Πώς να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο γιρλάντα από χαρτί με τα χέρια σας;

 Πώς να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο γιρλάντα από χαρτί με τα χέρια σας;

Οι μέρες θα περάσουν πολύ απαρατήρητες και σύντομα θα έρθει η ώρα να λάβουμε ενεργό προετοιμασία για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί μια ζεστή, μαγική ατμόσφαιρα και οι γιρλάντες, οι οποίες είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές σύμβολο των κύριων χειμερινών διακοπών μετά το χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα βοηθήσουν σε αυτό.

Μαζί με τα παιδιά σας, μπορείτε να κάνετε πολλές διαφορετικές διακοσμήσεις χαρτιού.

Τι μπορεί να γίνει από έγχρωμο χαρτί;

Ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες διακοσμήσεις προέρχονται από το συνηθισμένο έγχρωμο χαρτί και είναι τόσο απλές στο σχεδιασμό που μπορεί να τους κάνει και ένα παιδί.

Γιρλάντα ουράνιου τόξου

Πρόκειται για μια πολύ ωραία εκδοχή της διακόσμησης της Πρωτοχρονιάς, η οποία, παρεμπιπτόντως, μπορεί να είναι μια εξαιρετική περιοχή φωτογραφιών σε οικογενειακές εκδηλώσεις και πάρτι με φίλους.

Για την παραγωγή θα χρειαστείτε:

 • έγχρωμο χαρτί, κατά προτίμηση διπλής όψεως.
 • πυκνό νήμα, είναι καλύτερο να πάρετε ένα καπρόν?
 • ταινία αγωγών.

  Η τεχνολογία βήμα προς βήμα είναι στοιχειώδης:

  • το χαρτί πρέπει να κοπεί σε μικρά κομμάτια έτσι ώστε ο λόγος όψης να είναι περίπου 1: 2.
  • διπλώστε το ακορντεόν στο χαρτί, στη συνέχεια λυγίστε ακριβώς στη μέση και στερεώστε τις ελεύθερες άκρες με κολλητική ταινία.
  • τα προκύπτοντα τμήματα τεντώνονται κατά μήκος των πλευρών σε ένα σπείρωμα, εναλλάσσονται έτσι ώστε να κολλάει κανείς με το άκρο προς τα επάνω, το επόμενο προς τα κάτω.

  Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει μια τέτοια γιρλάντα είναι πολύχρωμη και οι αποχρώσεις μπορούν να εναλλάσσονται εναλλάξ και μπορούν να διαμορφωθούν ομαλά, κινούνται από το ένα στο άλλο.

  Όπως δείχνει η πρακτική, η καλύτερη διακόσμηση είναι μια γιρλάντα που κοιτάζει αν συναρμολογείται σε παραδοσιακούς μπλε-πράσινους τόνους.

  Rainbow κορδέλες

  Μια άλλη επιλογή είναι απλή, αλλά ταυτόχρονα πολύ κομψή γιρλάντα. Για την κατασκευή του χρειάζονται επίσης χρωματισμένο χαρτί και ψαλίδι. Εάν έχετε μια ραπτομηχανή, αυτό θα απλοποιήσει σημαντικά τη δουλειά., αλλά αν δεν υπάρχει, μην απελπίζεστε, επειδή μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε μια βελόνα και ένα νήμα.

  Για να φτιάξετε τα κενά, πρέπει να κόψετε το έγχρωμο χαρτί σε λωρίδες περίπου 1,5 x 10 cm και να το τοποθετήσετε στη σωστή σειρά ώστε τα χρώματα να ταιριάζουν καλά μεταξύ τους. Στη συνέχεια αναβοσβήνει στο κέντρο, αφήνοντας δύο χιλιοστά μεταξύ των λωρίδων.

  Όταν η γιρλάντα είναι έτοιμη, μπορείτε να περιστρέψετε το νήμα αρκετές φορές, οπότε θα αποδειχθεί πιο χνουδωτό.

  Για όσους φοβούνται την επαφή με τα διάτρηση αντικειμένων, μπορείτε να δώσετε απλές συμβουλές - χρησιμοποιήστε λεπτή ταινία σε φέτες.

  Με την ευκαιρία, ως υλικό για τις μπάντες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμα περιτυλίγματα καραμελών, θα είναι πολύ πρωτότυπο και, κυρίως, δωρεάν.

  Αλυσίδα Χριστουγέννων

  Αυτή η έκδοση της γιρλάντας είναι πιθανώς γνωστή σε όλους - ακόμη και οι μητέρες μας έκαναν τέτοιες διακοσμήσεις στο νηπιαγωγείο, τότε υιοθετήσαμε αυτή την παράδοση και τώρα θα διδάξουμε τα παιδιά μας.

  Όλα είναι απλά εδώ:

  • κόψτε το χαρτί σε κομμάτια πλάτους περίπου 10 cm και μήκους περίπου 8 cm.
  • Πάρτε το πρώτο τμήμα και σχηματίστε έναν κύκλο έξω από αυτό, στερεώνοντας τις άκρες με κόλλα.
  • να περάσει το δεύτερο τμήμα μέσω του πρώτου και επίσης να κλείσει τον κύκλο.
  • επαναλάβετε τις ενέργειες με όλα τα κενά.

  Τέτοιες γιρλάντες είναι πολύ αστείες και χαριτωμένες και η δημιουργία τους όχι μόνο θα προσελκύσει τα ψίχουλα, αλλά θα συμβάλει επίσης στην ανάπτυξη των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων του.

  Χριστούγεννα γιρλάντα

  Αυτή είναι μια απίστευτα όμορφη ανοιξιάτικη γιρλάντα, η οποία φαίνεται πολύ κερδοφόρα στο άνοιγμα του παραθύρου.

  Η ακολουθία κατασκευής έχει ως εξής:

  • τραβήξτε τα τρίγωνα σε χαρτί, θα αποτελέσουν το περίγραμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας και θα τραβήξουν εγκάρσια γραμμές σε βήματα 1-1.5 cm.
  • κόψτε ένα τρίγωνο, διπλώστε στο μισό.
  • πάνω στα σημάδια κάνουν τις περικοπές, λίγο πριν φτάσουν στην άκρη με ψαλίδι?
  • στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου για να κάνετε τρύπες χρησιμοποιώντας μια γροθιά τρύπα?
  • χορδές μέσω της γιρλάντας.

  Αυτά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα φαίνεται όγκος και πολύ μοντέρνο

  Με την ευκαιρία, για την κατασκευή γιρλάντες μπορείτε να πάρετε όχι χρωματιστό χαρτί, αλλά τα φύλλα των παλαιών βιβλίων, στην περίπτωση αυτή θα πάρετε ρετρό και vintage διακοσμήσεις που είναι τόσο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια.

  Εφαρμόστε τα περιτυλίγματα καραμελών

  Μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπέροχη διακόσμηση από οποιαδήποτε διαθέσιμα εργαλεία, ένα από αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα περιτυλίγματα καραμελών. Δεν είναι μυστικό ότι πολλοί από αυτούς συσσωρεύονται στις διακοπές του νέου έτους - οι συγγενείς δίνουν δώρα όπως δίδονται σε σχολεία και νηπιαγωγεία και οι γονείς απλώς αγοράζουν πολλές διαφορετικές καραμέλες, οπότε κανείς δεν θα βιώσει την έλλειψη υλικού.

  Με μια πρώτη ματιά, μια τέτοια ιδέα μπορεί να φαίνεται επιπόλαιη, ωστόσο, μόλις αρχίσετε να δημιουργείτε αυτήν την ασυνήθιστη γιρλάντα, θα διαπιστώσετε αμέσως ότι η απόφαση έγινε σωστά. Αρχικά, κανένας άλλος δεν θα έχει τέτοια γιρλάντα, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι είναι πολύ πρωτότυπο, εξαιρετικό και, φυσικά, όμορφο.

  Για να δημιουργήσετε μια τέτοια ασυνήθιστη διακόσμηση, θα χρειαστείτε τα ίδια τα περιτυλίγματα καραμελών, μια βελόνα ραφής και σκληρά νήματα, κατά προτίμηση μηδέν.

  Το Garland μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

  Επιλογή 1

  • Τα αναδιπλώματα πρέπει να ισιωθούν και να διπλωθούν μαζί με ένα ακορντεόν - η δραστηριότητα αυτή σίγουρα θα προσελκύσει τα μικρά παιδιά, ώστε να τα εμπιστευτείτε με ασφάλεια.
  • Κόψτε μια χορδή μήκους περίπου 2 μέτρων και τοποθετήστε τη σε μια βελόνα. Φυσικά, μπορείτε να διαρκέσετε περισσότερο, αλλά, όπως δείχνει η πρακτική, στην περίπτωση αυτή η γιρλάντα θα μπερδευτεί στο στάδιο της δημιουργίας. Για να δώσει μια ειδική δύναμη, το νήμα μπορεί να διπλωθεί στο μισό, τότε, κατά συνέπεια, το συνολικό μήκος θα πρέπει να αυξηθεί.
  • Πάρτε 3-4 περιτυλίγματα, διπλωμένα αρμονικά, συνδέστε, και αρκετές φορές τρυπήστε στη μέση προς τα πάνω και προς τα κάτω σταυρωτά - ότι ασφαλίζετε το νήμα.
  • Με παρόμοιο τρόπο, συνδυάστε όλα τα άλλα περιτυλίγματα καραμελών σε μια γιρλάντα, χτυπώντας τα στο κέντρο και στερεώνοντας.

  Το μήκος της γιρλάντας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον αριθμό των περιτυλιγμάτων καραμελών.επομένως, μπορούν να σωθούν εκ των προτέρων.

  Μια τέτοια γιρλάντα μπορεί να διακοσμηθεί επιπρόσθετα με μικρές χριστουγεννιάτικες μπάλες, κώνοι και άλλα χαρακτηριστικά της Πρωτοχρονιάς.

  Επιλογή 2

  Αυτή η μέθοδος είναι πιο απλή - το περιτύλιγμα καραμελών θα πρέπει να ισιώσει, το κέντρο του θα πρέπει να καθοριστεί και θα πρέπει να συμπιεστεί στη μέση. Προετοιμάστε τα προετοιμασμένα ακατέργαστα τεμάχια στο ραπτομηχανή, τοποθετώντας τα εναλλάξ κάτω από τη γραμμή. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να τοποθετήσετε τα περιτυλίγματα καραμελών μεταξύ τους σφιχτά, και μπορείτε να αφήσετε μια μικρή απόσταση.

  Φυσικά, το παιδί ο ίδιος δεν είναι σε θέση να κάνει τέτοια διακόσμηση, αλλά μια γιρλάντα μπορεί να ενώσει τα παιδιά και τις γιαγιάδες για μια κοινή συναρπαστική δραστηριότητα - το παιδί θα εξομαλύνει και θα συμπιέσει τα περιτυλίγματα καραμελών, και η γιαγιά θα χαράξει.

  Ένα τέτοιο χόμπι θα φέρει χαρά και στους δυο τους.

  Χρησιμοποιούμε κυματοειδές υλικό

  Το κυματοειδές χαρτί είναι ένα απαραίτητο υλικό για την κατασκευή διαφόρων διακοσμήσεων εσωτερικού χώρου και οι γιρλάντες για το νέο έτος από αυτό είναι επίσης ιδανικές.

  Και το κάνετε απλό:

  • για αυτό, το χαρτί κόβεται και στοιβάζεται όσο πιο κοντά μπορεί να πάρει το ψαλίδι.
  • στο πρώτο φύλλο πρέπει να σχεδιάσετε έναν κύκλο και να κόψετε πολλά κενά ταυτόχρονα.
  • κάθε στοιχείο πρέπει να τυλίγεται με τη μορφή κώνου και να ράβεται στην πλευρική όψη με μικρές βελονιές.
  • Επαναλάβετε τους χειρισμούς με αρκετά κενά, αρκεί να μετρήσετε το νήμα.

  Έτσι, μπορείτε να κάνετε μια μακριά γιρλάντα, και μπορείτε να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση για τα ανοίγματα παραθύρων. Για να το κάνετε αυτό, βιδώνουν σε νήματα διαφορετικού μήκους σε διάφορους κώνους, έτσι ώστε το μήκος τους κυμαίνεται από 20 έως 50 cm και στη συνέχεια όλα τα τεμάχια είναι στερεωμένα στο ίδιο σχοινί έτσι ώστε να κρεμούν κάτω και να σχηματίζουν μια κομψή κουρτίνα.

  11 φωτογραφία

  Αριθμοί και νιφάδες χιονιού

  Ένα win-win για τη δημιουργία γιρλάντες είναι σημαίες.

  Στην ουσία, είναι ένα κομμάτι χαρτί σε σχήμα ορθογωνίου ή τριγώνου, ελαφρώς καμπυλωτό κοντά στην άκρη, έτσι ώστε να μπορείτε να περάσετε μια ταινία ή σχοινί μέσα από τη θέση της πτυχής.

  Οι σημαίες μπορούν να γίνουν από έγχρωμο χαρτί, και μετά από ένα ραβδί σε οποιοδήποτε μοτίβο - στην περίπτωση αυτή, η γιρλάντα θα φανεί πολύ πιο διασκεδαστική.

  Εάν σχεδιάζετε να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο σε σέβικο κομμάτι, τότε είναι καλύτερο να τραβήξετε τις σελίδες του βιβλίου, τεχνητά να τους γεμίσετε (γι 'αυτό, τα κενά είναι απλά επικαλυμμένα με εκχύλισμα τσαγιού και αφήνονται να στεγνώσουν)και έπειτα να περάσει από το σχοινί κάνναβης.

  Η αναμφισβήτητη ιδιότητα οποιασδήποτε χριστουγεννιάτικης διακόσμησης είναι οι νιφάδες χιονιού., μπορούν να συλλεχθούν σε μια όμορφη γιρλάντα.

  Μπορείτε να κάνετε παχιά νιφάδες χιονιού από χαρτόνι και στη συνέχεια να κάνετε 4 τρύπες στις άκρες και δύο στο κέντρο, να βιδώσετε το νήμα μέσα από αυτές και έτσι να συνδυάσετε αρκετές νιφάδες χιονιού σε μια όμορφη γιρλάντα. Παρεμπιπτόντως, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε μια γιρλάντα από άλλες μορφές - χιονάνθρωπους, χριστουγεννιάτικα δέντρα ή αστέρια.

  Μια καλή ιδέα θα ήταν να κάνετε όμορφα κρεμαστά κοσμήματα. Για να γίνει αυτό, από λεπτό χαρτί κομμένα αλεξίπτωτα νιφάδες χιονιού και αρμαθιές στο σχεδόν αδύνατο νήμα, ένα τέτοιο σχέδιο τέλεια διακοσμούν τα παράθυρα και την οροφή.

  Πολύ εντυπωσιακές είναι οι φιγούρες των νιφάδων-μπαλαρίνων, οι οποίες, φυσικά, θα προσελκύσουν την προσοχή των καλεσμένων σας και θα φέρουν μια γοητεία γοητείας και φινέτσας στο εσωτερικό.

  Γιρλάντα των αριθμών μπορεί να γίνει διαφορετικά.

  Για αρχή, κόψτε τα απαραίτητα κενά - αυτά μπορεί να είναι εικόνες από μπάλες, καμπάνες, άντρες - η εικόνα δεν έχει σημασία, το μόνο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα σύνολο πανομοιότυπων αριθμών. Οι κύλινδροι διπλώνονται κατά το ήμισυ εγκάρσια και συνδέονται μεταξύ τους σε μισά.Για κάθε στοιχείο θα χρειαστούν 4-6 κενά, στην περίπτωση αυτή ο αριθμός θα είναι ογκομετρικός.

  Στο τελικό στάδιο, όλα τα στοιχεία συνδέονται με ταινία.

  Ωραική γιρλάντα

  Η καταπληκτική γραφική τεχνική είναι το origami. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τις πιο ενδιαφέρουσες τρισδιάστατες μορφές, τις περισσότερες φορές χωρίς κόλλα και ταινία. Διακοσμήσεις μπορούν να γίνουν από διάφορα μεγέθη και σχήματα, ιδιαίτερα όμορφα είναι νιφάδες χιονιού για γιρλάντες και αστέρια του νέου έτους.

  Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια γιορτή origami είναι απλά να κόψετε δαχτυλίδια από χαρτί και να τα στερεώσετε μαζί.

  Μια πιο περίπλοκη μέθοδος είναι η παραγωγή αριθμών. Για να το κάνετε αυτό, κάντε ξεχωριστά πρότυπα, όπως χιονάνθρωπους, και κόψτε τα. Στη συνέχεια, κόλλα για να επισυνάψετε σε μια συμβολοσειρά ή μια συμβολοσειρά σε μια βελόνα με νήμα. Το τελευταίο στάδιο είναι το χρωματισμό, που λάμπει.

  Για να μάθετε πώς να φτιάξετε μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα origami, δείτε το επόμενο βίντεο.

  Όμορφα παραδείγματα

  Βιβλίο Χριστουγεννιάτικα χειροποίητα και Χριστουγεννιάτικα γιρλάντες δημιουργούν ένα αίσθημα εορτασμού, παραμυθιών και μαγείας στο σπίτι, και πιο συχνά μπορούν να γίνουν με το χέρι.

  Γιρλάντες-δαχτυλίδια, σπείρες, έλατα και νήματα ουράνιου τόξου φαίνονται πολύ πρωτότυπα.

  Τα διακοσμητικά με τη μορφή ειδωλίων θα προσθέσουν το χρώμα της Πρωτοχρονιάς σε οποιοδήποτε δωμάτιο και θα κάνουν την αναμονή των διακοπών πραγματικά συναρπαστική και ατελείωτα ευτυχισμένη.

  Ογκώδεις νιφάδες χιονιού, φανάρια και Χριστουγεννιάτικες μπάλες φαίνονται πρωτότυπες.

  Και αν τους προσθέσετε οπίσθιο φωτισμό, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ατμοσφαιρικό.

  Πώς να φτιάξετε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιρλάντα χαρτιού με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο