Υπολογισμός βάρους τούβλου Chamotte

 Υπολογισμός βάρους τούβλου Chamotte

Τα δομικά υλικά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο με αυστηρή εκτίμηση του φορτίου που δημιουργείται στο ίδρυμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το βάρος των τούβλων πυριτίου πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά. Επιπλέον, η οργάνωση της μεταφοράς προϊόντων εξαρτάται από αυτό.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Οι ShA-8 και ShA-5 είναι οι δύο πιο συχνά χρησιμοποιούμενες παραλλαγές των τούβλων πυρόσβεσης. Λαμβάνεται με καύση με ένα σημαντικό μείγμα θέρμανσης αργίλου συγκεκριμένου σχήματος. Για την παραγωγή του προϊόντος χρησιμοποιώντας συνδυασμό καολινίτη με άλλα μέταλλα. Η τεχνολογία υποδηλώνει ότι μια ορισμένη ποσότητα οξειδίων αργιλίου και πυριτίου πρέπει να είναι στην τελική σύνθεση. Οι δύο μάρκες τούβλων πυριτίου που αναφέρονται παραπάνω χρησιμοποιούνται ευρέως για:

  • εγκατάσταση σόμπων και τζάκια.
  • κατασκευή καμινάδων.
  • επένδυση των καμίνων τήξης σε μεταλλουργικά εργοστάσια.

Επιλέγοντας τη σύνθεση του πυρίμαχου τούβλου, οι τεχνολόγοι έμαθαν να επηρεάζουν όχι μόνο τη θερμική τους αντίσταση. Οι διαφορές στη χημική σύνθεση προκαλούν μια διαφορά στην πυκνότητα (ειδικό βάρος). Έτσι, 1 τεμ. τα τούβλα πυρόσβεσης κατηγορίας SHA-5 ζυγίζουν 3,4 κιλά. Ταυτόχρονα, οι γραμμικές διαστάσεις αυστηρά προδιαγράφονται σε πρότυπα κράτους και ανέρχονται σε 230x114x65 mm. Σύμφωνα με το GOST 390, ένα τούβλο μεγέθους 250x120x65 mm θα πρέπει να έχει μάζα 4 kg.

Πρότυπα προϊόντα Chamotte

Το GOST 390-96 ορίζει επίσης τη μάζα των τούβλων που στοιβάζονται σε 1 παλέτα. Μπορεί να κυμαίνεται από 1350 έως 1600 kg. Αυτό συνεπάγεται την τοποθέτηση 385-400 τεμαχίων τελικών προϊόντων. Η μάζα ενός κύβου. m πυρίμαχων τούβλων κυμαίνεται από 1745 έως 2050 kg. Ανεξάρτητα από τη συνολική βαρύτητα σε 1 cu. m θα πρέπει να περιλαμβάνει ακριβώς 513 τεμάχια.

Χαρακτηριστικά ανά μάρκα

Όταν επιλέγετε ένα τούβλο από χαμότ, δεν υπάρχει λόγος να υπολογίζετε τη μάζα των προϊόντων με πολύπλοκες φόρμουλες. Αρκεί να γνωρίζουμε την ειδική τεχνική μάρκα του τελικού προϊόντος.Έτσι, τα ελαφρά τούβλα της κατηγορίας SB 5 πρέπει να έχουν βάρος 3,5 kg. Χρησιμοποιείται για να τελειώσει η σόμπα, μπάρμπεκιου, να κάνουν τζάκια και μπάρμπεκιου. Η κατηγορία SHAMOT της Chamotte έχει βάρος 3,4 kg. Προορίζεται για ατομική κατασκευή κατοικιών.

Τα μπλοκ ΣΑ 5 και ΣΒ 5 πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος - 230χ114χ65 mm. Τα μπλοκ ΣΑ 6, που προορίζονται για την τοποθέτηση του εξοπλισμού θέρμανσης και θέρμανσης, παράγονται επίσης σύμφωνα με τις τυποποιημένες διαστάσεις - 230x114x40 mm. Στην περίπτωση αυτή, η μάζα ενός τέτοιου προϊόντος είναι 3,4 kg. Τα βαρύτερα αντικείμενα είναι Sha 8. Απαιτούνται για το σχηματισμό εσωτερικής τοιχοποιίας σε φούρνους θέρμανσης και αγωγούς καπνού.

Παράδειγμα υπολογισμού

Αφήστε την προγραμματισμένη κατασκευή του ύψους του φούρνου 2400 mm (με βάση 24 τούβλα). Κάθε σειρά έχει ύψος 70 mm και 300 mm αφαιρείται από το προγραμματισμένο ύψος για "κοπή". Συνολικά παραμένουν 30 σειρές τοιχοποιίας, και μετά από πολλαπλασιασμό κατά 2/3 (το συνήθη ποσοστό στην κατασκευή του "ολλανδικού") θα παραμείνει μόνο 20 σειρές. Το αποτέλεσμα είναι 480 τούβλα (συν 50 για "κοπή").

Εάν παραγγείλετε chamotte brick SB-5 κατ 'ευθείαν, τότε 1 παλέτα θα περιέχει 385 μπλοκ με συνολικό βάρος 1309 κιλά. Η συνολική ζήτηση στην περίπτωση αυτή είναι 530 τούβλα με συνολική μάζα 1802 kg.Μπορούμε να συμπεράνουμε: απαιτείται η χρήση 1.37 παλετών δομικών στοιχείων. Μπορείτε να τα φέρετε σε ένα αυτοκίνητο τύπου "Gazelle", ωστόσο το αυτοκίνητο θα είναι υπερφορτωμένο.

Εάν παραγγείλετε απευθείας Chamotte ShB-8, 297 μπλοκ με συνολικό βάρος 1188 kg θα πέσουν σε 1 δίσκο. Η σοβαρότητα ενός προϊόντος θα είναι 4 κιλά. Έτσι, 530 τεμάχια θα έχουν βάρος 2120 κιλά. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να παραγγείλετε ένα πλήρες φορτηγό για να παραδώσετε μια παρτίδα τούβλων πυροπροστασίας στο αντικείμενο. Φυσικά, στην πραγματικότητα, το μέγεθος των κλιβάνων και ο αριθμός των μπλοκ που χρησιμοποιούνται για την τοιχοποιία ποικίλλει, αξίζει επίσης να εξεταστεί η καμινάδα, αλλά η γενική αρχή της καταμέτρησης παραμένει αμετάβλητη.

Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με τα τούβλα πυριτίου από το βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο