Μεταλλική παρακαμπτήριος κάτω από τη δοκό: χαρακτηριστικά και παραδείγματα επένδυσης

 Μεταλλική παρακαμπτήριος κάτω από τη δοκό: χαρακτηριστικά και παραδείγματα επένδυσης

Παρά την ποικιλία των υλικών επένδυσης, το ξύλο παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή επιχρίσματα για εξωτερική διακόσμηση. Αυτό οφείλεται στην ευγενική του εμφάνιση, καθώς και στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ζεστασιάς και άνεσης που δίνει το υλικό. Ωστόσο, η τοποθέτησή του απαιτεί σημαντικές οικονομικές δαπάνες και στη συνέχεια τακτική συντήρηση. Απουσία του τελευταίου, οι ξύλινες επιφάνειες βρέχονται, εκσφενδονίζονται, υφίστανται το σχηματισμό μούχλας και εσωτερικά - παράσιτα εντόμων.

Για να επιτευχθεί μια ελκυστική εμφάνιση και η μέγιστη απομίμηση επιφάνειας είναι δυνατή χρησιμοποιώντας μέταλλο πλαισιώνοντας κάτω από τη δοκό.Αντιγράφει με ακρίβεια την ξύλινη υφή, αλλά είναι εύκολο να εγκατασταθεί και να διατηρηθεί, ανθεκτικό, ανθεκτικό, οικονομικό.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η μεταλλική πλευρική τοποθέτηση στην επιφάνειά της έχει μια διαμήκη αναπαράσταση προφίλ που, όταν συναρμολογείται, ακολουθεί το σχήμα ενός κορμού. Επίσης στην μπροστινή πλευρά του προφίλ, χρησιμοποιώντας μια εκτύπωση φωτο-offset, εφαρμόστηκε ένα μοτίβο που μιμείται τη φυσική υφή του ξύλου. Το αποτέλεσμα είναι η πιο ακριβής μίμηση ενός μπαρ (η διαφορά γίνεται αισθητή μόνο μετά από προσεκτικότερη εξέταση). Το προφίλ βασίζεται σε λωρίδα αλουμινίου ή χάλυβα με πάχος 0,4-0,7 mm.

Για να αποκτηθεί ένα χαρακτηριστικό ημερολόγιο για στρογγυλεμένο σχήμα, υποβάλλεται σε σφράγιση. Στη συνέχεια, η λωρίδα περνάει το στάδιο συμπίεσης και συνεπώς έχει την απαραίτητη αντοχή. Αφού η επιφάνεια της λωρίδας καλύπτεται με ένα προστατευτικό στρώμα ψευδαργύρου, το οποίο επιπροσθέτως παθητικοποιείται και εγχύεται, παρέχοντας έτσι προστασία κατά της διάβρωσης, καθώς και βελτιωμένη προσκόλληση των υλικών. Τέλος, στην εξωτερική επιφάνεια του υλικού εφαρμόζεται μια ειδική επίστρωση αντιδιαβρωτικής πολυμερούς, η οποία προστατεύει το υλικό από την υγρασία. Κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται πολυμερή όπως πολυεστέρας, pural, πολυουρεθάνη.Τα ακριβότερα μοντέλα μπορεί να έχουν πρόσθετη προστασία - ένα στρώμα βερνικιού. Έχει θερμικά ανθεκτικά και αντιστατικά χαρακτηριστικά.

Χάρη σε αυτή την τεχνολογία παραγωγής, η μεταλλική παρακαμπτήριος εύκολα και χωρίς ζημιά μεταφέρει τις σταγόνες της θερμοκρασίας, τις μηχανικές διαταραχές και το στατικό φορτίο. Φυσικά, από την άποψη της αξιοπιστίας και της αντοχής, η μεταλλική παρακαμπτήριος είναι πολύ καλύτερη από το βινύλιο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το υλικό απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα των καταναλωτών λόγω των πλεονεκτημάτων του:

 • αντοχή στις μεταβολές της θερμοκρασίας του αέρα, λόγω του χαμηλού συντελεστή διαστολής του υλικού.
 • ευρεία περιοχή θερμοκρασίας λειτουργίας (-50 ... +60 C).
 • η αντίσταση στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις λόγω της παρουσίας προστατευτικής επίστρωσης, καθώς και η αντίσταση στην ανεμογεννήτρια, η οποία προκαλείται από την ύπαρξη μανδάλωσης κατά της διάρρηξης.
 • πυρασφάλεια ·
 • η χρήση του υλικού επιτρέπει την επίτευξη ενός ξηρού και θερμού μικροκλίματος στο σπίτι, λόγω του γεγονότος ότι το σημείο δρόσου μετατοπίζεται πέρα ​​από την επένδυση.
 • πρωτοτυπία της εμφάνισης: απομίμηση κάτω από την ξυλεία ·
 • αντοχή στη διάβρωση;
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής (οι αναθεωρήσεις υποδηλώνουν ότι το υλικό δεν έχει σοβαρές βλάβες και βλάβες, εκτός εάν βεβαίως παρατηρείται η τεχνολογία εγκατάστασης).
 • απλότητα εγκατάστασης (χάρη στους αρμούς κλειδώματος, το υλικό συναρμολογείται σύμφωνα με τον τύπο του σχεδιαστή των παιδιών, και επομένως είναι δυνατή η αυτοσυναρμολόγηση).
 • δύναμη, αντοχή σε μηχανική βλάβη (με σημαντική πρόσκρουση, το προφίλ βινυλίου θα σπάσει, ενώ θα παραμείνουν μόνο χτυπήματα στο μέταλλο).
 • την ικανότητα του υλικού να αυτοκαθαρίζεται λόγω του βελτιωμένου σχήματος των προφίλ.
 • ποικιλία μοντέλων (είναι δυνατή η επιλογή πλαισίων για προφίλ ή κυλινδρική ξυλεία που μιμείται διαφορετικά είδη ξύλου).
 • η δυνατότητα χρήσης πάνελ επάνω στη μόνωση.
 • κερδοφορία (στη διαδικασία της εγκατάστασης δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου άχρηστα, δεδομένου ότι το υλικό μπορεί να είναι λυγισμένο)?
 • υψηλή ταχύτητα εγκατάστασης, δεδομένου ότι δεν απαιτείται προ-ευθυγράμμιση των τοίχων.
 • η δυνατότητα δημιουργίας αεριζόμενης πρόσοψης.
 • το μικρό βάρος του υλικού και συνεπώς η απουσία υπερβολικού φορτίου στη δομή στήριξης του κτιρίου.
 • ευρύ πεδίο εφαρμογής ·
 • η δυνατότητα τοποθέτησης προφίλ στην οριζόντια και κατακόρυφη κατεύθυνση.
 • περιβαλλοντική ασφάλεια του υλικού.

Όπως κάθε υλικό, ένα προφίλ με βάση το μέταλλο έχει μειονεκτήματα:

 • υψηλό κόστος (σε σύγκριση με το μεταλλικό βινύλιο παρακαμπτήριος θα είναι φθηνότερη)?
 • την ικανότητα των προφίλ να θερμαίνονται υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός.
 • σε περίπτωση βλάβης στην επικάλυψη πολυμερούς δεν αποφεύγεται η καταστροφή του προφίλ.
 • αν ένα πάνελ είναι κατεστραμμένο, όλα τα επόμενα θα πρέπει να αλλάξουν.

  Τύποι πάνελ

  Από την άποψη του σχεδιασμού, η μεταλλική παρακαταθήκη για ξυλεία μπορεί να είναι 2 τύπων:

  • προφίλ (ευθεία πλαίσια);
  • στρογγυλεμένα (μορφοποιημένα προφίλ).

  Τα μεγέθη και το πάχος των προφίλ μπορεί να διαφέρουν: Το μήκος σε διάφορα μοντέλα μπορεί να είναι 0,8-8 m, πλάτος - από 22,6 έως 36 cm, πάχος - από 0,8 έως 1,1 mm. Όπως μπορείτε να δείτε, η ζώνη μπορεί να είναι φαρδιά και στενή. Η πρακτική δείχνει ότι τα πιο κατάλληλα για εγκατάσταση είναι πάνελ πλάτους 120 mm με πάχος υλικού 0,4-0,7 mm. Τα προφίλ των ευρωπαίων κατασκευαστών δεν μπορούν να έχουν πάχος μικρότερο από 0,6 mm (αυτό είναι το κρατικό πρότυπο), ενώ οι ζώνες των εγχώριων και των κινέζων κατασκευαστών έχουν πάχος 0,4 mm. Είναι σαφές ότι τα χαρακτηριστικά αντοχής και η τιμή του εξαρτώνται από το πάχος του υλικού.

  Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι μεταλλικών παρακαμπτήριων κάτω από την ξυλεία.

  • Euro beam. Επιτρέπει την επίτευξη ομοιότητας με την ξύλινη προφιλέ ράβδο καπλαμά.Διατίθεται σε μία και δύο κρίσιμες εκδόσεις. Το προφίλ δύο προφίλ έχει μεγαλύτερο πλάτος, επομένως είναι ευκολότερο να συναρμολογηθεί. Έχει πλάτος 36 cm (εκ των οποίων 34 cm είναι χρήσιμο), ύψος 6 έως 8 m, και πάχος προφίλ έως 1,1 mm. Το πλεονέκτημα του EuroBrus είναι ότι δεν ξεθωριάζει στον ήλιο.
  • L-ξυλεία. Το "Elbrus" αποκαλείται συχνά μια παραλλαγή του Eurobar, διότι μιμείται επίσης ένα προφίλ μπαρ, αλλά έχει μικρότερες διαστάσεις (μέχρι 12 cm). Οι διαστάσεις, με εξαίρεση το πλάτος, είναι παρόμοιες με αυτές του Eurobar. Το πλάτος του "Elbrus" είναι 24-22,8 εκ. Στη μέση του προφίλ υπάρχει ένα αυλάκι που μοιάζει με το γράμμα L, για το οποίο το υλικό πήρε το όνομά του.
  • Ecobrus. Προσομοιώνει μια μεγάλη σανίδα σφενδάμου. Διαστάσεις υλικού: πλάτος - 34,5 cm, μήκος - από 50 έως 600 cm, πάχος - έως 0,8 mm.
  • Αποκλείστε το σπίτι Απομίμηση της στρογγυλεμένης ράβδου. Το πλάτος του υλικού είναι μέχρι 150 mm για στενά προφίλ και έως 190 mm για πλάτος. Μήκος - 1-6 μ.

  Οι ακόλουθοι τύποι υλικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εξωτερικό προφίλ επίστρωσης.

  • Πολυεστέρας Χαρακτηρίζεται από πλαστικότητα, πλούσιο σε κλίμακα χρώματος. Η διάρκεια ζωής είναι 15-20 χρόνια. Έχει μια ετικέτα PE.
  • Βουρτσισμένος πολυεστέρας. Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα κανονικά, αλλά η διάρκεια ζωής είναι μόνο 15 χρόνια. Είναι συνήθως χαρακτηρίζεται ως REMA, λιγότερο συχνά - PE.
  • Plastizol. Έχει βελτιώσει την απόδοση και συνεπώς εξυπηρετεί έως και 30 χρόνια. Μαρκαρισμένο PVC-200.

  Η εντυπωσιακή διάρκεια ζωής διακρίνεται επίσης από το παραπέτασμα που καλύπτεται με Pural (περίοδος λειτουργίας - 25 έτη) και PVDF (εξυπηρετεί έως 50 έτη). Ανεξάρτητα από τον τύπο του χρησιμοποιούμενου πολυμερούς, το πάχος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 μικρά. Ωστόσο, αν μιλάμε για plastisol ή pural, τότε το πάχος τους μπορεί να είναι μικρότερο. Έτσι, το στρώμα 27 μm πλαστισόλης είναι παρόμοιο στις ιδιότητές του με το στρώμα 40 μm πολυεστέρα.

  Σχεδιασμός

  Από τη σκοπιά του χρώματος, υπάρχουν 2 τύποι πάνελ: προφίλ που επαναλαμβάνουν το χρώμα και την υφή μιας φυσικής ξύλινης δοκού (βελτιωμένη δέσμη ευρώ), καθώς και υλικό, το χρώμα του οποίου μπορεί να είναι οποιοδήποτε σύμφωνα με τον πίνακα RAL. Η ποικιλία των χρωμάτων εξαρτάται επίσης από τον κατασκευαστή. Για παράδειγμα, η μεταλλική πλευρική επένδυση της μάρκας Grand Line περιλαμβάνει περίπου 50 αποχρώσεις. Αν μιλάμε για ξένους κατασκευαστές, τότε τα προϊόντα της ALCOA, η εταιρεία CORUS GROUP μπορεί να καυχηθεί με μια πλούσια χρωματική σειρά.

  Η απομίμηση του πλαισίου κάτω από την ξυλεία μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτω από τους ακόλουθους τύπους ξύλου:

  • δρυός, καθώς και ένα χρυσό ισοδύναμο με υφή.
  • πεύκο με καλά καθορισμένη υφή (είναι δυνατή μια γυαλιστερή και ματ έκδοση).
  • Κέδρος (χαρακτηρίζεται από έντονη υφή).
  • σφενδάμι (συνήθως με μια γυαλιστερή επιφάνεια)?
  • καρυδιά (σε διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές)?
  • κερασιού (ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι μια πλούσια ευγενή σκιά).

  Όταν επιλέγετε μια σκιά προφίλ, θυμηθείτε ότι τα σκούρα χρώματα φαίνονται καλά σε μεγάλη πρόσοψη. Τα μικρά κτίρια που είναι διακοσμημένα με παραπετάσματα κάτω από μια λεκιασμένη βελανιδιά ή βέργα θα φαίνονται ζοφερά. Είναι σημαντικό οι παρτίδες διαφορετικών κατασκευαστών για το ίδιο ξύλο να διαφέρουν, επομένως τα προφίλ και τα πρόσθετα στοιχεία πρέπει να αγοράζονται από την ίδια μάρκα, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν διαφορετικές αποχρώσεις του κορμού.

  Πεδίο εφαρμογής

  Το κύριο εύρος της χρήσης μεταλλικών πλαισίων για ξυλεία είναι η εξωτερική επένδυση της πρόσοψης, καθώς τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της δεν αλλάζουν υπό την επίδραση των περιβαλλοντικών συνθηκών. Τα πάνελ είναι επίσης κατάλληλα για εξωτερική επένδυση του υπογείου του κτιρίου. Το υλικό που χρησιμοποιείται για τη φινίρισμα αυτού του τμήματος της πρόσοψης πρέπει να χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή, αντοχή σε μηχανικές διαταραχές, υγρασία, χιόνι, αντιδραστήρια.Η μεταλλική πλευρική τοποθέτηση καλύπτει τις προδιαγεγραμμένες απαιτήσεις και ως εκ τούτου έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία ως αντίστοιχο σόμπα. Παραλλαγές χρήσης του υλικού και λόγω της μάρκας που το παράγει. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση της εταιρείας "L-timber" μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην οριζόντια όσο και στην κατακόρυφη κατεύθυνση, καθώς και για την τοποθέτηση των στεγών της στέγης. Η ευελιξία στη χρήση χαρακτηρίζεται επίσης από τα προφίλ της μάρκας «CORUS GROUP».

  Μεταλλικά προφίλ για ξυλεία που χρησιμοποιείται για φινίρισμα μονοκατοικίες και πολυώροφα σπίτια, γκαράζ και βοηθητικά κτίρια, δημόσια κτίρια και εμπορικά κέντρα, βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Χρησιμοποιούνται ευρέως για διακόσμηση βελανιδών, βεράντες, πηγάδια και πύλες. Το υλικό είναι κατάλληλο για χρήση σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από επιθετικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Εγκατάσταση προφίλ πραγματοποιείται στο κιβώτιο, το οποίο μπορεί να είναι δέντρο επεξεργασμένο με ειδική σύνθεση ή μεταλλικά προφίλ. Η χρήση μεταλλικών προφίλ κάτω από τη δοκό επιτρέπει την τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών: υλικά ρολού από ορυκτοβάμβακα ή αφρό.

  Όμορφα παραδείγματα

  • Η μεταλλική παρακαταθήκη για ξυλεία είναι ένα αυτόνομο υλικό, η χρήση του οποίου επιτρέπει την παραγωγή ευγενών κτιρίων που κατασκευάζονται με παραδοσιακό ρωσικό ύφος (φωτογραφία 1).
  • Εντούτοις, η μεταλλική πλάκα για ξυλεία συνδυάζεται με επιτυχία με άλλα υλικά φινιρίσματος (φωτογραφία 2). Το win-win είναι ένας συνδυασμός ξύλινων και πέτρινων επιφανειών. Το τελευταίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για το φινίρισμα του υπογείου ενός κτιρίου ή των προεξέχοντων στοιχείων.
  • Όταν χρησιμοποιείτε πάνελ, τα υπόλοιπα στοιχεία του κτιρίου μπορούν να γίνουν με το ίδιο χρώμα όπως και η μεταλλική παρακαμπτήριος (φωτογραφία 3), ή να έχουν μια σκιά σε αντίθεση.
  φωτογραφία 1
  φωτογραφία 2
  φωτογραφία 3
  • Για τα μικρότερα κτίρια, είναι προτιμότερο να επιλέξετε να πλαισιώσετε κάτω από το φως ή τις χρυσές αποχρώσεις του ξύλου. Και έτσι ώστε το κτίριο να μην φαίνεται επίπεδο και μονότονο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντίθεση στοιχεία, για παράδειγμα, κουφώματα παραθύρων και πόρτας, στέγες (φωτογραφία 4).
  • Για πιο ογκώδη κτίρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν θερμότερα χρώματα πλαισιώσεων, τα οποία θα τονίσουν την ευγένεια και την πολυτέλεια του σπιτιού (φωτογραφία 5).
  • Εάν είναι απαραίτητο να αναδημιουργηθεί η αυθεντική ατμόσφαιρα ενός σπιτιού χωριού, τότε θα το κοσμούν να πλαισιώσουν μια στρογγυλή ξυλεία (φωτογραφία 6).
  φωτογραφία 4
  φωτογραφία 5
  φωτογραφία 6
  • Η αρχιτεκτονική ενότητα του σπιτιού και των κατασκευών θα επιτευχθεί με την κάλυψη του φράχτη με την παρακαμπτήριος που μιμείται μια επιφάνεια κορμοτεμαχίου. Μπορεί να μοιάζει εντελώς με ξύλινη επιφάνεια (φωτογραφία 7) ή να συνδυαστεί με πέτρα, τούβλο (φωτογραφία 8). Εκτός από την οριζόντια θέση του πλαισίου, είναι δυνατή και η κάθετη εγκατάσταση (φωτογραφία 9).
  φωτογραφία 7
  φωτογραφία 8
  φωτογραφία 9

  Χαρακτηριστικά της συναρμολόγησης μεταλλικών πλαισίων, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο