Στρώματα σχιστόλιθου

Τα κρεβάτια σχιστόλιθου είναι κάτι που κάθε κηπουρός έχει ακούσει τουλάχιστον μία φορά. Μετά από όλα, ο καθένας ξέρει πόσο κουραστικό είναι να δώσει στα κρεβάτια το επιθυμητό σχήμα και μέγεθος, να προετοιμάσει την κάλυψη της γης, να ακολουθήσει όλα τα βήματα.

Αυτή η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα και παίρνει πολλή δύναμη από τα φορτηγά. Φυσικά, τέτοιες μικρές δυσκολίες δεν συγχέουν τους "εραστές να βυθίζονται στο έδαφος", αλλά πολλοί ακόμα προσπαθούν να βελτιστοποιήσουν τη δουλειά τους.

Δεν είναι καθόλου περίεργο ότι οι άνθρωποι θέλουν να επενδύσουν με λιγότερα χρήματα και χρόνο, αλλά ταυτόχρονα να πάρουν τη μέγιστη απόδοση. Είναι τότε που πολλοί σκέφτονται απλά πώς να οργανώσουν τα κρεβάτια του σχιστόλιθου.

 Στρώμα σχιστόλιθου

Οφέλη

 • Αυτό το υλικό στέγης είναι πολύ ανθεκτικό, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν επηρεάζει τις διεργασίες διάβρωσης και σήψης. Ακόμη και σε επαφή με οργανική ύλη, διατηρεί τις ιδιότητές της.
 • Από την αισθητική πλευρά, τα πάντα φαίνονται καλά: ωραία και τακτοποιημένα.
 • Εξίσου σημαντική και ευκολία χρήσης.
 Στρώμα σχιστόλιθου

Μειονεκτήματα

Αλλά δεν μπορούμε να πούμε μόνο για τις θετικές πτυχές, χωρίς να αναφερθούμε στις ελλείψεις:

 • Επομένως, υπάρχει μια αρκετά κοινή άποψη ότι το υλικό αυτό επηρεάζει δυσμενώς το περιβάλλον έδαφος, λόγω του ότι περιέχει αμιάντο τσιμέντο. Είναι δύσκολο να πούμε αδιαμφισβήτητα για τις βλάβες ή τα οφέλη μιας τέτοιας γειτονιάς. Από την άλλη πλευρά, πολλοί κηπουροί σημείωσαν ότι μετά την εγκατάσταση των στρωμάτων σχιστόλιθου (και μάλλον σε μεγάλο βάθος), ο αριθμός των αρκούδων και παρόμοιων παρασίτων ουσιαστικά μειώθηκε στο μηδέν.
 • Ένα άλλο μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι ότι όταν χρησιμοποιείται στη γεωργία, η υγρασία από το έδαφος εξατμίζεται με επιταχυνόμενη ταχύτητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το υλικό θερμαίνεται έντονα στον ήλιο και στεγνώνει το έδαφος γύρω του. Δηλαδή, για εκείνους που αποφασίζουν να εξοπλίσουν τον κήπο τους με αυτό τον τρόπο, στο μέλλον θα χρειαστεί πιο συχνή πότισμα.
 Σχιστόλιθος για κρεβάτια

Τύποι σχιστόλιθου

Κυματοειδής

Τα κυματοειδή φύλλα τοποθετούνται με την ακόλουθη σειρά:

 • Κόψτε κομμάτια του επιθυμητού μεγέθους. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το μύλο.
 • Σε μια συγκεκριμένη περίμετρο, σκάβουν ένα όχι πολύ βαθιά τάφρο.
 • Στην τάφρο βάλτε την πριονωτή πλάκα.
 • Σε κάθε πλευρά του πιάτου λίγο πασπαλισμένο με τη γη και συμπιεσμένο. Αυτό παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικούς γόμφους για να ενισχύσετε τα φύλλα.
 Κυματοειδή κρεβάτια από σχιστόλιθο

Flat

Στην περίπτωση επίπεδων φύλλων, η απόσταση είναι ως εξής:

 • Το μέγεθος ενός τυπικού επίπεδου φύλλου είναι 1,75 μ. Για ευκολία, συνήθως είναι είτε πριονισμένα σε δύο μισά είτε χωρισμένα σε τμήματα των 1 m και 75 cm. Το πλάτος των σχιστόλιθων εξαρτάται από αυτό.
 • Για να αποφευχθούν οι διαδικασίες της εξάπλωσης, τα φύλλα συνδέονται μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να γίνει με μια γωνιά παλιοσίδερου. Για να το κάνετε αυτό, στις κοπές γωνιών, τρυπήστε τρύπες για τις βίδες και τις βάψτε με μια ειδική επίστρωση για να αποφύγετε τη διάβρωση.
 Επίπεδη κρεβάτια σχιστόλιθου

Ποια από τις επιλογές για την τοποθέτηση σχιστόλιθου για να επιλέξετε τα κρεβάτια - αποφασίστε μόνοι σας. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι διαφέρουν σημαντικά όσον αφορά τις ιδιότητές τους.

Είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια των εργασιών συναρμολόγησης να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκληθούν τραυματισμοί. Μπορείτε να προστατέψετε τα χέρια σας από τις προεξέχουσες γωνίες των αυτοκινούμενων βιδών απλά τοποθετώντας απλά καλύμματα μπουκαλιών πάνω τους.

Κατά τη διάρκεια της χρήσης του σχιστόλιθου για τη διευθέτηση των κλινών, έχουν προκύψει πολλοί ανυποψίαστοι κανόνες. Πιστεύεται ότι η τήρησή τους θα βοηθήσει να γίνει ο κήπος πραγματικά όμορφος και γόνιμος.

Κανόνες

 • Η κατεύθυνση της τοποθεσίας πρέπει να πάει από την ανατολή στη δύση.
 • Ο υπόλοιπος ελεύθερος χώρος μπορεί να φυτευτεί με γκαζόν ή να καλύπτεται με βότσαλα.
 • Συνήθως, το πλάτος ενός σχεδίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 160 cm, και το ύψος - 70 cm.
 • Αξίζει επίσης να προσέξετε το φράχτη. Μπορεί να είναι βαμμένο σε κάποιο ελκυστικό χρώμα.

DIY do-it-yourself προσοχή

Όταν τα κρεβάτια σας είναι έτοιμα, πρέπει να σκεφτείτε τη διευθέτηση τους. Στην πραγματικότητα, δεν θα διαφέρει από το συνηθισμένο. Για να καταστεί το έδαφος πιο εύφορο, το κομποστ είναι τοποθετημένο στον πυθμένα, το οποίο καλύπτεται με ένα στρώμα εδάφους. Χρησιμοποιούνται με τον ίδιο τρόπο όπως απλά.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να εξοπλίσετε παρτέρια. Το καλύτερο από όλα, αυτά τα κρεβάτια είναι κατάλληλα για ετήσια, επειδή το χειμώνα το έδαφος θα είναι αρκετά ουσιαστικά παγωμένο.

 Στρώματα σχιστόλιθου

Υψηλές κατασκευές

Τις περισσότερες φορές, εάν στον κήπο αποφασίζουν να κάνουν ένα ψηλό κρεβάτι σχιστόλιθου, τότε κάνουν αρκετά μάλλον - περίπου 10-11 μέτρα.Το πλάτος, κατά μέσο όρο, δεν υπερβαίνει το 1,5 μ., Και το ύψος είναι 80 εκατοστά.

Πριν να χτίσετε τοίχους, πρέπει να τους στηρίξετε. Βυθίζονται περίπου μισό μέτρο. Πριν ξεκινήσετε να σκάβετε μια τάφρο, θα πρέπει να ασχοληθείτε με τη σήμανση. Η επιλεγμένη μορφή θα εξαρτηθεί από το πόσο μεγάλο είναι ο ιστότοπος και από όσα υπάρχουν ήδη.

Παραγγελία εργασίας:

 • Το πιο εύφορο έδαφος, το οποίο αφαιρείται κατά την κατασκευή, χύνεται σε ένα μέρος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείται και πάλι για να σχηματίσει το ανώτερο στρώμα.
 • Μετά την τοποθέτηση του κρεβατιού κρεβατιού σχιστόλιθου και να κοιμηθείτε σφραγισμένο. Στη συνέχεια, σε κάθε μία από τις πλευρές, μετακινούνται πλέγματα από μέταλλο, τα οποία είναι απαραίτητα για την ενίσχυση των τοίχων. Αυτοί οι μεταλλικοί μανταλάκια βοηθούν στην επίτευξη του επιθυμητού σχήματος
 • Όταν ολοκληρωθεί η εργασία με τους τοίχους, πηγαίνετε στο γέμισμα. Κατ 'αρχάς, η βούρτσα τοποθετείται και συμπιέζεται καλά. Στη συνέχεια - ξυλόφυλλα, το επόμενο στρώμα - κομπόστ, και μόνο στο τέλος - μαύρο χώμα. Με την τοποθέτηση ενός νέου στρώματος, θα χρειαστεί να γεμίσετε το προηγούμενο.

Αυτός ο σχεδιασμός της συσκευής θα αυξήσει την εσωτερική θερμοκρασία του εδάφους, λόγω της οποίας οι διεργασίες αποσύνθεσης θα επιταχυνθούν και τα θρεπτικά συστατικά θα εμφανιστούν ταχύτερα.

Αλλά προτού προχωρήσετε σε αυτή τη διαδικασία, σκεφτείτε προσεκτικά το πόσο σημαντικό είναι για εσάς: μπορεί η συγκομιδή που αποκτήθηκε να είναι ικανή να αποκαταστήσει το χρόνο και την προσπάθεια που δαπανήθηκαν, την απόκτηση υλικών και εργαλείων κατασκευής. Ή είναι δυνατόν να γίνει χωρίς όλα αυτά εντελώς, έχοντας εξοπλίσει τα πιο απλά κρεβάτια χωρίς τη χρήση σχιστόλιθου ή οποιουδήποτε άλλου οικοδομικού υλικού.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο