Διαστάσεις προφίλ για γυψοσανίδα

Στη σύγχρονη εποχή, ένας μεγάλος αριθμός ευκαιριών για να κάνουν το δωμάτιο όμορφο και άνετο με ένα ελάχιστο κόστος. Μια επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε φύλλα γύψου, τα οποία θα συζητηθούν λεπτομερέστερα σε αυτό το άρθρο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα προφίλ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στη δημιουργία οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου. Προκειμένου το σχέδιο να αντέχει στη γυψοσανίδα, το προφίλ είναι κατασκευασμένο από χάλυβα ή αλουμίνιο. Οι επιλογές χάλυβα είναι πιο δημοφιλείς λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για μοντέλα οικονομικής θέσης. Το αλουμίνιο έχει καλύτερα χαρακτηριστικά, αλλά η τιμή τους δεν είναι για όλους.

Υπάρχουν δύο επιλογές για χαλύβδινα προφίλ - κανονικά και με προστατευτικό στρώμα. Τα κανονικά προφίλ δεν είναι πολύ ανθεκτικά, αλλά είναι φθηνότερα. Αυτά τα προφίλ είναι καλό να χρησιμοποιηθούν για όχι πολύ βαριές κατασκευές, καθώς και σε χώρους όπου δεν υπάρχει υπερβολική υγρασία.

Για χώρους όπου η υγρασία είναι υψηλότερη, είναι προτιμότερο να τοποθετούνται γαλβανισμένα ή αλουμινένια μεταλλικά προφίλ.

Τύποι μεταλλικών προφίλ

Σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού μπορείτε να βρείτε ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών προφίλ. Για να επιλέξετε το σωστό, πρέπει να καταλάβετε πώς διαφέρουν μεταξύ τους. Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι σχεδίων:

Οδηγός

Ο συντομογραφικός χαρακτηρισμός αυτού του προφίλ είναι το PN (προφίλ οδηγού), που ονομάζεται επίσης εκκίνηση. Έχει ένα τμήμα σε σχήμα u. Τα τοιχώματα αυτού του προφίλ είναι ομαλά. Τις περισσότερες φορές, αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται για την υποστήριξη διαφόρων jumper και ράφια, είναι τοποθετημένο μέσα στη δομή, και τα υπόλοιπα μέρη που τίθενται σε αυτό. Μεγέθη: 28-27,50-40,60-27,75-50,100-40 mm.

Μόνιμη

Συνήθως συντομεύεται ως PS. Αυτό το προφίλ εισάγεται μέσα στους οδηγούς, ενώ άλλα εξαρτήματα συνδέονται με αυτές τις δομές. Το προφίλ έχει μεγάλο φορτίο, γι 'αυτό πρέπει να είναι πιο άκαμπτο. Έχει επίσης τη δομή με το γράμμα P, έχει επιπλέον ράφια για την ενίσχυση της δομής. Διαστάσεις: 50-50.65-50.75-50.100-50 χιλιοστά.

Δίνεται προσοχή σε ένα σημαντικό γεγονός. Εάν οι τοίχοι του κτιρίου έχουν μια αρκετά επίπεδη επιφάνεια, τότε το προφίλ του τύπου ραφιών είναι καλύτερο να στερεωθεί απευθείας στην επιφάνεια του τοίχου.

Εάν οι τοίχοι δεν είναι πολύ ομαλοί και έχουν ισχυρή κλίση σε ευθεία γραμμή, τότε το προφίλ θα πρέπει να εγκατασταθεί σε στεγανοποιητικά τύπου u.

Οροφή

Οι κύριες ονομασίες αυτού του μοντέλου είναι οι PP και PPN (προφίλ οροφής στήριξης και καθοδήγησης). Αυτό το προφίλ έχει επίσης ένα κομμάτι που μοιάζει με το γράμμα n, αλλά η τομή του είναι πολύ μικρότερη από εκείνη του προφίλ τοίχου. Μέσα σε αυτό το προφίλ υπάρχουν μικρά ράφια και πρόσθετες άκρες για να γίνει το πλαίσιο της δομής πιο άκαμπτο. Αυτό το προφίλ έχει επίσης χαμηλότερο ύψος, που εξοικονομεί χώρο στο δωμάτιο. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το γυψοσανίδας, το οποίο χρησιμοποιείται για την οροφή, έχει μικρότερο πάχος, το οποίο επιτρέπει τη μείωση του φορτίου στο προφίλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγκάρσιοι οδηγοί πρέπει να στερεώνονται έτσι ώστε η απόσταση μεταξύ των συνδετήρων να μην υπερβαίνει τα 900 χιλιοστά.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε αγκυρώσεις στα ελατήρια και τις υποστηρίξεις σχήματος U. Για να συνδέσετε τους βραχυκυκλωτήρες πιο άκαμπτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφιγκτήρες με τη μορφή καβούρια.

Σε χώρους όπου βρίσκονται πολυελαίοι και άλλες βαριές κατασκευές, το πλαίσιο πρέπει να κατασκευάζεται με πρόσθετες εγκάρσιες δοκούς.Αυτό θα προστατεύσει ολόκληρη τη δομή από την κατάρρευση. Το μέγεθος των μοντέλων οροφής: 60h27,75h50 χιλιοστά.

Τοξωτό

Το προφίλ έχει πιο περίπλοκη δομή, έχει περικοπές στις πλευρές, γεγονός που αυξάνει την ευκαμψία της δομής. Αυτή η πτυχή είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη δημιουργία μιας ευέλικτης δομής.

Υπάρχουν επίσης ορισμένα πρόσθετα προφίλ. Συχνά χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία οροφής με αναρτημένη δομή και άλλα διακοσμητικά έργα.

Για να κάνετε τη δομή πιο ισχυρή σε μέρη ιδιαίτερης κάμψης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γωνία από μέταλλο ή πλαστικό. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε η δομή να μπορεί να κάμπτεται σε οποιαδήποτε γωνία. Τα μαστίγια της γωνίας μπορεί να είναι από 2000 έως 3000 χιλιοστά. Το πλάτος κάθε ράφι μπορεί να είναι πολλών τύπων: 20,25,30 mm. Η μικρότερη ακτίνα κάμψης της δομής πρέπει να είναι τουλάχιστον 500mm.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ίδια τα μαστίγια είναι ένα αρκετά ακριβό πράγμα και για να μην πληρώσετε 1000 ρούβλια για κάθε σωλήνα, μπορείτε να το δημιουργήσετε μόνοι σας.

Για αυτό είναι απαραίτητο να κάνετε πολλές μεγάλες περικοπές στις πλευρικές άκρες σε απόσταση 40-100 mm η μια από την άλλη.

 • Το γωνιακό μεταλλικό προφίλ σε διατομή σχηματίζει μια ορθή γωνία στην οποία το κεντρικό τμήμα προεξέχει ελαφρά. Το προφίλ συνήθως χρησιμοποιείται για την οργάνωση διαφόρων κατασκευών γυψοσανίδων.Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση γωνιών στη δομή. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτών:
 • Δύο ράφια με μεγάλες και διάτρητες οπές, οι οποίες είναι απαραίτητες ώστε η γωνία να φαίνεται καλώς αισθητικά και να γίνει μέρος του γύψου. Η υπόλοιπη κατασκευή διατηρείται υπό αυτή τη γωνία.
 • Υπάρχει ένα γωνιακό προφίλ για γυψοσανίδας με πλέγμα μέσα. Προκειμένου η πρόσφυση να είναι καλύτερη, ένα πλέγμα μπορεί να κολληθεί στην κατασκευή, στο οποίο θα συγκρατούνται τα υπόλοιπα μέρη.
 • Προφίλ γωνίας σε βάση χαρτιού. Στη χοντρική κόλλα χαρτιού υπάρχουν δύο ταινίες από μέταλλο. Χρησιμοποιείται συνήθως σε σχέδια για τα οποία υπάρχει μέγιστο φορτίο, για παράδειγμα, σε ανοίγματα παραθύρων, σε διάφορες θέσεις.
 • Το προφίλ φάρου χρησιμοποιείται ως βάση για σοβάτισμα, ο κύριος σκοπός αυτής της συσκευής είναι η ισοπέδωση της επιφάνειας. Αυτό το προφίλ μοιάζει με μεταλλικό στήριγμα. Το πλάτος και το ύψος αυτού του προφίλ είναι μικρό, το μεγαλύτερο είναι 1-3 cm.

Πρόσθετα στοιχεία

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή για την ισοπέδωση της επιφάνειας με γυψοσανίδα είναι ένα αντίζυγο.

Είναι επίσης διαφόρων τύπων.

 • Το διάτρητο εναιώρημα μοιάζει με μεταλλική ταινία μεγέθους 125-60mm. Η ανάρτηση χωρίζεται σε τρία μέρη. Το κεντρικό τμήμα σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το προϊόν στην οροφή, η πλευρά χρησιμοποιείται για να κρατήσει το υπόλοιπο του σχεδίου. Επίσης έκανε άκρο σε 90 μοίρες.
 • Οι κρεμάστρες αγκύρωσης χρησιμοποιούνται συνήθως για την εγκατάσταση ψευδοροφών. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της ανάρτησης είναι η ρύθμιση του ύψους, το οποίο είναι πολύ απαραίτητο για την τοποθέτηση μιας ψευδοροφής.
 • Ο σύνδεσμος είναι μονής και δύο επιπέδων. Αυτή είναι η υποδοχή που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση προφίλ που τέμνουν. Επίσης, είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί μια ψευδοροφή.
 • Προφίλ προέκτασης - μια συσκευή που χρησιμοποιείται σε περίπτωση που δεν υπάρχει αρκετό μήκος προφίλ. Μοιάζει με ένα βραχίονα μεγέθους 110-58 χιλιοστών.

Πώς να επιλέξετε

Για να επιλέξετε το σωστό σχεδιασμό, είναι πολύ σημαντικό να δώσετε προσοχή σε αυτό που το προφίλ είναι κατασκευασμένο. Για τις γυψοσανίδες πρέπει να χρησιμοποιούνται γαλβανισμένα προφίλ. Αυτό είναι το πιο ανθεκτικό υλικό. Για να διακρίνετε ένα ποιοτικό προφίλ, πρέπει να εστιάσετε σε διάφορες πτυχές.

Για να δημιουργήσετε ένα καλό προφίλ, αξίζει να παρατηρήσετε ορισμένες αποχρώσεις.

 • Πρέπει να γαλβανιστεί, ο ψευδάργυρος θα πρέπει να είναι σχεδόν εκατό τοις εκατό. Σε αυτή την περίπτωση, το πλαίσιο σχεδόν ποτέ δεν θα υποστεί διάβρωση.
 • Τα μεταλλικά προφίλ, ειδικά τα μοντέλα για τοίχους, πρέπει να είναι πολύ ανθεκτικά. Το προφίλ τοίχου συγκρατεί το ίδιο το κύριο φορτίο, το προφίλ πρέπει επίσης να ευθυγραμμίσει τον τοίχο καλά και να μην υποστεί διάβρωση.
 • Το προφίλ οροφής πρέπει να είναι παχύ, διαφορετικά το σχέδιο θα καταλάβει υπερβολικό χώρο. Μέγεθος προϊόντος - 0,4-0,6 χιλιοστά.

Συμβουλές και κόλπα

Κατά τη διαδικασία της αγοράς και της λειτουργίας σίγουρα να χρησιμοποιούν τις συμβουλές των επαγγελματιών στον τομέα της επισκευής.

 • Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι τοίχοι και η οροφή δεν διαφέρουν ποτέ σε τέλεια ομοιότητα μετά την αφαίρεση. Για να έχετε ακόμη και τον τοίχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα γυψοσανίδας, τα οποία πρέπει να βρίσκονται σε κάποια απόσταση από τον τοίχο. Αυτό θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε γρήγορα το τείχος χωρίς πολύ απώλεια χώρου στο δωμάτιο.
 • Θα υπάρχει πάντα ένας μικρός χώρος μεταξύ των φύλλων μόνωσης και γυψοσανίδων. Αυτό είναι απαραίτητο για να μην συλλέγεται υγρασία μεταξύ του τοίχου και της δομής.Ένας λεγόμενος αερόσακος σχηματίζεται μεταξύ των φύλλων και του τοίχου.
 • Πρέπει να υπάρχει ένα κενό μεταξύ του τοίχου και της γυψοσανίδας. Αυτός ο χώρος είναι πολύ σημαντικός κατά τη διάρκεια της κατασκευής, επιτρέπει τη συγκόλληση σε αυτό το μέρος.
 • Το πλαίσιο είναι μια απαραίτητη στιγμή στην κατασκευή των τοξωτών δομών · ακριβώς αυτό επιτρέπει να γίνει πιο ευέλικτη η δομή.
 • Τα φύλλα γυψοσανίδας δεν έχουν υψηλό όριο αντοχής. Εάν πρέπει να διορθώσετε ορισμένες βαριές κατασκευές, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πλαίσιο προφίλ, χωρίς αυτό να σπάσει η δομή. Ο σύνδεσμος πρέπει να έρχεται σε επαφή με το κύριο πλαίσιο.

Βοηθητικά προφίλ

Αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι υπάρχουν βοηθητικά προφίλ. Χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της τελικής επεξεργασίας μαζί με γυψοσανίδας και υπάρχουν διάφορες ποικιλίες.

 • Ενισχυμένο παχύ προφίλ κατάλληλο για δωμάτια με βαριά διαχωρισμό μεταξύ των θυρών. Είναι επίσης κατάλληλο για την αύξηση της ακαμψίας. Τις περισσότερες φορές έχουν σταθερό μήκος - 3000-4000mm, αλλά αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε ένα μήκος προϊόντος 6000mm. Πρότυπο ύψος νεύρωσης - 40 χιλιοστάτο πάχος τοιχώματος διαφέρει από τα συμβατικά προφίλ και είναι 2 mm.
 • Προστατευτική μεταλλική γωνία. Χρησιμεύει ως προστασία των γωνιών από ζημιές κατά τη λειτουργία. Μετά την εγκατάσταση, η περιοχή σκουριάζει και καλύπτεται επίσης με βαφή τελειώματος. Προκειμένου η βαφή και η λύση να διεισδύσουν καλύτερα, χρησιμοποιείται ένας μεγάλος αριθμός μικρών οπών. Το μήκος αυτών των γωνιών είναι το ίδιο - 3000mm.

Υπάρχει μια άλλη εκδοχή της προστατευτικής γωνίας, η οποία δεν τοποθετείται κάτω από το στόκο και καλύπτεται με διάλυμα γύψου. Για την καλύτερη διείσδυση χρησιμοποιείται ένα ειδικό πλέγμα.

Συνδετήρες και διάφοροι σύνδεσμοι

Κατά την κατασκευή του πλαισίου, είναι πολύ σημαντικό να συνδεθεί σωστά η δομή. Μερικές φορές αυτό μπορεί να γίνει με την απλή εισαγωγή προφίλ μεταξύ τους, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Σε αυτή την περίπτωση αξίζει να χρησιμοποιείτε συνδετήρες διαφόρων τύπων:

 1. Συνδέσεις δύο επιπέδων. Αυτός ο σχεδιασμός είναι απαραίτητος για τη σύνδεση των δύο μερών, υπό γωνία 90 μοιρών σε διαφορετικό επίπεδο. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα μέρη είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα με τη μορφή επίπεδης σάρωσης. Πριν από την έναρξη της εγκατάστασης, αυτό το πράγμα θα χρειαστεί να λυγίσει χειροκίνητα στην επιθυμητή γωνία, το πλάτος μιας τέτοιας σύνδεσης είναι 60 mm.Για να στερεώσετε το σχέδιο, στα πλευρικά μέρη θα πρέπει να βιδώσετε τις βίδες.
 2. Συνδέσεις ενός επιπέδου ή καβούρια. Αυτά τα συστήματα στερέωσης χρησιμοποιούνται για να συνδέουν δύο ταυτόσημα μοντέλα υπό γωνία 90 μοιρών. Μπορούν να βρεθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε κατάστημα στην τελική μορφή. Εγκαταστήστε αυτό το στοιχείο δεν θα είναι κανένα πρόβλημα, απλά κάνει κλικ στην πίσω πλευρά της δομής.

Εάν το φορτίο στο πλαίσιο δεν υπερβαίνει τα 20 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο, τότε το συνηθισμένο μάνδαλο αρκεί για να στερεώσει τη δομή. Εάν το φορτίο είναι μεγαλύτερο, τότε για να αυξήσετε τη στερέωση αξίζει να χρησιμοποιήσετε βίδες.

Άμεσες αναστολές

Χρησιμοποιούνται κατά την εγκατάσταση διαφόρων δομών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη στερέωση της οροφής και την τοποθέτηση κατακόρυφων προφίλ στον τοίχο. Τα προϊόντα αυτά μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα. Είναι κατασκευασμένα με τη μορφή επίπεδων πλακών, και για να τα εγκαταστήσετε, θα πρέπει να τα λυγίσετε χειροκίνητα με τη μορφή ενός γράμματος P.

Για την τοποθέτηση ενός κατακόρυφου προφίλ ή ράφι, είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε μεταξύ της ανάρτησης και της τοποθέτησης για τη χρήση βιδών. Το κανονικό ύψος είναι 125 χιλιοστά, αλλά μπορείτε να βρείτε μη τυποποιημένα μεγέθη ανάρτησης - 75 ή 100 mm.Το φορτίο σε μια τέτοια δομή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 40 κιλά.

Άγκυρες ή κρεμάστρες

Χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις όπου πρέπει να αποσυναρμολογήσετε την οροφή. Αυτά τα σχέδια σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το ύψος της οροφής και συνήθως χρησιμοποιούνται σε ψηλές οροφές. Το μήκος αυτών των αναρτήσεων μπορεί να είναι 200-300 χιλιοστόμετρα. Το μέγιστο φορτίο μπορεί να είναι 25 κιλά, αν το φορτίο είναι μεγαλύτερο, αξίζει να χρησιμοποιείτε πρόσθετους συνδετήρες.

Πώς να καθορίσετε το γάμο

Υπάρχουν τα ακόλουθα είδη γάμων μεταξύ των προφίλ για το GLA.

 • Το μέταλλο δεν έχει το επιθυμητό πάχος. Αυτό το μειονέκτημα είναι πολύ σημαντικό. Η αντοχή της δομής εξαρτάται από το πάχος του μετάλλου.
 • Εάν υπάρχουν ίχνη σκουριάς, θα πρέπει επίσης να δώσουν προσοχή. Αυτό σημαίνει ότι το μέταλλο είναι κακώς επεξεργασμένο, πράγμα που οδηγεί επίσης σε αρνητικά αποτελέσματα.
 • Λάθος μεγέθη. Αυτός είναι ένας από τους πιο δυσάρεστους τύπους γάμου, εξαιτίας του οποίου είναι αδύνατο να συναρμολογηθεί σωστά η δομή.
 • Μια κακή εγκοπή είναι επίσης και μείον, επειδή δυσκολεύει να βιδώσετε σωστά τις βίδες.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να δώσετε προσοχή όταν επισκευή με τη χρήση φύλλων γυψοσανίδας είναι η σωστή επιλογή του πλαισίου.

Θα πρέπει επίσης να υπολογίσετε εκ των προτέρων το βάρος της δομής, δεδομένου ότι η επιλογή του προφίλ και των συστημάτων στερέωσης εξαρτάται από αυτό. Αν επιλέξετε τα πάντα σωστά, η επισκευή δεν θα είναι πρόβλημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τύπους και τα μεγέθη των προφίλ για γυψοσανίδες, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο