλάσεις.

  Η πιο ρεαλιστική εμφάνιση αυτών των τρισδιάστατων μοντέλων που είναι εξοπλισμένα με απομίμηση πραγματικής φωτιάς και καπνού.

  Έχουν ένα ειδικό φως με τρεμόπαιγμα, ανεμιστήρα και κορδέλες από αλουμινόχαρτο ή μεταξωτό ύφασμα. Επιπλέον, υπάρχει ένα ειδικό σύστημα ανακλαστήρων. Η ροή του αέρα προκαλεί την πτύχωση των λωρίδων με παρόμοιο τρόπο με τη φλόγα. Ταυτόχρονα, ο υδρατμός αποστέλλεται στην εστία, η οποία προσομοιώνει τον καπνό από τη φωτιά. Τα κροτίσματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα τα ακριβά μοντέλα είναι υπεύθυνα για τα ηχητικά εφέ: κάνουν τους ήχους της φλόγας από μια φλόγα και ένα ραγίσμα από καυσόξυλα.

  Ορισμένες εταιρείες σας επιτρέπουν να συμπληρώσετε αυτήν την επιλογή με υπάρχοντα μοντέλα τζακιών με επιπλέον χρέωση. Για να επιτευχθεί η ομοιότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γεύσεις που έχουν τη μυρωδιά του φυσικού καπνού. Ορισμένα μοντέλα παρέχουν ακόμα τη δυνατότητα καθαρισμού ή ύγρανσης του αέρα.

  Τα ηλεκτρικά τζάκια μπορούν να ταξινομηθούν ανάλογα με τον τύπο εκτέλεσης:

   • χωριστά, που έχουν την εμφάνιση ενός τζακιού από σίδερο ή σόμπα.
   • ενσωματωμένα μοντέλα, τα οποία ονομάζονται κασέτες.
   • Ηλεκτρικοί πυρανίχνες που είναι ενσωματωμένοι σε μια προετοιμασμένη πύλη.
   • τοίχου, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε διαφορετικό επίπεδο.

   Οι πρώτοι 3 τύποι εκτέλεσης προσφέρουν μετωπικό και γωνιακό προσανατολισμό. Τα τζάκια γωνιακού σχήματος ταιριάζουν καλύτερα σε μικρά διαμερίσματα, αφού χαρακτηρίζονται από συμπαγή μορφή και δεν χρειάζονται ειδικές συνθήκες.

   Μορφές και στυλ

   Είναι απαραίτητο το κέντρο που είναι εγκατεστημένο στο δωμάτιο να εναρμονίζεται με το γενικό εσωτερικό και να μοιάζει με το πλήρες στοιχείο του και το σχήμα και η διακόσμηση του τζακιού επιλέχθηκαν σωστά.

    Κλασικό στυλ

    Αυτό το στυλ είναι πάντα σχετικό και σε ζήτηση. Τυπικά, τα τζάκια στην κλασική έκδοση έχουν το σχήμα του γράμματος "P". Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες κλασικών που πρέπει να εξεταστούν χωριστά το ένα από το άλλο.

     • Η παραδοσιακή έκδοση στο αγγλικό στιλ, όπου το ηλεκτρικό σημείο έχει μια συνοπτική εμφάνιση. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ένα ανοιχτό καυστήρα, το οποίο παρέχεται με μια εξευγενισμένη σφυρήλατη μάσκα.Για τη δημιουργία ηλεκτρικού τζάκι χρησιμοποιούνται φυσικά, φυσικά χρώματα.
     • Αυτοκρατορικό στυλ, το οποίο χαρακτηρίζεται από την παρουσία ποικίλων διακοσμητικών στοιχείων. Υπάρχουν συχνά γλυπτικές εικόνες, επιχρύσωση, γιρλάντες και άλλες διακοσμήσεις.
     • Το Rococo είναι ιδανικό για ευρύχωρα δωμάτια. Το τζάκι είναι ιδιότροπο και πολυτελές, με ασυμμετρία.
     • Μπαρόκ, που θα φαίνονται ελκυστικά μόνο σε ένα μεγάλο δωμάτιο, επειδή χαρακτηρίζεται από μεγάλο αριθμό διακοσμήσεων. Εάν εγκαταστήσετε ένα τέτοιο τζάκι σε ένα μικρό δωμάτιο, θα φαίνεται πολύ δυσκίνητο.

     Σύγχρονη

     Σε αυτή την περίπτωση, ο σχεδιασμός του γωνιακού τζακιού είναι παρόμοιος με την κλασική έκδοση, αλλά στο μοντέρνο στυλ χρησιμοποιούνται άλλα υλικά, για παράδειγμα, σφυρηλάτηση και χύτευση μεταλλικών στοιχείων. Ορισμένα μοντέλα είναι κατασκευασμένα με γυάλινα ένθετα.

      Υψηλή τεχνολογία

      Μινιμαλισμός και λειτουργικότητα - αυτές οι λέξεις μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτό το στυλ. Το σχήμα της εστίας πρέπει να είναι ασυνήθιστο: μπορεί να είναι ένα πεντάγωνο ή ένα τρίγωνο. Δεν υπάρχουν εδώ πρακτικά διακοσμητικά στοιχεία. Το πιο σχετικό είναι ένα παρόμοιο στυλ στα στούντιο διαμερίσματα.

       Ρουστίκ στυλ

       Οπτικά, αυτό το τζάκι μοιάζει με παλιομοδίτικη σόμπα και είναι συνήθως διακοσμημένο με τούλι ή πέτρα. Τοποθετημένο σε σχήμα καμάρας. Η εστία μπορεί να είναι δύο τύπων: ανοιχτή και κλειστή.

       Κάνοντας τη σωστή επιλογή

       Για να μην συγχέεται με την επιλογή του τζακιού, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ποιες λειτουργίες θα έπρεπε να έχει, ποιο μέγεθος θα είναι το καλύτερο και ότι θα λάβουμε υπόψη τις διάφορες παραμέτρους που θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα αργότερα.

       Λειτουργικότητα ή διακοσμητικά;

       Ραντεβού - το κύριο κριτήριο για το οποίο θα πρέπει να βασίζεστε κατά την επιλογή ενός θερμαντήρα. Εάν χρειάζεστε μόνο ένα ελκυστικό στοιχείο που θα διακοσμήσει το δωμάτιο, τότε δεν έχει νόημα να πληρώνετε υπερβολικά για μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με θερμάστρα, και αυτή η προσθήκη θα επηρεάσει την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται. Σε μια κατάσταση όπου η εμφάνιση, αλλά όχι η λειτουργικότητα είναι σημαντική, η επιλογή πρέπει να σταματήσει στα διακοσμητικά μοντέλα. Δώστε προσοχή μόνο στο πόσο ρεαλιστική είναι η φλόγα. Εάν χρειάζεστε μια πρόσθετη πηγή θέρμανσης, τότε τα μοντέλα με στοιχεία θέρμανσης είναι αυτά που χρειάζεστε.

       Ποια είναι η ισχύς των συσκευών θέρμανσης;

       Εάν αποφασίσετε ότι χρειάζεστε ένα ηλεκτρικό τζάκι, συμπληρωμένο με μια θερμάστρα, τότε σίγουρα πρέπει να δώσετε προσοχή στη δύναμη και τη δυνατότητα ρύθμισης των τρόπων λειτουργίας. Συνήθως, η ισχύς σε τέτοιες συσκευές δεν υπερβαίνει τα 2 kW, ενώ είναι εξοπλισμένα με τη δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας. Για τη θέρμανση ενός χώρου των 10 m2, δεν απαιτείται ενέργεια μεγαλύτερη από 1 kW.

       Ενσωματωμένο μοντέλο ή ανεξάρτητο;

       Εάν σκέφτεστε μια ενσωματωμένη επιλογή, τότε ένα τέτοιο τζάκι μπορεί να εγκατασταθεί σε μια προετοιμασμένη θέση ή σε μια ειδική πύλη. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σήμερα μπορείτε να αγοράσετε μια ενσωματωμένη ηλεκτρική φωτιά ήδη με την πύλη για εγκατάσταση. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, μπορείτε να φτάσετε στη μέγιστη γειτνίαση με ένα παραδοσιακό τζάκι καύσης ξύλου. Μοντέλα που μπορούν να τοποθετηθούν ξεχωριστά, εμφάνιση οπτικά σαν μεταλλική κουζίνα ή συμπαγές τζάκι. Είναι βολικό για χρήση. Οι ιδιοκτήτες τέτοιων τζακιών σημειώνουν την ευκολία της κίνησης, έτσι ώστε να μπορείτε να αλλάζετε περιοδικά τη θέση της στο σπίτι.

       Διαχείριση και διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών

       Τα ηλεκτρικά τζάκια χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να συλλέγουν καυσόξυλα και να πυροδοτούν τη φωτιά. Μπορείτε να ελέγξετε το τζάκι χρησιμοποιώντας ειδικό πίνακα ή τηλεχειριστήριο. Πατώντας μερικά μόνο κουμπιά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη φλόγα, να ρυθμίσετε το επίπεδο θέρμανσης, να ενεργοποιήσετε τα ηχητικά εφέ και να προγραμματίσετε το κλείσιμο. Πριν αγοράσετε ένα ή άλλο μοντέλο, εξετάστε ποιά χαρακτηριστικά θα σας κάνει ευτυχισμένους. Ο αριθμός των επιλογών και των προσθηκών επηρεάζει το τελικό κόστος του τζακιού. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση και σύνδεση ενός ηλεκτρικού τζακιού δεν θα προκαλέσει δυσκολίες. Για να γίνει αυτό, δεν χρειάζεστε κατασκευαστές ή ειδικούς.

       Τα ηλεκτρικά τζάκια έχουν μεγάλη ζήτηση λόγω της ασφάλειας και της ευκολίας χρήσης τους.

       Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα αυτών των προϊόντων, και αυτό οδηγεί σε δυσκολίες στην επιλογή. Πρώτα απ 'όλα, εξοικειωθείτε με τους αποδεδειγμένους κατασκευαστές, καθώς προσφέρουν ένα ποιοτικό και ανθεκτικό προϊόν. Η συμπαγής γωνιακή ηλεκτρική φωτιά σάς επιτρέπει να διακοσμήσετε οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας. Το δωμάτιο στο οποίο υπάρχει ένα τζάκι, φαίνεται πολυτελές.Σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα είναι ωραίο να οργανώσετε την υποδοχή των επισκεπτών και να περάσετε οικογενειακές βραδιές. Με τη συσκευή αυτή μπορείτε να δημιουργήσετε μια οικεία ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο ή να προσθέσετε άνεση στην τραπεζαρία. Ακόμη και στην κουζίνα, το τζάκι θα φανεί εξαιρετικό.

       Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών τζακιών, δείτε το παρακάτω βίντεο.

       Σχόλια
        Συντάκτης
       Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

       Αίθουσα εισόδου

       Σαλόνι

       Υπνοδωμάτιο