Τζάκι pellet: χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Τζάκι pellet: χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι κλίβανοι θεωρούνταν το καλύτερο μέσο θέρμανσης. Συγκριτικά, τα τζάκια φαίνονταν ανέφικτα και όχι πολύ άνετα, απορροφώντας πολλά καύσιμα. Η εμφάνιση των τζάκια σφαιριδίων σας επιτρέπει να αναθεωρήσετε αυτό το βλέμμα. Για να επιλέξετε ένα κατάλληλο τζάκι pellet, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλές ατομικές αποχρώσεις και λεπτές λεπτομέρειες, ειδικά τα σχέδια.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ένα τυπικό τζάκι σφαιριδίων λειτουργεί σε σφαιρίδια καυσίμων, τα οποία λαμβάνονται με την πίεση των αποβλήτων από ξύλο και χαρτιού και προϊόντων κυτταρίνης. Καθώς το καύσιμο αυτό δεν έχει συνθετικά συστατικά, είναι σημαντικά ανώτερο από πολλούς άλλους τύπους καυσίμων.Μικροί ομοιογενείς κόκκοι είναι εύκολα φορτωμένοι στον κλίβανο, και μπορείτε να αυτοματοποιήσετε ακόμη και αυτή τη διαδικασία. Όταν χρησιμοποιείτε ξύλο έτσι δεν το κάνετε.

Η χαμηλή υγρασία και η υψηλή πυκνότητα αυξάνουν την ενεργειακή απόδοση και μειώνουν σημαντικά το κόστος μεταφοράς.

Ορισμένα από τα μοντέλα διαθέτουν αυτόματο εξοπλισμό που επιτρέπει στους ανθρώπους να απελευθερώνονται όχι μόνο από τη φόρτωση των σφαιριδίων αλλά και από τον έλεγχο της παροχής αέρα. Παρακολουθώντας τη φωτιά που καίει πίσω από τη γυάλινη πόρτα είναι μια ευχαρίστηση. Αυτός ο σχεδιασμός εστιάζεται περισσότερο στην ικανοποίηση των αισθητικών αναγκών παρά στη συντήρηση. Με το σχεδιασμό, τα τζάκια από σφαιρίδια διαφέρουν θεμελιωδώς από τα κλασικά ξύλα-καψίματα.

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι αρνητικές ιδιότητες τέτοιων συσκευών:

 • υψηλό κόστος.
 • την ανάγκη για υπηρεσίες μηχανικού.
 • μη λειτουργικότητα χωρίς παροχή ρεύματος.
 • την πιθανότητα θορύβου κατά τη λειτουργία.
 • ακαταλληλότητα για οποιοδήποτε είδος καυσίμου που είναι διαφορετικό από τα σφαιρίδια.

Είδη

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι τζακιών όπου χρησιμοποιούνται σφαιρίδια: αυτά είναι απομονωμένα και ενσωματωμένα συστήματα. Ο πρώτος τύπος είναι μια αυτόνομη περίπτωση, η οποία δεν χρειάζεται ιδιαίτερο φινίρισμα.Το διπλό μεταλλικό περίβλημα και η επένδυση κεραμικών πλακών αυξάνουν τη θερμική αδράνεια, καθιστώντας τη συσκευή ασφαλέστερη.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα τζάκι pellet είναι ότι τα κεραμικά αποδίδουν θερμότητα με τον πιο πρακτικό τρόπο, με την ακτινοβολία ακτίνων υπέρυθρων. Ένα τυποποιημένο σύνολο σφαιριδίων επιτρέπει τη φωτιά να καίει από 8 ώρες έως 1 ημέρα. Για την τοποθέτηση παρέχεται η ανώτερη χωρητικότητα.

Οι ενσωματωμένες μονάδες είναι δύσκολο να διακριθούν από τις εστίες καύσης ξύλου, δεν υπάρχει εξωτερική θήκη. Υπάρχουν δύο επιλογές για τη χρήση της εστίας: τοποθέτηση σε μια θέση ή εγκατάσταση γύρω από υλικά επένδυσης. Οι κάδοι μπορούν να τοποθετηθούν είτε μέσα σε υλικά επένδυσης είτε σε παρακείμενο χώρο. Σύμφωνα με τη μέθοδο θέρμανσης μιας κατοικίας, ολόκληρο το σύνολο των τζάκια σφαιριδίων χωρίζεται στις ακόλουθες ομάδες:

 • (είναι συσκευές χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, όπως ένα τζάκι pellet μπορεί να θερμαίνει ένα δωμάτιο)?
 • Αεραγωγοί (χρησιμοποιείται ένα ρεύμα θερμού αέρα που μετακινείται μέσω διαφόρων δωματίων, εκπέμπει θερμότητα σε κάθε ένα από αυτά).
 • με ένα κύκλωμα νερού (αυτή είναι μόνο η πιο δημοφιλής επιλογή μεταξύ των καταναλωτών).
μεταφοράς
αέρα
με κύκλωμα νερού

Συσκευές που συνδέονται με τη θέρμανση νερού, έχουν μια αισθητική εμφάνιση, είναι οι πιο πρακτικές. Ότι συνιστώνται για μεγάλα σπίτια και εξοχικές κατοικίες. Αν γεμίσετε το καζάνι μία φορά, θα είναι δυνατή η παροχή θέρμανσης για 48-72 ώρες.

Η απόδοση υπερβαίνει το 80%. Η καύση είναι οικονομικά, αλλά οι τεχνολόγοι έχουν μάθει να δημιουργούν συσκευές που διατηρούν τη θέρμανση για έως +90 για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τι άλλο είναι ενδιαφέρον - υπάρχουν τζάκια θέρμανσης νερού, των οποίων η ισχύς αρχίζει από 30 kW.

Οι σόμπες σφαιριδίων είναι ανώτερες από τα τζάκια κλασικού τύπου, δεδομένου ότι δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό επηρεάζει πολύ καλά τις συνθήκες υγιεινής στο σπίτι. Αν μετά την καύση των σφαιριδίων, η τέφρα παραμένει από αυτά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα για κήπο, θερμοκήπιο ή λαχανόκηπο. Η σόμπα σφαιριδίων έχει τέτοια αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα όπως:

 • αυτονομία σε σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο ·
 • αυτόματη διακοπή της καύσης εάν ανοίξει η πόρτα ή εξαντληθεί το καύσιμο.
 • χαμηλό κόστος λειτουργίας (σε σύγκριση με ανταγωνιστικά θερμαντικά σώματα).
 • (εφόσον χρησιμοποιείται σωστά και διατηρεί τακτικά τη δομή, το σύστημα θα λειτουργεί για τουλάχιστον 20 έτη).
 • δυνατότητα εφαρμογής σε μεγάλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Οι σόμπες σφαιριδίων έχουν ορισμένα μειονεκτήματα. Η ίδια η συσκευή είναι αρκετά ακριβή. Οι κάτοικοι μικρών οικισμών αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν απαιτείται συντήρηση. Τα ξένα μοντέλα σε πολλές περιπτώσεις δεν αντιμετωπίζουν τις ρωσικές κλιματικές συνθήκες και με ασταθή τροφοδοσία. Λόγω αυτών των παραγόντων, οι σόμπες καυσίμων με πελέτες επιδεινώνονται γρήγορα.

Τα τζάκια pellet θερμαίνουν αποτελεσματικά μεγάλες εξοχικές κατοικίες και μεγάλες εκτάσεις, ενώ η ειδική κατανάλωση καυσίμου ανά μονάδα επιφάνειας είναι σχετικά μικρή.

Ο εξοπλισμός θέρμανσης τοποθετείται συχνά στο υπόγειο, καθώς και σε ξεχωριστά δωμάτια ή ακόμη και κτίρια για αυτό.

Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τέτοιους λέβητες μόνο σε πυρίμαχες επιφάνειες, πρώτα από όλα μέταλλο. Υπάρχουν συστήματα που λειτουργούν όχι μόνο σε σφαιρίδια, αλλά και σε ξηρό ξύλο, σε πριονίδι. Επιπλέον, η μετάβαση σε άτυπη λειτουργία μπορεί είτε να συμβεί επιπρόσθετα είτε να προβλεφθεί.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η ποιότητα της καμινάδας - ανεξάρτητα από τον τύπο της κατασκευής. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ανοξείδωτοι χάλυβες ειδικών ποιότητων.Ακόμη και το εσωτερικό μιας καμινάδας τούβλου υποτίθεται ότι είναι γεμάτο με ένα χαλύβδινο σωλήνα.

Εάν το ίδιο το σύστημα θέρμανσης βρίσκεται σε ένα δωμάτιο που δεν έχει θέρμανση, είναι απαραίτητο να μονώσετε καλά το κανάλι για την εξάτμιση του καπνού.

Ένα τυπικό τζάκι pellet είναι μη πτητικό, ωστόσο υπάρχουν μοντέλα που συμπληρώνονται από ηλεκτροκινητήρες (που σας επιτρέπουν να εργάζεστε για κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς καύσιμο και επίσης να περιμένετε ήσυχα να φορτωθεί). Τα τζάκια με σφαιρίδια είναι πιο συχνά κάθετα, όπως τα περισσότερα άλλα μοντέλα αυτής της συσκευής. Για να αυξηθεί η αποδοτικότητα του συστήματος που μεταδίδει θερμότητα με καθαρό τρόπο, είναι εφικτό τόσο με αναγκαστική εμφύσηση όσο και με προσεκτική επιλογή της θέσης του τζακιού.

Τα τζάκια για σφαιρίδια χωρίζονται σε συσκευές μικρού μεγέθους και τυπικού μεγέθους. Στο σπίτι CIP, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές επιλογές - ανάλογα με την περιοχή που θα πρέπει να θερμανθεί.

Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όχι μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και η εμφάνιση της δομής. Θα πρέπει να είναι αρκετά αισθητική.

Σχεδιασμός

Υπάρχουν κοινά για όλα τα τζάκια (εκτός από τα σφαιρίδια) απαιτήσεις σχεδιασμού:

 • τα προϊόντα από πέτρα πρέπει να επιλέγονται όσο το δυνατόν περισσότερο για να αντισταθμίζουν την οπτική βαρύτητα του υλικού.
 • Μπορείτε να συνδυάσετε τα προϊόντα από πέτρα με ξύλινες κατασκευές και στοιχεία γύρω.
 • σε ένα μοντέρνο εσωτερικό είναι δυνατόν να καλύψουν και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του τζακιού και να το βγάλουν σκόπιμα με ρουστίκ.
 • Αξίζει να δίνετε προσοχή στον συνδυασμό του θερμαντήρα με τα έπιπλα που βρίσκονται στο δωμάτιο.
 • το μέγεθος και το σχήμα των τζακιών επιλέγονται ανάλογα με τον τύπο του δωματίου.

Κατασκευαστές και σχόλια

Τζάκια για σφαιρίδια "Βεζούβιος" διαφέρουν από τον καθιερωμένο αυτόματο έλεγχο. Οι ιδιοκτήτες απλά πρέπει να ρυθμίσουν τις βασικές παραμέτρους της εργασίας και να προμηθεύσουν τη δομή με καύσιμα, μετά από την οποία δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για πρόσθετους χειρισμούς. Το μοντέλο PKP-05 παρέχει αυτόματη τροφοδοσία καυσίμου στο θάλαμο καύσης. Η απόδοση της συσκευής (ανάλογα με τις συνθήκες) μπορεί να είναι 84-90%. 96 κιλά χάλυβα θα θερμαίνει εύκολα 120 τετραγωνικά μέτρα. m κατοικίας στο σπίτι.

Μακεδονικά τζάκια Termal έχουν ισχύ από 6 έως 12 kW και η εγκατάσταση τέτοιων κατασκευών είναι εξαιρετικά απλή και βολική. Οι κατασκευαστές αρχικά ασχολήθηκαν με την άνεση των καταναλωτών.Πρωτογενή χρώματα - μπορντό, μπεζ, μαύρο.

Termal
PKP-05

Gran K08 13 - ένα εξαίσιο μαύρο τζάκι σχετικά μικρού μεγέθους (με κλειστό πυροσβεστήρα). Η συσκευή μπορεί να θερμάνει έως και 130 τετραγωνικά μέτρα. m και να διατηρήσει μια κανονική θερμοκρασία στο σπίτι έως και 3 ημέρες - σε ένα σφαιρίδια πλήρωσης. Η κομψή θήκη από χάλυβα είναι ανθεκτική και αξιόπιστη και η τζάμια είναι αρκετά άνετη. Πρέπει να σημειωθεί ότι η προϋπόθεση του τζακιού είναι να συνδεθεί με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Τα συστήματα pellet Radijator που παράγονται στη Σερβία αντιπροσωπεύονται από μια μεγάλη ποικιλία σειρών. ECO Comfort 25 - line, που κατασκευάζεται το 2015 και συνδυάζει όλες τις τελευταίες καινοτομίες στον κλάδο. Αυτόματη παροχή καυσίμου και απόδοση 90% - δεν είναι όλα τα πλεονεκτήματα αυτού του εξοπλισμού. Στην παραγωγή του, χρησιμοποιούνται τα νεότερα και πιο διεξοδικά δοκιμασμένα υλικά και τεχνολογίες.

Gran K08 13
ECO Comfort 25

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Τα τζάκια για σφαιρίδια δεν διακρίνονται σε εμφάνιση από συνήθεις δομές με βάση το ξύλο και οι προσεγγίσεις σχεδιασμού είναι οι ίδιες. Τα φυσικά στυλ στο σπίτι συνδυάζονται καλύτερα με την πέτρα. Επιλέγοντας ένα πλαίσιο από χάλυβα ως το εξωτερικό άκρο, ο καταναλωτής θα είναι σε θέση να ταιριάζει απόλυτα με το σχέδιο στο εσωτερικό, διακοσμημένο σε μοντέρνο στυλ. Η χρήση σκούρων τόνων σε αυτή την περίπτωση θεωρείται η καλύτερη επιλογή.

Το τζάκι που είναι επενδεδυμένο με υλικό από τούβλο υψηλής ποιότητας ταιριάζει καλά στο τοπίο. Για να δημιουργήσετε ένα αίσθημα μοναδικότητας του προϊόντος, αρκεί να ενσωματώσετε τη δομή στον τοίχο με ασυνήθιστο τρόπο.

Έτσι, τζάκια σφαιρίδια είναι τεχνικά τέλεια και άψογη από την άποψη του σχεδιασμού. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να διακοσμήσετε οποιοδήποτε εσωτερικό, να πάρετε μια ατμόσφαιρα άνεσης, άνεση, να τονίσει τη σταθερότητα, την ευημερία, ζεστό το σπίτι. Τέτοια σχέδια επιλέγονται σήμερα από πολλούς καταναλωτές και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, διότι έχουν πολλά πλεονεκτήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της θέρμανσης με τζάκι pellet, δείτε παρακάτω.

Σχόλια
Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο