Συμβουλές για την επιλογή ενός ηλεκτρικού φύλλου

Όχι πολύ καιρό πριν, οι περισσότεροι Ρώσοι είδαν μια ηλεκτρική κουβέρτα μόνο στο κινούμενο σχέδιο "γενναία τοστιέρα". Από τότε, έχουν αλλάξει πολλά, και σήμερα τα κρεβάτια με ηλεκτρικά στοιχεία θέρμανσης έχουν εκφραστεί ευρέως στη ρωσική αγορά. Προκειμένου μια τέτοια αγορά να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας, αξίζει να εξετάσετε τα χαρακτηριστικά, τις ποικιλίες και τις συμβουλές για την επιλογή ενός ηλεκτρικού φύλλου.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το ηλεκτρικό φύλλο, στην πραγματικότητα, είναι ένα υβρίδιο κλινοσκεπασμάτων και ένας ηλεκτρικός θερμαντήρας σχεδιασμένος για να ζεσταίνει τους ανθρώπους που κοιμούνται πάνω του. Δομικά, το ηλεκτρικό φύλλο είναι ένα σύνολο από μικρά θερμαντικά στοιχεία, ταπετσαρισμένα με ύφασμα. Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις των θερμαντήρων είναι τόσο μικρές ώστε ένα άτομο που κοιμάται σε ένα τέτοιο κρεβάτι δεν θα αισθανθεί την παρουσία τους.

  Η ασφάλεια ενός ατόμου ύπνου παρέχεται από ένα συνδυασμό προστατευτικών στοιχείων (τουλάχιστον δύο ασφάλειες) στο σχεδιασμό, την ηλεκτρική μόνωση και ένα ειδικά επιλεγμένο υλικό ταπετσαρίας το οποίο δεν ανάβει όταν θερμαίνεται. Φυσικά, αυτά τα υλικά επίσης δεν δίνουν δηλητηριώδη καπνό όταν θερμαίνονται.

  Σε ρωσικές συνθήκες, ένα θερμαινόμενο κρεβάτι θα έχει σημασία όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς κατοίκους.που διαμένουν για τη νύχτα σε ένα μη θερμαινόμενο σπίτι σε κρύο και υγρό καιρό του φθινοπώρου, αλλά και για κατοίκους αστικών περιοχών σε σπίτια όπου υπάρχουν διακοπές στη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης. Μια άλλη επιλογή για τη χρήση του προϊόντος είναι σε σπίτια με ανεξάρτητη θέρμανση, όπου η παρουσία θερμού κρεβατιού θα επιτρέψει τη μείωση της θέρμανσης ολόκληρης της κατοικίας για τη νύχτα, εξοικονομώντας σημαντικά τους φορείς ενέργειας.

  Το εύρος τιμών αυτών των προϊόντων κυμαίνεται από ένα έως δέκα χιλιάδες ρωσικά ρούβλια.

  Είδη

  Το απλούστερο ηλεκτρικό φύλλο έχει μόνο έναν τρόπο λειτουργίας - θερμαίνει το κρεβάτι ενώ είναι ενεργοποιημένο. Φυσικά, η χρήση του δύσκολα μπορεί να ονομαστεί άνετα (αργά ή γρήγορα θα είναι απαραίτητο να αποσυνδεθεί με το χέρι από την πρίζα), αλλά τέτοια προϊόντα είναι σχετικά φθηνά.

  Οι πιο προηγμένες επιλογές έχουν ηλεκτρονικούς αισθητήρες θέρμανσης, πίνακα ελέγχου και πολλές λειτουργίες θερμοκρασίας - από δύο (άμεση θέρμανση και συντήρηση θερμοκρασίας) έως δέκα. Πολλά προϊόντα είναι επίσης εξοπλισμένα με χρονόμετρα, επιτρέποντάς σας να ορίσετε το χρόνο μετά τον οποίο η θέρμανση θα απενεργοποιηθεί. Μερικά ελίτ μοντέλα σας επιτρέπουν να ελέγχετε επιπλέον την τοπική θέρμανση των μεμονωμένων τμημάτων του προϊόντος. Μια τέτοια λειτουργία εφαρμόζεται, για παράδειγμα, στη γκάμα μοντέλων της μάρκας Beurer.

  Η ηλεκτρική ισχύς όλων των προϊόντων στη ρωσική αγορά κυμαίνεται από 40 έως 140 Watt. Είναι σαφές ότι τα φύλλα με λιγότερη ενέργεια θερμαίνονται πιο αργά και η μέγιστη θερμοκρασία τους είναι πολύ χαμηλότερη. Αντίθετα, τα πιο ισχυρά φύλλα σας επιτρέπουν να ζεστάνετε το κρεβάτι σε αισθητές θερμοκρασίες σχεδόν αμέσως - με το κόστος της πολύ υψηλής κατανάλωσης ενέργειας.

  Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά, τα προϊόντα ποικίλουν σε μέγεθος, διάταξη στοιχείων θέρμανσης (και στις δύο πλευρές ή σε μία), σχεδίαση, πρόσθετες λειτουργίες και επίσης το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται.

  Οφέλη

  Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του ηλεκτρικού φύλλου είναι η δυνατότητα να θερμαίνεται άμεσα το κρεβάτι χωρίς να δαπανάται ενέργεια για τη θέρμανση ολόκληρου του δωματίου.Σε αυτό το ζεστό φύλλο με ηλεκτρική θέρμανση κερδίζει ακόμα και οι ανεμιστήρες και τα ηλεκτρικά καλοριφέρ που έχουν γίνει συνηθισμένο. Η ενεργειακή απόδοση των ηλεκτρικών κλινών είναι στο επίπεδο των κατευθυντικών υπέρυθρων εκπομπού (για παράδειγμα UFO).

  Εκτός από την άμεση θέρμανση, αυτά τα προϊόντα έχουν επίσης κάποιο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Επομένως, ο ύπνος σε ένα τέτοιο κρεβάτι θα βοηθήσει στην ανακούφιση της έντασης μετά από σωματική άσκηση και θα βελτιώσει την παροχή αίματος στο δέρμα και τους μύες. Λοιπόν, για τους ανθρώπους που πάσχουν από οστεοχονδρωσία ή ρευματισμούς, ένα τέτοιο ζεστό κρεβάτι μπορεί να είναι μια πραγματική πανάκεια, ανακουφίζοντας σημαντικά το πόνο τους.

  Τέλος, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν όχι όπως θέλετε - να στεγνώνετε τα ρούχα και το κρεβάτι μαζί του ή να αντιμετωπίζετε την υγρασία.

  Μειονεκτήματα

  Μαζί με τα προφανή πλεονεκτήματα, υπάρχουν ηλεκτρικά φύλλα και πολλά μειονεκτήματα. Τα προϊόντα αυτά αντενδείκνυνται:

  • άτομα που πάσχουν από διάφορες δερματικές παθήσεις (ειδικά κακοήθεις όγκοι) ·
  • τα άτομα που πάσχουν από οξείες μολυσματικές ασθένειες (η βελτίωση της παροχής αίματος στους προσβεβλημένους ιστούς μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση του ασθενούς).
  • άνδρες με αδένωμα του προστάτη.
  • άτομα με αυξημένη θερμοκρασία σώματος (η πρόσθετη θερμότητα θα επιδεινώσει σημαντικά την κατάσταση της υγείας).
  • έγκυες γυναίκες (η υπερθέρμανση μπορεί να οδηγήσει σε υπερτονία της μήτρας, η οποία είναι γεμάτη με αποβολή).
  • παιδιά κάτω των τριών ετών (λόγω ενός διαφορετικού μηχανισμού θερμορύθμισης, υπερθερμαίνονται ταχύτερα).

  Συμβουλές

  Κατά την επιλογή ενός προϊόντος, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο υλικό της ταπετσαρίας του. Τα καλύτερα παρουσιάζουν φύλλα, η επιφάνεια των οποίων αποτελείται από βαμβάκι - επειδή το υλικό αυτό είναι φιλικό προς το περιβάλλον, υποαλλεργικό και ευχάριστο στην αφή. Το μειονέκτημα των φύλλων βαμβακιού είναι η ταχεία μόλυνση και φθορά τους. Από αυτό το υλικό έγινε το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας της εταιρείας Pekatherm.

  Οι ηλεκτρικοί στύλοι από πολυκονίο, τρίχωμα και άλλα συνθετικά υλικά έχουν αποδειχθεί πιο ανθεκτικά σε εξωτερικές επιδράσεις. Όχι πολύ κατώτερα από τα φυσικά υλικά σε απτικές ιδιότητες, τέτοια φύλλα είναι πολύ πιο δυνατά και πολύ πιο εύκολο να καθαριστούν.

  Κατά την επιλογή ενός προϊόντος fleece, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του υλικού. - τα αγαθά από μαλλί χαμηλής ποιότητας χάνουν γρήγορα το αρχικό τους σχήμα και χρώμα. Συνθετικά φύλλα - η βάση της γκάμας της εταιρείας Montiss.Για να προστατέψετε το ηλεκτρικό φύλλο από τη μόλυνση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό φύλλο, που βρίσκεται επάνω του. Σε γενικές γραμμές, αξίζει να μελετήσετε προσεκτικά τον συνιστώμενο τρόπο φροντίδας του προϊόντος - αν ορισμένα φύλλα επιτρέπουν την πλύση του μηχανήματος, άλλοι δείχνουν μόνο στεγνό καθάρισμα. Σκεφτείτε αυτή τη στιγμή κατά την επιλογή, έτσι ώστε η φροντίδα για την αγορά δεν μετατρέπεται σε αλεύρι για σας.

  Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για την επιλογή μιας απόχρωσης είναι το μέγεθος του αγορασθέντος προϊόντος. Θα είναι καλύτερα αν το φύλλο κρεβατιού ταιριάζει στο κρεβάτι σας ή ακόμα και λίγο μεγαλύτερο - διαφορετικά θα είναι λιγότερο άνετο να κοιμάται σε αυτό. Για ένα τυπικό μονό κρεβάτι, τα προϊόντα μεγέθους 130 x 70 cm είναι τα καλύτερα κατάλληλα, για το "σοφίτα" - 150 έως 80 cm, ενώ για ένα κλασικό διπλό κρεβάτι πρέπει να αγοράσετε ένα φύλλο διαστάσεων 200 έως 170 cm.

  Έχει νόημα μόνο να αγοράσετε ένα προϊόν μεγάλης χωρητικότητας για ένα διπλό κρεβάτι σε ένα πολύ κρύο σπίτι. Για τις περισσότερες περιπτώσεις, τα φύλλα μέχρι 80 watt θα αρκούν.

  Αξίζει να προσέξετε το μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας, το οποίο δεν πρέπει να είναι μικρότερο από την απόσταση από το κρεβάτι σας έως την πλησιέστερη έξοδο.

  Φύλλο ή κουβέρτα

  Εκτός από τα ηλεκτρικά φύλλα που αναλύονται στο αντικείμενο, διατίθενται επίσης θερμαινόμενα κουβέρτες στην αγορά. Αυτό το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φύλλο ή να το κρύψει κατά τη διάρκεια του ύπνου ή ακόμα και να το τυλίξει, όπως σε μια κουβέρτα. Σε αυτή την περίπτωση, όλα τα χαρακτηριστικά αυτών των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της ισχύος, των τιμών και των υλικών που χρησιμοποιούνται είναι παρόμοια με τα ηλεκτρικά φύλλα - η κύρια διαφορά έγκειται στη λειτουργικότητα. Οι ηλεκτρικές κουβέρτες είναι συνήθως πιο εύκαμπτες από τα φύλλα, αλλά πιο μαζικές και λιγότερο άνετες όταν χρησιμοποιούνται ως κρεβάτι.

  Κατά την επιλογή μεταξύ δύο επιλογών για ηλεκτρικά κρεβάτια, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς ακριβώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν. Εάν η πολυλειτουργικότητα είναι σημαντική για εσάς - σταματήστε την επιλογή σας σε μια κουβέρτα. Και αν ενδιαφέρεστε μόνο για τη θέρμανση του κρεβατιού - τότε είστε πιο κατάλληλα φύλλα επιλογής.

  Κριτικές

  Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών κλινών λένε την άνεση, την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ευκολία χρήσης τους. Για πολλά χρόνια λειτουργίας, κανένας από τους χρήστες δεν αντιμετώπισε ποτέ περιπτώσεις πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας.Αλλά η αξιοπιστία ορισμένων προϊόντων, ιδιαίτερα φθηνών ηλεκτρικών φύλλων που παράγονται από εταιρείες από την Κίνα, προκαλεί πολλές καταγγελίες χρηστών - ορισμένα μοντέλα γίνονται άχρηστα μετά από ένα χρόνο λειτουργίας. Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι η εγγύηση των περισσότερων κατασκευαστών καλύπτει μόνο τις περιπτώσεις που το προϊόν λειτουργεί σε ξηρό χώρο.

  Λεπτομερής προβολή των θερμαινόμενων ηλεκτρικών φύλλων - στο παρακάτω βίντεο

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο