Λεπτές λεπτομέρειες της τοποθέτησης γυψοσανίδας

Αφού αποφασίσατε να πραγματοποιήσετε επισκευή κατοικιών ή χώρων γραφείων, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε εκ των προτέρων ποιο είδος υλικών φινιρίσματος μπορεί να χρειαστείτε. Γυψοσανίδα - η πρώτη επιλογή για κάθε φινίρισμα που έρχεται στο μυαλό. Εύκολο, φθηνό, απλό τόσο στην εγκατάσταση όσο και σε περαιτέρω λειτουργία είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού. Γυψοσανίδα είναι κατάλληλο για σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό, είτε πρόκειται για το πιο εύκολο εξοχικό σπίτι, καμπίνες ή μοντέρνο αρχοντικό. Το γεγονός είναι ότι είναι το εσωτερικό στρώμα μεταξύ του τοίχου και της ταπετσαρίας, του γύψου, του γυψοσανίδας και άλλων φινιρισμάτων.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατ 'αρχήν, κάθε φύλλο αυτού του υλικού τελειώματος αποτελείται από δύο στρώματα από πολύ πυκνό χαρτόνι, το οποίο δεν έχει πολλά κοινά με τα χαρτικά που έχουμε συνηθίσει σε πολύχρωμα χαρτόνια για σχολικές εφαρμογές και σχέδια.Το όνομα "ίδιος πίνακας γύψου" υποδηλώνει τα συστατικά μέρη του - ένα μείγμα συγκόλλησης με βάση το γύψο και το βιομηχανικό, ιδιαίτερα ανθεκτικό χαρτόνι. Μεταξύ των δύο παραπάνω φύλλων τοποθετείται ένα στρώμα ορυκτού ή συνθετικού συσσωματώματος επίσης με την προσθήκη γύψου.

Το μυστικό της επιτυχίας του γυψοσανίδας - στη σύνθετη σύνθεσή του, δηλαδή, την πολυπλοκότητα του υλικού. Εδώ και λεπτά σωματίδια, μερικές φορές ενισχυμένη ίνα, πολυμερές ή άνθρακα βάση (καλείται επίσης το πλέγμα). Οποιοδήποτε φυσικό υλικό έχει ακριβώς τη δομή, την πυκνότητα, τη δύναμη και άλλα χαρακτηριστικά που το χαρακτήρισε η φύση. Το σύνθετο υλικό δημιουργείται τεχνητά από τον άνθρωπο, έτσι ώστε να είναι δυνατόν να τοποθετηθεί στη βάση της μήτρας ή της σύνθεσης των συστατικών σε τέτοιες αναλογίες που είναι απαραίτητες για να της δώσουν το απαραίτητο σχήμα, υφή και ούτω καθεξής.

Λόγω της δυνατότητας αυτο-μοντελοποίησης των ιδιοτήτων των υλικών, συνδυάζει ένα εσωτερικό πορώδες μέσο για να συγκρατεί τη θερμότητα και να μην μεταδίδει την υγρασία και μια απολύτως ομαλή εξωτερική επιφάνεια. Αυτό το ματ στρώμα από χαρτόνι είναι κατάλληλο για επιμετάλλωση όπως τοίχους,και το ανώτατο όριο σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο, επειδή από πάνω μπορείτε να εφαρμόσετε μια ποικιλία από γύψο, ταπετσαρία, στόκος και βαφή.

Είδη

Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να μάθετε ποιοι τύποι γυψοσανίδας μπορεί να είναι και πώς να μην συγχέεται κατά την επιλογή του σωστού ονόματος. Στις ετικέτες τιμών στα καταστήματα υλικού μπορείτε συχνά να δείτε τη συντομογραφία - φύλλο GCR. Μην ανησυχείτε - αυτή είναι μια επαγγελματική ονομασία του ίδιου γυψοσανίδας, αλλά ανάλογα με τη λειτουργικότητά του, ένα ή το άλλο γράμμα μπορεί να ανατεθεί εδώ.

Στην πραγματικότητα, η ίδια η γυψοσανίδα ή ο τυποποιημένος γυψοσανίδων γενικής χρήσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για εσωτερική διακόσμηση τόσο κατοικιών όσο και εμπορικών χώρων. Τέτοιο υλικό λαμβάνεται συχνά για την κατασκευή εσωτερικών χωρισμάτων σε σύγχρονα γραφεία - η επίδραση των μεμονωμένων δωματίων δημιουργείται οπτικά, αν και η ηχομόνωση σε αυτή την περίπτωση είναι ελάχιστη. Εγκατάσταση διαμερισμάτων εφαρμόζεται επίσης όταν το φύλλο δεν φτάνει στην οροφή, αφού δεν υπάρχει τίποτα για να το στερεώσετε επάνω.

Αυτό το φύλλο GKL δεν είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε κλίμα., δεδομένου ότι μπορεί να αντέξει μόνο τα "κανονικά" από τα πρότυπα της Ρωσίας μεσαίου γεωγραφικού πλάτους, η θερμοκρασία είναι περίπου -20 ° C έως + 35 ° C, τότε δεν θα είναι πλέον σε θέση να εκτελέσει επαρκώς τις λειτουργίες της και είτε θα αρχίσει να διογκώνεται από τη θερμότητα είτε να συρρικνώνεται από παγετό.Για ένα σπίτι στην τροπική ζούγκλα, δεν συνιστάται επίσης να εγκαταστήσετε ένα συνηθισμένο φύλλο GCR, επειδή μπορεί να αντέξει υγρασία όχι περισσότερο από 70%. Δεδομένου ότι μιλάμε εδώ κυρίως για το κεντρικό τμήμα της Ρωσίας, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε όταν αγοράζετε διακοσμητικά υλικά. Στις συνθήκες του Άπω Βορρά, για παράδειγμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία πριν αγοράσετε γυψοσανίδες τοίχου ή οροφής.

Εξωτερικά, η γυψοσανίδα για τυπική χρήση μοιάζει με ανοιχτό γκρι φύλλο, το οποίο είναι πολύ βολικό για περαιτέρω επίστρωση με βαφή ή γύψο. Το γκρι χρώμα είναι ξεθωριασμένο, οπότε δεν θα ξεχωρίζει ακόμη και στο φόντο ενός λεπτού στρώματος χρώματος ή σοβά. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αν, σύμφωνα με τον συγγραφέα, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια ιδιόμορφη επιφάνεια με το αποτέλεσμα της "ανολοκλήρωσης" ή ενός παλιού εγκαταλελειμμένου εργοστασίου στο στυλ σοφίτας. Τώρα αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται συχνά στη διαρρύθμιση χώρων τέχνης ή γκαλερί.

Για να μην κάνετε λάθος όταν επιλέγετε στο κατάστημα, αναζητήστε το σκούρο μπλε εργοστασιακό σήμα GKL. Δεν πρέπει να πιστεύετε ότι αυτός ο τύπος γυψοσανίδας είναι κακής ποιότητας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την κατασκευή προσωρινών δομών όπως καμπίνες ή κοινόχρηστοι χώροι.Απλά δεν πρέπει να σχεδιάζουν εξωτερικούς τοίχους ή δωμάτια με ακραίες θερμοκρασιακές μεταβολές όπως σάουνες. Στην πραγματικότητα, είναι ακόμη δυνατό να διακοσμήσετε ένα παιδικό δωμάτιο με συνηθισμένο φύλλο GKL, χωρίς φόβο για την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού σας.

Αν συναντήσετε στο ράφι του φύλλου αποθήκευσης GKLV, τότε είναι γυψοσανίδα ανθεκτική στην υγρασία. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο κατά την ολοκλήρωση αυτού του είδους του υλικού, όπως και στην περίπτωση του προηγούμενου τύπου, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα πρότυπα. Αλλά εδώ επιτρέπεται η υγρασία πάνω από 70%. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι με το υλικό αυτό είναι δυνατό να καπλαμά εξωτερικοί τοίχοι ή ένα ντους, επειδή η ουσία του χαρτονιού είναι αμετάβλητη - με παρατεταμένη έκθεση στο νερό, απορροφάται.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της λειτουργίας που προστατεύεται από την υγρασία είναι, ως έχει, αντιμυκητιακά συστατικά με βάση το πυρίτιο ή τα οξείδια του - κρύσταλλο, χαλαζία, σίλικα - που μπορούν να τραβήξουν ολόκληρο το βακτηριοκτόνο μέσο, ​​το οποίο είναι σφραγισμένο στο φύλλο. Ναι, και το ίδιο το χαρτόνι είναι διαφορετικό από την προηγούμενη επιλογή GCR - εδώ συνδέονται συνδετικά με την επίδραση των εμποτισμένων πρόσθετων, δηλ. Εμποτισμένα με προστατευτικά αντισηπτικά.

Η εργοστασιακή σήμανση των φύλλων GKLV έχει το ίδιο φωτεινό μπλε χρώμα με εκείνη του απλού χαρτονιού γύψου, αλλά για να το διακρίνει, η ίδια η επιφάνεια δεν είναι πλέον γκρίζα, αλλά ανοιχτό πράσινο.Με την τιμή ενός τέτοιου φινιρίσματος θα είναι ήδη πολλές φορές πιο ακριβό, οπότε πρέπει να σκεφτείτε, είναι πραγματικά απαραίτητο να προσθέσετε την αγαπημένη λειτουργία απόδειξη υγρασίας.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στο φυτώριο, μπορείτε εύκολα να βάλετε το συνηθισμένο γυψοσανίδας. Εάν τα δάπεδα και οι τοίχοι πλένονται συχνά εδώ, ή το παιδί είναι απασχολημένο με τη δημιουργικότητα, η οποία σχετίζεται με την ικανότητα να ρίχνει νερό από το χρώμα πάνω στο πάτωμα, τότε μπορεί να είναι χρήσιμο ένα φύλλο γυψοσανίδας. Είναι επίσης χρήσιμο για το όχι πολύ καλό μικροκλίμα στο ίδιο το σπίτι, εάν υπάρχει τάση για το σχηματισμό μυκήτων μούχλας στο κτίριο.

Το GKLO είναι μια νέα συντομογραφία για γυψοσανίδες με λειτουργία αντοχής στη φωτιά. Αυτή η ονομασία δεν σημαίνει ότι τέτοια φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση ενός λουτρού και παρόμοιων δωματίων. Μόνο μια σύντομη επαφή με μια ανοιχτή φωτιά και μια σύντομη περίοδο σύγκρουσης με μια αυξημένη θερμοκρασία είναι όλα αυτά που ένα τέτοιο υλικό είναι σε θέση. Ωστόσο, η λεγόμενη λειτουργία κατά της φωτιάς μπορεί μερικές φορές να σώσει την ανθρώπινη ζωή, για παράδειγμα, σε περίπτωση πυρκαγιάς. Αν το συνηθισμένο γυψοσανίδας αρχίσει να καίει σχεδόν αμέσως, τότε σε ένα δωμάτιο με επένδυση με φύλλα GKLO, ένα άτομο θα έχει στη διάθεσή του 5-7 λεπτά για να ξεφύγει από τη ζώνη που είναι επικίνδυνη από τη φωτιά.

Αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες επιτυγχάνεται λόγω της συμπερίληψης ινών με στοιχεία ενίσχυσης στο μεσαίο τμήμα του φύλλου διαστρωμένα με χαρτόνι στη σύνθεση. Το εξωτερικό στρώμα της γυψοσανίδας εμποτίζεται με αντιφλεγμονώδες ή επιβραδυντικό φλόγας υγρό.

Στην εμφάνιση, η γυψοσανίδα με λειτουργία επιβράδυνσης της φλόγας δεν είναι πολύ διαφορετική από την απλή έκδοση του υλικού - είναι το ίδιο γκρι. Αλλά η εργοστασιακή σήμανση της κόκκινης "φωτιάς" απόχρωσης θα υποδείξει αμέσως για ποιους σκοπούς χρησιμοποιείται το τελειωτικό φύλλο. Από την άποψη του κόστους, είναι αρκετές φορές μεγαλύτερη από ό, τι ακόμη και αντοχή στην υγρασία γυψοσανίδας, αλλά αυτή είναι η αντίστροφη πλευρά της συμπερίληψης στη σύνθεσή του των ακριβών ενισχυμένων ινών στην παραγωγή. Στα σπίτια όπου συχνά συμβαίνουν πυρκαγιές λόγω της διαρροής οικιακού αερίου ή παλαιών ηλεκτρικών καλωδίων που αποτυγχάνουν, αυτή η επιλογή μπορεί να είναι η καταλληλότερη, παρά το υψηλό κόστος.

Το καθολικό γυψοσανίδας για όλες τις περιπτώσεις - ταυτόχρονα με ανθεκτικές στην υγρασία και πυρίμαχες λειτουργίες, χαρακτηρίζεται ως GKLVO. Ένα τέτοιο υλικό φινιρίσματος δεν μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού, λόγω της υψηλής τιμής που δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ στη διακόσμηση των οικιστικών και γραφείων.Συνδυάζοντας τόσο τις προστατευτικές ίνες ενίσχυσης όσο και τα ένθετα που απορροφούν το νερό, αυτό το φύλλο ζυγίζει πολλές φορές περισσότερο - όχι κάθε τοίχος θα αντέξει.

Συχνά, οι εγκαταστάσεις και οι βιομηχανικοί χώροι είναι διακοσμημένοι με παρόμοια γυψοσανίδα, όπου ο κίνδυνος πυρκαγιάς και πλημμύρας είναι αρκετά υψηλός. Σε ιδιωτικές κατοικίες, όπου στις επεκτάσεις εξοπλίζονται, για παράδειγμα, τα ξυλουργικά ή κεραμικά μίνι-εργαστήρια, φύλλα GKLVO θα είναι επίσης χρήσιμα.

Προκειμένου να βρεθεί ακόμα αυτός ο τύπος γυψοσανίδας στο κατάστημα, οι προγραμματιστές ήρθαν με έναν ενδιαφέροντα δείκτη - συνδυάζοντας τα χρώματα και τα υδατο-απωθητικά και πυρίμαχα φύλλα. Έτσι, η επιφάνειά του είναι ζωγραφισμένη σε ανοιχτό πράσινο χρώμα, όπως αρμόζει σε χαρτόνι με αδιάβροχο δείκτη. Η επιγραφή, αντίθετα, έχει έντονο κόκκινο χρώμα, όπως και στην πυρίμαχη παραλλαγή. Σε κάθε περίπτωση, εάν έχετε σύγχυση, μπορείτε να ζητήσετε τη συμβουλή του πωλητή. Θα βρει γρήγορα τη σωστή επιλογή, επειδή η επιλογή του καθολικού γυψοσανίδας με ένα πλήρες λειτουργικό φάσμα δεν είναι τόσο μεγάλη ακόμη και στα καταστήματα της πρωτεύουσας.

Επίσης, το γυψοσανίδας χωρίζεται στις ακόλουθες κατηγορίες ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης.

 • Γυψοσανίδες τοίχου - η πιο δημοφιλής επιλογή.Κατ 'αρχήν, αν είναι σωστά κομμένη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επένδυση σχεδόν οποιουδήποτε πάνω ή κάτω ίσιας επιφάνειας. Αυτό το φύλλο είναι επίσης μεγάλο κατά την εγκατάσταση χωρισμάτων, τόσο σε γραφεία όσο και μέσα σε ένα μικρό σαλόνι. Το πάχος του μπορεί να είναι διαφορετικό ανάλογα με ένα σύνολο πρόσθετων λειτουργιών, όπως η αντίσταση στη φωτιά, αλλά το μέσο φύλλο GCR είναι πάχους 10 έως 13 χιλιοστών.
 • Οροφή γυψοσανίδας όχι πολύ διαφορετικό από τον τοίχο, ειδικά τη σύνθεση του χαρτονιού ή της υφής. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι μια ελαφριά εκδοχή του σχεδιασμού από την άποψη της πλήρωσης με διάφορα υλικά και διάσπαρτα για να αυξήσει τη δύναμη και άλλους δείκτες, δεδομένου ότι το ανώτατο όριο μπορεί απλά να μην αντέξει ένα βαρύ φύλλο. Η έκδοση της οροφής θα πρέπει να είναι λεπτή ώστε να μπορεί να κοπεί με ασφάλεια ακόμα και μετά τη στερέωση για τη μετέπειτα εισαγωγή των διατάξεων φωτισμού. Το μέσο πάχος του φύλλου οροφής είναι 8-10 χιλιοστά.
 • Δεν είναι τόσο συνηθισμένο, αλλά όχι λιγότερο δημοφιλές από τα δύο προηγούμενα ονόματα. τοξοειδές γυψοσανίδα. Το όνομα μιλάει για τον εαυτό του - αυτός ο τύπος υλικού φινιρίσματος πρέπει να λυγίσει σε διαφορετικές κατευθύνσεις για να το βάλει σε μια στριμμένη μορφή με τον τρόπο ενός τόξου,εξειδικευμένες και άλλες στρογγυλοποιήσεις ή απλώς στο δωμάτιο ακανόνιστου σχήματος.

Ένα φύλλο που είναι σε θέση να αναλάβει μια ποικιλία μορφών περιέχει συνήθως ενισχυτικές ίνες, λόγω του οποίου μπορείτε να το λυγίσετε και να το καταψύξετε σε αυτή τη θέση. Στην πραγματικότητα, σχεδόν κάθε τοξωτό γυψοσανίδας είναι ανθεκτικό στη φωτιά, επομένως η τιμή του είναι αισθητά υψηλότερη από την κανονική οροφή ή τον τοίχο. Όπως δείχνει η πρακτική, μόνο οι μικρές περιοχές στο δωμάτιο χρειάζονται παρόμοιο είδος φινιρίσματος, οπότε το τοξωτό γυψοσανίδας αγοράζεται εκτός από τα συνηθισμένα μικρά φύλλα μήκους 1-2 μέτρων. Φυσικά, για να λυγίσει, το υλικό δεν πρέπει να είναι πολύ παχύ - όχι περισσότερο από 6-7 χιλιοστά.

Η πιο δημοφιλής παραγγελία σε καταστήματα είναι μια συνηθισμένη λίστα HL με παραμέτρους 1,2 x 2,5 μέτρων. Το βάρος του είναι περίπου 30 κιλά. Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν πρόκειται για γυψοσανίδα - θα πρέπει να καλέσετε έναν συνεργάτη και να νοικιάσετε ένα φορτηγό ή να παραγγείλετε μια παράδοση στο κατάστημα.

Εργαλεία

Για την εγκατάσταση γυψοσανίδας σε οικιακούς ή εμπορικούς χώρους δεν χρειάζονται πολύπλοκα επαγγελματικά εργαλεία. Αρκεί να υπάρχει ήδη μια περίπτωση στο mezzanine στο mezzanine του κάθε σπίτι "jack όλων των συναλλαγών."Αυτό είναι το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα του γυψοσανίδας - η ευκολία εγκατάστασης και το ελάχιστο φωτισμό για αυτό.

Βεβαιωθείτε ότι χρειάζεστε τα παρακάτω εργαλεία.

 • Πριόνι ή σιαγόνα. Κατάλληλο για κοπή ξύλου και συνθετικών πολυμερών υλικών. Ένα τέτοιο πριόνι χρειάζεται όταν διαιρούμε ολόκληρα φύλλα GCR σε χωριστά κομμάτια του απαιτούμενου μεγέθους και σχήματος. Εκτός από το συνηθισμένο πριόνι, είναι καλύτερο να αποθηκεύεται η ποικιλία του δίσκου, καθώς θα είναι πιο βολικό για την ίδια να κάνει μακριές και ίσες περικοπές, χωρίζοντας τμήματα γυψοσανίδας από το άλλο.
 • Ηλεκτρικό παζλ και τρυπάνι. Το πρώτο εργαλείο είναι απαραίτητο για την κοπή τμημάτων πολύπλοκου σχήματος, ειδικά αν δεν είναι φύλλα από μαλακό γυψοσανίδα, αλλά μέρη μεταλλικού πλαισίου. Τα τρυπάνια, αντίστοιχα, χρειάζονται για τη στερέωση φύλλων στο πλαίσιο και τη σύζευξη μεταξύ τους. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό ακροφύσιο στο τρυπάνι για την ανάμιξη ξηρών μιγμάτων, καθώς με την τοποθέτηση χωρίς πλαίσιο σε κόλλα, όλα αυτά θα χρειαστούν.
 • Κατσαβίδι να γίνει ήδη ένα οικείο εργαλείο σε οποιοδήποτε διαμέρισμα. Απαιτείται η τοποθέτηση συνδετήρων κατά την τοποθέτηση τμημάτων γυψοσανίδας κατά τη συναρμολόγηση του πλαισίου, συνήθως από μεταλλικά προφίλ.Κατ 'αρχήν, οι ίδιοι χειρισμοί μπορούν να γίνουν με τη βοήθεια ενός τρυπανιού και ενός κατσαβιδιού, αλλά το κατσαβίδι είναι μαλακότερο, έτσι ώστε οι πιθανότητες θραύσης μίας μάλλον εύθραυστης κατασκευής γυψοσανίδας μειώνονται αρκετές φορές.
 • Μαχαίρι είναι καλύτερα να πάρετε μια ειδική κατασκευή, προκειμένου να κόψετε τις άκρες των τμημάτων μετά το κόψιμο. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα, χρησιμοποιήστε την ικανότητα ενός καλά ξύπνημα μαχαίρι κουζίνας με ένα λεπτό μακρύ μαχαίρι.
 • Ρουλέτα. Κατάλληλο τόσο αυτόματο όσο και λέιζερ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μόνο συνηθισμένο μέταλλο, το οποίο είναι πολύ κατάλληλο για τη μέτρηση του προφίλ μετά τη σήμανση και την κοπή σε ξεχωριστά μέρη.
 • Κατασκευή Plumb Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι πολύ βολικό κατά την εργασία κατά την επιθεώρηση της θέσης του φύλλου GKL στο διάστημα κατά την τοποθέτηση των τοίχων.
 • Βούρτσα χρωμάτων, κυλίνδρους διαφόρων σχημάτων και ένα καθολικό σύνολο σπάτουλας - το μόνο που χρειάζεται για τη σωστή εφαρμογή του αστάρι μετά την εγκατάσταση του γυψοσανίδας.
 • Άμεση μίξη εδάφους ή ακρυλικό στόκος, απαραίτητη για την εφαρμογή της άνω στρώσης σε φύλλο γυψοσανίδας προκειμένου να προετοιμαστεί για την επόμενη επίστρωση με βερνίκι, βαφή, ταπετσαρία ή διακοσμητικό γύψο.
 • Πλαστικά δοχεία μεγάλη χωρητικότητα, όπου το αστάρι ή η κόλλα θα αναμιχθούν. Είναι επιθυμητό για κάθε τύπο μείγματος να έχει ξεχωριστό δοχείο μιας χρήσης, το οποίο στη συνέχεια δεν πειράζει να πετάει μακριά.
 • Υφασμάτινο πανί για την κατάρριψη των ανωμαλιών έτσι ώστε κάθε επόμενο στρώμα να βγαίνει ομαλά και χωρίς κενά, διότι στο μέλλον αυτό μπορεί να επηρεάσει τόσο την αντοχή της δομής όσο και το σχηματισμό μύκητα μούχλας σε σημεία κακής έγχυσης.
 • Θερμαντήρας, που τοποθετείται απευθείας μεταξύ του τοίχου και του φύλλου γυψοσανίδας κατά τη διάρκεια της κατασκευής διαχωριστικών ή διακοσμήσεων τοίχων με σκοπό τη μόνωση και ηχομόνωση. Μπορεί να είναι και ορυκτό, ειδικά σχεδιασμένο για αλληλεπίδραση με γυψοσανίδα, και συνηθισμένο γυάλινο μαλλί, το οποίο επίσης διατηρεί ζεστασιά.
 • Rack και οριζόντια προφίλ, αγκύλες, συνδετήρες και βίδες - απολύτως απαραίτητα για την τοποθέτηση ενός μεταλλικού πλαισίου και τη συρραφή των επιμέρους φύλλων γύψου.

Πώς να υπολογίσετε τη ροή;

Πριν από την έναρξη των εργασιών επισκευής, είναι απαραίτητο να μετρηθεί προσεκτικά η περιοχή των τελικών χώρων, έτσι ώστε να μην αγοράζουν επιπλέον φύλλα γυψοσανίδας. Ο υπολογισμός της επιφάνειας των τοίχων, καθώς και της οροφής, γίνεται παραδοσιακά - το μήκος της επιφάνειας πολλαπλασιάζεται με το ύψος.Το παράθυρο και οι πόρτες δεν χρειάζονται φινίρισμα, οπότε πρέπει πρώτα να υπολογίσετε την ολική επιφάνεια τους με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια να αφαιρέσετε ολόκληρο τον τοίχο από την περιοχή.

Το γυψοσανίδα πωλείται συνήθως σε ολόκληρα φύλλα. - αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την αγορά του λεγόμενου πλεονάσματος "στο αποθεματικό". Συνήθως δεν παίρνουν περισσότερο από το ένα τέταρτο του απαιτούμενου χώρου της αίθουσας, έτσι ώστε να μην λειτουργεί ότι υπάρχει μόνο ένα τεράστιο ακριβό φύλλο GKL, το οποίο απλά δεν έχει πουθενά να αποθηκεύσει. Ωστόσο, εάν υπάρχει χώρος για την επισκευή ενός μη τυποποιημένου σχήματος, υπάρχουν στρογγυλές στροφές ή κόγχες για τις οποίες δεν μπορείτε να κόψετε με ακρίβεια τα απαραίτητα σχήματα την πρώτη φορά, είναι καλύτερα να μπορείτε να επαναλάβετε την εργασία με τη βοήθεια γυψοσανίδας.

Κατά τον υπολογισμό της ποσότητας του υλικού που αγοράσατε, συνήθως θεωρείται ότι το πλάτος σχεδόν κάθε φύλλου είναι πρότυπο - 1200 χιλιοστά. Μόνο το μήκος, το βάρος και το πάχος ποικίλλουν εδώ. Με το μήκος, το φύλλο κερδίζει από δύο έως τρία μέτρα σε βήματα μισού μέτρου. Το πάχος του φύλλου γυψοσανίδας επιλέγεται ανάλογα με τα λειτουργικά εξαρτήματα - 6 mm είναι κατάλληλα για φινίρισμα καμάρες, πλαγιές και άλλα μη τυποποιημένα στοιχεία όπου το γυψοσανίδας είναι απαραίτητο για να λυγίσει.Το πάχος των 9,5 mm είναι ιδανικό για οροφές - δεν κάνει την όλη δομή βαρύτερη, αλλά προστατεύει επίσης από το θόρυβο των γειτόνων της. Για τοίχους, συνήθως αγοράζουν ένα φύλλο πάχους 12 mm, το οποίο, μαζί με μια επένδυση μόνωσης, διατηρεί τη θερμότητα και δημιουργεί καλή ηχομόνωση.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα μέρος του υλικού μπορεί να πάει στα σκουπίδια., εάν έχουν χαλαρά κομμένα φύλλα ή έχουν υπολογιστεί εσφαλμένα οι διαστάσεις. Η βίδα αυτόματης απόληξης μπορεί επίσης να βγει και να καταστρέψει ένα κομμάτι φύλλου, οπότε παίρνετε 1-5 μέτρα καλύτερα από ό, τι χρειάζεται για να ελαχιστοποιήσετε την επικάλυψη του δωματίου. Για παράδειγμα, οριζόντια προφίλ για τοποθέτηση πλαισίου με τυποποιημένο τμήμα 28x27 mm είναι τοποθετημένα σε 4 τεμάχια για κάθε διατομή δοκών πλαισίου - δύο στην κορυφή και δύο στο κάτω μέρος. Αυτά τα προφίλ αποτελούνται από ένα κύριο σώμα και μαστίγια, το συνολικό μήκος των οποίων είναι ίσο με την περίμετρο του δωματίου πολλαπλασιασμένο επί δύο.

Ένα άλλο αναπόσπαστο στοιχείο στην τοποθέτηση πλαισίου γυψοσανίδας είναι τα προφίλ με ράγα με τομή 27x60 mm. Τοποθετούνται σε όλο το μήκος του τοίχου με απόσταση περίπου 500-600 mm μεταξύ των επιμέρους τμημάτων. Για να υπολογίσετε σωστά τον απαιτούμενο αριθμό τέτοιων εξαρτημάτων, πρέπει να διαιρέσετε το μήκος του τοίχου κατά 0,4 και να πολλαπλασιάσετε το ύψος του δωματίου.

Κατά μέσο όρο 5 αγκύλες προετοιμάζονται για κάθε προφίλ rack, αλλά αγοράζουν επιπλέον 10-15 κομμάτια για κάθε περίπτωση. Μέρος ενός τέτοιου συνδετήρα μπορεί να χαθεί στη διαδικασία μεταφοράς και προετοιμασίας για επισκευή, ενώ μερικοί απλά καταρρέουν κατά την εγκατάσταση.

Οι αυτοεπιπεδούμενες βίδες είναι το κύριο αναλώσιμο υλικό, επομένως είναι καλύτερο να τις αγοράσετε απόλυτα. Σε ένα δωμάτιο με επιφάνεια 20 τετραγωνικών μέτρων. m τα αγοράσετε τουλάχιστον 400-500 τεμ. Σήμερα, ακόμη και σε περιφερειακά καταστήματα, ένα τέτοιο ασήμαντο είναι σχεδόν παντού, οπότε αν είναι απαραίτητο, μπορούν πάντα να αγοραστούν γρήγορα.

Όταν η μέθοδος της στήριξης χωρίς πλαίσιο για τη στερέωση γυψοσανίδας στους τοίχους και την οροφή χρειάζεται ειδική κόλλα κατασκευής. Η κατανάλωση υπολογίζεται με βάση ένα τετράγωνο. m τοίχο, και για κάθε τύπο κόλλας είναι ατομική. Μια σύντομη οδηγία για την κατανάλωση δίνεται συνήθως στη συσκευασία. Ακόμη και αν σκοπεύετε να ολοκληρώσετε μόνο ένα μικρό τμήμα του τοίχου, αποθηκεύστε το σε μια δεύτερη τσάντα κόλλας. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους τεχνίτες να απλώνουν ακατάλληλα τη γρήγορη κόλλα ή δεν έχουν χρόνο να το χρησιμοποιήσουν και τότε πρέπει να ρίξουν το προϊόν.

Διάταξη δωματίου

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση γυψοσανίδας, είναι απαραίτητο να σημειώσετε στο επίπεδο του τοίχου ή της οροφής, ποιο στοιχείο θα τοποθετηθεί, όπως σε μια εφαρμογή για παιδιά.Τα περιγράμματα των μεμονωμένων φύλλων και οι θέσεις των αρθρώσεων μεταξύ τους μπορούν να σχεδιαστούν με ένα απλό μολύβι. Σηματοδοτεί επίσης τα περιγράμματα των ανοιγμάτων θυρών και παραθύρων στο επίπεδο όπου θα τοποθετηθεί το φύλλο γύψου.

Για τη σωστή εγκατάσταση του πλαισίου, είναι επίσης καλύτερο να σημειώσετε πρώτα τα όρια.όπου κάθε οριζόντια και κάθετη δέσμη θα είναι. Αυτή η σήμανση είναι μια ευθεία γραμμή με την ίδια απόσταση μεταξύ τους, συνήθως σε διαστήματα των 50-60 cm.

Για να κάνετε καλύτερη σήμανση του δωματίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή όπως ένα ηλεκτρονικό μέτρο ή μια ταινία με λέιζερ. Αυτόματα μετρά την απόσταση από άκρη σε άκρη, αν το τοποθετήσετε στο ένα άκρο του τοίχου και στρέψετε τη δέσμη στην άλλη, βοηθώντας έτσι να αποφύγετε σφάλματα κατά τον υπολογισμό του απαραίτητου υλικού.

Πλαίσιο

Η πιο δημοφιλής μέθοδος τοποθέτησης γυψοσανίδας είναι η τοποθέτηση φύλλων γυψοσανίδας σε προκατασκευασμένο και εγκατεστημένο πλαίσιο. Το βασικό του πλεονέκτημα έναντι της μεθόδου χωρίς πλαίσιο είναι η δυνατότητα τέλειου συνδυασμού φύλλων ακόμη και σε ανώμαλες και κεκλιμένες επιφάνειες, που κρύβουν όλη την τραχύτητα. Επιπλέον, σχηματίζεται ένα αρκετά μεγάλο κενό μεταξύ του πλαισίου και του γυψοσανίδας,όπου είναι δυνατή η τοποθέτηση ηλεκτρικών καλωδίων, διατάξεων φωτισμού και άλλου εξοπλισμού σε κρυφή μορφή, το εσωτερικό του οποίου δεν πρέπει να είναι ορατό στον κάτοχο του σπιτιού. Στο ίδιο κενό τοποθετείται συχνά ένα στρώμα από εσωτερική μόνωση ή ηχομονωτικό υλικό.

Η απόσταση μεταξύ του τοίχου και του υλικού επένδυσης μπορεί να περιορίσει μια ήδη μικρή περιοχή. δωμάτια σε ένα μικρό πολυώροφο κτίριο. Αυτό το πρόβλημα για μια εξοχική κατοικία ή ένα διαμέρισμα με επαρκή έκταση δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα. Ναι, και να αλλάξετε ή να επισκευάσετε ένα μέρος της επίστρωσης γυψοσανίδας, αφαιρώντας το από το πλαίσιο, είναι ευκολότερο από το να προσπαθήσετε να αποκόψετε ένα φύλλο τοποθετημένο σε ένα φύλλο κόλλας. Εάν οι γείτονες πλημμυρίζουν και το νερό ρέει μέσω των γυψοσανίδων, τότε ο μόνος τρόπος για να επαναφέρετε γρήγορα την κατάλληλη εμφάνιση του περιβλήματος είναι να έχετε μια επισκευή που βασίζεται στην τοποθέτηση πλαισίων φύλλων που διαχωρίζονται γρήγορα από τον τοίχο.

Τα πλαίσια είναι δύο κύριων τύπων - μέταλλο και ξύλο. Η τεχνολογία συναρμολόγησης είναι πανομοιότυπη - οι ξύλινες ράβδοι ή οι μεταλλικές δοκοί στερεώνονται με τη μορφή ενός πλέγματος μεταξύ τους. Το πρώτο υλικό είναι σίγουρα πιο φιλικό προς το περιβάλλον και σε μια τιμή θα είναι φθηνότερο, αλλά δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το μέταλλο.Το γεγονός είναι ότι το ξύλο απαιτεί πρόσθετη επεξεργασία με πυρίμαχους, ανθεκτικούς στην υγρασία και αντιμυκητιακούς εμποτισμούς. Ωστόσο, ακόμη και με αυτές τις προφυλάξεις, ένα τέτοιο πλαίσιο μπορεί απλώς να σαπίζει πριν από την επένδυση γυψοσανίδας.

Εάν υπάρχει η επιθυμία να εγκατασταθεί κρυμμένη καλωδίωση μεταξύ ξύλινων ράβδων, τότε τα καλώδια θα πρέπει να κρυφτούν σε ένα πρόσθετο προστατευτικό κουτί, το οποίο τελικά θα είναι αρκετά ακριβό για τον προϋπολογισμό. Αλλά η πιο δυσάρεστη κατάσταση μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει μια απότομη διαφορά θερμοκρασίας στο δωμάτιο, επειδή το δέντρο τείνει να επεκταθεί σε τέτοιες καταστάσεις. Ο τοίχος διογκώνεται σε αντίξοες συνθήκες και η γυψοσανίδα αρχίζει να υστερεί πίσω από την επιφάνεια του πλαισίου. Συχνά, μια τέτοια παρανόηση μπορεί να βρεθεί στις καλύβες των σπιτιών, όπου οι ιδιοκτήτες έρχονται σπάνια - το σπίτι βρισκόταν το χειμώνα στο κρύο, έπειτα οι άνθρωποι έφθασαν - το θερμαίνουν και η διαδικασία ξεκίνησε.

Όλα τα παραπάνω μειονεκτήματα των ξύλινων πλαισίων δεν σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα εγκαταστήσετε. Με τη σωστή συναρμολόγηση, την επεξεργασία των απαραίτητων συνθέσεων και το πιο σημαντικό, την επιτυχή επιλογή των ειδών ξύλου ξηρά, αποδεικνύεται όχι λιγότερο ανθεκτικό στη φθορά πλαίσιο, ικανό να συγκρατήσει γυψοσανίδα για δεκαετίες.

Έτσι, είναι καιρός να προχωρήσετε απευθείας στην εγκατάσταση του πλαισίου. Αυτή η διαδικασία μπορεί να χωριστεί σε διάφορα στάδια.

 • Προετοιμασία των εγκαταστάσεων για εγκατάσταση, δηλαδή, απελευθέρωση από έπιπλα, κάλυψη δαπέδου με προστατευτική μεμβράνη, καθαρισμός τοίχων από προηγούμενα στρώματα με τη μορφή ταπετσαρίας ή γύψου. Οι δοκοί πλαισίων είναι μια δομή που καταλαμβάνει σχεδόν όλο τον ελεύθερο χώρο ενός δωματίου, οπότε η τοποθέτησή τους στο δωμάτιο καθιστά δύσκολη την παραγωγή κάθε είδους χειρισμού διαφορετικών από την εγκατάσταση.
 • Εάν οι καλωδιώσεις και άλλες επικοινωνίες με τη μορφή καλωδίων θα ράβονται στον τοίχο κάτω από το πλαίσιο, πρέπει να σχεδιαστούν, να συσσωρευτούν και ενδεχομένως να αφαιρεθούν στο κουτί πριν από την εγκατάσταση.
 • Σύμφωνα με τους κανόνες, πρώτα η τοποθέτηση των άνω και κάτω μεταλλικών δοκών ή προφίλ, που κατευθύνονται στην οριζόντια κατεύθυνση. Με τη βοήθεια βιδών, αυτά τα προφίλ εγκαθίστανται αμέσως γύρω από την περίμετρο του δωματίου. Η πρώτη δέσμη πηγαίνει από τον τοίχο στον τοίχο, και οι επακόλουθες ακτίνες πηγαίνουν στην άρθρωση με τις γειτονικές. Το επάνω προφίλ είναι βιδωμένο στην οροφή, και το κάτω, αντίστοιχα, στο πάτωμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι και τα δύο προφίλ σχήματος U στερεώνονται ακριβώς είναι να τεντώσετε το κορδόνι του κτιρίου σαν αυτοσχέδιο χάρακα.Παρακολουθήστε επίσης για τη γραμμή με σπείρωμα που είναι πνευματικά χαμηλωμένη από τη διαμήκη κεντρική γραμμή του άνω προφίλ. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να συμπίπτει με την ίδια γραμμή της κάτω δοκού - αυτό σημαίνει ότι τα πάντα έχουν ρυθμιστεί σωστά, χωρίς αποκλίσεις και καμπύλες γραμμές.

 • Τώρα μπορείτε να ορίσετε κατακόρυφα προφίλ από πάνω - είτε κοντά στον τοίχο, επίσης με τη βοήθεια βιδών με αυτοκόλλητη τομή, ή να τα διαχωρίσετε από τον τοίχο με πρόσθετους βραχίονες. Όλα εξαρτώνται από το επίπεδο της επιπεδότητας του τοίχου - αν είναι σχεδόν ευθεία, δηλαδή, οι ανωμαλίες προεξέχουν μέσα σε 5-10 mm, τότε στερεώνουμε οριζόντιες και κάθετες μεταλλικές ράβδους σχεδόν κοντά στη βάση. Όταν ο τοίχος είναι ανομοιογενής ή βρίσκεται κάτω από μια κλίση, είναι προτιμότερο να συνδέσετε τα δοκάρια κάθετα με τη βοήθεια βραχιόνων.

Μην στερεώνετε αυτά τα πρόσθετα εξαρτήματα κοντά στην οροφή ή στο δάπεδο. - Οι βραχίονες πρέπει να ανυψωθούν τουλάχιστον 300-600 mm από την άκρη. Κοντά μεταξύ τους επίσης δεν πρέπει να είναι γλυπτά - ακολουθήστε το ελάχιστο βήμα των 10 cm.

Το τελευταίο στάδιο είναι η τοποθέτηση των προφίλ ραφιών, τα οποία πρέπει να ρυθμιστούν σε μέγεθος μέχρι την απόσταση από το δάπεδο έως το ταβάνι, έχοντας προηγουμένως μετρήσει και κόψει ίσα τμήματα στο βουλγαρικό.Όλες οι δοκοί στερεώνονται μαζί με ειδικά κατόχους σχήματος U με πόδια, τα οποία, με τη σειρά τους, βιδώνονται σε ένα ενιαίο σχέδιο με βίδες αυτοεπιπεδούμενων. Τα τακάκια των στηρίξεων στο ένα άκρο αγκαλιάζουν τα οριζόντια και κάθετα προφίλ, και το άλλο - συνδέονται στον τοίχο. Τα υπερβολικά και προεξέχοντα μέρη των κατόχων μετά τη συγκόλληση μπορούν να κοπούν με ειδικό ψαλίδι.

Σχεδίαση χωρίς πλαίσιο

Έχοντας ένα μικρό διαμέρισμα, δεν μπορούν όλοι να εγκαταστήσουν ένα ογκώδες πλαίσιο για διακοσμήσεις τοίχων με γυψοσανίδες, τρώγοντας πολύ χρήσιμο χώρο για έπιπλα. Τα χαμηλά ταβάνια δεν συνεπάγονται επίσης τοποθέτηση του πλαισίου, αφού είναι απλώς ανάρμοστο να στερεώνεται ένας πολυέλαιος σε ένα επίπεδο όπου μπορεί να αγγιχτεί με ένα κεφάλι. Για τέτοιες περιπτώσεις, απλά τοποθετήστε χωρίς τοποθέτηση γυψοσανίδας, όταν το φύλλο είναι τοποθετημένο απευθείας στον τοίχο ή σε ένα λεπτό υπόστρωμα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να στερεωθεί άμεσα η κατασκευή γυψοσανίδας στους τοίχους και την οροφή, ανάλογα με το είδος της κόλλας που θα είναι μέσα - ανάμεσα στον τοίχο και το φύλλο.

Η πιο δημοφιλής μέθοδος είναι, στην πραγματικότητα, η συγκόλληση φύλλων με κόλλα κτιρίου. Πωλείται υπό τη μορφή ξηρού μίγματος, το οποίο αραιώνεται απευθείας πριν από την εγκατάσταση. Η κόλλα σκληραίνει αρκετά γρήγορα, οπότε πριν την αραίωση της σύνθεσης είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία - ένα αναδευτικό ραβδί ή ένα ειδικό ακροφύσιο στο τρυπάνι, καθώς και ένα δοχείο μιας χρήσης.

Ανάλογα με τον βαθμό ανομοιομορφίας του τοίχου, η κόλλα εφαρμόζεται με διαφορετικές τεχνολογίες. Για παράδειγμα, εάν η επιφάνεια είναι σχεδόν ομαλή ή υπάρχουν μικρές εγκοπές έως 10 mm, τότε η κόλλα μπορεί να εφαρμοστεί όπως σε κανονικό κουτί για εφαρμογή. Πρώτα θα πρέπει να το μουτζουρίζετε με μια λεπτή λωρίδα γύρω από την περίμετρο του φύλλου, και στη συνέχεια να κάνετε μερικές κυκλικές εφαρμογές διάστικτες στο κέντρο. Όταν η τραχύτητα του τοιχώματος είναι ορατή με γυμνό μάτι, δηλαδή, σε έναν όγκο περίπου 20 mm, η κόλλα εφαρμόζεται διακεκομμένη γύρω από την περίμετρο με ένα παχύ στρώμα με τη μορφή ημικυκλίων.

Εάν ο τοίχος στο δωμάτιο έχει ειλικρινή λακκούβες ή καταστροφή, τότε είναι καλύτερο να τους προ-κλείσετε με ένθετα κομμένα κομμάτια του ίδιου γυψοσανίδας, και στη συνέχεια να τοποθετήσετε το κύριο φύλλο. Όταν μεγάλες ανωμαλίες δεν εντοπίζονται μόνο μία φορά, αλλά κατανέμονται σε ολόκληρη την επιφάνεια, αξίζει να επισυνάψετε ολόκληρες λωρίδες μιας ελεύθερης καλλιέργειας με μέγεθος μέσου γεώτρησης και την απόσταση μεταξύ των λωρίδων 20-30 cm ως υπόστρωμα.

Ο δεύτερος πιο δημοφιλής τρόπος είναι να τελειώσετε με αφρό. Αυτή η επιλογή είναι πιο κατάλληλη για ξύλινους τοίχους, δεδομένου ότι η επαφή αυτών των δύο υλικών είναι λιγότερο πιθανό να πάρει ένα πρήξιμο ξύλου, ειδικά εάν ο αφρός με χαμηλό συντελεστή διαστολής.

Με οποιαδήποτε μέθοδο εγκατάστασης χωρίς πλαίσιο χωρίς γυψοσανίδα, ο αλγόριθμος των ενεργειών είναι ο ακόλουθος.

 • Για να προετοιμάσει τους τοίχους, δηλαδή να καθαρίσει από τα προηγούμενα στρώματα χρώματος ή γύψου, να εμποτίσει με ένα ειδικό αστάρι, είναι καλύτερο με βάση το νερό.
 • Μετά από προσεκτική μέτρηση του δωματίου, κόψτε τα φύλλα γυψοσανίδας με το επιθυμητό μέγεθος, αριθμήστε τα. Όπως και οι τοίχοι, το φύλλο γυψοσανίδας πρέπει να είναι κορεσμένο με αστάρι και να αφήνεται να στεγνώσει.
 • Μετά από 1-2 ώρες, εφαρμόστε αφρό ή κόλλα και στις δύο επιφάνειες, εφαρμόζοντας προσεκτικά την άρθρωση σε άλλα μέρη. Πατώντας τα φύλλα στον τοίχο, πρέπει να τα κρατάτε σε αυτή την κατάσταση μέχρι να στεγνώσει η κόλλα. Είναι προτιμότερο να διεξάγεται μια τέτοια λειτουργία τουλάχιστον σε τέσσερα χέρια ή για αξιοπιστία, πέραν της κόλλας, για να στερεώνετε τα μέρη κατά μήκος των άκρων με βίδες με αυτο-κοχλίες.
 • Τα κομμάτια αφρού ή κόλλα που προεξέχουν στις γωνίες μετά τη σκλήρυνση μπορούν να κοπούν με ειδικό μαχαίρι και να λειανθεί η επιφάνεια σε περιοχές αρθρώσεων και ανωμαλιών.

Συνέλευση

Για να καλύψετε τους τοίχους με γυψοσανίδα, δεν θα χρειαστείτε τόσο πολλές δεξιότητες και εργαλεία - βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση, προφίλ στήριξης ραφιών και ένα κατσαβίδι από το κύριο σετ. Τα προετοιμασμένα φύλλα πρέπει να κοπούν στο μέγεθος του δωματίου, ώστε ιδανικά να μπορείτε να καλύψετε ολόκληρο τον τοίχο από το δάπεδο μέχρι το ανώτατο όριο με ένα στοιχείο χωρίς αρμούς στη μέση. Είναι καλύτερα να συνεργαστείτε με έναν συνεργάτη, ώστε να μπορείτε να κρατάτε πλήρως ένα φύλλο λίγων μέτρων. Κατά τη διάρκεια της επένδυσης των ανοιγμάτων θυρών και παραθύρων, είναι πιο βολικό όταν ένα άτομο πιέζει το φύλλο γυψοσανίδας στην επιθυμητή οπή και το δεύτερο τραβάει τα περιγράμματα του παραθύρου ή της πόρτας και μετά κόβει τα πάντα κατά μήκος της γραμμής.

Η απλή διαδικασία της συναρμολόγησης φύλλων HL λαμβάνει χώρα σε διάφορα στάδια.

 • Το πρώτο φύλλο κατά την εγκατάσταση επένδυσης γυψοσανίδας τοποθετείται σαφώς στη γωνία του δωματίου, προσκολλώντας στις άκρες του απέναντι τοίχου, του δαπέδου και της οροφής αντίστοιχα. Εάν το πρώτο είναι να τελειώσει τον τοίχο με ένα παράθυρο ή μια πόρτα, τότε το εν λόγω φύλλο πιέζεται στις γωνίες αυτού του χώρου όπως στις δοκοί.
 • Ευθυγραμμίζοντας το φύλλο με τις λεπτομέρειες του πλαισίου και σφιχτά πιεσμένο σε αυτό, πρέπει πρώτα να στερεώσετε την επιφάνεια στο κατακόρυφο προφίλ με βίδες.Το κατσαβίδι πρέπει να ρυθμιστεί ώστε να μην είναι η πιο ισχυρή λειτουργία, έτσι ώστε η βίδα να μην καταστρέψει το αρκετά λεπτό γυψοσανίδας. Είναι καλύτερο εάν το πώμα δεν είναι μικρότερο από 1 mm εσοχή στην επιφάνεια του φύλλου. Η απόσταση μεταξύ των βιδωμένων στοιχείων πρέπει να είναι περίπου 20 cm - αυτό είναι το βέλτιστο κενό με ένα πρότυπο πλάτος φύλλου 120 cm.
 • Αφού βεβαιωθείτε ότι το φύλλο έχει στεγανή τοποθέτηση στα ιγμόρεια και ότι διατηρεί τον εαυτό του σε κατακόρυφα προφίλ ραφιών, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να συνδέσετε το γυψοσανίδα με τους οριζόντιους βραχυκυκλωτήρες με βίδες αυτοεπιπεδώματος.
 • Το δεύτερο και όλα τα επόμενα φύλλα θα πρέπει να πιέζονται σφιχτά στα γειτονικά φύλλα και να προσανατολίζονται στην αυστηρή οριζόντια θέση της θέσης τους επίσης με βάση μια οπτική σύγκριση με τις ήδη εγκατεστημένες πλάκες και όχι μόνο κατά μήκος της γραμμής.
 • Τα παράθυρα και οι πόρτες πρέπει να είναι επενδυμένα με τον ίδιο αλγόριθμο με τα συνηθισμένα τοιχώματα, αλλά σύμφωνα με προκαθορισμένες και κομμένες μορφές. Είναι δυνατόν και ακόμη και απαραίτητο να ράψουμε τις πλαϊνές πόρτες την τελευταία στιγμή, αφού αυτό θεωρείται ένα λεπτό διακοσμητικό φινίρισμα.
 • Και εδώ είναι εγκατεστημένα φύλλα GKL, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η επισκευή τελείωσε. Εξάλλου, εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε όλες τις ανωμαλίες και τις αρθρώσεις, καθώς και τον τόπο βιδώματος των βιδών στο στόκο, κατά προτίμηση με την προσθήκη ενισχυμένου υαλοβάμβακα.Αυτό το είδος τεχνογνωσίας θα σας επιτρέψει να αποφύγετε την απόκλιση από τους σεισμούς και άλλους κραδασμούς των αρθρώσεων. Θα βοηθήσει επίσης το πλέγμα να συγκρατήσει το πρήξιμο του τοίχου από το εσωτερικό με μια απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Αφού εφαρμόσετε το πρώτο στρώμα στόκου για αξιοπιστία, καλό είναι να το εξομαλύνετε με πλεκτό ύφασμα και να το εφαρμόσετε μετά από ξήρανση για άλλη μια φορά.
 • Αν είναι σημαντικό, όχι μόνο η εξωτερική ομορφιά των τειχών, αλλά και τη μόνωση τους, τα χρονικά καρέ πριν την τοποθέτηση γυψοσανίδας πρέπει να δώσει ιδιαίτερη μονωτικό υλικό. Ο συνηθέστερα χρησιμοποιημένος ορυκτός ή υαλοβάμβακας - επειδή αυτά τα υλικά είναι καλό για ηχομόνωση. Σε εξειδικευμένους τομείς, όπως στούντιο ηχογράφησης, ή αίθουσες χορού για το σύνολο ηχομόνωση αγοράσει ειδικά συνθετικά υλικά -prokladki και να τους αποδίδουν ως ένα κανονικό θερμοσίφωνα.
 • Μετά την εφαρμογή της δεύτερης στρώσης του σοβά πρέπει πάλι nazhdachkoy επίπεδη επιφάνεια και μπορεί στη συνέχεια να προχωρήσει προς την εξωτερική διακόσμηση με τη μορφή των εγκατάσταση των πλακιδίων, πλακάκια, ταπετσαρία, εικόνες, και οποιαδήποτε άλλα στοιχεία.

Τελική εργασία

Το τελικό στάδιο της τοποθέτησης μιας γυψοσανίδας είναι ένα λεπτό φινίρισμα.Αλλά πριν κολλήσετε ταπετσαρία ή εφαρμόζοντας διακοσμητικό γύψο, είναι απαραίτητο να ετοιμάσετε ένα φύλλο GCR.

Αρχικά, εκτελέστε το σκουριασμένο ύφασμα αρκετές φορές όπως σε μια ομαλή επιφάνεια φύλλου., και με ενισχυμένο έλεγχο στις αρθρώσεις των πλακών, τραχύτητα, συγκολλημένες βίδες ή υπερβολική κόλλα που έρχονται στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, πρέπει να εφαρμόσετε ένα στρώμα αστάρι με υδατοαπωθητικές και αντιμυκητιασικές λειτουργίες και αφήστε το μείγμα να στεγνώσει και να απορροφήσει τουλάχιστον μια μέρα.

Για την κόλληση της ταπετσαρίας, εφαρμόζεται κόλλα και οι θέσεις των αρθρώσεων των μεμονωμένων φύλλων ταπετσαρίας είναι προσημασμένες. Εάν το εξωτερικό είναι διακοσμημένο με διακοσμητικό γύψο, τότε, κατά κανόνα, περιέχει ήδη συγκολλητικά στη σύνθεση του, έτσι δεν χρειάζεται να το αναμιγνύετε με τίποτα.

Αν επιθυμείτε μόνο να βάψετε γυψοσανίδα χωρίς να εφαρμόσετε πρόσθετα στοιχεία φινιρίσματος, είναι καλύτερο να εφαρμόσετε αυτό το χρώμα σε διάφορα στάδια, επιτρέποντας σε κάθε στρώμα να στεγνώσει για τουλάχιστον 5-6 ώρες.

Συμβουλές και κόλπα

Είναι εύκολο να τοποθετήσετε έναν τοίχο ή μια οροφή από γυψοσανίδες μόνοι σας, αλλά για να μην πληρώνετε υπερβολικά για τίποτα και ταυτόχρονα να επιλέξετε το κατάλληλο υλικό ποιότητας για το σπίτι σας, Υπάρχουν ορισμένες συστάσεις.

 • Για οικιστικές και συνεχώς θερμαινόμενες εγκαταστάσεις, το συνηθισμένο φύλλο GCR θα κάνει - τα χαρακτηριστικά του θα αρκούν για να διαρκέσουν αρκετά. Το επίπεδο φιλικότητας προς το περιβάλλον και η χαμηλή τοξικότητα του επιτρέπει να τοποθετείται ακόμη και στον παιδικό σταθμό.
 • Για δωμάτια με υψηλή υγρασία και τάση σχηματισμού μύκητα, όπως μπάνιο ή κουζίνα, είναι προτιμότερο να λαμβάνετε γυψοσανίδα ανθεκτικό στην υγρασία, αν και κοστίζει περισσότερο από το συνηθισμένο
 • Εάν το ιδιωτικό σπίτι διαθέτει δικό του λεβητοστάσιο ή λεβητοστάσιο, τότε σε τέτοιο σημείο είναι καλύτερο να εργαστείτε με πυρίμαχο γυψοσανίδα και να μην φοβάστε τις αλλαγές θερμοκρασίας.
 • Όπου μπορείτε να επενδύσετε σε μεγάλο βαθμό σε ένα παγκόσμιο φύλλο GKLVO, έτσι είναι για τη σοφίτα. Εάν πρόκειται για δωμάτιο ημι-ανοιχτό ή ελαφρώς τζάμια, τότε θα υπάρξουν πτώσεις θερμοκρασίας, υψηλή υγρασία και μύκητες. Επίσης, κάθε εγκαταστάτης θα σας συμβουλεύσει να επισυνάψετε εδώ ένα καλό στρώμα ορυκτής μόνωσης.
 • Όταν ο χώρος του δωματίου επιτρέπει λίγο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο πλαισίου γυψοσανίδας που τελειώνει παντού, αφού αυτή είναι η μόνη επιλογή κατά την οποία η επακόλουθη αποσυναρμολόγηση των φύλλων θα λάβει χώρα με την ελάχιστη ζημιά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το Giposkarton ως υλικό φινιρίσματος έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

 • Η χαμηλή τιμή σε σύγκριση με τα υλικά φυσικής επένδυσης. Έτσι, στα καταστήματα του κτιρίου ένα φύλλο χαρτιού GCR κοστίζει από μερικές εκατοντάδες ρούβλια σε αρκετές χιλιάδες, ανάλογα με το λειτουργικό του σκοπό.
 • Αυτό το υλικό είναι εύκολο στην εγκατάσταση, δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση από το master και πολύπλοκα εργαλεία. Για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο 20-30 τετραγωνικών μέτρων σε μία ημέρα, θα χρειαστούν μόνο 2 άτομα.
 • Η λεία επιφάνεια του γυψοσανίδας είναι κατάλληλη για περαιτέρω φινίρισμα με σχεδόν κάθε διακόσμηση, είτε πρόκειται για ταπετσαρία, γύψο ή χρώμα.

Από τα δευτερεύοντα μπορούν να ονομαστούν τα εξής:

 • Η ικανότητα των γυψοσανίδων να τρώνε χώρο σε μικρούς χώρους λόγω του εξαιρετικού πλαισίου από τον τοίχο.
 • Σε περίπτωση εγκατάστασης χωρίς πλαίσιο σε περίπτωση πλημμύρας ή για άλλους λόγους που θα απαιτούσαν την αποσυναρμολόγηση των φύλλων, θα πρέπει να αποκολληθούν με τις ρίζες χωρίς δυνατότητα ανάκτησης.
 • Η σχετική ευθραυστότητα του γυψοσανίδας κατά το κόψιμο και την τοποθέτηση σε βίδες. Αλλά όταν μοντελοποιούμε μεμονωμένα μέρη, η ικανότητά του να παίρνει διαφορετικές μορφές και να σκύβει μπορεί να αποδοθεί, μάλλον, σε πλεονεκτήματα.

Ο καθένας επιλέγει το τελικό υλικό για την επισκευή ανάλογα με τις προτιμήσεις, τις ικανότητές του και το πορτοφόλι. Ωστόσο, το γυψοσανίδας μπορεί να ονομαστεί μια καθολική επιλογή με το μεγαλύτερο αριθμό πλεονεκτημάτων με πολύ μικρό κόστος.

Για μερικές ακόμα συμβουλές σχετικά με την τοποθέτηση γυψοσανίδας, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο