Πλαίσιο σκελετού από μεταλλικό πλαίσιο: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των δομών

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπήρξε μια προκατειλημμένη στάση στις σκελετικές κατοικίες των μεταλλικών προφίλ. Πιστεύεται ότι οι προκατασκευασμένες δομές των προφίλ δεν μπορούν να είναι ζεστές και ανθεκτικές, δεν είναι κατάλληλες για να ζήσουν. Σήμερα, η κατάσταση έχει αλλάξει, τα σπίτια πλαισίου αυτού του είδους προκαλούν ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των ιδιοκτητών των αγροτεμαχίων.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Οι εγκαταστάσεις Metalframe, που αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αποθηκών και εγκαταστάσεων λιανικής πώλησης, χρησιμοποιούνται πλέον σε ιδιωτικές κατοικίες. Η βάση του σκελετού από μεταλλικά προφίλ είναι ελαφριά αλλά ανθεκτική κατασκευή γαλβανισμένου χάλυβα. Το πάχος των προφίλ υπολογίζεται ξεχωριστά για κάθε τμήμα του αντικειμένου και εξαρτάται από τα δοκιμασμένα φορτία.Τα προφίλ χάλυβα παρέχουν τη δομή με την απαραίτητη αντοχή, η επικάλυψη ψευδαργύρου λειτουργεί ως αντιδιαβρωτική προστασία, εξασφαλίζοντας την αντοχή της δομής. Προκειμένου να αυξηθεί η αξιοπιστία, τα προφίλ συμπληρώνονται με ειδικές ακαμψίες.

Τα προφίλ μπορούν να έχουν διατομή με τη μορφή διαφόρων λατινικών γραμμάτων (C, S και Z). Κάθε ένα από αυτά χρησιμοποιείται σε ένα συγκεκριμένο εργοτάξιο. Για παράδειγμα, η βάση είναι τοποθετημένη χρησιμοποιώντας προφίλ C και U που συνδέονται με βίδες με αυτοκόλλητες βίδες. Το βήμα του πλαισίου καθορίζεται από το πλάτος των χρησιμοποιούμενων θερμαντήρων και των πλαισίων για επένδυση. Κατά μέσο όρο, είναι 60-100 εκ. Τα προφίλ έχουν διατρήσεις, οι οποίες λύνουν το πρόβλημα του αερισμού, αυξάνουν τα μονωτικά χαρακτηριστικά του αντικειμένου.

Συγκροτούνται σύμφωνα με την αρχή ενός σχεδιαστή για τα παιδιά, η ίδια η διαδικασία κατασκευής δεν συνεπάγεται τη χρήση ειδικού εξοπλισμού (εκτός αν για να δημιουργηθεί το ίδρυμα). Έχοντας ελάχιστες κατασκευαστικές δεξιότητες, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας με ένα μικρό αριθμό βοηθών (2-3 ατόμων) για να χτίσετε ένα σπίτι. Λόγω του ασήμαντου πάχους των τοίχων του κελύφους (κατά μέσο όρο 25-30 cm) είναι δυνατό να αποκτηθεί μεγαλύτερης χρησιμοποιήσιμης επιφάνειας από ό, τι όταν χρησιμοποιούνται τυπικές τεχνολογίες (σπίτια από ξύλο, τούβλα, μπλοκ).

Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι τα σκελετά από μεταλλικό πλαίσιο φαίνονται μη ελκυστικά και μονότονα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απολύτως αληθές, επειδή λόγω της ευκολίας κατασκευής και της δυνατότητας να δοθεί διαφορετική διαμόρφωση, είναι δυνατό να δημιουργηθούν αντικείμενα ασυνήθιστου σχήματος. Τα δομικά στοιχεία επιτρέπουν τη χρήση των πιο σύγχρονων υλικών κρέμασης για εξωτερικούς τοίχους, τα οποία μπορούν να αλλάξουν εάν είναι απαραίτητο. Κατά βούληση, η πρόσοψη ενός σκελετού πλαισίου μεταλλικού σκελετού μπορεί να μιμηθεί πέτρινες και ξύλινες επιφάνειες, τούβλα.

Το σπίτι φαίνεται κομψό και μοντέρνο, δεν υπόκειται σε απαξίωση, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αντικαταστήσετε το περίβλημα της πρόσοψης.

Η επένδυση μπορεί να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την κατασκευή του αντικειμένου, καθώς το πλαίσιο με βάση το μεταλλικό προφίλ δεν συρρικνώνεται. Το πλεονέκτημα είναι η υψηλή ταχύτητα εργασίας. Συνήθως ένα σπίτι για μια μικρή οικογένεια μπορεί να χτιστεί σε 2-4 μήνες. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι χρόνοι θα δαπανηθούν για την προετοιμασία του ιδρύματος και θα περιμένουν έως ότου το σκυρόδεμα που έχει χυθεί θα πάρει την απαραίτητη δύναμη. Μεταξύ των κατοίκων υπάρχει μια εσφαλμένη άποψη για την αστάθεια των σπιτιών πλαισίων. Ωστόσο, ο σχεδιασμός αυτός μπορεί να αντέξει σημαντικά φορτία ανέμου και ακόμη μπορεί να αντέξει την περίοδο σεισμικής δραστηριότητας (η αντοχή του είναι μέχρι 9 στην κλίμακα Richter).

Ένας άλλος "μύθος" σχετικά με τα σπίτια πλαισίου συνδέεται με την ικανότητά του να προσελκύει ηλεκτρισμό. Από αυτή την άποψη, τα αντικείμενα πλαισίου είναι απολύτως ασφαλή - όλα τα μεταλλικά στοιχεία είναι γειωμένα. Επιπλέον, τα εξωτερικά και εσωτερικά χαλύβδινα τμήματα επεξεργάζονται με διηλεκτρικά. Μεταξύ των μειονεκτημάτων είναι η υψηλή θερμική αγωγιμότητα του υλικού. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο να γίνει χωρίς υψηλής ποιότητας μόνωση και προστασία μετάλλων από υδρατμούς.

Η χρήση μόνωσης ecowool ή ορυκτοβάμβακας, καθώς και η τοποθέτηση θερμαινόμενων πάνελ, σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε τη θερμική απόδοση του σκελετού, εμποδίζοντας τον σχηματισμό ψυχρών γεφυρών. Frame σπίτια με βάση το μεταλλικό προφίλ δεν μπορεί να καυχηθεί για την ανθεκτικότητα. Η διάρκεια ζωής τους είναι 30-50 χρόνια. Αν και είναι αλήθεια ότι η επισκευή τέτοιων δομών είναι αρκετά απλή, δεν απαιτεί μεγάλες επενδύσεις.

Το ίδιο το μεταλλικό προφίλ είναι ανθεκτικό στη φωτιά. Ωστόσο, το υλικό είναι επενδυμένο μέσα και έξω με μια ποικιλία από συνθετικά μονωτικά, μονωτήρες ατμού, υλικά φινιρίσματος.Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά την πυρασφάλεια του σπιτιού πλαισίου. Το κόστος κατασκευής ενός σπιτιού πλαισίου είναι πολύ χαμηλότερο από τις τιμές για την κατασκευή ενός τούβλου, ξύλινου και ακόμη και αναλόγου μπλοκ.

Αυτό οφείλεται στο μικρότερο ποσό υλικού που απαιτείται, στη δυνατότητα χρήσης ελαφρού υλικού, στην έλλειψη συμμετοχής ειδικού εξοπλισμού και επαγγελματιών κατασκευαστών. Η κάτοψη πλαισίου μπορεί να γίνει σε μεμονωμένο ή τυποποιημένο έργο. Φυσικά, η πρώτη επιλογή θα είναι πιο ακριβή, αλλά θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε αποκλειστική κατοικία που να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη της.

Ένα τυπικό έργο κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας την καναδική τεχνολογία χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό προφίλ πλαισίου με λεπτό τοίχωμα και θερμομονωτικά πάνελ SIP.

Η επιλογή του σχεδιασμού

Τα σπίτια μεταλλικών σκελετών μπορούν να έχουν διάφορες ποικιλίες.

Με βάση την τροχαία

Ένα τέτοιο σπίτι χαρακτηρίζεται από την παρουσία μεταλλικών στηλών πάνω στις οποίες στηρίζεται ολόκληρη η δομή. Η τεχνολογία κατασκευής είναι παρόμοια με την κατασκευή του μονολιθικού πλαισίου. Ωστόσο, οι μεταλλικές στήλες που χρησιμοποιούνται για την τεχνολογία προφίλ είναι ελαφρύτερες και φθηνότερες από τις βάσεις οπλισμένου σκυροδέματος.Οι περισσότεροι ουρανοξύστες και εμπορικά κέντρα χτίστηκαν με αυτόν τον τρόπο. Στην ιδιωτική κατασκευή κατοικιών, αυτή η τεχνολογία μπορεί να είναι άσκοπα χρονοβόρα και δαπανηρή.

Κατά κανόνα, καταφεύγουν σε αυτό εάν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σίδερο σχεδιαστικό σπίτι ασυνήθιστων μεγεθών. Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία, είναι δυνατή η κατασκευή ενός θόλου ή πολυώροφης εγκατάστασης. Συχνά γύρω από μια τέτοια κατοικία βρίσκονται διακοσμητικά αρχιτεκτονικά στοιχεία ακανόνιστου σχήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για στοιχεία με μάσκα του πλαισίου. Το σπίτι σε συγκολλητό πλαίσιο από κυλινδρικό μεταλλικό προφίλ χαρακτηρίζεται από το μεγαλύτερο βάρος μεταξύ αναλόγων πλαισίων του ιδίου μεγέθους, αλλά έχει και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, η οποία φτάνει τα 50-60 χρόνια.

Από ελαφρύ προφίλ

Η βάση ενός τέτοιου πλαισίου σπιτιών είναι οι μεταλλικές κατασκευές με λεπτά τοιχώματα που είναι οπτικά παρόμοιες με τα προφίλ για γυψοσανίδα. Φυσικά, τα στοιχεία πλαισίου έχουν πολύ μεγαλύτερο περιθώριο ασφαλείας. Από τα πλεονεκτήματα αυτών των κτιρίων, είναι δυνατόν να σημειωθεί το μικρότερο βάρος τους, το οποίο εξοικονομεί την προετοιμασία του ιδρύματος και βελτιστοποιεί τον προϋπολογισμό κατασκευής.Αν και το μειωμένο βάρος της κατασκευής μετατρέπεται σε μείωση της διάρκειας ζωής του σπιτιού.

Αρθρωτό και κινητό

Μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε για την κατασκευή προσωρινών ή εποχιακών αντικειμένων (καλοκαιρινές κορώνες, κουζίνες). Εφαρμόζεται στην κατασκευή ενός εξοχικού σπιτιού για να ζει στη ζεστή εποχή. Το κτίριο βασίζεται σε ενότητες, το πλαίσιο του οποίου συνδυάζεται και αποτελείται από μέταλλο και ξύλο. Τα κινητά κτίρια περιλαμβάνουν την εγκατάσταση ενός άκαμπτου μεταλλικού πλαισίου ως πλαισίου. Κατά την κατασκευή μιας προσωρινής εγκατάστασης και ενός διώροφου εξοχικού σπιτιού είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σχέδιο έργου.

Το σχέδιο πρέπει να αντικατοπτρίζει όλα τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του κτιρίου, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η φέρουσα ικανότητα των προφίλ

Κατασκευή

Η κατασκευή ενός σπιτιού πλαισίου ξεκινά με τη μελέτη των χαρακτηριστικών εδάφους στο εργοτάξιο και τη δημιουργία ενός 3D έργου της μελλοντικής δομής. Η τρισδιάστατη εικόνα σας επιτρέπει να υπολογίσετε την απαιτούμενη φέρουσα ικανότητα των κύριων δομικών στοιχείων, να τα οργανώσετε σύμφωνα με τη χωρική γεωμετρία. Στη συνέχεια, η παραγγελία αποστέλλεται στο εργοστάσιο, όπου τα προφίλ με τα απαιτούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα σχήματα και οι διαστάσεις γίνονται για ένα συγκεκριμένο έργο.Τα εξαρτήματα για μια κάσα πλαισίου μπορούν να συναρμολογηθούν στο εργοστάσιο ή να το κάνετε μόνοι σας στο εργοτάξιο.

Η πρώτη επιλογή θα είναι κάπως ακριβότερη, αλλά τότε δεν θα χρειαστούν περισσότερες από 4-6 ημέρες για να συναρμολογήσετε το σπίτι. Όταν η αυτοσυναρμολόγηση θα εξοικονομήσει λίγο, αλλά η διάρκεια της συναρμολόγησης θα τεντωθεί σε 7-10 ημέρες. Μετά την προετοιμασία και το συντονισμό του έργου, μπορείτε να προχωρήσετε στην οργάνωση του ιδρύματος. Οποιοσδήποτε τύπος θα κάνει, η επιλογή μιας θεμελίωσης λωρίδας ή η χρήση μιας ρηχάς εσοχής πλάκας ως βάσης θεωρείται βέλτιστη. Αφού το ίδρυμα κερδίσει ένα περιθώριο ασφαλείας, προχωρήστε στη συναρμολόγηση του μεταλλικού σκελετού του σπιτιού. Το επόμενο στάδιο είναι η κατασκευή στέγης, η εγκατάσταση παραθύρων και θυρών και η τοποθέτηση επικοινωνίας.

Η οροφή θα πρέπει επίσης να προσδιορίζεται στο στάδιο του σχεδιασμού. Μπορεί να είναι επίπεδη, ενιαία, αράχνη (οι πιο δημοφιλείς επιλογές) ή χαρακτηρίζεται από περίπλοκη διαμόρφωση. Κατά την οργάνωση της οροφής, προετοιμάστε πρώτα το σύστημα δοκών και, στη συνέχεια, προχωρήστε στη δημιουργία κιβωτίων. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε την επίστρωση ατμού και στεγανοποίησης στρώματα, να θέσει στέγες (σχιστόλιθος, Ondulin, μέταλλο).

Πριν από τη μόνωση, πρέπει να τοποθετηθεί ένα φιλμ αντοχής σε ολόκληρη την επιφάνεια του εξωτερικού περιγράμματος του σπιτιού. Στη συνέχεια τοποθετείται θερμομονωτικό υλικό, μετά το οποίο αρχίζει η στροφή της εγκατάστασης του στρώματος επίστρωσης. Συνήθως όλα τα κενά τοίχου γεμίζουν με αφρό ή αέριο σκυρόδεμα. Ίσως ψεκασμός αφρού πολυουρεθάνης. Όταν χρησιμοποιείτε πάνελ σάντουιτς, αρχικά με θερμάστρα στη σύνθεση, δεν μπορείτε να ανησυχείτε για πρόσθετη θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων.

Κατά κανόνα, τα σπίτια πλαισίων από μεταλλικό προφίλ υπόκεινται σε θέρμανση από μέσα. Για το σκοπό αυτό, τα τοιχώματα τοποθετούνται με ένα στρώμα θερμικού μονωτή, το οποίο καλύπτεται με μεμβράνη φραγμού ατμού. Στη συνέχεια, τα φύλλα γυψοσανίδας είναι στερεωμένα στο κιβώτιο, το γύψο και το υλικό επίστρωσης τοποθετούνται πάνω τους. Θερμάστρες που δεν χρειάζονται πρόσθετη θερμομόνωση και είναι έτοιμες για εφαρμογή βαφής ή γύψου χρησιμοποιούνται ευρέως ως εξωτερική επένδυση.

Μπορείτε να σκεπάσετε το σπίτι σας με να πλαισιώσει, clapboard, για να επικαλύψει με τούβλα πυριτίου.

Συμβουλές

Για ένα σκελετό, οποιοσδήποτε τύπος θεμελίωσης είναι κατάλληλος. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το επιλέξετε χωρίς να καταφύγετε σε προκαταρκτική μελέτη του εδάφους.Επιλέγοντας το είδος της θεμελίωσης, πρέπει πάντα να εστιάσετε στα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά του εδάφους. Είναι απαραίτητο να διεξάγεται η έρευνά του σε διαφορετικές περιόδους του έτους. Το πιο κοινό για αυτό το είδος αντικειμένου είναι μια στενή λωρίδα θεμελίωσης, η οποία είναι ένα συμπαγές πλαίσιο. Ακόμη και όταν εγκαθίσταται σε κινητά εδάφη, το φορτίο από το μεταλλικό πλαίσιο θα είναι ομοιόμορφο σε ολόκληρη την επιφάνεια της βάσης.

Η ίδρυση πυλώνων συνεπάγεται την ύπαρξη διασυνδεδεμένων δοκών. Έχει χαμηλότερη φέρουσα ικανότητα, κατάλληλο για αργιλώδη εδάφη. Εάν η κατασκευή σχεδιάζεται σε τραχύ έδαφος, μπορεί να προταθεί ένας τύπος θεμελίωσης. Οι τελευταίες 2 επιλογές απαιτούν τη συμμετοχή ειδικού εξοπλισμού για θέσεις οδήγησης ή βίδωμα σωμάτων. Το πιο οικονομικό και λιγότερο εργατικό δυναμικό είναι η υλοποίηση ενός ρηχού θεμελίου με τη μορφή πλάκας. Ένα τέτοιο θεμέλιο είναι βέλτιστο για κινητά εδάφη.

Εάν σχεδιάζεται η χρήση ενσωματωμένων κουζινών και επίπλων στο σπίτι, η θέση του πρέπει να προσδιοριστεί κατά το στάδιο του σχεδιασμού, ώστε να δοθεί αυξημένη αντοχή του μεταλλικού σκελετού στους χώρους της εγκατάστασής του.Οι κριτικές εκείνων που ανέπτυξαν ανεξάρτητα το σκελετό, μας επιτρέπουν να καταλήξουμε στο συμπέρασμα αυτό η ίδια η συνέλευση δεν προκαλεί πολλές δυσκολίες.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε το έργο, όλα τα στοιχεία κατασκευής είναι αριθμημένα, γεγονός που διευκολύνει και επιταχύνει την εγκατάσταση. Κατά την τοποθέτηση του φράγματος ατμού θα πρέπει να το κάνετε με μια επικάλυψη των 10 cm, το μέγεθος των αρθρώσεων και τις κατεστραμμένες αρθρώσεις.

Στη συνέχεια, δείτε την αναθεώρηση του τελικού σπιτιού σκελετού.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο