Ανθεκτικό στην υγρασία GVL: χαρακτηριστικά και διαστάσεις

Σήμερα, το GVL είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για το φινίρισμα του δωματίου. Οι ίνες γύψου έδειξαν ορισμένα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το γυψοσανίδα, επομένως η χρήση τους στο φινίρισμα έγινε τόσο διαδεδομένη. Με την εμφάνιση ινών γύψου ανθεκτικών στην υγρασία στην αγορά, ήταν δυνατόν να αποφευχθεί η δυσκολία κατά τη χρήση του υλικού σε χώρους με υψηλή υγρασία.

Χαρακτηριστικά

Στην παραγωγή του GVLV χρησιμοποιήθηκε ένα μίγμα γύψου και ινών κυτταρίνης. Αυτά τα συστατικά αναμιγνύονται σε μια ομοιογενή μάζα και στη συνέχεια συμπιέζονται με μία πρέσα για να σχηματίσουν το φύλλο. Ένα μείγμα κυτταρινικών ινών δίνει υψηλή αντοχή στο GVL. Οι ίνες γύψου ανθεκτικές στην υγρασία κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο, μόνο κατά την παραγωγή προσθέτουν υδρόφοβα συστατικά, τα οποία δίνουν στο υλικό υψηλή αντοχή στην υγρασία.

Τα κύρια πλεονεκτήματα

Φυσικά, το κύριο πλεονέκτημα του GVLV είναι η αντοχή στην υγρασία, η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το υλικό όταν διακοσμείτε δωμάτια όπως κουζίνα ή μπάνιο.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των αδιάβροχων ινών γύψου είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον.επειδή το υλικό δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ακαθαρσίες και δεν βλάπτει τους ανθρώπους.

Οι ίνες γύψου ανθεκτικές στην υγρασία διατηρούν τις ιδιότητές τους ακόμη και με μεταβολές της θερμοκρασίας, γεγονός που επιτρέπει την χρήση του υλικού ακόμη και σε κρύες αίθουσες.

Το GVLV μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος θέρμανσης, επειδή το επίπεδο θερμικής αγωγιμότητας είναι χαμηλό. Αυτό σημαίνει ότι τα φύλλα αυτά διατηρούν τη θερμότητα σε εσωτερικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το υλικό, αν είναι απαραίτητο, μπορεί εύκολα να αλλάξει και να ρυθμιστεί στις επιθυμητές διαστάσεις, εάν κοπεί. Το GVLV δεν καταρρέει αν οδηγείτε τα καρφιά μέσα σε αυτό ή βιδώνετε βίδες.

Μεταξύ άλλων, οι ίνες γυψοσανίδας έχουν εξαιρετικές ιδιότητες ηχομόνωσης.που παρέχει χώρο από τη διείσδυση του εξωγενούς θορύβου. Το GVLV είναι επίσης ανθεκτικό στη φωτιά.

Το υλικό είναι αρκετά εύκαμπτο, το οποίο είναι πολύ βολικό όταν το εφαρμόζετε.

Μέγεθος GVLV

Φύλλα GVLV που παράγονται σύμφωνα με την GOST, η οποία προβλέπει το μέγεθός τους:

 • Με πάχος, mm: 5, 10, 12,5, 18, 20.
 • Πλάτος GVLV που αντιπροσωπεύεται από τέτοιες διαστάσεις, mm: 500, 1000, 1200.
 • Κατά μήκος, διακρίνονται τα ακόλουθα πρότυπα, mm: 1500, 2000, 2500, 2700, 3000.

Βάρος υλικού

Εάν συγκρίνετε το GVLV με γυψοσανίδα, το τελευταίο είναι πολύ πιο εύκολο. Και αυτό υποδηλώνει ότι μια ανθεκτική στην υγρασία ίνα γυψοσανίδας απαιτεί ένα πολύ ισχυρό πλαίσιο που μπορεί να αντέξει το βάρος της. Ειδικά, εάν τα ίδια τα φύλλα θα έχουν επίσης φορτίο. Αλλά αν φύλλα GVL μικρό μέγεθος, τότε το πλαίσιο σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται. Η ειδική κόλλα για το GVLV είναι αρκετά αξιόπιστα ικανή να αντέξει το βάρος των φύλλων ινών γύψου.

Πώς να κόψετε τα gfvs;

Μερικές φορές, όταν τελειώνετε τοίχους ή δάπεδα, είναι απαραίτητο να κόψετε ένα φύλλο PVLV και να το προσαρμόσετε στο απαιτούμενο μέγεθος. Κάνε πολύ εύκολη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι, παζλ ή αγκίστρια για την κοπή γυψοσανίδων. Προηγουμένως είναι απαραίτητο να υγρανθεί το GVLV με νερό, έτσι ώστε το υλικό να μην είναι πολύ σκονισμένο.

Η κοπή φύλλων πρέπει να πραγματοποιείται σταδιακά:

 • Μια επίπεδη σιδηροτροχιά εφαρμόζεται στην πλάκα GVLV, στην οποία γίνεται η σήμανση.
 • Στη συνέχεια, κατά μήκος της προοριζόμενης γραμμής, μερικές μαύρες περικοπές γίνονται με ένα μαχαίρι: αξίζει να περάσετε 5-6 φορές.
 • Στη συνέχεια, η σιδηροτροχιά πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από την κοπή, να σπάσει απαλά το φύλλο ή να κοπεί με ένα χαλύβδινο εργαλείο.

  Ένα ηλεκτρικό παζλ είναι ένα εργαλείο που βοηθά στην τέλεια κοπή ενός φύλλου GFVL. Είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για τους κατασκευαστές που συναντούν το υλικό αυτό για πρώτη φορά.

  Τοποθέτηση στο πάτωμα

  Πριν τοποθετήσετε τα φύλλα GFVL στο πάτωμα, η βάση πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά. Είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν όλες οι ανωμαλίες και τα σφάλματα επιφανείας. Για να το κάνετε αυτό ρεαλιστικά, χρησιμοποιώντας μια λύση από τσιμέντο ή εφαρμόζοντας ένα αφρώδες υλικό.

  Η παλιά επένδυση δαπέδου πρέπει να αφαιρεθεί και η επιφάνεια να καθαριστεί από συντρίμμια. Στη συνέχεια, τοποθετείται ένα στρώμα στεγανοποίησης και, εάν είναι απαραίτητο, γεμίζεται ένα στρώμα διογκωμένης αργίλου.

  Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι για τις ίνες γύψου πρέπει να χρησιμοποιήσετε κόλλα, το οποίο παράγεται ειδικά για αυτόν τον τύπο υλικού.

  Για την εκτέλεση της εγκατάστασης των φύλλων μπορεί να είναι τα εξής:

  • Αρχικά, η ταινία είναι κολλημένη.
  • Στη συνέχεια, θα πρέπει να αρχίσετε να τοποθετείτε τα ίδια τα φύλλα. Τοποθετήστε τα στο πάτωμα χρησιμοποιώντας ειδικές βίδες ή κόλλα. Η συνιστώμενη απόσταση όταν βιδώνετε τις βίδες είναι περίπου 35-40 cm η μία από την άλλη.Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι κάθε νέα σειρά πρέπει να τοποθετηθεί με μια μετατόπιση ραφής. Πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 cm.
  • Στην τελική εργασία θα πρέπει να προχωρήσετε στην επεξεργασία όλων των αρθρώσεων μεταξύ των πλακών. Μερικές φορές η ίδια κόλλα χρησιμοποιείται για αυτό, και συμβαίνει ότι το στόκο χρησιμοποιείται επίσης. Μετά την ξήρανση των ενώσεων εξομάλυνσης, η κύρια επίστρωση μπορεί ήδη να τοποθετηθεί πάνω στις ίνες γυψοσανίδας.

  Για τοίχους

  Κατά την εγκατάσταση του GVLV για τοίχους είναι δυνατή η χρήση δύο κύριων μεθόδων:

  Μέθοδος χωρίς πλαίσιο

  Σε αυτή την περίπτωση, τα φύλλα επισυνάπτονται με κόλλα. Οι ανωμαλίες στον τοίχο γίνονται ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για την εφαρμογή κόλλας. Σε περίπτωση σημαντικών ελαττωμάτων, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί η σύνθεση σε όλη την περίμετρο της πλάκας, και στη συνέχεια είναι απαραίτητο να γίνει μια εφαρμογή στο μεσαίο τμήμα κάθε 30 cm.

  Μέθοδος πλαισίου

  Χρησιμοποιήθηκε επίσης η μέθοδος πλαισίου, η οποία είναι πιο περίπλοκη. Για την τοποθέτηση φύλλων χρησιμοποιείται μεταλλικό πλαίσιο. Κάτω από το ίδιο το πλαίσιο, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να συνδέσετε πρόσθετη μόνωση ή μόνωση θορύβου. Τα φύλλα GVLV τοποθετούνται σε ένα στήριγμα χρησιμοποιώντας ειδικές βίδες.

  Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης

  Υπάρχουν ορισμένα κοινά σφάλματα κατά την εργασία με ίνες γύψου ανθεκτικές στην υγρασία, οι οποίες πρέπει να αποφεύγονται.

  Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

  • Η λοξοτομία, πριν την εφαρμογή του στόκου, δεν αφαιρείται.
  • Για τα φύλλα στερέωσης, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνηθισμένες βίδες αυτοεπιπεδώματος, παράγονται τα ειδικά σχήματα τους, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιηθούν.
  • Συνιστάται να αφήσετε κενά στα σημεία διασταύρωσης. Η απόστασή τους πρέπει να είναι ίση με το ήμισυ του πάχους του φύλλου GVLV.
  • Στη συνέχεια, τα υπόλοιπα κενά θα πρέπει να γεμίζονται με στόκο γύψου, και μπορείτε να εφαρμόσετε για αυτούς τους σκοπούς και τα υπολείμματα της κόλλας.
  • Πριν από την εγκατάσταση ενός GVL, είναι απαραίτητο να προετοιμάσει προσεκτικά τη βάση του τοίχου, η οποία περιλαμβάνει την αφαίρεση των παρατυπιών, την εφαρμογή του αστάρι και την ισοπέδωση.

  Τι πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή;

  Το κύριο κριτήριο κατά την αγορά φύλλων GVLV είναι ο κατασκευαστής των προϊόντων. Οι γερμανικές ίνες γύψου, ιδιαίτερα η Knauf, έχουν υψηλές τιμές. Αυτό το εμπορικό σήμα δεν προκαλεί σοβαρές καταγγελίες από αγοραστές. Το σημαντικό σημείο είναι επίσης η επισήμανση των φύλλων. Το γεγονός είναι ότι από την άποψη των εξωτερικών χαρακτηριστικών τους, τα ανθεκτικά στην υγρασία GVLs δεν διαφέρουν από τα τυποποιημένα.Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να διαβάσετε τις πληροφορίες που περιέχονται στη συσκευασία του προϊόντος.

  Για να ολοκληρώσετε τις τοξωτές δομές, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το GVLV. Για τους σκοπούς αυτούς, παράγονται ακόμη και ειδικοί τύποι φύλλων για τη δημιουργία καμάρας και καμπύλων δομών - GKLV.

  Τιμές

  Οι τιμές για φύλλα γύψου εξαρτώνται από το μέγεθός τους.

  Η κατά προσέγγιση τιμή για τα ακόλουθα μεγέθη GVL έχει ως εξής:

  • Knauf-Superpol 1200x600x20mm - περίπου 300 ρούβλια ανά σελίδα (5 ίντσες).
  • Knauf-Superlist (GVL) 2500x1200x10 mm - 460 ρούβλια, (7,5 μ. Ε).
  • Knauf-Superlist (GVL) 2500x1200x12,5 mm - 530 ρούβλια, (8,8 ίντσες).

  Συμπεράσματα

  Το GVLV είναι ένα απαραίτητο υλικό όταν τελειώνετε ένα δωμάτιο, ειδικά για δωμάτια με υψηλή υγρασία. Τέτοια φύλλα είναι ανθεκτικά στην υγρασία και ανθεκτικά στις χαμηλές θερμοκρασίες.

  Το GVL μπορεί να αντέξει έως και 15 κύκλους ψύξης και να μην χάσει τις ιδιότητές του. Η ζωή ενός τέτοιου υλικού είναι πολύ υψηλή, πράγμα που θα βοηθήσει να ξεχάσουμε την περαιτέρω επιδιόρθωση των τοίχων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Η εγκατάσταση των φύλλων είναι αρκετά απλή και είναι αρκετά πιθανό να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας.

  Τα πλεονεκτήματα του φύλλου γυψοσανίδας που είναι ανθεκτικά στην υγρασία, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο