Πώς να φτιάξετε τα παιχνίδια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο με τσόχα;

Το νέο έτος είναι μία από τις πιο φωτεινές και πιο διασκεδαστικές διακοπές. Είναι αγαπητός και γιορτάζεται σε όλες τις χώρες του κόσμου, παρά το γεγονός ότι γιορτάζεται σε διαφορετικά ημερολόγια. Τον αγαπούν τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά, προετοιμάζονται προσεκτικά γι 'αυτόν, αποθηκεύοντας δώρα και δώρα για το εορταστικό τραπέζι. Αυτές οι γιορτές συνήθως γιορτάζονται με την οικογένεια. Ενήλικες και παιδιά ετοιμάζονται για αυτή την ημέρα μαζί: διακοσμήστε το σπίτι, προετοιμάστε τις εκπλήξεις και τα δώρα. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου έτους είναι το πράσινο χνουδωτό δέντρο ομορφιάς. Λίγο πριν από τις διακοπές, πολλά όμορφα χριστουγεννιάτικα δέντρα διακοσμήσεις από γυαλί, πλαστικό, χαρτί και άλλα υλικά εμφανίζονται στην πώληση. Όλα αυτά είναι τα πιο διαφορετικά χρώματα και σχήματα στις πιο διαφορετικές τιμές. Από όλα αυτά τα μεγαλοπρέπεια διάσπαρτα μάτια!

Αλλά θυμηθείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο από την παιδική σας ηλικία.Μετά από όλα, τα πιο αγαπημένα παιχνίδια σε αυτό ήταν αυτά που κάνατε με τα χέρια σας. Ας υποθέσουμε ότι ήταν δυσδιάκριτα και όχι πάντα τακτοποιημένα, αλλά η μαμά και ο μπαμπάς ήταν ευτυχισμένοι γι 'αυτούς, κυρίως επειδή ήταν το δώρο σου για τις γενικές οικογενειακές διακοπές. Η παιδική ηλικία έχει περάσει, αλλά έχετε πάντα την ευκαιρία να δώσετε αυτές τις μαγικές ευτυχισμένες στιγμές στα παιδιά σας. Περάστε το χρόνο σας περιμένοντας την παραμονή των διακοπών με τα παιδιά για μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη δραστηριότητα: κάνοντας παιχνίδια χριστουγεννιάτικων δέντρων με τα χέρια σας. Τέτοια παιχνίδια δεν θα κοσμούν μόνο το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας και θα είναι ένα εξαιρετικό δώρο, αλλά θα βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν απλές τεχνικές χειροτεχνίας. Ένα από τα πιο προσιτά και εύχρηστα υλικά για τέτοια παιχνίδια αισθάνεται. Εξετάστε τι είναι, πώς να εργαστείτε με αυτό το υλικό, ποια παιχνίδια μπορούν να γίνουν από τσόχα, αν τα παιδιά μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κατασκευή τους.

Κανόνες εργασίας με το υλικό

Πινακίδα στα γαλλικά σημαίνει αισθητή. Αυτό το υλικό επιτυγχάνεται με την απομάκρυνση των ινών από μαλλί ή μαλλί σε λεπτά ή παχιά φύλλα διαφόρων μεγεθών. Είναι κατάλληλο για καπέλα, παπούτσια και κοσμήματα. Είναι πολύ απλό στη δουλειά: δεν καταρρέει, είναι ελαφρύ, απαλό και ευχάριστο στην αφή, δεν προκαλεί αλλεργίες.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι μια αγαπημένη πρώτη ύλη όχι μόνο για πολλές βελόνες, αλλά και για εκείνους που εργάζονται με μικρά παιδιά.

Διατίθεται σε φύλλα μορφής A3 και A4 σε πακέτα ή ρολά. Σε συσκευασίες υπάρχουν δύο επιλογές: απλά ή χρωματισμένα φύλλα. Ένιωσα με ένα πρότυπο διαφόρων θεμάτων είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των γυναικών. Στην πώληση υπάρχουν κιτ για δημιουργικότητα από αισθητή. Φυσικά, η σύγχρονη αισθητική γίνεται όχι μόνο από τις ίνες του κάτω και του μαλλιού των προβάτων και των αιγών.

Ανάλογα με τη σύνθεση των ινών, χρησιμοποιείται διαφορετικά.

 • Το καθαρό μαλλί τσόχα χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή κοσμημάτων. Συνήθως είναι παχύτερο. Μπορεί να σιδερωθεί, παρατηρώντας τη σωστή θερμοκρασία θέρμανσης του σιδήρου. Από τις ελλείψεις της - την τάση να razlohmachivaniyu. Χρώματα στο απόθεμα.
 • Μισό μάλλινο τσόχα στη σύνθεση του έχει πρόσθετα από ακρυλικό ή βισκόζη. Αυτό το υλικό είναι λίγο φθηνότερο. Είναι μαλακό και επομένως τα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτό, κατά κανόνα, δεν συγκρατούν πολύ καλά το σχήμα τους, καθώς τσαλακώνουν. Θα ταιριάζει σε μικρά παιχνίδια και διακοσμήσεις.
 • Το ακρυλικό πίλημα έχει μικρό πάχος, εξαιτίας του οποίου μπορούν να εμφανιστούν φύλλα σκιών.Πολύ ανθεκτικό, αλλά ταυτόχρονα απαλό και δεν ξεθωριάζει. Η ξεχωριστή γυαλάδα στην επιφάνεια βοηθά να το διακρίνει κανείς. Δεν συνιστάται το σίδερο σε υψηλές θερμοκρασίες.
 • Η βισκόζη είναι η πιο απαλή, απαλή και μεταξένια σε σύγκριση με άλλα. Είναι ανθεκτικό, αλλά απαιτεί προσεκτικό καθαρισμό. Κατάλληλο για παιχνίδια και διακοσμήσεις.
 • Πολυεστερική πιλήματα - ένα από τα πιο ανθεκτικά και πυκνά υλικά. Είναι ιδανικό για την κατασκευή κάθε είδους προϊόντων.

Όποια και αν είναι η σύνθεσή σας, θα είστε ευχαριστημένοι με μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Πάχος υλικού από 1 έως 5 mm.

Για να δουλέψετε με τσόχα, θα χρειαστείτε ειδικά εργαλεία και υλικά.

 • Ψαλίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πιο κοινό. Για κοπή τρύπες πιο κατάλληλη μικρή. Μια ωραία επιλογή θα ήταν επίσης σγουρό ψαλίδι.
 • Ο δείκτης για το ύφασμα χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των γραμμών του σχεδίου. Αν αυτό δεν συμβαίνει, μην απελπίζεστε, μπορεί πάντα να αντικατασταθεί από κιμωλία ή από ένα άκρως καθαρισμένο κομμάτι ξηρού σαπουνιού.
 • Χαρτόνι ή χαρτί για την κατασκευή σχεδίων.
 • Τα νήματα για ραμμένα μέρη, μπορείτε να πάρετε μπομπίνες. Αν έχετε νήματα κλωστής κέντημα, τότε καλύτερα. Οι ραφές που φτιάχνονται με τα νήματα του νήματος φαίνονται ταχύτερα και πιο όμορφα.
 • Βελόνες για το ράψιμο των χεριών με αιχμηρό άκρο και μεγάλο μάτι (έτσι είναι πιο βολικό να βιδώνετε το νήμα του νήματος, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται σε πολλές προσθήκες).

Σημαντικό: όταν εργάζεστε με βελόνες, ψαλίδια με παιδιά μην ξεχάσετε να τους εξηγήσετε τις οδηγίες ασφαλείας!

 • Κόλλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί PVA, "Moment" ή οποιοδήποτε κλωστοϋφαντουργικό προϊόν.
 • Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα γεμιστικό για χριστουγεννιάτικα δέντρα: sintepon, sintepukh, hollofayber. Αυτά τα υλικά είναι πολύ ελαφριά και δεν σχηματίζουν σβώλους.
 • Χάντρες, χάντρες, πούλιες, κουμπιά, κορδέλες, πλεξούδα είναι κατάλληλα για διακοσμητική διακόσμηση των παιχνιδιών χριστουγεννιάτικων δέντρων σας.

Είναι πολύ όμορφο αν οι λεπτομέρειες του παιχνιδιού θα ενωθούν με μια ραφή βελονιάς με πολλά νήματα πολλών προσθηκών. Ανάλογα με τη μέθοδο εκτέλεσης, μπορεί να φαίνεται διαφορετική.

Εκτός από τον βρόχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ραφή "μπροστά βελόνα" και αλυσίδα ("pigtail") για τη διακόσμηση προϊόντων από τσόχα.

Αν είστε εξοικειωμένοι με τη ραπτομηχανή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ίσια ή διακοσμητικά ραφή μηχανής.

Μοτίβα και μοτίβα

Δεδομένου ότι το τσόχα είναι ένα υλικό που δεν είναι χαλαρό, τα μέρη κόβονται πιο συχνά χωρίς δικαιώματα ραφής. Ένα πρότυπο από χαρτόνι ή χαρτί τοποθετείται στην επιφάνεια του υλικού και απλά εντοπίζεται γύρω από το περίγραμμα με κιμωλία ή ένα ειδικό δείκτη.Μπορείτε να σχεδιάσετε τα απλούστερα σχέδια με τα παιδιά (για παράδειγμα, τα περιγράμματα των Χριστουγεννιάτικων δέντρων, των σκύλων, των γλυκών, των αρκούδων, των γατών, των σπιτιών ή των μηχανών). Αυτά τα παιχνίδια και να διευκολύνουν, και το σχεδιασμό τους θα είναι ασυνήθιστο. Πιο περίπλοκα σχέδια, όπως το ελάφι, ο Άγιος Βασίλης, οι νιφάδες χιονιού, μπορούν να τυπωθούν σε χαρτί και να κοπούν. Αφού σχεδιάσετε το πρότυπο, το τμήμα κόβεται με ψαλίδι.

Υπάρχουν δύο επιλογές για την κατασκευή παιχνιδιών.

 • Τα επίπεδη παιχνίδια κόβονται από ένα στρώμα παχιάς πίτας. Μετά το κόψιμο, το παιχνίδι είναι διακοσμημένο με κεντήματα ή κουμπιά επικόλλησης, πούλιες, χάντρες.
 • Το ογκομετρικό επιτυγχάνεται με τη συρραφή δύο τμημάτων ενός λεπτότερου βρόχου βρόχου ή άλλης βελονιάς. Όταν δουλεύουν, αφήνουν ένα μικρό κομμάτι που δεν έχει κολλήσει για να γεμίσει το παιχνίδι με ένα συνθετικό μαξιλάρι για να του δώσει όγκο.

Master Classes

Εάν εργάζεστε με πίλημα για πρώτη φορά ή τα παιδιά σας δεν μπορούν να εργαστούν με βελόνα και νήμα, προσπαθήστε να κάνετε απλά επίπεδα προϊόντα.

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα από πίλημα

Τα γιρλάντα μπορούν να αποτελούνται από πολύχρωμες σημαίες διαφορετικών σχημάτων, φθαρμένες σε κλωστή ή κορδέλα. Το σχήμα των σημαδιών μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό: ορθογώνιο, στρογγυλό, ωοειδές, με ή χωρίς διακόσμηση, με τη μορφή ζώων ή νιφάδων χιονιού. Ακόμα και οι μικρότεροι θα αντιμετωπίσουν τέτοια εργασία.

Για να τα κάνετε, ετοιμάστε ένα πρότυπο με το σχήμα που σας αρέσει και το περιστρέψτε σε κενά από τσόχα διαφορετικών χρωμάτων. Οι τρύπες στις σημαίες μπορούν να κατασκευαστούν με μια ειδική διάτρηση οπών ή απλά να κάνουν δύο τομές στο πάνω μέρος με μήκος όχι μεγαλύτερο από 1 cm. Κάθε κενό μπορεί να διακοσμηθεί με κόλλα χρωματιστά κουμπιά ή πούλιες. Αφού έχετε ετοιμάσει αρκετές σημαίες, περάστε την κορδέλα μέσα από τις τρύπες και η γιρλάντα σας είναι έτοιμη. Μπορεί να διακοσμήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή να κρεμάσει στο δωμάτιο.

Παραδείγματα φτιαγμένων γιρλάντες θα σας βοηθήσουν στην εργασία σας.

Πιλήματα μπάλες

Τέτοιου είδους παιχνίδια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι επίσης εύκολο να κατασκευαστούν. Για αυτούς, θα χρειαστείτε αισθητή διαφορετικά χρώματα, ένα πλήρωσης, νήματα νήμα, επίπεδη χάντρες ή πλεξούδα, κόλλα για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και ένα πυροβόλο όπλο.

 • Κόψτε δύο κύκλους με διάμετρο 12 cm από χαρτόνι.
 • Σε κάθε μισό της μπροστινής πλευράς, χάντρες κόλλας και κομμάτια πλεξούδας.
 • Στη συνέχεια, διπλώστε το τυφλό προς τα πάνω. Ράψτε τις άκρες του παιχνιδιού με μια ραφή βελονιών των νημάτων του νήματος σε τρεις προσθήκες. Μην ξεχάσετε να αφήσετε ανοιχτή μια μικρή περιοχή στην κορυφή.
 • Μέσα από αυτό, γεμίστε τη σφαίρα με πολυεστέρα πλήρωσης, ράψτε μια τρύπα, μην ξεχάσετε να εισαγάγετε έναν βρόχο ταινίας, έτσι ώστε να μπορεί να κρεμαστεί το παιχνίδι.

  Φωτεινές πινελιές θα διακοσμήσουν την ομορφιά των δασών σας.

  Ένιωσα χριστουγεννιάτικα δέντρα

  Χριστουγεννιάτικα δέντρα μενταγιόν είναι κατασκευασμένα με τον ίδιο τρόπο όπως μπάλες. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να διακοσμήσετε το προϊόν πριν από τη ραφή.

  Το γεμάτο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να είναι όχι μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και μια ανεξάρτητη διακόσμηση του εσωτερικού. Σε περίπτωση που στο σπίτι σας δεν υπάρχει πολύς χώρος για ένα πραγματικό έλατο, κάντε ένα μικρό κομμάτι του φαινομένου. Μπορεί να τοποθετηθεί σε γιορτινό τραπέζι ή παράθυρο.

  • Χρησιμοποιώντας το πρότυπο, κόψτε τις δύο λεπτομέρειες του δέντρου από πράσινο τσόχα.
  • Ράψτε τα κενά με ραφή βελονιάς ή βελονιά "προς τα εμπρός", αφήνοντας ένα μικρό έμπλαστρο.
  • Γεμίστε ένα έλατο με ένα γεμιστικό από ένα συνθετικό οινοποιείο και ράψτε.
  • Προσεκτικά σύρετε το ξύλινο σουβλάκι μέσα από την τρύπα στο κάτω μέρος του παιχνιδιού. Συνδέστε το άλλο άκρο του σουγιά σε μια κατσαρόλα ή ένα φλιτζάνι άμμου ή σοβά.
  • Διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με χάντρες, τόξα, κουμπιά.

  Παρατίθενται παραδείγματα πινέλων και προτύπων.

  Χριστουγεννιάτικα δέντρα με τη μορφή ζώων μπορεί να είναι τα πιο ενδιαφέροντα, καθώς τα παιχνίδια για τα ζώα είναι πολύ δημοφιλή με τα παιδιά.

  Σκυλιά

  Για εκείνους που δεν τους αρέσει να ράβουν, για την κατασκευή τέτοιων παιχνιδιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έγχρωμη πιλήματα με κόλλα σε λάθος πλευρά. Κόψτε δύο ταυτόσημα μέρη από το τσόχα.Κατά την κοπή, σημειώστε ότι το μοτίβο εμφανίζεται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Μετά από αυτό, αφαιρέστε το προστατευτικό στρώμα χαρτιού από τα κενά και συνδέστε το μεταξύ τους σε λάθος πλευρά. Τα στοιχεία είναι σταθερά συνδεδεμένα. Κατά την κόλληση μην ξεχάσετε να βάζετε ένα βρόγχο κορδέλας για ανάρτηση. Το παιχνίδι είναι έτοιμο!

  Το άρθρο παρέχει πρότυπα και παραδείγματα εργασίας.

  Ελάφια

  Αυτά τα ζώα συνδέονται στενά στο μυαλό μας με το Νέο Έτος και τον Άγιο Βασίλη. Είναι αυτοί που βοηθούν τον παππού Frost να παραδώσει δώρα για παιδιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Θα είναι πολύ ωραίο να τα βλέπετε στο δέντρο σας.

  Για την κατασκευή του ελάφια θα χρειαστεί μια αισθητή καφέ, κόκκινο ή γκρι. Για τη διακόσμηση προσαρμόστε τυχόν χάντρες ή πούλιες. Μπορείτε να διακοσμήσετε τις λεπτομέρειες πριν από τη ραφή απλό κέντημα.

  Τα ελάφια γίνονται σύμφωνα με την αρχή των πλεγμένων μπάλων: ραμμένα από δύο μισά με βρόχο ή άλλη βελονιά. Τέτοια παιχνίδια γεμίζουν επίσης με πολυεστέρα γεμίσματος και παρέχονται με ένα βρόχο για την κρέμονται.

  Τα πρότυπα που επισυνάπτονται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια και ενδιαφέροντα παραδείγματα θα σας εμπνεύσουν για να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι.

  Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές και τα μαθήματα μας θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για τις διακοπές του νέου έτους.

  Για να μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε τα παιχνίδια του νέου έτους, δείτε το επόμενο βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο