Τύποι και εγκατάσταση εύκαμπτων δεσμών για τοιχοποιία

 Τύποι και εγκατάσταση εύκαμπτων δεσμών για τοιχοποιία

Οι εύκαμπτοι αρμοί για τοιχοποιία αποτελούν σημαντικό στοιχείο της δομής του κτιρίου, συνδέοντας το τοίχωμα στήριξης, τη μόνωση και το υλικό επίστρωσης. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η αντοχή και η ανθεκτικότητα του ανεγερμένου κτιρίου ή δομής. Προς το παρόν, δεν χρησιμοποιούνται ενισχυτικά μάτια, καθώς έχουν αποδειχθεί από την αρνητική πλευρά, αλλά χρησιμοποιούνται ειδικές μεταλλικές ράβδοι.

Είδη

Οι εσωτερικοί τοίχοι του κτιρίου έχουν πάντα σχεδόν ιδανική σταθερή θερμοκρασία, λόγω του ότι δεν επηρεάζονται από εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, ο εξωτερικός τοίχος μπορεί εύκολα να θερμανθεί σε ζεστό χρόνο έως + 700 βαθμούς Κελσίου, ψύχεται το χειμώνα σε μείον 400 μοίρες.Τέτοιες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού τοιχώματος οδηγούν στο γεγονός ότι αλλάζει η γεωμετρία της εξωτερικής επένδυσης.

Οι εύκαμπτες συνδέσεις αυτή τη στιγμή επιτρέπουν τη διατήρηση της ακεραιότητας της δομής και την αποφυγή ρωγμών. Οι ενισχυτικές άγκυρες λυγίζουν τέλεια, αντέχουν την αντοχή εφελκυσμού και έχουν υψηλή αντοχή στη διάβρωση. Αυτές οι ράβδοι δεν δημιουργούν κρύες γέφυρες με χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν την επίτευξη υψηλής αξιοπιστίας και μεγάλης διάρκειας ζωής του κτιρίου.

Ο σχεδιασμός είναι μια διαμορφωμένη ράβδος κατασκευασμένη από μέταλλο μήκους 20 έως 65 cm. Αυτές οι λεπτομέρειες σας επιτρέπουν να συνδέσετε όλα τα στοιχεία του τοίχου, συμπεριλαμβανομένων των τούβλων και του αεριωμένου σκυροδέματος. Το μέγεθος του επιλεγμένου συνδέσμου εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά κατασκευής που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ενός συγκεκριμένου κτιρίου. Έτσι, για τα σπίτια που δεν υπερβαίνουν τα 12 μέτρα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ράβδους με διατομή 4 χιλιοστών. Οι μεταλλικές κατασκευές με διατομή 6 χιλιοστών είναι κατάλληλες για υψηλότερες κατασκευές. Η εύκαμπτη σύνδεση έχει επίσης πάχος από μέταλλο στα δύο άκρα. Αυτό είναι απαραίτητο για πιο αξιόπιστη στερέωση της δομής, δεδομένου ότι παίζουν το ρόλο των αγκυρών, τα οποία είναι σταθερά στερεωμένα στις αρθρώσεις του τοιχοποιίας.Οι συνδετήρες άμμου συνδυάζονται τέλεια με το διάλυμα που χρησιμοποιείται για τις αρμούς μεταξύ της τοιχοποιίας. Παρέχει μια ισχυρή στερέωση της εύκαμπτης ζεύξης. Οι τοίχοι προστατεύονται επιπρόσθετα από τη διάβρωση.

Το στοιχείο κατασκευής χρησιμοποιείται για τοίχους με κλασσικό πλινθοδομή, αεριζόμενους όγκους και τούβλα που βλέπουν. Διάφοροι τύποι ράβδων παράγονται.

Βασάλτη

Αυτό το σύνθετο υλικό είναι ελαφρύ και ταυτόχρονα μπορεί να αντέξει υψηλά φορτία. Τέτοια προϊόντα, για παράδειγμα, παράγονται στη Ρωσία με το εμπορικό σήμα "Galen". Έχει το χαμηλότερο βάρος και δεν δημιουργεί πρόσθετο φορτίο στα θεμέλια του σπιτιού.

Χάλυβα

Είναι κατασκευασμένα από ανθρακούχο χάλυβα και έχουν υψηλό επίπεδο αντιδιαβρωτικής προστασίας. Οι ευέλικτες συνδέσεις του Bever της Γερμανικής παραγωγής είναι πιο δημοφιλείς στους επαγγελματίες κατασκευαστές. Για προστασία από τη σκουριά που καλύπτεται με ειδική ένωση ψευδαργύρου.

Fiberglass

Μόνο ελαφρώς κατώτερη από τις ράβδους βάσης σε ορισμένα χαρακτηριστικά. Έτσι, είναι λιγότερο ανθεκτικές, αλλά έχουν καλή δύναμη εφελκυσμού. Μην διαβρώνετε.

Μεταλλικά

Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλιΑυτές οι εύκαμπτες συνδέσεις είναι ικανές να σχηματίζουν γέφυρες κρύου, επομένως χρησιμοποιούνται μόνο με μόνωση.

Η επιλογή αυτού ή αυτού του είδους υλικού εξαρτάται από τις ειδικές συνθήκες υπό τις οποίες θα γίνει η εγκατάσταση, καθώς και από τα εξαρτήματα που έρχονται σε επαφή με την ταινία.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σύνθετα υλικά είναι τα πιο δημοφιλή στη σύγχρονη κατασκευή, από τότε Έχουν πολλά θετικά χαρακτηριστικά, όπως:

 • μικρό βάρος το οποίο δεν επηρεάζει επιπλέον την ωοτοκία ·
 • εξαιρετική προσκόλληση στο κονίαμα, το οποίο οργανώνει την τοποθέτηση τούβλων.
 • αξιόπιστη προστασία από τη διάβρωση, η οποία μπορεί να οφείλεται στο αλκαλικό περιβάλλον του σκυροδέματος σε μεταλλικές ράβδους.
 • η χαμηλή θερμική αγωγιμότητα δεν επιτρέπει να σχηματιστούν κρύες γέφυρες σε τοιχοποιία.
 • η αντοχή σε δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες καθιστά δυνατή την επίτευξη ανθεκτικότητας και δομικής αντοχής.

  Παρά τα προφανή πλεονεκτήματα, οι σύνθετες ράβδοι έχουν σημαντικά μειονεκτήματα. Υπάρχουν δύο από αυτές.

  Υπάρχει χαμηλός δείκτης ελαστικότητας, για κάθετο οπλισμό, τέτοιες ράβδοι δεν θα λειτουργήσουν, καθώς δεν θα είναι σε θέση να διασφαλίσουν επαρκώς την ακεραιότητα της δομής.Εφαρμόζονται μόνο στη συσκευή των οριζόντιων δομών.

  Χαμηλή αντίσταση στη φωτιά. Οι σύνθετες ράβδοι χάνουν όλες τις ιδιότητές τους σε θερμοκρασίες άνω των 6000 C και συνεπώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κτίρια που υπόκεινται σε αυξημένες απαιτήσεις για πυραντίσταση τοίχων.

  Εάν τα μειονεκτήματα που αναφέρονται είναι σημαντικά, τότε χρησιμοποιούνται ράβδοι άνθρακα ή ανοξείδωτου χάλυβα.

  Κανόνες υπολογισμού

  Προκειμένου να δημιουργηθούν εύκαμπτες συνδέσεις (ειδικά για το αεριωμένο σκυρόδεμα, καθώς αυτό είναι ένα πολύ μαλακό υλικό) Χρησιμοποιείται ο ακόλουθος αλγόριθμος ενεργειών:

  • προσδιορίζεται το μέγεθος των ράβδων.
  • υπολογίζεται το αναγκαίο ποσό.

  Το μήκος της ράβδου μπορεί να βρεθεί προσθέτοντας το πάχος της μόνωσης και το μέγεθος του διακένου για τον εξαερισμό. Προσθέστε διπλά το βάθος της άγκυρας. Το βάθος είναι 90 χιλιοστά και το κενό εξαερισμού είναι 40 χιλιοστά.

  Ο τύπος υπολογισμού είναι ο ακόλουθος:

  L = 90 + Τ + 40 + 90, όπου:

  T είναι το πλάτος του μονωτικού υλικού.

  L είναι το υπολογιζόμενο μήκος της άγκυρας.

  Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό του μεγέθους μιας εύκαμπτης σύνδεσης. Για παράδειγμα, με πάχος μόνωσης 60 mm απαιτείται μια ράβδος μήκους 280 mm.

  Όταν είναι απαραίτητο να υπολογίσετε πόσες ράβδους για τη σύνδεση ενίσχυσης θα χρειαστούν, πρέπει να ξέρετε σε ποια απόσταση ο ένας από τον άλλο θα πρέπει να βρίσκονται. Οι επαγγελματίες κατασκευαστές συστήνουν την εφαρμογή τουλάχιστον 4 ράβδων και όχι λιγότερων από 5 ράβδους για τοίχους από φυσικό αέριο ανά τετραγωνικό μέτρο τοιχοποιίας. Ως εκ τούτου, γνωρίζοντας την περιοχή των τοίχων, είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ο απαιτούμενος αριθμός υλικών πολλαπλασιάζοντας τον δείκτη με τον συνιστώμενο αριθμό αγκυρίων κατά 1 m 2.

  Οδηγίες εγκατάστασης

  Για να λειτουργούν σωστά οι εύκαμπτες συνδέσεις, πρέπει να ακολουθείται αυστηρά η συνιστώμενη πορεία εργασίας. Ο τελευταίος ρόλος στο τελικό αποτέλεσμα δεν έχει τον σωστό αριθμό και το μέγεθος των αγκυρίων, τα οποία ποικίλουν ανάλογα με το πάχος της μόνωσης. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το βάθος της βύθισης των ράβδων στη δομή · δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 90 χιλιοστά. Μόνο μετά από αυτό προχωρήσουμε στην άμεση προετοιμασία του τοίχου για εγκατάσταση.

  1. Καθαρίστε το τοίχωμα της περίσσειας του κονιάματος, της σκόνης και των υπολειμμάτων που απομένουν μετά την τοποθέτηση (μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια οικοδομική ηλεκτρική σκούπα).
  2. Κλείστε τις ρωγμές χρησιμοποιώντας ένα πρόσφατα παρασκευασμένο διάλυμα.
  3. Εφαρμόστε ένα αστάρι και στη συνέχεια μια ειδική ένωση που έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες.
  4. Τοποθετήστε τη βάση για την εγκατάσταση εύκαμπτων συνδέσεων.

  Η βάση για το εξωτερικό τοίχωμα είναι οπλισμός και σκυρόδεμα. Τοποθετούνται σε μια τάφρο σε όλο το μήκος των τοίχων και βυθίζονται κατά 300 ή 450 χιλιοστά. Το ύψος της βάσης πάνω από το έδαφος πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά.

  Η διάταξη της επικοινωνίας ενίσχυσης για τοίχους από τούβλα και σκυρόδεμα διαφέρει. Για το τούβλο τοιχοποιίας χρησιμοποιήθηκαν τυποποιημένα σχήματα.

  • Για κάθε 1 m 2 θέση 4 άγκυρες, οι οποίες είναι ενσωματωμένες στις ραφές. Εάν η μόνωση είναι ελάχιστη. μαλλί, η απόσταση μεταξύ των ράβδων αυξάνεται στα 50 εκατοστά. Όταν χρησιμοποιείται αφρός πολυουρεθάνης, το "βήμα" κατά μήκος του τοίχου είναι 250 χιλιοστόμετρα και σε ύψος μπορεί να είναι μικρότερο ή ίσο με το μέγεθος της πλάκας (όχι περισσότερο από 1 μέτρο). Επιπλέον, τοποθετήστε ενισχυτικές ράβδους στις γωνίες της παραμόρφωσης των ραφών, κοντά στο άνοιγμα των παραθύρων και των θυρών, καθώς και στις γωνίες και κοντά στο παραπέτα του κτιρίου. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μερικές φορές η οριζόντια ραφή του κύριου τοίχου δεν συμπίπτει με τη ραφή της επένδυσης. Σε αυτή την περίπτωση, η ράβδος εύκαμπτης δέσμης τοποθετείται κάθετα και στη συνέχεια ψιλοκομμένο με κονίαμα.
  • Στη συσκευή του ενισχυτικού ιμάντα σε τοίχους από σκυρόδεμα αερίου ή μπλοκ πυριτίου αερίου χρησιμοποιούνται 5 ράβδοι για 1 m 2. Τοποθετούνται σε μια παράλληλη θέση σε σχέση με τις ραφές του τούβλου που βλέπει. Για να επιτευχθεί αυτό, στο τοίχωμα των μπλοκ αερίου, με ένα διάτρητο, προετοιμάζουν οπές διαμέτρου 10 mm και μήκος τουλάχιστον 90 χιλιοστών. Κατόπιν σκουπίζονται προσεκτικά από τη σκόνη και οι άγκυρες τοποθετούνται σε απόσταση 50 εκατοστών η μία από την άλλη. Στη συνέχεια, όλα καλύπτονται προσεκτικά με κονίαμα.

  Η απόσταση σε ύψος και σε μήκος από κάθε άγκυρα είναι η ίδια. Αξίζει να θυμηθούμε ότι τα τοιχώματα αεριωμένου σκυροδέματος χρειάζονται επιπλέον ενισχυτικούς δεσμούς στα ίδια σημεία με τις δομές από τούβλα. Για τη συσκευή πρόσθετων ενισχυτικών συνδέσεων, είναι δυνατό να μειωθεί το βήμα μεταξύ των αγκυρίων στα 300 χιλιοστά. Η απόσταση μεταξύ των ανοιγμάτων και του ιμάντα ενίσχυσης είναι 160 χιλιοστά ύψος του μπροστινού τοίχου και 12 εκατοστά μήκος του κτιρίου.

  Απαιτούνται ευέλικτες επικοινωνίες σε κάθε κτίριο. Εξασφαλίζουν την ασφάλεια της κατασκευής, την ανθεκτικότητα και τη δύναμή της. Αν ακολουθήσετε όλες τις αποχρώσεις και επιλέξετε τις σωστές ράβδους ενίσχυσης, μπορείτε να τοποθετήσετε ανεξάρτητα αυτές τις δομές στους τοίχους. Αυτό θα εξοικονομήσει χρήματα και θα έχει ένα μεγάλο αποτέλεσμα.Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε ανεκτίμητη εμπειρία με αυτά τα στοιχεία κτιρίου.

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους ευέλικτους συνδέσμους στο παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο