Χαρακτηριστικά και χρήση μάρκας τούβλου M-150

 Χαρακτηριστικά και χρήση μάρκας τούβλου M-150

Κεραμικά τούβλα M150 χρησιμοποιείται ευρέως σε χαμηλές κατασκευές, ωστόσο, λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ποια είναι η κύρια διαφορά αυτής της μάρκας από πολλούς άλλους. Στο άρθρο μας θα δούμε τα χαρακτηριστικά αυτού του υλικού και τις κατευθύνσεις της χρήσης του.

Τι εννοείς;

Το τούβλο της μάρκας με τον δείκτη M-150 μπορεί να αντέξει πίεση έως 150 kg / cm2 (που είναι ο αριθμός που αντιστοιχεί στην ονομασία του), επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορα είδη κατασκευών: για την κατασκευή εμπορικών κέντρων, οικιστικών κτιρίων και εγκαταστάσεων αποθήκευσης.

Το υλικό προσφέρεται σε δύο βασικές εκδοχές - κοίλες και γεμάτες, διατηρούν τη θερμότητα καλά, έχουν αυξημένη αντοχή και έχουν εξαιρετική αντίσταση στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ένα μπλοκ πλήρους τύπου τύπου Μ150 χρησιμοποιείται συχνά για την τοποθέτηση θεμελίων, υπογείων και υποπόδων, αν και όχι πολύ βαριά κτίρια. Πρόκειται για ένα αρκετά ισχυρό οικοδομικό υλικό, το οποίο διατηρεί το βάρος των πλακών και των τεράστιων δαπέδων.

Στην καθημερινή ζωή, παρόμοια δομικά υλικά λαμβάνονται για το σχεδιασμό τζάκια και σόμπες των διαφόρων τροποποιήσεων. Το Block M150 είναι ιδανικό για την κατασκευή χαλκού, με μια λέξη, κατάλληλη για απολύτως οποιαδήποτε αντικείμενα που δεν απαιτούν στερεό καύσιμο, στην περίπτωση αυτή, είναι προτιμότερο να προτιμάτε το πυρίμαχο τούβλο ή το τούβλο.

Το κούφιο μπλοκ M150 είναι ιδανικό για την τοποθέτηση χωρισμάτων σε σπίτια και εξωτερικούς τοίχους επένδυσης, προσόψεις και χάρη στα κενά, έχει χαμηλό βάρος, διατηρώντας ταυτόχρονα εξαιρετική πυκνότητα και καλές θερμομονωτικές ιδιότητες.

Λόγω λειτουργικών χαρακτηριστικών, το υλικό μπορεί να αντέξει ισχυρή εξωτερική πίεση. Κατά κανόνα, τα μπλοκ αυτά παράγονται σε ενιαίο μέγεθος, αλλά μπορεί να είναι ενάμισι και διπλάσιο, γεγονός που καθιστά δυνατή την επίτευξη σημαντικής εξοικονόμησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Brick μάρκα M150 είναι μια γενική κατασκευή, με πρόσωπο ή ειδική. Είναι πολύ ισχυρότερη από τις σειρές M75, M100 και M125.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση τέτοιων τούβλων είναι εύκολο να γίνει με τα χέρια σας, γεγονός που μειώνει σημαντικά το συνολικό κόστος κατασκευής κτιρίων.

Είναι δυνατόν να αγοράσετε τούβλο M150 απολύτως οπουδήποτε στην πώληση των υλικών κατασκευής και τελικής επεξεργασίας, καθώς πρόκειται για ένα αρκετά κοινό οικοδομικό υλικό.

Πλεονεκτήματα και αδυναμίες

Το Block M150 έχει εξαιρετικές φυσικοτεχνικές παραμέτρους και εξαιρετικά αισθητικό σχεδιασμό, αλλά ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων δεν τελειώνει εκεί. Η τοιχοποιία αυτού του υλικού δεν απαιτεί πρόσθετους τύπους τελειωτικών εργασιών, επομένως συχνά δεν φαίνεται χειρότερη από μια τοιχοποιία ακρινού υλικού που καλύπτει, γι 'αυτό συχνά χρησιμοποιείται για εξωτερικές εργασίες φινιρίσματος.

Είναι πολύ σημαντικό ότι ένα τέτοιο τούβλο έχει την ικανότητα να αντιστέκεται σε αρνητικές εξωτερικές επιρροές. Αντέχει τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, τους ακραίες παγετούρες, την παρατεταμένη άμεση έκθεση στο ηλιακό φως, καθώς και τις επιπτώσεις της βροχόπτωσης και της "εγγύτητας" στα υπόγεια ύδατα.

Το τούβλο αυτό κατασκευάζεται από φυσικές πρώτες ύλες, επομένως έχει υψηλό βαθμό περιβαλλοντικής ασφάλειας, δεν περιέχει και δεν εκπέμπει βλαβερές και τοξικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της ακτινοβολίας.

Με την ευκαιρία, το προϊόν M150 οφείλει τη μεγάλη του δημοτικότητα σε ένα σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο το διακρίνει από όλους τους άλλους τύπους οικοδομικών προϊόντων - το βάρος του κυμαίνεται από 2,5 έως 3,5 κιλά. Χάρη σε αυτή τη μικρή μάζα, ένα τούβλο μπορεί να μετακινηθεί αρκετά εύκολα σε διαφορετικούς ορόφους κατά την εκτέλεση όλων των τύπων κατασκευαστικών εργασιών.

Από τις πιο σημαντικές ιδιότητες ενός τούβλου, είναι απαραίτητο να τονιστούν οι υψηλές μονωτικές του ιδιότητες, έτσι ώστε το χειμώνα να διατηρείται θερμότητα στο εσωτερικό του κτιρίου και το καλοκαίρι ο θερμός αέρας δεν διεισδύει στο εξωτερικό, παρέχοντας ένα δροσερό και ευνοϊκό μικροκλίμα στο σπίτι.

Τα μπλοκ M150 χαρακτηρίζονται από καλή ηχοαπορρόφηση, επομένως η χρήση τους είναι βέλτιστη σε καταστάσεις όπου θα πρέπει να εξασφαλίσετε μέγιστη μόνωση θορύβου.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων ενός τούβλου, μπορεί να καλείται η πιθανότητα εμφάνισης εξανθήματος στην επιφάνεια, καθώς και ελαφρώς υψηλότερο κόστος, σε σύγκριση με το πυριτικό τούβλο.

Επιπλέον, υπάρχουν μερικές αποχρώσεις για τη χρήση του κονιάματος, αφού το τούβλο δεν θα είναι σε θέση να παράσχει την απαιτούμενη αξιοπιστία και αντοχή της δομής αν το κονίαμα χρησιμοποιεί μια λύση ανεπαρκούς ποιότητας. Έτσι, όταν τα τούβλα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αντικειμένων του δρόμου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί μια σύνθεση τσιμέντου. Αλλά για το σπίτι πιο κατάλληλο ασβέστη.Για επένδυση χρησιμοποιήστε ειδικά ξηρά μείγματα που μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού.

Είδη

Όλα τα τούβλα του σήματος M150 παράγονται σε δύο βασικές εκδοχές: τούβλα και αντιμετωπίζουν. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι το πρώτο αφορά το πλήρες σώμα και το δεύτερο περιέχει κενά, μια τέτοια μονάδα οφείλεται στη δομή του υλικού και στα φυσικά και τεχνικά του χαρακτηριστικά. Τα συμπαγή μπλοκ δεν έχουν κενά, αλλά ταυτόχρονα έχουν ελαφρώς τραχιά εμφάνιση, συνήθως χρησιμοποιούνται για υπόγεια και υπόγεια, καθώς και φέροντες τοίχους και δάπεδα, τα οποία δέχονται μεγάλο φορτίο.

Τα κοίλα τούβλα έχουν μικρότερο βάρος, τα οποία χαρακτηρίζονται από αυξημένη αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες λόγω της παρουσίας ελεύθερου χώρου γεμάτου αέρα, από τούβλα που κατασκευάζονται παντού σε τοίχους οικιστικών κτιρίων και οικονομικών δομών.

Το μπροστινό μπλοκ M150 έχει την ιδανική εμφάνιση, επομένως χρησιμοποιείται ευρέως για προσόψεις επένδυσης, καθώς και για κολώνες και όλα τα είδη διακοσμητικών περιφράξεων.

Σήμερα, η βιομηχανία παράγει προϊόντα Μ150 σε ποικίλα μεγέθη και σχήματα, μονό και μιάμιση έως διπλάσια θεωρούνται τα πιο κοινά.

Επιπλέον, το προϊόν προσφέρεται σε πολλές αποχρώσεις, εξαιτίας των οποίων χρησιμοποιείται σε ένα αρκετά μεγάλο κατασκευαστικό τμήμα. Η μεγαλύτερη ζήτηση είναι για τα μοντέλα με άχυρο, καθώς και κόκκινα, καφέ, καφέ χρώματα. Πρόσφατα κατέκτησε την παραγωγή προϊόντων πιο ευγενών αποχρώσεων - εξαιρετικό ελεφαντόδοντο, ευγενή τερακότα, αριστοκρατικός παγετός και σοκολάτα.

Οι παράμετροι των μονάδων M150 που παραδίδονται στην αγορά εξαρτώνται άμεσα από την τροποποίησή τους. Το μοναδικό τούβλο με παραμέτρους 250x120x65 mm, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κεφαλών και εγκαταστάσεων στήριξης, θεωρείται ότι είναι το πιο αγορασμένο.

Διαφορά από άλλες μάρκες

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των προϊόντων από τούβλα είναι μια μάρκα προϊόντων, η οποία καθορίζεται ως αποτέλεσμα πολλών δοκιμών για αντοχή σε θλίψη και κάμψη, καθώς και για αντοχή στον παγετό. Η παράμετρος δύναμης συμβολίζεται συνήθως με το γράμμα Μ, καθώς και με αριθμούς - μεταγραφές που δείχνουν τι είδους φορτίο ανά 1 cm2 μπορεί να αντέξει, αντίστοιχα, όσο μεγαλύτερο είναι το σήμα, τόσο ισχυρότερο είναι το τούβλο.

Εγκατεστημένο 8 μονάδες.

Αυτό είναι M με τιμές από 75 έως 300.

Τα πιο δημοφιλή είναι τα εμπορικά σήματα των μπλοκ M-75, καθώς και τα M-100, M-125, M-150 και M-200.

Η δημοτικότητα του M75 οφείλεται σε εξαιρετικά φυσικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και εξωτερικό σχεδιασμό. Το υλικό είναι πολύ οικονομικό, γεγονός που μειώνει σε μεγάλο βαθμό το κόστος ολόκληρης της κατασκευής.

  • Το M150 είναι ανθεκτικό, επομένως χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή χωρισμάτων, φέροντων τοίχων, περιφράξεων και υπογείων.
  • Το M100 είναι μια από τις δημοφιλέστερες ποικιλίες του κόκκινου τούβλου, είναι βέλτιστη για την τοποθέτηση φέροντων και εξωτερικών τοίχων, αλλά δεν πρέπει να το παίρνετε για να αντιμετωπίσετε.
  • Το M125 είναι επίσης κατάλληλο για τοίχους τοιχοποιίας και χρησιμοποιείται επίσης για την εγκατάσταση κολώνων, εσωτερικών κολώνων και διαφόρων χαμηλών κτιρίων.

Τα προϊόντα M125 και M150 αγοράζονται περισσότερο στην κατασκευή κτιρίων χαμηλής ανόδου, είναι σχεδόν πανομοιότυπα στα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους, αλλά η μόνη διαφορά είναι ότι τα τούβλα M125 μπορούν να φέρουν φορτίο 125 kg ανά τετραγωνικό εκατοστό και M150 - 150 kg.

Η σήμανση των τούβλων με την ονομασία SUR, για παράδειγμα το SUR-150/35, σημαίνει ότι πριν από εσάς είναι ένα μπλοκ πυριτικού άλατος, το οποίο γίνεται με την προσθήκη πλαστικοποιητών και τεχνητών προσθέτων που βελτιώνουν τις τεχνικές παραμέτρους των πρώτων υλών.

Μέθοδοι παραγωγής

Το κεραμικό τούβλο M150 παράγεται με δύο βασικούς τρόπους: χρησιμοποιώντας πλαστικό χύτευση και συμπίεση, το οποίο, με τη σειρά του, διαφέρει σε ξηρό και ημιδιακό.

Η πρώτη μέθοδος είναι πιο κοινή και οικονομικά αποδοτική. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται πηλό, η δομή του οποίου περιλαμβάνει το 30% της άμμου - η δομή αυτή συμβάλλει στην αποτροπή της πιθανότητας συρρίκνωσης του ξηρού τελικού προϊόντος. Η προετοιμασμένη πρώτη ύλη επεξεργάζεται με ατμό και αναμειγνύεται επιμελώς σε μια ομοιογενή μάζα, μετά την οποία χυτεύεται η ακατέργαστη ράβδος, συνήθως είναι κατά 15% περισσότερο από το τελικό προϊόν, επειδή χάνεται υπερβολική υγρασία κατά τη διαδικασία ξήρανσης. Η τεχνολογική ανάφλεξη πραγματοποιείται σε κλίβανο σε θερμοκρασία 1000 βαθμών Κελσίου.

Όταν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο πρεσαρίσματος τούβλο γίνεται πιο ομοιόμορφη, αλλά η αντίσταση του παγετού καθυστερεί σημαντικά πίσω από εκείνη που λαμβάνεται από την πυροδότηση. Στην περίπτωση αυτή, η πρώτη ύλη είναι άργιλος με παράμετρο υγρασίας 8 έως 12% · κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, συνθλίβεται εντελώς σε σκόνη και πιέζεται υπό υψηλή πίεση. Στο τελικό στάδιο, εκτοξεύονται στον κλίβανο.

Εφαρμογή

Όταν προγραμματίζετε εργασίες για κατασκευαστικούς σκοπούς, συχνά τίθεται το ερώτημα ποιος τύπος τούβλων M150 θα επιλέξει. Όλα είναι απλά εδώ: η λύση εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον λειτουργικό σκοπό της μελλοντικής δομής.Για παράδειγμα, ένα συνηθισμένο κοίλο μπλοκ είναι ιδανικό για εσωτερικά χωρίσματα και τοίχους, είναι μικρό σε μέγεθος και ως εκ τούτου εξοικονομεί χώρο, επιπλέον είναι καλά ηχομονωμένο και επομένως οι κάτοικοι των δωματίων θα προστατεύονται αξιόπιστα από εξωτερικό θόρυβο.

Το φινίρισμα μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για το σχεδιασμό της πρόσοψης ενός κτιρίου κατοικιών. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε περιφράξεις από αυτά τα τούβλα - φαίνονται απλά πολυτελή και χάρη σε μια ευρεία παλέτα χρωμάτων μπορείτε να δώσετε έμφαση στις πιο πρωτότυπες ιδέες σχεδίασης.

Το διπλό τούβλο M150 είναι πολύ ανθεκτικό, επιπλέον, έχει μειωμένη θερμική αγωγιμότητα, επομένως η ανάγκη για αυτό συχνά προκύπτει όταν εγκαθιστάτε ζεστά τοιχώματα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χαμηλή κατασκευή κατοικιών. Εκτός από το ότι το προϊόν χρησιμοποιείται συχνά για το σχηματισμό εσωτερικών τοίχων σε δωμάτια με ευρύχωρο χώρο - αυτό οφείλεται στο μικρό πλάτος του και στην καλή απορρόφηση του ήχου.

Σχετικά με τους τύπους των τούβλων και τις δοκιμές του μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο