Διάτρηση πέτρας: τεχνολογία κατασκευών

Τα θεμέλια σωρών κάτω από σπίτια και άλλες δομές σε πολλές περιπτώσεις είναι η καλύτερη λύση. Αλλά για να μπορεί μια τέτοια κατασκευή να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην αποτύχει, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε με προσοχή στις εγκοπές. Αυτό το έργο έχει πολλές λεπτότητες και αποχρώσεις που θα συζητηθούν λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η διάτρηση κάτω από τους σωρούς επιτρέπει:

 • να οικοδομήσουμε κάτι σε συντομότερο χρόνο.
 • μείωση του κόστους εργασίας ·
 • εγγυώνται την πραγματική σταθερότητα και αντοχή του κτιρίου.

Η σωστή διάτρηση κάτω από τους σωρούς είναι πραγματικά απαραίτητη.όταν είναι απαραίτητο να οικοδομήσουμε ένα σπίτι σε χώρους με αυξημένο κίνδυνο σεισμών ή στην περιοχή με χαμηλή πυκνότητα εδάφους. Τέτοιες γεώτρηση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε εποχή, το είδος του κλίματος δεν είναι σημαντικό.Τέτοια πλεονεκτήματα επέτρεψαν στην κατασκευή γεώτρησης να γίνει μία από τις κύριες μεθόδους για την προετοιμασία των εγκοπών.

Έχουν προσληφθεί φορτωτές σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η θεμελίωση χωρίς να επηρεαστούν τα χαρακτηριστικά των κτιρίων που έχουν ήδη κατασκευαστεί. Ακόμα η διάτρηση είναι σε θέση να διατηρήσει τις πλαγιές σε ακίνητη κατάσταση.

Εργαλεία

Η τεχνολογία γεώτρησης πασσάλων μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Στις περισσότερες περιπτώσεις, για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται οχήματα με τροχό, τρυπάνι ή ιχνηλάτη.

Για να φτιάξετε ένα πηγάδι κάτω από το σωρό, χρησιμοποιήστε:

 • καθολικά γεωτρύπανα γεώτρησης για πηγάδια?
 • μονάδες γεώτρησης γεώτρησης πασσάλων.
 • γεώτρηση και συγκρότημα γερανών.

Οι διαφορές μεταξύ τους γενικά και μεταξύ των επιμέρους μοντέλων καθορίζονται, πρωτίστως, από το επίπεδο της παραγωγικότητας, τις ιδιαιτερότητες των διοικητικών οργάνων και το μέγεθος των φρεατίων που δημιουργούνται. Με το κόστος της εργασίας και της προσβασιμότητας για τους μη επαγγελματίες, είναι δύσκολο να βρεθούν αναλογικά εγχειρίδια.

Διάταξη γεώτρησης
Μονάδα οδήγησης πασσάλου
Γεώτρηση και συγκρότημα γερανών

Η χαμηλή παραγωγικότητα δικαιολογείται από το γεγονός ότι δεν χρειάζονται ακριβό εξοπλισμό και εκπαιδευμένοι ειδικοί.Αλλά σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου η ταχύτητα είναι σημαντική ή το έδαφος είναι πολύ περίπλοκο, αξίζει να χρησιμοποιήσετε το yamobur. Η στερέωση τέτοιων συσκευών γίνεται σε τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα πλατφόρμες. Εάν οι συνθήκες δεν είναι εύκολες, πρέπει να συμπεριληφθεί και ένας πολύ εξειδικευμένος εξοπλισμός.

Ο βραχίονας συμβάλλει στην απλοποίηση της δουλειάς και μόνο. Ο ενισχυμένος σχεδιασμός της δημοφιλούς έκδοσης του "TISE" σας επιτρέπει να κάνετε μια διευρυμένη πτέρνα στο χαμηλότερο σημείο. Ως αποτέλεσμα, η βάση πηγαίνει κάτω από τη ζώνη ψύξης και με το ίδιο χαρακτηριστικό φορέα, η κατανάλωση του διαλύματος μειώνεται κατά 3-4 φορές σε σχέση με τις εναλλακτικές τεχνολογίες. Επιπλέον, για τις πανομοιότυπες ιδιότητες του ιδρύματος θα πρέπει να τοποθετηθούν λιγότεροι σωροί από το συνηθισμένο και η διάμετρος τους θα μειωθεί.

Yamobur
Εργαλείο "TISE"

Βήματα διαδικασίας

Για να τρυπήσετε μια τρύπα με τα χέρια σας ή με τη βοήθεια ειδικών στο επιθυμητό βάθος, πρέπει να τηρείτε αυστηρά την τεχνολογία.

Ένας τυπικός αλγόριθμος λειτουργεί:

 • εγκατάσταση εξοπλισμού γεώτρησης και τοποθέτηση του.
 • διείσδυση στο βάθος και στη διάμετρο σχεδιασμού.
 • εργασίες συντήρησης με τη χρήση διαλύματος αργιλίου ή τοποθέτησης περιβλήματος.
 • κορεσμός της κοιλότητας με διάλυμα σκυροδέματος.

Οι ειδικοί δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι τόσο ο προετοιμασμένος λάκκος όσο και το σκυρόδεμα που χύνεται σε αυτό έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Σύμφωνα με το γενικώς αποδεκτό πρότυπο, πρέπει να περάσουν το πολύ 8 ώρες από την ανύψωση ενός τρυπανιού μέχρι την έγχυση της τελευταίας σταγόνας σκυροδέματος.

Απαιτούνται επίσης οι απαιτήσεις για τις προπαρασκευαστικές εργασίες, οι οποίες έχουν ως εξής:

 • Απομακρύνεται το εύφορο χώμα (μέχρι 150 mm σε ολόκληρη την περιοχή).
 • Προγραμματισμένο πεδίο πασσάλων στο επιλεγμένο σήμα.
 • Τοποθετηθεί φράχτη από τους ξένους.
 • Το μαξιλάρι διαμορφώνεται και στη συνέχεια ελέγχεται και πάλι η επίπεδη επιφάνεια.
 • Μαξιλάρια για τα ίδια τα έργα και η διέλευση των αυτοκινήτων κοιμούνται.
 • Οι γραμμές διαδρομής προετοιμάζονται για συστήματα γεώτρησης με πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος.
 • Τα κανάλια αποχέτευσης είναι οργανωμένα.
 • Οι συσκευές φωτισμού συνδέονται (μόνο εάν είναι απαραίτητο να τρυπάνετε όλο το ρολόι ή με μειωμένη μέρα φωτός).
 • Η τοποθέτηση των συστημάτων γεώτρησης και των απαιτούμενων υλικών και προϊόντων.

Μέθοδοι

Η περιστροφική διάτρηση των φρεατίων συνίσταται στο γεγονός ότι αρχικά περνούν το τμήμα οδηγού ίσο σε μήκος στο τμήμα περιβλήματος. Αυτή η μέθοδος έχει αποδειχθεί πολύ καλά σε μια ποικιλία γεωλογικών συνθηκών, με ποικίλο κορεσμό των εδαφών με νερό.

Η χρήση ενός τυπικού τρυπανιού τρυπανιού (επιμήκης ράβδος με άκρη υψηλής αντοχής και λεπίδες με βίδες) σας επιτρέπει να ανεβείτε γρήγορα το θρυμματισμένο χώμα στην κορυφή. Ο ρυθμός διέλευσης των οπών μπορεί να φθάσει τα 120 cm ανά λεπτό. Το συγκρότημα γεώτρησης τραβιέται περιοδικά και ανεβάζει το τμήμα εργασίας, απελευθερώνοντάς το από το έδαφος.

Η υψηλής ποιότητας προσκόλληση στις τεχνολογικές αρχές θα επιτρέψει στον κύκλο εργασίας, από την ανύψωση του τρυπανιού σε άλλο, να σχηματιστούν οπές μήκους μέχρι και 10 μέτρων. Μία άλλη παραλλαγή διείσδυσης περιλαμβάνει την κάλυψη των τοιχωμάτων της οπής χρησιμοποιώντας έναν σωλήνα απογραφής που σχηματίζεται από μεμονωμένα χαλύβδινα τμήματα. Κάθε θραύσμα μπορεί να φτάσει τα 6 μέτρα σε μήκος. Παρακάτω είναι ένα κομμάτι κοπής με δόντια κατασκευασμένα από σκληρά κράματα. Όταν το τρυπάνι κινείται προς τα κάτω, ο σωρός πιέζεται ταυτόχρονα, εμποδίζει την διείσδυση νερού από το έδαφος και εμποδίζει την κατάρρευση των τοίχων.

Αφού έφτασε το μηδενικό επίπεδο που καθορίστηκε από το έργο του ιδρύματος και το SNiP για μια συγκεκριμένη περιοχή, το τρυπάνι του τρυπανιού ανυψώνεται στην κορυφή. Το νερό που έχει διαρρεύσει από το έδαφος στην προετοιμασμένη κοιλότητα έχει αφαιρεθεί. Αλλά υπάρχει βυθισμένο ενισχυτικό πλαίσιο.Το τελευταίο βήμα είναι ο κορεσμός του κενού χώρου με το σκυρόδεμα.

Ένας άλλος τύπος γεώτρησης είναι η χρήση ενός τρυπανιού πυρήνα.το οποίο τροφοδοτεί το διάλυμα μέσω της κοιλότητας στην ίδια τη ράβδο. Αυτή η προσέγγιση εξασφαλίζει το σχηματισμό 400 ποδιών. κανάλια μέσα σε πρότυπο 8 ώρες. Στην περίπτωση αυτή, τα κανάλια μπορούν να έχουν μεγάλη διάμετρο (από 50 cm) και να φτάνουν σε βάθος 30 m το καθένα. Αποδεικνύεται αυτό λόγω της συστηματικής αύξησης του μήκους της βίδας στην έξοδο σε ένα δεδομένο σημείο. Ο κορεσμός της ολοκληρωμένης κοιλότητας με το διάλυμα συνδυάζεται εγκαίρως με την ανύψωση του ιστού, βοηθώντας έτσι να δημιουργηθεί μια συστοιχία για γεμιστές σωρούς. Θυμηθείτε ότι το σκυρόδεμα αναγκάζεται υπό πίεση και ως εκ τούτου γίνεται ισχυρότερο από το συνηθισμένο.

Εάν προβλέπεται η εισαγωγή ενός ενισχυτικού κλωβού, απλώς πιέζεται μηχανικά σε μικρά φρεάτια και είναι ενσωματωμένα σε μεγάλα φρεάτια με τη βοήθεια μιας δονούμενης υποβρύχιας μηχανής. Ένα τυπικό τρυπάνι λειτουργεί καλά σε ξηρό ή σχεδόν ξηρό έδαφος. Δεν υπάρχει ανάγκη να προετοιμαστούν και να ενισχυθούν οι εσωτερικές κοιλότητες των φρεατίων.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα για την προσέγγιση με τον σωλήνα απογραφής. Μόνο μπορεί να σχηματίσει κανάλια με διάμετρο 1500 mm σε πολύ υγρό έδαφος και σε πλωτά εδάφη.Η υγρή διάτρηση συμβάλλει στην ενίσχυση του περιβλήματος ενός πηγαδιού που περνάει από πηλό ή άμμο μέσης πυκνότητας.

Είναι η υγρή τεχνική που θεωρείται λιγότερο θορυβώδης και επίσης δεν καταστρέφει τα στρώματα του εδάφους στο σύνολό του. Σε ορισμένα σημεία μπορεί να υπάρχει επέκταση του καναλιού έως 350 cm, γεγονός που εγγυάται την υψηλότερη σταθερότητα της βάσης.

Η διάτρηση Leader έχει σχεδιαστεί για να λύσει ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η κάθετη εγκατάσταση στηρίξεων σε πυκνό έδαφος. Χρησιμοποιείται στους χειμερινούς μήνες όταν η πυκνότητα του εδάφους είναι μεγαλύτερη. Είναι επίσης σημαντικό ο όγκος και η στάθμη των κραδασμών να είναι σχετικά μικρές.

Προσέγγιση σωλήνων αποθεμάτων
Διάτρηση του ηγέτη

Η έλλειψη "ηγετών" συνίσταται στην υποχρεωτική προετοιμασία για γεώτρηση. Αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι το φρεάτιο θα είναι 30-50 mm μικρότερο από τη δομή οπλισμένου σκυροδέματος, μειώνοντας το βάθος - κατά περίπου 1 m.

Η διάτρηση Leader συνιστάται εάν:

 • Έχει εντοπιστεί ένα στρώμα υψηλής πυκνότητας άμμου.
 • Το ανώτερο στρώμα του εδάφους είναι στερεό.
 • Ο χώρος βρίσκεται στο παγωμένο νερό.
 • Το εργοτάξιο είναι άφθονα γεμάτο με πέτρινο έδαφος.
 • Σωροί που οδηγούν σε μεγάλα βάθη.
 • Το έδαφος είναι γεμάτο με διασκορπισμένο έδαφος με πολύ χαμηλή πυκνότητα.

Δοκιμαστική διάτρηση κάτω από την τοποθέτηση των σωρών επιτρέπει για άλλη μια φορά να ζυγίσει όλες τις λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σφάλμα μπορεί να είναι πολύ ακριβό και ανιχνεύεται μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών κατασκευής στο σύνολό του. Οι ιδιότητες του εδάφους ποικίλλουν στο διάστημα σε ευρέα όρια και αν είναι εντελώς στερεά στα 10-15 m, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτα φαινόμενα σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Είναι και κενά, υδροφορείς, χαλαρά σωματίδια και η αποχώρηση ενός πραγματικά ισχυρού στρώματος σε ασυνήθιστα μεγάλο βάθος. Πολύ συχνά υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα όπως οι ταλαντώσεις των γραμμών της κατάψυξης.

Ελέγξτε τη διάτρηση κάτω από τους σωρούς

Συμβουλές

Εάν το βάθος διείσδυσης του σωρού δεν υπερβαίνει τα 7 μ., Δεν είναι αποδεκτό ένα χειροκίνητο τρυπάνι. Απλούστευση της εργασίας με βενζίνη ή ειδικό εξοπλισμό, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μειώσετε το συνολικό χρόνο εργασίας στο ελάχιστο. Ακόμη και μια ελαφριά βροχή ή η αρχή της χιονιού μπορεί να βάλει κάτω ένα πηγάδι που έχει μόλις προετοιμαστεί με το κόστος των μεγάλων προσπαθειών.

Αφαιρέστε το έδαφος και επαναλάβετε ότι ο ιστότοπος δεν λειτουργεί, μπορείτε μόνο να εκτοξεύσετε την τρύπα. Η ταχύτερη επιλογή (αν και όχι πάντοτε αποδεκτή) είναι οι σωληνώσεις βιδών, οι οποίες εκτελούν ταυτόχρονα τις λειτουργίες ενός τρυπανιού και ενός στηρίγματος.

Συνιστάται να επιλέξετε προσεκτικά τη διαμόρφωση της έλικας και τις γωνίες των πτερυγίων · αυτό θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη διείσδυση ενός συγκεκριμένου βράχου.

Οι σωληνοειδείς σωληνίσκοι μπορούν ακόμη και να εισαχθούν με το χέρι, αν και για το σκοπό αυτό υπάρχουν εξειδικευμένες συσκευές. Δεν υπάρχει ανάγκη για στάθμευση του χώρου, η συνολική διάρκεια της εργασίας μειώνεται κατά 1/5 σε σχέση με την τοποθέτηση των υποστηριγμάτων σκυροδέματος. Η διάτρηση με συνεχή τρυπάνια παρέχει διέλευση βάθους μέχρι 50 m, η διάμετρος του καναλιού μπορεί να είναι από 10 έως 80 cm.

Βίδα σωρός

  Όταν απαιτείται η τοποθέτηση βαρεμένων πασσάλων με εκτεταμένη πτέρνα, οι ράβδοι με εκτεινόμενα μαχαίρια απαιτούνται. Όταν ξεκινούν το μπλοκ μεντεσέ, προωθούνται από τη θέση παράλληλη με τη ράβδο και τη στιγμή της στρέψης ένας κύλινδρος κόβεται στο έδαφος.

  Τα άκρα κοπής του περιβλήματος προσαρμόζονται στην κατάσταση του εργοταξίου. Μέσω χαλίκι, πηλό και άμμο, πηγαίνουν με τακτικές άκρες, χωρίς σκληρή συγκόλληση των δοντιών. Ο ισχυρός πηλός απαιτεί εφαρμογή σε κοπτικά θραύσματα από σκληρά κράματα. Μόνο γεωτρήσεις μπορούν να συμβουλεύονται όπου βραχώδεις στρώσεις εναλλάσσονται με βραχώδη και σκληρή άμμο.

  Για να διατηρηθεί ο πυθμένας του φρεατίου, που πραγματοποιείται μέσω υγρής σκόνης άμμου, καθαρίζονται, βαλβίδες διάτρησης και τρυπάνια τύπου κουβά χρησιμοποιούνται.Λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο μπορούν να δοθούν μόνο από ειδικούς.

  Βαρεμένο σωρό

  Η διαδικασία γεώτρησης και σκυροδέματος ενός βαριδιού με ένα γεώτρηση γεώτρησης BAUER BG24H παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο