Ποιο χρώμα να επιλέξετε για έπιπλα;

Τι να κάνετε αν τα έπιπλα υψηλής ποιότητας εξυπηρετούν το σκοπό της, προγραμματίζεται μια μεγάλη ανακαίνιση και τα παλιά εσωτερικά αντικείμενα δεν ταιριάζουν στη νέα ιδέα; Η ζωγραφική μπορεί να είναι η διέξοδος, γιατί είναι αυτή που σας επιτρέπει να αποκαταστήσετε και να δώσετε μια δεύτερη ζωή σε οποιοδήποτε έπιπλο από ξύλο ή μέταλλο. Τα σύγχρονα υλικά βαφής θα σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε την πιο τολμηρή ιδέα και μια ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι τα ενημερωμένα έπιπλα ταιριάζουν με κάθε στυλ του δωματίου, είτε είναι υψηλής τεχνολογίας, pop art ή χώρα.

Τύποι χρωμάτων: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η ζωγραφική ξύλινων ή μεταλλικών επιφανειών των επίπλων μπορεί να επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της, καθώς και να την προστατεύει από την υγρασία, τη μούχλα και το ωίδιο. Για την αποκατάσταση των προσόψεων επίπλων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους τύπους χρωμάτων. Η επιλογή εξαρτάται από τις ειδικές απαιτήσεις για την ασφάλεια και την ποιότητα της κάλυψης.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι είναι:

 • Ακρυλικό. Αυτή η ομάδα χρωμάτων είναι μία από τις ασφαλέστερες για ανθρώπους και ζώα, καθώς το νερό χρησιμοποιείται ως διαλύτης. Δεν έχει αιχμηρή χημική οσμή, που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους, για παράδειγμα, κατά τη χειμερινή περίοδο. Είναι κατάλληλο για τη βαφή όχι μόνο MDF επιστρώσεων, αλλά και μοριοσανίδων και μοριοσανίδων. Αυτή είναι μια ιδανική επιλογή για παιδικά έπιπλα τόσο για το σπίτι όσο και για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα των παιδιών. Μερικοί κατασκευαστές παράγουν ακρυλικά χρώματα σε δοχεία, γεγονός που απλοποιεί την εφαρμογή και μειώνει την κατανάλωση υλικού.

Το μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι τα ακρυλικά χρώματα εξαφανίζονται γρήγορα από την επιφάνεια των επίπλων (λόγω της βάσης νερού) και υπάρχει ανάγκη για χρωματισμό.

 • Λιπαρό. Πιο συχνά χρησιμοποιείται για μεταλλικά έπιπλα, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ξύλινα προϊόντα. Έχουν ισχυρή οσμή, η οποία απαιτεί τη χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού και εργασίες που εκτελούνται σε καλά αεριζόμενο χώρο.
 • Αλκυδ-ουρεθάνη - μια κοινή σύνθεση που χρησιμοποιείται για τη ζωγραφική τόσο των επίπλων από συμπαγές ξύλο όσο και των πάνελ MDF.Δημιουργεί μια ταινία στην επιφάνεια που είναι ανθεκτική στην υγρασία, τον ήλιο και τις μηχανικές βλάβες. Μπορεί να έχει ισχυρή οσμή, συνεπώς, η εργασία πρέπει να διεξάγεται μόνο σε καλά αεριζόμενο χώρο και να επιλέγετε χρώματα από γνωστούς κατασκευαστές. Συχνά με τέτοιες χρωματισμένες προσόψεις των σετ κουζίνας.
 • Πολυουρεθανική ρητίνη. Τα χρώματα που βασίζονται σε αυτά τα εξαρτήματα αποτελούν μια ομαλή, γυαλιστερή επιφάνεια που μπορεί να διαρκέσει περίπου 20 χρόνια. Η βαφή πολυεστέρα για σπιτική χρήση είναι σπάνια χρωματισμένη, αλλά στις βιομηχανικές αποχρώσεις μπορεί να δοθεί οποιαδήποτε σκιά. Η επιφάνεια που πλένεται, βαμμένη με βαφή πολυουρεθάνης, θα αντέξει τις επιπτώσεις των περισσότερων οικιακών χημικών, συμπεριλαμβανομένων των επιθετικών ουσιών.
 • Χρώμα κιμωλίας τέθηκε σε πώληση το 2017. Δημιουργεί μια βελούδινη, λεία επίστρωση επί των επίπλων, η οποία στην αφή είναι πολύ παρόμοια με την κιμωλία. Το χρώμα είναι μη τοξικό, στεγνώνει γρήγορα, μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως χωρίς πρόσθετη επεξεργασία. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βαφή οποιασδήποτε επιφάνειας από σκυρόδεμα, ξύλο, μέταλλο, πέτρα και πλαστικό.Το μόνο μειονέκτημα - το χρώμα δεν μπορεί να βρεθεί σε όλα, ακόμη και ένα εξειδικευμένο κατάστημα.
 • Ειδικά σκευάσματα για τη βαφή δερμάτινων επίπλων. Αυτά τα χρώματα μπορούν να είναι και σε φυσική βάση και αποτελούνται από συνθετικά συστατικά. Τα τελευταία είναι πιο αξιόπιστα, καθώς έχουν καλή κάλυψη, διατηρούν το δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι φυσικές βαφές δεν διαθέτουν αυτές τις ιδιότητες, αλλά είναι ασφαλέστερες για ανθρώπους και ζώα.

Σε μερικά χρώματα μπορείτε να βρείτε την επιγραφή thixotropic. Αυτός ο όρος σημαίνει ότι αυτή η σύνθεση δεν αφήνει ραβδώσεις και λεκέδες κατά τη διάρκεια της βαφής, επιτρέπει να επιτευχθεί μέγιστη διακόσμηση. Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές παράγουν τέτοιες βαφές.

Χρώματα

Τα σύγχρονα υλικά βαφής έχουν μια ευρεία παλέτα χρωμάτων. Ορισμένες συνθέσεις είναι εύκολα χρωματισμένες, γεγονός που επιτρέπει την αύξηση του αριθμού των πιθανών χρωμάτων και αποχρώσεων μέχρι αρκετές χιλιάδες. Αν δεν υπάρχει απαραίτητη σκιά στην πώληση, τότε είναι προτιμότερο να μην ασχοληθείτε με την ανεξάρτητη ανάμειξη χρωμάτων και χρωμάτων, καθώς δεν είναι πάντα εφικτό να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε καταστήματα κτιρίων η υπηρεσία αυτή παρέχεται πολύ συχνά.Η βαφή πραγματοποιείται σε ειδικό εξοπλισμό, οπότε η εισαγωγή στο επιθυμητό χρώμα θα είναι εκατό τοις εκατό.

Κατά κανόνα, δεν είναι δύσκολο να βρούμε ματ ή γυαλιστερό χρώμα βασικών χρωμάτων, πρώτα απ 'όλα, λευκό και μαύρο. Εάν θέλετε κάτι ασυνήθιστο, τότε τα χρώματα σε δοχεία θα έρθουν στη διάσωση. Είναι εξαιρετικά διακοσμητικά, επομένως είναι κατάλληλα όχι μόνο για τη βαφή της επιφάνειας, αλλά και για την απόδοση ορισμένων επιδράσεων.

Μεταξύ του ψεκασμού μπογιάς μπορείτε να βρείτε τα εξής:

 • μαργαριτάρι (διάφορες αποχρώσεις)?
 • χρυσό
 • χάλκινο;
 • με αποτέλεσμα της γήρανσης (craquelure).

Η επιλογή του χρώματος εξαρτάται από το ύφος των επίπλων, τον σκοπό και τον συνολικό σχεδιασμό του δωματίου. Έτσι, για την κρεβατοκάμαρα επιλέγουν συνήθως φωτεινές, διακριτικές αποχρώσεις, και για το φυτώριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτεινότερα χρώματα. Δημοφιλή βερνίκια ξύλου και ξύλου. Δίνουν τα ξύλινα έπιπλα και τα εσωτερικά αντικείμενα με κάθε αγαπημένη σκιά, για παράδειγμα, το wenge.

Διάσημοι κατασκευαστές και κριτικές

Η αγορά χρωμάτων και βερνικιών που προορίζονται για τη ζωγραφική επίπλων αντιπροσωπεύεται από περισσότερες από δώδεκα εταιρείες από διάφορες χώρες του κόσμου: Γερμανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ελλάδα, Αυστρία.Τα πιο απαιτημένα στα ρωσικά ράφια κατασκευής, σύμφωνα με τις κριτικές πελατών, είναι οι παρακάτω κατασκευαστές:

 • Renner (Ιταλία) - βαφή ενός τμήματος premium, επιτρέπει την επίτευξη υψηλών διακοσμητικών αποτελεσμάτων. Όλα τα προϊόντα συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας, ασφαλή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Οι συνθέσεις της ιταλικής παραγωγής Renner έχουν χαμηλή κατανάλωση, καλή δύναμη κρύβεται, σχηματίζουν μια ανθεκτική επίστρωση. Είναι καθολικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε εσωτερική ή εξωτερική εργασία. Ωστόσο, λόγω του υψηλού κόστους, δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά τα υλικά αυτής της εταιρείας.
 • ALPINA (Γερμανία) - χρώματα και βερνίκια της γερμανικής εταιρείας, η αποδέσμευση των οποίων ξεκίνησε το 1909. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ALPINA έχει κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο. Τα χρώματα για τα έπιπλα αυτής της μάρκας είναι φιλικά προς το περιβάλλον, όμορφα χρωματισμένα, εύκαμπτα και ανθεκτικά.
 • Dulux (Ηνωμένο Βασίλειο) - μάρκα της αγγλικής εταιρείας AkzoNobel. Τα προϊόντα είναι ασφαλή για τον άνθρωπο, δεν έχουν οξεία οσμή. Η βαφή Dulux είναι ανθεκτική στην εκτριβή, εύκολο να καθαριστεί και μεγάλη για δωμάτια με υψηλή υγρασία.
 • TEKNOS (Φινλανδία) - Ο συνολικός όγκος αυτών των χρωμάτων στη διεθνή αγορά υπερβαίνει το 40%. Η βέλτιστη αναλογία της τιμής και της ποιότητας, εκτός από όλα τα χρώματα προσθέτει ένα ειδικό συστατικό που καθιστά την επίστρωση ανοσία στο σχηματισμό μούχλας και ωίδιο.
 • ΤΙΚΚΟΥΡΙΛΑ (Φινλανδία) - είναι ασφαλές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων. Μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων για διαφορετικούς σκοπούς, μια πλούσια χρωματική παλέτα, καθώς και η δυνατότητα βαφής έκαναν το χρώμα αυτό δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.
 • TEKS (Ρωσία) - Ρωσική εταιρεία που παράγει μεγάλο αριθμό ονομάτων βαφών και βερνικιών για διάφορες ανάγκες. Διαφέρει σε χαμηλό κόστος, λεπτά τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα προϊόντα είναι ασφαλή κατά την τήρηση των συστάσεων χρώσης.
 • LAKRA (Ρωσία) - Ρωσική εταιρεία που παράγει ένα ευρύ φάσμα υλικών βαφής. Τα χρώματα για έπιπλα αυτής της εταιρείας διαφέρουν σε χαμηλό κόστος και αρκετά καλά χαρακτηριστικά. Η επίστρωση έχει εξαιρετική διαπερατότητα ατμών, ανθεκτική και ανθεκτική στη μηχανική καταπόνηση. Απαιτεί αυστηρή τήρηση της τεχνολογίας χρώσης.

Τα περισσότερα από τα αναγραφόμενα χρώματα είναι κατάλληλα όχι μόνο για τη ζωγραφική νέων επίπλων αλλά και για την αποκατάσταση οποιασδήποτε παλιάς παραγωγής, για παράδειγμα της Ikea.

Πώς να επιλέξετε;

Η τελική ποιότητα των επιχρισμάτων βαφής για έπιπλα εξαρτάται όχι μόνο από το κόστος και τα χαρακτηριστικά του χρώματος.

Για να μην κάνετε κακή επιλογή, πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 • Τύπος της βαμμένης επιφάνειας. Για το ξύλο χρησιμοποιείται ένας τύπος χρώματος, ενώ για το μέταλλο ένας άλλος. Το ίδιο ισχύει και για τα χρώματα για δερμάτινα, πλαστικά και άλλα έπιπλα. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις συστάσεις στο διαβατήριο του προϊόντος ή στην ίδια τη συσκευασία.
 • Εάν δεν υπάρχει πείρα στον χρωματισμό, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις θιξοτροπικές βαφές. Θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε μια λεία πολυστρωματική επίστρωση χωρίς σταγόνες και ραβδώσεις. Τέτοιες συνθέσεις είναι στο φάσμα προϊόντων κάθε κατασκευαστή ως μεταξύ των δαπανηρών και μεταξύ εκπροσώπων των επικαλύψεων προϋπολογισμού. Βρείτε το σήμα "thixotropic" στην ετικέτα του χρώματος.
 • Η βαφή πρέπει να έχει υψηλή αντοχή στην υγρασία, τη μηχανική καταπόνηση και την υπεριώδη ακτινοβολία. Διαφορετικά, σε λίγα χρόνια θα χρειαστεί να ζωγραφίσετε τα έπιπλα ξανά, καθώς θα χάσει την αξιοπρεπή εμφάνισή του.
 • Όταν χρησιμοποιείτε σε φυτώρια ή υπνοδωμάτια, θεωρήστε την ασφάλεια της βαφής. Πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση και τις πιθανές επιδράσεις στον άνθρωπο μπορούν να βρεθούν στην ετικέτα ή στον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Όταν ζωγραφίζουν τα έπιπλα για την κουζίνα, ειδικά γυαλισμένα, δεν θα κάνει κάθε σύνθεση. Αλλά προετοιμάζοντας προσεκτικά την επιφάνεια για ζωγραφική, η επιλογή του υλικού βαφής επεκτείνεται σημαντικά.

Χρήσιμες συμβουλές

Κάθε έργο έχει τα δικά της μυστικά. Για να βάψετε προσεκτικά τα έπιπλα θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό πινέλο και ρολό, αποθεματικό με ταινία κάλυψης.

Πρέπει να εξεταστούν τα ακόλουθα σημεία:

 • Το έδαφος για την προεπεξεργασία των επίπλων πρέπει να είναι η ίδια σύνθεση με το επιλεγμένο χρώμα. Διαφορετικά, δεν θα είναι δυνατό να επιτευχθεί μια όμορφη, ομαλή επίστρωση.
 • Τα αλκυδικά σμάλτα είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση για τις πιο ακριβές επιστρώσεις. Ως εκ τούτου, με περιορισμένα κεφάλαια, μπορείτε να αγοράσετε με ασφάλεια αυτόν τον τύπο χρώματος. Αποτελούν μια ομοιόμορφη, λαμπερή επίστρωση που αντιστέκεται απόλυτα στις μηχανικές βλάβες και την υψηλή υγρασία.
 • Τα χρώματα λαδιού και τα σμάλτα εμπίπτουν στην κατηγορία των φθηνών, αλλά η τοξικότητά τους αξίζει να εξεταστεί. Οι εργασίες απαιτούν αναπνευστική προστασία, ενεργό αερισμό του χώρου για να αποφευχθεί η τοξίκωση.Τα χρώματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που υπάρχουν αλλεργιοί στο σπίτι, δεν είναι κατάλληλοι για τη ζωγραφική παιδικών επίπλων.

Repaint έπιπλα - μια απαραίτητη και ενδιαφέρουσα επάγγελμα. Μπορείτε να αισθανθείτε σαν σχεδιαστής ή καλλιτέχνης, επιλέγοντας το χρώμα ή περιπλέκοντας το ντεκόρ των συνηθισμένων πραγμάτων. Μην φοβάστε πειράματα, απλά πρέπει να προετοιμαστούν προσεκτικά.

Πώς να διορθώσετε το παλιό ντουλάπι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο