Λεπτές γραμμές της διαδικασίας τελειώματος της πρόσοψης του σπιτιού με πάνελ SIP

Η τεχνολογία επένδυσης κατοικιών με πάνελ SIP (SIP) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βόρεια Ευρώπη. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των κτιρίων που κατασκευάζονται με τη χρήση αυτού του υλικού τελειώματος είναι τα ελάχιστα κονδύλια συντήρησης και σημαντική εξοικονόμηση θέρμανσης λόγω των εξαιρετικών θερμομονωτικών ιδιοτήτων των πάνελ πρόσοψης.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το πάνελ VULTURE αποτελείται από δύο φύλλα μεταξύ των οποίων υπάρχει θερμομονωτικό υλικό. Η βάση μιας εξωτερικής πλάκας προσανατολισμένης προς το υλικό (OSB), η οποία είναι κατασκευασμένη από κολλημένα ξύλα, καθώς και ένα εσωτερικό μονωτικό στρώμα. Κατά κανόνα, το αφρώδες πολυστυρένιο λειτουργεί ως τέτοιο.

Από τα πλεονεκτήματα των πάνελ SIP, σημειώνουμε:

 • δύναμη;
 • αντοχή;
 • καλές ιδιότητες θερμικής μόνωσης ·
 • καλές ιδιότητες ηχομόνωσης (αυξάνονται μόνο εάν το υλικό τελικής επεξεργασίας είναι σταθερό σε μικρή απόσταση από τους πίνακες CIP, δημιουργώντας έτσι κενό αέρα).
 • απλότητα εγκατάστασης και μείωση των όρων επισκευής,
 • το μικρό βάρος ενός σχεδίου που δεν απαιτεί την ισχυρή βάση.
 • εύκολη μεταφορά χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού.
 • προστασία από την εμφάνιση μούχλας.
 • η μόνωση δεν χάνεται με το χρόνο.
 • η πλάκα στη σύνθεση των πλαισίων δεν παραμορφώνεται και δεν παραμορφώνεται με την πάροδο του χρόνου.
 • η μόνωση στα πάνελ SIP είναι πιο ζεστή και αποδοτικότερη από το ορυκτό, διότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, ένα στρώμα από διογκωμένο πολυστυρένιο στα 150 mm θα αντικαταστήσει εύκολα ένα στρώμα ορυκτοβάμβακα σε 200 mm.

Το μειονέκτημα είναι ότι το υλικό φοβάται το νερό, δηλαδή είναι σε θέση να απορροφήσει την υγρασία, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέχετε την πρόσθετη προστασία από την υγρασία τέτοιων πάνελ μέσα και έξω. Ακριβώς λόγω της ευαισθησίας του στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες που στεγάζει με τα πάνελ CIP πρέπει απαραίτητα να έχει ένα πρόσθετο εξωτερικό φινίρισμα για να παρατείνει τη ζωή της κατοικίας. Εκτός από το γεγονός ότι το υλικό είναι πολύ ευαίσθητο στις επιδράσεις του ηλιακού φωτός, από το οποίο σκουραίνει με το χρόνο.

Εξωτερικό φινίρισμα

Η τελική διακόσμηση όχι μόνο θα δώσει στο σπίτι των πάνελ CIP μια τελική εμφάνιση, αλλά και θα την προστατεύει αξιόπιστα από κάθε είδους βροχοπτώσεις και άλλες εξωτερικές επιρροές.

Stone

Η φυσική ή τεχνητή πέτρα είναι κατάλληλη για το τελείωμα του υπογείου, των εξωτερικών γωνιών και των ενθέτων, καθώς αυτό το υλικό φινιρίσματος είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και ανθεκτικό. Λόγω του υψηλού κόστους της πέτρας, κατά κανόνα, λίγοι τολμούν να τελειώσουν ολόκληρο το σπίτι.

Το μόνο μειονέκτημα της πέτρας είναι πολύ βάρος, επομένως δημιουργείται ένα σημαντικό φορτίο στη βάση της δομής. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ενισχυθεί το έτοιμο ίδρυμα και αν χτίζετε ένα σπίτι από την αρχή, σκεφτείτε ένα ιδιαίτερα ισχυρό πλαίσιο εκ των προτέρων.

Δώστε προσοχή στο γεγονός ότι εάν χρησιμοποιείτε ασβεστόλιθο ως φινίρισμα, τότε πρέπει να το επεξεργαστείτε με ειδικές συνθέσεις με υγρασία. Τα σπίτια διακοσμημένα με πέτρινη εμφάνιση είναι μνημειώδη και συμπαγή, επιπλέον, για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν χρειάζεται να κάνετε ούτε καλλυντικές επισκευές στην πρόσοψη - χάρη στην αντοχή και την αντοχή στη φθορά αυτού του υλικού φινιρίσματος.

Αποκλείστε το σπίτι

Η χρήση ενός τέτοιου υλικού σαν ένα block house είναι μια εξαιρετική επιλογή για εξοχικές κατοικίες και τα συνηθισμένα ρωσικά εξοχικά σπίτια. Στην εμφάνιση, ένα τέτοιο σπίτι μοιάζει με κούτσουρο από κούτσουρα.Τα κύρια πλεονεκτήματα του ξύλου είναι η ασφάλεια για την ανθρώπινη υγεία και την φιλικότητα προς το περιβάλλον. Δεδομένου ότι οι ξύλινοι όγκοι χρειάζονται ελάχιστη επεξεργασία, η τελική επεξεργασία γίνεται το συντομότερο δυνατό. Ταυτόχρονα, δεν απαιτείται πρόσθετη θέρμανση της ξύλινης δομής λόγω των εξαιρετικών ιδιοτήτων εξοικονόμησης θερμότητας του ξύλου.

Το σύστημα στερέωσης αυλακιού-αυλακιού θα μειώσει περαιτέρω τη διάρκεια ζωής της επένδυσης του σπιτιού με αυτό το υλικό φινιρίσματος. Η βάση είναι ένα μεταλλικό κιβώτιο, κάτω από το οποίο σταθεροποιείται το υλικό φραγμού ατμών και μια μεμβράνη ανθεκτική στην υγρασία. Το τελικό στάδιο της ζωγραφικής και της διακόσμησης είναι η ζωγραφική και η επεξεργασία τους με ειδικούς προστατευτικούς παράγοντες έναντι επιθετικών εξωτερικών επιρροών.

Οι κλασικές διαστάσεις του σπιτιού που χρησιμοποιείται για την τελική σπίτια είναι 200-600 cm (μήκος), 9-16 cm (πλάτος) και 2-3,6 cm (πάχος).

Αεριζόμενη πρόσοψη

Το καινοτόμο φινίρισμα, με τη μορφή αεριζόμενης πρόσοψης, έχει ένα πλαίσιο από χάλυβα ή αλουμίνιο στο οποίο προσαρτώνται τα υλικά επίστρωσης. Μέσα σε αυτούς τους πίνακες υπάρχουν καψάκια, έτσι αφήνουν τον αέρα να διέλθει και η υγρασία δεν συσσωρεύεται στο εσωτερικό. Αυτή η επίδραση μοιάζει με ένα θερμοστέφανο όταν είναι θερμότερο το χειμώνα σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο με αεριζόμενους πίνακες και πιο κρύο το καλοκαίρι.Επιπλέον, σε αυτό το σπίτι υπάρχει πρόσθετη ηχομόνωση, και το μικροκλίμα διατηρείται σε ιδανικό επίπεδο.

Οι θετικές πλευρές των αεριζόμενων προσόψεων είναι η υψηλή ταχύτητα εγκατάστασής τους., εύκολη αντικατάσταση ζημιωμένων αντικειμένων και πλούσια ποικιλία υφασμάτων και χρωμάτων. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τέτοιους πίνακες χωρίς προβλήματα οποιαδήποτε στιγμή του έτους.

Γύψος

Κατά την εφαρμογή του εξωτερικού γύψου δεν χρειάζεται να τοποθετείτε τους τοίχους, καλυμμένους με πάνελ CIP.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του φινιρίσματος είναι προφανή:

 • προσιτό κόστος ·
 • όμορφα σχέδια στην πρόσοψη.
 • αντοχή της επίστρωσης ανθεκτική στις εξωτερικές επιδράσεις.

Ο ορυκτός γύψος έχει την υψηλότερη αντοχή. Έχει χαμηλό κόστος και "αναπνέει" λόγω της επίδρασης διαπερατότητας ατμού. Για τον ίδιο λόγο, η υπερβολική υγρασία και το συμπύκνωμα βγαίνουν φυσικά, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για πάνελ CIP ευαίσθητα στην υγρασία.

Ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων αυτού του υλικού φινιρίσματος είναι διαθέσιμο στους αγοραστές, το οποίο είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα και πλεονεκτική διαφορά από άλλες επιστρώσεις πρόσοψης.

Η τεχνική της σοβάτισμα δεν είναι τόσο δύσκολη, έτσι ακόμη και οι μη επαγγελματίες μπορούν να αντιμετωπίσουν το έργο τελειώματος με μια μικρή προκαταρκτική προετοιμασία.Επιπλέον, ο φυσικός σοβάς είναι ανθεκτικός στις ακραίες θερμοκρασίες και τις ακτίνες UV. Και με την παρουσία οικονομικών ευκαιριών, εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση πυριτικού γύψου, πλούσιου χρώματος που θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε την πρόσοψη σε οποιοδήποτε στυλ.

Πλαίσιο

Το φινίρισμα μπορεί να είναι ξύλο, μέταλλο ή βινύλιο. Διακρίνεται από:

 • πυρασφάλεια ·
 • αντίσταση στις αρνητικές εξωτερικές επιδράσεις ·
 • φιλική προς το περιβάλλον?
 • αντιδιαβρωτικές ιδιότητες ·
 • προσιτό κόστος ·
 • αντοχή στο ηλιακό φως.
 • ευκολία εγκατάστασης και συντήρησης.
 • ευρύ φάσμα υφών και χρωμάτων.
 • την ικανότητα να εργάζεστε στην κρύα εποχή.

Κλίνκερ

Τα κεραμίδια clinker χρησιμοποιούνται συνήθως για να δημιουργήσουν την εμφάνιση των τοιχοποιιών. Αυτά τα προϊόντα είναι ανθεκτικά στον παγετό, ανθεκτικά και ανθεκτικά στη φθορά. Σε αυτή την περίπτωση, η υφή της επιφάνειας του κλίνκερ μπορεί να είναι πολύ διαφορετική: λεία, ακατέργαστη, αυλακωτή ή τζάμια. Η τοποθέτηση αυτού του υλικού φινιρίσματος γίνεται σε ειδική κόλλα και οι αρμοί γεμίζουν με ενέματα. Το μόνο μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος των πλακιδίων και των εργασιών εγκατάστασης.Αλλά αν ο στόχος σας είναι να κάνετε μια αποκλειστική σύγχρονη πρόσοψη και στη χρηματοδότηση δεν είστε περιορισμένοι, τότε τα κεραμίδια κλίνκερ είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Ευέλικτη πέτρα

Μια άλλη καινοτομία στον τομέα του φινιρίσματος προσόψεων είναι η εύκαμπτη πέτρα. Αυτό το υλικό είναι κατασκευασμένο από ακρυλική ρητίνη και μαρμάρινα τσιπ, έτσι οι πλάκες έχουν πλαστικότητα, το οποίο είναι πολύ βολικό κατά την εγκατάσταση και την εργασία με διάφορες επιφάνειες. Γυάλινες τοιχοποιίες πριν από την επένδυση με μια εύκαμπτη πέτρα δεν χρειάζεται. Η στερέωση αυτού του υλικού γίνεται με ειδική κόλλα με βάση το τσιμέντο. Οτιδήποτε άλλο δεν χρειάζεται να χειριστείτε τον τόπο των αρθρώσεων, καθώς οι πλάκες καλύπτονται με μια ειδική μεμβράνη, και μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, το προστατευτικό στρώμα αφαιρείται απλά. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του υλικού τελειώματος είναι η δυνατότητα φινιρίσματος γωνιών και παραθύρων.

Πάνελ σάντουιτς

Μπορείτε επίσης να καλύψετε την πρόσοψη των πάνελ σάντουιτς - αυτή η επιλογή είναι μία από τις πιο κοινές και προσιτές. Ένα τέτοιο "σάντουιτς φινιρίσματος" θα προστατεύει τα κτίρια και τους πίνακες CIP από δυσμενείς εξωτερικές επιδράσεις. Με αυτόν τον τύπο φινιρίσματος μεταξύ των μεταλλικών ή τσιμεντοειδών πλακών ταιριάζουν με μόνωση.

Επαγγελματικές συμβουλές

Για να ολοκληρώσετε την πρόσοψη των πάνελ CIP σας σερβίρεται για πολύ καιρό, πρέπει να τηρούν ορισμένες από τις συστάσεις των επαγγελματιών.

 • Η πρόσοψη του κτιρίου συνίσταται να κόβει τα πλαίσια CIP κατά τους πρώτους έξι μήνες μετά την κατασκευή.
 • Πριν ολοκληρώσετε, κάντε ακριβείς υπολογισμούς του πάχους τοιχώματος. Μπορεί να μην χρειάζεστε θερμομόνωση και θα αρκεί για να ολοκληρώσετε την εξωτερική επένδυση με πλευρική τοιχοποιία ή τοιχοποιία.
 • Εξετάστε εκ των προτέρων τα συστήματα εξαερισμού και άλλων συστημάτων επικοινωνίας, επειδή η έγκαιρη εγκατάστασή τους θα διατηρήσει την εξωτερική επένδυση του κτιρίου.
 • Η σύγχρονη διακόσμηση των σπιτιών με πάνελ SIP σημαίνει επίσης τη διακόσμηση των παραθύρων και των θυρών, για τα οποία οι κατασκευαστές παράγουν τέτοιου είδους τελειωτικά στοιχεία όπως οι πλαστικές πλατφόρμες και οι πλαγιές, οι οποίες διακρίνονται από την απλότητα και την ευκολία χρήσης χωρίς την ανάγκη τοποθέτησης και σύνδεσης στοιχείων μεταξύ τους.

Συμπέρασμα

Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες κατασκευής, η κατασκευή πλαισίου της πρόσοψης σε συνδυασμό με τους πίνακες CIP σας επιτρέπει να χτίσετε γρήγορα ολόκληρα καταλύματα. Αυτό το τελειωτικό υλικό όχι μόνο βοηθά τα σπίτια να φαίνονται ελκυστικά, αλλά και παρέχει το κτίριο με άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες - και όλα αυτά για οικονομικά προσιτά χρήματα.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διακόσμηση των πάνελ CIP μπορεί να προσφερθεί τόσο από έναν συνηθισμένο καλοκαιρινό κάτοικο-συνταξιούχο όσο και από τον ιδιοκτήτη ενός πολυτελούς εξοχικού σπιτιού.

Σχετικά με τη διακόσμηση της πρόσοψης του σπιτιού με πάνελ SIP, δείτε παρακάτω στο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο