Vysola σε ένα τούβλο: γιατί να προκύψουν και πώς να τα ξεφορτωθούν;

 Vysola σε ένα τούβλο: γιατί να προκύψουν και πώς να τα ξεφορτωθούν;

Τα σπίτια από τούβλα είναι χτισμένα σοβαρά και για πολύ καιρό ζήλο ιδιοκτήτες. Το τούβλο είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον και αρκετά ακριβό υλικό, γι 'αυτό θέλω να φανεί αξιοπρεπή εδώ και πολλά χρόνια. Η επιφάνεια του όμορφου τούβλου προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτή. Πολύ συχνά, εμφανίζονται αυξανόμενα σημεία ακανόνιστου λευκού χρώματος. Αυτή είναι η αποκαλούμενη εξάτμιση. Καταστρέφουν την εμφάνιση της πρόσοψης και είναι ένα είδος καταλύτη για την καταστροφή των τούβλων.

Πώς αντιμετωπίζουμε αυτό το φαινόμενο, αναλύουμε στο άρθρο.

Τι είναι αυτό;

Στο τούβλο τα πρώτα χρόνια μετά την ανέγερση των σπιτιών, παρατηρούνται λευκές περιοχές, σαν να έρχονται σε επαφή με κιμωλία.Έτσι, υπό την επίδραση της υπερβολικής υγρασίας και πολλών άλλων λόγων στην επιφάνεια του τούβλου είναι αλκαλικά στοιχεία. Φαίνονται πολύ άσχημοι, δίνοντας στην πρόσοψη μια ματαιοδοξία. Αλλά για να τα αντιμετωπίσουμε είναι απαραίτητο όχι μόνο να βελτιώσουμε το εξωτερικό του κτιρίου. Το γεγονός είναι ότι αφού εμφανίστηκαν μία φορά, οι εξαντλήσεις αυξάνονται συνεχώς, καταλαμβάνοντας μια αυξανόμενη περιοχή. Επιπλέον, εισέρχονται στο εσωτερικό του τούβλου, συμβάλλοντας στην πρόωρη καταστροφή του. Ως εκ τούτου μετά την ανίχνευση της εξάπλωσης στο τούβλο, ο αγώνας εναντίον τους πρέπει να ξεκινήσει αμέσωςμέχρις ότου οι συνέπειες μετατραπούν σε μη αναστρέψιμες διαδικασίες.

Τις περισσότερες φορές, η εμφάνιση αλκαλικής πλάκας οδηγεί σε παραβίαση των βασικών κανονισμών κατασκευής και κατασκευής Επίσης, η επιβλαβής επίδραση στα κεραμικά τούβλα ασκείται από λανθασμένα υπολογισμένα χαρακτηριστικά της κατασκευής του σπιτιού, τα οποία αποκαλύπτονται ακόμα και όταν ζουν σε αυτό. Ωστόσο, η τεχνολογική διακοπή δεν είναι το μόνο πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες σπιτιών από τούβλα. Ο σχηματισμός της εξώθησης συμβάλλει στην ίδια τη δομή του τούβλου, στο έδαφος και στο κλίμα, καθώς και σε διάφορους άλλους παράγοντες, οι οποίοι θα συζητηθούν λεπτομερέστερα.

Αιτίες

Πριν ξεκινήσετε τον αγώνα με ένα ενοχλητικό φαινόμενο, αξίζει να γνωρίζετε τα αίτια του. Από αυτά θα εξαρτηθεί από περαιτέρω βήματα για την εξάλειψη της λευκής πλάκας. Οι αιτίες της εξάπλωσης χωρίζονται σε ανεξάρτητες από το άτομο, καθώς και λόγω της δραστηριότητάς του (συγκεκριμένα, παραβίαση της τεχνολογίας κατασκευής τούβλων και της διαδικασίας τοποθέτησης).

Οι ακόλουθοι παράγοντες θεωρούν την κύρια αιτία αλκαλικής πλάκας στις προσόψεις.

  • Η χρήση κονιάματος χαμηλής ποιότητας για τοιχοποιία με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκάλια, χημικά πρόσθετα και περίσσεια ακαθαρσιών οδηγεί στην υποβάθμιση των τούβλων. Με την πάροδο του χρόνου, δεν γίνεται μόνο λευκό. Στα βαθύτερα στρώματα αρχίζουν να σχηματίζονται κλίμακες, οι οποίες οδηγούν στη σταδιακή καταστροφή του υλικού υπό την επίδραση της πρόσθετης μηχανικής καταπόνησης.
  • Κατασκευαστικές εργασίες το χειμώνα ή βροχερό καιρό, ειδικά με τη χρήση διαφόρων αδιαβροχοποιητικών και αντιψυκτικών προσθέτων, τα οποία επίσης επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα της δομής.

Επίσης συμβαίνει ότι η εξάτμιση συμβαίνει λόγω μη συμμόρφωσης με την τεχνολογία κατασκευής του ίδιου του υλικού στο εργοστάσιο. Για παράδειγμα, εάν αντί να στεγνώσει σε ένα ειδικό φούρνο, ήταν απλά ξηρανθεί στον αέρα.Τα αλάτια σε μία ή την άλλη ποσότητα περιέχονται στην ίδια την αλουμίνα, η οποία αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά στην κατασκευή τούβλων. Η περίσσεια σε χαμηλή ποιότητα πρώτων υλών, εκτός από τη διατάραξη της παραγωγής, κατά την πρώτη σοβαρή υγρασία θα οδηγήσει στην απομάκρυνση του αλατιού στο εξωτερικό.

Η γκρίζα-λευκή άνθηση στην εξωτερική επιφάνεια των τοίχων είναι ένα κοινό και συνηθισμένο φαινόμενο. Εμφανίζεται λόγω φυσικών χημικών και φυσικών διεργασιών. Βασικά, η εξάτμιση υδατοδιαλυτών αλάτων συμβαίνει με την απομάκρυνσή τους στην επιφάνεια. Η υγρασία κινείται κατά μήκος της τριχοειδούς δομής του τούβλου, ξεπλένοντας το αλάτι πίσω από αυτό. Έτσι, στα σημεία εμφάνισης στην επιφάνεια, το νερό εξατμίζεται και οι ακαθαρσίες με τη μορφή μικροσκοπικών κρυστάλλων συσσωρεύονται σε κηλίδες.

Η καθίζηση με υψηλή περιεκτικότητα σε διάφορες ακαθαρσίες και επιβλαβείς ουσίες στο νερό μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά σε τούβλα. Συχνά αυτό συμβαίνει σε μεγάλες βιομηχανικές πόλεις με κακή οικολογία.

Εάν υπάρχει εργοστάσιο κοντά στο μελλοντικό σπίτι, θα πρέπει να προσέξετε να διατηρήσετε το τούβλο στην πρόσοψη σε καλή κατάσταση.

Η λιγότερο σπάνια αιτία είναι οι ακατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης για τα τούβλα στην κρύα εποχή των βροχών χωρίς προστασία στο έδαφος.Επίσης, η υγρασία μπορεί να πάρει από το έδαφος, αλλά αυτό είναι εφικτό μόνο με ανεπαρκή στεγανοποίηση του στρώματος βάσης.

Μέθοδοι αφαίρεσης

Αν η εξώθηση εμφανίστηκε στον τοίχο, μπορείτε να τα αφαιρέσετε με τα χέρια σας. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες λύσεις των οξέων που πωλούνται στα καταστήματα ή προσπαθήστε να αφαιρέσετε την λευκή άνθιση με τα λαϊκά φάρμακα. Ο καθαρισμός υψηλής ποιότητας πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια. Είναι απαραίτητο να συμμορφωθεί με την τεχνολογία της σωστής διάθεσης πλάκας, τότε δεν θα επιστρέψει ξανά στους τοίχους.

Πρώτα η απομάκρυνση των μεγαλύτερων σωματιδίων πραγματοποιείται με μηχανική δράση. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε μια σκληρή βούρτσα με μεταλλικές τρίχες και καθαρό νερό, κατά προτίμηση καθαρό, χωρίς ακαθαρσίες. Αυτή η διαδικασία είναι μάλλον επίπονη και απαιτεί πολύ χρόνο. Αλλά με τη δέουσα επιμέλεια, το αποτέλεσμα γίνεται άμεσα αντιληπτό.

Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα ειδικό εργαλείο για τον καθαρισμό από την εξάτμιση. Τα αλκάλια επηρεάζονται από τα οξέα που περιέχονται σε έτοιμες λύσεις. Συνιστάται να μάθετε τη σύνθεση και τη χημική φύση των ίδιων των κηλίδων, προκειμένου να βρείτε τα πιο αποτελεσματικά μέσα. Επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια μέθοδο δειγματοληψίας για να απαλλαγείτε από την άσχημη πλάκα όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.

Για τον έλεγχο, το προϊόν αφαίρεσης χρησιμοποιείται συχνά πρώτα στον τόπο δοκιμής, μετά από το οποίο περιμένει το αποτέλεσμα. Μερικές φορές πρέπει να πειραματιστείτε για να επιλέξετε ένα εργαλείο, επομένως δεν πρέπει να αγοράσετε αμέσως ένα μεγάλο δοχείο, αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητά του. Είναι απαραίτητο να εργάζεστε με ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, καθώς τα περισσότερα προϊόντα περιέχουν αρκετά ισχυρά οξέα και επιφανειοδραστικές ουσίες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, επιτρέπεται η προετοιμασία της λύσης σας στο σπίτι. Για να γίνει αυτό, αραιώστε 20 γραμμάρια υδροχλωρικού οξέος, δύο κουταλιές της σούπας ξύδι και 50 γραμμάρια απορρυπαντικού ανά 10 λίτρα νερού (υγρό σαπούνι ή αφρό πιάτων θα το κάνει). Εφαρμόστε τη σύνθεση είναι συνήθως μια βούρτσα με τεχνητές τρίχες ή ρολό. Εάν η επιφάνεια που πρόκειται να υποστεί επεξεργασία είναι μεγάλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού ή συμβατικούς ψεκαστήρες κήπου. Το τούβλο θα πρέπει να είναι καλά κορεσμένο με καθαριστικό..

Αν επιλέξετε ένα έτοιμο εργαλείο, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυστηρά τις οδηγίες που του συνοδεύουν. Ο χρόνος που απαιτείται για τον καθαρισμό του τοιχοποιίας είναι συνήθως στη συσκευασία. Η εργασία γίνεται με γάντια, γυαλιά και μερικές φορές αναπνευστήρα,καθώς στη σύνθεση των μέσων αυτού του είδους υπάρχουν οξέα σε διάφορες συγκεντρώσεις.

Αφού το τούβλο έχει καθαριστεί από ίχνη εξανθράκωσης, πρέπει να ξεπλυθεί. Μια μικρή επιφάνεια μπορεί να επεξεργαστεί χειροκίνητα.

Οι μεγάλες περιοχές πλένονται με νερό από ένα συμβατικό σωλήνα ποτίσματος ή χρησιμοποιούν μίνι πλυντήριο αυτοκινήτων.

Πλένονται έτσι η επιφάνεια πρέπει να στεγνώσει καλά. Μπορεί να χρειαστεί έως και μιάμιση μέρα για να γίνει αυτό.. Μετά από αυτό, για να αφαιρέσετε ένα τέτοιο πρόβλημα για πάντα από τους τοίχους του δωματίου, καλύπτονται με μια ειδική ένωση, που συχνά βασίζεται σε ακρυλικά συστατικά. Ένα τέτοιο εργαλείο απωθεί απλά το νερό, εμποδίζοντας το να διεισδύσει στους πόρους ενός τούβλου. Επιπλέον, ο εμποτισμός προστατεύει επιπλέον την τοιχοποιία από τη βρωμιά και τη σκόνη, η οποία απλά δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτό. Η επιφάνεια φαίνεται πάντα καθαρή και λαμπερή, που φαίνεται πολύ ελκυστική.

Από απλά εργαλεία που είναι πάντα κοντά, μπορούμε να προτείνουμε έναν οικονομικό τρόπο να φέρει λευκή άνθιση από μια μικρή περιοχή. Καθαρίζει τη συνηθισμένη γαλακτική αλκοόλη του. Μια τυποποιημένη φιάλη αυτού του υγρού αραιώνεται σε 10-12 λίτρα καθαρού νερού. Εάν είναι επιθυμητό, ​​η συγκέντρωση μπορεί να αυξηθεί ελαφρώς λαμβάνοντας μικρότερο όγκο νερού. Εφαρμόστε το προϊόν με ψεκασμό με λεπτό ψεκασμό.

Μερικές φορές, ακόμη και με την κατάλληλη διεξαγωγή όλων των μέτρων καθαρισμού, επανεμφανίζεται η πλάκα. Το σημείο εδώ δεν είναι στην επεξεργασία κακής ποιότητας, αλλά στη δομή του ίδιου του υλικού. Κάθε τούβλο και κονίαμα περιέχουν αλκαλικές ενώσεις που είναι αδύνατες και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν εντελώς. Η ιδιαιτερότητα των οργανικών δομικών υλικών έγκειται ακριβώς στην συμπερίληψη τέτοιων στοιχείων στη σύνθεσή τους. Η εξωτερική επεξεργασία ξεπλένει την έκχυση μόνο για λίγο. Αν μια μεγάλη ποσότητα υγρασίας πέσει στην τοιχοποιία, μετά από λίγο η θεραπεία θα πρέπει να γίνει ξανά.

Για να αποφευχθεί η επανάληψη των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων καθαρισμού, η επιφάνεια που εκτίθεται σε σημαντική υγρασία ή εισροή νερού πρέπει να προστατεύεται από την υγρασία. Ταυτόχρονα επιβάλλονται απαιτήσεις για τη διαπερατότητα των ατμών.

Συμβουλές πρόληψης

Είναι πολύ πιο εύκολο να αποφευχθεί η εμφάνιση της εξάπλωσης παρά να αγωνιστείς μαζί τους. Μετά από όλα, αναδύονται αρκετά γρήγορα και αυξάνουν τον εντοπισμό τους. Οι εργασίες για την απομάκρυνσή τους μπορούν να πάρουν πολύ χρόνο, προσπάθεια και χρήμα. Επιπλέον, δεν υπάρχει εγγύηση ότι τα λευκά σημεία δεν θα εμφανιστούν ξανά μετά τον καθαρισμό.Ως εκ τούτου, καθορίζουμε εκ των προτέρων τους πιθανούς παράγοντες που μπορούν να χαλάσουν την τοιχοποιία.

  • Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα τούβλο από έναν αποδεδειγμένο κατασκευαστή κατά τη διάρκεια των ετών και πολλούς πελάτες.. Εξοικονόμηση στο υλικό σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο. Ταυτόχρονα, είναι πολύ δύσκολο να διακρίνουμε υλικό υψηλής ποιότητας για κατασκευή από εκείνο που επιτυγχάνεται με τις τεχνολογικές παραβιάσεις απλά στην εμφάνιση. Κατά την αναζήτηση ενός καλού προμηθευτή θα βοηθήσει αναθεωρήσεις και συστάσεις.
  • Για την κατασκευή είναι απαραίτητο να αραιωθεί όσο το δυνατόν παχύτερο. και να εκτελείτε εργασίες κατασκευής μόνο σε ξηρό καιρό. Συνιστάται να χτίσετε μόνο το ζεστό ήμισυ του έτους.
  • Εάν είναι δυνατόν, δεν πρέπει να προστίθενται πρόσθετα πρόσθετα στο κονίαμα τοιχοποιίας.. Το ίδιο το μείγμα είναι καλύτερα να προσπαθήσετε να αραιώσετε με καθαρό νερό και υψηλής ποιότητας χονδρόκοκκο άμμο.
  • Εάν είναι απαραίτητο να ανασταλεί η εργασία, τα ημιτελή τμήματα του κτιρίου πρέπει να καλύπτονται με φύλλο αλουμινίου.. Φέρτε τους κάτω από τη στέγη του κατά προτίμηση το ταχύτερο δυνατόν προς την ατμοσφαιρική υγρασία και καταβύθιση δεν έχουν τεθεί μέσα στο υλικό και όχι τρέφονται της.

Πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν προσεκτικά, χωρίς να αφήνει ίχνη κονιάματος στην πρόσοψη.Εάν συμβεί μόλυνση από τούβλα, καθαρίστε το το συντομότερο δυνατό. Μετά από αυτό, μια ειδική υδρόφοβη ουσία που είναι ικανή να αποκρούει την υγρασία από ορυκτές επιφάνειες εφαρμόζεται στην επιφάνεια της τοιχοποιίας, απομποτισμένη καλά από το τούβλο.

  • Θα πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά το σύστημα αποστράγγισης, βροχοπτώσεις και ειδικές καλύμματα. προκειμένου να αποφευχθεί η περίσσεια νερού στην πρόσοψη κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης. Έτσι, τα όμβρια ύδατα θα πέσουν λιγότερο στα τούβλα.
  • Είναι καλύτερο να μην αραιωθεί το διάλυμα για άλλη μια φορά ή να αραιωθεί.. Συχνά χρησιμοποιώντας παλιό τούβλο είναι μούσκεμα στο νερό. Είναι καλύτερο να μην το κάνετε αυτό, αλλά να αφαιρέσετε τα υπολείμματα παλαιού τσιμέντου ή μείγματος με μηχανική δράση.
  • Ειδικά πρόσθετα που αντικαθιστούν ασβεστολιθικές ουσίες προστίθενται στο διάλυμα εργασίας. και να δώσει το συνδετικό υλικό μεγαλύτερη πλαστικότητα για να αποτρέψει τη φυσική διαδικασία σχηματισμού άλατος στην τοιχοποιία και την επακόλουθη απελευθέρωσή της στην επιφάνεια. Πρόκειται για ένα σημαντικό προληπτικό μέτρο, καθώς μια βολική και εξαιρετικά ακριβής εφαρμογή δημιουργεί το πιο σωστό και ομοιόμορφο φορτίο σε κάθε τούβλο. Νωρίτερα, για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν κρόκοι αυγού.Η σύγχρονη βιομηχανία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις. Αυτοί είναι διαμορφωτές μικροϊνών, που βασίζονται σε παράγωγα πετρελαίου, λιπαρά οξέα ή ενώσεις οργανοπυριτίου.

Ο σχηματισμός της εξάτμισης είναι συχνά μια φυσική και αναπόφευκτη διαδικασία. Δεν είναι πάντοτε δυνατό να ελέγχεται η εμφάνισή του. Όμως, όσο είναι δυνατόν, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν συνθήκες για την τήρηση της σωστής τεχνολογίας τοποθέτησης, τότε μπορούν να αποφευχθούν πολλά προβλήματα.

Πώς να αφαιρέσετε την εξάτμιση, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο