Σκυρόδεμα

Ο σιδερωτισμός του σκυροδέματος είναι μια διαδικασία που στοχεύει στην κατασκευή μιας πιο στερεής επιφάνειας σκυροδέματος και στην αύξηση του βαθμού στεγανοποίησης.

Κάνοντας την απόφαση να χτίσετε το δικό σας σπίτι, κάνετε ένα σοβαρό βήμα και φυσικά θέλετε το μελλοντικό σπίτι να παραμείνει για τουλάχιστον έναν αιώνα. Ωστόσο, λίγα υλικά μπορούν να εγγυηθούν μια τέτοια διάρκεια ζωής. Προκειμένου να παραμείνουν τουλάχιστον 100 χρόνια, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης. Αυτά τα υλικά περιλαμβάνουν σκυρόδεμα. Επειδή με το χρόνο κάτω από τις μηχανικές και / ή χημικές επιδράσεις, το εξωτερικό του στρώμα αρχίζει να διασπάται.

Σύμφωνα με το όνομα της μεθόδου, μπορεί να νομίζετε ότι συνδέεται με την προσθήκη σιδήρου σε σκυρόδεμα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Η τεχνολογία σιδερώματος είναι μια διαδικασία επικάλυψης της εξωτερικής επιφάνειας του σκυροδέματος με τη βοήθεια ξηρών μειγμάτων με ειδική σύνθεση ή τσιμέντο. Τέτοιες σκόνες έχουν ποικιλία συστατικών σε διάφορες αναλογίες.

Τα συστατικά στην παραγωγή τέτοιων σκονών είναι: υγρό γυαλί, κορούνδιο, συσσωμάτωμα γρανίτη, αργιλικό νάτριο, συσσωμάτωμα γρανίτη, κλπ. Μπορούν να περιέχονται στη σύνθεση τόσο μαζί όσο και χωριστά, ανάλογα με τον τύπο και τον σκοπό.

 Μηχανή σκυροδέματος

Όλα τα φαινόμενα της ατμόσφαιρας (άνεμοι, βροχές, παγετός, επιβλαβείς ηλιακές ακτίνες) επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του εξωτερικού στρώματος σκυροδέματος. Για να την ενισχύσετε, χρησιμοποιήστε ενίσχυση από σκυρόδεμα. Μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: υγρό ή στεγνό. Η συγκεκριμένη επιλογή εξαρτάται μόνο από τη θέση της επιφάνειας: οριζόντια ή κάθετη.

Εξετάστε και τις δύο επιλογές.

Τρόποι

Ξηρό

Ξηρή μέθοδος (μόνο σε οριζόντια επίπεδα). Μέσω ενός λεπτού κόσκινου, σε μια επίπεδη επιφάνεια από σκυρόδεμα, τσιμεντοκονία ή το παραπάνω μείγμα. Το πάχος αυτού του στρώματος πρέπει να είναι περίπου 3mm. Αυτό το στρώμα πρέπει να ισοπεδωθεί, να συμπυκνωθεί και να λειανθεί. Επιπλέον, το ξηρό υλικό ανεξάρτητα από τον αέρα απορροφά την απαραίτητη υγρασία και σκληραίνει.

 Σκυρόδεμα σιδήρου με ξηρή μέθοδο

Υγρό

Λειτουργία υγρού (σε κάθετες ή οριζόντιες επιφάνειες).Ένα ήδη παρασκευασμένο τσιμεντοκονία εφαρμόζεται στην επιφάνεια. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον στοιχεία όπως άμμο ή άλλα.

Το τσιμέντο με άμμο στην υγρή μέθοδο εφαρμογής πρέπει να είναι σε αναλογία 1: 1. Επίσης, για να ενισχυθούν ορισμένες ιδιότητες επιφάνειας, στο μείγμα προστίθενται υγρό γυαλί, κορούνδιο, συσσωμάτωμα γρανίτη, αργιλικό νάτριο, συσσωμάτωμα γρανίτη κλπ. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο, εφαρμόζεται στην επιθυμητή επιφάνεια και ισοπεδώνεται. Στη συνέχεια, πρέπει να επιτρέπεται να στεγνώσει για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Αφού σκληρυνθεί η επικάλυψη, πρέπει να σκουπιστεί και να εφαρμοστεί μια προστασία πολυμερούς, που δίνει στην προστασία μια αισθητική εμφάνιση.

 Υγρό σκυρόδεμα σιδήρου

Εμποτισμός

Επίσης, για τη συγκεκριμένη ζύμωση, χρησιμοποιείται μερικές φορές κατάλληλος εμποτισμός. Μπορούν να βρεθούν σε εξειδικευμένα καταστήματα υλικού.

Η πιο δημοφιλής και υψηλής ποιότητας είναι η πολυουρεθάνη δεξιά. Γεμίζει τους πόρους στο σκυρόδεμα με πολυμερές. Εξαιτίας αυτού, το εξωτερικό στρώμα έχει ιδιότητες τόσο του σκυροδέματος όσο και του πολυμερούς. Ένας τέτοιος εμποτισμός μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Η μόνη απόχρωση αυτής της μεθόδου είναιο εμποτισμός πρέπει να εφαρμοστεί στο μη επεξεργασμένο ακόμα και ομαλό σκυρόδεμα.

Μετά την ισοπέδωση εφαρμόζεται σε αυτό ο εμποτισμός σκυροδέματος και αφήνεται να στεγνώσει. Επιπλέον, συνιστάται η άλεση. Αυτό γίνεται καλύτερα με ένα ειδικό μύλο.

Ως αποτέλεσμα, το προκύπτον στρώμα προστατεύει το σκυρόδεμα από την υγρασία, το επιβλαβές ηλιακό φως, χημικά και μηχανικά φαινόμενα.

Δεν είναι επίσης περιττό να αναφέρουμε ότι οι εμποτισμοί υπάρχουν σε διάφορες αποχρώσεις. Μια σωστά επιλεγμένη σκιά θα προσθέσει ομορφιά και θα ταιριάζει καλά στο γενικό σχεδιασμό ενός δωματίου ή ενός κτιρίου.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο