Χριστουγεννιάτικα στολίδια: υλικά, σχεδιασμός και πρωτότυπες ιδέες

Για ένα ολόκληρο έτος, κάθε ενήλικος γυρίζει σαν σκίουρος σε τροχό, λύνει πολλά σοβαρά προβλήματα και προσπαθεί να επιτύχει τους στόχους του. Και μόνο μία φορά το χρόνο, όλα τα σημαντικά θέματα απομακρύνονται ομαλά στο παρασκήνιο, αναμνήσεις ευτυχισμένων ημερών από την παιδική ηλικία εμφανίζονται στις σκέψεις μας και μια μεγάλη επιθυμία αναδύεται να πέσει σε ένα παραμύθι. Το Νέο Έτος είναι μια γιορτή όχι μόνο για παιδιά, αλλά και για ενήλικες, οι οποίοι μερικές φορές θέλουν να γυρίσουν πίσω και να απολαύσουν ξανά την προσδοκία της άφιξης του Άγιου Βασίλη.

Υλικά

Η αίσθηση μιας εορταστικής διάθεσης αρχικά εμφανίζεται με την άφιξη του χιονισμένου καιρού. Και κάθε μέρα μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Περίπου μια εβδομάδα πριν από τις διακοπές, πολλές οικογένειες αρχίζουν να διακοσμούν τα σπίτια τους.

Όταν κάνετε ένα εορταστικό σχέδιο του δωματίου, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις, οι οποίες, παρεμπιπτόντως, έχουν συχνά αμφιλεγόμενα ζητήματα. Μέχρι σήμερα, τα καταστήματα προσφέρουν μια τεράστια επιλογή διακόσμησης για το εσωτερικό της Πρωτοχρονιάς, αλλά συχνά αυτές ή άλλες επιλογές δεν ταιριάζουν στο επιλεγμένο στυλ των διακοπών καθόλου.

Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να συνδέσετε τη δική σας φαντασία και να φτιάξετε κοσμήματα με τα χέρια σας από απλά οικιακά αξεσουάρ και υφάσματα.

Ο σύγχρονος άνθρωπος προσπαθεί να ακολουθήσει τις τάσεις των τάσεων της μόδας και να μην ξεχάσει τις σημαντικές λεπτομέρειες. Μόνο με τις νεανικές ιδέες των χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων είναι τα προϊόντα από αφριστράνη. Αυτό το πλαστικό υλικό σας επιτρέπει να εισάγετε πολλές λεπτομέρειες της ζωής. Παράγει ασυνήθιστα καρφίτσες, βραχιόλια. Στην εκτέλεση του εσωτερικού της Πρωτοχρονιάς, το αφριστράν θα διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο. Μπορεί να μετατρέψει ένα συνηθισμένο κερί σε στοιχείο όγκου με μεμονωμένη βάση.

Την Πρωτοχρονιά μπορείτε να βρείτε έναν τεράστιο αριθμό ασυνήθιστων στηριγμάτων για τα σύμβολα των διακοπών, η βάση για την οποία είναι το κάτω μέρος των πλαστικών φιαλών.

Η τελική διακόσμηση είναι κατάλληλη για τη διακόσμηση ενός τραπεζιού, παραθύρων ή τζάκι.

Για την κατασκευή κοσμημάτων κάθε υλικό κατάλληλο για οικιακή χρήση, ακόμη και παιδική πηλό. Μια πολύ κοινή επιλογή διακόσμησης είναι νιφάδες χιονιού. Μπορούν να κατασκευαστούν από ύφασμα, χαρτί. Όσοι θέλουν να κάνουν ένα είδος χιονόπτωσης μπορούν να αγοράσουν σχήματα νιφάδων από αφρώδες υλικό και, αν έχουν ένα όργανο και αρκετό χρόνο, τα κάνουν ανεξάρτητα, συνδέοντας αρκετές νιφάδες χιονιού σε ένα λεπτό σπείρωμα και τοποθετώντας το στην οροφή. Μια τέτοια ιδέα μπορεί να είναι μια ιδανική επιλογή για ψευδοροφές.

Για θορυβώδεις διακοπές με τεράστιο αριθμό επισκεπτών, το δέντρο μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο, οπότε το σχήμα του δέντρου διακοπών απεικονίζεται καλύτερα στον τοίχο. Αυτό θα απαιτήσει ένα μακρύ φεστιβάλ LED και πούλιες.

Πολλές διακοσμήσεις της Πρωτοχρονιάς, ειδικά τα σύμβολα του Νέου Έτους, είναι κατασκευασμένες από πολυμερή πηλό. Στα τραπέζια εμφανίζονται συχνά πλεκτά διακοσμητικά χαρτοπετσέτες. Οι καρέκλες είναι καλυμμένες με μαλακές κουβέρτες και στερεώνονται στο πίσω μέρος με κορδέλες.

Τα κοσμήματα για φιγούρες και παιχνίδια μπορούν να κατασκευαστούν από κόντρα πλακέ. Αυτό το υλικό είναι ανθεκτικό και ασφαλές, έτσι ακόμα και τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να τα βλάψουν. Πάνω από το τραπέζι πολύ συχνά άρχισαν να ασκούν τα "ιπτάμενα" στολίδια από τα υποκαταστήματα. Είναι σημαντικό ότι για την κατασκευή αυτής της ομορφιάς αρκεί να βρείτε μερικά στεγνά κλαδιά, να τα συνδέσετε μαζί με ένα σχοινί και να τα τοποθετήσετε πάνω στο τραπέζι, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος των οροφών. Μόλις η κατασκευή είναι σταθερή, μπορείτε να αρχίσετε να συμπληρώνετε μικρά κομμάτια, χάντρες, κορδέλες, φύλλα και πολλά άλλα.

Για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο φωτισμό δωματίου, χρησιμοποιούνται ελαφριές κορδέλες, γιρλάντες διαφόρων ειδών, κεριά, λάμπες, φανάρια και άλλες φωτεινές συσκευές.

Το κύριο πράγμα είναι ότι όλες οι εφευρεμένες διακοσμήσεις δεν γεμίζουν ο ένας τον άλλο και φαίνονται πολύχρωμα σε ένα εορταστικό εσωτερικό.

Σχεδιασμός και χρώματα

Προτού αρχίσετε να προετοιμάζεστε να διακοσμήσετε το εσωτερικό της Πρωτοχρονιάς, κάθε άτομο αποδίδει ιδιαίτερη προσοχή στο ανατολικό ημερολόγιο. Αναφέρει λεπτομερώς την έλευση του νέου έτους, τα σύμβολα της Πρωτοχρονιάς και τα χρώματα κάθε έτους.

Είναι σημαντικό όλες οι αποχρώσεις που προσφέρονται από το ανατολικό ημερολόγιο να συνδυάζονται με άνεση και άνεση στο σπίτι. Κατά την επιλογή των λύσεων σχεδιασμού για τη διακόσμηση των δωματίων, είναι απαραίτητο να βασιστούμε σε διάφορες πτυχές. Ο πιο σημαντικός από αυτούς είναι ο τρόπος εορτασμού: είτε πρόκειται για μια οικογενειακή γιορτή είτε για τους φιλοξενούμενους, για πόσα άτομα πρέπει να έρθουν και, φυσικά, για το σύνολο του διαμερίσματος ή του σπιτιού που προορίζεται για τον εορτασμό.

Με ένα μικρό χώρο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ελάχιστο κοσμήματα. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να εγκατασταθεί σε μικρά μεγέθη ή να γίνει η βάση του σε έναν τοίχο στοιχείων πούλιες και γιρλάντες. Η λύση χρώματος σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να ασκεί πίεση στο μυαλό, οι σκοτεινές και κορεσμένες αποχρώσεις μόνο θα επιδεινώσουν και θα χαλάσουν την ίδια την ιδέα της γιορτής.

Αλλά σε ένα μεγάλο χώρο μπορείτε να μεταφράσετε στην πραγματικότητα οποιεσδήποτε, ακόμη και τις πιο τολμηρές ιδέες. Το κλασικό είναι ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο του σαλόνι, ένα τραπέζι διακοσμημένο με όλα τα είδη των διακοσμητικών στοιχείων. Η διακόσμηση μπορεί να είναι οροφές με χιονόπτωση και πολλά χειροποίητα παιχνίδια που κοσμούν την επιφάνεια του τζακιού.

Όσον αφορά τις χρωματικές αποχρώσεις, σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να πάρετε ως βάση και φωτεινά χρώματα, για παράδειγμα, κόκκινο, χρυσό, λευκό, μπεζ.

Στυλ

Κατά την προετοιμασία του εσωτερικού για τον εορτασμό του νέου έτους χρησιμοποιεί πολλά στυλ και διακοσμήσεις που είναι εγγενείς σε αυτά.Το στιλ της Προβηγκίας έχει γίνει ευρέως διαδεδομένο, επιτρέποντάς σας να μετακινήσετε ένα κομμάτι της Γαλλίας στο δικό σας διαμέρισμα.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του στιλ της Προβηγκίας είναι ένας μεγάλος αριθμός φώτων. Μπορεί να είναι ηλεκτρικά γιρλάντες, λαμπτήρες με LED, κεριά. Παρεμπιπτόντως, οι Γάλλοι δίνουν στη ζωντανή φωτιά μεγαλύτερη προτίμηση από τον τεχνητό φωτισμό.

Μια σημαντική συμβουλή για όσους θέλουν να φέρουν γαλλική γεύση στο σπίτι τους είναι να αρχίσουν να προετοιμάζονται. Εάν ο δημιουργός δεν έχει διάθεση για το νέο έτος, τότε το εσωτερικό δεν θα λειτουργήσει φωτεινό και ξεχωριστό.

Το στυλ της Προβηγκίας απαιτεί τη διακόσμηση του σπιτιού βήμα προς βήμα. Για να ξεκινήσετε την εργασία πραγματοποιούνται με την ομάδα εισόδου. Η πόρτα, τα σκαλοπάτια και τα κιγκλιδώματα είναι διακοσμημένα αποκλειστικά με ζωντανό υλικό, δηλαδή το στεφάνι πρέπει να είναι κατασκευασμένο από φυσικούς κλαδιά ερυθρελάτης με την προσθήκη παιχνιδιών. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα στοιχεία εισόδου. Το εσωτερικό της πόρτας υπόκειται επίσης σε διακόσμηση με εορταστικές διακοσμήσεις, αλλά με ελάχιστες απαιτήσεις.

Στις ντουλάπες, τα ράφια, τα περβάζια παραθύρων και το τζάκι τοποθετούνται πήλινα ειδώλια, καθώς και φιγούρες της Πρωτοχρονιάς από πέτρα και ξύλο.

Η παλέτα χρωμάτων των διακοπών στο στυλ της Προβηγκίας απαιτεί προσεκτική επιλογή. Για να επιτευχθεί χρώμα, χρησιμοποιούνται φωτεινές και κορεσμένες αποχρώσεις.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του στυλ είναι ένας μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, πολλά από τα οποία γίνονται με το χέρι. Για την κατασκευή της τοποθέτησης ντεκόρ οποιαδήποτε είδη οικιακής χρήσης, ακόμη και αυτά που συλλέγονται για ανακύκλωση.

Οι φίλοι των παραμυθιών και της μαγείας θα εκτιμήσουν το εσωτερικό του σπιτιού, κατασκευασμένο σε σκανδιναβικό στιλ. Είναι σημαντική απλή χρησιμοποιούμενη διακόσμηση, παλέτα χρωμάτων συγκράτησης και στολίδια από φυσικά υλικά.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό σε σκανδιναβικό στιλ, δίνεται μεγάλη προσοχή στις χιονισμένες αποχρώσεις. Είναι παρόντες σε κάθε λεπτομέρεια του εσωτερικού της Πρωτοχρονιάς, ειδικά αυτό που μπορεί να δει κανείς στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι ένα είδος απεικόνισης του καλύμματος χιονιού.

Το σκανδιναβικό στυλ, παρά την υπεροχή του λευκού χρώματος, πρέπει να συνδυαστεί με οποιεσδήποτε αποχρώσεις, αλλά στο ελάχιστο ποσό. Η αραίωση των ανοιχτόχρωμων χρωμάτων πρέπει να γίνει με τη βοήθεια του ντεκόρ του νέου έτους, στο οποίο υπάρχουν πράσινες, κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις.

Για να δημιουργήσετε ένα σκανδιναβικό ντεκόρ, η παρουσία διακοσμητικών στοιχείων με στολίδια και μοτίβα που φαίνονται εξαιρετικά σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, όπως μαξιλάρια ή κουβέρτες, είναι πολύ σημαντική. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα ελάφια - για το σκανδιναβικό στυλ, αυτή η εκτύπωση θεωρείται ένα από τα κύρια σύμβολα του νέου έτους, ειδικά κεντημένα στο χέρι.

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σκανδιναβικού σχεδίου είναι το φως των κεριών. Αυτή η φωτιά φέρνει ζεστασιά και άνεση στην επερχόμενη γιορτή.

Επιπλέον, για τα σκανδιναβικά στυλ εγγενή πράγματα με ένα χειμερινό θέμα. Αυτά μπορεί να είναι έλκηθρα, γάντια ή σκι.

Ρουστίκ στυλ είναι πολύ δημοφιλής σε εξοχικές κατοικίες, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση διαμερισμάτων. Το κύριο πράγμα - μην το παρακάνετε. Ρουστίκ απαιτεί τη χρήση φυσικών υλικών. Τα κοσμήματα δεν πρέπει να είναι περίπλοκα στην εκτέλεση. Οι κλαδιά και ακόμη και τα κούτσουρα θα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά. Ως πρόσθετα στοιχεία είναι κατάλληλα κώνοι, νήματα και λινάτσα.

Ρουστίκ διακόσμηση δωματίου θα πρέπει να ξεκινήσει από την είσοδο. Η πόρτα είναι κρεμασμένη με κλαδιά πεύκων, η βάση της οποίας συλλέγεται από λινάτσα, και συμπληρώνεται από μικρά τόξα.Στην είσοδο μπορείτε να βάλετε βρεγμένες μπότες.

Στο δωμάτιο στον τοίχο, μπορείτε να κρεμάσετε ένα είδος παράθυρου. Μπορεί να κατασκευαστεί από ξηρά κλαδιά, συνδεδεμένα σε πλαίσιο. Πρόσθετα στοιχεία της διακόσμησης αυτού του ντεκόρ θα είναι κώνους, χάντρες, μικρές νιφάδες χιονιού και πολλά άλλα.

Στο εσωτερικό ενός ρουστίκ γιρλάντες μπορεί να είναι παρούσα, φτιαγμένο με τα χέρια σας. Η βάση τους μπορεί να είναι απολύσεις ή χορδές. Ακριβώς ένα λαμπερό στοιχείο με ένα πανί φαίνεται εξαιρετικά δυσάρεστο, γι 'αυτό είναι σημαντικό να συμπληρώσετε την γιρλάντα με διακοσμήσεις με λουλούδια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το στυλ της ρουστικής περιλαμβάνει τη χρήση μεγάλων δωματίων. Το πεδίο εφαρμογής του σε ένα μικρό χώρο δεν θα διακρίνεται από την ομορφιά και τη φινέτσα του.

Ρύθμιση πίνακα

Μετά το τέλος της προετοιμασίας του εορταστικού εσωτερικού απαιτείται να δοθεί μεγάλη προσοχή στο τραπέζι. Θα γίνει το κύριο μέρος της εορταστικής βραδιάς, πράγμα που σημαίνει ότι η εξυπηρέτηση του θα πρέπει να εκτελείται στο υψηλότερο επίπεδο. Στο σχεδιασμό του πίνακα θα πρέπει να είναι μια επιθυμία να εκπλήξει και να ευχαριστήσει το νοικοκυριό και τους επισκέπτες.

Η ομορφιά του τραπεζιού της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να αρχίσει με τη διάταξη κεριών και χειροποίητων μορφών. Χαρτοπετσέτες με θέμα Χριστουγέννων προετοιμάζονται για κάθε άτομο, στο οποίο μπορείτε να γράψετε ένα χαιρετισμό διακοπών ή απλά να επιθυμήσετε την ευτυχία.

Για την κύρια οικογένεια και τους προσκεκλημένους επισκέπτες είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τα μαχαιροπίρουνα εκ των προτέρων, αλλά σε εφεδρεία πρέπει να προετοιμάσετε διάφορα σετ. Το ίδιο ισχύει και για τα ποτήρια κρασιού και τα καθίσματα.

Πιάτα στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να τονίζουν την εορταστική ατμόσφαιρα, γι 'αυτό θα πρέπει να επιλέξετε εκ των προτέρων ενδιαφέρουσες επιλογές για μαγειρικά αριστουργήματα και να εξετάσετε το σχεδιασμό τους.

Πρόσφατα, η παράδοση της τοποθέτησης ενός σπιτικού χριστουγεννιάτικου δέντρου στο κέντρο του τραπεζιού, που συμπληρώνεται από κεριά, κορδέλες, χάντρες, κώνοι και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής.

Ο σχεδιασμός του τραπεζομάντιλου πρέπει να αντιστοιχεί στο επιλεγμένο στυλ του διαμερίσματος ή του σπιτιού, διαφορετικά το τραπέζι - ως σημαντικό μέρος των διακοπών, απλώς θα χαθεί στον εορτασμό.

Πώς να διακοσμήσετε τα παράθυρα και τις πόρτες;

Με την έναρξη της Πρωτοχρονιάς, όλοι θέλουν να δουν τις χιονοπτώσεις έξω από το παράθυρο, αλλά δυστυχώς, ο καιρός δεν επιδιώκει να προσαρμοστεί στις ανθρώπινες ανάγκες. Αλλά μην βιαστείτε να αναστατωθείτε.Αρκεί να διακοσμήσετε τα παράθυρα του σπιτιού σας με σπιτικές νιφάδες χιονιού διαφορετικών μεγεθών. Μπορούν να κατασκευαστούν από χαρτί, φύλλα και ακόμη και ύφασμα. Κάθε νιφάδα χιονιού μπορεί να καλύπτεται με λάμψη ή με γλυφές.

Εκτός από τις νιφάδες χιονιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, όπως κορδέλες με παιχνίδια. Στο περβάζι, μικρές συνθέσεις κεριών θα φαίνονται σημαντικές.

Με τον ίδιο ενθουσιασμό θα πρέπει να προσεγγίσετε την επιλογή διακόσμησης για τις πόρτες. Ο πιο συνηθισμένος τύπος διακόσμησης είναι ένα στεφάνι. Θα πρέπει να ζυγίζονται στην μπροστινή πόρτα, προκειμένου να καλωσορίσουν φωτεινά και λαμπερά τους επισκέπτες. Πρόσφατα, τα στεφάνια της Πρωτοχρονιάς άρχισαν να αντικαθίστανται από πέταλα. Είναι επίσης φτιαγμένα από κλαδιά χριστουγεννιάτικων δέντρων με παιχνίδια και συμβολίζουν την ευημερία στο σπίτι.

Για τις εσωτερικές πόρτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνηθέστερη βροχή και να περικλείσετε τα ίδια τα ανοίγματα με κλαδιά ερυθρελάτης.

Διακόσμηση αυλής και δρόμου

Η εορταστική ατμόσφαιρα πρέπει να είναι όχι μόνο εντός των τειχών του σπιτιού, αλλά και πέρα ​​από αυτό. Μια μοντέρνα τάση έχει γίνει για να διακοσμήσει τις αυλές και τους δρόμους.

Για το φωτισμό του δρόμου, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ειδικές γιρλάντες που δεν φοβούνται τις σταγόνες θερμοκρασίας και ένα υγρό περιβάλλον. Μπορούν να διακοσμήσουν την είσοδο στην είσοδο, δίπλα στην αυλή, αρκεί να φαίνεται αρμονική.

Πολλοί λαμπτήρες κηροζίνης μπορούν να κρεμαστούν στα δέντρα. Η διακόσμησή τους μπορεί να αποτελείται από χρωματιστά βότσαλα, χάντρες, κουμπιά και ένα γυάλινο κερί σε μια βάση τοποθετείται στην κορυφή.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε ακόμη να διακοσμήσετε τα σκουπίδια στην αυλή σας. Για παράδειγμα, το παλιό πλαίσιο παραθύρου είναι τοποθετημένο στον τοίχο του σπιτιού, διακοσμημένο με πόδια από έλατα και τόξα. Κώνοι και παιχνίδια τοποθετούνται ανάμεσα στις πόρτες. Με το σωστό συνδυασμό σύνθεσης, αποκτάται ένα εξαιρετικό παράθυρο επιθυμίας, όπου μπορείτε να ρίξετε κομμάτια χαρτιού με αγαπημένα όνειρα. Κατά τη διάρκεια της μάχης, οι χτύποι παραδοσιακά καίγονται.

Όμορφα παραδείγματα

Για να γεμίσετε το εσωτερικό της Πρωτοχρονιάς με ασυνήθιστες και πρωτότυπες διακοσμήσεις αρκεί να δείξετε φαντασία και να επιλέξετε το απαραίτητο υλικό.

Για να δημιουργήσετε μια τέτοια σύνθεση θα απαιτήσει ένα ελάχιστο υλικό και χρόνο, αλλά τι ασυνήθιστο και μαγικό αποτέλεσμα θα είναι!

Σε αυτή την περίπτωση, οι διακοσμήσεις γίνονται σε κόκκινο και λευκό χρώμα. Ολόκληρη η «ντουλάπα» κρέμεται σε ένα κλαδί, το οποίο είναι στερεωμένο με σπάγκο. Όποιος θέλει να είναι σε θέση να αντισταθμίσει ή να φορέσει ένα γούνινο παλτό από μόνος σας.Αυτή η επιλογή διακόσμησης είναι ιδανική για διακόσμηση παραθύρων.

Δημιουργώντας κοσμήματα με τα χέρια σας, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται. Ορισμένα χειροποίητα αριστουργήματα πρέπει να φορεθούν στο κεφάλι, και κάποια στο λαιμό. Αλλά σε κάθε περίπτωση, κάθε τέτοιο στοιχείο είναι γεμάτο με τη διάθεση του νέου έτους.

Πολύ συχνά, για να γιορτάσει το νέο έτος με μεγάλο αριθμό επισκεπτών, επινοήθηκε ένα πρόγραμμα επίδειξης, όπου οι χειροποίητες διακοσμήσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της γιορτής.

Master class στο ντεκόρ του νέου έτους - στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο