Ποιο θα πρέπει να είναι το πάχος της γυψοσανίδας;

Το γυψοσανίδα έχει καθιερωθεί ως ένα ανθεκτικό και αξιόπιστο υλικό που χρησιμοποιείται για το φινίρισμα διαφόρων επιφανειών. Μπορούν όχι μόνο να διακοσμήσουν το εσωτερικό, αλλά και να κάνουν ένα διαμέρισμα, μετατρέποντας έτσι ένα δωμάτιο σε δύο. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών και σχεδίων, τα οποία σας επιτρέπουν να επιλέξετε γυψοσανίδα για τελειώματα διαφορετικών δωματίων.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των τοίχων γυψοσανίδας

Πριν επιλέξετε ένα υλικό για φινίρισμα, πρέπει να ξέρετε για όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Γνωρίζοντας όλες αυτές τις αποχρώσεις, θα αποτρέψετε όλες τις πιθανές δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την επισκευή και τη μελλοντική λειτουργία.

Το γυψοσανίδα έχει πολλές θετικές ιδιότητες.

 • Θερμομόνωση. Οι τοίχοι από γυψοσανίδες μπορούν να εξοικονομηθούν με θέρμανση, ειδικά εάν είναι επιπλέον θερμανθεί με αφρό ή ορυκτό μαλλί.
 • Ευελιξία Από αυτό το υλικό μπορείτε να κάνετε οποιουδήποτε σχήματος, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε ένα πραγματικά πρωτότυπο εσωτερικό. Μπορείτε συχνά να βρείτε όμορφες καμάρες σε διαμερίσματα αντί για πόρτες. Μπορείτε επίσης να κάνετε κόγχες από γυψοσανίδας και να εγκαταστήσετε ενσωματωμένα φώτα σε αυτά.
 • Αντοχή στη φωτιά Εάν ξεκινήσει μια πυρκαγιά, τότε θα ανάψει μόνο το πάνω χαρτόνι. Στους καταλόγους των καταστημάτων του κτιρίου υπάρχουν ειδικά φύλλα που είναι εντελώς ανθεκτικά στη φωτιά.
 • Αντοχή στην υγρασία. Γυψοσανίδα μπορεί να εγκατασταθεί στην κουζίνα και στο μπάνιο: σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, το υλικό δεν παραμορφώνεται και δεν καταρρέει.
 • Είναι εύκολο να κρύψετε τις επικοινωνίες πίσω από το γυψοσανίδα. Ο χώρος που παραμένει μετά την εγκατάσταση του πάνελ γυψοσανίδας μπορεί να γεμίσει με περιττά καλώδια. Αλλά μην ξεχάσετε να κάνετε καταπακτές ελέγχου που θα παρέχουν πρόσβαση στις επικοινωνίες.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα, όπως κάθε άλλο οικοδομικό υλικό, η γυψοσανίδα έχει αρκετά μειονεκτήματα. Να γνωρίζετε ότι είναι εύθραυστη.

Κατά τη μεταφορά, την εγκατάσταση ή τα μεγάλα φορτία, το φύλλο μπορεί να σπάσει, γι 'αυτό πρέπει να εργαστείτε με αυτό πολύ προσεκτικά.

Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα διαχωριστικό γυψοσανίδας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε υλικό μόνωσης θορύβου, για παράδειγμα, ορυκτό μαλλί: το ίδιο το υλικό δεν απορροφά τους ήχους. Και τέλος, τα ράφια του γυψοσανίδας δεν είναι σε θέση να αντέξουν τη σοβαρότητα, γι 'αυτό εγκαταστήστε σε αυτά, για παράδειγμα, η τηλεόραση δεν λειτουργεί - πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο.

Τι εξαρτάται το πάχος του φύλλου;

Η επιλογή των παραμέτρων φύλλου GKL είναι πολύ σημαντική, καθώς μειώνει την ποσότητα υλικού που χρησιμοποιείται και σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα. Το πάχος καταλαμβάνει μια ιδιαίτερη θέση, διότι εξαρτάται από τη δύναμή του.

Το γυψοσανίδα έχει σχεδιαστεί για "ξηρή" εργασίαόταν το φύλλο και το πλαίσιο είναι η βάση της κατασκευής. Δημιουργείται με συμπίεση μίγματος γύψου μεταξύ δύο φύλλων χαρτονιού. Ειδικές ουσίες προστίθενται στον πυρήνα, οι οποίες δίνουν στο φύλλο τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ανάλογα με τον σκοπό του.

Όσο μεγαλύτερο είναι το πάχος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ακαμψία και η αντοχή.

Η κύρια παράμετρος, η οποία στο μέλλον θα επηρεάσει το επιλεγμένο πάχος της γυψοσανίδας, είναι, φυσικά, δύναμη. Όταν επιλέγετε ένα υλικό, σκεφτείτε ποια φορτία θα σχεδιάσει ο μελλοντικός σχεδιασμός.Για τα χωρίσματα, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό τύπο κατασκευής γυψοσανίδας: μονοστρωματικό, διπλό στρώμα ή επένδυση. Επίσης στην περιοχή υπάρχει επένδυση με στερέωση στο τοίχωμα της βάσης.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος στην οποία εξαρτάται η επιλογή του πάχους του φύλλου είναι η τοποθέτησή του. Για φύλλα με τυπικό πάχος, καθορίζονται οι κανόνες για την απόσταση μεταξύ των σημείων της θέσης των προφίλ του πλαισίου από μέταλλο, επί του οποίου στερεώνεται το γυψοσανίδα. Αν αγνοήσετε αυτά τα πρότυπα και επιλέξετε ένα υλικό με ράφια κακής ποιότητας και γυψοσανίδας - με μικρό πάχος, ο σχεδιασμός θα αποδειχθεί εντελώς αναξιόπιστος.

Τυπικά μεγέθη

Κάθε τύπος γυψοσανίδας έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένα έργα, επομένως, όταν επιλέγετε ένα υλικό, φροντίστε να εξετάσετε όλα τα χαρακτηριστικά του, ιδιαίτερα το πάχος.

Υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι GCR.

 • Τοίχος. Το πάχος είναι 12,5 mm. Στη σύνθεσή του δεν υπάρχουν διάφορα πρόσθετα πρόσθετα. Μερικοί εμπειρογνώμονες χρησιμοποιούν αυτό το υλικό για το φινίρισμα της οροφής.
 • Οροφή. Έχει πάχος 9,5 mm. Δεν υπάρχουν επίσης πρόσθετα στη σύνθεσή του. Αυτό το γυψοσανίδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ελαφρώς καμπυλωμένα χωρίσματα, αψιδωτά ανοίγματα.Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα αυτών των φύλλων είναι μια προσιτή τιμή.
 • Αδιάβροχη. Το μέγιστο πάχος είναι 12,5 mm. Σχεδιασμένο για δωμάτια με υψηλή υγρασία. Στο πυρήνα προστίθενται υδρόφοβες ουσίες, οι οποίες προσθέτουν αντοχή στο υλικό.
 • Ανθεκτικό στη φωτιά Το τυπικό πάχος είναι 12,5-16 mm. Χρησιμοποιείται για εγκατάσταση σε χώρους με υψηλά πρότυπα πυρασφάλειας. Ο πυρήνας περιέχει ενισχυτικά πρόσθετα. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, μόνο χαρτόνι θα καμένα, ο γύψος δεν καίγεται.
 • Τοξωτό. Το ελάχιστο πάχος είναι 0, 6 cm. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή διαφόρων καμπυλωμένων τμημάτων. Υπάρχει fiberglass στον πυρήνα, λόγω του μικρού πάχους του, το υλικό μπορεί να λυγίσει χωρίς ζημιές. Ωστόσο, το κόστος αυτού του γυψοσανίδας είναι πολύ υψηλό.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα τυποποιημένο μήκος σε τρία μεγέθη: 2 m, 2,5 m, 3 m. Αλλά στους καταλόγους μπορείτε επίσης να βρείτε φύλλα 1,5 m, 2,7 m και ακόμη και 4 μ. Χάρη σε αυτό, κάθε πελάτης μπορεί να επιλέξει τον βέλτιστο για αυτόν. επιλογή.

Είναι πιο πρακτικό να χρησιμοποιείτε υλικό με μεγαλύτερο μήκος, καθώς ως αποτέλεσμα της χρήσης του θα υπάρχουν λιγότερες αρθρώσεις στον τοίχο.Αυτό το μέγεθος είναι βολικό για χρήση για την τελική εργασία.

Όσον αφορά το πλάτος, το κανονικό μέγεθος που δεν ήταν πολύ καιρό πριν ήταν 1200 mm για όλους τους τύπους γυψοσανίδας. Σήμερα, η ποικιλία κάθε εταιρείας πρέπει να είναι φύλλα με μικρότερο πάχος - 600x1200 mm. Αυτό το μέγεθος απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία εγκατάστασης του υλικού, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο στη χρήση. Για το φινίρισμα μεγάλων επιφανειών, ένα τέτοιο πάχος δεν είναι κατάλληλο λόγω του μεγάλου αριθμού αρμών.

Πεδίο εφαρμογής

Το γυψοσανίδα έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την τοποθέτηση τοίχων, την τοποθέτηση χωρισμάτων και πολλά άλλα. Επίσης από αυτό το υλικό δημιουργούνται πολυεπίπεδη καμπύλες οροφές που σας επιτρέπουν να κρύψετε τις ατέλειες της επιφάνειας, τις δοκούς, καθώς και όλα τα είδη διακοσμητικών στοιχείων, όπως κόγχες, κολώνες. Το γυψοσανίδα είναι στερεωμένο στη βάση με πλαίσιο κατασκευασμένο από μεταλλικό προφίλ ή κόλλα στερέωσης.

Ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής του, υπάρχουν τρεις τύποι υλικού.

 • Τοξωτό. Έχει το μικρότερο πλάτος και επιπλέον ενίσχυση με υαλοβάμβακα. Χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση δομών με σύνθετα σχήματα. Επίσης, η λειτουργία αυτού του υλικού είναι κατάλληλη μόνο σε χώρους που προστατεύονται από μηχανικά φαινόμενα.Το τοξωτό γυψοσανίδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χωρίσματα, κόγχες, οροφές πολλαπλών επιπέδων και πολλά άλλα.
 • Τοίχος. Χρησιμοποιείται για να τελειώσει τους τοίχους και να εγκαταστήσει ελαφρά χωρίσματα. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει ανοικτή φωτιά και υψηλή υγρασία στο δωμάτιο.
 • Οροφή. 3 mm λεπτότερη από τον τοίχο. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία οροφών πολλαπλών επιπέδων. Υπάρχουν είδη που μπορούν να αντέξουν τις συνθήκες υψηλής υγρασίας, έτσι ώστε ένα τέτοιο γυψοσανίδας μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί στο μπάνιο.

Μην ξεχνάτε ότι το γυψοσανίδας είναι εύθραυστο. Να είστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί κατά τη μεταφορά του υλικού και κατά τη διαδικασία εγκατάστασής του.

Συμβουλές

Προκειμένου να αποφευχθούν οι απροσδόκητες εκπλήξεις η επισκευή των χώρων, πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην επιλογή ποιοτικού υλικού. Οι τεχνολογίες σχεδιασμού και παραγωγής δεν παραμένουν ακίνητες, αλλά όταν επιλέγετε νέα μοντέλα, είναι προτιμότερο να δίνετε προτίμηση σε αποδεδειγμένες μάρκες με καλή φήμη.

Επιλέγοντας γυψοσανίδας, πρέπει να ληφθεί υπόψη η αντοχή και η αξιοπιστία του σύμφωνα με τις συνθήκες χρήσης του υλικού. Προσέξτε επίσης την φιλικότητα προς το περιβάλλον του προϊόντος.

Μόνο οι καθιερωμένοι κατασκευαστές εξασφαλίζουν ότι δεν χρησιμοποιούνται τοξικές και υγιεινές ουσίες για την παραγωγή φύλλων.Επιβεβαίωση αυτού είναι τα σχετικά πιστοποιητικά ασφάλειας - μην ξεχάσετε να τα ρωτήσετε από τον πωλητή.

Για να αποφύγετε την εσφαλμένη επιλογή γυψοσανίδας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

 • Αν θέλετε να αγοράσετε αγαθά, δοκιμάστε χρόνο, κατευθυνθείτε στα καταστήματα εταιρειών που αξίζουν πολύ θετικά σχόλια.
 • Πριν αγοράσετε, ελέγξτε προσεκτικά τα φύλλα, εξετάστε τις συνθήκες αποθήκευσης.
 • Στην επιφάνεια του υλικού δεν πρέπει να είναι ελαττώματα διαφόρων ειδών, δηλαδή χτυπήματα και ρωγμές. Το χαρτί δεν πρέπει να απομακρύνεται από τον πυρήνα ή να καμφθεί στην πίσω πλευρά. Οι άκρες των άκρων πρέπει να είναι ομαλές.
 • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη φόρτωση του υλικού. Εάν θα μπορούσατε τελικά να επιλέξετε το τέλειο φύλλο γυψοσανίδας, αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει έτσι όταν παραδοθεί στον προορισμό του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φροντίστε να ελέγχετε τη φόρτωση και την παράδοση υλικού.
 • Εάν χρειάζεστε ένα μεγάλο αριθμό φύλλων, μην αγοράζετε τα πάντα με τη μία - πάρτε λίγο γυψοσανίδα "σε δοκιμή". Κόψτε ένα μικρό κομμάτι από το φύλλο και επιθεωρήστε προσεκτικά: ο πυρήνας θα πρέπει να είναι ομοιόμορφος, η τομή να είναι ομοιόμορφη και κατά τη διάρκεια της κοπής το μαχαίρι θα πρέπει να πάει ομαλά.
 • Οι αποταμιεύσεις είναι καλές, αλλά όχι πάντα.Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε τη φθηνότερη επιλογή, κινδυνεύετε να πέσετε σε ένα εύθραυστο χαρτόνι, το οποίο θα είναι αδύνατο να εργαστείτε. Επιλέξτε φύλλα με τη βέλτιστη αναλογία της τιμής και της ποιότητας.

Αγοράζοντας γυψοσανίδας, συνιστάται να υπολογίσετε την απαιτούμενη ποσότητα υλικού. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είναι διαθέσιμοι στο Διαδίκτυο.

Ο υπολογισμός δεν είναι καθόλου περίπλοκος. Το κύριο πράγμα είναι να προσδιορίσετε σωστά την περιοχή του τοίχου που είναι κομμένη.

Όταν τελειώνετε τα τείχη, ανεξάρτητα από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται, είναι απαραίτητο να αφήσετε ένα διάκενο 15 χιλιοστών πάνω και κάτω. Στη συνέχεια, θα το κλείσετε με υλικό στόκος ή με προσόψεις.

Εξετάστε τις πόρτες και τα ανοίγματα των παραθύρων που μπορεί επίσης να βρίσκονται στον τοίχο. Εάν καταλαμβάνουν λίγο χώρο, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν να μην υπολογιστούν από τη συνολική έκταση: τα υπόλοιπα φύλλα γυψοσανίδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια για να τελειώσουν αυτά τα ανοίγματα. Εάν τα ανοίγματα είναι μεγάλα ή μεγάλα, τότε δεν έχει νόημα να ξοδεύετε χρήματα σε επιπλέον υλικό.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αγοράσουν 15% περισσότερο υλικό: κατά τη διάρκεια της εργασίας θα υπάρξει μια τεράστια ποσότητα περιττών απορριμμάτων, τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.Συχνά αγοράζουν φύλλα με τυποποιημένα μεγέθη - 1200 * 2500 mm, αλλά συχνά επιλέγουν άλλη μορφή - 600 * 1500 mm. Η αριθμομηχανή μετράει τον απαιτούμενο αριθμό φύλλων και των δύο μορφών.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας με οποιοδήποτε τρόπο: με κόλλα ή πλαίσιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να κάνετε μια στροφή από το φύλλο. Για να γίνει αυτό, το υλικό πρέπει να υγραίνεται εκ των προτέρων, να στερεωθεί σε ένα πρότυπο και να αφεθεί να στεγνώσει τελείως. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν ειδικό κύλινδρο με μεταλλικές βελόνες. Όταν μεταφέρονται κατά μήκος της επιφάνειας, σχηματίζονται μικρές τρύπες σε αυτό, μέσω των οποίων περνάει η υγρασία.

  Μετά την τοποθέτηση της κατασκευής γυψοσανίδας, θα πρέπει να καθαριστεί από ακαθαρσίες και σκόνη και στη συνέχεια να καλυφθεί με αστάρι. Αφού στεγνώσει, είτε η ταπετσαρία είναι κολλημένη στην επιφάνεια, είτε εφαρμόζεται γύψος.

  Πώς να κάνετε την τοποθέτηση του διαχωριστικού από γυψοσανίδες, δείτε παρακάτω.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο