Τούβλο γύψου: χαρακτηριστικά και εφαρμογή στο εσωτερικό

 Τούβλο γύψου: χαρακτηριστικά και εφαρμογή στο εσωτερικό

Στο μοντέρνο σχεδιασμό είναι πολύ δημοφιλή διακοσμητικά τούβλα τούβλα. Αυτό το υλικό επιτρέπει όχι μόνο να εξοικονομήσει χρήσιμο χώρο, αλλά και αισθητικά ευχάριστο, γεμίζοντας το χώρο με μια ατμόσφαιρα άνεσης στο σπίτι. Χάρη σε μια τεράστια ποικιλία από χρώματα και υφές, αυτοί οι πίνακες είναι ιδανικοί για οποιοδήποτε στυλ.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το τούβλο γύψου είναι ένα μοναδικό οικοδομικό υλικό με διαφορετικά σχήματα και δομές. Σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως για εσωτερική διακόσμηση, διακοσμώντας τόσο την επιφάνεια όσο και μεμονωμένα τμήματα.Όμορφα φαίνεται εσωτερικό, στο οποίο υπάρχει ένας συνδυασμός τούβλων με ταπετσαρία και γύψο.

Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του τύπου τούβλου περιλαμβάνουν τα ακόλουθα σημεία.

 • Περιβαλλοντική φιλικότητα. Το υλικό κατασκευάζεται αποκλειστικά από φυσικά συστατικά, επομένως δεν εκπέμπει επιβλαβείς ουσίες και εξασφαλίζει ασφαλή λειτουργία για την ανθρώπινη υγεία.
 • Εύλογη τιμή. Σε αντίθεση με άλλα υλικά, διακοσμητικά τούβλα από γύψο είναι φθηνότερα. Συχνά επιλέγεται ως δημοσιονομική επένδυση.
 • Ελκυστική εμφάνιση. Το προϊόν παράγεται σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, μπορεί να έχει τόσο λεία όσο και ανάγλυφη δομή. Αυτό επιτρέπει να χρησιμοποιείται για την υλοποίηση οποιωνδήποτε ιδεών σχεδιασμού.
 • Βολική εγκατάσταση. Οι πλάκες επιλέγονται εύκολα για διαφορετικούς τύπους επιφανειών και εγκαθίστανται με απλό τρόπο. Είναι αρκετά ρεαλιστικό να εκτελέσετε τέτοια αντιμετώπιση με τα χέρια σας χωρίς να καταφύγετε στη βοήθεια ειδικών.
 • Ελαφρύ. Οι τοίχοι που διακοσμούνται με τούβλα γύψου δεν υπόκεινται σε παραμόρφωση.

Όσο για τα ελαττώματα, αυτό το υλικό είναι ασταθές στην υγρασία και τη μηχανική βλάβη, οπότε η τοποθέτηση των πλακών πρέπει να γίνει προσεκτικά για να αποφευχθεί η αποσύνθεση.Εάν, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, το κεραμίδι έχει σκάσει, τότε μπορεί να αντικατασταθεί γρήγορα με ένα νέο, χωρίς να διαταράσσεται η ακεραιότητα ολόκληρου του φινιρίσματος.

Σχεδιασμός και στυλ

Μοντέρνο εσωτερικό προβλέπει το φινίρισμα με φυσικά υλικά, αλλά είναι συχνά ακριβά, τόσο πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και εξοχικών σπιτιών προτιμούν τεχνητό τούβλο από γύψο. Αυτή η επένδυση είναι διακοσμημένη όχι μόνο με την επιφάνεια των τοίχων, αλλά και με πόρτες, ανοίγματα παραθύρων, προσγειώσεις και καμάρες. Λόγω του γεγονότος ότι το υλικό παράγεται με μια γυαλιστερή, ματ, ανάγλυφη και επίπεδη επιφάνεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε στυλιστική κατεύθυνση, που κυμαίνεται από το κλασσικό μέχρι το μοντέρνο.

Προς το παρόν, οι παρακάτω τύποι σχεδίου με τούβλα γύψου είναι στη μόδα.

 • Ρομαντική. Για πολλούς, η τοιχοποιία συνδέεται με μια δυσάρεστη και βάναυση ρύθμιση που δημιουργεί την εντύπωση ότι βρίσκεστε στο δρόμο. Αλλά αν επιλέξετε τη σωστή σκιά και την υφή των τούβλων, καθώς και να κάνετε μια όμορφη διάταξη των σειρών, μπορείτε να πάρετε ένα ασυνήθιστο και πρωτότυπο εσωτερικό. Για να γεμίσετε το χώρο με μια ρομαντική ατμόσφαιρα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ευαίσθητα χρώματα για διακόσμηση, τα οποία θα συνδυάζονται με τα χρώματα των κλωστοϋφαντουργικών και του δαπέδου.Αυτός ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από μπεζ, γαλακτώδεις τόνους και καλό φωτισμό, παρέχοντας ένα παιχνίδι χρωμάτων στην επιφάνεια μιας τεχνητής πέτρας. Επιπλέον, στο ντεκόρ πρέπει να υπάρχουν μικρά αγαλματίδια, αγγεία με λουλούδια και κουρτίνες.
 • Pop Art. Αυτό το στυλ, κατά κανόνα, όπως συναισθηματικές και ανοιχτές προσωπικότητες. Στο διάστημα, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπερισχύουν οι αντίθετοι ήχοι. Οι φωτεινές ταπετσαρίες επίπλων και το λευκό τούβλο συμπληρώνουν τέλεια το ένα το άλλο. Φαίνεται ενδιαφέρον στο εσωτερικό και ο συνδυασμός του κίτρινου, του πράσινου και του λευκού. Ενισχύστε το παιχνίδι με υφή μπορεί να είναι, χρησιμοποιώντας μια τραχιά υφή του φινιρίσματος με βελούδο καναπέδες και καρέκλες.
 • Γοτθικό Επιλέγοντας αυτή την κατεύθυνση, δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε στο δωμάτιο τη θαμπό ατμόσφαιρα των μεσαιωνικών κάστρων. Αρκεί να ξεχωρίσουμε τα "παλιά" ξεχωριστά κομμάτια. Μια καλή λύση θα ήταν μια πολύχρωμη τοιχοποιία. Για παράδειγμα, θα φανεί όμορφο φινίρισμα, όπου εναλλάσσει μαύρο, γαλακτώδες και μπεζ. Για να συμπληρώσει το σχέδιο θα βοηθήσει τις ξύλινες δοκάρια στην οροφή και τα έπιπλα με μια γυαλιστερή επιφάνεια.
 • Σκανδιναβικό στυλ. Η τοιχοποιία σε αυτό το σχέδιο θεωρείται η κύρια προφορά.Συνιστάται να διακοσμήσετε τοίχους με πλάκες από φυσικά χρώματα, αποφεύγοντας τη φωτεινή αντίθεση. Τα δωμάτια με τοίχους επενδεδυμένα με γκρι και μαύρο τούβλο φαίνονται εξαιρετικά. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε παστέλ αποχρώσεις. Για να συνδυαστούν αρμονικά τα πάντα στο εσωτερικό, πρέπει να επιλέξετε το χρώμα των επιφανειών κάτω από τα έπιπλα και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Η σοβαρότητα του εσωτερικού θα βοηθήσει στην απόκρυψη πρόσθετων αντικειμένων διακόσμησης με τη μορφή έργων ζωγραφικής, όμορφων πολυελαίων και αγγείων.
 • Ethnic. Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον σχέδιο, στο οποίο υπάρχει ταυτόχρονα ελαφριά αυστηρότητα και πλούσια φωτεινά χρώματα. Στην περίπτωση αυτή, το τούβλο γύψου ώχρας πρέπει να συνδυαστεί με ασυνήθιστα κεραμικά, χαλιά και αναμνηστικά που προέρχονται από χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Στους τοίχους, μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστά κομμάτια που έχουν διαμορφωθεί με τη μορφή ιερογλυφικών ή αντικειμένων.
 • Σοφίτα Οι τοίχοι από τούβλα σε αυτό το στυλ θεωρούνται ο κύριος εσωτερικός χώρος. Ο χώρος του δωματίου πρέπει να είναι ελεύθερος και να μην έχει χωρίσματα. Η διακόσμηση συνιστάται να κάνετε λακονικά αντικείμενα, αποφεύγοντας περιττές διακοσμήσεις. Είναι επιθυμητό να τοποθετηθεί η επιφάνεια με ένα μονόχρωμο τούβλο σοβάς με μια ανώμαλη επιφάνεια.Τα χρώματα των προσόψεων επιτρέπονται διάφορα, ξεκινώντας από το χιόνι-λευκό και φινίρισμα φωτεινή άμμο και κόκκινο.

Εφαρμογή

Το τούβλο γύψου είναι πολύ δημοφιλές στην εσωτερική διακόσμηση, αλλά σε αντίθεση με τους "αδελφούς" του, είναι πολύ κατώτερο σε απόδοση, επομένως συνιστάται σε δωμάτια με φυσιολογικά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας. Μπορείτε να διακοσμήσετε ένα όμορφο εσωτερικό με διακοσμητικό υλικό παντού, αλλά το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε γι 'αυτό το "σωστό" μέρος και να ακολουθήσετε τους κανόνες λειτουργίας.

Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν συχνά θραύσματα γύψου στο διάδρομο, δημιουργώντας δομές στήριξης. Τα διακοσμητικά πάνελ είναι επίσης κατάλληλα για τη διακόσμηση παραθύρων, θυρών, κόγχων και τόξων. Τούβλο γύψου διαφόρων υφασμάτων και χρωμάτων δίνει στο σχέδιο επιπλέον ζεστασιά και άνεση, ώστε να μπορείτε να το επιλέξετε για εσωτερική διακόσμηση στο διαμέρισμα και σε ιδιωτικό σπίτι. Μια ασυνήθιστη λύση θα ήταν η τοιχοποιία στο υπνοδωμάτιο, το καθιστικό και το παιδικό δωμάτιο. Εάν ένα εξοχικό σπίτι είναι πολυώροφο, τότε μια σκάλα μπορεί να διακοσμηθεί με ένα παρόμοιο φινίρισμα.

Δεδομένου ότι το υλικό «φοβάται» την υγρασία, δεν συνιστάται να τοποθετηθεί στο μπάνιο. Η γυψοσανίδα δεν είναι κατάλληλη για περιοχές κοντά στο νεροχύτη (ποδιά κουζίνας), τζάκια.Παρά τους περιορισμούς αυτούς, το προϊόν του γύψου μπορεί αρχικά να συνδυαστεί με ξύλο και μάρμαρο, διακοσμώντας τα ως ολόκληρη την επιφάνεια των τοίχων, δημιουργώντας έτσι ξεχωριστές συνθέσεις.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας;

Σήμερα, η αγορά των κατασκευών αντιπροσωπεύεται από μια κομψή ποικιλία γυψοσανίδων, αλλά εάν είναι επιθυμητό, ​​τα διακοσμητικά πάνελ μπορούν να κατασκευαστούν εύκολα με τα δικά σας χέρια στο σπίτι. Για να τα κάνετε, πρέπει να έχετε τα ακόλουθα υλικά:

 • γύψος σε σκόνη;
 • κερί παραφίνης.
 • σχηματίζοντας πηλό.
 • στεγανωτικό σιλικόνης.
 • χαρτοκιβώτιο.

Δεδομένου ότι ο γύψος είναι μέρος του τούβλου, είναι απαραίτητο να αγοράζονται πρώτες ύλες βαθμού όχι μικρότερης από 10 GF, καθώς έχει αυξημένη αντοχή και αντίσταση σε εξωτερικές επιδράσεις. Επιπλέον, για την κατασκευή πρέπει να εφαρμοστεί μορφή σιλικόνης, η οποία πωλείται σε τελική μορφή. Εάν δεν υπάρχει κανένας, τότε είναι εύκολο να φτιάξετε τον εαυτό σας από γλυπτό πηλό που ξετυλίγεται σε πάχος όχι μεγαλύτερο από 20 mm και σχηματίζει εκτυπώσεις για αναρροή. Μορφές μπορούν επίσης να γίνουν από παραφίνη. Για να γίνει αυτό, λιώνεται, στη συνέχεια χύνεται σε κουτιά με το επιθυμητό μέγεθος.

Αφού ετοιμαστούν οι φόρμες, πραγματοποιείται η διαδικασία δημιουργίας διακοσμητικών τούβλων.

 • Γυμνή σκόνη χύνεται σε ένα δοχείο, προσθέστε νερό.Όλα αναμειγνύονται επιμελώς μέχρι ομοιογενή συνέπεια.
 • Οι μορφές στις οποίες σχεδιάζεται η κατασκευή του υλικού είναι λαδωμένες ή λιπαρές. Αυτό θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε εύκολα τα κατεψυγμένα θραύσματα.
 • Το μίγμα χύνεται σε μορφή, ανακινείται και κατανέμεται ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζει ο κατασκευαστής, περιμένετε μέχρι να σκληρύνει ο σοβάς.

Στην περίπτωση που ο σχεδιασμός προβλέπει τη χρήση χρωματιστών τούβλων, τότε κατά την προετοιμασία του μείγματος πρέπει να προσθέσετε ένα χρωματικό σχέδιο. Επιπλέον, μετά την κατασκευή ενός τούβλου, μπορεί επίσης να επικαλυφθεί με ένα ειδικό κονίαμα που δίνει υφή και λάμψη.

Πώς να κάνω;

Δεδομένου ότι το τούβλο γύψου είναι εύκολο να εγκατασταθεί, είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί η τοποθέτησή του με τα χέρια σας. Μπορείτε να βάλετε διακοσμητικό υλικό με δύο τρόπους: στεγνό (τοιχοποιία γίνεται με ράγες και μπουλόνια) και υγρό (τα κομμάτια πρέπει να κολληθούν στον τοίχο με μια ειδική ένωση). Ανεξάρτητα από την επιλεγμένη τεχνολογία, πριν από την τοποθέτηση ενός τούβλου, θα πρέπει να προετοιμάσετε καλά την επιφάνεια εργασίας. Η διαδικασία αυτή διεξάγεται σταδιακά.

 • Η ευθυγράμμιση της βάσης γίνεται πρώτα.Για να εξαλείψετε όλα τα ελαττώματα, συνιστάται να τσιμπήσετε τους τοίχους.
 • Στη συνέχεια, η βάση καθαρίζεται από ακαθαρσίες, εκτελείται σκόνη και ενέματα. Σε αυτό το στάδιο είναι επίσης σημαντικό να ταξινομήσετε το κεραμίδι και να επιλέξετε το μέγεθος του. Εάν είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν οι ανόμοιες ή κυρτές επιφάνειες, τα τούβλα θα πρέπει να κοπούν με τη βοήθεια ενός σιαγόνου.

Όταν οι τοίχοι είναι έτοιμοι για επένδυση, ξεκινήστε τη διαδικασία τοποθέτησης. Η πιο αξιόπιστη είναι η ξηρή μέθοδος εγκατάστασης, αλλά απαιτεί την τήρηση ειδικών κανόνων και τεχνολογιών.

 • Το δωμάτιο του διαμερίσματος μετριέται και σε μια από τις γωνίες του είναι τοποθετημένη μια ξύλινη πηχάκι, η οποία θα χρησιμεύσει ως αρχή για την εγκατάσταση θραυσμάτων. Μετά τη σύνδεση της κάθετης ράγας σχηματίζεται ένα άνοιγμα. Έβαλε κεραμίδι. Η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται από πάνω προς τα κάτω. Όλα τα εξαρτήματα τοποθετούνται σε βίδες ή βίδες.
 • Στη συνέχεια, όταν η πρώτη σειρά είναι τοποθετημένη, επαναμετρήστε την απόσταση, η οποία είναι ίση με το πλάτος του τούβλου, και συνεχίστε να δουλεύετε μέχρι να αντιμετωπιστεί ολόκληρη η επιφάνεια.

Επιπλέον, το τούβλο γύψου μπορεί να κολληθεί χρησιμοποιώντας την υγρή μέθοδο υπολογισμού. Για να γίνει αυτό, πρώτα γίνεται η ακριβής σήμανση των σειρών, ειδικά όταν πρόκειται να τελειώσετε με διαφορετικά στοιχεία.Εάν ο τοίχος θα τοποθετηθεί από την εικόνα, τότε τα θραύσματα πρέπει να απλώνονται εκ των προτέρων στο πάτωμα. Στη συνέχεια, ένα διάλυμα κόλλας παρασκευάζεται σε μικρή ποσότητα (πρέπει να ζυμωθεί σταδιακά, αφού ένας μεγάλος όγκος μπορεί να στερεοποιηθεί και να καταστεί ακατάλληλος). Η κόλλα εφαρμόζεται στο τούβλο και πιέζεται σφιχτά στην επιφάνεια.

Για να κάνετε ελάχιστα λάθη κατά την τοποθέτησή σας και να αποκτήσετε μια σταθερή επένδυση που θα διαρκούσε αξιόπιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες αποχρώσεις:

 • Το τούβλο γύψου είναι ένα αρκετά εύθραυστο υλικό, συνεπώς, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής του, πρέπει να ληφθεί μέριμνα, διαφορετικά τα πάνελ μπορούν να δώσουν τσιπ και θα ξεπεράσουν.
 • για την κατασκευή τούβλων στην κουζίνα, το πλάτος των αρμών πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 mm, πράγμα που θα εξοικονομήσει υλικό.
 • τα κάτω τμήματα των τοίχων, τα οποία μετά την επισκευή θα καλυφθούν με έπιπλα, μπορούν να τοποθετηθούν με αποκόμματα.
 • ενώ κολλάει ένα τούβλο, θα πρέπει να πιέζεται απαλά στην επιφάνεια, εκτελώντας περιστροφικές κινήσεις, που θα επιτρέψουν την υπερβολική κόλλα να βγει.
 • η κόλλα, που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση τούβλο γύψου, έχει τη δυνατότητα να στεγνώσει γρήγορα, οπότε για 30 λεπτά χρειάζεται να έχετε χρόνο για να καθαρίσετε όλη την υπερβολική κόλλα και να εξομαλύνετε τις ραφές.

Τι μπογιά μπορείς να ζωγραφίσεις;

Με την πάροδο του χρόνου, το εσωτερικό του δωματίου απαιτεί ανακαίνιση, οπότε αν οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με γύψο τούβλα, μπορείτε να του δώσετε μια δεύτερη ζωή. Για αυτό το διακοσμητικό υλικό αρκεί να καλύψετε με χρώματα ακρυλικού ή σιλικόνης. Επιτρέπεται επίσης η βαφή και μείγματα με βάση το νερό ή υδατοδιαλυτό βερνίκι. Μπορείτε επίσης να ζωγραφίσετε θραύσματα γύψου πριν τα τακτοποιήσετε, αυτό σας επιτρέπει να δώσετε στο υλικό ένα φωτεινότερο και λαμπρότερο βλέμμα. Εάν σχεδιάζετε να βάψετε την παλιά επένδυση, τότε το τούβλο πρέπει πρώτα να είναι καλά γυαλισμένο, διαφορετικά το χρώμα θα καταρρεύσει.

Συνιστάται να χρωματίσετε ένα τούβλο γύψο σε τρία στρώματα. Αυτό θα κάνει το χρώμα πιο κορεσμένο και εντυπωσιακό. Μετά τη βαφή της διακοσμητικής επιφάνειας είναι επίσης απαραίτητο να το επικαλύψετε επιπρόσθετα με προστατευτικό βερνίκι.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Πρόσφατα, υπάρχουν πολλές επιλογές σχεδιασμού που χρησιμοποιούν τούβλα γύψου. Μια τέτοια διακοσμητική διακόσμηση θα φανεί όμορφη ακόμα και χωρίς επιπλέον έπιπλα. Ως εκ τούτου, η τοιχοποιία συχνά αντικαθίσταται με έπιπλα με ντουλάπα και ογκώδη τοιχώματα. Για να δώσετε στο δωμάτιο ένα ασυνήθιστο ύφος και να γεμίσετε τον χώρο με άνεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω παραδείγματα εσωτερικού σχεδιασμού.

 • Για την αίθουσα. Μια καλή λύση σε αυτό το δωμάτιο θα είναι η διακόσμηση των τοίχων με τούβλο σοβά σε μια ζεστή παλέτα χρωμάτων. Η άμμος και οι λεπτές αποχρώσεις της επιφάνειας θα τονίσουν τη γεωμετρία του χώρου με έναν ειδικό τρόπο. Για την ομορφιά της τεχνητής πέτρας δεν χάνεται στο γενικό υπόβαθρο, αρκεί να τοποθετήσετε ένα τραπεζάκι σαλονιού και ένα μεγάλο γωνιακό καναπέ από τα έπιπλα. Μπορείτε να τελειώσετε όχι μόνο σε έναν από τους τοίχους, αλλά και να διακοσμήσετε τις πλευρικές γωνίες κοντά στην είσοδο με θραύσματα ή να κάνετε διακόσμηση με τη μορφή κολώνων που μιμούνται φυσική πέτρα.
 • Για το διάδρομο. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε στο διάδρομο ή το διάδρομο τούβλο, που στο πάτωμα με τη μορφή πλίνθους. Διακοσμητικά πάνελ μπορούν επίσης να διακοσμήσουν τις άκρες των τοίχων απευθείας στην είσοδο. Συνιστάται να επιλέξετε ελαφρά χρώματα για επένδυση, καθώς ένα σκούρο τούβλο μπορεί να μειώσει οπτικά ένα μικρό δωμάτιο.
 • Για την κρεβατοκάμαρα. Σε αυτό το δωμάτιο είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα του ελεύθερου χώρου και της ευελιξίας, έτσι ώστε οι αποχρώσεις για το φινίρισμα των τούβλων να επιλέγονται σύμφωνα με τα βασικά χρώματα του εσωτερικού χώρου. Ιδανική για ένα υπνοδωμάτιο που ανακουφίζει και συγκρατεί τον τόνο. Όμορφη θα μοιάζει με ένα συνδυασμό λευκών και αμμοφυλάκων.Σε έναν μεγάλο τοίχο, μπορείτε επίσης να φτιάξετε πλάκες τοιχοποιίας με την επίδραση της αρχαιότητας. Σε αυτή την περίπτωση, το δωμάτιο πρέπει να είναι επίπλων από ξύλο και διακόσμηση από γυαλί.

Πώς να θέσει το δικό σας τούβλο τούβλο γύψο, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο