Serpyanka για γυψοσανίδας: χαρακτηριστικά και σκοπό

Η εγκατάσταση της κατασκευής γυψοσανίδας απαιτεί ορισμένες γνώσεις και δεξιότητες. Μόλις αντιμετωπίσετε αυτό το καθήκον, θα υπάρξει μια άλλη ερώτηση - πώς να κλείσετε ομαλά και ανεπαίσθητα τις αρθρώσεις GCR; Μετά από όλα, αυτό είναι που τελικά θα επηρεάσει την εμφάνιση και τη σταθερότητα της δομής. Εάν μια τέτοια εργασία γίνεται με λάθη, τότε στο μέλλον θα υπάρξουν πολλές δυσάρεστες στιγμές. Ένα πλέγμα από ρωγμές είναι ικανό να καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση της τελικής επίστρωσης, η οποία μπορεί να αναγκάσει τις εργασίες επισκευής. Προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν αποδεδειγμένα και υψηλής ποιότητας υλικά, καθώς και να τηρηθεί αυστηρά η τεχνολογία της εργασίας.

Τι είναι serpyanka;

Η κατασκευή ενισχυτικών πλεγμάτων, που ονομάζεται serpyanka, κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα.Οπτικά, έχει μια μακρινή ομοιότητα με έναν ιατρικό επίδεσμο. Πρόκειται για ένα μεγάλο δίκτυο βασισμένο σε υαλοβάμβακα ή συνθετικό υλικό. Σε μία από τις πλευρές του εφαρμοζόταν συγκολλητική σύνθεση.

Η Serpyanka είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τη σφράγιση αρμών γυψοσανίδας, αντιμετωπίζει την επεξεργασία γωνιών και παρατυπιών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τύπους έργων κατασκευής και φινιρίσματος. Η Serpyanka χρησιμοποιείται για την λείανση των αρμών μεταξύ της οροφής, του δαπέδου και των τοίχων, πριν κολλήσει ταπετσαρία και ζωγραφική, καθώς και για να σχηματίσουν μια επίπεδη επιφάνεια σε κατασκευές γύψου. Το πλέγμα τυλίγεται σε κυλίνδρους πλάτους 50 χιλιοστών.

Συνθήκες χειρισμού υλικών

Σε περίπτωση πιθανής μόλυνσης στην κατεργασμένη επιφάνεια υπάρχει κίνδυνος απόσπασης της ταινίας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η καθαρότητα της επιθυμητής περιοχής. Serpyanka θα πρέπει να χρησιμοποιείται αυτό το πλάτος, το οποίο είναι απαραίτητο ανάλογα με το μέγεθος της ραφής. Η επικάλυψη πρέπει να είναι λεία, χωρίς προεξέχοντες συνδετήρες. Η παρουσία ελαττωμάτων στο γυψοσανίδα είναι απαράδεκτη. Όλα τα φύλλα πρέπει να στερεώνονται σταθερά στο σχέδιο.

Με αυξημένη υγρασία, η γυψοσανίδα μπορεί να παραμορφωθεί, ως εκ τούτου ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στον τόπο εργασίας είναι πολύ σημαντικό.Οι χαμηλές θερμοκρασίες, όπως οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε αυτές. Οι εσωτερικοί χώροι θα πρέπει να είναι κατά μέσο όρο περίπου 10-15 βαθμούς Κελσίου. Πρέπει επίσης να αποκλεισθεί η πιθανότητα βυθισμάτων.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Χρησιμοποιώντας serpyanka, μπορείτε να αποφύγετε τη διόγκωση και τις ανωμαλίες στην επιφάνεια. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά. Η ταινία εφαρμόζεται μόνο στην επιφάνεια που έχει χυθεί και δεν έχει νόημα να κολλάει πάνω σε καθαρό γυψοσανίδα. Η Serpyanka είναι ιδανική για κολλητικές ραφές, λειαίνει καλά τις ρωγμές, είναι βολικό να ενισχυθούν τα πάνελ για τοίχους και οροφές. Η χρήση του serpyanka προστατεύει την επιφανειακή επιφάνεια από τις δυσμενείς εξωτερικές επιδράσεις και την εμφάνιση ρωγμών και επίσης καθορίζει τη σύνδεσή της με το γυψοσανίδα. Η ταινία μπορεί να έχει μήκος από 20 έως 150 μέτρα. Παράγεται στην κλίμακα μεγέθους από 42 έως 230 χιλιοστά. Στρώση Serpyanka - 50 g / m2.

Είδη

Η Serpyanka είναι αδιάβροχη και πολύ αξιόπιστη, είναι καλά στερεωμένη στο σωστό μέρος και δεν υπόκειται σε διάβρωση. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για εσωτερικά όσο και για εξωτερικά έργα.

Το πλέγμα διατίθεται σε δύο εκδόσεις:

  • Όταν εργάζεστε σε εσωτερικούς χώρους, χρησιμοποιείται ταινία με κυψέλες μικρής διαμέτρου - 1-3 χιλιοστά.Βασικά χρησιμοποιείται για τη στερέωση ραφών σε γυψοσανίδες και σε άλλες κατασκευές.
  • Με εξωτερικά έργα, η διάμετρος των ταινιών είναι ήδη μεγαλύτερη - από 5 χιλιοστά, και το πλέγμα είναι ευρύτερο. Η ταινία μπορεί να μην έχει συγκολλητική πλευρά. Είναι κατασκευασμένο από γυάλινες ίνες και πολυεστέρα. Τοποθετείται σε ειδική κόλλα χωρίς βάση νερού. Χρησιμοποιείται σε αρμούς πλαισίων παραθύρων και θυρών. Το εύρος των έργων με αυτό το είδος δεν είναι ιδιαίτερα ευρύ. Οι ταινίες από το lavsan είναι πολύ λεπτές, οπότε η χρήση του στόκου μαζί τους είναι προαιρετική.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σε οποιοδήποτε οικοδομικό υλικό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, και serpyanka δεν αποτελεί εξαίρεση. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα είναι η προσιτή τιμή και η ευκολία χρήσης. Με τη βοήθειά του, η ραφή σύνδεσης των φύλλων γυψοσανίδας ενισχύεται. Το υλικό αντέχει σε επιθετικά περιβάλλοντα, είναι ανθεκτικό στις δονήσεις και παρέχει αξιόπιστη πρόσφυση των υλικών. Το πρόβλημα μπορεί να είναι η επιλογή μιας ειδικής λύσης του στόκου και της ανεπαρκούς αντοχής της ταινίας.

Πώς λειτουργεί σωστά;

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να θυμάστε το απαραίτητο καθεστώς θερμοκρασίας, το οποίο δεν πρέπει να αλλάξει για τουλάχιστον δύο ημέρες.Προαπαιτούμενο είναι η κατάργηση των σχεδίων. Το δωμάτιο πρέπει να στεγνώσει, γι 'αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή. Εάν η γυψοσανίδα είναι υγρή, οι ραφές μπορούν να παραμορφωθούν, γεγονός που θα περιπλέξει σημαντικά την περαιτέρω εργασία.

Τα φύλλα γυψοσανίδας πρέπει να στερεώνονται σταθερά στην κατασκευήΌλες οι βίδες - στηρίξτε σωστά. Πριν αρχίσετε να κλείνετε τις ραφές, πρέπει να προετοιμάσετε την επιφάνεια. Μπορεί να καθαριστεί είτε με τη βοήθεια απορρυπαντικών, είτε απλά να σκουπίσει με ένα σφουγγάρι. Πρωτίστως, ένα αστάρι εφαρμόζεται στο γυψοσανίδα. Αυτό είναι απαραίτητο για τη συγκόλληση του στόκου και του υλικού. Το έδαφος πρέπει να τοποθετηθεί σε πυκνό στρώμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακρυλικά, όξινα και αλκυδικά και οι ποικιλίες τους.

Το πιο ακριβό είναι το όξινο αστάρι. Η τιμή εξηγείται από τις υψηλές λειτουργικές ιδιότητες: απορροφά την υπερβολική υγρασία και έχει πυκνή υφή. Το ακρυλικό αστάρι είναι πολύ παχύ και προσκολλάται καλά στις επεξεργασμένες επιφάνειες. Πολύ συχνά συμπληρώνεται με ένα σκληρυντικό. Το λεπτότερο είναι αλκυδικό αστάρι. Έχει τη μεγαλύτερη δαπάνη στην εργασία και χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσο.

Μετά την προετοιμασία της επιφάνειας επιχρίεται.Προκειμένου να μην υπάρχουν ελαττώματα στο τέλος της εργασίας, το στόκος πρέπει να είναι μεσαίας σύστασης και πρέπει να είναι ομοιόμορφο. Serpyanka εφαρμόζεται στο υγρό στρώμα. Είναι απαραίτητο να τον πιέσετε πλήρως στην επιφάνεια. Μετά από αυτό, ένα λεπτό στρώμα βάζει το στόκο τελειώματος. Η επιφάνεια πρέπει να στεγνώσει.

Κατά τη διάρκεια της ξήρανσης, η οποία διαρκεί περίπου μία ημέρα, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί μέγιστη σφράγιση του δωματίου. Για να γίνει αυτό, όλα τα παράθυρα και οι πόρτες πρέπει να είναι κλειστά. Αν ακολουθήσετε αυτούς τους απλούς κανόνες, η ποιότητα της εργασίας θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες και το αποτέλεσμα δεν θα διαρκέσει πολύ.

Κανόνες επιλογής

Η Serpyanka με κολλώδες στρώμα έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Το ρολό είναι εύκολο να χαλαρώσει και δεν δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στη χρήση. Η ταινία είναι παρόμοια με έναν επίδεσμο, οπότε το στόκο διαπερνά εύκολα τα κύτταρα και γεμίζει εντελώς τις επεξεργασμένες ραφές. Είναι στόκος στο μέλλον και κατέχει την κύρια δομή, και η serpyanka, στην πραγματικότητα, παρέχει την δύναμη της πρόσφυσης.

Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες οι κόλλες στην εργασία. Αυτά που περιέχουν νερό - είναι αυστηρά αντενδείκνυται για χαρτοταινία ή ταινία από τη Dacron. Το γεγονός είναι ότι το νερό μπορεί να έρθει σε επαφή με το κύριο πλαίσιο της κατασκευής, το οποίο είναι κατασκευασμένο από μέταλλο.Σε αυτή την περίπτωση, οι λεκέδες σκουριάς μπορεί να εμφανιστούν μέσω του στόκου και η εμφάνισή του θα καταστραφεί. Η κατανάλωση Serpyanka ανά 1 τετραγωνικό μέτρο. m υπολογίζεται ξεχωριστά.

Κατά την αγορά serpyanka θα πρέπει να ζητήσει από τον κατασκευαστή. Βασικά, γίνονται από εγχώριες επιχειρήσεις και μεταξύ αυτών υπάρχουν αξιόπιστοι και καθιερωμένοι προμηθευτές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα φτηνά προϊόντα μπορεί να μην είναι πάρα πολύ καλά και αυτό θα επηρεάσει αναγκαστικά την ποιότητα του φινιρίσματος. Αν το πλέγμα είναι στρωματοποιημένο, αυτό υποδηλώνει κακή ποιότητα ή ελαττωματικά προϊόντα. Είναι χρήσιμο να ελέγξετε το συγκολλητικό στρώμα.

Συμβουλές χρήσης

Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ απλό στη χρήση serpyanka, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τους βασικούς κανόνες για τη συνεργασία με αυτήν. Προκειμένου να προστατεύσετε το στεγανωτικό στρώμα από το στέγνωμα, είναι χρήσιμο να τοποθετήσετε την ταινία στη συσκευασία μετά την εργασία. Η επιφάνεια πρέπει επίσης να προστατεύεται από τη σκόνη. Αν εισέλθει αέρας μέσα στην ταινία μεταξύ του και του στόκου, τότε μπορεί να εμφανιστούν ρωγμές στην επιφάνεια με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, θα πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά ότι όταν κόβετε την ταινία από τις δύο πλευρές δεν ξεκινάτε να βγάζετε το νήμα. Μπορούν να βλάψουν το τελικό στρώμα.Το μέρος που άρχισε να ανθίζει, είναι καλύτερα να κόψω απλά.

Ο σωστός υπολογισμός της απαιτούμενης ποσότητας υλικού είναι επίσης σημαντικός. Μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα. Η κατανάλωση υλικών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες της κατασκευής, τους τύπους εργασίας και υπολογίζεται ξεχωριστά. Η ταινία Serpyanka χρησιμοποιείται στα περισσότερα κατασκευαστικά έργα και ως εκ τούτου διατίθεται και διατίθεται σε κάθε εξειδικευμένο κατάστημα. Κατά την αγορά, πρέπει να ελέγξετε την ποιότητα των προϊόντων, καθώς δεν ανταποκρίνεται πάντοτε στις διαβεβαιώσεις του κατασκευαστή.

Συμπερασματικά

Κατά την εγκατάσταση κατασκευών γυψοσανίδας, η χρήση της serpyanka είναι αναντικατάστατη. Μειώνει την πίεση στο ίδιο το πλαίσιο, εμποδίζει τη δημιουργία ρωγμών, βοηθά στη στερέωση των εξωτερικών γωνιών στις κατασκευές. Αν δεν χρησιμοποιείτε το πλέγμα όταν σφραγίζετε τις ραφές, τότε με την πάροδο του χρόνου παραμορφώνονται ή συρρικνώνονται. Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε σωστά και να τηρείτε τις βασικές συνθήκες όταν εργάζεστε με αυτά τα υλικά. Εάν υπάρχουν κενά στην κατασκευή του GCR, θα χάσει την αξιοπιστία και τη λειτουργικότητά του. Επομένως, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε όλες τις χειρισμούς σωστά, προσεκτικά και σύμφωνα με την τεχνολογία.Το αποτέλεσμα δεν έρχεται πολύ και η τελική δουλειά θα σας ευχαριστήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να μάθετε πώς να εφαρμόζετε σωστά μια serpyanka σε γυψοσανίδα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο