Ρετρό γιρλάντα: πώς να φτιάξετε και να εγκαταστήσετε;

Το Νέο Έτος προκαλεί ποικιλία συλλόγων. Αλλά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα χαρακτηριστικά πιάτα, οι γνωστοί χαρακτήρες και οι ιστορίες δεν εξαντλούν όλη την ατμόσφαιρα των διακοπών. Για να διακοσμήσετε το δωμάτιο για το Νέο Έτος και άλλους εορτασμούς, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν γιρλάντες.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα προϊόντα αυτά παρέχονται εύκολα από τη σύγχρονη βιομηχανία. Αλλά το εξωτερικό αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί πάντα τις ανάγκες των καταναλωτών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση ρετρό γιρλάντες που μπορεί να γίνει ακόμα και με τα χέρια σας έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Πριν από μια τέτοια εργασία είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστεί σωστά, επιλέξτε τις κατάλληλες ιδέες σχεδίασης. Βρείτε κατάλληλες επιλογές σχεδίων, οι φωτογραφίες είναι αρκετά εύκολες.

Πρέπει να σκεφτούμε μερικές αποχρώσεις:

 • Θα ταιριάζει το προϊόν στην κατάσταση?
 • αν θα είναι δυνατή η ενσωμάτωση της ιδέας, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα στοιχεία.
 • πόσο θα κοστίσει.

Δημοφιλής επιλογή

Τα γιρλάντες των λαμπτήρων Edison σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια ασυνήθιστα ενδιαφέρουσα σύνθεση. Ταιριάζουν καλά ακόμη και σε πολύ μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, φαίνονται πολύ πιο πρωτότυπα από πολλά από τα νεότερα σχέδια. Η εμφάνιση μοιάζει περισσότερο με λαμπτήρες πυρακτώσεως (ναι, αυτές που χρησιμοποιήθηκαν εδώ και πολύ καιρό). Ανάλογα με το σχεδιασμό των σχεδιαστών, οι λαμπτήρες μπορούν να εξοπλιστούν με αμπαζούρ ή μη εξοπλισμένοι με αυτές.

Ανεξάρτητα από το αν υπάρχει αμπαζούρ ή όχι, η εξωτερική ελκυστικότητα δεν εξασθενεί. Το νήμα βολφραμίου έχει μεγάλο μέγεθος και συνδέεται με αυξημένα αισθητικά χαρακτηριστικά. Είναι σημαντικό ότι οι λαμπτήρες δεν περιέχουν τοξικό υδράργυρο και, από την άποψη αυτή, καλύτερες δομές εξοικονόμησης ενέργειας. Οι καταναλωτές είναι ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι το φάσμα χρωμάτων της ακτινοβολίας συμπίπτει πλήρως με το φάσμα των ακτίνων του ήλιου.

Υπάρχουν αρκετές αδυναμίες:

 • υψηλό κόστος.
 • μικρή διάρκεια λειτουργίας.
 • σημαντική κατανάλωση ρεύματος ·
 • ισχυρή θέρμανση του εξωτερικού κελύφους της φιάλης (κίνδυνος εγκαυμάτων και πυρκαγιάς).

Πώς να: βήμα προς βήμα οδηγίες

Φώτα οδών που βασίζονται σε ρετρό φώτα μπορούν να διακοσμήσουν τόσο το σπίτι όσο και τον κήπο. Όλες οι εργασίες είναι εύκολο να κάνουν με τα δικά σας χέρια.

Οι βασικές λεπτομέρειες για τους κυρίους θα είναι:

 • φυσίγγια;
 • καλωδίωση;
 • λαμπτήρες?
 • βύσμα?
 • dimmer

Όλα αυτά τα στοιχεία υπάρχουν σε οποιαδήποτε διαμορφωμένη διαμόρφωση, ανεξάρτητα από τις τεχνικές και σχεδιαστικές αποφάσεις που μπορούν να ληφθούν. Και το υπόλοιπο πεδίο για ανθρώπινη φαντασία είναι σχεδόν απεριόριστη. Από την αρχή, θα πρέπει να εξετάσετε πόσο μακριά θα τοποθετηθούν οι λαμπτήρες μεταξύ τους. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, θα είναι λίγο πιο κοντά μαζί. Συνιστάται η ρύθμιση των σημείων φωτισμού στα 650-700 mm, αν και ανάλογα με την έννοια του σχεδιασμού και τη συγκεκριμένη εργασία, η απόσταση μπορεί να διαφέρει.

Περαιτέρω, προετοιμάζοντας μια γιρλάντα για το σπίτι ή για το δρόμο, το σύρμα διπλώνεται στο μισό και οι άκρες του είναι τυλιγμένες με μονωτική ταινία. Μπλε ή μαύρο, δεν έχει σημασία, εκτός από αισθητικούς λόγους. Στη συνέχεια, πάρτε τις λαβίδες και δαγκώστε το κάλυμμα του καλύμματος, επιδιώκοντας να εκθέσετε τα αγώγιμα καλώδια. Εάν δεν υπάρχουν ειδικές λαβίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι για να σπάσετε τη μόνωση.Όταν ολοκληρωθεί αυτή η εργασία, είναι η στροφή της εγκατάστασης κασετών.

βύσμα
dimmer

Με τη βοήθεια ενός κανονικού βρόχου συστροφής νυχιών, όπου αφαιρέθηκε το μονωτικό στρώμα. Μην ξεχνάτε, φυσικά, ότι αυτή τη στιγμή η δομή θα πρέπει να απενεργοποιηθεί. Ένα ζεύγος αγωγών εισάγεται στην πρύμνη του φυσιγγίου. Η βίδα στερεώνεται μόνο αφού τα στοιχεία είναι συνδεδεμένα στις ηλεκτρικές επαφές. Σε αυτή την περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει το καρύδι ακόμα λίγο έξω.

Επιλογή λαμπτήρα Edison

Αυτά τα σχέδια μπορεί να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Η εγκατάσταση τους σε λαμπτήρες αντί των συνηθισμένων πηγών φωτός επιτρέπεται. Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να ελέγξει κανείς πώς συνδυάζονται τεχνικά και αισθητικά. Μια άλλη πτυχή: συμμόρφωση με το ύφος του δωματίου ή την πρόσοψη του σπιτιού. Εάν ο σχεδιασμός έχει σχεδιαστεί με κλασικό πνεύμα, ένας καλός τρόπος να τονιστεί αυτό είναι να επιλέξετε προϊόντα, συμπληρωμένα με διακοσμητικά κορδόνια.

Για υπαίθριους και υγρούς χώρους, οι ανοιχτοί λαμπτήρες Edison δεν είναι κατάλληλοι. Μπορούν να φαίνονται αρκετά χαριτωμένα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε για λόγους ασφαλείας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εστιάσετε στο γενικό φωτισμό ενός συγκεκριμένου τόπου,έτσι ώστε να μην είναι υπερβολικά σκοτεινό και να μην δημιουργεί τυφλή επίδραση. Όπως και με άλλα προϊόντα, η επιλογή από τον κατασκευαστή έχει μεγάλη σημασία. Δεν προσφέρουν όλα τα προϊόντα τα ίδια προϊόντα ποιότητας - πρέπει να δώσετε προσοχή στις κριτικές και στη διάρκεια της παρουσίας σας στην αγορά.

Συμπληρωματικές συστάσεις

Οι έμπειροι τεχνίτες συμβουλεύουν:

 • Καλώδια σειράς PV με πολλούς αγωγούς.
 • σπιτικά κουτιά για διακόσμηση dimmers?
 • φυσίγγια καρβολίτη.
 • ματ σφαιρικοί λαμπτήρες 25-40 watt.

Οι εργασίες μπορεί να απαιτούν ηλεκτρικές συσκευές συγκόλλησης και εξαρτήματα για αυτά, δείκτες, ηλεκτρικά τρυπάνια. Είναι καλύτερο να τραβήξετε το καλώδιο με κάποιο περιθώριο, το απόθεμα θα πρέπει να παραμείνει για τη δύναμη του ρυθμιστή. Ο δείκτης χρησιμοποιείται για να επισημάνει στο διπλωμένο σύρμα δύο φορές τα επιθυμητά όρια και τις αρθρώσεις. Όλοι οι χώροι όπου είναι τοποθετημένες οι επαφές είναι απαραίτητο να σταθεροποιηθούν, αλλά χωρίς υπερβολικό φορτίο. Οι λυχνίες συνδέονται παράλληλα με το σφάλμα που δεν διαταράσσει το έργο του υπόλοιπου τμήματος της γιρλάντας.

Ασυνήθιστη επιλογή

Αντί της τροφοδοσίας από το δίκτυο, μερικές φορές πρέπει να δημιουργήσετε μια γιρλάντα στις μπαταρίες. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και μια ξαφνική διακοπή δεν θα γίνει δυσάρεστη.από έκπληξη. Οι μπαταρίες λιθίου χρησιμοποιούνται συνήθως. Η συνιστώμενη τάση είναι 3 V (δεν είναι πλέον απαραίτητη). Οι βάσεις των δίοδοι προσαρμόζονται στις μπαταρίες χρησιμοποιώντας εποξειδική κόλλα.

Τέτοια σχέδια μπορούν να εφαρμοστούν στη βεράντα ή να κρεμαστούν στην αψίδα, καθώς και σε άλλα διακοσμητικά στοιχεία στον κήπο. Συνήθως, η άνοδος είναι στερεωμένη στον θετικό πόλο και η κάθοδος, αντίστοιχα, στο αρνητικό μέρος της μπαταρίας. Μετά την τοποθέτηση της κόλλας, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο σύνδεσμος τυλίγοντάς τον με ταινία. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε από 10 έως 20 βολβούς σε μια τέτοια γιρλάντα. Εάν είναι μικρότερες, δεν θα υπάρξει αισθητική επίδραση. Αν περισσότερο - η πολυπλοκότητα του έργου θα αυξηθεί άσκοπα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε τους βασικούς κανόνες ασφαλείας όταν χρησιμοποιούμε σπιτικές γιρλάντες:

 • δεν πρέπει να τα βάζετε εκεί όπου το πιτσίλισμα νερού θα συμβεί τουλάχιστον περιοδικά.
 • είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ξεκάθαρα τη διαφορά μεταξύ διακοσμητικών στοιχείων στο σπίτι και στο δρόμο τόσο στο σχεδιασμό όσο και στο κρέμασμα.
 • είναι αδύνατο να τοποθετηθούν γιρλάντες στους διαδρόμους και σε μέρη όπου μπορεί να χυθεί νερό, μπορεί να πέσει το χιόνι.
 • εγκατάσταση τέτοιων δομών κοντά στο έδαφος ή πολύ χαμηλή,γιατί εκεί είναι εύκολο να προσκολληθούν σε αυτά ή να σπάσουν.
 • κάθε γιρλάντα πρέπει να συνδέεται με μια αυστηρά ξεχωριστή έξοδο.
 • Πριν τη σύνδεση, ελέγξτε την κατάσταση των πριζών, των διακοσμητικών λαμπτήρων και της μόνωσης.

Για να μάθετε πώς να κάνετε γρήγορα μια ρετρό γέφυρα, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο