Πώς να βάλετε ένα τούβλο κάτω από την ένωση;

Καλά που το τούβλο τοίχο φαίνεται απλά υπέροχο. Η βασική φράση εδώ είναι ακριβώς "καλά διατυπωμένη". Ακόμα και το πιο εκπληκτικό υλικό που παραβιάζει την τεχνολογία της εφαρμογής ενός συμπαγούς αποτελέσματος δεν θα δώσει ακριβώς.

Χαρακτηριστικά της εργασίας

Τα τούβλα τοιχοποιίας κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μια ποικιλία σχεδίων που συμβάλλουν στη σωστή διαμόρφωση του κονιάματος. Η διαφορά μεταξύ των σχεδίων είναι κυρίως στο γεωμετρικό σχήμα τους. Η τοποθέτηση με παρόμοιο τρόπο δεν δείχνει πώς ξεκίνησε χωρίς τη χρήση πρόσθετων εργαλείων. Για να κάνετε όλη τη δουλειά μόνοι σας, θα χρειαστείτε:

 • σφουγγάρι με μεταλλική βούρτσα.
 • ένα διάλυμα στο οποίο προστίθεται ένας πλαστικοποιητής.
 • μυστρί?
 • τούβλο?
 • στοιχεία πρότυπου που καθορίζουν τα χαρακτηριστικά τοιχοποιίας.

Η σπάτουλα χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του διαλύματος που παραμένει στις ραφές. Η σύνθεση τοποθετείται αυστηρά στο επίπεδο που συμπίπτει με την εξωτερική γραμμή του συμπλέκτη. Η σειρά είναι απλή: πρώτα, με τα πρότυπα στα χέρια τους, δημιουργούν την απαιτούμενη διαμόρφωση και μόνο τότε χρησιμοποιούν τη σπάτουλα. Αν δεν απομακρύνετε το υπερβολικό κονίαμα τοιχοποιίας, αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα. Με τη βοήθεια μιας τέτοιας συσκευής όπως η σύνδεση, είναι δυνατό να ωθηθεί το διάλυμα πίσω κατά περίπου 0,3 cm.

Μετά από αυτό, η σύνθεση συμπιέζεται προσεκτικά. Αυτός ο αλγόριθμος θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας όχι μιας τοποθέτησης, αλλά ολόκληρου του τοίχου ως σύνολο. Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος κατά τον οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί η σύνδεση. Για τον ορισμό του δώστε προσοχή στις στιγμές:

 • την αρχική συνέπεια της λύσης.
 • τις πλαστικές του ιδιότητες.
 • υγρασία περιβάλλοντος.
 • θερμοκρασία (εξωτερική ή εσωτερική).
 • διαθέσιμες για τους πλοιάρχους της ταχύτητας εργασίας.

Πώς να προετοιμαστεί σωστά για την εργασία και να το κάνει;

Είναι λογικό να βάλει ένα τούβλο κάτω από την ένωση είναι εύκολο, αλλά και δεν είναι εύκολο. Το πρώτο βήμα είναι πάντα ο βαθύς καθαρισμός της επιφάνειας. Δεν πρέπει να υπάρχουν ακόμη και μικρά ίχνη βρωμιάς πάνω του.Περαιτέρω, είναι σημαντικό να προετοιμαστεί, όπως θα πρέπει να είναι το μίγμα τοιχοποιίας, το οποίο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πλαστικό. Συχνά, η προσθήκη ειδικών ουσιών που αυξάνουν την πλαστική ποιότητα ασκείται.

Κατ 'αρχάς, ράβω κάθετες ραφές, μόνο τότε έρχεται στο οριζόντιο επίπεδο. Μερικοί προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά χωρίς τη χρήση βοηθητικών προσθέτων, όμως μια τέτοια απόφαση απειλεί να διαρρήξει τη σύνθεση σε ορισμένα μέρη. Επιτρέπεται η χρήση ξηρών μειγμάτων που αποκτούν πλαστικότητα μετά από αραίωση με νερό. Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι να αποθηκεύσετε τη διαμόρφωση μετά την ολοκλήρωση της σύνδεσης.

Μπορείτε να τοποθετήσετε τον μπροστινό τοίχο με διάφορα σχέδια, συμπεριλαμβανομένου ενός μπαρ, με τούβλα οποιουδήποτε γεωμετρικού σχήματος. Η επιλογή των προτύπων γίνεται σύμφωνα με το προφίλ της τοιχοποιίας. Αυτή η απαίτηση θα εξασφαλίσει το ίδιο πάχος της γέμισης. Επιλέγοντας τη σύνθεση, είναι απαραίτητο να μάθετε - εάν θα προκαλέσει ένα φράξιμο της επιφάνειας; Αν συμβεί, η ποσότητα του υλικού που καταναλώνεται αυξάνεται ουσιαστικά, ειδικά σε επιφάνειες με σχισμένη υφή.

Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι το έργο θα είναι πολύ χρονοβόρο.Θα χρειαστεί πολύς χρόνος, επομένως πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά το πρόγραμμά σας. Η παραμικρή απόπειρα επιτάχυνσης της ένωσης θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της εμφάνισης της επιφάνειας. Όσον αφορά το εργαλείο, μπορείτε να το αγοράσετε και να το κάνετε μόνοι σας. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η φόρμα σας επιτρέπει να ολοκληρώσετε την εργασία.

Απαιτούνται πρόσθετα εργαλεία

Βοηθητικές συσκευές θα χρειαστούν εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια ραφή ενός άτυπου σχήματος. Για να κάνετε μια τέτοια γραμμή με τη βοήθεια ορισμένων αρθρώσεων δεν θα λειτουργήσει. Το ακριβές σύνολο εργαλείων καθορίζεται από την τεχνική κατάσταση του τοίχου από τούβλα, αλλά το πιο τεράστιο σύνολο θα αποτελείται από αυτούς τους βοηθούς:

 • σφυρί?
 • μπετονιέρα;
 • σμίλη?
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • τριγωνική μυστρί?
 • Βούρτσα με μια μαλακή τρίχες (ή ρολό)?
 • kratsovka;
 • βούρτσα με σκληρό χαλύβδινο σωρό.

Μια σμίλη, η οποία χτυπείται απαλά με ένα σφυρί, θα βοηθήσει στον καθαρισμό της παλιάς λύσης από τις ραφές. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο εργαλείο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα διάτρητο εργαλείο. Η κατασκευή του ενέματος συχνά απαιτεί ένα τρυπάνι και ένα ακροφύσιο μίξης. Αυτό το στοιχείο σας επιτρέπει να διευκολύνετε την ανάμιξη του διαλύματος.

Ο αναμικτήρας σκυροδέματος δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητος εάν το εύρος των εργασιών είναι μικρό. Η σπάτουλα βοηθά τόσο στην απομάκρυνση του υπερβολικού μίγματος όσο και στην εφαρμογή του. Οι τοίχοι καθαρίζονται όταν ολοκληρωθεί η σύνδεση και η έγχυση. Για να υγράνετε τις λωρίδες, χρησιμοποιείτε συχνά μια βούρτσα βούρτσας. Ως ξύλινο εργαλείο χρησιμοποιήθηκε ξύλινη ράβδος μήκους 1 μέτρου. Η δεξαμενή, όπου προετοιμάζεται το ενέματα, πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε βάθος από το πλάτος - διαφορετικά το κονίαμα θα τοποθετηθεί πολύ γρήγορα.

Είναι σημαντικό! Η άκρη του σμίλου θα πρέπει να ακονιστεί σωστά.

Περισσότερα για τη μέθοδο εργασίας

Μπορείτε να απλοποιήσετε με ακρίβεια τον καθαρισμό των αρθρώσεων με το φούσκωμα τους με συμπιεστές. Αυτή η τεχνική διευκολύνει την απομάκρυνση ακόμη και της μικρότερης ακαθαρσίας. Όταν απομακρύνεται η περίσσεια του διαλύματος, οι ραφές υγραίνονται σε μια μικρή περιοχή. Είναι απαραίτητο να βρεθεί μόνο το τμήμα που θα υποστεί επεξεργασία στα επόμενα 60 λεπτά. Η διάρκεια ζωής του διαλύματος κυμαίνεται από 1,5 έως 2 ώρες, επομένως παρασκευάζεται σε μικρή ποσότητα.

Τα τούβλα για την τοποθέτηση των τοιχοποιιών παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο