Ενσωματωμένο σε τούβλο κολώνες για την πύλη: πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε;

Οι πύλες σε οποιοδήποτε ιδιωτικό (και όχι μόνο) σπίτι πρέπει να προστατεύουν αξιόπιστα από εξωτερική εισβολή. Πρέπει επίσης να είναι όμορφη στην εμφάνιση. Αλλά και οι δύο αυτές απαιτήσεις δεν μπορούν να ικανοποιηθούν εάν οι υποστηρίξεις αποκλίνουν από την ιδανική κάθετη, και αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διαθεσιμότητα και την ορθότητα της εγκατάστασης υποθηκών.

Τι είναι;

Φράκτες από τούβλα μπορεί να φαίνονται πολύ όμορφα. Αλλά ο ομαλός, εξωτερικά κομψός πυλώνας είναι κακός επειδή δεν μπορεί να συνδεθεί τίποτα με αυτό και επομένως η εγκατάσταση της πύλης απευθείας στον τούβλο δεν είναι δυνατή. Απλά δεν κρατούν και πέφτουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ενυπόθηκα δάνεια προβλέπονται σε τούβλο πυλώνες, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση πύλες.

Υπάρχουν πολλοί τύποι τέτοιων στοιχείων.Αλλά κάθε ένα από αυτά λύνει ένα αυστηρά καθορισμένο πρόβλημα. Πρέπει να λάβουμε αμέσως υπόψη το υλικό από το οποίο σχεδιάζεται η κατασκευή τμημάτων του ίδιου του φράχτη. Εάν χρησιμοποιούνται στερεά τούβλα για αυτό, τότε τα ενυπόθηκα στοιχεία σχεδιάζονται μόνο για να συνδέουν τμήματα με κολόνες.

Σε αυτή την περίπτωση, το φορτίο στη δομή είναι σχετικά μικρό, οπότε ακόμη και οι βρόχοι που στρέφονται από ένα σύρμα διαμέτρου 0,8 cm θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν την εργασία. Κάθε 3 σειρές τοποθετούνται (στην τέταρτη γραμμή της τοιχοποιίας). Αυτό γίνεται στην πλευρά του στύλου, όπου πρόκειται να συνδεθούν τα τμήματα τούβλου. Μια τέτοια απόφαση αποδείχθηκε επανειλημμένα σε ποικίλες συνθήκες. Αλλά είναι απαράδεκτο εάν τα τμήματα του φράχτη είναι κατασκευασμένα από προφίλ μετάλλου, ξυλείας και άλλα υλικά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα στεγαστικά δάνεια πρέπει να αντέξουν το αυξημένο φορτίο, επειδή οι πυλώνες δεν θα το παίρνουν πλέον πάνω τους. Επειδή πρέπει να χρησιμοποιήσετε πλάκες από χάλυβα. Αυτές οι δομές είναι συγκολλημένες σε ένα ορισμένο ύψος (ανάλογα με το έργο), αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν πτυσσόμενες συνδέσεις. Το τούβλο θα πρέπει να πριονιστεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο, έτσι ώστε η υποθήκη να περάσει εκεί.

Αργότερα στις καθυστερήσεις με συγκόλληση προσαρμόστε τις υστερήσεις. Και αυτές οι καθυστερήσεις επιτρέπουν μόνο σας να τοποθετήσετε διάφορα δομικά στοιχεία του φράχτη. Αλλά ακόμα και όταν γίνονται υποθήκες και καθυστερήσεις, τα τμήματα δεν πρέπει να σταθεροποιηθούν αμέσως. Είναι απαραίτητο να περιμένετε να αποκτήσουν οι θέσεις μια ορισμένη δύναμη και μόνο μετά να προχωρήσετε στην τελική συναρμολόγηση. Συνήθως πρέπει να περιμένετε 18-25 ημέρες.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Για συρόμενες πύλες

Εγκαθιστώντας συρόμενες πύλες, δεν έχει νόημα να ψάχνετε για σχέδια ενσωματωμένων στοιχείων, απλώς δεν υπάρχουν. Η γεωμετρία και οι διαστάσεις επιλέγονται αυθαίρετα, διότι πρέπει να επιλυθεί μόνο μία εργασία: η δημιουργία μιας βάσης για την εγκατάσταση κυλίνδρων και ενός μηχανισμού κίνησης. Οι υποθήκες συνήθως γίνονται από κανάλια με αριθμούς 10-20. Υπάρχει σαφής κανόνας: η βαρύτητα της πύλης αυξάνεται - απαιτείται μεγαλύτερη έλαση μετάλλων.

Λάβετε υπόψη ότι η θέση για τον κινητήρα πρέπει να παρέχεται για αυτή τη γραμμή στο ναυπηγείο. Για να μην γίνει λάθος, αξίζει να καταστεί το στοιχείο υποθηκών ίσο σε μήκος με το "αντίβαρο" της πύλης.

Σημαντική σημείωση: η υποθήκη τοποθετείται αυστηρά σε ευθεία γραμμή, η οποία θα μετακινήσει τον καμβά.

Μερικές φορές μπορεί να είναι μικρότερη, αλλά το πολύ 20 cm. Αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε αργότερα μια μονάδα δίσκου με ηλεκτρικό κινητήρα,Ο χώρος για την εγκατάστασή του είναι συγκολλημένος στην υποθήκη σε μια αυθαίρετα επιλεγμένη τοποθεσία. Αλλά ορισμένοι κατασκευαστές κάνουν διαφορετικά. Τη στιγμή της κατασκευής της πύλης, δεν προετοιμάζουν καμία βάση για τον κινητήρα. Μόνο τότε, όταν συναρμολογείται, είναι μια χαλύβδινη πλάκα που βλέπει στην κορυφή της υποθήκης που είναι συγκολλημένη στην πλευρά λίγο.

Για την πύλη

Η προσέγγιση σε τέτοια ενυπόθηκα δάνεια είναι κάπως διαφορετική από αυτή των στοιχείων που συγκρατούν τις συρόμενες πύλες. Δεν χρειάζεται να εισάγετε ράβδους μέσα σε τούβλα. Απαιτείται να τα τοποθετήσετε απευθείας δίπλα στα στηρίγματα, οδηγώντας τα στο έδαφος. Όταν ολοκληρωθεί η εργασία αυτή, το κανάλι συγκολλάται.

Δεδομένου ότι τα wickets είναι πολύ πιο εύκολα από τις συνηθισμένες πύλες, τα ενυπόθηκα δάνεια δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ μεγάλα. Αλλά συνιστάται να εμβαθύνετε τα στηρίγματα στο έδαφος, τότε θα είναι πιο αξιόπιστα.

Σημαντικό: μπορείτε να απλοποιήσετε την εγκατάσταση της δομής ανοίγοντας αμέσως τρύπες στο κανάλι για ενσωματωμένα στοιχεία.

Για μεγάλες πύλες, με ψηλούς πυλώνες, δεν είναι αρκετό να εγκατασταθούν κατακόρυφα κανάλια γύρω από τα δύο μισά. Παρακάτω σφραγίζονται από το τρίτο κανάλι, το μήκος του οποίου πρέπει να συμπίπτει με την απόσταση από τους πυλώνες μέχρι την πύλη.

Μπορείτε συχνά να βρείτε δηλώσεις ότι μπορείτε να συγκολλήσετε στεγαστικά δάνεια σε ταινίες χάλυβα που προεξέχουν από τους πυλώνες. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτές οι μικροσκοπικές προβολές δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε μια μικρή πύλη. Στην περίπτωση των ταλαντευόμενων πύρων, οι υποθήκες από μέταλλο από 5 έως 7 cm συγκολλούνται στους κεντρικούς στύλους των στύλων. Αυτό είναι αρκετό για τις αυτόματες δομές, αν δεν αποδειχθεί ότι είναι πολύ βαρύ.

Συμπληρωματικές συστάσεις για την επιλογή και την εγκατάσταση:

 • Για τις βαριές πύλες, τα δοκάρια ή οι ράγες μπορούν να συγκολληθούν μεταξύ των στύλων. Θα είναι πιο αξιόπιστο αν το κάνετε με τιράντες, και από την άλλη πλευρά, συγκολλήστε πρόσθετα δοκάρια.
 • Επειδή δεν υπάρχει εμπειρία, είναι καλύτερα να μην προσπαθήσουμε να κρύψουμε τις υποθήκες, και στη συνέχεια να τους βγάλουμε έξω, είναι εξαιρετικά δύσκολο.
 • Είναι πιο σωστό να σφυροκοπείτε (βιδώστε) ένα μεταλλικό προϊόν μέσα από ένα άνοιγμα που προετοιμάζεται από ένα ειδικό εργαλείο.
 • Οι οπές στο τούβλο γίνονται υπό γωνία 45 μοιρών (η απόκλιση είναι αποδεκτή, αλλά μικρή, διαφορετικά το τούβλο θα σπάσει).

  Πώς να κάνετε υποθήκη των δικών σας χεριών, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο