Τεχνολογία επιλογής και κατασκευής του ιδρύματος για ξύλινο σπίτι

 Τεχνολογία επιλογής και κατασκευής του ιδρύματος για ξύλινο σπίτι

Σπίτια από ξύλο αυτές τις μέρες κερδίζουν πάλι δημοτικότητα. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της διαθεσιμότητας και της φιλικότητας προς το περιβάλλον αυτού του υλικού, καθώς και των τεχνικών χαρακτηριστικών του. Αλλά ακόμη και ένα τέτοιο σπίτι χρειάζεται θεμέλιο. Θα σας πούμε τι είναι καλύτερο να επιλέξετε τη βάση για ένα ξύλινο σπίτι και πώς να το φτιάξετε.

Πώς να επιλέξετε μια βάση;

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν το ίδρυμα ως πλατφόρμα σκυροδέματος από σκυρόδεμα στην οποία βρίσκεται ένα σπίτι. Στην πραγματικότητα, το ίδρυμα έχει μια πιο σύνθετη δομή και πολλά είδη.Η ανθεκτικότητα του κτιρίου, καθώς και η ασφάλεια των κατοίκων του, θα εξαρτηθεί από την σωστή επιλογή της δομής.

Εάν το ίδρυμα επιλέγεται και κατασκευαστεί εσφαλμένα, το σπίτι θα είναι συνεχώς υγρό και αρκετά γρήγορα ένα καλούπι θα εμφανιστεί στους τοίχους, η οποία θα προκαλέσει τη μυρωδιά της σήψης.

Προκειμένου να γίνει επιλογή μιας βάσης, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθοι παράγοντες:

 • Τοποθετήστεόπου θα χτιστεί το κτίριο. Μετά την επιλογή του εργοταξίου, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί διερευνητική διάτρηση. Αυτό είναι απαραίτητο για τον ακριβή προσδιορισμό της σύνθεσης και των χαρακτηριστικών του εδάφους στον τόπο όπου θα εγκατασταθεί η βάση στήριξης για το ξύλο. Είναι πολύ ανεπιθύμητο να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση τέτοιων κτιρίων κοντά στις χαράδρες και τις φυσικές δεξαμενές - σε τέτοια σημεία τα εδάφη είναι εξαιρετικά ασταθή. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ανάγκη και η δυνατότητα τοποθέτησης ηλεκτρικών δικτύων, αποχετεύσεων και αγωγών ύδρευσης.
 • Διαστάσεις χτισμένο Το μέγεθος του σπιτιού θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση του φορτίου, το οποίο θα πέσει πάνω στο θεμέλιο. Και όχι μόνο το ύψος του κτιρίου, αλλά και ο αριθμός των ορόφων θα έχει σημασία.Η περίμετρος του σπιτιού, αντίθετα, δεν είναι τόσο σημαντική λόγω του γεγονότος ότι η αύξηση της περιμέτρου είναι ευθέως ανάλογη με την επιφάνεια στήριξης.
 • Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι απουσία ή παρουσία δαπέδου υπογείου ή υπόγειο.
 • Αρωγής επιφάνεια στον τόπο όπου θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση στο σπίτι. Στην περίπτωση της ίδιας θεμελίωσης λωρίδων, θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν πολύ σοβαρές και ακριβές προπαρασκευαστικές εργασίες, εάν η κατασκευή πραγματοποιηθεί σε πλαγιά.
 • Ιδιότητες εδάφους στο οικόπεδο. Η ποιότητα και η σύνθεση του εδάφους καθορίζεται εύκολα από το πώς θα περάσει το νερό μετά την προηγούμενη βροχή. Εάν το έδαφος περιέχει υψηλό ποσοστό αργίλου, τότε θα περάσει αργά το νερό και αν το νερό έρθει στην επιφάνεια, τότε η γη αρχίζει να καλύπτεται με μια κρούστα υψηλής πυκνότητας. Εάν η άμμος επικρατεί στο έδαφος, θα περάσει πολύ γρήγορα το νερό. Τα φορτία περνάνε το νερό ακόμη πιο γρήγορα, αλλά ξηραίνονται πολύ αργά. Εάν η τύρφη επικρατεί στο έδαφος, θα στεγνώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα φυτά θα αναπτυχθούν άσχημα σε αυτό.

Το βάθος της στάθμης των υπογείων υδάτων καθώς και το σημείο πήξης του εδάφους θα είναι σημαντικό.

Όλα αυτά δείχνουν ότι κάθε τύπος εδάφους θα έχει διαφορετική φέρουσα ικανότητα και πυκνότητα. Και σε κάποιο μέρος το σπίτι θα σταθεί στα θεμέλια καλά και σταθερά, ενώ σε άλλους το ίδρυμα μπορεί να αρχίσει να σέρνεται, πράγμα που θα οδηγήσει στην καταστροφή και την παραμόρφωση του κτιρίου.

Τι συγκεκριμένο χρειάζεται;

Επιλέγοντας το σωστό μέρος για την κατασκευή και τον τύπο του ιδρύματος είναι μόνο η μισή μάχη. Τα θεμέλια πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας σκυρόδεμακαι το οποίο θα είναι πραγματικά ανθεκτικό και θα αντισταθεί απόλυτα σε φυσικές και φυσικές επιπτώσεις.

 • Κατηγορία σκυροδέματος M100 θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή στα αρχικά στάδια της κατασκευής. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για χύνοντας πεδίνα. Η ίδρυση αυτού του τύπου σκυροδέματος είναι κατάλληλη για την κατασκευή περιφράξεων, μικρών σπιτιών από ξύλο, μικρά γκαράζ, καθώς και μερικά γεωργικά κτίρια.
 • Αν μιλάμε για το εμπορικό σήμα του σκυροδέματος Μ150 τότε θα είναι μια καλή λύση για μια μικρού μεγέθους και μάζα θεμέλια ενός τύπου ταινίας, καθώς και προπαρασκευαστικές εργασίες σκυροδέματος. Από ένα τέτοιο σκυρόδεμα είναι δυνατό να χτιστεί ένα θεμέλιο για ένα μικρό σπίτι σε έναν όροφο, κατασκευασμένο από σκυρόδεμα, αέριο ή αφρώδες σκυρόδεμα.Επίσης, αυτό το ίδρυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γεωργικά κτίρια και γκαράζ.
 • Μάρκα σκυροδέματος M200 χρησιμοποιείται αρκετά συχνά στην κατασκευή κτιρίων κατοικιών σε έναν και δύο ορόφους, όπου τα δάπεδα είναι ελαφρού τύπου. Θεωρείται μάρκα σκυροδέματος αναφέρεται στα δομικά χαρακτηριστικά της αντοχής και χρησιμοποιείται στην κατασκευή προϊόντων από οπλισμένο σκυρόδεμα.
 • Αν μιλάμε για κατηγορίες σκυροδέματος M250 και M300, τότε αυτές οι επιλογές θα είναι μια εξαιρετική λύση για τα ιδρύματα που σχεδιάζονται να γίνουν για μεγάλες κατοικίες. M300 γενικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσει το ίδρυμα, το οποίο μπορεί εύκολα να αντέξει τη μάζα ενός πενταόροφου σπιτιού. Το M300 θεωρείται ο πιο ανθεκτικός τύπος σκυροδέματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μονολιθικών δαπέδων.
 • Υπάρχει μια μάρκα σκυροδέματος M400αλλά χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την κατασκευή πολυώροφων κτιρίων, το ύψος των οποίων περιορίζεται σε 20 ορόφους.

Έτσι, αν χρειαστεί να χτίσετε ένα ξύλινο σπίτι, τότε θα είναι αρκετά σημάδια M200 και M300. Τα έργα συνήθως υποδηλώνουν την επιθυμητή ποιότητα σκυροδέματος για το υπόβαθρο και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του απαιτούμενου κονιάματος.

Συνήθως οι σημαντικότεροι δείκτες για το σκυρόδεμα είναι:

 • υδατοστεγανότητα ·
 • αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • κινητικότητα.

Υπολογισμός του βέλτιστου τύπου

  Τώρα είναι απαραίτητο να πούμε ποιοι τύποι υποστηρικτικών βάσεων υπάρχουν για να υπολογίσετε ποια βάση θα είναι καλύτερη για μια συγκεκριμένη περίπτωση.

  Συνολικά υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι θεμελίων:

  • σωρούς?
  • πλάκα;
  • στήλη ·
  • ταινία
  • κυμαινόμενο

  Αν μιλάμε για θεμελιώσεις πασσάλων, τότε για ένα ξύλινο σπίτι, όπου δεν θα υπάρχει υπόγειο ή ισόγειο, η κατασκευή σωρού θα είναι η καταλληλότερη επιλογή για το ίδρυμα. Εδώ η σειρά σήμανσης και η επιλογή τοποθέτησης των σωρών θα είναι η ίδια όπως στην περίπτωση της στήλης θεμελίωσης.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θεμελίωση του σωρού θα είναι η καλύτερη λύση αν το χώμα είναι αδύναμο και υπάρχει σοβαρή κλίση στην περιοχή. Επίσης, ένας σημαντικός παράγοντας στον οποίο θα ήταν καλύτερο να επιλέξουμε ακριβώς αυτό το είδος θεμελίωσης θα είναι η παρουσία υπογείων υδάτων κοντά στη βάση υποστήριξης.

  Οι επιλογές ζώνης θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς για την κατασκευή θεμελίων, καθώς είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν, δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις και είναι εξαιρετικές για χώρους όπου τα εδάφη είναι σταθερά και έχουν τουλάχιστον μέτρια αντοχή.

  Τα υπόβαθρα θα είναι σε ζήτηση όπου τα εδάφη είναι εξαιρετικά αναξιόπιστα, έχουν υψηλή κινητικότητα και θεωρούνται γενικά ακατάλληλα για κατασκευή. Αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη μονολιθική πλάκα. Αυτός ο τύπος βάσης στήριξης μπορεί να σώσει το σπίτι από την καθίζηση όταν η γη κινείται.

  Τα κυμαινόμενα θεμέλια είναι κατάλληλα για χώρους όπου ο χώρος κατασκευής βρίσκεται σε ελώδη ή ημισφαιρική περιοχή. Σε τέτοιους χώρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο αυτόν τον τύπο θεμελίωσης για να καλύψετε κάποιες από τις υπάρχουσες ελλείψεις. Εξάλλου, αυτοί οι τύποι εδάφους είναι εντελώς ακατάλληλοι για κατασκευή. Και το πλωτό ίδρυμα θα είναι εδώ όπως πρέπει να είναι, παρεμπιπτόντως, καθώς κινείται σε αδύναμα εδάφη. Οποιοσδήποτε άλλος τύπος βάσης σκυροδέματος σε αυτή την περίπτωση θα σπάσει.

  Επιλογές: συσκευή και κατασκευή

  Ο τύπος ταινίας της βάσης κατασκευάζεται σύμφωνα με την ακόλουθη τεχνολογία.

  • Αρχικά είναι απαραίτητο να κάνετε μια σήμανση, χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο και μανταλάκια. Επιπλέον, γίνεται έτσι ώστε η γωνία της ταινίας να είναι στο σημείο όπου τέμνονται τα τεντωμένα κορδόνια. Όταν γίνει αυτό, τα φυτά πρέπει να αφαιρεθούν από την πλατφόρμα εργασίας, ακολουθούμενα από ένα στρώμα γης.
  • Τώρα, σύμφωνα με τις σημάνσεις, είναι απαραίτητο να σκάβουμε τα χαρακώματα στο βάθος που καθορίζεται στο έργο, λαμβάνοντας υπόψη την ένδειξη του σημείου πήξης του εδάφους. Το πλάτος τέτοιων τάφρων θα πρέπει να υπερβαίνει το μέγεθος του ιδρύματος κατά μισό μέτρο για να λειτουργήσει άνετα.
  • Τώρα πρέπει να χύσετε ένα ειδικό στρώμα αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Κάνετε εύκολη τη χρήση μεσαίου μεγέθους θρυμματισμένη πέτρα και άμμο.
  • Τώρα πρέπει να ρίξετε όλο το νερό και να τσαγιώσετε. Αυτή η στρώση πρέπει να προστατεύει τη βάση από τις επιπτώσεις οποιασδήποτε κίνησης εδάφους.
  • Το επόμενο στάδιο είναι η εγκατάσταση του ξυλότυπου. Θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από πυκνό υλικό, έτσι ώστε αν είναι απαραίτητο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Για παράδειγμα, εάν η οροφή είναι κατασκευασμένη από μέταλλο, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σανίδα για την επένδυση. Μετά την αφαίρεση της σανίδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κιβώτια. Εάν η οροφή θα γίνει από έρπητα ζωστήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόντρα πλακέ. Και για να την προστατεύσει από τις επιπτώσεις του σκυροδέματος, πριν από την εκτέλεση της ενίσχυσης του τοίχου του ξυλότυπου μπορεί να καλυφθεί με ένα φιλμ από πολυαιθυλένιο.
  • Η ενίσχυση γίνεται από ράβδους χάλυβα, η διάμετρος των οποίων είναι 7 χιλιοστά. Το πλέγμα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να έχει είτε 4 είτε 6 ράβδους.Αλλά τότε όλα θα εξαρτηθούν από το μέγεθος του ιδρύματος. Η μεγαλύτερη απόσταση που μπορεί να είναι μεταξύ των ράβδων είναι 40 εκατοστά.

  Το θεμέλιο της ταινίας θα είναι έτοιμο για 28 μέρες. Εάν ο καιρός είναι ζεστός, είναι καλύτερο να το καλύψετε με μια μεμβράνη και από καιρό σε καιρό να το νερό. Εάν το τσιμέντο στεγνώνει πολύ γρήγορα, ενδέχεται να προκληθεί ρωγμές. Μετά από αυτή την περίοδο, η βάση θα είναι έτοιμη για χρήση.

  Η κατασκευή ενός τύπου στήλης τύπου θεμελίωσης περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

  • Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε το site. Αυτό γίνεται απλά - είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλα τα φυτά και το στρώμα εδάφους.
  • Σημειώστε το θεμέλιο. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός σφηνιού, ο οποίος πρέπει να τοποθετηθεί στους χώρους όπου θα τοποθετηθούν οι κολόνες. Η απόσταση μεταξύ των αξόνων τους δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από δύο μέτρα. Πρέπει να τοποθετούνται σε κάθε διασταύρωση ή διασταύρωση της βάσης γύρω από την περίμετρο της σήμανσης, καθώς και κάτω από τα εσωτερικά χωρίσματα.
  • Βγάζουμε πηγάδια για κολόνες. Το βάθος του στύλου πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το επίπεδο κατάψυξης του εδάφους στον τόπο εγκατάστασης του θεμελίου κατά περίπου σαράντα εκατοστά.
  • Στο κάτω μέρος του λάκκου υπάρχει ένα μαξιλάρι από χαλίκι και άμμο.Κατ 'αρχάς, ρίχνουμε ένα στρώμα άμμου πάχους περίπου 15 εκατοστών, μετά το οποίο βυθίζουμε το μεσαίο χαλίκι και σβήνουμε και τα δύο στρώματα. Για την αξιοπιστία, μπορείτε να ρίξετε όλο αυτό το νερό.
  • Τώρα κάνουμε οπλισμό με ενίσχυση από χάλυβα με διάμετρο από έξι έως οκτώ χιλιοστά. Το πλαίσιο αυτού του πλέγματος βράζει στην επιφάνεια και έπειτα κατεβαίνει κατακόρυφα στην τρύπα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι 4-ράβδοι και οι 6 ράβδοι. Αλλά τότε όλα θα εξαρτηθούν από το μέγεθος του πυλώνα.
  • Τώρα ανεγείρουμε τον ξυλότυπο που χρειαζόμαστε ύψος. Για μια κατοικία από ξύλο, η προεξοχή των στύλων πάνω από το έδαφος δεν πρέπει να υπερβαίνει το μισό μέτρο. Όλα τα ανώτερα τμήματα του ξυλότυπου πρέπει να τοποθετούνται σαφώς οριζόντια και στο ίδιο ύψος κατά μήκος του επιμήκους σκοινιού. Ogolovki πυλώνες μπορεί να γίνει από τούβλα τοιχοποιίας.
  • Όταν οι πυλώνες είναι έτοιμοι, η βάση του σπιτιού, η σχάρα, τοποθετείται πάνω τους.

  Το κύριο μέρος της δομής των σωρών θα είναι οι μεταλλικές βίδες. Εισάγονται στο έδαφος έτσι ώστε τα επάνω άκρα να ευθυγραμμίζονται με το τεντωμένο καλώδιο. Εγκατάσταση σχάρας πραγματοποιείται στις θέσεις. Συνήθως κατασκευάζεται από τα ακόλουθα υλικά:

  • ξυλεία ·
  • μεταλλικό προφίλ - κανάλι ή δοκός.
  • χτυπημένο σκυρόδεμα.

  Τα πλεονεκτήματα αυτών των δομών θα είναι η απουσία της ανάγκης να διεξαχθούν χωματουργικές εργασίες και η γρήγορη εγκατάσταση του ιδρύματος. Αν μιλάμε για τις αδυναμίες, τότε δεν μπορούν να κάνουν ένα υπόγειο.

   Τα θεμέλια της πλάκας κατασκευάζονται σύμφωνα με την ακόλουθη τεχνολογία:

   • η περιοχή σημειώνεται με την αφαίρεση των φυτών και του στρώματος του εδάφους.
   • τη συμπύκνωση του εδάφους με τη χρήση μιας πλάκας δόνησης, η οποία θα επιτρέψει να καθιζάνουν βάθος έως 50 εκατοστά.
   • τώρα ο πυθμένας του λάκκου πρέπει να συμπιεστεί.
   • ένα geofabric τοποθετείται στον πυθμένα και με τέτοιο τρόπο ώστε να επικαλύπτει τους τοίχους.
   • εγκαθιστούμε ένα στρώμα αποστράγγισης από χαλίκι και άμμο, το επίπεδο και το σφραγίζουμε.
   • τώρα κάνουμε κλινοστρωμνές αποστράγγισης και εγκαθιστούμε το ξυλότυπο.
   • βάζουμε το μονωτικό στρώμα από πλάκες από αφρώδες πολυστυρένιο, τυλίγουμε τα πάντα στο geofabric.
   • η στεγανοποίηση γίνεται πλέον με μαστίχη από πίσσα, αλλά πριν από αυτό είναι απαραίτητο να επεξεργαστεί η επιφάνεια με ένα αστάρι σύμφωνα με τις συστάσεις σε ένα πακέτο ασφαλτικής ρητίνης.
   • εγκαταστήστε οπλισμό οπλισμού από χαλύβδινες ράβδους διαμέτρου 8 χιλιοστών, η απόσταση μεταξύ τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 εκατοστά και το πάχος της πλάκας θα πρέπει επίσης να είναι 40 εκατοστά.
   • τώρα κάνουμε χύσιμο σκυροδέματος. Είναι απαραίτητο να το κάνετε σε συνεχή λειτουργία σε μία διαδρομή. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μιας αντλίας σκυροδέματος και εργαζομένων σκυροδέματος, και στη συνέχεια θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε δονητές για σκυρόδεμα.

   Μπορείτε να δημιουργήσετε μια πλωτή βάση χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο αλγόριθμο:

   • πρώτον, εκσκαφέρεται μια τάφρο γύρω από την περίμετρο της προτεινόμενης κατασκευής.
   • τώρα ένα μαξιλάρι θρυμματισμένης πέτρας πάχους 20 εκατοστών τοποθετείται στο κάτω μέρος της εκσκαφής.
   • πάνω από αυτό τοποθετείται ελαφρά βρεγμένη άμμος, η οποία πρέπει να είναι καλά συμπιεσμένη.
   • είναι απαραίτητο να ποτίσετε αυτή την άμμο για δύο ή τρεις μέρες, στη συνέχεια να το βάλετε με ειδική ασπίδα.
   • εγκαθιστούμε ξυλοτύπημα και οπλισμό.
   • ρίχνουμε το σκυρόδεμα στο ξυλότυπο - πρέπει να το κάνουμε μόνο με τη χύτευση σκυροδέματος υψηλής ποιότητας - όπως συμβαίνει με την κατασκευή ενός συμβατικού θεμελίου.
   • Καλύψτε τη βάση με μια μεμβράνη από πολυαιθυλένιο και αφήστε την για μία εβδομάδα.

   Κάντε οποιαδήποτε από τα παραπάνω θεμέλια είναι αρκετά απλή.

   Στεγανοποίηση και τοποθέτηση της πρώτης κορώνας

    Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργηθεί μια οριζόντια στεγάνωση. Για το σχηματισμό του εφαρμόζεται μαστίχα με βάση άσφαλτο και υλικό στέγης.Πρώτα πρέπει να ισιώσετε την επιφάνεια εργασίας και στη συνέχεια να εφαρμόσετε ένα ομοιόμορφο στρώμα μαστίχας, το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να καλύπτεται με υλικό στεγών. Αν υπάρχει ανάγκη, τότε οι άκρες του υλικού πρέπει να κοπούν απλά.

    Μέσω αυτής της διαδικασίας, μπορείτε να προστατέψετε τους τοίχους του σπιτιού από την υγρασία που θα προέλθει από το έδαφος. Επιπλέον, αν το κτίριο συρρικνωθεί, οι τοίχοι δεν θα σπάσουν εξαιτίας του στρώματος στεγανοποίησης.

    Αν μιλάμε για τα ίδια τα υλικά στεγανοποίησης, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος έγχυσης και ρολό.

    Εάν η κατασκευή προέρχεται από το μηδέν, μπορείτε πρώτα να επεξεργαστείτε την οριζόντια επιφάνεια με το Penetron, το οποίο θα δημιουργήσει ένα φράγμα στεγάνωσης.

    Στην κορυφή του στρώματος στεγάνωσης, οι τοίχοι τοποθετούνται με ύψος 5 σειρών από τούβλα. Από έξω, αυτός ο συμπλέκτης είναι συμπαγής και αφήνονται οπές για εξαερισμό. Από το εσωτερικό, εκτελούν στα απαραίτητα σημεία τις εγκοπές για την υστέρηση του υποδάπεδο. Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι καθυστερήσεις πρέπει να βρίσκονται στην ίδια απόσταση μεταξύ τους. Η απόσταση δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 60 εκατοστά.

    Τώρα πρέπει να ορίσετε τα αρχεία καταγραφής.Για να γίνει αυτό, τα άκρα των ήδη προετοιμασμένων ράβδων αρχικά καλύπτονται με αντισηπτικό και στη συνέχεια μετατρέπονται σε τσιμεντόλιθους. Αλλά τα άκρα της υστέρησης πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά. Τοποθετήστε τα κούτσουρα στο θεμέλιο έτσι ώστε τα άκρα τους να βρίσκονται στις αυλακώσεις που γίνονται στο πλινθοδομή. Οι σχισμές γεμίζουν με αφρό.

    Το χαμηλότερο στέμμα ενός ξύλινου σπιτιού επιδεινώνεται γρηγορότερα από οποιονδήποτε. Για το λόγο αυτό, ο σχεδιασμός πρέπει να είναι κατάλληλος για επισκευή. Για να γίνει η εγκατάσταση ξυλείας σε συγκεκριμένο επίπεδο, υπάρχουν δύο τεχνολογίες:

    • Στην πρώτη περίπτωση, μια ράβδος εισάγεται στον μονόλιθο της γρίλιας, της ταινίας ή της πλάκας στο στάδιο της σκυροδέτησης. Όταν εγκαθίσταται η πρώτη ξυλεία, τρυπώνονται τρύπες και τοποθετούνται πάνω στους προεξέχοντες πείρους.
    • Η δεύτερη μέθοδος είναι ένα stud. Η ουσία του είναι ότι όταν ρίχνεται, το καρφί είναι ασφαλές στο ίδρυμα. Το ύψος του θα πρέπει να εξασφαλίζει τη διέλευση από τη ράβδο και την τοποθέτηση του περικοχλίου με ένα φαρδύ πλυντήριο επάνω του. Αφού σφίξετε, το υπόλοιπο άκρο κόβεται με ένα μύλο.

    Η στερέωση πραγματοποιείται στις κολόνες με τη βοήθεια βιδωτών ράβδων ή πείρων και στους πασσάλους των κοχλιών μπορούν να στερεωθούν χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητες βίδες ή μπορούν να τοποθετηθούν επιπλέον πλάκες.

    Η περιτύλιξη είναι απαραίτητο στοιχείο του κτιρίου. Αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο στέμμα του σπιτιού, το οποίο χρησιμεύει για την ενίσχυση της βάσης, στην οποία δεν έχει νόημα να σβήνουν τα κούτσουρα. Αλλά οι τοίχοι του ξύλου, ακόμη και αν είναι κολλημένη ξυλεία, είναι δύσκολο να συνδεθεί με το ίδρυμα. Για να εκτελέσει μια τέτοια εργασία, μια παχύτερη ξυλεία λαμβάνεται ως η πρώτη κορώνα. Πρώτα πρέπει να έχετε στο χέρι συνδετήρες. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την επιπεδότητα της επιφάνειας του θεμελίου. Εάν είναι απαραίτητο, πρέπει να αφαιρεθούν οι ανωμαλίες. Τώρα η κορώνα με δοκάρια πρέπει να τοποθετηθεί στην τσιμεντένια οροφή και να γίνει η σύζευξη στο πόδι.

    Στις ράβδους, που θα βάλουμε στην κάτω σειρά, τρυπάρουμε τρύπες. Το μέγεθός τους θα είναι μεγαλύτερο από τη διάμετρο των άγκιστρων που είχαν προηγουμένως τοποθετηθεί και σκυροδέφτηκαν στην κορυφή του θεμελίου. Στη συνέχεια, οι διάτρητες ράβδοι πρέπει να τοποθετούνται σε άγκυρες. Τώρα βάζουν κάτω από τις φαρδιές ροδέλες που είναι στερεωμένες με καρύδια. Καθορίζουμε την ακριβή θέση των γωνιών χρησιμοποιώντας το επίπεδο. Μετά από αυτό, μπορείτε να τοποθετήσετε τους κάθετους οδηγούς για την κατασκευή του πλαισίου.

    Παλιό κτίριο: χαρακτηριστικά της βάσης

    Σπίτια από ξύλο και σήμερα είναι τα κύρια κτίρια σε πολλές τοποθεσίες.Τα παλιά κτίρια κατασκευάστηκαν με φθηνά υλικά και επομένως σήμερα οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να σκεφτούν πώς να χτίσουν ένα θεμέλιο για ένα σχετικά νέο ή παλιό σπίτι.

    Αιτίες καταστροφής

    Αν μιλάμε για τα αίτια της καταστροφής των θεμελίων αυτών των σπιτιών, υπάρχουν πολλά:

    • ο τύπος εδάφους καθορίστηκε εσφαλμένα και τοποθετήθηκε λάθος τύπος θεμελίωσης.
    • χρησιμοποιήθηκαν ακατάλληλα υλικά κατά τη διάρκεια της κατασκευής.
    • των φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων ·
    • το ξύλινο σπίτι ξαναχτίστηκε και προστέθηκαν δωμάτια.

    Φυσικά, αυτό δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος, αλλά δίνει μια ιδέα για τους λόγους που μπορεί να απαιτήσουν τη δημιουργία ενός νέου θεμελίου ή να χύσει σκυρόδεμα για να αποφευχθεί η καταστροφή των παλαιών.

    Ανάλυση συνθηκών

    Προκειμένου να αλλάξετε τη βάση ή να την επιδιορθώσετε, είναι απαραίτητο να αναλύσετε την κατάστασή της. Για αυτό χρειάζεστε:

    • Βγάλτε ένα χαντάκι πλάτους μισού μέτρου.
    • προσδιορίστε το βασικό υλικό και δείτε όλα τα προβλήματα.

    Και τότε μπορείτε να αποφασίσετε.

    Επισκευή ή αντικατάσταση: στάδια

    Βήμα προς βήμα οδηγίες που θα σας επιτρέψουν να αλλάξετε το ίδρυμα:

    • αποσυναρμολόγηση των γωνιών του ιδρύματος και προετοιμασία του εδάφους.
    • τη δημιουργία ενός ενισχυτικού πλαισίου που θα βελτιώσει τη φέρουσα ικανότητα της κατασκευής.
    • τοποθέτηση του ξυλότυπου ·
    • χύνοντας σκυρόδεμα.
    • περιμένοντας να σκληρυνθεί το σκυρόδεμα και να επιτευχθεί η αντοχή των γωνιών.
    • αντικατάσταση των υπόλοιπων τμημάτων.

    Για μια πλήρη αντικατάσταση, το ίδρυμα χωρίζεται σε τμήματα μεγέθους 2 μέτρων. Η αποσυναρμολόγηση των οικοπέδων πραγματοποιείται μέσω μιας για να εξασφαλιστεί σταθερότητα.

    Εάν είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε επισκευές, τότε ακολουθείστε τη διαδικασία:

    • σκάβουμε μια τάφρο γύρω από τη βάση.
    • οδηγούμε τμήματα του οπλισμού στην παλιά βάση για να μην καταστρέψουμε τα υπολείμματά της.
    • να αφαιρέσετε προβληματικές περιοχές του ιδρύματος.
    • Γεμίζουμε την τάφρο με ένα λεπτό μίγμα σκυροδέματος, αλλά αυτό γίνεται σταδιακά, έτσι ώστε η λύση να μπορεί να εισέλθει στο χώμα και στο παλιό υπόβαθρο.

    Συμβουλές εμπειρογνωμόνων

    • Φροντίστε να εκτελέσετε τις προπαρασκευαστικές εργασίες και να προσδιορίσετε με προσοχή το είδος του εδάφους στο χώρο όπου θα γίνει η κατασκευή. Επιλέξτε το σωστό τύπο αστάρι για το σπίτι σας για να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα. Επίσης, μην παραμελούν τη χρήση του καλού σκυροδέματος, όπως στο μέλλον, η εξοικονόμηση σε αυτό το θέμα θα σας οδηγήσει πλάγια.
    • Θα πρέπει επίσης να είναι στο στάδιο του σχεδιασμού να γνωρίζετε σαφώς τι είδους σπίτι χρειάζεστε και τι πρέπει να είναι.Διαφορετικά, εάν θέλετε να αλλάξετε κάτι μετά την πλήρωση της θεμελίωσης, μια τέτοια κατασκευή είναι απίθανο να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
    • Ένα άλλο σημείο που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζετε την τεχνολογία της οικοδόμησης του ιδρύματος. Όλα όσα πρέπει να γίνουν πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες. Διαφορετικά, δεν υπάρχει μόνο ο κίνδυνος παραμόρφωσης του σπιτιού, αλλά και ο κίνδυνος για τη ζωή των ενοικιαστών του.

    Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας κεφαλής σωρού για ένα ξύλινο σπίτι, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο